ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ - ROCK - ROCK NEW'S

ΣΤΗΛΕ e-mail: spacefm@gmail.com

ΚΛΙΚΑΡΑΝ--> <--ΑΤΟΜΑ. ROCK NEW'S - ΣΕ ΜΙΑ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΜΑΣ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΟΥΜΕ ΝΕΟΥΣ ΤΡΑΓΟΥΔΙΣΤΕΣ ΚΑΙ GROUP ΣΑΣ ΠΡΟΣΚΑΛΟΥΜΕ ΟΣΟΙ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΑΝΑΡΤΗΣΟΥΜΕ ΣΤΟ SITE ΜΑΣ ΣΥΝΑΥΛΙΕΣ ΚΑΙ EVENT'S

Σάββατο 10 Απριλίου 2010

Σαν Σήμερα...10 Απριλίου





10 Απριλίου 1960 Η τραγουδίστρια και ιδρυτικό μέλος του συγκροτήματος Katrina And The Waves, Katrina Leskanich, γεννήθηκε στο Kansas των ΗΠΑ. Το 1985 γνώρισαν επιτυχία με το τραγούδι "Walking on Sunshine".

10 Απριλίου 1962 Ο πρώτος μπασίστας των The Beatles και ζωγράφος Stuart Sutcliffe (1940-1962) πέθανε στο Αμβούργο από εγκεφαλική αιμορραγία σε ηλικία 21 ετών. Ήταν μέλος του συγκροτήματος από την εποχή που είχαν την ονομασία Johny And The Moondogs. Συχνά αναφέρεται και σαν "the fifth Beatle".

10 Απριλίου 1970 Ανακοινώνεται επίσημα στον Τύπο, η διάλυση των Beatles. Από την κυκλοφορία του πρώτου τους single μέχρι εκείνη την στιγμή, είχαν περάσει επτά χρόνια και επτά μήνες.

10 Απριλίου 1982 Κυκλοφορεί το όγδοο στούντιο άλμπουμ του Γερμανικού Rock συγκροτήματος Scorpions, με τον τίτλο "Blackout". Δημοφιλή τραγούδια του άλμπουμ: "No One Like You", "Dynamite", "When the Smoke Is Going Down", κ.α.

10 Απριλίου 2000 Σε δημοσίευμα του περιοδικού Star αναφέρεται πως η τελευταία επιθυμία του Screaming Jay Hawkins ήταν όλα τα παιδιά που απέκτησε να γνωριστούν μεταξύ τους. Ο Hawkins είχε αποκτήσει συνολικά 57 παιδιά...

10 Απριλίου 2004 Σε μια συναυλία των Muse στην Ατλάντα, οι θαυμαστές τους έμειναν έκπληκτοι όταν είδαν το πρόσωπο, τα ρούχα και τη κιθάρα του τραγουδιστή Matt Bellamy μέσα στα αίματα. Σε μια στιγμή έντασης ο Bellamy είχε χτυπήσει με τη κιθάρα το πρόσωπό του. "Ήταν σαν κάποιος να μου άδειαζε ένα μπουκάλι αίμα στο πρόσωπο, τόσο πολύ είχα τραυματιστεί. Έτρεξα γρήγορα πίσω από τη σκηνή φωνάζοντας: Δε μπορώ να τραγουδήσω, γα**σα το πρόσωπο μου".

Πηγή: http://www.musicdiary.gr/

40 χρόνια με τους Μπιτλς... χωρίς τους Μπιτλς

Σαν σήμερα, το 1970, ανακοινώθηκε η διάλυση του βρετανικού συγκροτήματος που άλλαξε για πάντα την ποπ μουσική

Oπως πολύ επιτυχημένα έχει ειπωθεί στο ΒΒC, «οι Μπιτλς μπορεί να άλλαξαν το πρόσωπο της κοινωνίας όπως τουλάχιστον το ξέραμε ως τότε- κάποιοι λένε ότι άλλαξαν τον κόσμο - αλλά ένα πράγμα είναι σίγουρο: ήξεραν πώς να γράψουν ένα καλό τραγούδι». Η πορεία τους κράτησε μόλις μία δεκαετία, με τα τρία τελευταία χρόνια τα τέσσερα μέλη του συγκροτήματος να μιλούν... με το ζόρι μεταξύ τους: οι σχέσεις του Μακ Κάρτνεϊ με τη Λίντα και του Λένον με τη Γιόκο Ονο ώθησαν την κατάσταση ακόμη περισσότερο στα άκρα, η ασυμφωνία του τρομερού διδύμου ΛένονΜακ Κάρτνεϊ είχε πάρει πλέον τη μορφή μονομαχίας και, το κυριότερο, και οι τέσσερις ατένιζαν το μέλλον... κατ΄ ιδίαν, ηχογραφώντας πλέον το προσωπικό τους υλικό.

Η αρχή του τέλους ήρθε στις 10 Απριλίου του 1970.

Ηταν σαν σήμερα που ο Μακ Κάρτνεϊ ανακοίνωσε στον διεθνή Τύπο τη διάλυση των Μπιτλς. Στην ερώτηση «είναι αυτό το άλμπουμ (σ.σ.: το πρώτο προσωπικό του) ένα διάλειμμα από τους Μπιτλς ή το ξεκίνημα σόλο καριέρας;» απάντησε: «Ο χρόνος θα δείξει. Ενα σόλο άλμπουμ σημαίνει την αρχή μιας σόλο καριέρας». Οταν μάλιστα ρωτήθηκε αν η διάλυση των Μπιτλς ήταν προσωρινή ή μόνιμη, εξαιτίας προσωπικών ή μουσικών διαφορών, ο Μακ Κάρτνεϊ είπε: «Προσωπικές διαφορές, επιχειρηματικές διαφορές, μουσικές διαφορές... αλλά πάνω απ΄ όλα επειδή θέλω να έχω πιο ποιοτικό χρόνο με την οικογένειά μου. Προσωρινά ή μόνιμα; Πραγματικά δεν ξέρω».




Τα εξώφυλλα των άλμπουμ «Sgt. Ρepper΄s Lonely Ηearts Club Βand» (1967- αριστερά) και «Αbbey Road» (1969) Σ τις 17 Απριλίου της ίδιας χρονιάς κυκλοφόρησε το άλμπουμ με τον καθαρό και ξάστερο τίτλο «ΜcCartney», ενώ τρεις ημέρες νωρίτερα ο Τζον Λένον είχε δηλώσει στο περιοδικό «Rolling Stone» για τον πρώην «κολλητό» του: «Δεν περνάει το δικό του, γι΄ αυτό προτιμά να δημιουργήσει χάος. Τον περασμένο χρόνο κυκλοφόρησα τέσσερα άλμπουμ και δεν είπα μία γαμ... λέξη για διάλυση». Στη συνέχεια ειπώθηκαν ακόμη περισσότερα, απ΄ όλα τα μέλη του γκρουπ. Ο επίλογος γράφτηκε στις 31 Δεκεμβρίου, όταν ο Μακ Κάρτνεϊ υπέβαλε μήνυση για τη διάλυση των Μπιτλς.

