ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ - ROCK - ROCK NEW'S

ΣΤΗΛΕ e-mail: spacefm@gmail.com

ΚΛΙΚΑΡΑΝ--> <--ΑΤΟΜΑ. ROCK NEW'S - ΣΕ ΜΙΑ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΜΑΣ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΟΥΜΕ ΝΕΟΥΣ ΤΡΑΓΟΥΔΙΣΤΕΣ ΚΑΙ GROUP ΣΑΣ ΠΡΟΣΚΑΛΟΥΜΕ ΟΣΟΙ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΑΝΑΡΤΗΣΟΥΜΕ ΣΤΟ SITE ΜΑΣ ΣΥΝΑΥΛΙΕΣ ΚΑΙ EVENT'S

Παρασκευή 23 Μαρτίου 2012

Σαν Σήμερα... 23 Μαρτίου

1932 Ο θρυλικός Αμερικανός κιθαρίστας, τραγουδιστής και τραγουδοποιός της blues Louisiana Red (Iverson Minter 1932-2012) γεννήθηκε στο Bessemer της Αλαμπάμα. Συνεργάστηκε με καλλιτέχνες όπως οι John Lee Hooker, Eric Burdon, Albert King κ.α. Από το 1950 μέχρι σήμερα έχει ηχογραφήσει πάνω από πενήντα άλμπουμ. Το 1994 μαζί με τον Στέλιο Βαμβακάρη ηχογράφησαν το άλμπουμ "Blues Meets Rembetika".

1968 Ο Βρετανός τραγουδιστής, τραγουδοποιός, μουσικός και παραγωγός Damon Albarn γεννήθηκε στο Γουάιττσάπελ του Λονδίνου. Είναι ιδρυτικό μέλος των συγκροτημάτων Blur και Gorillaz. Το 1989 δημιούργησε τους Blur παρέα με τους Graham Coxon, Alex James και Dave Rowntree. Θεωρείται ένα από τα σημαντικότερα συγκροτήματα της Βρετανικής σκηνής, το οποίο βοήθησε να γίνει δημοφιλής σε ολόκληρο τον πλανήτη η μουσική σκηνή του Μάντσεστερ, την λεγόμενη Madchester. Μαζί τους έχει κερδίσει συνολικά δώδεκα βραβεία, μεταξύ αυτών ένα Brit Award, τέσσερα Q Awards και τρία NME Awards. Δημοφιλή τραγούδια τους τα "Girls & Boys", "End of a Century", "Country House", "Coffee & TV" κ.α. Το 1998 δημιούργησε τους Gorillaz, με τους οποίους κέρδισε βραβεία Grammy για το δεύτερο άλμπουμ τους "Demon Days" ("Feel Good Inc.", "Dare").

1956 Ο Elvis Presley κυκλοφορεί το πρώτο του στούντιο άλμπουμ, με τίτλο το όνομα του. Οι ηχογραφήσεις ξεκίνησαν στις 10 και 11 Ιανουαρίου του 1956 στα στούντιο της RCA Records στην πόλη Νάσβιλ του Τενεσί. Στις 30 και 31 Ιανουαρίου πραγματοποιήθηκαν ηχογραφήσεις στα στούντιο της RCA στη Νέα Υόρκη. Επίσης προστέθηκαν και παλαιότερες ηχογραφήσεις που είχαν γίνει στο Sun Studio του Μέμφις στις 5 Ιουλίου, 19 Αυγούστου και 10 Σεπτεμβρίου του 1954 καθώς και στις 11 Ιουλίου του 1955. Κατέκτησε την κορυφή του Billboard όπου και παρέμεινε για δέκα εβδομάδες. Το άλμπουμ έχει δύο πρωτιές. Σαν rock 'n' roll άλμπουμ διακρίνεται με δύο πρωτιές. Είναι το πρώτο που έφτασε στην κορυφή των Αμερικάνικών charts και το πρώτο που οι πωλήσεις του ξεπέρασαν το ένα εκατομμύριο αντίτυπα. Το 2003 μπήκε στην 55η θέση της λίστας του περιοδικού Rolling Stone "The 500 Greatest Albums of All Time". Γνωστές επιτυχίες του άλμπουμ: "Blue Suede Shoes" (Carl Perkins), "I Got A Woman" (Ray Charles & Renald Richard), "Tutti Frutti" (Dorothy LaBostrie & Richard Penniman), "Trying to Get to You" (Rose Marie McCoy & Margie Singleton), "I'll Never Let You Go (Lil' Darlin')" (Jimmy Wakely), "Money Honey" (Jesse Stone) κ.α.

1991 Οι R.E.M. βρίσκονται για πρώτη φορά στην κορυφή των Βρετανικών Albums Chart με το έβδομο στούντιο άλμπουμ τους, "Out Of Time". Είναι το πρώτο άλμπουμ του συγκροτήματος που θα ανέβει στο Νο1 στην Αμερική αλλά και στη Μεγάλη Βρετανία. Θεωρείται το πιο εμπορικό άλμπουμ του συγκροτήματος και εκείνο που τους έκανε να αναδειχτούν παγκοσμίως. Οι πωλήσεις του παγκοσμίως ξεπερνούν τα δέκα οκτώ εκατομμύρια αντίτυπα. Μεγάλες επιτυχίες του άλμπουμ τα τραγούδια "Losing My Religion", "Shiny Happy People" κ.α. Το Φεβρουάριο του 1992 στην 34η τελετή απονομής των Grammy Awards οι R.E.M. κέρδισαν στις τρεις από τις έξι κατηγορίες για τις οποίες είχαν προταθεί. Για το άλμπουμ κέρδισαν το βραβεία "Best Alternative Music Album" και για το τραγούδι "Losing My Religion" τα "Best Music Video - Short Form" και "Best Pop Performance by a Duo or Group with Vocal".

1997 Το ένατο στούντιο άλμπουμ του Ιρλανδικού rock συγκροτήματος U2 με τίτλο "Pop" βρίσκεται στην πρώτη θέση του Billboard 200. Και σε αυτό το άλμπουμ το συγκρότημα συνεχίζει τους πειραματισμούς με διαφορετικά από ότι στο παρελθόν μουσικά στυλ, όπως alternative rock, techno, dance και electronica. Για την παραγωγή του άλμπουμ συνεργάστηκαν με τους Nellee Hooper, Flood, Howie B και Steve Osborne. Στην Αμερική έγινε πλατινένιο σε διάστημα δύο μηνών ενώ έγινε Νο1 σε 32 χώρες. Δημοφιλή τραγούδια του άλμπουμ: "Discothèque", "If God Will Send His Angels", "Staring at the Sun", "Please" κ.α.

