ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ - ROCK - ROCK NEW'S

ΣΤΗΛΕ e-mail: spacefm@gmail.com

ΚΛΙΚΑΡΑΝ--> <--ΑΤΟΜΑ. ROCK NEW'S - ΣΕ ΜΙΑ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΜΑΣ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΟΥΜΕ ΝΕΟΥΣ ΤΡΑΓΟΥΔΙΣΤΕΣ ΚΑΙ GROUP ΣΑΣ ΠΡΟΣΚΑΛΟΥΜΕ ΟΣΟΙ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΑΝΑΡΤΗΣΟΥΜΕ ΣΤΟ SITE ΜΑΣ ΣΥΝΑΥΛΙΕΣ ΚΑΙ EVENT'S

Σάββατο 17 Δεκεμβρίου 2016

Kato Apo To Dentro @στου Στράτου, Κυψέλη

“Κάτω από το δέντρο” - World, Roots ’n’ Blues ζωντανά 
“στου Στράτου” - Κυψέλη, Σάββατο 17 Δεκεμβρίου, στις 22:30μμ.

Γιορτινή ψυχαγωγική Συνταγή, μετά ζωντανής μουσικής:
Ανακατεύουμε μία γερή δόση blues με μία δόση ελληνικής παράδοσης. Τρίβουμε μία ρίζα reggae, πασπαλίζουμε με λίγο ροκιά παραλίας και στο τέλος προσθέτουμε μία ιδέα afrobeat.
Για να πετύχει η συνταγή, κουνάμε δυνατά “Κάτω από το δέντρο” και έτοιμο το γιορτινό μας cocktail.
Το απολαμβάνουμε μόνο με καλή παρέα, το Σάββατο 17 Δεκεμβρίου, στο φιλόξενο LIVE music-art cafe “στου Στράτου”, Φωκίωνος Νέγρη 57, από τις 22:30, μαζί με τους “Κάτω από το δέντρο”!

Οι “Κάτω από το δέντρο” είναι μία παρέα από γνωστούς μουσικούς, που ταξιδεύουν στα μονοπάτια της World μουσικής, παρουσιάζοντας το δικό τους R’n’B... το κατ’ αυτούς Roots ‘n’ Blues.

Ο Πάνος “Tsiko” Κατσικιώτης (από τους “Σύνδρομο”, “Αδέσποτα σκυλιά”, “Άλλα μαντάτα”, “Downtown beat”, “667” και “Palyrria”) στη φωνή, το μαντολίνο και τη μελόντικα.
Ο Γιώργος “Fefer” Πιπέρης (από τους “Direct Connection”) στην κιθάρα.
Ο Αλέξανδρος “Chakradar” Τσάμης (από τους “Occasional Dream”) στα φωνητικά και στα κρουστά.
Ο Νίκος Ακτύπης (από τους “Samatistas”) στο μπάσο.
Ο Κώστας Κούβδος (από τους “Blues Trick” και τους “De Traces”) στην κιθάρα και στη φυσαρμόνικα.

Ιnfo: 
“Κάτω από το δέντρο”, Σάββατο 17 Δεκεμβρίου, στις 10:30 μ.μ.
Στου Στράτου LIVE music-art Cafe, Φωκίωνος Νέγρη 57, Κυψέλη, 
Τηλ.: 210 8628 187 - Ελάχιστη Κατανάλωση 10 ευρώ

http://katoapotodentro.wix.com/under-the-tree-band
http://www.facebook.com/Kato-Apo-To-Dentro-141342839245844/?fref=n%2Ff
http://katoapotodentro.bandcamp.com/releases 
http://soundcloud.com/katoapotodentro 
http://www.youtube.com/user/katoapotodentro

Τετάρτη 14 Δεκεμβρίου 2016

ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΑΧΑΙΡΑΣ - ΓΥΡΙΣΑ ΤΟ ΧΡΟΝΟ ΠΙΣΩ

