ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ - ROCK - ROCK NEW'S

ΣΤΗΛΕ e-mail: spacefm@gmail.com

ΚΛΙΚΑΡΑΝ--> <--ΑΤΟΜΑ. ROCK NEW'S - ΣΕ ΜΙΑ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΜΑΣ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΟΥΜΕ ΝΕΟΥΣ ΤΡΑΓΟΥΔΙΣΤΕΣ ΚΑΙ GROUP ΣΑΣ ΠΡΟΣΚΑΛΟΥΜΕ ΟΣΟΙ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΑΝΑΡΤΗΣΟΥΜΕ ΣΤΟ SITE ΜΑΣ ΣΥΝΑΥΛΙΕΣ ΚΑΙ EVENT'S

Τετάρτη 3 Μαρτίου 2010

Σαν Σήμερα...3 Μαρτίου

3 Μαρτίου 1967 Κάνει το ντεμπούτο της στο Λονδίνο, η νέα μπάντα του Jeff Beck με μπασίστα τον Ronnie Wood, ντράμερ τον Aynsley Dunbar και τραγουδιστή τον Rod Stewart. Το όνομα αυτών: The Jeff Beck Group. Τη ίδια εποχή, οι Pink Floyd ήθελαν για αντικαταστάτη του Syd Barrett τον Jeff Beck αλλά όπως έγραψε και στη βιογραφία του ο ντράμερ των Pink Floyd, Nick Mason, "Κανείς δεν είχε το θάρρος να του το ζητήσει..."

3 Μαρτίου 1967 Ο διοργανωτής της συναυλίας των Animals στην Ottawa των ΗΠΑ, αρνείται να πληρώσει προκαταβολικά το συγκρότημα με αποτέλεσμα να μην δώσουν τελικά την συναυλία. Οι θαυμαστές του συγκροτήματος, που είχαν προσέλθει στο χώρο της συναυλίας, εξαγριωμένοι κάνουν ζημιές πολλών χιλιάδων δολαρίων.

3 Μαρτίου 1986 Κυκλοφορεί το τρίτο άλμπουμ των Metallica, "Master of Puppets". Θεωρείται ένα από τα σημαντικότερα heavy metal άλμπουμ όλων των εποχών. Μόνο στην Αμερική, έχει πουλήσει πάνω από 6 εκατομμύρια αντίτυπα. Κατά την περιοδεία του συγκροτήματος για την προώθηση του άλμπουμ, σκοτώθηκε ο μπασίστας τους - Cliff Burton. Στη λίστα του περιοδικού Rolling Stone, 500 Greatest Albums of All Time, βρίσκεται στη θέση 167. Δημοφιλή τραγούδια: "Battery", "Master of Puppets" και "Welcome Home (Sanitarium)".

3 Μαρτίου 1994 Ένα μήνα περίπου πριν τον θάνατο του, ο Kurt Cobain πέφτει σε κώμα στην Ιταλία, ύστερα από συνδυασμό Valium και σαμπάνιας. Λίγες ημέρες μετά επιστρέφει σπίτι του...

3 Μαρτίου 1995 Ο ντράμερ των R.E.M., Bill Berry, υποβάλλεται σε πετυχημένη εγχείρηση για ανεύρυσμα στον εγκέφαλο. Είχε καταρρεύσει πριν δύο ημέρες στην σκηνή κατά τη διάρκεια συναυλίας του συγκροτήματος στην Ελβετία.

3 Μαρτίου 1997 Κυκλοφορεί το ένατο στούντιο άλμπουμ του συγκροτήματος U2, "Pop". Και σε αυτό το άλμπουμ, το συγκρότημα συνεχίζει τους πειραματισμούς με διαφορετικά, από ότι στο παρελθόν, μουσικά στυλ όπως alternative rock, techno, dance και electronica. Για την παραγωγή του άλμπουμ, συνεργάστηκαν με τους Nellee Hooper, Flood, Howie B και Steve Osborne. Στην Αμερική έγινε πλατινένιο σε διάστημα 2 μηνών ενώ έγινε Νο1 σε 32 χώρες. Δημοφιλή τραγούδια: "Discothèque", "If God Will Send His Angels", "Staring at the Sun", κ.α.

Πηγή: http://www.musicdiary.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου