ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ - ROCK - ROCK NEW'S

ΣΤΗΛΕ e-mail: spacefm@gmail.com

ΚΛΙΚΑΡΑΝ--> <--ΑΤΟΜΑ. ROCK NEW'S - ΣΕ ΜΙΑ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΜΑΣ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΟΥΜΕ ΝΕΟΥΣ ΤΡΑΓΟΥΔΙΣΤΕΣ ΚΑΙ GROUP ΣΑΣ ΠΡΟΣΚΑΛΟΥΜΕ ΟΣΟΙ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΑΝΑΡΤΗΣΟΥΜΕ ΣΤΟ SITE ΜΑΣ ΣΥΝΑΥΛΙΕΣ ΚΑΙ EVENT'S

Τετάρτη 3 Σεπτεμβρίου 2014

THOMAIS DE FOIS AND STAYROS KARIDAS LIVE @ 24 all day bar

Tο 24 all day bar, στην Κηφισιά,
το Σάββατο, 6/9 θα εχει καλεσμένους
τη Thomais de Fois και το Σταύρο Καρυδά,
για ένα rock live...πολλά υποσχόμενο!!!
Σας περιμένουμε.

24 all day bar,
Iλισσίων 24, Ν.Κηφισιά.
Ώρα έναρξης : 22:30

Τρίτη 2 Σεπτεμβρίου 2014

Jazz στο Πάρκο με πoλλές απορίες.......... Για 4η χρονιά διοργανώνεται με την οικονομική στήριξη του Δήμου Ιλίου

Jazz στο Πάρκο με πoλλές απορίες..........
Για 4η χρονιά διοργανώνεται με την οικονομική στήριξη του Δήμου Ιλίου
το Jazz στο πάρκο με πoλλές απορίες.
Εγινε γιά πρώτη χρονιά το 2010 και ήταν μια ιδέα - πρόταση που έγινε από εμένα προς τον Γιώργο Τρανταλίδη, προτείνοντας του , να ορισθεί καλλιτεχνικός διευθυντής, τιμής ένεκεν, για την προσφορά του στην Ελληνική Jazz σκηνή.. Οταν στο Φεστιβαλ Αθηνών (οδός Πειραιώς), που είχε γινει το 2009 και είχαν παίξει οι νεοσύστατοι τότε Τrilogia αλλά και οι Human Touch και Takis Barberis Group σ' εναν χώρο χωριτηκότητας 200 ατόμων με απόλυτη αυστηρότητα στην είσοδο, και με αποτέλεσμα πολλοί φίλοι της Jazz, έχοντας εισητήρια και έχοντας καθυστερήσει από την ώρα έναρξης, να μην μπορούν να μπούν στον χώρο.
Την ίδια χρονιά η πρόταση έγινε κατόπιν συννενόησης με τον Γιώργο Τρανταλίδη πρός τον Αρη Τσιμόγιαννη , που είχε σχέσεις με τον Δήμο Ιλίου και εγκρίθηκε η οικονομική στήριξη του 1ου Jazz στο πάρκο.
.

Η πρόταση ήταν να εμφανιστούν γνωστοί μουσικοί της Jazz , αλλά και να δοθεί βήμα σε νέους μουσικούς, ορμόμενος από την στάση μου απέναντι στα μουσικά δρώμενα, που συνέβαιναν στο Vinilion . Δηλαδή να δωθεί η δυνατότητα τόσο στούς μουσικούς, στους κατοίκους του Ιλίου, αλλά και στούς υπόλοιπους κατοίκους της Αθηνας, με ελεύθερη είσοδο.
Με πολύ κέφι και όρεξη, αφού ορίστηκε η ημερομηνία και ο χώρος (θέατρο Πάρκου Τρίτση), άρχισε ένας αγώνας δρόμου 2 μηνών εμένα και του Αρη Τσιμόγιαννη, για την υλοποίηση του.
Το 1ο Jazz στο πάρκο (στο οποίο παρουσίασα τους μουσικούς και εκφώνησα τα διαφημιστικά spot), είχε ανέλπιστη επιτυχία, τόση ώστε ερχόμενος ο Δήμαρχος κ. Ζενέτος , μας ενημέρωσε τηλεφωνικά να μην ξεκινήσουμε ακόμη, γιατί ο κόσμος έρχεται στο πάρκο σε μπουλούκια.
Μετά την μεγάλη επιτυχία του 1ου, έφτασε ο καιρός να διοργανωθεί το 2ο, φυσικά και πάλι με την οικονομική στήριξη του Δήμου Ιλίου. Διευκρινίζω οτι ούτε εγώ, ούτε ο Αρης, είχαμε κανένα οικονομικό όφελος. Εκεί δυστυχώς εισέπραξα εγωκεντρική συμπεριφορά από τον Γιώργο Τρανταλίδη, ο οποίος θέλησε να οικειοποιηθεί την ιδέα μου για το συγκεκριμένο φεστιβάλ, λέγοντας μου οτι θα αποφασίσει αυτός και μόνο για το ποιοί μουσικοί θα παίξουν. Βασική μας διαφωνία ήταν η επιμονή του να παίξει ξανά η Τrilogia ,δηλ ο ίδιος , καθώς και ο Παντελής Μπενετάτος και η αντίρηση του στο να συμμετέχει το Takis Βarberis Group και νέοι ηλικιακά μουσικοί. Εγιναν αμοιβαίες υποχωρήσεις και έτσι έπαιξε ξανα η Τrilogia & ο Μπενετάτος με γκρουπ αυτή την φορά, , αλλά και το Τakis Barberis Group

