ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ - ROCK - ROCK NEW'S

ΣΤΗΛΕ e-mail: spacefm@gmail.com

ΚΛΙΚΑΡΑΝ--> <--ΑΤΟΜΑ. ROCK NEW'S - ΣΕ ΜΙΑ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΜΑΣ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΟΥΜΕ ΝΕΟΥΣ ΤΡΑΓΟΥΔΙΣΤΕΣ ΚΑΙ GROUP ΣΑΣ ΠΡΟΣΚΑΛΟΥΜΕ ΟΣΟΙ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΑΝΑΡΤΗΣΟΥΜΕ ΣΤΟ SITE ΜΑΣ ΣΥΝΑΥΛΙΕΣ ΚΑΙ EVENT'S

Παρασκευή 30 Απριλίου 2010

Σαν Σήμερα...30 Απριλίου

30 Απριλίου 1983 O "Πατέρας των Chicago Blues", Muddy Waters (McKinley Morganfield 1915-1983), πέθανε σε ηλικία 68 ετών από καρδιακή προσβολή. O τραγουδιστής και κιθαρίστας αποτέλεσε σημείο αναφοράς και έμπνευση για πολλούς μετέπειτα καλλιτέχνες της rhythm and blues, rock 'n' roll μουσικής όπως: Chuck Berry, The Rolling Stones, Jimi Hendrix, Eric Clapton, Bob Dylan, Led Zeppelin, AC/DC, κ.α. Το 1992 τιμήθηκε με το βραβείο Grammy Lifetime Achievement για την συνολική του προσφορά στην μουσική. Δημοφιλή τραγούδια του: "Rollin' Stone", "Walkin' Blues", "I'm Your Hoochie Coochie Man", "Manish Boy", "Got My Mojo Working", κ.α.

30 Απριλίου 1999 Ο Darrell Sweet (1947-1999), ντράμερ του Σκωτσέζικου rock συγκροτήματος Nazareth, πέθανε από καρδιακή προσβολή σε ηλικία 51 ετών. Την στιγμή του θανάτου του, το συγκρότημα βρισκόταν στο αμφιθέατρο όπου επρόκειτο να δώσει την πρώτη συναυλία του δεύτερου σκέλους της Αμερικανικής περιοδείας τους στην Ιντιάνα.

30 Απριλίου 1965 Οι The Rolling Stones βρίσκονται στην κορυφή των Βρετανικών Album Chart με το "The Rolling Stones No. 2". Το άλμπουμ είχε κυκλοφορήσει στις 15 Ιανουαρίου και περιείχε κυρίως διασκευές γνωστών R&B τραγουδιών.

30 Απριλίου 1977 Οι Led Zeppelin δημιουργούν ένα νέο παγκόσμιο ρεκόρ συγκεντρώνοντας στο Silverdome του Michigan 77.229 χιλιάδες θεατές. Μέχρι εκείνη τη στιγμή το ρεκόρ κατείχαν οι The Who με 75,962 θεατές.

30 Απριλίου 1978 Οι The Clash δίνουν παράσταση στα πλαίσια του Rock Against Racism φεστιβάλ που πραγματοποιείτε στο Victoria Park του Λονδίνου. Συμμετέχουν επίσης οι Tom Robinson Band, X-Ray Spex, κ.α.

30 Απριλίου 1994 Στο Νο1 του US Billboard 200 βρίσκονται οι Pink Floyd και το άλμπουμ τους "The Division Bell". Είναι το δωδέκατο και τελευταίο άλμπουμ του συγκροτήματος. Είχε κυκλοφορήσει στις 28 Μαρτίου και ανέδειξε τραγούδια όπως τα "Marooned" και "Wearing the Inside Out".

Πηγή: http://www.musicdiary.gr/

Ο Ozzy στην Αθήνα και το Terra Vibe στις 25 Σεπτεμβρίου!

Ο τεράστιος, ο λατρεμένος ανά την υφήλιο Prince of Darkness, έρχεται να ροκάρει στο TerraVibe Park το Σάββατο 25 Σεπτεμβρίου και να μας παρουσιάσει επιτυχίες από την εποχή των Black Sabbath έως το φετινό δέκατο προσωπικό του album “Scream”, στα πλαίσια της παγκόσμιας περιοδείας του!
Ο Ozzy Osbourne μεσουράνησε ως τραγουδιστής στο ιστορικό συγκρότημα των Black Sabbath, τους πατριάρχες του heavy metal, έγινε δεκτός για ένα καφέ στον Λευκό Οίκο, έχει κάνει την ζωή της οικογένειας του reality, και έχει βάλει στο μάτι να χριστεί ιππότης.
Γεννημένος στο βιομηχανικό Birmingham της Αγγλίας στις 3 Δεκεμβρίου του 1948 ο Ozzy (πραγματικό όνομα John Michael Osbourne) ούτε μπορούσε να φανταστεί ότι στο μέλλον θα γραφόταν το όνομά του με χρυσά γράμματα στην ιστορία της Rock μουσικής, και ότι θα αποτελούσε με τους Black Sabbath ένα από τα πιο καταλυτικά σχήματα τόσο στο metal χώρο όσο και στη rock μουσική γενικότερα.
Αφήνοντας τους Black Sabbath to 1979 o Ozzy ξεκίνησε την προσωπική του καριέρα και μας χάρισε έως σήμερα εννέα προσωπικά albums με το δέκατο, “Scream”, να έρχεται τον Ιούνιο. Το “καινούργιο” ουρλιαχτό του Ozzy, “Let Me Hear Your Scream” ακούστηκε πριν λίγες ημέρες, σε επεισόδιο της αμερικάνικης σειράς CSI:New York.
Το '82 ήταν μια σημαδιακή χρονιά. Τότε συνέβη το πασίγνωστο περιστατικό, όπου ο Ozzy κατά τη διάρκεια live εμφάνισης έκοψε με τα δόντια του το κεφάλι μίας νυχτερίδας, πράγμα που του έδωσε τεράστια δημοσιότητα, άλλα και τον ακολουθεί από τότε (όπως δήλωσε χρόνια μετά, είχε σκοπό να την ελευθερώσει, αλλά ήταν ήδη νεκρή, οπότε…).
Ο Ozzy το 2009 επέλεξε για βασικό κιθαρίστα στις ζωντανές εμφανίσεις του, "a guy from Greece -not the musical (Grease), the country"! Και το όνομα του εκλεκτού: Kώστας Καραμητρούδης, γνωστός και ως Gus G, από το ελληνικό metal band «Firewind». Έτσι θα έχουμε και εμείς την ευκαιρία να καμαρώσουμε έναν από τους καλύτερούς κιθαρίστες στη παγκόσμια μουσική σκηνή.
Ο Ozzy Osbourne, το Σάββατο 25 Σεπτεμβρίου με την τεράστια παρουσία του θα αλώσει τη σκηνή του TerraVibePark και θα μας χαρίσει στιγμές τρομακτικής συγκίνησης!!!
Μια εκρηκτική συναυλία για τους λάτρεις του πραγματικού ροκ!
Πληροφορίες Εισιτηρίων:
Η ημερομηνία έναρξης προπώλησης των εισιτηρίων θα ανακοινωθεί σύντομα!