Η προσφορά των Μπιτλς στην ιστορία της ποπ μουσικής αλλά και της μουσικής γενικότερα είναι δύσκολο να οριοθετηθεί. Πέρα από την επανάσταση που έφεραν στη μεταπολεμική συντηρητική κοινωνία, υπήρξαν πρωτοπόροι σε όλους του τομείς που αφορούσαν την ηχογράφηση. Ηταν το πρώτο συγκρότημα που χρησιμοποίησε το στούντιο ως εργαλείο, χτίζοντας πολύπλοκες ενορχηστρώσεις σε πολυκάναλες κονσόλες και εισάγοντας στοιχεία αβανγκάρντ- χάρη και στον ιδιοφυή παραγωγό τους Τζορτζ Μάρτιν. Ηταν επίσης το πρώτο συγκρότημα που δεν περιορίστηκε στο είδος μουσικής με το οποίο επιβλήθηκε, αλλά διαπέρασε τα όρια, εξερευνώντας τη φολκ, την ινδική και την κλασική μουσική.

Πρώτοι εκείνοι έκαναν πραγματικότητα την ιδέα του concept άλμπουμ, κυκλοφορώντας το 1967 το «Sgt. Ρepper Lonely Ηearts Βand Club» και επηρεάζοντας δεκάδες μελλοντικούς ποπ-ροκ σταρ, από τον Ντέιβιντ Μπάουι, τον Ελτον Τζον και τους Ρink Floyd ως τους Smashing Ρumpkins. Τη δεκαετία του 1990 ο ήχος τους γνώρισε τη μεγαλύτερη αναβίωση από μια σειρά σημαντικών συγκροτημάτων, κυρίως από το Μάντσεστερ, με πιο δημοφιλείς τους Οasis. Οι Μπιτλς παραμένουν το μοναδικό συγκρότημα στην ιστορία της μουσικής του οποίου οι δίσκοι δεν έχουν πάψει να πωλούνται στην υψηλότερη τιμή, ακριβώς επειδή το ενδιαφέρον του κόσμου γι΄ αυτούς παραμένει αμείωτο. Οσο για τις πρόσφατες επανακυκλοφορίες της δισκογραφίας τους σε δύο πολυτελείς κασετίνες, έγιναν ανάρπαστες.


Πριν και μετά την Βeatle-mania


Οι Μπιτλς ως καρτούν, στην ταινία «Υellow Submarine» (1968) Ηταν τόση η επίδραση των Μπιτλς στις νεανικές κουλτούρες της εποχής τους ώστε η πολιτισμική ιστορία να έχει ήδη δημιουργήσει τον νέο όρο: ΒΒΕ, δηλαδή Βefore Βeatles Εra (Εποχή πριν από τους Μπιτλς). Ο όρος δεν έχει σχέση μόνο με τη μουσική, αλλά με έναν ολόκληρο τρόπο ζωής που ορίζεται από τον αντικομφορμισμό, το άνοιγμα προς άλλους πολιτισμούς, την κατάλυση των ταμπού, την αμφισβήτηση των κατεστημένων αξιών και συστημάτων κτλ., δηλαδή έναν τρόπο ζωής που «θεσμοποίησαν» οι νεανικές εξεγέρσεις της δεκαετίας του 1960, με κορυφαία την εξέγερση του Μάη του ΄68. Ο βρετανός ιστορικός Τόνι Τζουντ, σε άρθρο του στο τελευταίο τεύχος της αμερικανικής επιθεώρησης «Τhe Νew Υork Review of Βooks », χρησιμοποιεί τον όρο ΒΒΕ για να τοποθετήσει τον εαυτό του σε μια κουλτούρα που δεν είχε ακόμη επηρεαστεί από τις αλλαγές που έφεραν οι Μπιτλς.


Σκαθάρια στο Ιnternet
Αν πληκτρολογήσει κανείς τη λέξη «Βeatles», θα εμφανιστούν εκατομμύρια αποτελέσματα.

www.thebeatles.com. Περιέχει λεπτομέρειες σχετικά με την ιστορία του συγκροτήματος, τη μουσική τους, τις ταινίες τους, τα νέα τους, τα τελευταία projects, φωτογραφίες, βίντεο αλλά και σχετικά links. www.iamthebeatles. com. Αυτοδιαφημίζεται ως το μοναδικό site όπου μπορεί κανείς να βρει τα πάντα σχετικά με τους Μπιτλς. Ενδιαφέροντα στοιχεία περιέχει και ο διαδικτυακός τόπος www. myspace.co.

www.thebeatlesrockband.com. Ο χρήστης μπορεί να δει τους Μπιτλς μέσα από το αμφίδρομο παιχνίδι Rock Βand.

www.beatles.gr. Η ελληνική ιστοσελίδα για τους Μπιτλς, την οποία επιμελείται ο Αθανάσιος Αθανασιάδης, δεν υστερεί σε ποιότητα και πληροφορίες.


Βραβεία και αναγνώριση
Το 1965 η βασίλισσα Ελισάβετ τίμησε τα τέσσερα μέλη των Μπιτλς χρίζοντάς τα Μέλη του Τάγματος της Βρετανικής Αυτοκρατορίας.

Χάρη στην ταινία «Let Ιt Βe» κέρδισαν το Οσκαρ στην κατηγορία πρωτότυπου τραγουδιού για ταινία. Συνολικά έχουν κερδίσει επτά Γκράμι και 15 βρετανικά αντίστοιχα, τα «Ιvor Νovello».

Ως σήμερα έχουν πουλήσει παγκοσμίως περίπου 1 δισεκατομμύριο δίσκους, περισσότερους από κάθε άλλον καλλιτέχνη ή συγκρότημα, ενώ στις ΗΠΑ μετρούν έξι διαμαντένια άλμπουμ (πωλήσεις άνω των 10 εκατομμυρίων αντιτύπων), 24 πολυπλατινένια, 39 πλατινένια (1 εκατομμύριο πωλήσεις) και 45 χρυσά. Στη Βρετανία έχουν τέσσερα πολυπλατινένια, τέσσερα πλατινένια, οκτώ χρυσά και ένα ασημένιο.

Το 1988 μπήκαν στο Rock and Roll Ηall Οf Fame.

Περιελήφθησαν στη λίστα του περιοδικού «Τime» με τους ανθρώπους που είχαν τη μεγαλύτερη επιρροή τον 20ό αιώνα.



ΣΑΚΗΣ ΔΗΜΗΤΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ
Σάββατο 10 Απριλίου 2010

Παρασκευή 9 Απριλίου 2010

Σαν Σήμερα...9 Απριλίου

9 Απριλίου 1932 Ο Αμερικανός πρωτοπόρος rockabilly τραγουδιστής Carl Perkins (1932-1998) γεννήθηκε στο Tiptonville του Tennessee. Γνώρισε επιτυχία όταν, την 1η Ιανουαρίου του 1956, κυκλοφόρησε το τραγούδι "Blue Suede Shoes". Το 1987, για την προσφορά του στην μουσική, το όνομα του γράφτηκε στο Rock and Roll Hall of Fame. Αποκαλείται και "the King of Rockabilly". Τραγούδια του ερμήνευσαν οι Elvis Presley, The Beatles, Johnny Cash, κ.α.

9 Απριλίου 1966 Ο Percy Sledge κυκλοφορεί το τραγούδι "When A Man Loves A Woman". Ηχογραφήθηκε στα Norala Sound Studio της Alabama. Στη λίστα του περιοδικού Rolling Stone, "500 Greatest Songs of All Time" βρίσκεται στη θέση 54. Σκαρφάλωσε στην πρώτη θέση των US Billboard Hot 100 και R&B singles charts.

