ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ - ROCK - ROCK NEW'S

ΣΤΗΛΕ e-mail: spacefm@gmail.com

ΚΛΙΚΑΡΑΝ--> <--ΑΤΟΜΑ. ROCK NEW'S - ΣΕ ΜΙΑ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΜΑΣ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΟΥΜΕ ΝΕΟΥΣ ΤΡΑΓΟΥΔΙΣΤΕΣ ΚΑΙ GROUP ΣΑΣ ΠΡΟΣΚΑΛΟΥΜΕ ΟΣΟΙ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΑΝΑΡΤΗΣΟΥΜΕ ΣΤΟ SITE ΜΑΣ ΣΥΝΑΥΛΙΕΣ ΚΑΙ EVENT'S

Σάββατο 19 Μαρτίου 2011

Σαν Σήμερα...19 Μαρτίου

1959 Ο βασικός τραγουδιστής των The Specials, Terry Hall γεννήθηκε στο Coventry της Αγγλίας. Μεγάλη του επιτυχία με το συγκρότημα, το τραγούδι "Ghost Town" το 1981. Υπήρξε επίσης μέλος των συγκροτημάτων Fun Boy Three, The Colourfield και Terry, Blair & Anouchka. Έχει συνεργαστεί με καλλιτέχνες όπως οι David A. Stewart, Bananarama, The Lightning Seeds, Sinéad O'Connor, Stephen Duffy, Gorillaz, Damon Albarn, Tricky, Lily Allen, Nouvelle Vague κ.α.

1982 Ο Αμερικανός μουσικός και τραγουδοποιός Randy Rhoads και βασικός κιθαρίστας του Ozzy Osbourne απεβίωσε σε ηλικία 25 ετών όταν το αεροπλάνο το οποίο οδηγούσε συνετρίβη στο Leesburg της Florida. Κατά την διάρκεια της πτήσης, ο Rhoads προσπάθησε να βγάλει φωτογραφία το λεωφορείο στο οποίο ταξίδευαν τα υπόλοιπα μέλη του γκρουπ με αποτέλεσμα να χάσει το έλεγχο και αφού πρώτα συγκρούστηκε με την οροφή του πούλμαν συνετρίβη πάνω σε παρακείμενη κατοικία...

1962Ο Bob Dylan κυκλοφορεί το πρώτο του άλμπουμ, που φέρει σαν τίτλο το όνομα του. Εκτός από δύο δικές του συνθέσεις, το άλμπουμ περιέχει κλασικά Folk τραγούδια όπως το "House of the Risin' Sun". Τη παραγωγή είχε κάνει ο John H. Hammond, ο άνθρωπος που ουσιαστικά τον είχε ανακαλύψει.

1971 Στο No1 του Billboard Hot 100 βρίσκεται το τραγούδι "Me and Bobby McGee" με την φωνή της Janis Joplin. Είχε τραγουδηθεί αρχικά από τον τραγουδιστή Roger Miller. Η Joplin το ξανατραγούδησε για το άλμπουμ της "Pearl". Είχε ηχογραφηθεί λίγες ημέρες πριν τον θάνατο της, τον Οκτώβριο του 1970.

1990 Κυκλοφορεί το έβδομο στούντιο άλμπουμ του Βρετανικού συγκροτήματος Depeche Mode, με τίτλο "Violator". Είναι το άλμπουμ που τους έκανε ευρύτερα γνωστούς παγκοσμίως. Έως σήμερα είναι το πιο εμπορικό άλμπουμ του γκρουπ με πωλήσεις πάνω από 13,5 εκατομμύρια αντίτυπα. Στην λίστα του περιοδικού Rolling Stone "The 500 Greatest Albums of All Time" βρίσκεται στην 342η θέση. Συμπεριλαμβάνεται στο βιβλίο "1001 Albums You Must Hear Before You Die". Γνωστές επιτυχίες του άλμπουμ τα τραγούδια "World in My Eyes", "Personal Jesus", "Enjoy the Silence", "Policy of Truth" κ.α.

ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΜΠΑΛΑΦΑΣ @ Πέμπτη 24 Μαρτίου στην Κύπρο

Ο Λεωνίδας Μπαλάφας, ταλαντούχος ερμηνευτής της νέας γενιάς,
 βάζει πλώρη για καινούριους προορισμούς.
 Ο τραγουδοποιός ξεκινάει το μουσικό του ταξίδι
 με ένα πρόγραμμα που φλερτάρει με blues, reggae, jazz, rock και funk ήχους. 
Στο πρόγραμμα παρουσιάζονται τραγούδια 
από τις δισκογραφικές του δουλειές όπως «Ταξίδι για να σε βρω», «Πλάτανος»,
 καθώς και νέα κομμάτια απ’ την καινούργια του δουλειά «Ανοιξιάτικη μέρα» όπως ο «Πυροσβεστήρας» που έχουν ήδη αγαπηθεί απ’ το κοινό.


Friends Rock Bar Limassol
Ώρα έναρξης : 22:00
Τηλέφωνο κρατήσεων 99 588055
Περιορισμένος αριθμός θέσεων

«Μέσα Μαζικής Εξημέρωσης 2» με τον Στέλιο Κάτσαρη Σάββατο 26 Μαρτίου 2011 στο Club του Μύλου

«Μέσα Μαζικής Εξημέρωσης 2»
με τον Στέλιο Κάτσαρη
Σάββατο 26 Μαρτίου 2011
στο Club του Μύλου



Αφού ανακαλύψαμε τί χαρακτηριστικά θα έχει το απολίθωμα του homo tileopticus, όταν θα ανακαλυφθεί χιλιάδες χρόνια μετά, ανεβαίνουμε στο club του Μύλου για μία μόνο παράσταση. Μετά από 80 παραστάσεις σε όλη την Ελλάδα και συμπληρώνοντας 1 χρόνο επιτυχίας τα Μέσα Μαζικής Εξημέρωσης έχουν ακόμη ανοικτούς λογαριαμούς. Ο ταλαντούχος Στέλιος Κάτσαρης μετά από μια σειρά εμφανίσεων στο πλευρό του Μίλτου Πασχαλίδη το χειμώνα που μας πέρασε, επιστρέφει στα μουσικο-θεατρικά δρώμενα, αυτή τη φορά, παρουσιάζοντας το νέο του stand up comedy με τίτλο «Μέσα Μαζικής Εξημέρωσης 2».

Τηλεοράσεις, ραδιόφωνα, εφημερίδες και ίντερνετ μπαίνουν στο στόχαστρο και με βασικό σκοπό το χιούμορ δεν μένει τίποτα όρθιο.
Στις 26 Μαρτίου 2011 ανεβαίνει στη Θεσσαλονίκη και εγγυάται μια απίστευτη βραδιά με πολλές εκπλήξεις και αστείρευτη σάτιρα καθώς καυτηριάζει τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης και τους ήρωες της τηλεοπτικής και πολιτικής καθημερινότητας μας τρυπώνοντας στα σαλόνια των σπιτιών του 2011.

Την ίδια χρονική στιγμή σχολιάζει κορυφαία θέματα της επικαιρότητας δημιουργώντας ανοιχτό διάλογο με το κοινό.

Ο stand up comedian, Στέλιος Κάτσαρης και οι θεατές μεταμορφώνονται σε μία μεγάλη παρέα, αφού μαζί καυτηριάζουν τα νέα της ημέρας, γράφουν τραγούδια, παίζουν παιχνίδια ανακαλύπτοντας τη διαφορά που χωρίζει την πραγματική ζωή από την “παράσταση” της τηλεόρασης.
Στο τέλος τον λόγο παίρνουν τα τραγούδια αφού ο Στέλιος συντροφιά με ένα πιάνο πετά την κάπα του κωμικού και αφήνεται σε ένα μουσικό ταξίδι με τραγούδια του χτες και του σήμερα.

Μαζί του η Νεφέλη Μαρκάκη στο βιολί και ο Πέτρος Πολίτης στην κιθάρα.

