ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ - ROCK - ROCK NEW'S

ΣΤΗΛΕ e-mail: spacefm@gmail.com

ΚΛΙΚΑΡΑΝ--> <--ΑΤΟΜΑ. ROCK NEW'S - ΣΕ ΜΙΑ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΜΑΣ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΟΥΜΕ ΝΕΟΥΣ ΤΡΑΓΟΥΔΙΣΤΕΣ ΚΑΙ GROUP ΣΑΣ ΠΡΟΣΚΑΛΟΥΜΕ ΟΣΟΙ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΑΝΑΡΤΗΣΟΥΜΕ ΣΤΟ SITE ΜΑΣ ΣΥΝΑΥΛΙΕΣ ΚΑΙ EVENT'S

Δευτέρα 1 Μαρτίου 2010

Σαν Σήμερα...1 Μαρτίου

1 Μαρτίου 1969 Στην συναυλία που δίνουν οι Τhe Doors στο Dinner Key Auditorium του Miami, ο Jim Morrison συλλαμβάνεται με την κατηγορία της "πρόστυχης συμπεριφοράς". Συχνά αναφέρεται και ως "Miami Incident". Σύμφωνα με μαρτυρίες, ο Morrison - υπό την επήρεια αλκοόλ και ναρκωτικών ουσιών - δεν είχε όρεξη να τραγουδήσει, έδειχνε παράξενη συμπεριφορά προς το κοινό κάνοντας σύγχρονος ασεβής δηλώσεις.

1 Μαρτίου 1944 Γεννήθηκε ο Βρετανός τραγουδιστής και τραγουδοποιός Roger Daltrey. Το 1964, μαζί με τους Pete Townshend (κιθάρα), John Entwistle (μπάσο) και Keith Moon (ντραμς), δημιούργησε ένα από τα μεγαλύτερα Βρετανικά rock συγκροτήματα - τους The Who. Γνώρισαν μεγάλη επιτυχία τις δεκαετίες του '60 και '70 και επηρέασαν γενιές μουσικών και συγκροτημάτων όπως οι: Black Sabbath, Led Zeppelin, Queen, The Clash, U2, Green Day, Pearl Jam, κ.α. Το 2004 τιμήθηκε με τον τίτλο "Commander of the Order of the British Empire" για την προσφορά του στη μουσική και την φιλανθρωπία από την Βασίλισσα της Αγγλίας.

1 Μαρτίου 1982 Ο πρώην κιθαρίστας των The Yardbirds και Led Zeppelin, Jimmy Page, κυκλοφορεί το πρώτο του σόλο άλμπουμ. Το soundtrack της ταινίας "Death Wish II" με πρωταγωνιστή τον Charles Bronson.

1 Μαρτίου 1995 Ο ντράμερ των R.E.M., Bill Berry, καταρρέει στην σκηνή σε μια συναυλία του συγκροτήματος στην Ελβετία. Οι γιατροί ανακοινώνουν πως η αιτία είναι ανεύρυσμα εγκεφάλου. Ο Berry αναρρώνει και επιστρέφει στο συγκρότημα το Οκτώβριο. Λίγο αργότερα εγκαταλείπει την μπάντα και αγοράζει μια φάρμα στο Watkinsville της Georgia. Υπήρξε μέλος των R.E.M. για 17 ολόκληρα χρόνια. Σήμερα ασχολείται με τη μουσική ερασιτεχνικά.

1 Μαρτίου 1991 Η βιογραφική ταινία "The Doors" κάνει πρεμιέρα στην Αμερική. Είναι το κινηματογραφικό πορτραίτο του τραγουδιστή των The Doors, Jim Morrison, με πρωταγωνιστή τον Val Kilmer. Την σκηνοθεσία υπογράφει ο Oliver Stone.

Πηγή: http://www.musicdiary.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου