ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ - ROCK - ROCK NEW'S

ΣΤΗΛΕ e-mail: spacefm@gmail.com

ΚΛΙΚΑΡΑΝ--> <--ΑΤΟΜΑ. ROCK NEW'S - ΣΕ ΜΙΑ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΜΑΣ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΟΥΜΕ ΝΕΟΥΣ ΤΡΑΓΟΥΔΙΣΤΕΣ ΚΑΙ GROUP ΣΑΣ ΠΡΟΣΚΑΛΟΥΜΕ ΟΣΟΙ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΑΝΑΡΤΗΣΟΥΜΕ ΣΤΟ SITE ΜΑΣ ΣΥΝΑΥΛΙΕΣ ΚΑΙ EVENT'S

Σάββατο 10 Ιουλίου 2010

Φεστιβάλ Schoolwave

Στους κήπους του Μεγάρου Αθηνών στις 17 Σεπτεμβρίου


«Η μουσική μας κάνει κοινωνικούς… Η μουσική είναι αντίδοτο στην αποξένωση που προκαλούν οι ώρες μπροστά στον υπολογιστή» λένε τα μέλη των μαθητικών συγκροτημάτων που συμμετέχουν στο Φεστιβάλ Schoolwave, ένα φεστιβάλ που δείχνει το μέλλον της ελληνικής μουσικής σκηνής παρουσιάζοντας από metal και alternative rock μέχρι hip hop και pop punk.

Τρία συγκροτήματα του Schoolwave θα δώσουν δυναμικά το παρόν στις 17 του Σεπτέμβρη στον Κήπο του Μεγάρου Μουσικής.

Οι Musica Ficta, Rosebleed και Blue Jazz Fiction καλούν τους Schooligans αλλά και όσους κρύβουν στην καρδιά τους έναν Schooligan σε μία αξέχαστη μία βραδιά όπου τα νιάτα θα έχουν την τιμητική τους.

Οι Musica Ficta είναι μια alternative rock μπάντα από την Αθήνα, ίσως η πιο ιδιαίτερη στα έξι χρόνια του Schoolwave. Ο Απόλλωνας, συνθέτης και στιχουργός του συγκροτήματος, άρχισε να γράφει μουσική το 2004, στα 14 του, όταν άκουσε το «Exit Music» των Radiohead και το «Muscle Museum» των Muse. Έχει γράψει τη μουσική για αρκετά θεατρικά έργα, με τελευταία την παράσταση «Wonderland» και «Τίτος Ανδρόνικος» του Σαίξπηρ στο Εθνικό Θέατρο.

Οι Rosebleed είναι ένα πενταμελές εναλλακτικό συγκρότημα ροκ από την Αθήνα με ανδρικά φωνητικά που σχηματίστηκε το 2004. Πιστεύουν πως η μουσική χρειάζεται να μετασχηματίζεται και να εξελίσσεται και αυτό προσπαθούν να κάνουν παραμένοντας ανοιχτοί στον πειραματισμό. Είναι η πρώτη μπάντα του Schoolwave που έβγαλε δίσκο («White Balloons») με τη Sony. Το Φεβρουάριο του 2010 το κομμάτι τους «Ι want to have it all» βρέθηκε στη 14η θέση των μουσικών προτάσεων στο BBC Radio 1 της Βρετανίας.

Το συγκρότημα Blue Jazz Fiction ιδρύθηκε το Φεβρουάριο του 2009 από έξι κορίτσια από το Βόλο. Το πρωτότυπο τζαζ σχήμα συνεχίζει την καλλιτεχνική του πορεία με δικά τους κομμάτια με ξένους στίχους αλλά και δικές τους διασκευές σε ήδη γνωστές συνθέσεις. Οι νεαρές μουσικοί προσαρμόζουν ξένα τζαζ, μπλουζ, αλλά και rock 'n 'roll κομμάτια για πιάνο, σαξόφωνο, βιολί, καχόν και δύο φωνές, καθώς και για αρμόνιο, κιθάρα και ντέφι.