"Φαρισαίοι" - Στίχοι / Μουσική / Ερμηνεία: Γιάννης Δόνδωρος

Το πρώτο κοινωνικό - πολιτικό τραγούδι του Γιάννη Δόνδωρου, το οποίο ξεκίνησε να γράφεται το Σεπτέμβριο του 2008 και ολοκληρώθηκε (στίχοι-μουσική) το Νοέμβριο του ίδιου έτους.





Σύμφωνα με τις καταστάσεις που όλοι μας βιώνουμε, τέσσερα χρόνια μετά, ίσως.....ήταν ΠΡΟΦΗΤΙΚΟ !!!


Το τραγούδι "Φαρισαίοι" σηματοδοτεί την αρχή της συγγραφής των τριών τριλογιών κοινωνικοπολιτικών τραγουδιών.του εμπνευστή τους.


Στίχοι:


Κοιτάω μπροστά, στα χαρακώματα της θλίψης και πιο πέρα
ακούω φωνές, για το εμπόριο ελπίδας κάθε μέρα
σβηστό το φως, από βαρόνους με υπαλλήλους φαρισαίους
είναι σκοπός, να καταστρέψουν τη ζωή σ'όλους τους νέους


Είμαστε εμείς, αυτοί που δίνουν, δύναμη, στους κυβερνώντες
στα τρωκτικά, που θέλουνε να είναι οι μόνοι επιζώντες
σε μια σκηνή, που οι κουΐντες του θεάτρου καταρρέουν
σε μια στιγμή, που οι αξίες πλέον πια δεν μας εμπνέουν


Σαν τα ρομπότ, σ'αυτό το σύστημα που μοιάζει με σαράκι
ρίχνουν ψυχές, τους επιβάλλουν να δουλέψουν με μεράκι
μοντέρνοι σκλάβοι, σ' ένα κουστούμι με μονόχρωμη γραβάτα
τρέχουν τυφλά, σαν τα ποντίκια που τα κλείσανε στη φάκα


Κι όταν οι μάζες, ξεχειλίσουν, από οργή κι από θυμό Ρεφρέν
κι όταν οι φλόγες, ξεπηδήσουν, στο παλιό ανάκτορο
καμένες έδρες και πρωτόκολλα η στάχτη
συνομωσίες δεν περνάνε πιά στην κάλπη
εθνοπατέρων κρεμασμένα τα κεφάλια
πάνω σ'αφίσες για να βλέπουμε τα χάλια.


Κι όταν οι μάζες, ξεχειλίσουν, από οργή κι από θυμό Ρεφρέν
κι όταν οι φλόγες, ξεπηδήσουν, στο παλιό ανάκτορο
καμένες έδρες και πρωτόκολλα η στάχτη
συνομωσίες δεν περνάνε πιά στην κάλπη
εθνοπατέρων κρεμασμένα τα κεφάλια
των νταβατζήδων με ταυτότητα...ρεμάλια

Πέμπτη 22 Μαρτίου 2012

There's a story in your eyes...............


Dream Theater - I Walk Beside You

There's a story in your eyes
I can see the hurt behind your smile
For every sign I recognize
Another one escapes me

Let me know what plagues your mind
Let me be the one to know you best
Be the one to hold you up
When you feel like you're sinking

Tell me once again
What's beneath the pain you're feeling
Don't abandon me
Or think you can't be saved

I walk beside you
Wherever you are
Whatever it takes
No matter how far

Through all that may come
And all that may go
I walk beside you
I walk beside you

Summon up your ghosts for me
Rest your tired thoughts upon my hand
Step inside the sacred place
When all your dreams seem broken

Resonate inside this temple
Let me be the one who understands
Be the one to carry you
When you can walk no further

Tell me once again
What's below the surface bleeding
If you've lost your way
I will take you in

I walk beside you
Wherever you are
Whatever it takes
No matter how far

Through all that may come
And all that may go
I walk beside you
I walk beside you

Oh when everything is wrong
Oh when hopelessness surrounds you
Oh the sun will rise again
The tide you swim against will carry you back home
So don't give up
Don't give in

I walk beside you
Wherever you are
Whatever it takes
No matter how far

Through all that may come
And all that may go
I walk beside you
I walk beside you

Γιατι τελικα εκεινα που ειναι τα σημαντικα ειναι εκεινα που δεν ακουγονται με τ αυτια .....
Ειναι εκεινα τα απλα που μονο με τα ματια ακουγονται...Που αν κοιταξεις ισια μεσα στα βαθη των ματιων τα βλεπεις ξεκαθαρα.....Κοιτα την ψυχη μου που καθρεφτιζεται στα ματια μου ..Ακου τις σιωπες μου ποσα σου λενε που δεν μπορω με λεξεις να στα πω....Διαβασε τη χαρα κ τη λυπη μου ...οσα με πονανε κ οσα ονειρευομαι..οσα με κομματιαζουν κ οσα με νεκρωνουν...οσα με κανουν ν ανθιζω ξανα μεσα απ τις σταχτες μου κ να ξαναγεννιεμαι....Περπατα διπλα μου κ μην προσπαθεις να ξεθαψεις μεσα απ τις λεξεις μου οσα κρυβονται απο κατω......................νοιωσε με........αυτο...τιποτ αλλο...μονο ..............ΝΟΙΩΣΕ

ΑΓΓΕΛΙΑ ΓΙΑ ΝΤΡΑΜΕΡ‏

ΨΑΧΝΩ ΝΤΡΑΜΕΡ ΓΙΑ ΜΙΑ ΜΠΑΝΤΑ ΠΟΥ ΠΑΙΖΟΥΜΕ ΔΙΚΑ ΜΑΣ ΚΟΜΜΑΤΙΑ ΜΕ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΣΤΙΧΟ. 

ΡΟΚ ΚΑΙ ΜΠΑΛΛΑΝΤΕΣ.ΚΑΝΟΥΜΕ ΠΡΟΒΕΣ ΣΤΟΝ ΠΕΙΡΑΙΑ ΔΙΠΛΑ ΣΤΟΝ ΗΛΕΚΤΡΙΚΟ.
ΟΠΟΙΟΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΤΑΙ ΝΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΕΙ ΜΑΖΙ ΜΟΥ , ΔΗΜΗΤΡΗΣ 6978899383

BAD CITY ROCK BAR LIVE'S

η Sadahzinia στην Αυλαία 8/4/2012‏

SADAHZINIA

Την Κυριακή των Βαΐων, η Sadahzinia των Active Member θα εμφανιστεί στη μουσική σκηνή Αυλαία στον Κεραμεικό.