Λόγω του εγωκεντρισμού του και θέλοντας να κάνει κουμάντο παντού , αφαιρόντας μου την δυνατότητα συνεργασίας με τον ηχολήπτη, είχε ως αποτέλεσμα ο ήχος να είναι απαράδεκτος στο 80 % της βραδιάς και να φτιάξει πρός το τέλος, με την εμφάνιση του Takis Barberis Group. H διαματρυρία δε του κόσμου ως προς τον ήχο , ήταν έντονη.
Με την τροπή που πήραν τα πράγματα αποχώρησα, λόγω κάθετων αντιρήσεων ως προς την αρχική ιδέα, που ήταν κάθε χρόνο να συμμετέχουν διαφορετικοί μουσικοί , γνωστοί αλλά και νέοι απο τον ευρύτερο χώρο της Jazz.
Το 2012 έγινε το 3ο Jazz στο Πάρκο με την συμμετοχή πάλι της γνωστής Τrilogia (Τρανταλίδης - Κοντραφούρης - Σαμαράς) και άλλων.

.
Και για του λόγου το αληθές δείτε και αυτό :

Σήμερα 3-8-2014 αναρτήθηκε από τον Γιώργο Τρανταλίδη η διεξαγωγή του 4ου Jazz στο Πάρκο (το 2013 δεν έγινε το φεστιβάλ), πάλι με την οικονομική στήριξη του Δήμου Ιλίου στον ίδιο χώρο. Και εδώ μπαίνουμε στο θέμα ΑΠΟΡΙΕΣ :
Βλέποντας την αφίσσα και διαβάζοντας τα ονόματα των μουσικών, απορώ πως και ΠΑΛΙ παίζουν για 4η χρονιά οι : Τρανταλίδης, Σαμαράς, Κοντραφούρης,αλλά και μουσικοί που έχουν ξαναπαίξει όπως Μπενετάτος, Τριβόλης.
Τι συμβαίνει άραγε? Τόσο από την μεριά του Δήμου (οι αμοιβές των μουσικών και της διοργάνωσης είναι χρήματα των δημοτών του Ιλίου), όσο και από τον καλλιτεχνικό διευθυντή , ο οποίος όσες φορές έχει παίξει, έχει αμοιφθεί και αυτός και "η παρέα του ".
Τι γίνεται τελικά? Τόσοι καταξιωμένοι μουσικοί της Jazz, δεν έχουν το δικαίωμα στην συμμετοχή σε αυτό το Φεστιβάλ , τόσα χρόνια?
Δεν έχουν το δικαίωμα σ αυτούς τους δύσκολους καιρούς στην επιβίωση έστω και με την αμοιβή μιάς βραδιάς? Μήπως δεν είναι ενεργοί? Μήπως πλούτισαν?
Λίγα έχουν προσφέρει τόσο στην Jazz όσο και στην ελληνική μουσική οι : Ν. Τουλιάτος, Λ. Ζώης, Ν. Βαρδής, Γ. Μαγκλάρας, Τ. Φαραζής, Γ. Φακανάς, Α. Γεωργίου, Δ. Καραγάνης, Β. Ρακόπουλος , Φ. Φλωρίδης, Ν. Καπηλίδης, Θ. Καπηλίδης, Β. Δημητρίου, Ι. Μητσόγλου, Κ. Μπαλταζάνης, Δ. Βασιλάκης, Γ. Παλαμιωτης, Κ. Αναστασιάδης, Κ. Μαγγινας, Δ. Ζαφειρέλης, Γ. Γαβαλάς, Β. Τσαμπρόπουλος και τόσοι άλλοι, ( ζητώ συγνώμη σε όσους δεν αναφέρομαι, αλλά είστε πραγματικά τόσοι πολλοί), αλλά και νέοι μουσικοί με προσωπικές δουλειές, αλλά και δουλειές με γκρούπς .
Αγαπητέ Γιώργο Τρανταλίδη, πόσα ακόμα Jazz στο Πάρκο χρειάζονται για να βγεί η τυχόν υποχρέωση των μουσικών που έπαιξαν στην τελευταία σου δουλειά ???

Και ως πότε ως καλλιτεχνικός διευθυντής (μην λησμονείς ότι εγώ σε πρότεινα), θα παίζεις κάθε χρόνο, εσύ και η παρέα σου, αγνοώντας τόσους φίλους και συναδέλφους που επιλέξατε τον τόσο δύσκολο δρόμο, της Jazz μουσικής στην Ελλάδα?
ΑΠΟΡΙΑΣ ΑΞΙΟ....... Bill Columbia