~~ONE more UNplugged SUNDAY on CASHMERE~~

Beggar's Blues Diary are going on "vacations"...BUT BEFORE THAT!!!
 they have to rock you AGAIN!!!!

Cashmere This Sunday on 22.00
Be there!!!!

Παρασκευή 9 Ιουλίου 2010

Eπιστρέφουν οι ΠΥΞ – ΛΑΞ

 ΤΟ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΤΟ ΒΡΗΚΑΜΕ  ΕΔΩ -->  http://sexystar.gr/?p=28797 

Το άρθρο έχει συνταχθεί από τον/ την Το κουτσομπολάκι με τα κόκκινα νύχια on Ιουλ 8th, 2010 στη στήλη Star News. Μπορείτε να παρακολουθήσετε σχόλια σε αυτό το άρθρο μέσω του RSS 2.0. Μπορείτε να παρακολουθήσετε σχόλια σε αυτό το άρθρο μέσω του 

ΣΕ ΕΠΙΚΟΙΝΟΝΙΑ ΜΟΥ ΜΕ ΤΗΝ DIDIMUSIC ΣΑΣ ΕΝΙΜΕΡΟΝΩ ΟΤΙ ΑΠΟ ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΠΑΡΘΕΙ ΚΑΠΟΙΕΣ ΣΙΓΓΕΚΡΙΜΕΝΕΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ!
ΘΑ ΕΝΙΜΕΡΩΘΟΥΜΕ ΑΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΙΔΙΟΥΣ ΤΗΣ DIDIMUSIC ΓΙΑ ΠΟΙΟ ΣΩΣΤΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΑΣ!
ΤΟ SITE ΤΗΣ DIDIMUSIC ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ --> http://www.didimusic.gr 

Πέμπτη 8 Ιουλίου 2010

Βασίλης Παπακωνσταντίνου - Τύρναβος

Ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου για άλλη μια χρονιά σαρώνει την Ελλάδα με συναυλίες,γιατί...το παιχνίδι παίζεται...

08/07: Τύρναβος
Δημοτικό Στάδιο Τυρνάβου
Ωρα έναρξης: 21.30

Τιμή εισιτηρίου: 15 euro
Προπώληση: Στα κεντρικά δισκοπωλεία της Λάρισας και στα περίπτερα της πλατείας Τυρνάβου

Περισσότερες πληροφορίες στην επίσημη ιστοσελίδα του Βασίλη Παπακωνσταντίνου: http://www.vasilisp.com/

Σαν Σήμερα...7 Ιουλίου

1940 O ντράμερ, τραγουδοποιός και ηθοποιός Ringo Starr (Richard Starkey) γεννήθηκε στο Liverpool της Αγγλίας. Είναι ιδιαίτερα δημοφιλής για την συμμετοχή του στο συγκρότημα The Beatles. Ξεκίνησε την καριέρα του με τους Rory Storm and the Hurricanes και δύο χρόνια αργότερα ενσωματώθηκε με τα σκαθάρια αντικαταστώντας τον Pete Best. Αν και δεν συμμετείχε στην συγγραφική ομάδα του συγκροτήματος, έγραψε τα τραγούδια "Don't Pass Me By", "What Goes On" και "Octopus's Garden". Συμμετείχε επίσης στα φωνητικά των τραγουδιών "With a Little Help from My Friends" και "Yellow Submarine". Πολλοί είναι οι ντράμερ που δήλωσαν πως έχουν επηρεαστεί από τον Ringo Starr, όπως οι Steve Gorman (The Black Crowes), Dave Grohl (Nirvana/Foo Fighters), Nicko McBrain (Iron Maiden), Phil Rudd (AC/DC), Mike Portnoy (Dream Theater), κ.α. Μετά από την διάλυση των The Beatles ακολούθησε σόλο καριέρα. Το 1965 τιμήθηκε από την Βασίλισσα της Αγγλίας με τον τίτλο "Members of the Order of the British Empire". Το όνομα του γράφτηκε στο Rock and Roll Hall of Fame το 1988.