Με μια-δύο σπάνιες σόλο εμφανίσεις το χρόνο, θα ανέβει στη σκηνή πάνω στην ώρα που σκαλίζει τους ήχους και τους στίχους για το καινούριο της album (που θα κυκλοφορήσει το φθινόπωρο). Ωστόσο το πρόγραμμα θα ξεπεράσει τις τρεις ώρες με επιλογή τραγουδιών από τις πέντε δισκογραφικές δουλειές της, καθώς και από όλες τις συμμετοχές της στους δίσκους των Active Member.

Ο ήχος της χαρακτηριστικός, με μια ιδιαίτερη μουσικότητα λόγω της παραγωγήςτου B.D.Foxmoor, αλλά και από την κιθάρα, το βιολί, το τσέλο, τα κρουστά που δομούν τα περισσότερα τραγούδια της.

Οι στίχοι της αποδομούν την πραγματικότητα καλώντας τον καθένα να φτιάξει τη δική του ερμηνεία. Και παρόλα αυτά διατηρούν ένα καταγγελτικό ύφος και ξεκάθαρο λόγο.

Αυτή τη φορά θα συναντηθεί στη σκηνή με τον Jamoan (κιθάρα), και τον B.D.Foxmoor (φωνή, samplers).

Πληροφορίες: τηλ. 2104022413

Ώρα έναρξης 21.30
Τιμή εισιτηρίου 12  (με κρασί / μπίρα)
Μουσική σκηνή Αυλαία
Αγίου Όρους 15, Βοτανικός
2103474074

Skysent LU & Epitalkers LIVE @ LAZY (Press Release) Media Sponsors

SKYSENT LU & EPITALKERS: Ένα δυνατό Live στο Lazy Club!

Με αφορμή το νέο δίσκο “2 Seconds Late”, που κυκλοφόρησε στις αρχές του 2012, το αγαπημένο και γνωστό σε όλους Lazy club υποδέχεται τους Skysent LU την Παρασκευή 6 Απριλίου σε μια βραδιά που θα μας μείνει για άλλη μια φορά απλά αξέχαστη!
Μαζί τους οι Epitalkers, που είναι έτοιμοι να μας ταξιδέψουν στο μοντέρνο rock με στοιχεία παραδοσιακού hard rock, ενώ με ανυπομονησία αναμένουμε το νέο τους EP “Four pints & a scotch”.
Δυνατός ήχος, πολλή ενέργεια, καλή μουσική και δύο μπάντες που είναι έτοιμες να σας συναρπάσουν. Μπορείτε να σκεφτείτε κάτι καλύτερο;
SKYSENT LU & EPITALKERS LIVE @ LAZY
Παρασκευή 6 Απριλίου 2012
Lazy Club
Λεωφ. Πεντέλης 1, Βριλήσσια
Αττική Οδός - Έξοδος 12
(απέναντι από το γήπεδο Χαλανδρίου)
Είσοδος 10€
(στην τιμή περιλαμβάνεται κατανάλωση 5€)
Οι πόρτες ανοίγουν στις 22.00!!

Οι Skysent Lu είναι οι:
Νώντας Εμμανουήλ ||Φωνητικά
Κώστας Καραπέτσας || Κιθάρα
Χρήστος Σπυρόπουλος || Κιθάρα
Στέφανος Μαλλιαρός || Μπάσο
Αλέξανδρος Βαρσάνης || Drums

Bρείτε τους Skysent Lu:

Στο www.skysentlu.com, στο Facebook, στο MySpace, στο twitter, στο Reverb Nation, στο youtube, στο jumpingfish, στο last.fm, στο Flickr ή επικοινωνήστε με email στο info@skysentlu.com
Οι Epitalkers είναι οι:
Βασίλης "The Abuser" Χατζηαντωνίου|| Lead κιθάρα
Aντώνης Αγιοβλασίτης || Φωνητικά
Μανώλης Γεωργακάκης || Μπάσο
Μιχάλης Αστράς || Drums
Βαγγέλης Δερεδάκης || Ρυθμική κιθάρα


Bρείτε τους Epitalkers:

ΟΙ "ΕΝΕΔΡΑ" ΜΕ ΤΗΝ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΣΠΥΡΟΠΟΥΛΟΥ (ΣΠΥΡΙΔΟΥΛΑ) - LIVE

ΟΙ "ΕΝΕΔΡΑ" ΜΕ ΤΗΝ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΣΠΥΡΟΠΟΥΛΟΥ (ΣΠΥΡΙΔΟΥΛΑ) ΣΤΟ ΜΠΑΣΟ ΑΝΕΒΑΖΟΥΝ ΤΙΣ ΕΝΤΑΣΕΙΣ ΤΩΝ ΕΝΙΣΧΥΤΩΝ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 31 ΜΑΡΤΙΟΥ ΣΤΙΣ 22:00 Μ.Μ. ΣΤΟΝ ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΧΩΡΟ ΤΟΥ NOSOTROS (ΘΕΜΙΣΤΟΚΛΕΟΥΣ 66, ΕΞΑΡΧΕΙΑ). ΠΡΟΣΚΑΛΟΥΜΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ, 
ΑΛΛΑ ΚΙ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΑΚΟΜΑ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΓΝΩΡΙΣΤΕΙ ΑΠΟ ΚΟΝΤΑ ΝΑ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΣΥΝΑΥΛΙΑ, ΤΡΑΓΟΥΔΩΝΤΑΣ ΑΓΑΠΗΜΕΝΕΣ ΔΙΑΣΚΕΥΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΕΚΑΕΤΙΑ ΤΟΥ '70, ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΔΙΚΑ ΜΑΣ ΚΟΜΜΑΤΙΑ. Η PURE ΡΟΚ ΔΙΑΘΕΣΗ ΠΟΥ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΖΕΙ ΚΑΘΕ ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΤΩΝ "ΕΝΕΔΡΑ" ΘΑ ΕΠΙΚΡΑΤΗΣΕΙ ΚΙ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΦΟΡΑ ΜΕΣΑ ΣΤΟΝ ΧΩΡΟ ΤΟΥ NOSOTROS ΠΟΥ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΕΙ ΚΙ ΕΚΤΙΜΑ ΚΑΘΕ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΦΩΝΗ ΚΑΙ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ.