Ώρα ΠΡΟΣΕΛΕΥΣΗΣ: 21.00μ.μ. / Τιμή εισόδου : 10 ευρώ
ΜΥΛΟΣ CLUB
Ανδρ. Γεωργίου 56
Θεσσαλονίκη
Τηλ. 2310510081- www.mylos.gr

Lexicon Project & Joanna Drigo live Παρασκευές 8 & 15 Απριλίου στο «Κοο Κοο»

Lexicon Project
& Joanna Drigo
live
Παρασκευές 8 & 15 Απριλίου
στο «Κοο Κοο»


Οι Lexicon Project και η Joanna Drigo μετά τις επιτυχημένες εμφανίσεις τους στο Σταυρό του Νότου ανεβαίνουν τη σκηνή του «Κοο Κοο» για δύο μοναδικές παραστάσεις γεμάτες «ηλεκτρισμό» και ωραίες μουσικές.
Τους Lexicon Project τους γνωρίσαμε το 2009. Μια παρέα των πέντε που μοιράζονται το ίδιο όνειρο. Την άνοιξη του 2010 κυκλοφορεί η πρώτη τους ομώνυμη δισκογραφική δουλειά. Το φάσμα των επιρροών τους μεγάλο αλλά η αισθητική τους κοινή. Πέρα απ’ τη φρεσκάδα του ήχου τους, στόχος τους είναι να παρουσιάσουν στο κοινό μια ολοκληρωμένη μουσική παράσταση με τα τραγούδια τους καθώς και κομμάτια αγαπημένων καλλιτεχνών μέσα απ’ το δικό τους πρίσμα.. Την οπτικοποίηση των μουσικών τους συνειρμών συμπληρώνουν τα videos που προβάλλονται στην παράστασή τους. Η ανταπόκριση από το κοινό θερμή απ’ τα πρώτα τους κιόλας, βήματα. Κομμάτια όπως το «Ταξίδεψε» , «Ας κάνουμε τη νύχτα μέρα» και «Χειμώνας» έχουν ξεχωρίσει στα ραδιόφωνα ενώ οι αρκετές αξιόλογες συνεργασίες αποδεικνύουν ότι οι Lexicon Project ήρθαν για να μείνουν …
Το ταλέντο και η επιτυχία, της Joanna Drigo είναι αντιστρόφως ανάλογα της ηλικίας της. Το ντεμπούτο album της με τον ευρηματικό τίτλο «Κάποιες ώρες γεννιούνται τα όνειρα», μία pop-rock παραγωγή, με ελληνικό αλλά και αγγλικό στίχο, που υπέγραψε ο Φίλιππος Πλιάτσικας σε στίχους και μουσική της ιδίας. Από τον παραπάνω δίσκο έχουν κάνει ιδιαίτερη αίσθηση το «Αλλεργία στις δεσμεύσεις» και η «Βίκυ». Η ζεστή της παρουσία, οι εξαιρετικές της ερμηνευτικές δυνατότητες καθώς και ο τρόπος που αξιοποιεί την κιθάρα, δημιουργούν μια ατμόσφαιρα πότε ρομαντική και πότε δυναμική. Στο πρόγραμμα εκτός απ’ τα δικά της κομμάτια θα ακούσουμε από Αρλέτα μέχρι Bjork και Pj Harvey. Ενδιαφέρον θα αποτελέσει και η συνύπαρξή της στη σκηνή με τους Lexicon Project.

Ώρα έναρξης: 23.00μ.μ / Τιμή εισόδου: 12€ με ποτό
Koo Koo: Ιάκχου 17, Γκάζι

Jethro Talibans Band Greece

Τον Απρίλιο του 2010 ο Ηλίας και ο Ερμής που τότε έπαιζαν μαζί στους Elxis,

έψαχναν έναν κιθαρίστα για 1-2 εμφανίσεις..Πρώτη επιλογή, ένας παλιός γνώριμος του Ηλία, ο Νίκος Πονηρός, τραγουδιστής και κιθαρίστας με εκατοντάδες εμφανίσεις στο ενεργητικό του..Η χημεία φάνηκε από την πρώτη κιόλας πρόβα,και με τη συνδρομή του Μάριου Δουμπού στα πλήκτρα γεννήθηκαν οι Jethro Talibans. Η πρώτη live εφάνιση ήρθε λίγες μέρες αργότερα, στις 21 Μαϊου στο "Συρμό", και ακολούθησαν εμφανίσεις στο "Όνομα του Ρόδου", στο Αχλάδι Εύβοιας, στο KooKoo ως opening act στους KollektivA και αλλού. Με νεότερη προσθήκη αυτή του Στέλιου Χολίδη στα κρουστά, και χωρίς το Μάριο, λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων, οι Jethro Talibans συνεχίζουν να γράφουν ασταμάτητα καινούρια κομμάτια, και να κλείνουν εμφανίσεις..

Ο ήχος των Jethro Talibans, παρότι κινείται στο χώρο του ελληνόφωνου rock, συνενώνει πολλές μουσικές φόρμες. Τα μέλη της μπάντας επηρεάζονται και πειραματίζονται με πολλά και διαφορετικά είδη μουσικής, κάτι που αντικατοπτρίζεται καθαρά στα κομμάτια τους.. Έτσι συναντάμε από blues ("Ρέκβιεμ για τον Joe Bean", "'Εχεις τον τρόπο") και ροκ παλαιάς κοπής ("M'ένα στιχάκι","Φωνή της αλήθειας") έως παραδοσιακές θρακιώτικες φόρμες ("Όνειρα") και άλλα κομμάτια που φανερά επηρεασμένα από συγκροτήματα όπως οι Pink Floyd και οι Socrates αγγίζουν τον Progressive χώρο..Δε θα μπορούσε να λείπει βέβαια και ο πολιτικός προβληματισμός της μπάντας ("Το ποτάμι", "Χρόνια του Αγώνα")

Παρασκευή 18 Μαρτίου 2011

George Gakis and TroubleMakers live Στο Mylos Club

To La Grange Rock Bar Παρουσιάζει George Gakis and TroubleMakers Στο Mylos Club

Mylos Club
Veria, Greece
Αύριο στις 10:00 μ.μ.

Σαν Σήμερα...18 Μαρτίου

1941 Ο Αμερικανός R&B/Soul τραγουδιστής και τραγουδοποιός Wilson Pickett (1941-2006) γεννήθηκε στο Prattville της Alabama. Υπήρξε από τους καλλιτέχνες που βοήθησαν στην εξέλιξη της Soul μουσικής. Έγινε δημοφιλής με τραγούδια όπως τα "In The Midnight Hour", "Mustang Sally" κ.α. Το 1991 το όνομα του γράφτηκε στο Rock and Roll Hall of Fame. Τα τραγούδια του ξανατραγουδήθηκαν από καλλιτέχνες όπως οι Led Zeppelin, Van Halen, The Rolling Stones, Bruce Springsteen κ.α.

2001 Ο τραγουδιστής, κιθαρίστας και τραγουδοποιός του συγκροτήματος The Mamas and The Papas, John Phillips (John Edmund Andrew Phillips 1935-2001) ή αλλιώς Papa John, απεβίωσε σε ηλικία 65 ετών στο Los Angeles της California από καρδιακή ανεπάρκεια. Τη δεκαετία του '60 γνώρισε επιτυχία με το συγκρότημα με τραγούδια όπως τα "California Dreamin'", "Monday, Monday", "I Saw Her Again" κ.α. Το 1998 το όνομα του, μαζί με των υπολοίπων μελών του συγκροτήματος, γράφτηκε στο Rock and Roll Hall of Fame.


1972 Στο No. 1 του Billboard Hot 100 βρίσκονται ο Neil Young και το τραγούδι "Heart of Gold". Το τραγούδι συμπεριλαμβάνεται στο άλμπουμ "Harvest" που κυκλοφόρησε στις 14 Φεβρουαρίου του 1972 και είναι το μόνο τραγούδι του Neil Young που έφτασε σε αυτήν τη θέση. Στην λίστα του περιοδικού Rolling Stone, "The 500 Greatest Songs of All Time", βρίσκεται στην 297η θέση. Στα φωνητικά συμμετέχουν οι James Taylor και Linda Ronstadt.

1977 Το punk συγκρότημα The Clash κυκλοφορεί το πρώτο του single με τίτλο "White Riot", το οποίο θα συμπεριλαμβάνεται στο πρώτο στούντιο άλμπουμ του συγκροτήματος "The Clash" που θα κυκλοφορήσει στις 8 Απριλίου. Παρόλο που το τραγούδι έφτασε μόνο μέχρι την 38η θέση των Βρετανικών charts, παρέμεινε εκεί για 33 εβδομάδες.

1994 Τέσσερα πιστόλια και 25 κουτιά σφαίρες κατασχέθηκαν από τον τραγουδιστή των Nirvana, Kurt Cobain ύστερα από τηλεφώνημα στην αστυνομία της γυναίκας του Courtney Love, η οποία φοβήθηκε μην αυτοκτονήσει... Ο Cobain εξήγησε στις αρχές πως δεν είχε καμία διάθεση να αυτοκτονήσει. Η αστυνομία κατέγραψε στην έκθεση της το συμβάν ως "βίαιη κατάσταση με φόβο αυτοκτονίας".

crystal tears alive in athens... CRYSTAL TEARS - THE SILENT WEDDING - ERASE

LIVE @ RODON STAGE
ΕΛΛΗΣΠΟΝΤΟΥ 41 ΒΥΡΩΝΑΣ

ΕΝΑΡΞΗ : 20:00
ΕΙΣΟΔΟΣ :10euro


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ:
Για πρώτη φορά στην Αθήνα οι Θεσσαλονικείς CRYSTAL TEARS με τον Ian Parry (ELEGY, VENGEANCE κτλ.) στα φωνητικά, εκπρόσωποι του power metal της χώρας μας, σε ένα μοναδικό live show για όλους τους φίλους της πρωτεύουσας!!!

Χρυσάφης Τ.: "είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι που μετά από 14 χρόνια πορείας & σεβασμού στη metal σκηνή της χώρας μας και για πρώτη φορά στην ιστορία των CRYSTAL TEARS παίζουμε ζωντανά στην Αθήνα (επιτέ...λους!)! Με ένα ατόφιο line-up και τον Ian στην πρώτη γραμμή, καθώς και με ένα album δυναμίτη, οι συνθήκες φαντάζουν ιδανικές για ένα μοναδικό one show stand στην πρωτεύουσα! Εύχομαι πραγματικά ο κόσμος της Αθήνας να αγκαλιάσει την προσπάθειά αυτήν!"