Τιμές Εισιτηρίων:
Τα πρώτα 2500 εισιτήρια κοστίζουν 39 €
Μετά την εξάντλησή τους το εισιτήριο γενικής εισόδου θα κοστίζει 45 €
Το εισιτήριο της διακεκριμένης θέσης κοστίζει 75 €
Το εισιτήριο στο ταμείο την ημέρα της συναυλίας θα κοστίζει 50 €
Σημεία προπώλησης:

TICKET HOUSE
Αθήνα
Ticket House, Πανεπιστημίου 42 (εντός της στοάς)
Τηλ.: 210 3608 366  - 210 3608 366 Θεσσαλονίκη
Ticket House, Μητροπόλεως 102
Τηλ.:  2310 264880  - 2310 264880
Online Sales ή αγορές με πιστωτική κάρτα, 24 ώρες/ωρο:

Ζητειται προσωπικο για μεγαλο dance club στη Σαντορινη!

Συνεργαζομαι με ενα φιλο επιχειρηματια και ανοιγουμε ΜΕΓΑΛΟ, ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΚΟ DANCE NIGHT CLUB στη Σαντορινη.
 Ζητουμε ΑΥΣΤΗΡΟΤΑΤΑ ΕΜΦΑΝΙΣΗΜΕΣ barwomen & barmen για αυτo to καλοκαιρi.
O ΥΨΗΛΟΤΑΤΟΣ δεικτης κοινωνικης νοημοσυνης ειναι ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟΣ!
Aποστειλατε βιογραφικα και φωτος στη σελιδα μου ή και στο email μου, inersilence@yahoo.com  Eυχαριστω.
Agamemnon Porfirogennitos

Πέμπτη 29 Απριλίου 2010

Σαν Σήμερα...29 Απριλίου

29 Απριλίου 1993 Ένας από τους σημαντικότερους Βρετανούς κιθαρίστες, ο Mick Ronson (1946-1993), πέθανε από καρκίνο σε ηλικία 46 ετών. Συνεργάστηκε με καλλιτέχνες όπως Ian Hunter, Lou Reed, Bob Dylan, Morrissey, Mott the Hoople και David Bowie του οποίου έκανε και τις ενορχηστρώσεις στο άλμπουμ "The Spiders from Mars".

29 Απριλίου 1967 Η Aretha Franklin κυκλοφορεί μια από τις μεγάλες της επιτυχίες, το τραγούδι "Respect". Το τραγούδι είχε αρχικά κυκλοφορήσει με την φωνή του Otis Redding στις 15 Αυγούστου του 1965. Στη λίστα του περιοδικού Rolling Stone, "500 Greatest Songs of All Time" βρίσκεται στη θέση Νο5.

29 Απριλίου 1979 Οι Van Halen κυκλοφορούν το τραγούδι "Dance The Night Away". Θα είναι το πρώτο τους single που θα μπει στο US Billboard Top 20.

29 Απριλίου 1980 Οι Black Sabbath αρχίζουν περιοδεία έχοντας στην θέση του τραγουδιστή τον Ronnie James Dio. Είχε αντικαταστήσει τον Ozzy Osbourne την άνοιξη του 1979.

29 Απριλίου 1998 Σε μια συναυλία των Aerosmith στο Anchorage της Alaska, ο τραγουδιστής Steven Tyler τραυματίζεται στο γόνατο. Σαν αποτέλεσμα το συγκρότημα θα ακυρώσει τις 14 εμφανίσεις που έχουν απομείνει από την περιοδεία τους στην Βόρεια Αμερική.

29 Απριλίου 2003 Οι Pearl Jam αγοράζουν στην Μαδαγασκάρη έκταση 1.400 στρεμμάτων δάσους, με σκοπό να το προστατέψουν και να "διορθώσουν το κακό" για τους 5.700 τόνους διοξειδίου του άνθρακα που επιβάρυναν την ατμόσφαιρα κατά την διάρκεια της περιοδείας τους στην Βόρεια Αμερική.

Πηγή: http://www.musicdiary.gr/

DImansion live in Patra this Friday!!

ΟΙ DIMANSION ΣΤΟ ROCK SEASON
ΣΤΗ ΠΑΤΡΑ
ΣΤΙΣ ΣΚΑΛΕΣ ΤΗΣ ΓΕΡΟΚΩΣΤΟΠΟΥΛΟΥ

Έναρξη: Παρασκευή, 30 Απριλίου 2010 στις 8:30 μ.μ.

Τοποθεσία: Patra

ΑΓΡΙΑ ΚΥΜΑΤΑ - Free mp3


ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΑ ΤΡΙΑ ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ ΚΛΙΚΑΡΟΝΤΑΣ ΠΑΝΩ
ΣΤΟ ΚΙΝΟΥΜΕΝΟ CD.
disc

ΕΥΧΡΙΣΤΟΥΜΕ ΤΑ ΜΕΛΗ ΑΠΟ ΤΑ ΑΓΡΙΑ ΚΥΜΑΤΑ!
ΧΡΗΣΤΟΣ FRIK

Τετάρτη 28 Απριλίου 2010

Σαν Σήμερα...28 Απριλίου

28 Απριλίου 1953 Η τραγουδίστρια και μπασίστρια των Sonic Youth, Kim Gordon, γεννήθηκε στο Rochester της Νέας Υόρκης. Συνεργάστηκε επίσης με καλλιτέχνες όπως William Winant, Lydia Lunch και Courtney Love όπου υπήρξε και παραγωγός στο πρώτο άλμπουμ της "Pretty on the Inside".