9 Απριλίου 1966 Το τραγούδι "Monday Monday" των The Mamas & the Papas εμφανίζεται στο US Billboard Hot 100. Στις 7 Μαΐου, θα βρεθεί στο Νο1. Θα είναι το μοναδικό τραγούδι του συγκροτήματος που θα φτάσει την κορυφή του US Billboard.

9 Απριλίου 1979 Στη 51η απονομή των βραβείων Oscar, ο Giorgio Moroder φεύγει με το χρυσό αγαλματίδιο για την μουσική του στην ταινία "Midnight Express" ( Το εξπρες του μεσονυκτίου).

9 Απριλίου 1984 Οι R.E.M. κυκλοφορούν το δεύτερο άλμπουμ τους, με τον τίτλο "Reckoning". Έφτασε μέχρι το Νο27 του US Billboard 200 και στη θέση No 91 των Βρετανικών Albums Chart. Δημοφιλή τραγούδια: "So. Central Rain (I'm Sorry)", "(Don't Go Back To) Rockville", κ.α.

9 Απριλίου 1997 Η δισκογραφική εταιρεία A&M Records, με δελτίο τύπου στα ΜΜΕ, ανακοινώνει την διάλυση του alternative rock/grunge συγκροτήματος Soundgarden. Είχαν δημιουργηθεί το 1984 και αργότερα, στις αρχές της δεκαετίας του '90, μαζί με τους Nirvana και Pearl Jam, αποτέλεσαν μέρος του μουσικού ρεύματος της "grunge".

Πηγή: http://www.musicdiary.gr/

«Έφυγε» ο θρύλος του πανκ, Μάλκολμ Μακλάρεν

Ο «πατέρας» του πανκ και πρώην μάνατζερ του βρετανικού συγκροτήματος Sex Pistols, ο Μάλκολμ Μακλάρεν, απεβίωσε χθες σε ηλικία 64 ετών σε νοσοκομείο της Ελβετίας μετά από σύντομη μάχη με ένα σπάνιο είδος καρκίνου. Όπως ανέφερε ο εκπρόσωπός του, Λες Μολόι, η υγεία του «πήγαινε καλά» τον τελευταίο καιρό αλλά επιδεινώθηκε ξαφνικά.

Ο Μάλκολμ Μακλάρεν, γεννήθηκε το 1946 στο Λονδίνο και θεωρείται από πολλούς ως ο «πατέρας» του πανκ. Διετέλεσε μάνατζερ σημαντικών συγκροτημάτων, όπως οι Sex Pistols και οι New York Dolls και ήταν από τους πρώτους που προώθησαν την πανκ μουσική.

Ο γιος του, Τζόζεφ, από τον προηγούμενο γάμο του Μακλάρεν με την σχεδιάστρια μόδας Βίβιεν Γουέστγουντ, δήλωσε την βαθιά περηφάνια του για τον πατέρα του ενώ η τελευταία γυναίκα του, Γιανγκ Κιμ, συντετριμμένη από το θάνατο του συζύγου της, δεν παρέλειψε να εκφράσει τον έντονο θαυμασμό της προς το πρόσωπό του.

Ο δημοσιογράφος Τζον Σάβατζ, συγγραφέας της ιστορίας των Sex Pistols, τον χαρακτήρισε ως έναν σπάνια ταλαντούχο άνθρωπο αλλά και θεμελιωτή του βρετανικού πανκ κινήματος. Συμπλήρωσε δε, ότι ο Μακλάρεν υπήρξε μια ιδιαίτερα σύνθετη και ασυνήθιστη προσωπικότητα που επηρέασε τη βρετανική κουλτούρα με πολλούς τρόπους.
Όταν γεννήθηκε το πανκ κίνημα…

Ο Μάλκολμ Μακλάρεν, αφού ολοκλήρωσε την καλλιτεχνική του εκπαίδευση τη δεκαετία του ʼ60-ʽ70, άνοιξε μαζί με την πρώην γυναίκα του, Βίβιεν Γουέστγουντ, ένα μαγαζί με φετιχιστικά είδη από δέρμα και καουτσούκ στο Λονδίνο. Γρήγορα, του έδωσαν την επωνυμία «Sex» και ξεκίνησαν έτσι να προωθούν την πανκ μόδα.

Στη συνέχεια, ο Μακλάρεν ασχολήθηκε κυρίως με την παραγωγή και προώθηση των Sex Pistols και παρά τις αρχικές δυσκολίες που αντιμετώπισε το συγκρότημα, δεδομένου ότι πολεμήθηκε πολύ τόσο από τις δισκογραφικές εταιρίες και τα μέσα, όσο και από την κακή φήμη του στο κοινό, ο Μακλάρεν, στήριξε την προσπάθεια αυτή μέχρι που το συγκρότημα διαλύθηκε το 1978.

Δεν τα παράτησε όμως. Συνέχισε να μανατζάρει κι άλλα συγκροτήματα, ανάμεσα στα οποία οι New York Dolls και οι Bow Wow Wow και ηχογράφησε τους δικούς του δίσκους με αποκορύφωμα την επιτυχία του Double Dutch από το άλμπουμ του Duck Rock το 1983.

Μόλις πριν από δύο χρόνια προσπάθησε να πολιτευτεί διεκδικώντας τον δήμο του Λονδίνου αλλά τελικά απέσυρε την υποψηφιότητά του.

Εκτός από μάνατζερ, ο Μακλάρεν ασχολήθηκε στη διάρκεια της ζωής του και με την εικαστική τέχνη, τη συγγραφή, τη μόδα και τη σκηνοθεσία (υπήρξε ένας από τους παραγωγούς του ντοκιμαντέρ Fast Food Nation).