Παραπομπές:
-----------------------------------------------------------------------------------------
ΑΝΑΚΟΙΝΩΘΗΚΑΝ ΤΑ ΟΝΟΜΑΤΑ ΠΟΥ ΘΑ ΑΝΟΙΞΟΥΝ ΤΟ ONE SHOW STAND ΤΩΝ CRYSTAL TEARS ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ!!!

THE SILENT WEDDING: heavy metal από την Αθήνα με ατμοσφαιρικές και progressive επιρροές, σχηματισμένη το 2006, η μπάντα μετράει ήδη μία δουλειά (2007) και αρκετές εμφανίσεις στην πρωτεύουσα και περιφέρειά της με γνωστά εγχώρια σχήματα και μπάντες του εξωτερικού! Κάνοντας διάλλειμα από τις παραγωγικές διαδικασίες για την επερχόμενη δουλειά τους, οι Silent Wedding έρχονται να ροκάρουν τον κόσμο. Kindly support!

ERASE: μία νέα και πολύ φρέσκια heavy metal κίνηση από την πόλη της Αθήνας, αποτελούμενη από βετεράνους της σύγχρονης ελληνικής metal σκηνής και μέλη των STRIKELIGHT, WHEELRUNNER και REVENGE! Έχοντας μόλις κυκλοφορήσει το πρώτο τους CD demo "Heavy Metal Maniacs", οι Erase γίνονταi ένα με την ατμόσφαιρα και δηλώνουν δυναμικά τον παρόν τους το βράδυ της 2ας Απριλίου! Kindly support!

Παραπομπές:
-----------------------------------------------------------------------------------------
ΕΞΥΠΗΡΕΤΟΥΝ:
1) ΜΕΤΡΟ: στάση "Δάφνη" (Πλατεία Καλογήρων) & από εκεί υπάρχει η αφετηρία του λεωφορείου 212 (Μετρό Δάφνης-Βύρωνας-Καρέας) που αφήνει στάση "Παπαστράτειο Σχολή", ΑΚΡΙΒΩΣ έξω απο το RODON stage!
2) ΛΕΩΦΟΡΕΙΟ: 140 (Πολύγωνο-Γλυφάδα)
3) ΛΕΩΦΟΡΕΙΟ από Πειραιά: 232 (Πειραιάς-Υμηττός-Βύρωνας)
4) Κοντά στα ΤΕΦΑΑ Αθηνών (με τα πόδια)
-----------------------------------------------------------------------------------------
ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΧΩΡΟ:
Ένα παλιό cinema που μετατράπηκε σε μουσική σκηνή... Ένας χώρος χωρίς κολώνες και με ορατότητα προς το stage απ'όλες τις θέσεις... Ένα stage 26 τετραγωνικών μέτρων για να χωράει ανθρώπινα τους αγαπημένους σας δημιουργούς... Ένας ήχος απαράμιλλος σε δυναμική και καθαρότητα... Ένας συνδυασμός 3 παραγόντων με σεβασμό στα συγκροτήματα, αλλά κυρίως και στο κοινό!

Live οι MAGIC DE SPELL και οι εκλεκτοί φίλοι τους

Πέμπτη, 31 Μαρτίου στις 9:30 μ.μ.

Μουσική σκηνή «ΜΕΤΡΟ’»
ΓΚΥΖΗ 47 & ΚΑΛΒΟΥ 83 ΑΘΗΝΑ 114 74
Athens, Greece

ΒΟΡΕΙΑ ΑΣΤΕΡΙΑ "5 ΑΣΤΕΡΩΝ TOUR" LIVE @ GAGARIN 205 - 26.3.2011‏

Δεν έχουν περάσει πάνω από τρεις μήνες μετά τη μεγάλη έκπληξη των Βορ.Ας. (Βόρεια Αστέρια) και το release του πρώτου δισκογραφικού

τους LP ύστερα από δέκα ενεργά μουσικά χρόνια στο χώρο του Ελληνικού Hip Hop. Το "crew-φαινόμενο" της Ελληνικής Hip Hop σκηνής

κατάφερε να κάνει το δίσκο του, «5 Αστέρων», ανάρπαστο από την πρώτη κιόλας μέρα κυκλοφορίας, κατακτώντας με αυτόν τον
τρόπο την κορυφή στις πωλήσεις του Μουσικού Ταχυδρομείου και αφήνοντας πίσω του μερικά από τα μεγαλύτερα ονόματα του Ελληνικού
πενταγράμμου.
Επιδρομή Official Video Clip: http://www.youtube.com/watch?v=5dy3JpqOAiI
Με σκοπό την προώθηση του νέου αυτού δίσκου τα Βορ.Ας. παίζουν από το Φεβρουάριο σε όλες τις μεγάλες πόλεις που μπορούν
να φιλοξενήσουν live εμφάνιση και ξεσηκώνουν το κοινό τους με rap κομμάτια επηρεασμένα από τη ζωή του δρόμου και της γειτονιάς.

Στην Αθήνα, το «5 Αστέρων Tour» θα περάσει από το συναυλιακό χώρο του Gagarin205 το Σάββατο 26 Μαρτίου για μία μοναδική live
εμφάνιση που αναμένεται να συζητηθεί. Μαζί τους θα είναι οι FullFace και ο 3 X DMC Champion, Dj The Boy.
Οι πόρτες ανοίγουν στις 20.00

Είσοδος: ?12
Προπώληση: ?10 (Metropolis)
Διεύθυνση: Gagarin205, Λιοσίων 205 και Αγ. Μελετίου (κοντά στο σταθμό ΗΣΑΠ Αττική)

Διοργάνωση: Dynasty Group Athens

Πέμπτη 17 Μαρτίου 2011

ΟΥΣΤ ΚΟΠΡΙΤΕΣ - ΧΑΡΡΥ ΚΛΥΝΝ

ΧΑΡΡΥ ΚΛΥΝΝ «Ουστ κοπρίτες».
Σατιρική επιθεώρηση, αντίδοτο στην κατάθλιψη του Έλληνα.

ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΟΥΝ ΧΑΡΡΥ ΚΛΥΝΝ - ΜΑΡΚΟΣ ΛΕΖΕΣ - ΑΝΝΑ ΠΑΝΤΖΕΛΗ - ΓΙΑΝΝΗΣ ΤΟΠΑΛΙΔΗΣ - ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΙΝΑΡΕΤΖΗΣ

Σε εποχή που το γέλιο γίνεται ολοένα και πιο σπάνιο έρχεται ο Χάρρυ Κλυνν με τους συνεργάτες του να εξορκίσει με τη σάτιρα και το γέλιο τα «κακώς κείμενα» της πολιτικής και της κοινωνικής πραγματικότητας.
Η οικονομία, η πολιτική και οι πολιτικοί, η Τρόικα, η διεθνής οικονομική κρίση, η Ευρώπη, η συμπεριφορά των Ελλήνων, βομβαρδίζονται από από τα πυρά της ανελέητης σάτιρα του Χάρρυ Κλυνν, χαρίζοντας στους... (διαβάστε περισσότερα)

2310-480980/2310- 522940

UNDERGROUND STUDIOS METAL FESTIVAL

PLEASURE OF REVENGE
BLOOD BROTHERS
BLEEDING VEINS
DEAD REFLECTION

KYRIAKH 20/3
ONOMA TOY RODOY
PL.DAVAKH & PLATWNOS 1
KALLITHEA

STARTS :20:00
ENTRANCE 9e w/beer + 1e drink

Σαν Σήμερα...17 Μαρτίου


1919 Ο μεγάλος Αμερικανός τραγουδιστής, τραγουδοποιός και πιανίστας Nat "King" Cole (Nathaniel Adams Coles 1919-1965) γεννήθηκε στο Montgomery της Alabama. Μπορεί να έγινε δημοφιλής με τραγούδια όπως τα "Mona Lisa" (1950), "Unforgettable" (1951) και "When I Fall in Love" (1964), αλλά υπήρξε και ένας από τους πρωτοπόρους Jazz πιανίστες της εποχής του. Θεωρείται μια από τις μεγαλύτερες μουσικές προσωπικότητες της Αμερικής.

1967 Ο Αμερικανός τραγουδιστής, τραγουδοποιός και μουσικός Billy Corgan (William Patrick Corgan, Jr.) γεννήθηκε στο Elk Grove Village του Illinois. Το 1988 παρέα με τον κιθαρίστα James Iha δημιούργησαν το συγκρότημα Smashing Pumpkins και τα χρόνια που ακολούθησαν γνώρισαν επιτυχία με τραγούδια όπως τα "Today", "Disarm", "Tonight, Tonight" και "Bullet with Butterfly Wings" για το οποίο κέρδισαν το βραβείο Grammy "Best Hard Rock Performance". Το 2006 μετά από έξι χρόνια "χωρισμού", το συγκρότημα επανήλθε στην ενεργό δράση. Ο Corgan έχει γράψει μουσική για ταινίες όπως "Ransom" (1996), "Stigmata" (1999), "Spun" (2002) κ.α.