28 Απριλίου 1980 Ο Tommy Caldwell (1949-1980), μπασίστας και τραγουδιστής των The Marshall Tucker Band, σκοτώθηκε σε ηλικία 30 ετών όταν το jeep που οδηγούσε συνεπλάκη σε αυτοκινητιστικό δυστύχημα. Μαζί με την μπάντα του βοήθησαν στην εξέλιξη και καθιέρωση του Southern Rock στις αρχές της δεκαετίες του '70.

28 Απριλίου 1963 O Andrew Loog Oldham βλέπει τους The Rolling Stones για πρώτη φορά στο Crawdaddy Club του Λονδίνου. Από την επόμενη ημέρα θα είναι ο επίσημος μάνατζερ τους. Τρία χρονιά αργότερα πούλησε το μερίδιο του μάνατζμεντ στον Allen Klein, λίγο αργότερα και μάνατζερ των The Beatles, αλλά συνέχισε να εργάζεται σαν παραγωγός τους έναν ακόμη χρόνο.

28 Απριλίου 1966 Είναι η πρώτη ημέρα ηχογραφήσεων των The Beatles για το τραγούδι "Eleanor Rigby". Ο Paul McCartney είχε κάποτε δηλώσει πως το όνομα 'Eleanor' το δανείστηκε από την ηθοποιό Eleanor Bron, η οποία είχε πάρει μέρος στην ταινία του συγκροτήματος "Help!" και το 'Rigby' από ένα κατάστημα στο Bristol, "Rigby & Evens Ltd, Wine & Spirit Shippers".

28 Απριλίου 1973 Στην πρώτη θέση των Βρετανικών Albums Chart βρίσκονται οι The Faces με το άλμπουμ "Ooh La La". Δυστυχώς θα είναι και το τελευταίο τους, αφού λίγο αργότερα διαλύθηκαν μιας και ο Rod Stewart ακολούθησε σόλο καριέρα.

28 Απριλίου 1979 Στην πρώτη θέση του US Billboard Hot 100 βρίσκονται οι Blondie με το τραγούδι "Heart Of Glass". Ήταν μέρος του τρίτου άλμπουμ του συγκροτήματος "Parallel Lines".

Πηγή: http://www.musicdiary.gr/

Sunny Μπαλτζή & SECOND SKIN Παρασκευή 30 Απριλίου στο Koo - Koo

Sunny Μπαλτζή & SECOND SKIN
Παρασκευή 30 Απριλίου
στο Koo - Koo

Η Sunny Μπαλτζή, μια από τις πλέον ροκ γυναικείες φιγούρες στην Ελλάδα, θα εμφανιστεί με το νέο της σχήμα, τους Second Skin, την Παρασκευή 30 Απριλίου στο Koo-Koo bar στο Γκάζι.
Η Sunny με ροκ διάθεση και κάποιες goth πινελιές, μας έχει δώσει τα τελευταία χρόνια τρία δικά της άλμπουμ και πολλά τραγούδια που αγαπήθηκαν και γεφύρωσαν διαφορετικά είδη μουσικής. Με εμφανείς επιρροές από το χώρο της electro, rock και industrial μουσικής σκηνής, παντρεμένες τέλεια με το ιδιαίτερο μουσικό και στιχουργικό ύφος της Sunny, η μπάντα των Second Skin δεν διστάζει να κινηθεί από το avant garde, ως τις διασκευές τραγουδιών που χάρισε η ίδια σε αναγνωρισμένους καλλιτέχνες, στο ελληνικό μουσικό στερέωμα, όπως το "Τσίχλα δίχως ζάχαρη", "Παλιό μου παλτό", "Έλα".
Τους Second Skin αποτελούν: Sunny Μπαλτζή - Φωνή, Κιθάρα/Ιωάννα Μεταξά –Φωνή/Δημήτρης Μπενέκος – Μπάσο/U-RI - Programming, Loops/ Κώστας Πλακούτσης –Drums/Ηρακλής Δημητρόγλου – Πλήκτρα.

info:
www.myspace.com/sunnybaltzi
www.musicom.gr
Οργάνωση - παραγωγή: MUSICOM

Monday's Playlist (26/04/2010)

Monday's Playlist (26/04/2010)


1. Masterplan - Lonely Winds of War

2. Pretty Maids - Pandemonium

http://thepiratebay.org/torrent/5500731/Pretty_Maids_-_Pandemonium_%282010%29_%5Bmp3_VBR%5D

3. Bullet For My Valentine - The Last Flight

4. Sabaton - Screaming eagles

5. Exodus - Hammer And Life

6. Soulfly - Lethal Injection

Interview with Carpe Diem (Kozanh)
7. Carpe Diem - Call Of Demon

Interview with Tony Mantzor, of Crusade of Steel
8. Crusade of Steel - Freaks Reality

9. Megadeth - In My Darkest Hour

10. Chronomancy - Baptized In Fire
http://www.myspace.com/chronomancyband
Interview with Harry Loisios
11. Harry Loisios - Mountain Of The Gods

http://www.myspace.com/harryloisios
Interview with Nick of SlavEATgoD
12. SlavEATgoD - The Quitter
http://www.myspace.com/slaveatgod

13. TESTAMENT - More Than Meets The Eye

14. Cathedral - Hopkins (The Witchfinder General)

15. Accept - Balls To The Wall

16. Hammerfall - Hearts On Fire

18. Van Canto - Rebellion (Grave Digger cover feat. Chris Boltendahl)

19. Clean Slate - eyes of rage
http://www.myspace.com/cleanslateband
20. Menacer - My Life

20. Metallica - Creeping Death

21. Iron Maiden - Aces High

22. Phase Reverse - I Got Your Back

Τρίτη 27 Απριλίου 2010

Σαν Σήμερα...27 Απριλίου

27 Απριλίου 1947 Ο Ουαλός τραγουδιστής, τραγουδοποιός και μέλος του rock συγκροτήματος Badfinger, Pete Ham (Peter William Ham 1947-1975), γεννήθηκε στο Swansea της Ουαλίας. Μεγάλη του επιτυχία το τραγούδι-μπαλάντα "Without You" που έγραψε με τον μπασίστα Tom Evans. Ο Paul McCartney, αναφερόμενος στο τραγούδι, το είχε χαρακτηρίσει: "...the killer song of all time". Έχει τραγουδηθεί από καλλιτέχνες όπως: Harry Nilsson, Mariah Carey, κ.α.