1941 Ο Αμερικανός κιθαρίστας και τραγουδιστής Chan Romero (Robert Lee Romero) γεννήθηκε στο Billings της Μοντάνα. Έγινε δημοφιλής το 1959 με την κυκλοφορία του τραγουδιού επιτυχία "Hippy Hippy Shake".


2006 Ο Βρετανός κιθαρίστας και τραγουδιστής Syd Barrett (Roger Keith Barrett 1946-2006) πέθανε από επιπλοκές της ασθένειας του διαβήτη σε ηλικία 60 ετών. Υπήρξε ιδρυτικό μέλος του psychedelic/progressive rock συγκροτήματος Pink Floyd. Λόγω του εθισμού του στα ναρκωτικά, η συμπεριφορά του έγινε εριστική και απρόβλεπτη με συνέπεια την αποχώρηση του από το συγκρότημα την άνοιξη του 1968. Πολλοί πιστεύουν πως έπασχε από σχιζοφρένεια. Η προσφορά του στην διαμόρφωση του ήχου των Pink Floyd ήταν καθοριστική, κάτι που φάνηκε στα δύο επόμενα άλμπουμ του γκρουπ: "The Dark Side of the Moon" (1973) και "Wish You Were Here" (1975). Σαν σόλο καλλιτέχνης κυκλοφόρησε δύο άλμπουμ, "The Madcap Laughs" και "Barrett". Πολλοί δημιουργοί έχουν δηλώσει την επιρροή του Syd Barrett στο έργο τους, Paul McCartney, Pete Townshend, Marc Bolan, David Bowie, Jimmy Page, Brian Eno, κ.α. Δημοφιλή τραγούδια του: "Arnold Layne", "See Emily Play", "Apples and Oranges", κ.α.


1971 Ο Jim Morrison κηδεύτηκε στο νεκροταφείο Père Lachaise στο Παρίσι. Τον τάφο του επισκέπτονται κάθε χρόνο χιλιάδες θαυμαστές του. Αρχικά ο τάφος δεν έγραφε τίποτα αλλά στην δέκατη επέτειο από τον θάνατο του, ο Κροάτης γλύπτης Mladen Mikulin τοποθέτησε μια προτομή του τραγουδιστή στον τάφο η οποία κλάπηκε το 1998. Αργότερα ο πατέρας του τοποθέτησε μια πέτρινη επιγραφή στα Ελληνικά: "ΚΑΤΑ ΤΟΝ ΔΑΙΜΟΝΑ ΕΑΥΤΟΥ".


1992 Οι Dream Theater κυκλοφορούν το δεύτερο στούντιο άλμπουμ τους, με τίτλο "Images And Words". Ήταν το πρώτο άλμπουμ του συγκροτήματος με τον James LaBrie στα φωνητικά. Δημοφιλή τραγούδια του άλμπουμ: "Pull Me Under", "Another Day", κ.α.

Τρίτη 6 Ιουλίου 2010

Σαν Σήμερα...6 Ιουλίου

1925 Ο πρωτοπόρος της Rock and Roll Bill Haley (William John Clifton Haley, Jr. 1925-1981) γεννήθηκε στο Highland Park του Michigan των Η.Π.Α. Με το συγκρότημα του, Bill Haley & His Comets, στις αρχές της δεκαετίας του '50, ήταν από τους καλλιτέχνες που βοήθησαν στην εξάπλωση της Rock n' Roll στην Αμερική. Μεγάλη τους επιτυχία τα τραγούδια "Rock Around the Clock" και "Shake, Rattle and Roll" (Big Joe Turner). Το όνομα του γράφτηκε στο Rock and Roll Hall of Fame το 1987.