Σαν Σήμερα... 22 Μαρτίου

1943 Ο Αμερικανός jazz κιθαρίστας, τραγουδιστής και τραγουδοποιός George Benson γεννήθηκε στο Πίτσμπεργκ της Πενσυλβάνια. Το 1968 συνεργάστηκε με τον Miles Davis για το άλμπουμ "Miles in the Sky". Μεγάλη του επιτυχία το άλμπουμ "Breezin'" το 1976, με το οποίο έφτασε στην κορυφή του Billboard και έγινε τρεις φορές πλατινένιο. Κέρδισε το βραβείο Grammy "Record of the Year" το 1976 για το άλμπουμ "This Masquerade".

1948 Ένας από τους σημαντικότερους Βρετανούς συνθέτες, ο Andrew Lloyd Webber γεννήθηκε στο Κένσινγκτον του Λονδίνου. Ξεκίνησε να συνθέτει στην ηλικία των έξι ετών και κυκλοφόρησε το πρώτο του μουσικό κομμάτι στην ηλικία των εννέα. Έγινε γνωστός κυρίως για τις συνθέσεις μουσικής για το θέατρο. Σημαντικότερα έργα του τα "The Phantom of the Opera", "Jesus Christ Superstar", "Evita", "Cats" κ.α. Από τα οποία ξεχώρισαν τα τραγούδια: "The Music of the Night", "I Don't Know How to Love Him", "Don't Cry for Me, Argentina", "Any Dream Will Do", "Memory" κ.α. Έχει κερδίσει έξι Tony Awards, τρία βραβεία Grammy, ένα βραβείο Όσκαρ και μία Χρυσή Σφαίρα. Το 1992 χρίστηκε Ιππότης από την Βασίλισσα της Αγγλίας και το 1997 τιμήθηκε με τον τίτλο του ευγενή, Baron Lloyd Webber.

2005 Ο Βρετανός κιθαρίστας, μέλος του rock συγκροτήματος Foghat, Rod Price (Roderick Michael Price 1947-2005) απεβίωσε σε ηλικία 57 ετών όταν έπεσε από τις σκάλες του σπιτιού του στο Wilton του New Hampshire των Η.Π.Α. μετά από καρδιακό επεισόδιο. Ήταν γνωστός ως "The Magician of Slide" και "Slide King of Rock And Roll" λόγω της ιδιαίτερης ικανότητας του στην τεχνική slide στην κιθάρα.

1975 Στην πρώτη θέση του Billboard 200 βρίσκονται οι Led Zeppelin και το έκτο στούντιο άλμπουμ τους "Physical Graffiti". Κυκλοφόρησε στις 24 Φεβρουαρίου του 1975 και γνώρισε μεγάλη επιτυχία με πωλήσεις που ξεπέρασαν τα οκτώ εκατομμύρια αντίτυπα. Δημοφιλή τραγούδια του άλμπουμ: "Houses of the Holy", "Kashmir", "Boogie with Stu" κ.α.

2003 Μετά την ανακοίνωση του Dexter Holland των Offspring πως ο τίτλος του επερχόμενου άλμπουμ του συγκροτήματος θα είναι "Chinese Democrazy (You Snooze You Lose)", ο τραγουδιστής των Guns N' Roses, Axl Rose στέλνει ένα γράμμα στο γκρουπ μέσω του δικηγόρου του για να προειδοποιήσει το συγκρότημα να "συμμορφωθεί" αλλιώς θα προβεί σε νομικές διαδικασίες. "Chinese Democracy" θα ήταν ο τίτλος του πολυαναμενόμενου νέου άλμπουμ των Guns N' Roses. Το συγκρότημα είχε ξεκινήσει την δημιουργία του το 1995. Τελικά το άλμπουμ των Offspring ονομάστηκε "Splinter" και το "Chinese Democracy" των Guns N' Roses κυκλοφόρησε το Νοέμβριο του 2008...

Τετάρτη 21 Μαρτίου 2012

Rock XS Radio | Rock For The Planet | 100 χρόνια μετά...

Rock XS Radio | Rock For The Planet | 100 χρόνια μετά...

Άγνωστες ιστορίες για τους LYNYRD SKYNYRD


Οι Rock Ιστορίες με τον Ηλία Σελιμά μας διηγούνται τρείς άγνωστες για τους πιό πολλούς ιστορίες για το θρυλικό συγκρότημα των LYNYRD SKYNYRD...


Σχετικά με την ονομασία της μπάντας:


"Το τελικό όνομα της μπάντας αποτελεί φόρο τιμής στον Leonard Skinner. O Skinner ήταν ένας αυστηρός καθηγητής φυσικής αγωγής ,υπέρμαχος του σχολικού κώδικα ντυσίματος της εποχής ,που δεν επέτρεπε στ’αγόρια να έχουν μακριά μαλλιά ,που θ’αγγίζουν τους γιακάδες των πουκαμίσων τους.
Αφού λοιπόν όλα τα μέλη της μπάντας υπό το όνομα “The Noble Five and One Per Cent” ακόμα ,είχαν τιμωρηθεί πάμπολες φορές ,κατά την έναρξη μιας συναυλίας ο Van Zant ανακοίνωσε ,ότι το νέο όνομα της μπάντας ήταν Leonard Skinner.
Το όνομα αυτό τελικά έμεινε για να μεταλαχθεί σ’αυτό που όλοι γνωρίζουμε σήμερα Lynyrd Skynyrd."


Σχετικά με το τραγούδι "Gimme Back My Bullets":


"Η σημειογραφία του Billboard , του πίνακα δηλαδή επιτυχιών των τραγουδιών,χρησιμοποιεί μια σφαίρα ,έτσι ώστε να σημειώσει ότι το τραγούδι έχει γρήγορη ανοδική πορεία στον πίνακα.
O Garry Rossinghton , κιθαρίστας των Lynyrd Skynyrd σε μια συνέντευξη του 1992 έλεγε:"Αν ένα τραγούδι είναι στο Νο 12 του πίνακα και σηματοδοτείται με μια σφαίρα ,αυτό σημαίνει ότι την επόμενη εβδομάδα θα πάει πολύ ψηλότερα.Εκείνη την περίοδο οι Lynyrd Skynyrd,δεν είχαν γράψει κάποια επιτυχία,και το Gimme Back My Bullets ,αποτελούσε ένα μήνυμα του ότι ήθελαν να επιστρέψουν στην κορυφή."
Το κακό ήταν ότι το κοινό παρερμήνευσε το μήνυμα του τραγουδιού ,με αποτέλεσμα όταν έπαιζαν το Gimme Back My Bullets στα live τους,να πετούν σφαίρες μαζί με άλλα αντικείμενα αναγκάζοντας τους Skynyrd να το αποκλείσουν από τα live τους για μεγάλο χρονικό διάστημα."