27 Απριλίου 1964 Κυκλοφορεί στην μεγάλη Βρετανία το πρώτο βιβλίο του John Lennon, με τίτλο "In His Own Write". Το βιβλίο περιέχει μικρές ιστορίες και σχέδια του τραγουδιστή. Το 1968, το βιβλίο μετατράπηκε σε θεατρικό έργο και ανέβηκε στο The Royal National Theatre του Λονδίνου.

27 Απριλίου 1968 Οι Simon & Garfunkel κυκλοφορούν το τραγούδι "Mrs. Robinson". Μια νεότερη ηχογράφηση του τραγουδιού προϋπήρχε στο soundtrack της ταινίας "The Graduate" (1967). Το 1969 απέσπασε το βραβείο Grammy "Record of the Year".

27 Απριλίου 1975 Κατά την διάρκεια των εμφανίσεων των Pink Floyd στο club Arena του Los Angeles, συνελήφθησαν 511 άτομα για κατοχή ναρκωτικών.

27 Απριλίου 1982 Ο Frank Zappa κυκλοφορεί το τραγούδι "Valley Girl", το οποίο είχε γράψει μαζί με την 14χρονη κόρη του Moon Unit Zappa. Θα γίνει η μεγαλύτερη επιτυχία του τραγουδιστή, ανεβαίνοντας μέχρι τη θέση 32 του US Billboard Hot 100.

27 Απριλίου 2003 Ο Iggy Pop ξαναβρίσκεται στην σκηνή με τους The Stooges, για πρώτη φορά μετά από πολλά χρόνια, την τελευταία βραδιά του Coachella Festival της California. Την ίδια ημέρα του φεστιβάλ εμφανίζονται καλλιτέχνες όπως The White Stripes, Blur, κ.α.

27 Απριλίου 2006 Ο κιθαρίστας των The Rolling Stones, Keith Richards, παθαίνει εγκεφαλική αιμορραγία μετά από πτώση του από φοίνικα όπου είχε σκαρφαλώσει, κατά την διάρκεια των διακοπών του στα νησιά Fiji. Θα υποβληθεί σε πετυχημένη εγχείρηση.

Πηγή: http://www.musicdiary.gr/

Isaias Matiaba with special Friends @ Stavros tou Notou Club

Ησαϊας Ματιάμπα γουίθ σπέσιαλ φρεντς λάϊβ @ Σταυρός του Νότου Κλαμπ
Πέμπτη 29/4, 6/5, 13/5

Επειδή ως γνωστόν «η πρώτη φορά πονάει», είπαμε να…παρεώσουμε, γιατί ο πόνος είναι πιο γλυκός παρέα με γκουντ (και κυρίως μπιούτιφουλ…) φρεντς! (Τι λέεεει?!!)

Ο Ησαΐας Ματιάμπα για πρώτη φορά ζωντανά στο «Σταυρό Του Νότου», από την Πέμπτη 29/4 και για τρεις Πέμπτες (6/5 και 13/5), με ρεπερτόριο και από τα τέσσερα σημεία του ορίζοντα (pop,rock,funk,soul).

Μαζί του ον στέϊτζ, η μάρβελους Τάμτα (29/4), η ουάν ενντ όνλυ Ευρυδίκη (6/5) και το καστ απ’ το αμέϊζινγκ “Ρέντ” (13/5) !

Σημ. Το ξένο γλωσσικό ιδίωμα χρησιμοποιήθηκε με το κιλό (kg), για να μπείτε στο κλίμα…θα έχει πολλά εγγλέζικα σονγκς λέμε!

Δε Μπάνντ:
Ντραμς : Βαγγέλης Παπαχρηστόπουλος
Μπέις : Δημήτρης Μουτάφης
Γκιτάρ : Κώστας Φοίτος
Σάουνντ εντζηνίαρ : Δημήτρης Καρπούζας

Σταυρός του Νότου Κλαμπ
Φραντζή και Θαρύπου 35-37, Νέος Κόσμος
Τηλ. Κρατήσεων : 2109226975 begin_of_the_skype_highlighting 2109226975 end_of_the_skype_highlighting


Κόντακτ:
Λουκάς Φωτόπουλος : 6947995597 begin_of_the_skype_highlighting 6947995597 end_of_the_skype_highlighting fotopoulosl@yahoo.com  
Γιώργος Λιλλής : 6937901691 begin_of_the_skype_highlighting 6937901691 end_of_the_skype_highlighting  lillis.giorgos@gmail.com

JELLO BIAFRA AND THE GUANTANAMO SCHOOL OF MEDICINE LIVE IN ATHENS!

Ο Jello Biafra δεν χρειάζεται συστάσεις.

Συστάσεις ίσως να χρειάζονται τα μέλη των Guantanamo School of Medicine οι οποίοι αποτελούνται από τους Andrew Weiss (Rollins Band, Ween ), Jon Weiss (Sharkbait, Horsey), Ralph Spight (Victims Family, Freak Accident, Hellworms) και Kimo Ball (Carneyball Johnson,Mol Triffid,Griddle).

Η συνεργασία όλων των παραπάνω δημιούργησε ένα studio album με τίτλο ΄’The Audacity of Hype” το οποίο και κυκλοφόρησε τον Οκτώβριο του 2009 σε παραγωγή του ίδιου του Biafra και του Matt Kelley (2Pac, Digital Underground, Hieroglyphics).