1955 Το τραγούδι "Baby Let's Play House" γίνεται το πρώτο τραγούδι του Elvis Presley που ανεβαίνει στο top 10 του Country Singles chart. Είχε πρωτοηχογραφηθεί από τον Arthur Gunter το 1954 για την Excello Records.

1957 Σε μια παράσταση των The Quarrymen στον κήπο της εκκλησίας του Αγίου Πέτρου στο Liverpool, ο John Lennon συναντά για πρώτη φορά τον Paul McCartney. Ο McCartney μαθαίνει τον Lennon πως να παίζει το τραγούδι "Twenty Flight Rock" του Eddie Cochran και εκείνος του κάνει την πρόταση να ενσωματωθεί στο συγκρότημα...

1965 Στην πρώτη θέση του US Billboard Hot 100 βρίσκονται οι Four Tops με το τραγούδι "I Can’t Help My Self". Στην δεύτερη θέση οι The Rolling Stones με το "(I Can't Get No) Satisfaction", το οποίο λίγο αργότερα θα γίνει το πρώτο τους No 1 στην Αμερική.

2005 Το τελευταίο φεστιβάλ Live 8 πραγματοποιείται στο Εδιμβούργο της Σκωτίας, με τον τίτλο Edinburgh 50,000 - The Final Push. Συμμετέχουν οι καλλιτέχνες: Snow Patrol, Travis, Texas, Annie Lennox και The Corrs. Την ίδια ημέρα πραγματοποιείται στην πόλη, η σύνοδος της G8.

Live Για Άυριο 07/07/2010

Η ΚΥΡΑ ΤΟΥ ΧΟΡΟΥ @ POCO POCO LIVE
<< Η ΚΥΡΑ ΤΟΥ ΧΟΡΟΥ >>ειναι ενα μουσικο ταξιδι εκπληξη,ενας χορος ενα παρτυ που δε θα αφησει κανενα να αναπαυτει στην καρεκλα του. ενα προγραμμα με την σφραγιδα επιτυχιας του γιωργου και της ειρηνης με τραγουδια που ξεκινουν απο τον rock'n'roll πλανητη του 60,χορευοντας φτανουν στα ανεμελα τελη του 80 και καταληγουν στο σημερα αψηφωντας το << λουκι >> και τα κανουν ολα <<λιμπα >>,με εκπληξη τα τραγουδια του γιωργου καπνιση με τιτλο <<Η ΚΥΡΑ ΤΟΥ ΧΟΡΟΥ>>.
Ημερομηνία: Τετάρτη, 7 Ιουλίου 2010
Ώρα: 6:00 μ.μ. - 10:00 μ.μ.
Τοποθεσία: paralia panagopoulas,patra
..............

TEXAS SUMMER FEST DAY 7

Tα ΑΓΡΙΑ ΚΥΜΑΤΑ
συμμετέχουν στο
TEXAS SUMMER FEST
την 7η ημέρα
στο Rock Bar

BAT CITY
μαζί με τους :
TREDDY HOOLIGUNS
MEMORABILIABAND
THE CROOKS

BAT CITY
Λεωφ. Αλεξάνδρας 11 - Αθήνα
Οι πόρτες ανοιγουν 9:30
ENTRY - 5€ (INC. BEER)

Σας περιμένουμε!

Δευτέρα 5 Ιουλίου 2010

1950 Ο Αμερικανός τραγουδιστής και τραγουδοποιός Huey Lewis (Hugh Anthony Cregg III) γεννήθηκε στην Νέα Υόρκη. Είναι ιδρυτής του συγκροτήματος Huey Lewis and the News, με τους οποίους γνώρισε επιτυχία στις αρχές της δεκαετίας του '80 με την κυκλοφορία του άλμπουμ "Sports", το οποίο ανέβηκε μέχρι την πρώτη θέση του US Billboard 200. Το 1985 πρωταγωνίστησε στην ταινία "Back to the Future", στην οποία συμμετείχε επίσης στο soundtrack με δύο τραγούδια, "Back in Time" και "The Power of Love".

