ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ - ROCK - ROCK NEW'S

ΣΤΗΛΕ e-mail: spacefm@gmail.com

ΚΛΙΚΑΡΑΝ--> <--ΑΤΟΜΑ. ROCK NEW'S - ΣΕ ΜΙΑ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΜΑΣ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΟΥΜΕ ΝΕΟΥΣ ΤΡΑΓΟΥΔΙΣΤΕΣ ΚΑΙ GROUP ΣΑΣ ΠΡΟΣΚΑΛΟΥΜΕ ΟΣΟΙ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΑΝΑΡΤΗΣΟΥΜΕ ΣΤΟ SITE ΜΑΣ ΣΥΝΑΥΛΙΕΣ ΚΑΙ EVENT'S

Σάββατο 13 Ιουνίου 2009

ΝΕΑ ΤΟΥ ROCK

Αφού σας ευχαριστήσουμε για μία ακόμα φορά για την υποστήριξη σας προς το group μας θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε για την προσφορά προς τα μέλη μας, συγκεκριμένα για τον eventΜιχάλης Εμιρλής και Λεωνίδας Μπαλάφας στον Μύλο της Θεσσαλονίκης http://www.facebook.com/username/#/event.php?eid=88961256844 όλα μας τα μέλη έχουν την δυνατότατα να μπουν με έκπτωση και αντί για την τιμή των 15 € να πληρώσουν μόνο 10 €.
Για να μπορέσετε να επωφεληθείτε της έκπτωσης
τυπώστε την εικόνα που ΕΙΝΑΙ ΑΚΡΙΒΟΣ ΑΠΟ ΚΑΤΟ!

////////////
15-6-2009 ο Γιώργος Δημητριάδης μιλά στον Θόδωρο Σαραντή
την ερχόμενη Δευτέρα 15/6/2009
στις 8 το βράδυ ο Γιώργος Δημητριάδης
θα μιλήσει για τον νέο του δίσκο
'ΣΑΒΒΑΤΟ'
με τον Θόδωρο Σαραντή στον 9.84!
Συντονιστείτε όλες κι όλοι!


////////////


Ο Αλκίνοος Ιωαννίδης στα Γιάννενα
Πέμπτη 18 Ιουνίου 2009


Ο Αλκίνοος Ιωαννίδης θα μας συναντήσει το φετινό καλοκαίρι στα Γιάννενα στο υπαίθριο θέατρο ΕΗΜ για να παρουσιάσει ένα πρόγραμμα που θα αποτελείται κυρίως από τραγούδια της «προσωπικής» του δισκογραφίας.


Τραγούδια από τον τελευταίο του δίσκο, με τίτλο ‘Νεροποντή’ αλλά και από την πορεία του μέχρι σήμερα.


Η ενορχήστρωση κάποιων από αυτά πλησιάζει την πρώτη εκτέλεση, ενώ στα περισσότερα διαφοροποιείται πολύ, επιτρέποντας τον αυτοσχεδιασμό και μια μουσική ελευθερία με αποτέλεσμα το κοινό να απολαμβάνει μία μοναδική μουσική εμπειρία από ένα σχήμα ιδιαιτέρως ταλαντούχων και ευφάνταστων μουσικών.


Πιο συγκεκριμένα, συνοδοιπόροι του θα είναι οι:Σταύρος Λάντσιας (πιάνο, πλήκτρα), Γιώργος Καλούδης (βιολοντσέλο, κρητική λύρα), Μιχάλης Καπηλίδης (τύμπανα), Την επιμέλεια ήχου θα έχουν οι Βαγγέλης Λάππας και Κώστας Βάμβουκας ενώ τους φωτισμούς θα επιμεληθεί ο Κωνσταντίνος Αλεξίου.


Τοποθεσία:
Θέατο ΕΗΜ
Πόλη:
Ioánnina, Greece
Τηλέφωνο:
2651074780
Email:
info@musicom.gr


/////////////
ΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΛΑΪΚΩΝ ΟΡΓΑΝΩΝ
ΥΠΟΔΕΧΕΤΑΙ ΤΗΝ ΚΙΘΑΡΑ ΤΗΣ ΔΑΝΑΗΣ!..


ΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΛΑΪΚΩΝ ΟΡΓΑΝΩΝΥΠΟΔΕΧΕΤΑΙ ΤΗΝ ΚΙΘΑΡΑ ΤΗΣ ΔΑΝΑΗΣ!..
Τιμητικό αφιέρωμα για την
Παγκόσμια Ημέρα Μουσικής
Δευτέρα 22 Ιουνίου 2009 – ώρα 20:00
Ο καθιερωμένος εορτασμός της Παγκόσμιας Ημέρας Μουσικής στον κήπο του Μουσείου Ελληνικών Λαϊκών Μουσικών Οργάνων συνδυάζεται φέτος μ’ ένα ιδιαίτερο γεγονός. Ένα τιμητικό αφιέρωμα στην κορυφαία τραγουδίστρια που «έφυγε» φέτος: στη Δανάη (Στρατηγοπούλου) και στην υποδοχή της κιθάρας της, την οποία η ίδια και η κόρη της Λήδα Χαλκιαδάκη αποφάσισαν να δωρίσουν στο Μουσείο.Πρόκειται για ένα μουσικό όργανο εξαιρετικής τέχνης, από τα αριστουργήματα του ονομαστού οργανοποιού των αρχών του 20ου αιώνα, Δημητρίου Μούρτζινου. Ο Μούρτζινος είχε κατασκευάσει μόνο δυο πανομοιότυπα όργανα, ένα για τον πρίγκιπα Ανδρέα κι ένα για τον Πορφυρόπουλο, ονομαστό τροβαδούρο της Πάτρας. Μετά τον θάνατο του Πορφυρόπουλου (που οι ρομαντικές αφηγήσεις της εποχής τον θέλουν ν’ αφήνει την τελευταία του πνοή πάνω στην κιθάρα του), το όργανο κατέληξε στη Δανάη, όταν ξεκινούσε την καριέρα της στη μάντρα του Αττίκ, κι έκτοτε ταυτίστηκε μαζί της, όπως αναγραφόταν πάντοτε στις εμφανίσεις της:
«Η Δανάη με την κιθάρα της!..».
Στο αφιέρωμα θα τιμηθεί όχι μόνον η σπουδαία τραγουδίστρια –μούσα του Αττίκ, του Χαιρόπουλου και του Γιαννίδη- αλλά παράλληλα και η εξαιρετική λογοτέχνις, ποιήτρια, μεταφράστρια των έργων του Πάμπλο Νερούδα, καθηγήτρια της ελληνικής λαογραφίας στο Πανεπιστήμιο της Χιλής, που αγάπησε σαν δεύτερη πατρίδα της.
Συμμετέχουν η Αρλέτα, η Λήδα Χαλκιαδάκη, ο Κώστας Καράλης και η Αναστασία Έδεν. Θα παίξουν οι μουσικοί: Άλκηστη Ραυτοπούλου (πιάνο), Φώτης Μυλωνάς (φλάουτο-μπάσο), Σωκράτης Γανιάρης (τύμπανα) και Νίκος Κοταράς (κιθάρα).
Αποσπάσματα από κείμενα της Δανάης θα διαβάσει η ανιψιά της, ηθοποιός Αλεξάνδρα Σακελλαροπούλου.Ομιλητές θα είναι ο πρόεδρος του Μουσείου Λαϊκών Οργάνων Λάμπρος Λιάβας, καθηγητής του Πανεπιστημίου Αθηνών, και ο λογοτέχνης Δημήτρης Πιστικός.
Χαιρετισμό θα απευθύνουν η κόρη της Δανάης Λήδα Χαλκιαδάκη, ο συνθέτης Μίμης Πλέσσας και η πρέσβης της Χιλής Σοφία Πρατς.

Η είσοδος θα είναι ελεύθερη.
Μουσείο Ελληνικών Λαϊκών Μουσικών Οργάνων Φοίβου Ανωγειανάκη - Κέντρο Εθνομουσικολογίας
Διογένους 1-3, Πλατεία Αέρηδων Πλάκα
Τηλ. 210 3254119, 3254129, 3250198

/////////////
JOHNIETHIN & COSTINHO @ Mουσικό Καφενείο

O Johnie Thin παρέα με τον παλιόφιλο Costinho αναλαμβάνουν να φέρουν σε πέρας το ταξίδι που έχουν, εδώ και καιρό ξεκινήσει, στην ύπαιθρο του αμερικάνικου νότου.

Όπου με παιγνιώδη διάθεση και αυτοσχεδιαστική τάση θα κάνουν στάση στη διπλή γραμμή του δρόμου που οδηγεί από την Country στο Blues, στο Rock 'n' Roll, στη Folk συναντώντας τον Blind Willie Mctell,τον Robert Johnson, τον Hank Williams, τον Leonard Cohen και γενικώς όλους τους τίμιους, τους κατατρεγμένους, τους λαϊκούς ήρωες της "καλής" Αμερικής.
'Ολα αυτά με τον ευρωπαϊκό αέρα που αρμόζει σε δυο τόσο φίνους αρτίστες...
Έναρξη:
Παρασκευή, 19 Ιουνίου 2009 στις 10:30 μ.μ.
Τοποθεσία:
Μουσικό Καφενείο
Οδός:
Πατησίων και Τήνου 12
Τηλέφωνο:
2108217435
Email:
kentriko.odeio@gmail.com

Παρασκευή 12 Ιουνίου 2009

ΝΕΑ ΤΟΥ ROCK

Joanna Drigo Acoustic Live sto Trova

nikos drogosis sto piano
Έναρξη:
Κυριακή, 14 Ιουνίου 2009 στις 10:30 μ.μ.