Oι Jello Biafra & The Guantanamo School of Medicine θα παρουσιάσουν ζωντανά την Τετάρτη 23 Ιουνίου 2010 στο Gagarin 205 το «The Audacity of Hype» καθώς και πολλές από τις σημαντικότερες στιγμές της δισκογραφίας του Jello Biafra.

Athens über alles!

Εισιτήρια θα προπωλούνται από 27 Απριλίου στην τιμή των 20 ευρώ στα ακόλουθα σημεία:

Ticket House (Πανεπιστημίου 42, Αθήνα - Τηλ: 210 3608366 begin_of_the_skype_highlighting 210 3608366 end_of_the_skype_highlighting)
Rythm Records (Εμμ. Μπενάκη 74, Εξάρχεια - Τηλ: 3841550)
και online στο http://www.ticketpro.gr/

Δευτέρα 26 Απριλίου 2010

ROCK LIVE ΚΑΙ ΠΟΛΛΑ ΑΛΛΑ!

ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 01/05/10 ΟΙ WANTED LIVE ΣΤΟ oz rock stage

Έναρξη: Σάββατο, 1 Μαΐου 2010 στις 10:30 μ.μ.
Τοποθεσία: oz rock stage

Περιγραφή.ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 01/05/10 ΟΙ WANTED LIVE ΣΤΟ oz rock stage

..................

ΚΩΣΤΑΣ ΜΥΛΩΣΗΣ LIVE @ "ΑΙΓΑΙΟΝ"

Ημερομηνία: Σάββατο, 1 Μαΐου 2010
Ώρα: 5:00 μ.μ. - 8:00 μ.μ.
Τοποθεσία: ΚΕΡΑΜΩΤΗ ΚΑΒΑΛΑΣ


..............

THIEVERY CORPORATION! Οι συνήθεις ύποπτοι ξαναχτυπούν…

Έναρξη: Σάββατο, 29 Μαΐου 2010 στις 8:00 μ.μ.
Τοποθεσία: ΘΕΑΤΡΟ ΒΡΑΧΩΝ

Δεν χρειάζονται ιδιαίτερες συστάσεις – πρόκειται – χωρίς ίχνος αμφισβήτησης - για ένα από τα αγαπημένα συγκροτήματα του Ελληνικού κοινού, που σε κάθε επίσκεψη του στην χώρα μας δικαιολογεί τον χαρακτηρισμό της κορυφαίας live μπάντας του πλανήτη και που επιστρέφει τώρα για ένα μοναδικό best of show επί σκηνής, με guest vocalists & dancers, mc’s αλλά και εντυπωσιακά ηχητικά και οπτικά εφέ, που θα ανεβάσουν τη διάθεση στο κόκκινο!

Ετοιμαστείστε για ένα ταξίδι από τη Τζαμάικα μέχρι τη Βόρεια Αφρική, με πολλούς ενδιάμεσους εξωτικούς αλλά και μητροπολιτικούς σταθμούς, με τη μουσική στο προσκήνιο, και πολύ πολύ χορό!

Οι Thievery Corporation, θα μας χαρίσουν μοναδικές στιγμές,
με όλα εκείνα τα τραγούδια που αγαπάμε από το παρελθόν τους,
Συντονιστείτε στην τροχιά τους και προετοιμαστείτε για ένα σούπερ συναυλιακό πάρτυ! Θα απολαύσουμε την τρελή παρέα των μουσικών ιδιοφυών Rob Garza και Eric Hilton με 14 μουσικούς επί σκηνής!

Οι πόρτες ανοίγουν: 20.00 – Εναρξη: 21.30
Τιμή εισιτηρίων: 40 eur προπώληση – 45 eur ταμείο
Προπώληση: Metropolis - Ticket House – Public –
i-Ticket (ηλεκτρ. προπώληση) - Ticket Hour



.............

PARRHSIA LIVE at GHOST HOUSE

Έναρξη: Τρίτη, 4 Μαΐου 2010 στις 10:00 μ.μ.
Τοποθεσία: psyrri
Οδός: lepenioti 26
Πόλη: Athens, Greece

PARRHSIA live sto GHOST HOUSE stin athina parousiazoun tin proti tous douleia.. mazi tous oi filoi tous 1 vima mprosta kai oi 4tune dice

...............

BLACK HUMOR & ELECTRIC RAYS LIVE!!

Έναρξη: Τετάρτη, 28 Απριλίου 2010 στις 10:30 μ.μ.
Τοποθεσία: STONEBAR


....................

ΘΑΝΟΣ ΜΙΚΡΟΥΤΣΙΚΟΣ-ΥΠΟΓΕΙΑ ΡΕΥΜΑΤΑ-ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΥΤΡΑΣ LIVE

Έναρξη: Πέμπτη, 6 Μαΐου 2010 στις 10:00 μ.μ.
Τοποθεσία: oz rock stage


..................

Ο ΠΑΥΛΟΣ ΠΑΥΛΙΔΗΣ Κ΄B-MOVIES ΣΤΟ OZ ROCKSTAGE

Έναρξη: Σάββατο, 8 Μαΐου 2010 στις 10:30 μ.μ.

Τοποθεσία: OZ ROCKSTAGE ΑΓΡΙΝΙΟ


................

Ο ΧΡΗΣΤΟΣ ΘΗΒΑΙΟΣ ΣΤΟ CLUB ΤΟΥ ΜΥΛΟΥ,
ΣΑΒΒΑΤΟ 1η ΜΑΙΟΥ

« Πιο πέρα από τα μάτια…! »
Η τελευταία φετινή εμφάνιση...!!!

Το Club του Μύλου υποδέχεται για τέταρτη και τελευταία φορά, για την φετινή σαιζόν, τον Χρήστο Θηβαίο, το Σάββατο 1η Μαΐου! Για μία τελευταία βραδιά, θα ακουστούν τραγούδια γνώριμα κι αγαπημένα, με μοναδικές, διαφορετικές ενορχηστρώσεις…! Μαζί του μια εξαιρετική jazz μπάντα, οι φίλοι του, η παρέα του, ένα πρόγραμμα με τις καλύτερες στιγμές τις δισκογραφίας του και το νέο διπλό cd «Πιο πέρα από τα μάτια», που περιλαμβάνει στιγμές ζωντανά ηχογραφημένες από τις εμφανίσεις του χειμώνα που πέρασε…!!!