MYRONAS STRATIS & KOKKINA CHALIA @ STAVROS TOU NOTOU

Ο Μύρωνας Στρατής συναντά τα Κόκκινα Χαλιά
στον Σταυρό του Νότου Plus

Από 9 Απριλίου, κάθε Παρασκευή και Σάββατο

Τι συμβαίνει όταν παίζουν μαζί οι φίλοι; Πάντα τα καλύτερα! Κάπως έτσι απλά ο Μύρωνας Στρατής και τα Κόκκινα Χαλιά αποφάσισαν να ξεκινήσουν live εμφανίσεις μαζί, να ενώσουν τις μπάντες τους και να ετοιμάσουν ένα πρόγραμμα νεανικό, διασκεδαστικό και “Πάνω Απ’ Όλα” με μότο “Η Αγάπη Θέλει Χρόνο”!
Ο Μύρωνας Στρατής αποτέλεσε αναμφίβολα το πιο επιτυχημένο και φωτεινό νέο πρόσωπο στην ελληνική μουσική για την χρονιά που διανύσαμε. Το τραγούδι του «Πάνω Απ’ Όλα» ξάφνιασε τους πάντες με τον αυθόρμητο δυναμισμό του, έγινε ρεφραίν στα χείλη μικρών και μεγάλων, έγινε τραγούδι για το 2009 αλλά και ένα από τα πιο πολύ-παιγμένα τραγούδια στο ελληνικό ραδιόφωνο των τελευταίων δέκα χρόνων. Επιπλέον, το τραγούδι με τίτλο « Πριν μας δει κανείς» από το ίδιο δίσκο έφτασε στις δέκα πρώτες θέσεις των ραδιοφωνικών charts, ενώ το video clip του ίδιου τραγουδιού ανήκει στην κατηγορία των clips με το μεγαλύτερο αριθμό μεταδόσεων.
Στον Σταυρό του Νότου Plus, ο νεαρός τραγουδοποιός θα παρουσιάσει ένα δυναμικό και εξωστρεφές πρόγραμμα που περιλαμβάνει τα προσωπικά του τραγούδια του αλλά και εξαιρετικές διασκευές σε ελληνικά και αγγλόφωνα τραγούδια της τελευταίας εικοσαετίας που όλοι έχουμε αγαπήσει και τραγουδήσει. Κλασικά rock standards διαδέχονται αναπάντεχες διασκευές ελληνικών τραγουδιών σε μια νεανική μουσική γιορτή.
Μαζί του, τα Κόκκινα Χαλιά που έχουν ήδη πραγματοποιήσει πάνω από 160 Live σε όλη την χώρα μέχρι τώρα. Τα τραγούδια τους “Χαρταετός”, “Φύγαμε” και “η Αγάπη Θέλει Χρόνο” έγιναν ιδιαίτερα αγαπητά στο κοινό που τα αγκάλιασε ενώ αυτό τον καιρό είναι ήδη στο στούντιο και ηχογραφούν τα τραγούδια του δίσκου που πρόκειται να κυκλοφορήσουν πολύ σύντομα. Στον γνώριμο και πολύ φιλόξενο χώρο του Σταυρού του Νότου επιστρέφουν μετά από τέσσερις μήνες μεγάλης επιτυχίας για να σφραγίσουν την χρονιά με τον καλύτερο τρόπο.
Από την Παρασκευή 9 Απριλίου είστε όλοι προσκεκλημένοι στον Σταυρό του Νότου Plus σε ένα πάρτυ από φίλους για φίλους.
Οργάνωση παραγωγής:

EΡΩΔΙΟΣ ΕΠΕ
E-mail: erodios@erodios.gr
Τηλ - Fax: 210/3210890 Σταυρός του Νότου
Φραντζή 14 , Ν.Κόσμος
Τηλ. 210 9226975

9.4.2010: Ο ΒΑΣΙΛΗΣ ΚΑΖΟΥΛΛΗΣ στην ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗ

Ο Βασίλης Καζούλλης, ένας από τους πιο αγαπημένους τραγουδοποιούς της γενιάς του, από την αρχή της καλλιτεχνικής του πορείας έχει υπογράψει κάποια από τα πιο χαρακτηριστικά τραγούδια που μας συντροφεύουν και τα σιγοτραγουδάμε μέχρι σήμερα. Με την μπαλάντα να κυριαρχεί, με εμφανείς τις επιρροές από τους μουσικούς του «συγγενείς», όπως ο ίδιος αποκαλεί τους BEATLES, με στοιχεία από την παράδοση των Δωδεκανήσων και ιδιαίτερα της πατρίδας του της Ρόδου... των Ιπποτών, παραμένει και ο ίδιος ένας ιππότης της μουσικής, αφοσιωμένος στις από ψυχής και πάντα φροντισμένες μελωδίες, με αλήθεια και ευαισθησία.

Μελωδικά ταξίδια με την εκφραστική φωνή του, από την προσωπική του δισκογραφία μέχρι τις αγαπημένες του διασκευές, από τη δυτική ροκ σκηνή μέχρι την ελληνική παράδοση ή, πιο απλά «Από το Λίβερπουλ στη Σαντορίνη», όπως ονομάζεται ο τελευταίος του, 9ος στη σειρά προσωπικός δίσκος, θα χαρίσει την Παρασκευή, 9 Απριλίου 2010 στη μουσική σκηνή "Αρχιτεκτονική". Ένα ξεχωριστό μουσικό συγκρότημα από παλιούς και νέους μουσικούς συνεργάτες του θα τον συνοδεύει, με βιολί, μαντολίνο, ακορντεόν και περουβιανά πνευστά και κρουστά... Και ασφαλώς δε θα λείπει η μελωδική κιθάρα και το γιουκαλέλι του, ...από τoν ίδιο.


Ο Βασίλης Καζούλλης θα εμφανιστεί στη μουσική σκηνή «ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗ» την Παρασκευή 9 Απριλίου 2010
ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗ: Ελασιδων 6 , Γκάζι, τηλ: 2109014428

Διοργάνωση: Four Seasons

Δ.Κωτσάκης & Carpe Diem feat. Χ. Μπράτουσκα, live @ ARGO

Οι Διονύσης Κωτσάκης & Carpe Diem, μαζί με τη Χριστίνα Μπράτουσκα, live στο "ARGO" bar, Δεινοκράτους 19, Κολωνάκι, με πολύ funk-rock διάθεση! Σας περιμένουμε!

Έναρξη: Τετάρτη, 14 Απριλίου 2010 στις 10:00 μ.μ


"Carpe Diem" σημαίνει "άδραξε τη μέρα". Σημαίνει να απολαμβάνεις την κάθε στιγμή, γιατί κάθε στιγμή είναι μοναδική. Σημαίνει να ονειρεύεσαι σαν να ζεις αιώνια, αλλά να ζεις σαν να μην υπάρχει αύριο. Σημαίνει να αγαπάς χωρίς να ζητάς ανταλλάγματα. Γιατί, στο κάτω-κάτω, δεν είμαστε τίποτα παραπάνω από αστερόσκονη. Με λίγο παραπάνω εγωισμό...

Πέμπτη 8 Απριλίου 2010

Σαν Σήμερα...8 Απριλίου

8 Απριλίου 1947 Ο Βρετανός κιθαρίστας Steve Howe γεννήθηκε στο Λονδίνο. Έγινε ιδιαίτερα δημοφιλής όταν το 1970 αντικατέστησε τον Peter Banks στο συγκρότημα Yes. Συνεργάστηκε επίσης με τους The Syndicats, Bodast, Tomorrow, Asia, κ.α.

8 Απριλίου 1962 Ο Izzy Stradlin, πρώην κιθαρίστας των Guns N' Roses, γεννήθηκε στην Indiana των ΗΠΑ. Υπήρξε μέλος του συγκροτήματος από το 1985 έως το 1991. Μετά την αποχώρηση του από το γκρουπ ακολούθησε σόλο καριέρα και επέστρεψε και πάλι για την περιοδεία του 2006.

8 Απριλίου 1975 Οι Aerosmith κυκλοφορούν το τρίτο τους στούντιο άλμπουμ, με τον τίτλο "Toys in the Attic". Είναι το δεύτερο πιο εμπορικό άλμπουμ του συγκροτήματος, οι πωλήσεις του μόνο στην Αμερική ξεπερνούν τα 8 εκατομμύρια αντίτυπα. Γνωστές επιτυχίες του άλμπουμ: "Toys in the Attic", "Walk This Way", "Sweet Emotion", κ.α. Στην λίστα του περιοδικού Rolling Stone, "500 Greatest Albums of All Time" βρίσκεται στην θέση 228. Το τραγούδι "Toys in the Attic" είναι ανάμεσα στην λίστα των πεντακοσίων τραγουδιών που διαμόρφωσαν τη Rock and Roll μουσική, του Rock and Roll Hall of Fame.

8 Απριλίου 1977 Κυκλοφορεί το πρώτο στούντιο άλμπουμ του Βρετανικού συγκροτήματος The Clash που φέρει σαν τίτλο το όνομα τους. Είναι ένα από τα σημαντικότερα rock άλμπουμ όλων των εποχών. Δημοφιλή τραγούδια: "Janie Jones", "Remote Control", "White Riot", κ.α.