Σχετικά με το τραγούδι "Gimme Three Steps":


"Ο Garry Rosssinghton, κιθαρίστας των Skynyrd,είπε στον τότε 18χρονο τραγουδιστή της μπάντας Ronnie Van Zant ,δίνοντας του ψεύτικη ταυτότητα ,να μπεί σ'ένα μπάρ να τον περιμένει , καθώς ήθελε να μιλήσει με άλλα δύο μέλη της μπάντας.
Πράγμα που ο Van Zant έκανε...
Καθώς περίμενε άρχισε να χορεύει με μια κοπέλλα ονόματι Linda.O φίλος λοιπόν της Linda,ο οποίος ήταν έξαλλος με το γεγονός,πλησίασε τον Van Zant ,και έσκυψε να βγάλει κάτι από την μπότα του. Ο Van Zant φοβούμενος ότι ήταν όπλο άρχισε να λέει: Αν είναι να με πυροβολήσεις ,θα προτιμούσα στον ώμο ή στον πισινό μου.Μόνο άφησε με να κάνω τρία βήματα και θα γίνω μπουχός.(Just gimme three steps,gimme three steps mister...)"


Να υπενθυμίσουμε πως το συγκρότημα θρύλος του southern rock έρχεται για ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ στις 18 Iουνίου 2012 στην Αθήνα στο Γήπεδο Baseball, πληροφορίες εδώ




Για το RockOverdose.gr: Ηλίας Σελιμάς

Σαν Σήμερα... 21 Μαρτίου


1685 Γεννήθηκε στο Eisenach, ο Γερμανός συνθέτης και οργανίστας της Μπαρόκ περιόδου Johann Sebastian Bach (1685-1750). Υπήρξε αναμφισβήτητα ο σπουδαιότερος συνθέτης αυτής της περιόδου καθώς και ένας από τους σπουδαιότερους της ιστορίας της δυτικής μουσικής. Τα περισσότερα από χίλια έργα του που έχουν διασωθεί ως τις μέρες μας, ενσωματώνουν σχεδόν όλα τα χαρακτηριστικά του Μπαρόκ στυλ, το οποίο και απογειώνουν στην μέγιστη τελειότητα του. Τα έργα του καλύπτουν έναν ευρύ φάσμα από την οργανική μουσική (έργα για Τσέμπαλο, Εκκλησιαστικό όργανο, Kοντσέρτα) ως την φωνητική μουσική (Ορατόρια, Λειτουργίες, Πάθη, Καντάτες κ.α.). Γνωστά του έργα

τα Brandenburg Concertos, Goldberg Variations, St. Matthew Passion, St. John Passion, The Musical Offering, The Art of Fugue κ.α.

1950 Ο Βρετανός τραγουδιστής, τραγουδοποιός και μουσικός, ιδρυτικό μέλος του rock συγκροτήματος Supertramp, Roger Hodgson (Charles Roger Pomfret Hodgson) γεννήθηκε στο Πόρτσμουθ της Αγγλίας. Η χαρακτηριστική "ψηλή" φωνή του έγινε σήμα κατατεθέν του συγκροτήματος. Οι Supertramp έφτασαν στο ζενίθ της καριέρας τους με το πιο δημοφιλές άλμπουμ τους "Breakfast in America" τον Μάρτιο του 1979. Το άλμπουμ έφτασε μέχρι την τρίτη θέση στη Μεγάλη Βρετανία και
πρώτη στην Αμερική. Περιείχε τις γνωστές επιτυχίες: "The Logical Song", "Take the Long Way Home", "Breakfast in America" από τον Roger Hodgson και το "Goodbye Stranger" από τον Rick Davies. Έχει πουλήσει μέχρι σήμερα παγκοσμίως πάνω από είκοσι εκατομμύρια αντίτυπα. Μετά την αποχώρηση του από το συγκρότημα το 1983, ξεκίνησε την σόλο καριέρα του με την κυκλοφορία του άλμπουμ "In the Eye of the Storm" (1984) από το οποίο ξεχώρισαν τα τραγούδια "Had a Dream (Sleeping with the Enemy)" και "In Jeopardy". Μέχρι σήμερα έχει κυκλοφορήσει τρία στούντιο άλμπουμ και δύο live, "In the Eye of the Storm" (1984), "Hai Hai" (1987), "Open the Door" (2000) και τα live "Rites of Passage" (1997) και "Classics Live" (2010).

1991 Ο άνθρωπος που κατασκεύασε και έκανε τις κιθάρες Fender γνωστές σε ολόκληρο το πλανήτη, ο Ελληνοαμερικανικός Leo Fender (Clarence Leonidas Fender 1909-1991) απεβίωσε σε ηλικία 81 ετών στο Ione της Καλιφόρνια από την νόσο του Πάρκινσον. Διάσημα μοντέλα Fender τα "Telecaster", "Stratocaster" κ.α. Μαζί με τον εφευρέτη του ηλεκτρικού ήχου Les Paul, θεωρούνται δύο από τις σημαντικότερες προσωπικότητες στην ανάπτυξη ηλεκτρικών μουσικών οργάνων τον 20ο αιώνα.

1956 Η Rock n' Roll ταινία "Rock Around the Clock" κάνει πρεμιέρα στις Η.Π.Α. Πρωταγωνιστούν οι Bill Haley and His Comets, Alan Freed, The Platters κ.α. Είναι μια ιστορία που εξηγεί πως δημιουργήθηκε το Rock n' Roll. Φυσικά πήρε το όνομα της από την μεγάλη επιτυχία του Bill Haley "Rock Around the Clock", που είχε κυκλοφορήσει στις 20 Μαρτίου του 1954 και πούλησε πολλά εκατομμύρια αντίτυπα.