Σπάνια εκφραστικότητα, ευαίσθητες ερμηνείες και ένα πλήθος αγαπημένων τραγουδιών, με τα οποία έχει συνδεθεί η ιδιαίτερη χροιά της φωνής του, συνθέτουν ένα σκηνικό που γοητεύει και τον πιο απαιτητικό ακροατή.

Ο Χρήστος Θηβαίος έρχεται στο Club του Μύλου για να μας θυμίσει μερικά από τα πιο όμορφα τραγούδια των δύο τελευταίων δεκαετιών… Από το «Ημερολόγιο», τις «Περικοπές Ενός Απόκρυφου Ευαγγελίου», το «Κόκκινο Θολό Φεγγάρι» και το «Γορίλα» μέχρι το «Πόσο Πολύ Σ’ Αγάπησα», τη «Μικρή Πατρίδα» και τον «Άμλετ Της Σελήνης».

Για ακόμη μία φορά στο Club του Μύλου θα παρουσιάσει, με τη συνοδεία τεσσάρων μουσικών, αυτό το ιδιαίτερο πρόγραμμα. Δίπλα στα γνωστά τραγούδια της δισκογραφίας του, διασκευάζει και ερμηνεύει Pearl Jam, Jeff Buckley, Three Doors Down και άλλους. Πάντα με το δικό του ξεχωριστό ύφος.

Ενορχήστρωση – πνευστά: Δημήτρης Γιαννόπουλος, Κοντραμπάσο, ακουστική κιθάρα: Πέτρος Βαρθακούρης, Τύμπανα: Γιάννης Αγγελόπουλος, Πλήκτρα, βιολί, ηλεκτρική κιθάρα: Βαγγέλης Στεφανόπουλος. Ηχοληψία: Χάρης Κρεμμύδας, Φωτισμοί: Γιάννης Δίπλας.

Info:
Σάββατο 1η Μαΐου
ΜΥΛΟΣ CLUB - Ανδρέου Γεωργίου 56,
Τηλέφωνο κρατήσεων: 2310 510081 begin_of_the_skype_highlighting 2310 510081 end_of_the_skype_highlighting
Είσοδος 15 ευρώ - Έναρξη 22.30 (Οι πόρτες ανοίγουν στις 21:30)
More: www.mylos.gr - www.kazandb.com

ΧΟΡΗΓΟΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ:

89 RAINBOW
ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ
AGGELIOFOROS.GR

Δημόσιες Σχέσεις & Επικοινωνία
aRtIstRee
Ioanna Karathanasi
Email: ioannakarathanasi@gmail.com


..................

Live out of Limits with: Destiny Denied-Prejudice Reborn-Grassroll

Έναρξη: Κυριακή, 2 Μαΐου 2010 στις 8:30 μ.μ.
Τοποθεσία: Όνομα του Ρόδου
Οδός: Πλατεία Δαβάκη & Πλάτωνος 1
Πόλη: Kallithéa, Greece

Σαν Σήμερα...26 Aπριλίου

26 Απριλίου 1940 O Ιταλός παραγωγός και τραγουδοποιός Giorgio Moroder (Hansjörg Moroder) γεννήθηκε στο Ortisei της Ιταλίας. Έχει κερδίσει 3 βραβεία Oscar για την μουσική και τα τραγούδια του σε ταινίες, το βραβείο "Best Original Score" για την μουσική της ταινίας "Midnight Express" (1978), το "Best Song" για το τραγούδι "Take My Breath Away" της ταινίας "Top Gun" (1986) και το "Best Song" για το τραγούδι "Flashdance... What a Feeling" για την ταινία "Flashdance" (1983) για την οποία κέρδισε και 3 βραβεία Grammy Awards. Υπήρξε ιδιοκτήτης των Musicland Studios στο Μόναχο, όπου ηχογράφησαν καλλιτέχνες όπως Led Zeppelin, Queen, Elton John, κ.α. Συνεργάστηκε με καλλιτέχνες όπως οι David Bowie, Irene Cara, Blondie, κ.α.

26 Απριλίου 1960 Στο Birmingham της Αγγλίας γεννήθηκε ο ντράμερ και ιδρυτικό μέλος των Duran Duran, Roger Taylor. Υπήρξε μέλος του συγκροτήματος από το 1980 και ηχογράφησε μαζί τους 3 στούντιο άλμπουμ "Duran Duran", "Rio" και "Seven and the Ragged Tiger" καθώς και το live album "Arena". Αποχώρησε το 1985 μετά την εμφάνιση τους στο Live Aid για να επιστέψει για ένα μικρό διάστημα το 1994.

26 Απριλίου 1964 Λίγες ημέρες μετά τα γενέθλια του, ο Roy Orbison κάνει πάρτι στο οποίο παρευρίσκονται αρκετοί φίλοι του, ανάμεσα σε αυτούς και οι The Beatles και The Rolling Stones. Νωρίτερα το απόγευμα, τα δύο συγκροτήματα είχαν παρευρεθεί στα βραβεία της εφημερίδας New Musical Express, στο Wembley, όπου έπαιξαν ζωντανά μπροστά σε 10.000 φίλους τους.

26 Απριλίου 1965 Ο Bob Dylan φτάνει στην Μεγάλη Βρετανία για την προώθηση του νέου άλμπουμ "Bringing It All Back Home", το οποίο είχε κυκλοφορήσει στις 22 Μαρτίου. Κατά την διάρκεια των συναυλιών αρχίζουν τα γυρίσματα για το ντοκιμαντέρ "Don't Look Back". Θα κυκλοφορήσει δύο χρόνια περίπου αργότερα, στις 17 Μαΐου του 1967.

26 Απριλίου 1966 Σε δημοσίευμα της εφημερίδας The New York Times αναφέρεται πως με εντολή δικαστικής αρχής ο Ray Charles υποχρεώθηκε να μεταβεί σε νοσοκομείο της Νέας Υόρκης για να υποβληθεί σε εξετάσεις για να διαπιστωθεί εάν έχει απεξαρτοποιηθεί από τα ναρκωτικά...