1988 Ο τραγουδιστής, συνθέτης και τραγουδοποιός Νικόλας Άσιμος (Νικόλας Ασημόπουλος 1949-1988) βρέθηκε κρεμασμένος στο σπίτι του. Ήταν 39 ετών. Ακολουθώντας τον αντισυμβατικό τρόπο ζωής που είχε επιλέξει, ηχογραφούσε τα τραγούδια του και ύστερα τα πουλούσε σε "παράνομες κασέτες" - όπως τις είχε ονομάσει ο ίδιος. Το 1982 κυκλοφόρησε τον πρώτο του άλμπουμ "Ο Ξαναπές" στο οποίο συμμετείχαν οι Χάρις Αλεξίου ("Το παπάκι") και ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου ("Πιάστηκα σκοινί κορδόνι"). Το 1985, συμμετείχε στο δίσκο του Βασίλη Παπακωνσταντίνου "Χαιρετίσματα" με πέντε τραγούδια, μεταξύ αυτών και τα "Αγαπάω κι αδιαφορώ", "Ο σάλιαγκας κι ο μάλιαγκας" και "Θα 'ρθω να σε βρω". Μετά θάνατον έκαναν την εμφάνιση τους τραγούδια του όπως τα "Μπαγάσας", "Στο φαλημέντο του κόσμου", "Δεν θέλω καρδιά μου να κλαις", "Εγώ με τις ιδέες μου" κ.α.

1986 Κυκλοφορεί το πέμπτο στούντιο άλμπουμ των Depeche Mode με τίτλο "Black Celebration". Δε γνώρισε την ανάλογη εμπορική επιτυχία με τα προηγούμενα άλμπουμ. Τραγούδια που ξεχώρισαν ήταν τα "Stripped", "A Question of Lust", "A Question of Time" κ.α. Επανακυκλοφόρησε το 2007 σε ειδική έκδοση με bonus DVD.

2003 Στην λίστα του περιοδικού Rolling Stone με τους πιο κερδοφόρους καλλιτέχνες για την χρονιά 2002, πρώτος βρίσκεται ο Paul McCartney με έσοδα 72 εκατομμύρια δολάρια, ακολουθούν οι The Rolling Stones με 44 εκατομμύρια και Dave Matthews Band με 31 εκατομμύρια.

Η τελευταία δραματική εξομολόγηση του Μαν.Ρασούλη: "Με πέταξαν στον κάδο.Είµαι άνεργος και αχρήµατος και ηλικιωµένος"

- Φράσεις που πληγώνουν στο γράμμα που άφησε στον φίλο του Λ. Παπαδόπουλο
- "Δεν έχω να πληρώνω ούτε το νοίκι μου. Με πέταξαν στον κάδο από την ΕΡΤ"
- Τα αποσπάσματα της επιστολής που πονάνε
Μέσα από την στήλη του σήμερα στα ΝΕΑ, ο στιχουργός Λευτέρης Παπαδόπουλος αποκαλύπτει τις δύσκολες ώρες που περνούσε ο Μανώλης Ρασούλης, ο οποίος δεν είναι τυχαίο τελικά οτι έφυγε μόνος και αβοήθητος και βρέθηκε νεκρός στο σπίτι του μετά από 7 ημέρες!

Γράφει ο Λ. Παπαδόπουλος: "Πριν από έναν µήνα ήρθε να µε βρει στην ταβέρνα της Μίνας. Ηταν και ο γιος µου µαζί. Και ο Λιάνης. Μου έδωσε ένα γράµµα για να το δηµοσιεύσω στις «Ματιές». ∆ηµοσίευσα ένα τµήµα του. Μέσα από τις γραµµές του, βγαίνει η αγωνία του και η στενοχώρια του. Αντιγράφω µερικές παραγράφους: «Αρτι αφιχθείς από την Αυστραλία, όπου πήγα για έναν µήνα ν’ αλλάξω παραστάσεις, να πάρω µια ανάσα γιατί µοιάζω µε µωρό στη φωτιά και αρχαία σκουριά, µε όλα τούτα τα τεκταινόµενα εγχωρίως, πληροφορήθηκα ότι οι ιθύνοντες µου έκοψαν την εκποµπή που είχα στο Α’ πρόγραµµα του ραδιοφώνου (105,8) επί 6 χρόνια, κρατώντας τα µπόσικα στην κατιούσα.

Η αλήθεια είναι ότι στενοχωρήθηκα µε τον τρόπο που µε πέταξαν στον κάδο, γιατί βασικά είµαι ένας απ’ αυτούς που υποστηρίζουν τις αξίες. Είµαι άνεργος και αχρήµατος και ηλικιωµένος. Σύνταξη δεν έχω πάρει ακόµα. Ευελπιστώ. Κι όπως ξέρεις, η ελπίδα πεθαίνει τελευταία. ∆εν έχω, πάντως, να πληρώνω ούτε και το νοίκι µου. Εδιωξε και την κόρη µου, από το δηµοτικό Κανάλι 1 του Πειραιά, αµέσως µόλις βγήκε δήµαρχος ο µπασκετµπολίστας Φασούλας. Κι ας έκανε το χαρισµατικό και µορφωµένο κορίτσι επί 4 χρόνια εκποµπές πρότυπα. Είµαι στο κουρµπέτι και το ραδιοφωνικό 50 χρόνια και ξέρω τι είναι τι και ποιος είναι ποιος. Η αυτογνωσία µου είναι πολύ ενισχυµένη. Αντί ν’ ακούν εµάς, που περάσαµε από 40 κύµατα και να µαθαίνουν, µόλις πήραν το σκήπτρο άρχισαν µε τη γνωστή εµπάθεια, απάθεια και αµάθεια τις εκκαθαρίσεις.

Νοµίζω ότι µέσα στο γενικό και αποδεδειγµένο µπάχαλο, τέτοιες ανόητες εξουσιαστικότητες είναι καταδικασµένες και τιµωρητέες. Οποιος φοβάται τη γνώµη µου ή όποιος νοµίζει ότι είναι ανώτερος, ας βγει να µετρηθούµε στα φανερά. Η χώρα δεν αντέχει άλλο κυνισµό, σαχλαµάρα, µπαλαφάρα, αµάθεια και αρχοντοχωριατισµό. Το µικρό µου έργο δείχνει ότι είµαι πειθαρχηµένος στα κοινωνικά ιδεώδη και στην παραγωγή κοινωνικής και εθνικής συνείδησης. Ο υπουργός Πολιτισµού Τηλέµαχος Χυτήρης, ο Παπαδηµητρίου και ο Ταγµατάρχης µε ξέρουν χρόνια πολλά. Ποιος ιθύνων έβγαλε την απόφαση να µε διώξουν; Ας βγει να µας πει το σκεπτικό. Με το ίδιο σκεπτικό µε έδιωξαν το ‘84 και από την τότε ΥΕΝΕ∆, όταν είπα µια µαντινάδα που αφορούσε τον Κοσκωτά…».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Είχε πεθάνει πριν από 7 ημέρες ο Μανώλης Ρασούλης!

Τετάρτη 16 Μαρτίου 2011

ΔΙΑΦΟΡΑ ΜΟΥΣΙΚΑ ΜΕ ΜΕΓΑΛΟ ΕΝΔΙΑΦΕΡΩΝ

PassaTempo & Jethro Talibans @ ΟΞΥΓΟΝΟ LIVE!

Κυριακή, 27 Μαρτίου στις 10:00 μ.μ.
Jethro Talibans (special guest Θανάσης Χουλιαράς - KollektivΑ) !!! Join us in a crazy crazy craaaazy live show!!!
Είσοδος: 10e
Οξυγόνο live!, Βούρβαχη & Κορυζή 4 ( μεταξύ Καλλιρρόης & Συγγρού ), Νέος Κόσμο

......

Οι Verbal Delirium, την Κυριακή 10 Απριλίου στο Revenge of Rock (Λ.Αλεξάνδρας 34) έχουν μια "διαφορετική" μουσική πρόταση. Συνθέσεις σε ήχους rock alternative/progressive καθώς και ψυχεδελικά και αυτοσχεδιαστικά στοιχεία , υλικό από τον πρώτο τους δίσκο "So Close & Yet So Far Away" και όχι μόνο.

Με τη μουσική τους, υπόσχονται μια ακόμη ξεχωριστή, ποιοτική, μουσική βραδιά, για όσους τους γνωρίζουν ήδη και μια ευχάριστη έκπληξη για εκείνους που θα τους ακούσουν για πρώτη φορά!

με τους Jargon σύηθεση/πλήκτρα/φωνή
Νίκο Μιχαηλίδη μπάσο
Νικήτα Κίσσονα κιθάρες
Γρηγόρη Παυλάκο τύμπανα.
Aναστάση Χαμηλάκη πλήκτρα
Λάμπρο Ματτόπουλο τρομπέτα - κιθάρα.

www.myspace.com/verbaldelirium
http://www.reverbnation.com/verbaldelirium
www.facebook.com/pages/Verbal-Delirium/125708860796091

........