1983 Το Βρετανικό progressive/rock συγκρότημα Pink Floyd κυκλοφορεί το δέκατο στούντιο άλμπουμ του με τίτλο "The Final Cut". Είναι η τελευταία κυκλοφορία του γκρουπ με τραγουδιστή τον Roger Waters, ο οποίος υπογράφει και όλα τα τραγούδια του άλμπουμ. Αρχικά είχε προγραμματιστεί σαν το soundtrack της ταινίας "Pink Floyd The Wall" (1982). Θεωρείται αντιπολεμικό άλμπουμ, το οποίο ο Waters έγραψε για ανθρώπους σαν τον πατέρα του, που έχασαν τη ζωή τους στον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο. Δημοφιλή τραγούδια του άλμπουμ: "The Post War Dream", "The Fletcher Memorial Home", "The Final Cut", "Two Suns in the Sunset" κ.α.

Τρίτη 20 Μαρτίου 2012

Λένε ότι άμα το πιστέψεις κάποτε ανοίγουν οι ουρανοί.......


Παύλος Παυλίδης - Περιμένω

Λένε ότι άμα το πιστέψεις κάποτε ανοίγουν οι ουρανοί
κάτι νύχτες σαν αυτή,με το βλέμμα καρφωμένο
βλέπω κάτι αεροπλάνα σαν σκιές στου γαλαξία τη γραμμή.
Δεν πειράζει μου αρκεί και μπορώ να περιμένω.

Οι παλιές φωτογραφίες σαν νησιά στου χρόνου τον ωκεανό
τις κοιτάζω και απορώ πάλι δεν καταλαβαίνω.
Πώς χωράει τόση αγάπη σε μια εικόνα και με βρίσκει πάλι εδώ
να κοιτάω το κενό που χορεύει ασημένιο.

Οι παλιές φωτογραφίες σαν σκυλιά μέσα σε τούνελ σκοτεινό
περιμένουν να φανώ, με ακούνε που ανασαίνω.
Προχωράω μες στο σκοτάδι,μου ορμάνε και ξεσκίζουν το κενό,
τον παλιό μου εαυτό, ήρθε η ώρα να πηγαίνω.

Λένε ότι άμα το πιστέψεις κάποτε ανοίγουν οι ουρανοί
κάτι νύχτες σαν αυτή με το βλέμμα καρφωμένο,
βλέπω πάλι αεροπλάνα σαν σκιές στου γαλαξία τη γραμμή.
Δεν πειράζει μου αρκεί, μου αρκεί που περιμένω.

Δεν ξερω αν αξιζει παντα να περιμενεις ..κ τι......Να ελπιζεις πως ολα καποτε θ αλλαξουν ...Πως τα ονειρα σου θα ζωντανεψουν ...Πως το παρελθον θα παψει να ζει κατω απ την ιδια στεγη μ εσενα ....Δεν ξερεις ποση αντοχη μπορει να εχεις...κ αν καποτε θα ζεις κ εσυ .............
.Ειναι πως αποκοβεσαι απ το παρον κ υπαρχεις μονο σαν φαντασμα του δικου σου χτες....Κ αν καποτε ξεφυγεις απ αυτο ολα θα ειναι αλλιως........ισως....τοτε να εισαι αλλιως κ εσυ ....να εισαι αλλος κ οχι αυτος που ζουσε χτες.....
Κ αν οπως λενε οταν πιστευεις σε κατι πολυ ...αν θες κατι μ ολη σου την ψυχη το συμπαν συνομωτει για την πραγματοποιηση του ονειρου.......Αν ειναι ετσι ......ΤΟΤΕ ΝΑΙ.....ΤΟΤΕ ΠΕΣ : ........ΔΕΝ ΠΕΙΡΑΖΕΙ ΜΟΥ ΑΡΚΕΙ,ΜΟΥ ΑΡΚΕΙ ΠΟΥ ΠΕΡΙΜΕΝΩ................
ΙΣΩΣ Κ ΑΥΤΟ ΑΠΟ ΜΟΝΟ ΤΟΥ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΡΚΕΤΟ...ΝΑ ΕΧΕΙΣ ΚΑΤΙ ΝΑ ΕΛΠΙΖΕΙΣ...ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΤΙ ΝΑ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙΣ.............

12/04/2012, οι AcoustiCover στο BAT CITY CLUB

"Tη Μεγάλη Πέμπτη, 12/04/2012, οι AcoustiCover στο BAT CITY CLUB (Λ. Αλεξάνδρας 11, Αθήνα), σε μια βραδιά γεμάτη από πολύ όμορφες μουσικές και με πολλές εκπλήξεις. Η βραδιά θα ξεκινήσει περίπου στις 22:00... ακολουθεί η γνωστή πλέον βραδιά του ΓΙΑΤΡΟΥ με τον Μανώλη Τσίγκο στα decks!"

VINILION LIVE.....

NICK AND THE BACKBONE LIVE!
ΣΑΒΒΑΤΟ 24 ΜΑΡΤΙΟΥ 2012
ΩΡΑ 22.30 ΤΗΛ.210 2692640
EIΣΟΔΟΣ ΜΕ ΜΠΥΡΑ/ΚΡΑΣΙ 10 ΕURO

Νίκος Ντουνούσης - Guitar Vocals
Αλέξανδρος Αποστολάκης - Drums
Λάζαρος Λαζαρίδης - Bass

Ένα από τα καλύτερα blues rock σχήματα της Ελλάδας με βαθιά ιστορία και δεκάδες συνεργασίες με διεθνείς καλλιτέχνες του blues. Ο Νίκος Ντουνούσης, ο Αλέξανδρος Αποστολάκης – με μεγάλη δισκογραφία και αμέτρητες εμφανίσεις σε Ελλάδα και Ευρώπη - και ο Λάζαρος Λαζαρίδης αποτελούν το πιο ηλεκτρικό «blues power» τρίο της χώρας μας και ένα από τα δυναμικότερα στο είδος τους στην Ευρώπη. Ένα γκρουπ, το οποίο δεν άφησε κανένα ακροατήριο ασυγκίνητο. Οι Nick and the Backbone είναι το συγκρότημα το οποίο δημιουργήθηκε από τον Νίκο Ντουνούση. Θεωρείται από τους καλύτερους κιθαρίστες Blues στην Ελλάδα και ένα από ένας απο τους μοναδικούς του είδους στην Ευρώπη.Το αστείρευτο ταλέντο του και η μοναδική μουσική του δράση έχει προσελκύσει τα ελληνικά ακροατήρια στο Blues και συνέβαλε καθοριστικά στη διαμόρφωση της Ελληνικής μοντέρνας μουσικής σκηνής.
.................
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 23 ΜΑΡΤΙΟΥ
Rους Live !@ vinilion