26 Απριλίου 1980 Οι Βρετανοί The English Beat κυκλοφορούν το τραγούδι "Mirror in the Bathroom". Είναι το πρώτο Βρετανικό single το οποίο ηχογραφήθηκε ψηφιακά και ήταν μέρος του πρώτου τους άλμπουμ "I Just Can't Stop It".

26 Απριλίου 1982 Καθώς οι The Clash κάνουν πρόβα στο West London Studio, ο Joe Strummer ξαφνικά αποφασίζει να φύγει και να επιβιβαστεί σε τρένο για την Γαλλία και εξαφανίζεται. Το συγκρότημα αναγκάζεται να ακυρώσει την προγραμματισμένη περιοδεία του. Ο Strummer επέστρεψε στις 18 Μαΐου και δικαιολογήθηκε πως λόγω της εξάντλησης του από τις υποχρεώσεις του γκρουπ... έχασε τον punk προσανατολισμό του.

Πηγή: http://www.musicdiary.gr/

Κυριακή 25 Απριλίου 2010

ROCK OVERDOSE ΑΥΤΗ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ, ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΜΑΖΙ, ΣΤΙΣ 22:00

ROCK OVERDOSE on air!



Αυτη τη Δευτέρα 22:00 ΜΕ 24:30 μιλάμε με:
Τους SlavEATgoD ,Crusade Of Steel, Harry Loisios και Carpe Diem (Kozani)

-Παρουσιάζουμε Ελληνικά metal και Hard Rock συγκροτήματα, που μας έχουνε στείλει τη δουλειά τους

Νέα και νέες κυκλοφορίες από το χώρο (Το νέο album των SOULFLY,PRETTY MAIDS, Masterplan,Michael Schenker το single των EXODUS)

-Και φυσικά οι δικές σας ΕΠΙΛΟΓΕΣ!!!

On this Monday at 22:00(GR time GMT+2), listen to our radio show!
We have THE INTERVIEWS OF : SlavEATgoD ,Crusade Of Steel, Harry Loisios and Carpe Diem (Kozani)
-We are presenting new albums! ( SOULFLY,PRETTY MAIDS, Masterplan,Michael Schenker the single of EXODUS)

-We are presenting tracks of a lot new metal & hard rock groups!!

-Finally,YOU can choice you favourite songs for airplay!!!

Listen Live:

Winamp: http://www.elgr.info/tunein.php/energyfm/playlist.pls
Windows Media Player: http://www.elgr.info/tunein.php/energyfm/playlist.asx

http://www.onradio.gr/LoadMedia.php?id=764
http://www.24radio.gr/code/station.php?station_id=643
http://www.greekradios.gr/radio_play.asp?r_id=794
http://www.e-radio.gr/player/player.asp?sID=1132
http://www.pasradio.com/player/rock/energy-fm-101.html
kai (μέσω winamp player): http://s6.onweb.gr:8016/listen.pls

http://www.energyfmkastoria.com

Hard ROCK και Metal χωρίς συμβιβασμούς
Hard ROCK and Metal without LIMITS!

\m/

studio tel. 2467041958 sms 6975837473

join the page:
http://www.facebook.com/pages/Rock-Overdose-Energy-fm-101/171953151399?ref=ts

Κυκλοφορεί το νέο Rockway Press!!!

Κυκλοφορεί το νέο (No 4)τεύχος του ROCKWAY MAGAZINE(free press) με σημαντικές συνεντεύξεις παρουσιάσεις, κριτικές, νέες

κυκλοφορίες,αφιερώματα, ελληνικά συγκροτήματα και πολλά άλλα ενδιαφέροντα θέματα από τον χώρου του melodic, hard και heavy rock.

Το Rockway Magazine διατίθεται εντελώς δωρεάν(free press) σε κεντρικά δισκοπωλεία της Αθήνας ενώ μπορεί να σας σταλεί και στο σπίτι χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση αρκεί στο info@rockway.gr  ή στο hardrockway@gmail.com  να μας στείλετε την διεύθυνσή σας και εμείς οφείλουμε να σας το ταχυδρομήσουμε.
http://rockwaynews.blogspot.com/2010/04/rockway-press.html

Σαν Σήμερα...25 Απριλίου

25 Απριλίου 1923 Ο θρυλικός Blues κιθαρίστας και τραγουδιστής Albert King (1923-1992) γεννήθηκε στο Indianola του Mississippi. Θεωρείται ένας από τους "Τρεις Βασιλιάδες της Blues κιθάρας". Μεγάλοι κιθαρίστες όπως οι Jimi Hendrix, Eric Clapton, Stevie Ray Vaughan, πέρασαν μεγάλο μέρος της ζωής τους μελετώντας το μοναδικό στυλ παιξίματος του. Μεγάλη του επιτυχία το τραγούδι "As The Years Go Passing By", το οποίο έχουν διασκευάσει και τραγουδήσει οι Animals, Santana, Gary Moore, κ.α.

25 Απριλίου 1933 Ο Αμερικανός τραγουδοποιός Jerry Leiber γεννήθηκε στην Βαλτιμόρη. Έγραψε τραγούδια επιτυχίες όπως: "Hound Dog", "Kansas City", "Jailhouse Rock", κ.α. Το όνομα του γράφτηκε στο Songwriters Hall of Fame (1985) και Rock and Roll Hall of Fame (1987).

25 Απριλίου 1964 Οι Βρετανοί The Beatles κατέκτησαν, με τρία τραγούδια, την κορυφή των Αμερικάνικων Singles Chart. Στην πρώτη θέση του US Billboard Hot 100 βρίσκεται το τραγούδι "Can't Buy Me Love", ακολουθεί στην δεύτερη θέση το "Twist And Shout" και στην τρίτη το "Do You Want To Know A Secret".