Listen & download "ΤΟ ΨΥΓΕΙΟ" - Motivo 4 feat. Νικήτας Κλιντ
Σήμερα στις 9:30 μ.μ.
“Το Ψυγείο”
Motivo 4 feat. Νικήτας Κλίντ

Στην τρίτη δισκογραφική δουλειά των Motivo 4, που ήδη κυκλοφορεί, ο Νικήτας Κλίντ έχει γράψει τους στίχους στο τραγούδι “Το Ψυγείο”, αλλά η συνεργασία δεν σταματά εδώ.

Ξαναμπήκαν στο στούντιο και βγήκαν με “Το Ψυγείο” σε μια πανέμορφη version όπου αυτή τη φορά ο Νικήτας Κλίντ ραπάρει, δίνοντας νέα διάσταση στο τραγούδι.

Αυτή τη νέα μορφή και τη νέα συνεργασία Motivo 4 – Νικήτα Κλιντ πάνω στο τραγούδι “Το Ψυγείο”, μπορείτε να την ακούσετε στον Atlantis Fm 105,2 και από τη σελίδα του σταθμού(www.atlantisfm.gr), το κατεβάζετε στον υπολογιστή σας, εντελώς δωρεάν και νόμιμα.

Σφιχτά τον κρατάνε
Για να διατηρηθεί
Τρελοί τον φυλάνε
Σ' ένα ψυγείο τον κρατάνε
Για να συντηρηθεί
Μη και μεταμορφωθεί…



LINKS:

.............

Οι Αθηναίοι metallers W.E.B. ανακοίνωσαν επιπλέον ημερομηνίες της περιοδείας THE GREAT MASS French Tour 2011 όπου θα συμμετάσχουν ως support σχήμα μαζί με τους SVART CROWN (Fr) και VALET PARN (Gr) και φυσικά headliners θα είναι οι θηριώδεις δαίμονες SEPTICFLESH (Gr). Να σημειωθεί ότι μια μέρα πριν την έναρξη της εν λόγω περιοδείας οι Ελληνικές μπάντες θα συμμετάσχουν και στο Durbuy Rock Festival στο Βέλγιο - http://www.durbuyrock.be/

Σε άλλα νέα , οι W.E.B. είναι ακόμα κλεισμένοι στα DEVASOUNDZ Studios και ηχογραφούν το νέο τους album καθώς επίσης σύμφωνα με πρόσφατο newsletter τους φαίνεται ότι προσεχώς θα ανακοινώσουν και μια εμφάνιση στην Αθήνα.

Οι επίσημες ημερομηνίες των εμφανίσεων των W.E.B. ως τώρα είναι:

13.05 Durbuy - Durbuy Rock Festival
14.05 Colmar - Grillen
15.05 Lyon - Marché Gare
16.05 Marseille - Poste à Galène
17.05 Bordeaux - Complexe
18.05 Rouen - 106
19.05 Paris - Nouveau Casino
21.05 Caen - Espace Coisel
22.05 Nantes - Ferrailleur
23.05 Toulouse – Ramier

.............

Heavy-Hard-Classic Rock Music Fans
Θα θελαμε να ευχαριστησουμε ολα τα μελη της σελιδας για την βοηθεια και τη στηριξη που προσφεραν ο καθενας με το τροπο του ! ! Οπως και να'χει καταφεραμε και ξεπερασαμε τα 4000 μελη ! ! ! Θα συνεχισουμε ! ! Πιστοι παντα στη μουσικη που αγαπαμε και αγαπατε ! ! Το Rock υπηρχε,υπαρχει,και θα υπαρχει παντα...! Να ειστε ολοι καλα ! ! Οι διαχειριστες._____________________________________________We would like to thank all the members of the page to help and support offered by everyone in the way! ! As it is, and we surpassed the 4000 members! ! ! Will continue! ! Always faithful to the music you love and love! ! The Rock was, there, and there will always be ...! Take care! ! Administrators

............

Ο Rous στο Guest Room του Atlantis 105.2FM
Ο μουσικός του οποίου τα τραγούδια έχουν παιχτεί όσο λίγα στα ελληνικά ραδιόφωνα τους τελευταίους μήνες, θα βρίσκεται πίσω απ’ τα μικρόφωνα και στις μουσικές επιλογές για 2 ολόκληρες ώρες.

...........
9MM
ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΚΟΔΗΜΑΣ (O.P.A)
IN A TESTUBE - RELOAD
Κυριακή 20 Μαρτίου 2011, 21:00 μ.μ.

Οι 9ΜΜ, αναβαίνουν στη σκηνή του Jasmin, την Κυριακή 20 Μαρτίου, έχοντας στις αποσκευές τους τα τραγούδια από το πρώτο τους album που μόλις κυκλοφόρησε. Τα μέλη των 9ΜΜ, παλιοί μας γνώριμοι από τη συμμετοχή τους σε πολλά Αθηναϊκά συγκροτήματα, υπογράφουν τη μουσική, τους στίχους, την ηχοληψία και την μίξη. Progressive rock, με μελωδικές αλλά και ηλεκτρονικές στιγμές, χαρακτηρίζει τον ήχο τους, και ο στίχος θυμωμένος με αυτά που συμβαίνουν γύρω μας.

Από το Jasmin, ξεκινά το κοινό μουσικό ταξίδι των 9ΜΜ με τον Γιώργο Γκικοδήμα, ένα ταξίδι που έχει αρχίσει ήδη από το studio, μιας και μαζί δουλεύουν αυτή την περίοδο, την επόμενη δισκογραφική δουλειά του Γιώργου.

Ο Γιώργος Γκοκοδήμας, ιδρυτικό μέλος των O.P.A. συνεχίζει και μετά την διάλυση τους, να ταρακουνά τα θεμέλια της δισκογραφίας με έντονο καυστικό – αντιπολιτικό στίχο, αλλά και με «ακραία, ερωτικά φαινόμενα». Οι Ο.Ρ.Α. εκπροσώπησαν μια μουσική που στην Ελλάδα δεν ήταν ευρέως διαδεδομένη και έτσι έκανε αμέσως αίσθηση. Συνδύαζε διάφορα είδη και το αποτέλεσμα ήταν πολύ όμορφο. Είχαν κυκλοφορήσει 4 δίσκους: «Εν+τάξει», «Κάνουμε τα αστεία σοβαρά», «Τράγων χορός» και «Μητέρα Γη».

Τη συναυλία ανοίγουν οι πολλά υποσχόμενοι In A Testube και Reload.
Το alternative εκπληκτικό αυτό τρίο In A Testube, παρουσιάζει τα τραγούδια τους, και πάντα εντυπωσιάζουν για το πάθος και την ενέργεια τους. Οι Reload είναι μια νεοσύστατη ροκ μπάντα που δημιουργεί κλασσική ροκ ατμόσφαιρα με διασκευές αλλά και με δικά τους ανατρεπτικά τραγούδια.

Jasmin
Μιχαλακοπούλου 150 & Σινώπης 27
10€ (με ποτό)

LINKS:

9MM
www.myspace.com/9mmgr
http://www.facebook.com/pages/9MM/160417293987867
http://www.reverbnation.com/9mmgr
http://www.dailymotion.com/9mmband
http://www.youtube.com/user/mikesicktear

IN A TESTUBE
http://www.myspace.com/inatestube
http://www.reverbnation.com/inatestube3
http://www.facebook.com/profile.php?id=1..


.............
Γιώργος Δημητριάδης - Λεωνίδας Μαράντης & the Spotlights στο Κοο Κοο...