Ο καλός μου ο πατριώτης, συνθέτης Γιάννης Μαχαίρας μου έδωσε τη χαρά να ακούσω τη νέα του δουλειά. Έκατσα στον καναπέ αναπαυτικά και την απόλαυσα…. Ενθουσιάστηκα …για να δούμε τι λέει και ο ίδιος σε συνέντευξη που μου παραχώρησε..
_ Γιάννη νέα ακούσματα στα έργα σου, η επαναφορά στις ρίζες…
. Και έρχεται κάποια στιγμή που λες…. Ήρθε επιτέλους η ώρα για τα θέλω μου, να κάνω κάτι που γουστάρω, που μ´ αρέσει, που το είχα από καιρό στο νου …..Έτσι και εγώ <<ΓΥΡΙΣΑ ΤΟ ΧΡΟΝΟ ΠΙΣΩ >> και έβγαλα απ´ το συρτάρι μου αναμνήσεις και αγαπημένα τραγούδια που είχα γράψει από το 1980 μέχρι τα σήμερα, και πρόσεξε, χωρίς να με νοιάζει η μόδα , η μουσική τάση της εποχής, τα ηχογράφησα με καλούς μου φίλους και φύσηξα στα πανιά τους αφήνοντάς τα να ταξιδέψουν ....μια δουλειά που με τα ROCK, ROCKPOP , LATINROCK , BALANDA , ακούσματα πιστεύω θα γητεύσει τους εναπομείναντες ρομαντικούς του είδους .
_Μια δουλειά πρωτότυπη θα τολμούσα να πω…
.Μια δουλειά , μοναδική θα έλεγα εγώ, από την άποψη ότι τραγουδάω μεν αλλά ΔΕΝ δηλώνω τραγουδιστής, συνθέτης είμαι, και δεν είναι στα σχέδιά μου να το ξανακάνω…
Ξέρεις Δημήτρη… είναι συλλεκτική γιατί βγαίνει σε λίγα αντίτυπα και ΔΕΝ θα βγουν άλλα ,οι fun του είδους θα φροντίσουν πρώτοι να το αποκτήσουν ...
_Κάποτε βάζαμε το βινύλιο δίσκο παραμάσκαλα …εσύ τώρα …
.Το CD που έφτιαξα έχει μια πρωτότυπη συσκευασία που αξίζει ώστε σε κάποιον που του αρέσει να το έχει ....μια τσέπη από τζιν ...γιατί ΤΖΙΝ ??? γιατί τζιν και ROCK πάνε μαζί …
_Μουσική, ενορχήστρωση, στοίχοι, φυσικά όλα δικά σου…
.Υπογράφω τη μουσική την ενορχήστρωση, αλλά όχι πάντα τον στίχο που είναι Ελληνικός …
_Ήταν κάτι που σου λέγαμε να το επιχειρήσεις χρόνια τώρα ….
.Είναι μια δουλειά που την είχα χρόνια στο μυαλό μου και χάρη καλών φίλων μου μουσικών κατάφερα να υλοποιήσω και που είμαι πολύ χαρούμενος γι´ αυτό …Μια γεύση από την ROCK εποχή της αθωότητας τότε , του θάρρους , του θράσους και της άγνοιας κινδύνου με τα συγκροτήματα τραγουδούσαμε σε συναυλίες , πάρτι, χορούς ....
...Δημήτρη σταμάτησε με γιατί θα μιλάω για ώρες ... αφήστε το ρυθμό να σας παρασύρει και ονειρευτείτε…
Φυσικά, ο Γιάννης είναι πάντα απρόβλεπτος σαν συνθέτης , έτσι πρέπει να είναι όμως …. πρέπει να βλέπει τον ακροατή στα μάτια, να αντιλαμβάνεται τι γίνεται γύρω του. Πρέπει να έχει επαφή με τη ζωή, χωρίς να χάνει την απολαυστική σύνθεση του… είναι σαν τον ηθοποιό, αν δεν έχει παραστάσεις από τη ζωή πώς θα ερμηνεύσει…. άλλωστε για αυτό είναι αγαπητός συνθέτης…..