1959 Ο Αμερικανός τραγουδιστής και τραγουδοποιός Marc Cohn (Marc Craig Cohn) γεννήθηκε στο Cleveland του Ohio. Έγινε ιδιαίτερα δημοφιλής με την κυκλοφορία του πρώτου του άλμπουμ "Marc Cohn" το 1991 και το τραγούδι "Walking in Memphis". Το 1992 κέρδισε το βραβείο Grammy, "Best New Artist".

1954 Στο Sun Studio του Memphis, ο Elvis Presley πραγματοποιεί τις πρώτες του "επαγγελματικές" ηχογραφήσεις, τα τραγούδια "That's All Right (Mama)" και "Blue Moon of Kentucky", τα οποία είχε πρωτοηχογραφήσει ο Arthur Crudup το 1946. Τα τραγούδια θα κυκλοφορήσουν στα ράφια των δισκοπωλείων στις 19 Ιουλίου.
1969 Δύο ημέρες μετά τον θάνατο του πρώην κιθαρίστα τους Brian Jones, οι The Rolling Stones δίνουν δωρεάν συναυλία στο Hyde Park αφιερωμένη στη μνήμη του. Η συναυλία είχε οργανωθεί εβδομάδες πριν τον θάνατο του Jones, με σκοπό να παρουσιάσουν τον αντικαταστάτη του...

1993 Κυκλοφορεί το όγδοο στούντιο άλμπουμ των Ιρλανδών U2, με τίτλο "Zooropa". Ηχογραφήθηκε στο Δουβλίνο της Ιρλανδίας από τον Φεβρουάριο έως και τα τέλη Μαΐου. Δημοφιλή τραγούδια του: "Numb", "Lemon", "Stay (Faraway, So Close!)", κ.α. Ανέβηκε μέχρι την πρώτη θέση των Βρετανικών αλλά και Αμερικάνικων charts. Το 1994 κέρδισε το βραβείο Grammy, "Best Alternative Music Album". Οι πωλήσεις του, μέχρι σήμερα, ξεπερνούν τα δέκα εκατομμύρια αντίτυπα.

ΤΙ ΠΑΙΖΕΙ ΑΠΟ LIVE ΣΗΜΕΡΑ?

Paris Pliakas -3rd Elaionas Festival
Ημερομηνία: Δευτέρα, 5 Ιουλίου 2010


Ώρα: 9:00 μ.μ. - 11:00 μ.μ.

Οδός: 11th km Antirio-Mesolonghi N.R.

Πόλη: Kalavroúza, Greece

.....................
TEXAS SUMMER FESTIVAL

Έναρξη: Δευτέρα, 5 Ιουλίου 2010 στις 9:30 μ.μ.


Λήξη: Τρίτη, 6 Ιουλίου 2010 στις 2:00 μ.μ.

Τοποθεσία: BAT CITY

Οδός: Λεωφορο Αλεξανδρας 15

..................
ΚΑΙ ΑΥΡΙΟ ΗΜΕΡΑ ΤΡΙΤΗ 6/7/2010
Συναυλία διαμαρτυρίας "Ενα τραγούδι για τον αγώνα"


Συναυλία διαμαρτυρίας στο Σύνταγμα στις 19.00

Ένα τραγούδι στον αγώνα κατά της βαρβαρότητας που θέλουν να μας επιβάλλουν. Όλοι και όλες στο Σύνταγμα στις 6 Ιουλίου στις 7μ.μ.