Ο Γιώργος Δημητριάδης επιστρέφει δυναμικά στα μουσικά δρώμενα της Αθήνας και μας δίνει ραντεβού για δύο Πέμπτες (17 και 24 Μαρτίου) σε ένα από τα πιο rock στέκια της πόλης, για να μας ξεσηκώσει και να μας ταξιδέψει με πολλά από τα αγαπημένα τραγούδια του από την 20ετή του πορεία στην δισκογραφία. Μαζί του σε αυτές τις εκρηκτικές βραδιές και ο Λεωνίδας Μαράντης, ένας νέος και πολλά υποσχόμενος τραγουδοποιός, άρτι αφιχθείς από το Λονδίνο, έχοντας στριμώξει στην βαλίτσα του τον σύγχρονο ήχο του βρετανικού rock αλλά και την πρώτη του δισκογραφική δουλειά με τίτλο «Λονδίνο – Αθήνα». Στο πλευρό τους συναντάμε και τους Spotlights, πέντε ορεξάτους μουσικούς, πάντα έτοιμους να ηλεκτρίσουν την ατμόσφαιρα και να προσφέρουν μια διαφορετική δυναμική στα τραγούδια.
Ο Γιώργος Δημητριάδης βρίσκει στο πρόσωπο των Spotlights τους νέους του «μικρούς ήρωες» και υπόσχεται να μας χαρίσει δύο βραδιές γεμάτες «ηλεκτρισμό», δίνοντας για ακόμη μια φορά το στίγμα του γνήσιου rock performer. Με όπλο τον ανανεωμένο του ήχο αλλά και την εκρηκτικότητά του πάνω στην σκηνή θα ξεκινήσει μια μεγάλη διαδρομή «σαν να μην πέρασε μια μέρα» από τους πρώτους του δίσκους και τις πρώτες του μεγάλες επιτυχίες («Ξύπνα…φτάσαμε», «Όσα μου ‘χεις χαρίσει») και θα καταλήξει στον δέκατο και τελευταίο προσωπικό του δίσκο, τo «Σάββατο» («Ένα βράδυ λιγότερο», «Τι να σκεφτώ»). Δεν θα ξεχάσει όμως και να αποθέσει έναν φόρο τιμής στο rock που τον επιρρέασε μουσικά, ερμηνεύοντας με τον δικό του ξεχωριστό τρόπο ξένες διασκευές από τα 60’s, τα 70’s αλλά και το σήμερα.
Ο Λεωνίδας Μαράντης ενώνει κι αυτός τις δυνάμεις του με τον Γιώργο και τους Spotlights και μετά από 8 χρόνια περιπλανήσεων στην πρωτεύουσα του rock, επιστρέφει στην Αθήνα με έναν «Άσσο στο μανίκι». Με εφόδιο μελωδίες, ακούσματα και ερεθίσματα επηρεασμένα απο το vibe του βρετανικού rock, άλλοτε με brit-pop και άλλοτε με indie-rock ήχο, άλλοτε με χορευτική και άλλοτε με νοσταλγική διάθεση ο Λεωνίδας στήνει ένα φωτεινό μουσικό ταξίδι από το «Λονδίνο» μέχρι και τη «Σκουφά και Σίνα» (το πρώτο τραγούδι που έχει ήδη ξεχωρίσει στα ραδιόφωνα) και μας ξεδιπλώνει ιστορίες βγαλμένες μέσα από την πρώτη του δισκογραφική απόπειρα μαζί με διασκευές από την βρετανική rock σκηνή.
Συνοδοιπόροι σε αυτό το ταξίδι για αυτές τις δύο βραδιές είναι και οι Spotlights. Ο Στέφανος Δανιηλίδης στα πλήκτρα υπογράφει τις δυνατές ενορχηστρώσεις, ο Λευτέρης Κορρές και ο Νίκος Νικολαίδης δίνουν τον καλύτερό τους εαυτό με τις γκαζωμένες κιθάρες τους, ο Μανώλης

ΜΟΝΟ ΓΥΜΝΟ - ΤΥΦΛΟ ΚΟΡΙΤΣΙ - FREE MP3 TO "ΤΥΦΛΟ ΚΟΡΙΤΣΙ"


ΟΝΕΙΡΑ ΠΟΥ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΑΛΗΘΙΝΑ!
ΒΟΗΘΗΣΕ ΚΑΙ ΕΣΥ ΤΑ ΑΤΟΜΑ
ΜΕ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΟΡΑΣΗΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΘΕΤΕΣ ΑΝΑΠΗΡΙΕΣ,
ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΤΟ ΟΝΕΙΡΟ ΤΟΥΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ,
ΧΤΙΖΟΝΤΑΣ ΕΝΑ ΣΠΙΤΙ ΓΙΑ ΝΑ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ, ΟΤΑΝ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΑ ΤΟΥΣ...


ΚΑΤΕΒΑΣΕ ΤΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ "ΤΥΦΛΟ ΚΟΡΙΤΣΙ"
ΚΛΙΚΑΡΟΝΤΑΣ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΠΑΡΑΚΑΤΩ!


Οι Μόνο Γυμνό και οι φίλοι τους, στηρίζουν την προσπάθεια του συλλόγου “ΑΜΥΜΩΝΗ” και των ανθρώπων που συμμετέχουν ενεργά σε αυτό το κοινωνικό λειτούργημα, παρουσιάζοντας τον νέο τους δίσκο με τίτλο “ΤΥΦΛΟ ΚΟΡΙΤΣΙ”.

Τι θέλουμε;
Να βοηθήσουμε με τον τρόπο μας να γίνει το Όνειρο του συλλόγου πραγματικότητα.

Έπαιξαν οι μουσικοί:

1. Τυφλό κορίτσι (μέρος Α’)
Νίκος Χατζάκης: πιάνο, Angel Paul: μπάσο

2. Τυφλό κορίτσι (μέρος B’)
Πόλυ Πολένα: ερμηνεία, Νεκτάριος Θεοδώρου: ερμηνεία,
Νίκος Χατζάκης: πιάνο, Γιώργος Κάγκαρης: ακορντεόν,
Κώστας Γοντικάκης: κρητική λύρα, Angel Paul: μπάσο,
Ντίνος Τσακίρης:τύμπανα

3. Ποια είν’η χαρά;
Νεκτάριος Θεοδώρου: ερμηνεία - ρυθμ.κιθάρα,
Κώστας Γοντικάκης: κρητική λύρα, Angel Paul: μπάσο,
Ντίνος Τσακίρης:τύμπανα

4. Δροσιά του κρίνου
Νεκτάριος Θεοδώρου: ερμηνεία - ρυθμ.κιθάρα - synth,
Δημήτρης Πολένας: σόλο κιθάρα, Angel Paul: μπάσο,
Ντίνος Τσακίρης:τύμπανα


Στίχοι - Μουσική – Ενορχήστρωση – Ηχοληψία - Computer Editing - Design - Ψηφιακή Επεξεργασία Εικόνας – Μοντάζ - Καλλιτεχνική Διεύθυνση Παραγωγής - Οργάνωση & Επιμέλεια Παραγωγής: Νεκτάριος Θεοδώρου
Ηχογράφηση: studio Best of - studio 222
Ψηφιακή επεξεργασία - Επεξεργασία τελικής μίξης: Νεκτάριος Θεοδώρου - Δημήτρης Ντελής
Ψηφιακή Επεξεργασία Τελικού Master: Δημήτρης Ντελής - studio 222
Παραγωγή: ΜΟΝΟ ΓΥΜΝΟ

Επικοινωνία - Ενημέρωση:
www.myspace.com/monogymnorock
e-mail: necki100@gmail.com


Η ΑΜΥΜΩΝΗ είναι
Πανελλήνιος Σύλλογος Γονέων, Κηδεμόνων και Φίλων Ατόμων με Προβλήματα Όρασης
και Πρόσθετες Αναπηρίες.
Ιδρύθηκε το 1993 στην Αθήνα, από την ανάγκη των γονέων να διεκδικήσουν
τα δικαιώματα των παιδιών τους, εφόσον τα ίδια αδυνατούν να υπερασπίσουν τους εαυτούς τους.

Η ΑΜΥΜΩΝΗ είναι Σωματείο ειδικώς αναγνωρισμένο ως φιλανθρωπικό μη κερδοσκοπικού
χαρακτήρα, πιστοποιημένο από το Υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης
και διοικείται από 7μελες διοικητικό συμβούλιο.

Εποπτεύεται από το Υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης
και από τη Νομαρχία Αθηνών.
Δραστηριοποιείται κυρίως στην περιοχή της Αττικής και απευθύνεται σε όλη την Ελλάδα
συμβουλευτικά σε οικογένειες που έχουν παιδιά με Προβλήματα Όρασης και Πρόσθετες Αναπηρίες,
ενώ πρόσφατα συνέβαλε στη δημιουργία παραρτήματος της Βορείου Ελλάδας
με έδρα τη Θεσσαλονίκη και στοχεύει να επεκτείνει τις υπηρεσίες της και τα προγράμματά της
σε όλη την Ελλάδα.


Το όνειρο που αποτελεί πλέον στόχο
του Συλλόγου Γονέων “ΑΜΥΜΩΝΗ”,
είναι η δημιουργία μίας Στέγης, όπου οι ενήλικες
με πρόβλημα όρασης και πρόσθετες αναπηρίες,
θα μπορούν να μείνουν για το υπόλοιπο της ζωής
τους, εφόσον οι οικογένειές τους δε θα μπορούν
πλέον να τους παρέχουν την απαραίτητη φροντίδα.

Θέλουμε να φτιάξουμε ένα Σπίτι,
ζεστό, φιλόξενο, άνετο που να περιβάλλει τους
ενοίκους του - τα παιδιά μας-
με σεβασμό στις ιδιαιτερότητές τους
και σεβασμό στις προσωπικότητές τους.

Μπορούμε να το πετύχουμε.
Ξέρουμε πως να το κάνουμε.

Χρειαζόμαστε την υποστήριξή σας!

Λογαριασμός τράπεζας του συλλόγου "ΑΜΥΜΩΝΗ":
EUROBANK
IBAN: 320260 1750000470200508247


Τρίτη 15 Μαρτίου 2011

ΔΙΟΝΥΣΗΣ ΣΧΟΙΝΑΣ LIVE UNPLUGGED EVERY THURSDAY

Το all day Cafe-Bar-Restaurant Faces, 

συνεχίζοντας τις live μουσικές του βραδιές παρουσιάζει
 από την Πέμπτη 17 Φεβρουαρίου
 και ΚΑΘΕ ΠΕΜΠΤΗ στις 10:00 το βράδυ, τ
ον Διονύση Σχοινά σε ένα LIVE UNPLUGGED
 όπως δεν τον έχετε συνηθίσει!