8 Απριλίου 1994 Ο ηλεκτρολόγος που πήγε να εγκαταστήσει σύστημα συναγερμού στην κατοικία των Kurt Cobain και Courtney Love ανακαλύπτει το πτώμα του τραγουδιστή σε ένα δωμάτιο πάνω από το γκαράζ. Διαβάστε περισσότερα...

8 Απριλίου 2008 Κυκλοφορεί στην Αμερική το 14ο στούντιο άλμπουμ των Nick Cave and the Bad Seeds, με τον τίτλο "Dig, Lazarus, Dig!!!". Ήταν το τελευταίο άλμπουμ για τον πολυτάλαντο μουσικό και χρόνια συνεργάτη, Michael John Harvey, ο οποίος αποχώρησε λίγο αργότερα. Είναι ένα ακόμη σπουδαίο άλμπουμ από τον Nick Cave και την παρέα του. Δημοφιλή τραγούδια: "Dig, Lazarus, Dig!!!", "Moonland", "Jesus of the Moon", "More News From Nowhere", κ.α.

Πηγή: http://www.musicdiary.gr/

Η συναυλία των Scorpions

Το γερμανικό μουσικό συγκρότημα, που ξεκίνησε την μεγάλη του πορεία στη παγκόσμια μουσική σκηνή στο Ανόβερο, επέλεξε μετά από 45 χρόνια παρουσίας του, να ολοκληρώσει την πορεία του αυτή με αποχαιρετιστήριες συναυλίες σε πολλά μέρη του κόσμου……

Στην Ελλάδα ένας από τους σταθμούς του θα είναι η Πάτρα.

Στη σημερινή συνέντευξη Τύπου που έδωσαν για τη συναυλία των Scorpions, ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού Αλέξης Σκαρμέας και η Πρόεδρος της ΔΕΠΑΠ Ελένη Δάσιου, παρουσία των εκπροσώπων της παραγωγού εταιρείας Δημήτρη Κολιαδήμα και Τρύφωνα Κωστόπουλου, εκτιμήθηκε ότι η συναυλία των Scorpions θα είναι μια από τις μεγαλύτερες εκδηλώσεις που έχουν γίνει στην Πάτρα τα τελευταία χρόνια.

Στο δελτίο Τύπου της παραγωγού εταιρείας, μεταξύ άλλων αναφέρει:

ΟΙ ΘΡΥΛΙΚΟΙ SCORPIONS ΖΩΝΤΑΝΑ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΑ

Όταν μετά από χρόνια οι ζωντανές συναυλίες των Scorpions θα είναι μια ανάμνηση… Όταν στο μέλλον η κραυγή «Rock you like a hurricane…» θ’ αντηχεί στις ροκ σκηνές και στις κερκίδες των σταδίων με νοσταλγία…

Όταν η ιστορία του rock γράψει πως οι θρυλικοί «Σκορπιοί» έβαλαν τη λέξη “τέλος” στην καριέρα τους το 2010 με μια εκπληκτική παγκόσμια περιοδεία που σφράγισε και την Ελλάδα…

Όταν θα κρατάς για χρόνια το απόκομμα του εισιτηρίου σου που θα γράφει «Scorpions live 2010»…

Τότε θα μπορείς να λες «Ήμουν κι εγώ εκεί»!!!

Μετά από 45 χρόνια στα μουσικά δρώμενα, πάνω από 100 εκατομμύρια πωλήσεις δίσκων και αμέτρητες συναυλίες σ’ όλο τον κόσμο, ο θρύλος του ροκ αποφάσισε πως ήρθε η ώρα να σιωπήσει.

Αλλά όχι έτσι απλά.

Το τελευταίο ελληνικό καλοκαίρι των «Σκορπιών» θα χαραχτεί στην ιστορία του ροκ και στις καρδιές των φίλων τους, με την συναυλία τους στην Πάτρα την Τετάρτη 9 Ιουνίου, στο Παμπελοποννησιακό Στάδιο Δήμου Πατρέων.

Επειδή μετά από αυτό η ροκ σκηνή δεν θα είναι ποτέ πια η ίδια

Scorpions for ever

Εισιτήρια προπωλούνται:

1) ΔΙΣΚΟΠΩΛΕΙΟ MUSICAL ΕΡΜΟΥ 46 ΠΑΤΡΑ. ΤΗΛ. 2610 620222
2)DISCOVER- ΠΑΠΑΣΩΤΗΡΙΟΥ ΠΑΤΡΕΩΣ 30 ΠΑΤΡΑ

ΤΗΛ . 2610624916
ΤΙΜΕΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ: ΚΕΡΚΙΔΑ 40€, ΑΡΕΝΑ 33€, ΦΟΙΤΗΤΙΚΑ 25€, VIP 60.

ΕΓΩ ΕΧΩ ΙΔΙ ΕΙΣΙΤΗΡΙΟ!
ΕΣΥ;

O Νίκος Γουργιώτης τις Κυριακές του Απρίλη στο Ghost House

Μετά το Πάσχα, οι Κυριακές του Απρίλη πιο ανοιξιάτικες από ποτέ!
Ο Νίκος Γουργιώτης τραγουδά μαζί με τα «Παιδιά των Δρόμων» αλλά και με άλλους μουσικούς που θα ανοίξουν ακόμη περισσότερο τη δική του ήδη ανοιχτή παρέα. Θα βρίσκεται για τρεις μοναδικές εμφανίσεις τις Κυριακές 11/04, 18/04, 25/04 στο Ghost House. Ένας μουσικός performer μαζί με μια 5-μελή μπάντα που ξέρει να ξελογιάζει ανοιχτά το κοινό με ένα διασκεδαστικό και ποιοτικό πρόγραμμα ελληνικής pop, rock κι έντεχνης μουσικής. Στις ζωντανές αυτές εμφανίσεις θα παρουσιάσει και τραγούδια από την πρώτη του προσωπική δουλειά ανοίγοντας πάντα τις καρδιές αυτών που τον ακούνε. Καλεσμένες στη σκηνή και εξίσου πιστές στο κέφι θα είναι για την πρώτη Κυριακή 11/4 το γυναικείο συγκρότημα FemmeMinore ενώ για τη δεύτερη Κυριακή 18/4 η τραγουδοποιός Δήμητρα Μαστορίδου.
GHOST HOUSE LIVE
Λεπενιώτου 26 Ψυρρή 1ος όροφος
κρατήσεις: 210-3236431
11/4: Νίκος Γουργιώτης + FemmeMinore
18/4: Νίκος Γουργιώτης + Δήμητρα Μαστορίδου
25/4: Nίκος Γουργιώτης