25 Απριλίου 1990 Η λευκή ηλεκτρική κιθάρα Fender Stratocaster με την οποία ο Jimi Hendrix έπαιξε το "The Star-Spangled Banner" στο Woodstock, πουλήθηκε σε δημοπρασία του Sotherby’s στο Λονδίνο. Την κιθάρα είχε στην κατοχή του ο ντράμερ των The Jimi Hendrix Experience, Mitch Mitchell. Πουλήθηκε στον Ιταλό τηλεπαρουσιαστή Gabriele Ansaloni, γνωστός ως Red Ronnie, για $295,000. Η κιθάρα αυτή άλλαξε πολλές φορές χέρια και σήμερα βρίσκεται στο μουσείο Experience Music Project στην γενέτειρα του Hendrix, στο Seattle.

25 Απριλίου 2003 Οι γονείς του Jim Morrison, George και Clara, καταθέτουν μήνυση σε δικαστήριο του Los Angeles, κατά του συγκροτήματος The Doors 21st Century. Το γκρουπ είχε σχηματιστεί από τα πρώην μέλη των The Doors, Ray Manzarek (πλήκτρα) και Robby Krieger (κιθάρα), και με τραγουδιστή τον Ian Astbury του συγκροτήματος The Cult. Στην μήνυση αναφέρουν πως θέλουν να σταματήσουν τα πρώην μέλη του συγκροτήματος να κάνουν "κακόβουλη κατάχρηση" του ονόματος και του logo των The Doors.

Πηγή: http://www.musicdiary.gr/

ROSEBLEED LEXICON PROJECT SEDIMENT BRUISE 29 Απριλίου στην Θεσσαλονίκη

ROSEBLEED
LEXICON PROJECT
SEDIMENT BRUISE
Πέμπτη 29 Απριλίου
στο «Μύλος Club»

Η νέα ελληνική σκηνή έχει τη τιμητική της, την Πέμπτη 29 Απριλίου στο club του Μύλου! Οι Rosebleed, μετά από μια σπουδαία πορεία τον χειμώνα που πέρασε, καταλήγουν σε δύο μεγάλες συναυλίες, στο Κύτταρο της Αθήνας, στις 6 Μάη, και στον Μύλο της Θεσσαλονίκης, στις 29 Απρίλη, γιορτάζοντας το τέλος της μακράς “White balloons” περιοδείας που ξεκίνησε από τον Νοέμβριο του 2009! Το ομότιτλο άλμπουμ ακούστηκε και αγαπήθηκε πολύ ενώ αυτές τις μέρες οπτικοποιήθηκε, μετά το Until Next Time, και δεύτερο τραγούδι μέσα από αυτό, το I Want To Have It All! Οι Rosebleed εκτός από τα κομμάτια του White Balloons θα παίξουν και τραγούδια από το Stories EP αλλά και τραγούδια που αγαπούν να “πειράζουν”.
Οι Lexicon Project έρχονται και πάλι στη Θεσσαλονίκη μετά τις εμφανίσεις τους με τους Μπλέ και φέρνουν τον φρέσκο ήχο του ελληνόφωνου alternative rock. Με τον πρώτο τους δίσκο, με τίτλο το όνομά τους, να έχει μόλις κυκλοφορήσει και με γεμάτη τη “φαρέτρα” τους από τα τραγούδια του δίσκου (το “Μαρία” ακούγεται πολύ στα ραδιόφωνα της πόλης) αλλά και από τα τραγούδια που οι ίδιοι διασκευάζουν (μερικά θα έλεγε κανείς τα...ανασκευάζουν), οι Lexicon Project δείχνουν το δρόμο για να αποκτήσει και το ελληνόφωνο ροκ τον χαρακτηρισμό “νέο”!
Οι Sediment Bruise είναι οι εκπρόσωποι της πόλης στη βραδιά, έχοντας ήδη δέκα χρόνια ιστορίας πίσω τους και ένα άλμπουμ στο ενεργητικό τους ενώ ετοιμάζουν το επόμενο! Η εξάδα των Θεσσαλονικέων έχει παίξει σε πολλούς live χώρους της πόλης αλλά έχει περάσει καιρός από τη τελευταία τους εμφάνιση, έτσι η παρούσα είναι πολυαναμενόμενη!
Είσοδος: 10 ευρώ
Πόρτες: 21.30
Έναρξη (πρώτη μπάντα στη σκηνή: 22.00)
Μύλος Club, Ανδρέου Γεωργίου 56, Θεσσαλονίκη – 2310 510081 begin_of_the_skype_highlighting 2310 510081 end_of_the_skype_highlighting

info:

Οργάνωση - παραγωγή: MUSICOM

Μιχάλης Εμιρλής Live Ξάνθη!!!

Η rockmadness παρουσιάζει . . .
Μιχάλης Εμιρλής Live στο Chilli Bar στην Ξάνθη την Παρασκευή 30 Απριλίου. . .

Η πρώτη του δισκογραφική δουλειά, “Ζω περιμένοντας να ζήσω” , μας χάρισε την απολαυστική επιτυχία “Πίπα της ειρήνης”, αλλά και όμορφα τραγούδια, όπως το “Να σε ξεχάσω προσπαθώ” και το “Νιώθω το τέλος να πλησιάζει”. Δύο χρόνια μετά, επανέρχεται με το νέο του CD “Μη διστάζεις”, από το οποίο ξεχωρίζουν τα τραγούδια “Μη μου μιλάτε για κείνη”, “Αυτό που σου αρέσει” και ο “Κουβανός”.
Ο Μιχάλης Εμιρλής υπόσχεται ένα πρόγραμμα που συνδυάζει το χορό με το τραγούδι. Μουσικά ακούσματα σε ρυθμούς pop και rock, αγαπημένες επιτυχίες από τον πρώτο του δίσκο, αλλά και κομμάτια από τον τελευταίο. Έκπληξη των παραστάσεων, οι διασκευές γνωστών τραγουδιών των τελευταίων δεκαετιών που μεταδίδονται με τέτοιο τρόπο, ώστε ο χαρακτηρισμός «Πάρτυ» να είναι ακριβής.

Μιχάλης Εμιρλής Live στο Chilli Bar
Χασιρτζόγλου 7 , Ξάνθη .
Ώρα : 22.30
Πληροφορίες : Τηλ. 6948045236 begin_of_the_skype_highlighting 6948045236 end_of_the_skype_highlighting

Οργάνωση :