Μαζί με τον Διονύση Σχοινά ο Κώστας Λαϊνάς (στο πιάνο) σε ένα μουσικό ταξίδι της ελληνικής pop, rock αλλά και της λαϊκής σκηνής που θα σας μαγέψει και θα σας ξεσηκώσει!

Πλέον τα βράδια της Πέμπτης αποκτούν... Unplugged διάθεση στον ζεστό και φιλικό χώρο του Faces στη Γλυφάδα!

Κάθε Πέμπτη ¨Faces¨
Ζησιμοπούλου 10, Γλυφάδα
Τηλ. 2108980140
ΩΡΑ ΕΝΑΡΞΗΣ: 22.00

Κ. Τσιμουρης - Δ. Τζελεπης - ΑΝΙΜΟ BAND- LIVE

Ελληνικο και ξενο ροκ με τους Κωνσταντινο Τσιμουρη (X factor 2) ,
 τον Δημητρη Τζελεπη (πρωην ΕΝ ΛΕΥΚΩ) και τους ΑΝΙΜΟ ΒΑΝD

Πέμπτη στις 11:00 μ.μ.
Εναρξη στις 23.00

Μπυρα -> 8 ευρω
Ποτο -> 10 ευρω
Μπουκαλι -> Απο 85 ευρω

Architecture Rock Cafe
Ουλωφ Παλμε 23
Ζωγραφου - Αθηνα

Τηλ. Κρατησεων : 210 7472472

"Αντέλμα" με τον Στάθη Δρογώση

Καλησπέρα σε ολα τα μέλη και συγνωμη για την ενόχληση....ήθελα να ενημερώσω για την ΓΕΝΕΟΚΤΟΝΙΑ που σημβαίνει αυτήν την στιγμή στην Λιβύη!!καλω όλους τους φιλους της αντέλμα να συμμετέχουν αυριο στην διαμαρτηρία έξω απο την Λιβυκή πρεσβία.Συγνώμη ξανα για την ενόχληση!και ευχαριστώ γιαι τον χρονο σας!

ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ ΛΙΒΥΩΝ

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας την Τρίτη 22/2 στις 5 μ.μ. στο Λιβυκό Σχολείο

Οι Λίβυοι που ζουν στην Αθήνα είναι σοκαρισμένοι από την υπέρμετρη βία που ασκείται εναντίον των συμπατριωτών τους, οι οποίοι διαδηλώνουν ειρηνικά σε όλη τη Λιβύη για τον εκδημοκρατισμό της χώρας τους. Καλούν σε συγκέντρωση συμπαράστασης στο λιβυκό λαό, την Τρίτη 22 Φεβρουαρίου, 5 το απόγευμα, μπροστά από το Λιβυκό Σχολείο, στη Λεωφόρο Κηφισίας, γωνία με 25η Μαρτίου, στο Φάρο Ψυχικού, απέναντι από μεγάλο σουπερμάρκετ.

Σύμφωνα με τα διεθνή μέσα ενημέρωσης οι νεκροί μετριούνται ήδη σε εκατοντάδες και αυξάνονται συνεχώς. Οι συγκρούσεις συνεχίζονται σε όλη τη χώρα. Οι δυνάμεις ασφαλείας χρησιμοποιούν πραγματικά πυρά και υποστηρίζονται από μισθοφόρους. Σύμφωνα με μαρτυρίες Λίβυων γιατρών, όλα τα νοσοκομεία είναι γεμάτα από τραυματίες και νεκρούς.

καλουμε όσους έχουν τη δυνατότητα και την τεχνογνωσία να βοηθήσουν ώστε να μην λειτουργήσει το σχέδιο της κυβέρνησης να εμποδίσει την τηλεφωνική και ηλεκτρονική επικοινωνία με το εξωτερικό για να απομονώσει τους διαμαρτυρόμενους και να καταπνίξει την αντίσταση στο καθεστώς.

Οι Λίβυοι της Αθήνας ζητούν από την ελληνική κυβέρνηση, τα κόμματα, τα μέσα ενημέρωσης, τα συνδικάτα, τις οργανώσεις της κοινωνίας των πολιτών και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, τις ανθρωπιστικές οργανώσεις και όλον τον ελληνικό λαό να βοηθήσουν τον λαό της Λιβύης απέναντι στην αγριότητα και βαρβαρότητα του καθεστώτος Καντάφι και να συμμετάσχουν στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας της Τρίτης.

Rockwave Festival 2011

To Rockwave Festival
 ξεκίνησε το ταξίδι του το 1996…
 και το 2011 θα γίνει 15 χρονών!

Γεννήθηκε από την ανάγκη δημιουργίας ενός ουσιαστικού pop – rock μουσικού φεστιβάλ στην Ελλάδα και ήταν το πρώτο στο είδος του.
 Πλέον ο στόχος έχει επιτευχθεί, καθώς το Rockwave Festival αποτελεί θεσμό και συγκαταλέγεται ανάμεσα στα πιο άρτια φεστιβάλ της Ευρώπης.
 Φέτος είναι υποψήφιο για βραβείο στην κατηγορία Artists' Favourite Festival των Festival Awards Europe 2010.

Όντας στο χάρτη των μεγάλων φεστιβάλ του κόσμου,
 το Rockwave Festival προσελκύει κάθε χρόνο τις μεγαλύτερες μπάντες
 και τους δημοφιλέστερους καλλιτέχνες της παγκόσμιας μουσικής βιομηχανίας.

Πάνω από 180 Διεθνείς και Έλληνες καλλιτέχνες
 έχουν γράψει την ιστορία του Rockwave Festival!

ALL TOGETHER NOW!
Το πάρτι – σε πείσμα των καιρών- συνεχίζεται!

Παρασκευή 1, Σάββατο 2 &; Κυριακή 3 Ιουλίου 2011

Τιμές εισιτηρίων από 12 € έως 28 €

Το Rockwave Festival του 2011 στέκεται πάνω από spreads και μηχανισμούς στήριξης. Σε ζόρικους καιρούς μας προτρέπει να ονειρευτούμε, να μοιραστούμε συγκινήσεις και να ζήσουμε μοναδικές εμπειρίες!

Το Rockwave Festival πριν από δεκαπέντε χρόνια έφερε την επανάσταση στην ελληνική μουσική πραγματικότητα και συνεχίζει ακάθεκτο να γράφει μουσική ιστορία! Αναπόσπαστο κομμάτι της καλοκαιρινής ζωής βρίσκεται ψηλά στη “to do” λίστα του καλοκαιριού.

Το Rockwave έχει φιλοξενήσει στα stages του περισσότερους από 200 καλλιτέχνες της ελληνικής και παγκόσμιας μουσικής σκηνής.

Το Rockwave Festival είναι το αέναο πνεύμα του ροκ! Είναι το μεγαλύτερο πάρτι του καλοκαιριού!

"Ladies & Gentlemen...We Are Floating In Space"

Ο Γιάννης Αγγελάκας, για τη μία μέρα του φεστιβάλ, εμπνεύστηκε ένα πολύωρο All Together NowParty αποδεικνύοντας ότι η μουσική ακούγεται καλύτερα, όταν βγαίνει από την ψυχή, όταν είναι ανεξάρτητη και ελεύθερη. Στη μεγάλη non-stop γιορτή που θα στηθεί στην κεντρική σκηνή του TerraVibe Park από νωρίς το απόγευμα, με εμπνευστή τον ίδιο, θα εμφανιστούν μερικοί από τους σημαντικότερους εκφραστές της σύγχρονης, ελληνικής μουσικής σκηνής και συνταξιδιώτες στην All Together Now, τη δισκογραφική εταιρία του Γιάννη Αγγελάκα.

Ψαραντώνης: ο τολμηρός, αλλά συγχρόνως και στοχαστικός ανανεωτής της παραδοσιακής μουσικής. Με τη δύναμή του στον αυτοσχεδιασμό κατορθώνει να δημιουργεί ατμόσφαιρα δέους, ταραχής και ρίγους, όπως ακριβώς οι μεγάλοι μουσικοί της τζαζ.

Λύκοι Λάιβ: στο project των Λύκων, ο Νίκος Βελιώτης και ο Γιάννης Αγγελάκας ταιριάζουν αρμονικά τις μουσικές τους αναζητήσεις. Βρίσκουν δημιουργικό διέξοδο η εμμονή με το τσέλο του γνήσιου ρόκερ ποιητή και το απωθημένο ενός κατεξοχήν κλασσικού μουσικού να δημιουργήσει λαϊκά τραγούδια.

Ψαρογιώργης, το περιζήτητο λαούτο και ο ανανεωτής της Κρητικής μουσικής παράδοσης, θα μας παρασύρει με τραγούδια ζωής.

Ο “φοβερός” performer Ντίνος Σαδίκης, σημείο αναφοράς στην ελληνική μουσική από την εποχή των “Εν Πλω”, εξακολουθεί να μας ξαφνιάζει με τις απρόβλεπτες επιλογές του.

Lost Bodies, κινούνται με άνεση και ευελιξία από το post punk, blues και το industrial μέχρι τις μπαλάντες, το trip hop και την πειραματική μουσική.