Πέμπτη 8/4 Escapevado Nekra Nympha Fausti Dj Fotiou
Παρασκευή 09/4 Ν.Ξύδης Β.Κουρούπη op.act: Blue Mondays
Σάββατο 10/4 Θάνος Καλλίρης Μιχάλης Ρακιντζής
Κυριακή 11/4 Νίκος Γουργιώτης & Femmes Minore
Δευτέρα 12/4 Οι Καταραμένοι ποιητές της πλατείας
Τετάρτη 14/4 Διόνυσος
Πέμπτη 15/4 Γιώργος Δημητριάδης
Παρασκευή 16/4 Ν.Ξύδης Β.Κουρούπη op.act: Last Night
Σάββατο 17/4 Θάνος Καλλίρης Μιχάλης Ρακιντζής
Κυριακή 18/4 Νίκος Γουργιώτης Δήμητρα Μαστορίδου
Δευτέρα 19/4 Οι Καταραμένοι ποιητές της πλατείας
Τετάρτη 21/4 Νίκος Γεωργουσάκης & Μ51
Πέμπτη 22/4 Γιώργος Δημητριάδης
Παρασκευή 23/4 Κων/νος Θαλασσοχώρης op.act: Σύντομη Ύφεση
Σάββατο 24/4 Θάνος Καλλίρης Μιχάλης Ρακιντζής
Κυριακή 25/4 Νίκος Γουργιώτης
Δευτέρα 26/4 Οι Καταραμένοι ποιητές της πλατείας
Τρίτη 27/4 Macondo
Πέμπτη 29/4 Γιώργος Δημητριάδης
Παρασκευή 30/4 Ν.Ξύδης Β.Κουρούπη op.act: Ρουλεμαν
Σάββατο 1/5 Θάνος Καλλίρης Μιχάλης Ρακιντζής
Δευτέρα 3/5 Οι Καταραμένοι ποιητές της πλατείας

στο Ghost Bar στο ισόγειο:
Παρασκευή 16/4 Vhs
Παρασκευή 23/4 Prestige
Παρασκευή 30/4 Vhs
Παρασκευή 7/5 Prestige
Παρασκευή 14/5 Funkey

Τετάρτη 7 Απριλίου 2010

Σαν Σήμερα...7 Απριλίου

7 Απριλίου 1915 H μεγάλη κυρία της Jazz Billie Holiday (Elinore Harris 1915-1959) γεννήθηκε στην Βαλτιμόρη των ΗΠΑ. Τιμήθηκε με το βραβείο Grammy Lifetime Achievement Award το 1987 για την συνολική της προσφορά στην μουσική. Τρεις από τις ηχογραφήσεις της, "Strange Fruit" (1939), "God Bless the Child" (1941) και "Lover Man (Oh, Where Can You Be?)" (1945), κέρδισαν τον τιμητικό τίτλο Grammy Hall of Fame Award. Το φιλμ του 1972, "Lady Sings the Blues" είναι βασισμένο στην ζωή της. Στην καριέρα της ηχογράφησε περισσότερους από 100 δίσκους και συνεργάστηκε με μεγάλα ονόματα της Jazz όπως οι: Count Basie και Duke Ellington. Θεωρείται μια από τις σημαντικότερες τραγουδίστριες όλων των εποχών.

7 Απριλίου 1962 Αρχίζει η δημιουργία του συγκροτήματος The Rolling Stones... Στο Ealing Jazz Club, οι Mick Jagger και Keith Richards συναντούν τον Brian Jones για πρώτη φορά. Εκείνη την εποχή, ο Jones αποκαλούσε τον εαυτό του Elmo Lewis.

7 Απριλίου 1997 Ο τραγουδιστής των Oasis, Liam Gallagher, παντρεύεται στο Λονδίνο την ηθοποιό Patsy Kensit. Θα αποκτήσουν μαζί έναν γιο τον Lennon, οποίος πήρε το όνομα του από τον John Lennon. Θα χωρίσουν τρία χρόνια περίπου αργότερα. Πριν τον Liam Gallagher, η Kensit ήταν παντρεμένη με τον τραγουδιστή των Simple Minds, Jim Kerr.

7 Απριλίου 1997 Κυκλοφορεί το δεύτερο στούντιο άλμπουμ του Big Beat/Electronica συγκροτήματος The Chemical Brothers, με τον τίτλο "Dig Your Own Hole". Συμμετέχουν οι Noel Gallagher των Oasis και η τραγουδίστρια και τραγουδοποιός Beth Orton. Ψηφίστηκε από τους αναγνώστες του περιοδικού Q σαν ένα από σημαντικότερα άλμπουμ όλων των εποχών.

7 Απριλίου 2000 Σε δικαστήριο της Μεγάλης Βρετανίας, γίνεται η προακρόαση του Michael Abram για την απόπειρα δολοφονίας του τραγουδιστή George Harrison και της γυναίκας του Olivia, στο σπίτι τους στις 30 Δεκεμβρίου του 1999. Είχε εισβάλει στο σπίτι του ζευγαριού, φωνάζοντας δυνατά το όνομα του Harrison. Όταν το "σκαθάρι" σηκώθηκε από το κρεβάτι να δει τι συμβαίνει, ο Abram τον τραυμάτισε με μαχαίρι στο στήθος και το κεφάλι. Τον σταμάτησε η γυναίκα του όταν τον χτύπησε με σιδερένιο αντικείμενο. Ο Abram πίστευε πως είχε εντολή από το θεό να τον σκοτώσει...

Πηγή: http://www.musicdiary.gr/

BEGGARS BLUES DIARY - BAT CITY LIVE

.....ΒΕGGARS BLUES DIARY στο BAT CITY...30/4/2010......ΤΗΕΥ ROCK AGAIN....μας απογειώνουν με παλιά και νέα τραγούδια
σε ένα dymanic LIVE......KEEP ON ROCKIN...!!!!!!!!!!!!!!!

BAT CITY
Λεωφ.Αλεξάνδρας 11
Αθήνα

doors open 21.30

ΑΛΛΟΘΙ LIVE

Παρασκευή 09/04/10
ΑΛΛΟΘΙ LIVE

IN VIVO
Χαριλάου Τρικούπη 79

Ώρα: 23:00

Πρωτοεμφανίστηκαν στην Αθήνα το 1989. Δεν άργησαν καθόλου να γίνουν ένα από τα γνωστότερα και σημαντικότερα ονόματα του ελληνόφωνου ΡΟΚ, κάνοντας εκατοντάδες συναυλίες και συνεργαζόμενοι με μεγάλα ονόματα της ελληνικής σκηνής (ΣΙΔΗΡΟΠΟΥΛΟΣ, ΑΠΡΟΣΑΡΜΟΣΤΟΙ, ΠΟΥΛΙΚΑΚΟΣ, ΓΕΡΜΑΝΟΣ, ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΗΣ,PURPLE OVERDOSE κ.λ.π.).

Το 1991 μαζί με άλλα συγκροτήματα και μεμονωμένους καλλιτέχνες βρέθηκαν ανάμεσα στους ιδρυτές του πολιτιστικού φορέα Μουσικό Συνεργείο 2 , ενώ έδειξαν και την ευελιξία τους σαν σχήμα γράφοντας μουσική για το θεατρικό έργο ”Why Hanna’s skirt won’t stay down” που ανέβηκε στην Βοστώνη καθώς και την μουσική για την θεατρική μεταφορά του βιβλίου ”Νεκρονομικόν”, ενώ οι ζωντανές τους εμφανίσεις φανέρωναν και φανερώνουν έναν ολοένα και καλύτερο εαυτό.

Αυτό τον καιρό ηχογραφούν την επόμενη δισκογραφική τους δουλειά που θα κυκλοφορήσει σύντομα.
Οι ΑΛΛΟΘΙ ειναι:
Παρασκευάς Κάππος Φωνή, Κιθάρα
Κλιμεντίνη Δέδε Τύμπανα, Φωνή
Πέτρος Αργυρακόπουλος Μπάσσο, Φωνή


KANSAS: "Two for the Shows"

Εκπληκτικό live το “Two for the Show” από ένα συγκρότημα που εδώ και τέσσερις δεκαετίες παραδίδει μαθήματα prog-rock.