Rous: One Man is the Band.
Ταυτόχρονα με την ετοιμασία του δεύτερου άλμπουμ του ο Rous (Γιώργος Ρους) με ένα band setup κάθε άλλο παρά
συνηθισμένο καταθέτει το φάσμα των ροκ επιρροών του καθώς και τραγούδια απο το ντεμπούτο δίσκο του,
λέγοντας τις ιστορίες του, πιο εκτεθειμένος αλλά και πιο άμεσος από ποτέ σε ένα μυσταγωγικό αλλά και άρτιο one
man band show. Συνδεδεμένος από καιρό με την one man band φιλοσοφία των “ανα τον κόσμο buskers”, έχει
αφομοιώσει πλήρως την εικόνα εκείνου του μουσικού, του οποίου η επιθυμία να γεμίσει με ήχους τη σκηνή, είναι
μεγαλύτερη από το φόβο του να είναι μόνος σε αυτή. Το να είσαι «άνθρωπος ορχήστρα» δεν έχει να κάνει με το να

είσαι απλώς μουσικός. Είναι state of mind.

Είσοδος: 10 ευρώ με μπύρα/κρασί
Ώρα έναρξης : 22.00

NORMA the band live @ BECINTO Bar, Πρέβεζα, 23.03.2012‏

NORMA THE BAND Live @ BECINTO Bar, Πρέβεζα 23.03.2012
Οι NORMA THE BAND, η ελληνόφωνη ροκ μπάντα, κυκλοφορoύν το δεύτερο άλμπουμ τους με τίτλο «ΕΝΑΝΤΙΟΝ» και περιοδεύουν στην Ελλάδα για την παρουσίαση και προώθησή του.
Επόμενος σταθμός των NORMA THE BAND η ΠΡΕΒΕΖΑ, όπου παρουσιάζουν ζωντανά τον καινούριο τους δίσκο «ΕΝΑΝΤΙΟΝ» στο BECINTO Bar (παραλία Πρέβεζας) την Παρασκευή 23 Μαρτίου 2012, πλαισιώνοντάς τον με ένα εκρηκτικό playlist, από επιλεγμένα κομμάτια του πρώτου τους δίσκου «ΒΟΡΕΙΑ ΚΑΙ ΔΥΤΙΚΑ» και φυσικά από αγαπημένες διασκευές της ελληνόφωνης ροκ σκηνής.
Οι πόρτες ανοίγουν στις 22:00 Είσοδος: Δωρεάν
Ο δίσκος «ΕΝΑΝΤΙΟΝ» είναι σε παραγωγή των NORMA THE BAND και του Nikodemos T. (Sonic Ark Studios) και κυκλοφορεί σε όλα τα δισκοπωλεία, όπως και το ντεμπούτο άλμπουμ της μπάντας «ΒΟΡΕΙΑ ΚΑΙ ΔΥΤΙΚΑ» από την ανεξάρτητη δισκογραφική εταιρία «Rana Records», σε διανομή από την «Soundforge Music Group».

SILVER DOLLAR, Μάρτιος 2012

Αυτή την εβδομάδα στο Silver Dollar, με όλα τα events να ξεκινούν μετά τις 10:00 το βράδυ και όπως πάντα με δωρεάν είσοδο έχουμε:

Τετάρτη 21 Μαρτίου: Αφιέρωμα στον Chris Cornell και τις μπάντες του (Temple of the Dog, Soundgarden, Audioslave) σε συνδυασμό με ένα πολύ ιδιαίτερο ακουστικό live από την αγαπημένη μας Alexandra McKay (Basement High).


Πέμπη 22 Μαρτίου: Το Silver Dollar υποδέχεται ακόμη ένα group για πρώτη φορά στο stage του, τους PIECE OF JOY, οι οποίοι παίζουν ένα κράμα soul, blues, folk, rock διασκευάζοντας κομμάτια γνωστών καλλιτεχνών κυρίως από τα 60s, 70s αλλά και νεότερων, με έναν ιδιαίτερο τρόπο, μέσα από το semi Acoustic ήχο τους, με μια cool και groovy διάθεση.

Genre: Soul Blues & Vintage Grooves
Members: George Athanas: Bass, Vocals
George Papazoglou:Percussion
Sakis Gallo: Guitars,Flute



Παρασκευή 23 Μαρτίου: Μας άρεσαν, περάσαμε καλά κι έτσι θα τους απολαύσουμε ξανά! Το ντουέτο των HOT BLOOD αποτελείται απο τους Γιάννη Βατζόλα (vocals - acoustic guitar) και Μιχάλη Πρωτοψάλτη (acoustic guitar - backing vocals).
Μετά το live θα ακολουθήσει party με τον Dj Chris BC στα decks!

FB event: https://www.facebook.com/events/250009375088486/

Σάββατο 24 Μαρτίου: Οι FULL HOUZE live, με τον μοναδικό τους ήχο (επηρεασμένο από Southern rock, rock 'n' roll, blues, country, folk), την εκπληκτική τους ενέργεια on stage αλλά και το πρώτο cd τους "Streets of town", που μόλις κυκλοφόρησε, διαθέσιμο για όποιον ενδιαφέρεται να το αποκτήσει!

Members: Panos Doucas- vocals
Giorgos Keratsopoulos - guitar
Miltos Veloukas - guitar
George Athanas - bass
Billy Koutis - Drums


Μετά το live το party συνεχίζεται με τον Dj Karrie White!


Silver Dollar
Εθνικής Αμύνης 19
Τ.Κ. 54621

People like us... για να ενημερώνεστε για όλα τα events του Silver Dollar!

Μπάμπης Στόκας live

Από Παρασκευή 23 Μαρτίου και κάθε Παρασκευή & Σάββατο
@ Aρχιτεκτονική

Από Παρασκευή 23 Μαρτίου και κάθε Παρασκευή &Σάββατο ο Μπάμπης Στοκας συνεχίζει τις πετυχημένες παραστάσεις του στην σκηνή της Αρχιτεκτονικής Live.
Ο σημαντικός τραγουδοποιός και ερμηνευτής με τη μοναδική του ικανότητα να ταξιδεύει το κοινό μέσα από ηλεκτρικούς δρόμους όσο και σε αυθεντικά λαϊκά ακούσματα ,κάνει μια αναδρομή στα τραγούδια που τον χαρακτήρισαν .Από κομμάτια των Πυξ Λάξ σε τραγούδια της προσωπικής του πορείας αλλά και σε απρόβλεπτες διασκευές ,καθώς και στα νέα του τραγούδια σε στίχους του σπουδαίου Άλκη Αλκαίου πρόσφατα κυκλοφόρησαν σε cd με τίτλο <Η Αυλή Των Τρελών>.