Vlastur, ώριμος πειραματιστής θα ερμηνεύσει ζωντανά τις electrο dub ethnic μουσικές του.

Η παραδοσιακή μπάντα χάλκινων πνευστών Μακεδονίας “Λόζιος και Ανακατωσιά” θα ξεδιπλώσει με μεγαλοπρέπεια το διονυσιακό ταπεραμέντο της.

Διώνη, το γυναικείο πολυφωνικό σχήμα, που μας πρωτοσύστησε ο Γιάννης Αγγελάκας στην “Ψυχή Βαθιά”, γεφυρώνει την παράδοση με τον ροκ ήχο.

Η βραδιά θα κορυφωθεί με ένα φινάλε που θα υπογράψουν ο Γιάννης Αγγελάκας με το Ντίνο Σαδίκη στο μπαγλαμά, το Γιάννη Αραμπατζή στην κιθάρα και τον Τίτο Καργιωτάκη στην κονσόλα. Το γνωστό σχήμα Γιάννης Αγγελάκας 3 θα “κυκλοφορήσει” αρχικά καθιστό, αλλά υπόσχεται να μας απογειώσει, μέχρι “η άγρια των άστρων σιωπή” να σφραγίσει ένα υπέρλαμπρο βράδυ .

Η θεότρελη παρέα των Gogol Bordello επιστρέφει! Ελεύθεροι, ατίθασοι, ακαλούπωτοι, σαρώνουν τα πάντα στο πέρασμά τους, κραυγάζουν την πολυφυλετική ελευθεριότητα τους, μεταδίδουν κολασμένη ενεργητικότητα σε ένα κοινό παθιασμένο μαζί τους, απογειώνοντας και το φετινό Rockwave Festival. Το ξέρουμε όλοι: το ξεφάντωμα μαζί τους είναι μέχρι τελικής πτώσεως!

Kyuss Lives! Το μυθικό συγκρότημα της καλιφορνέζικης desert rock σκηνής θα μας παρασύρει με έναν ήχο που σε τινάζει στον αέρα. Ακατέργαστα ωμά φωνητικά, γκαζωμένα ακόρντα, μοναδική εμπειρία που καλύπτει όλο το φάσμα μεταξύ μελωδίας και θορύβου!

Καιρός να επιστρέψουμε στα βασικά της ROCK! Οι Monster Magnet με τον αγέρωχο Dave Wyndorf, ιθύνοντα νου, κρατούν υψωμένη τη σημαία της space rock heavy ψυχεδέλειας, σφραγίζοντας μία ολόκληρη εποχή.... και μένοντας όρθιοι πάνω στα χαλάσματα. Παραμόρφωση στη φωνή, γκαζωμένες κιθάρες, drums που δίνουν ρέστα...

Flogging Molly, μία ηχητική επανάσταση με κέλτικο πάθος και Καλιφορνέζικη δυναμική! Ένα μουσικό αμάγαλμα που δεν χωρά πουθένα! Ένας live δυναμίτης!

Cake, οι «πράσινοι» εικονοκλάστες από το Σακραμέντο, με σήμα κατατεθέν τον funky, rock ‘n’ roll, quirky pop ρυθμό τους, παραμένουν σκόπιμα εκκεντρικοί και αφοπλιστικά εθιστικοί, με ρυθμούς νοσταλγικούς αλλά πάντα ανατρεπτικούς.

The Stranglers, δεν περιορίστηκαν στα στενά όρια του punk αλλά δημιούργησαν το δικό τους punk-rock ιδίωμα, για να συνδυάσουν την αντιδραστική ιδιοσυγκρασία τους με τον πάντα ψαγμένο στίχο τους. Οι «no more heroes» ποιητές ακούγονται πιο επίκαιροι από ποτέ.

Therapy? , ένα πείραμα έτοιμο να εκραγεί! Έρχονται να μας βγάλουν από τη μουσική συμβατικότητα, να μας τρελάνουν θεραπεύοντάς μας από τη ρουτίνα της καθημερινότητάς.

Marky Ramone’s Blitzkrieg, ο θρύλος της punk, παρασημοφορημένος με lifetime achievement award από τα Grammy’s 2011, υπόσχεται να τα παίξει όλα...μαζί του ο Michale Graves από τους Misftis

Viza, με καταγωγή από τα βουνά του Καυκάσου και πνευματικό πατέρα τον Serj Tankian. Ένας μουσικός καμβάς που παντρεύει περίτεχνα Αραβική, Αρμένικη, Ρώσικη, Ανατολίτικη και Ελληνική μουσική με ροκ και alternative ρυθμούς.

Dept. Καταλανοί- αυτό τα λέει όλα! Είναι νέοι, βράζει το αίμα τους και θα τα δώσουν όλα πάνω στη σκηνή!

Με εισιτήριο που ξεκινάει από 12 € και φτάνει έως τα 28 € το Rockwave Festival αποδεικνύει έμπρακτα ότι το μουσικό πανηγύρι που θα στηθεί στο TerraVibe Park, μπορεί να το ζήσει ο καθένας μας.

Rockwave Festival 2011!

Είστε όλοι καλεσμένοι στην πιο ξέφρενη και χωρίς όρια μουσική γιορτή του καλοκαιριού!


Η προπώληση των εισιτηρίων θα ξεκινήσει την Πέμπτη 17 Μαρτίου 2011

ΣΗΜΕΙΑ ΠΡΟΠΩΛΗΣΗΣ

TICKET HOUSE

Αθήνα
Ticket House, Πανεπιστημίου 42 (εντός της στοάς)
Τηλέφωνο Επικοινωνίας: 210 3608 366

Θεσσαλονίκη
Ticket House, Μητροπόλεως 102
Τηλέφωνο Επικοινωνίας: 2310 264 880

Online Sales ή αγορές με πιστωτική κάρτα, 24 ώρες/ωρο:

Για περισσότερες πληροφορίες και πλήρη δημοσιογραφική ενημέρωση απευθυνθείτε στο Promo Department: press@didimusic.gr / promo@didimusic.gr

Σαν Σήμερα... 15 Μαρτίου


1944 Ο Αμερικανός μουσικός, τραγουδιστής, τραγουδοποιός και παραγωγός Sly Stone (Sylvester Stewart) γεννήθηκε στο Denton του Texas. Τις δεκαετίες του '60 και '70 γνώρισε επιτυχία με το συγκρότημα Sly & the Family Stone, οι οποίοι έπαιξαν σημαντικό ρόλο στην εξέλιξη της Soul και Funk μουσικής. Μεγαλύτερη εμπορική επιτυχία τους, το τραγούδι "Everyday People". Πούλησε ένα εκατομμύριο αντίτυπα και έμεινε στο Billboard Hot 100 για τέσσερις εβδομάδες.

1947 Ένας από τους σημαντικότερους κιθαρίστες όλων των εποχών, ο Ry Cooder (Ryland Peter Cooder) γεννήθηκε στο Los Angeles της California. Συνεργάστηκε με κάποιους από τους μεγαλύτερους μουσικούς και συγκροτήματα όπως The Rolling Stones, Van Morrison, John Lee Hooker κ.α. Το 1997 μαζί με τον Juan de Marcos González έκαναν πραγματικότητα την ηχογράφηση του περίφημου "Buena Vista Social Club", μέλη του οποίου ήταν μουσικοί και τραγουδιστές της Κούβας που οι περισσότεροι μέχρι τότε ήταν άγνωστοι στο "ευρύ" κοινό. Στη λίστα του περιοδικού Rolling Stone, "The 100 Greatest Guitarists of All Time", βρίσκεται στην 8η θέση.

1956 Ο Colonel Tom Parker αναλαμβάνει τη θέση του μάνατζερ του Elvis Presley. Ο τραγουδιστής είχε δηλώσει κάποια στιγμή αργότερα: "Δεν νομίζω πως θα γινόμουν τόσο διάσημος με άλλον μάνατζερ, είναι από τους πιο έξυπνους ανθρώπους που έχω γνωρίσει".


1976 Κυκλοφορεί το πέμπτο στούντιο άλμπουμ των KISS με τίτλο "Destroyer". Θα γίνει το πρώτο άλμπουμ του συγκροτήματος που θα χαρακτηριστεί πλατινένιο. Δημοφιλή τραγούδια του άλμπουμ τα "Shout It Out Loud", "Flaming Youth", "Detroit Rock City" κ.α.

2004 Ομοσπονδιακός δικαστής απέρριψε το αίτημα του Axl Rose που ήθελε να αποτρέψει την κυκλοφορία ενός άλμπουμ των Guns N' Roses με τις μεγαλύτερες επιτυχίες του συγκροτήματος. Ο Rose είχε καταθέσει μήνυση κατά της δισκογραφικής εταιρείας διότι δεν είχε εγκρίνει την κυκλοφορία. Η Universal Music Group απάντησε με δήλωση πως είχαν το δικαίωμα να κυκλοφορήσουν το άλμπουμ εφόσον ο Rose απέτυχε να παραδώσει το άλμπουμ "Chinese Democracy" στην ώρα του, σύμφωνα με το συμβόλαιο. Το συγκεκριμένο άλμπουμ δουλευόταν για περισσότερο από επτά χρόνια.