Είναι η περίοδος το 1978 που οι KANSAS βρίσκονται στην καλύτερη περίοδο τους ενώ την προηγούμενη χρονιά είχαν κυκλοφορήσει το εξαιρετικό “Point of Know Return” που πήγε περίφημα εμπορικά αφού έγινε πλατινένιο. Το σήμα κατατεθέν το βιολί του Robby Steinhardt(καταπληκτικός και ως τραγουδιστής) εδώ έχει πρωταγωνιστικό ρόλο και σε συνδυασμό με τις hard rock κιθάρες των Kerry Livgren και Rich Williams δίνει ένα άψογο αποτέλεσμα. Οι εναλλαγές και οι ενορχηστρώσεις είναι το μεγάλο ατού του γκρουπ ενώ η φωνή του Steve Walsh παρέα με τα τρομερά του κήμπορντς προσδίδουν στις δαιδαλώδες συνθέσεις μοναδική ορμή. Το πάντρεμα progressive και hard rock από τους ΚΑΝSAS εκείνη την εποχή είχε εντυπωσιάσει όλη την ροκ κοινότητα και σε αυτό βοηθούσε σημαντικά η πανδαισία ήχων που δημιουργούσε το βιολί του Robby Steinhardt. Σε όλο το “Two for the Show” η live απόδοση της μπάντας είναι απίστευτη σε τραγούδια που δεν απαιτούν μόνο άρτιο παίξιμο αλλά και συναισθηματική εκφραστικότητα κάτι που οι KANSAS το πετυχαίνουν απόλυτα! Μνημειώδες συνθέσεις με αποκορύφωμα κατά την γνώμη μας τα εκπληκτικά “Song For America”, “Paradox”, “Journey from Mariabronn”, “Icarus – Borne on Wings of Steel” , το θρυλικό “Carry on Wayward Son”, το σινγκλ του δίσκου “Lonely Wind” και φυσικά η αθάνατη μπαλάντα “Dust in the Wind”. Το συγκεκριμένο live επανακυκλοφόρησε το 2008 με αρκετά επιπλέον κομμάτια και μια διασκευή στο “Bringing it Back του J.J.Cale

TRACKLISTING : 1)Song for America, 2)Point of Know Return, 3)Paradox, 4) Icarus – Borne on Wings of Steel, 5)Potrait(He Knew), 6) Carry on Wayward Son, 7) Journey from Mariabronn, 8) Dust in the Wind, 9) Lonely Wind, 10)Mysteries and Mayem, 11) Excerpt from Lamplight Symphony, 12)The Wall, 13) Closet Chronicles, 14)Magnum Opus.

ΜΕΛΗ
Steve Walsh(φωνή,κήμπορντς)
Kerry Livgren(κιθάρα, κήμπορντς)
Robby Steinhardt(βιολί, φωνή)
Rich Williams(κιθάρα)
Dave Hope(μπάσο)
Phil Ehart(ντραμς)

Γράφει ο Φώτης Μελέτης

Τρίτη 6 Απριλίου 2010

Ακούστε τη συνέντευξη του Greg των " 5 SADOWS" στην εκπομπή μας!

Metal Night

Black Orange PRomotion Team presents
The Metal Night Live @ BAT CITY with:

PREJUDICE REBORN
and
SYSTEM DECAY
+ DJ Set

Είισοδος Ελεύθερη

FALSE METAL live show @ Revenge Of Rock

Οι FALSE METAL σας προσκαλούν σε ένα μοναδικό Hard-Heavy Metal show από την Κυριακή 18/4 και κάθε Κυριακή βράδυ, στο πιο γνωστό heavy στέκι της Αθήνας, στο Revenge Of Rock.

Οι FALSE METAL αποτελούνται από πρώην και νυν μέλη των NIGEL FOXXE'S INC, THANATOS INC, FLAMES, HOTLINE, SECRET ILLUSION etc, και υπόσχονται ένα απολαυστικό γεμάτο εκπλήξεις 2ωρο πρόγραμμα με δημοφιλή hard rock & heavy metal τραγούδια.

****ΠΡΟΣΟΧΗ****
Τα live μας θα κυκλοφορήσουν σε ροζ dvd!!!!!

Πρωταγωνιστούν οι:
Nigel Foxxe - guitars (στον ρόλο του Γάλλου)
Peter Karalsson - Vox (στον ρόλου του Σουηδού)
Dim Gall - Bass (στον ρόλου του Ιάπωνα)
Johny - Drums (στον ρόλο του thrasher)
Kostas - Keyboards (στον ρόλο του Kevin Moore)

Special guest: ο "γνωστός" ανά το πανελλήνιο, παραγωγός- εκδότης- dj και πολυπράγμων Δημήτρης Σειρηνάκης, σε ρόλο έκπληξη!!!!

See you all there!!!!

BLACK N ROSE PARTY - SATURDAY 10/4

Black N ' Rose PARTY vol.2 @ SIN CITY 10/04 ! Dj sets from George P and Kernel Panic * Fashion show * mini shows * Dancers * Free gifts ! Get ready !!!

Sin City Club
Θεμιστοκλέους & Γαμβέτα 5, Πλατεία Κάνιγγος, Αθήνα
Πρόσβαση : Μετρό - Στάση Ομόνοιας

Σαν Σήμερα...6 Απριλίου

6 Απριλίου 1965 Στα Western Studios, οι The Beach Boys αρχίζουν τις ηχογραφήσεις του τραγουδιού "California Girls". Θα κυκλοφορήσει στις 12 Ιουλίου και θα φτάσει μέχρι το Νο3 του US Billboard. Συμπεριλαμβάνεται στη λίστα του Rock and Roll Hall of Fame με τα 500 τραγούδια που διαμόρφωσαν το Rock and Roll.

6 Απριλίου 1966 Στα Abbey Road Studios του Λονδίνου, οι The Beatles ξεκινούν τις ηχογραφήσεις για το άλμπουμ "Revolver". Το πρώτο τραγούδι που αρχίζουν να δουλεύουν είναι το "Tomorrow Never Knows". Το άλμπουμ θα ολοκληρωθεί στις 21 Ιουνίου και θα κυκλοφορήσει στις 5 Αυγούστου.

6 Απριλίου 1968 Οι Pink Floyd ανακοινώνουν πως το ιδρυτικό μέλος και κιθαρίστας Syd Barrett φεύγει από τα συγκρότημα. Η επίσημη αιτιολογία ήταν πως λόγω των ψυχικών διαταραχών που υπέφερε ο Barrett, από χρόνια χρήση ναρκωτικών ουσιών, δεν μπορούσε να αντεπεξέλθει στις ανάγκες του γκρουπ. Τα τραγούδια "Shine On You Crazy Diamond" και "Wish You Were Here", τα οποία το συγκρότημα έγραψε τα επόμενα χρόνια, είχαν σαν έμπνευση τον Syd Barrett. Το αντικατέστησε ο David Gilmour.

6 Απριλίου 1971 Οι The Rolling Stones ανακοινώνουν πως το επερχόμενο άλμπουμ τους, "Sticky Fingers", θα κυκλοφορήσει σε δικό τους label με την ονομασία Rolling Stones Records.