Ενορχήστρωση: Γιάννης Κωσταντινίδης

Πλήκτρα:Γιώργος Θεοδωρόπουλος
Μπουζούκι ,τζουράς,μαντολίνο ,μπαγλαμας :Γιώργος Παχης Τύμπανα :Στέφανος Λογοθέτης Κιθάρες :Γιάννης Κωσταντινίδης Μπάσο:Χρήστος Βογιατζής Ήχος :Σάκης Πυριοχος

Αρχιτεκτονική Live
Ελασιδών 6 (απο Πειραιως 116)Γκαζι
Τηλ:210/ 9014428 -3420842 Κιν: 6978185871
Είσοδος με ποτό : 12 ευρώ με ποτό

Σαν Σήμερα... 20 Μαρτίου

1948 Γεννήθηκε στην Θεσσαλονίκη ένας από τους σημαντικότερους τραγουδιστές και τραγουδοποιούς της Ελληνικής μουσικής σκηνής, ο Νίκος Παπάζογλου (1948-2011). Το 1972 μετά από ένα σύντομο ταξίδι στην Δυτική Γερμανία με το συγκρότημά του Ζηλωτής, επιστρέφει στην Ελλάδα και το 1977 κατεβαίνει στην Αθήνα καλεσμένος του Διονύση Σαββόπουλου για την παράσταση "Αχαρνής". Το 1978 σε συνεργασία με τους Νίκο Ξυδάκη και Μανώλη Ρασούλη, κυκλοφορεί το άλμπουμ "Η Εκδίκηση της Γυφτιάς" και ανατρέπει την -μέχρι τότε- μουσική τάξη πραγμάτων. Η επιτυχία του κορυφώνεται τα επόμενα χρόνια με άλμπουμ όπως τα "Δήθεν", "Μέσω νεφών", "Σύνεργα" κ.α. Ο Παπάζογλου θεωρείται ο "πατέρας" της Σχολής Θεσσαλονίκης και επηρέασε καλλιτέχνες όπως Ορφέα Περίδη, Σωκράτη Μάλαμα, Θανάση Παπακωνσταντίνου, Μελίνα Κανά κ.α. Δημοφιλή τραγούδια του: "Στην ρωγμή του χρόνου", "Υδροχόος", "Πότε Βούδας πότε Κούδας", "Κανείς εδώ δεν τραγουδά", "Αύγουστος" κ.α.

1988 Ο μεγάλος πιανίστας, συνθέτης και ενορχηστρωτής της jazz Gil Evans (Ian Ernest Gilmore Green 1912-1988) απεβίωσε σε ηλικία 75 ετών στο Κουερναβάκα του Μεξικό. Συνεργάστηκε με μεγάλους μουσικούς της jazz όπως οι Charlie Parker και Miles Davis, και βοήθησε στην ανάπτυξη της cool jazz, free jazz και fusion jazz. Ήταν μεγάλος θαυμαστής του Jimi Hendrix αλλά ο θάνατος του κιθαρίστα δεν επέτρεψε την συνεργασία τους. Παρόλα αυτά το 1986 κυκλοφόρησε ένα άλμπουμ με τραγούδια του Hendrix σε δικές του ενορχηστρώσεις. Την ίδια χρονιά το όνομα του γράφτηκε με χρυσά γράμματα στο Jazz Hall of Fame. Μετά τον θάνατο του, το 1989 κέρδισε το βραβείο Grammy "Best Jazz Instrumental Performance, Big Band" για το άλμπουμ "Bud and Bird".

1960 Ο Elvis Presley ξεκινά τις πρώτες του ηχογραφήσεις από τη στιγμή που απολύθηκε από το στρατό στις 5 Μαρτίου. Παρέα με τον κιθαρίστα Scotty Moore αρχίζουν δουλεία με τα τραγούδια "Stuck on You" και "Fame and Fortune" στο στούντιο της RCA Records στην πόλη Νάσβιλ στο Τενεσί των Η.Π.Α. γνωστό ως RCA Studio B.

1969 Στην Βρετανική πρεσβεία στο Γιβραλτάρ ο John Lennon παντρεύεται την Yoko Ono. Η τελετή του γάμου διήρκησε δέκα λεπτά. Το τραγούδι των The Beatles, "The Ballad of John and Yoko" είναι μια μικρή ιστορία του γάμου τους.

1991 Ο τετράχρονος γιος του Eric Clapton, Conor σκοτώνεται όταν πέφτει από το παράθυρο του 53ου ορόφου του διαμερίσματος τους στη Νέα Υόρκη. Ο Clapton έγραψε αργότερα για τον χαμένο γιο του, το τραγούδι "Tears in Heaven".

Δευτέρα 19 Μαρτίου 2012

JIMMY PAGE: Κυκλοφορία ανέκδοτων πειραματικών του ηχογραφήσεων από τις αρχές των 70s

Ο τεράστιος Jimmy Page κυκλοφορεί αύριο, 20 του Μάρτη, αποκλείστικα μέσω του προσωπικού του site και μόνο σε βινύλιο, το LP “Lucifer Rising and Other Sound Tracks”, το οποίο περιλαμβάνει μέχρι σήμερα ανέκδοτες, avant-garde και πειραματικές ηχογραφήσεις του κιθαρίστα των Led Zeppelin στο home studio του στις αρχές των ‘70s.

Μία από αυτές τις συνθέσεις επρόκειτο να χρησιμοποιηθεί στο soundtrack της μικρού μήκους ταινίας του Kenneth Anger“Lucifer Rising”, το 1972, όμως τελικά η μουσική που κατέληξε στην ταινία, γράφτηκε από τον Bobby Beausoleil, ο οποίος υπήρξε ένας από τους δολοφόνους της «οικογένειας» του Charles Manson και συνέθεσε την μουσική της ταινίας μέσα από την φυλακή.
Παρακάτω μπορείτε να δείτε ολόκληρο στο “Lucifer Rising”, στο οποίο συμμετέχει, μάλιστα και οJimmy Page, σε μια cameo εμφάνιση.