Κυριακή 11 Δεκεμβρίου 2016

Πέτρος Θεοτοκάτος live @ Pompidou Bistroteque (Παγκράτι) Σάββατο 17 Δεκεμβρίου


O Πέτρος Θεοτοκάτος συνεχίζει την περιπέτεια που ξεκίνησε το 1997 με το ντεμπούτο του «πιστόλι στο πιάτο» και το θρυλικό «θα χαθώ». Μετά από 19 χρόνια και με 8 δίσκους στο ενεργητικό του, ταξιδεύοντας διαρκώς σε όλη την Ελλάδα, ο καλλιτέχνης που διαρκώς μας εκπλήσσει δοκιμάζοντας ήχους από όλο το φάσμα της μουσικής, κάνει μια στάση στο Pompidou Bistroteque στο Παγκράτι το Σάββατο 17 Δεκεμβρίου για ένα ιδιαίτερο live με δικά του τραγούδια αλλά και αγαπημένες του διασκευές καλλιτεχνών όπως ο David Bowie, οι Joy Division, o Iggy Pop, o Neil Young κ.ά.

Info:

Pompidou Bistroteque
Υμηττού 113, Παγκράτι

Σάββατο 17 Δεκεμβρίου
Ωρα 22:00
Είσοδος ελεύθερη

Μπομπ Ντίλαν: Οι πιθανότητες να κερδίσω το Νόμπελ ήταν τόσες όσες να βρεθώ στο φεγγάρι

Ενα μήνυμα με το οποίο ευχαριστούσε την σουηδική ακαδημία για τη βράβευσή του έστειλε ο Μποπμπ Ντίλαν οποίος τιμήθηκε φέτος με το Νόμπελ Λογοτεχνίας όμως δεν μετέβη το Σάββατο στη Στοκχόλμη για να το παραλάβει. 

«Λυπάμαι που δεν μπορώ να είμαι μαζί σας, αλλά σας παρακαλώ θα ήθελα να γνωρίζετε ότι το πνεύμα μου είναι μαζί σας και ότι νιώθω μεγάλη τιμή που έλαβα αυτό το τόσο περίβλεπτο βραβείο», ανέφερε ο Ντίλαν στο μήνυμά του, το οποίο διάβασε η Αζίτα Ράζι πρέσβειρα των ΗΠΑ στη Σουηδία στη διάρκεια της τελετής απονομής.

Ο Αμερικανός τραγουδοποιός εξέφρασε επίσης την έκπληξή του που τιμήθηκε με το βραβείο αυτό.

«Αν κάποιος μου είχε πει ότι είχα την παραμικρότερη πιθανότητα να κερδίσω το βραβείο Νόμπελ, θα είχα πιστέψει ότι έχω τόσες πιθανότητες όσες να βρεθώ στο φεγγάρι», πρόσθεσε.

Ο Ντίλαν, που είναι γνωστό ότι αποφεύγει τη δημοσιότητα, τελικά δέχθηκε το βραβείο Νόμπελ, αφού όμως πρώτα προκάλεσε την αγανάκτηση της σουηδικής ακαδημίας εξαιτίας της σιωπής που τήρησε επί εβδομάδες μετά την ανακοίνωση στις 13 Οκτωβρίου της βράβευσης του. Τελικά επέλεξε να μην παραστεί στην τελετή απονομής.

Η απουσία του Ντίλαν ήταν τις τελευταίες εβδομάδες ένα θέμα έντονων συζητήσεων στη Σουηδία, όπου τα βραβεία Νόμπελ θεωρούνται μεγάλη πηγή περηφάνιας. Ένα μέλος της ακαδημίας κατηγόρησε μάλιστα τον Αμερικανό τραγουδοποιό ότι είναι «αλαζόνας» και «αγενής» που δεν αντέδρασε στη βράβευσή του.