6 Απριλίου 1990 O ντράμερ των Mötley Crüe, Tommy Lee, παθαίνει διάσειση καθώς πέφτει από το ειδικά διαμορφωμένο υπερυψωμένο σημείο που ήταν τα τύμπανα κατά τη διάρκεια μιας συναυλίας του συγκροτήματος στο New Haven του Connecticut.

Πηγή: http://www.musicdiary.gr/

Δευτέρα 5 Απριλίου 2010

Σαν Σήμερα...5 Απριλίου

5 Απριλίου 1981 Ο τραγουδιστής του blues-rock συγκροτήματος Canned Heat, Bob Hite "the Bear" (1943-1981), πέθανε από καρδιακή προσβολή στην Καλιφόρνια σε ηλικία 36 ετών. Υπήρξε μέλος του συγκροτήματος από το 1965 μέχρι και τον θάνατο του.

5 Απριλίου 1994Ο τραγουδοποιός και τραγουδιστής του grunge συγκροτήματος Nirvana, Kurt Cobain, αυτοκτονεί στο σπίτι του στο Seattle σε ηλικία 27 ετών. Το πτώμα του βρέθηκε στις 8 Απριλίου. Άρχισε να μαθαίνει κιθάρα στα 14 του χρόνια. Στο γυμνάσιο γνώρισε τον Krist Novoselic (μπάσο) και δημιούργησαν τους Nirvana το 1987. Το 1990 ενσωματώθηκε και ο ντράμερ Dave Grohl. Γνώρισαν επιτυχία με το δεύτερο άλμπουμ τους "Nevermind" (1991). Θεωρείται ο κυρίως εκφραστής της "Generation X" και ένας από τους σημαντικότερους δημιουργούς της γενιάς του. Οι πωλήσεις των τριών άλμπουμ του συγκροτήματος, μέχρι σήμερα, ξεπερνούν τα 50 εκατομμύρια αντίτυπα. Στην σύντομη καριέρα τους κέρδισαν 1 American Music Award, 1 Brit Award, 1 Grammy Award και 5 MTV Video Music Award.

5 Απριλίου 1998 Ο Βρετανός ντράμερ Cozy Powell (Colin Flooks 1947-1998)σκοτώνεται σε αυτοκινητιστικό δυστύχημα στο Bristol της Αγγλίας σε ηλικία 50 ετών. Συνεργάστηκε με συγκροτήματα όπως: Jeff Beck Group, Rainbow, Led Zeppelin, Black Sabbath, Emerson, Lake & Powell, κ.α.

5 Απριλίου 2002 Ο Αμερικανός μουσικός και τραγουδιστής του alternative/metal/grunge συγκροτήματος Alice in Chains, Layne Staley (Layne Thomas Staley 1967-2002), πέθανε από υπερβολική δόση ναρκωτικών. Το πτώμα του βρέθηκε πολλές ημέρες αργότερα. Οι Alice in Chains ήταν ένα από τα συγκροτήματα που μαζί με τους Nirvana, Soundgarden και Pearl Jam αποτέλεσαν την ραχοκοκαλιά της Grunge μουσικής του Seattle στις αρχές της δεκαετίας του '90.

5 Απριλίου 2003 Ο Carlos Santana, από την συναυλία που δίνει στην Μελβούρνη της Αυστραλίας, επιτίθεται στους George Bush και Saddam Hussein λέγοντας: "Είμαστε οι αρχιτέκτονες του κόσμου που ζούμε και η ατζέντα μας είναι διαφορετική από αυτοί του Bush και Hussein. Η αξιοπρέπεια, η ενότητα, η σωτηρία και η καλαισθησία είναι τα όπλα μας".

Πηγή: http://www.musicdiary.gr/

Κυριακή 4 Απριλίου 2010

Σαν Σήμερα...4 Απριλίου

4 Απριλίου 1915 O "Πατέρας των Chicago Blues" Muddy Waters (McKinley Morganfield 1915-1983) γεννήθηκε στο Fork του Mississippi. O τραγουδιστής και κιθαρίστας αποτέλεσε σημείο αναφοράς και έμπνευση για πολλούς μετέπειτα καλλιτέχνες της rhythm and blues, rock 'n' roll μουσικής όπως: Chuck Berry, The Rolling Stones, Jimi Hendrix, Eric Clapton, Bob Dylan, Led Zeppelin, AC/DC, κ.α. Το 1992 τιμήθηκε με το βραβείο Grammy Lifetime Achievement για την συνολική του προσφορά στην μουσική. Δημοφιλή τραγούδια του: "Rollin' Stone", "Walkin' Blues", "I'm Your Hoochie Coochie Man", "Manish Boy", "Got My Mojo Working", κ.α.

4 Απριλίου 1955 Ο κιθαρίστας του Hard Rock Αμερικανικού συγκροτήματος Mötley Crüe, Mick Mars, γεννήθηκε στο Terre Haute της Ιντιανάπολη των ΗΠΑ. Το 1981 ενσωματώθηκε στο γκρουπ, όταν μετά από αγγελία που είχε βάλει σε εφημερίδα του Los Angeles, οι Nikki Sixx και Tommy Lee τον άκουσαν να παίζει και του έκαναν πρόταση συνεργασίας. Μαζί με τους Mötley Crüe έχει πουλήσει πάνω από 80 εκατομμύρια άλμπουμ παγκοσμίως.

4 Απριλίου 1964 Οι The Beatles βρίσκονται στις πρώτες πέντε θέσεις του US Billboard Hot 100 με ισάριθμα τραγούδια. Νο1 "Can't Buy Me Love", Νο2 "Twist and Shout", Νο3 "She Loves You", Νο4 "I Want to Hold Your Hand" και Νο5 "Please Please Me". Είναι ρεκόρ που κρατάνε μέχρι και σήμερα. Επίσης είναι οι μοναδικοί καλλιτέχνες οι οποίοι έχουν 3 συνεχόμενα Νο1 τραγούδια στη σειρά. ("Can't Buy Me Love", "She Loves You", "I Want to Hold Your Hand").

4 Απριλίου 1994 Η μητέρα του Αμερικανού τραγουδιστή και μέλος των Nirvana, Kurt Cobain, αναφέρει την εξαφάνιση του γιου της στην αστυνομία. Στις 30 Μαρτίου είχε εισαχθεί στο Exodus Recovery Center του Los Angeles για αποτοξίνωση από όπου και έφυγε χωρίς την άδεια των γιατρών. Τις επόμενες ημέρες θα εμφανιστεί σε αρκετές περιοχές του Seattle. Η γυναίκα του μισθώνει τον ντετέκτιβ Tom Grant για να τον βρει...

4 Απριλίου 1997 Οι U2 κάνουν την είσοδο τους στο US Billboard κατευθείαν στη θέση Νο7, με το άλμπουμ "The Joshua Tree". Στην πρώτη θέση βρίσκονται οι Beastie Boys και το άλμπουμ τους "Licensed To Ill", ενώ στη δεύτερη θέση οι Bon Jovi και το "Slippery When Wet".

Πηγή: http://www.musicdiary.gr/

Η Ανάσταση του Κυρίου να φωτίζει τον δρόμο της ζωής όλων μας Χριστός Ανέστη!! Χρονια πολλά Σε όλους. Με εκτίμηση Ιακωβίδης Ηλίας.