Συμμετέχουν οι καλλιτέχνες:
Θαλασσινός Παντελής
Θηβαίος Χρήστος
Κορακάκης Βαγγέλης
Κούτρας Γιάννης
Λέκκας Βασίλης
Μάνου Αφροδίτη
Μαχαιρίτσας Λαυρέντης
Πασχαλίδης Μίλτος
Παπαδόπουλο Λάκη
Παπακωνσταντίνου Βασίλης
Πλιάτσικας Φίλιππος
Πυροβολάκης Μάνος
Χαλκιάς Λάκης

Κυριακή 4 Ιουλίου 2010

Σαν Σήμερα...4 Ιουλίου

1943 Ο κιθαρίστας, τραγουδιστής και τραγουδοποιός Alan Wilson (Alan Christie Wilson 1943-1970) γεννήθηκε στην Βοστόνη των Η.Π.Α. Υπήρξε μέλος του συγκροτήματος Canned Heat όπου έγραψε τα περισσότερα από τα τραγούδια τους. Το 1969 εμφανίστηκαν στο Woodstock Festival και αργότερα και στο ομότιτλο φιλμ με το τραγούδι "Going Up the Country". Ήταν μεγάλος θαυμαστής του John Lee Hooker, γεγονός που είχε επηρεάσει τον τρόπο που έπαιζε κιθάρα.

1900 Για πάρα πολλά χρόνια ο μεγάλος τζαζίστας Louis Armstrong πίστευε και γιόρταζε τα γενέθλια του σήμερα. Κάποια στιγμή, με μεγάλη έκπληξη, διαπίστωσε πως γεννήθηκε στις 4 Αυγούστου του 1901...

1966 Ο Πρόεδρος των Φιλιππίνων, Ferdinand Marcos, αποσύρει την αστυνομική προστασία που είχε στην διάθεση των The Beatles μετά από άρνηση τους να παρευρεθούν σε πάρτι της γυναίκας του στο Malacañang Palace, όπου τους περίμεναν μεταξύ άλλων 300 παιδιά. Η τηλεόραση της χώρας μεταδίδει πλάνα παιδιών να κλαίνε απογοητευμένα και οι εφημερίδες έχουν πρωτοσέλιδα όπως: "Οι Beatles σνομπάρουν το Πρόεδρο". Παρόλα αυτά, τις δύο παραστάσεις τους στο Rizal Memorial Football Stadium παρακολούθησαν πάνω από 130 χιλιάδες κόσμος.

1982 Σε τελετή που πραγματοποιείται στο Maui της Hawaii, ο Ozzy Osbourne παντρεύεται την μάνατζερ του Sharon Arden. Τα πρώτα χρόνια του γάμου τους έκαναν και οι δύο υπερβολική χρήση ναρκωτικών και αλκοόλ, και δεν έλειπαν ποτέ τα προβλήματα. Σύμφωνα με την Sharon πολλές φορές "έπεφτε πολύ ξύλο μεταξύ τους" και τον Αύγουστο του 1989 ο Ozzy, υπό την επήρεια ναρκωτικών, προσπάθησε να την στραγγαλίσει. Παρόλα αυτά είναι ακόμη μαζί και έχουν αποκτήσει τρία παιδιά.

1995 Οι The Ramones κυκλοφορούν το 14ο και τελευταίο άλμπουμ τους, με τίτλο "Adios Amigos". Μεταξύ των τραγουδιών υπήρχε και μια διασκευή στο τραγουδι του Tom Waits, "I Don't Want to Grow Up". Δημοφιλή τραγολύδια του άλμπουμ: "Making Monsters For My Friends", "It's Not For Me to Know", κ.α.

2000 Λίγο πριν αρχίσει η συναυλία των Metallica στο Ravens Stadium της Βαλτιμόρης, ένας άνθρωπος χάνει την ζωή τους πέφτοντας από κερκίδα ύψους 25 μέτρων...
Πηγή: http://www.musicdiary.gr/

eggar's Blues Diary R Gonna ROck Cashmere AGAIN. So be there.



Beggar's Blues Diary R gonna Rock Cashmere AGAIN!!! Unplugged Rock 'n' Roll music.
Don't miss it!!!
Κυριακή, 4 Ιουλίου 2010 στις 10:00 μ.μ
_Cashmere_
Anthimou Gazi 9 (Palia Vouli)
Athens, Greece