Τοποθεσία:
monastiraki
Οδός:
athinas & vlahavas 9
Πόλη:
Athens, Greece

///////////

A CONCERT LIVE FOR YMHTTOS
ΔΙΑΔΗΛΩΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΡΑΓΟΥΔΑΜΕ
ΓΙΑ ΤΗ ΖΩΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΥΜΗΤΤΟ


ΓΕΩΡΓΙΑ ΒΕΛΗΒΑΣΑΚΗ (GAIA) + ΑΡΗΣ ΖΑΡΑΚΑΣ
(ΡΟΔΕΣ)ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΚΑΙ ΒΑΣΙΛΗΣ ΚΟΡΑΚΑΚΗΣ
ΓΙΑΝΝΗΣ ΛΑΡΔΗΣ - GLOIRE CARTON
B.A.S.E.S.
(ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΙΣΟΔΟΣ)
Ο Δήμος Καισαριανής και η Εθελοντική Δασοπροστασία Δήμου Καισαριανής διοργανώνουν συγκέντρωση και συναυλία για την ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗ του Υμηττού την Δευτέρα 15/06/2009 και ώρα 19:30 στο χώρο του πυροφυλακίου της Καισαριανής.
Για να βάλουμε τέλος στα σχέδια του ΥΠΕΧΩΔΕ και το Π.Δ. για την υποβάθμιση του τελευταίου όρθιου δάσους της Αττικής.
Για να υπερασπίσουμε το περιβάλλον και την ποιότητα ζωής των παιδιών μας & αυτών που θα γεννηθούν μετά.
Για να γίνει ο Υμηττός Εθνικός Δρυμός, μνημείο της ιστορίας της φύσης και του πολιτισμού με απόλυτη προστασία και απαγόρευση κάθε οικονομικής και εμπορικής δραστηριότητας στον πυρήνα και τα όρια του.
Για να μην περάσει κανένας αυτοκινητόδρομος από προστατευόμενες περιοχές.
Για την ζωή και την αξιοπρέπεια μας που απειλούνται από τους μεγάλο-εργολάβους, τα οικο-δομικά συμφέροντα, τους άφρονες, επιλήσμονες πολιτικούς και τις πολιτικές τους που περιφρονούν τη ζωή, τη φύση και την υγεία μας.ΕΛΑΤΕ ΟΛΟΙ.
ΠΟΛΙΤΕΣ, ΦΟΡΕΙΣ, ΜΙΚΡΟΙ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΟΙ.
ΕΛΑΤΕ ΝΑ ΔΙΑΔΗΛΩΣΟΥΜΕ & ΝΑ ΤΡΑΓΟΥΔΗΣΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΖΩΗ,
ΓΙΑ ΤΟΝ ΥΜΗΤΤΟ ΠΟΥ ΑΠΕΙΛΕΙΤΑΙ ΑΠΟ ΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΤΟΥ ΥΠΕΧΩΔΕ.
ΠΑΛΕΥΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΡΑΓΟΥΔΑΜΕ ΓΙΑ ΤΟ ΑΥΡΙΟ.ΜΕ ΤΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΠΟΥ ΜΠΟΡΟΥΝ ΚΑΙ ΚΑΝΟΥΝ ΜΕ ΑΓΩΝΕΣ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ.
ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ ΠΟΥ ΔΙΝΟΥΝ ΚΑΙ ΤΗ ΖΩΗ ΤΟΥΣ ΓΙΑ ΝΑ ΣΩΣΟΥΝ ΤΑ ΔΑΣΗ.
ΓΙΑΤΙ ΤΑ ΔΑΣΗ ΕΙΝΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΑΓΑΘΟ ΚΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΟΛΩΝ ΝΑ ΤΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΣΟΥΜΕ.ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΤΗ ΖΩΗ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΥΨΙΣΤΟ ΤΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΜΑΣκαι:…
« Όταν η διοίκησις βιάζει, αθετεί και καταφρονεί τα δίκαια του λαού, το να κάνει ο λαός ή μέρος του λαού επανάστασιν είναι το πλέον ιερό από τα χρέη του και το πλέον απαραίτητον από τα δικαιώματα του. »
(Ρήγας Φεραίος)
Διοργανωτής:
ΔΗΜΟΣ ΚΑΙΣΑΡΙΑΝΗΣ
Είδος:
Μουσική/Τέχνες - Συναυλία
Δίκτυο:
Global
Έναρξη:
Δευτέρα, 15 Ιουνίου 2009 στις 7:30 μ.μ.

Τοποθεσία:
ΠΥΡΟΦΥΛΑΚΙΟ ΚΑΙΣΑΡΙΑΝΗΣ
Οδός:
ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΚΑΡΑΜΟΛΕΓΚΟΥ (προέκταση Εθνικής Αντιστάσεως)
Πόλη:
Athens, Greece
Προβολή Χάρτη
Google
MapQuest
Microsoft
Yahoo
Τηλέφωνο:
2107292601
Email:
http://www.dasoprostasia.gr/

johnny Vavoura Band Live at Rock Of The Bay 13/6/2009

Rock Of The Bay
Elate na rockaroyme kai na goystaroyme!
Freatidos 42
Peiraias

Και αυτή τη Πέμπτη με τους C:Real sto Socialista Club

Με τους C:Real και αυτή τη Πέμπτη

στο Socialista Club στο Γκάζι
σ'ενα νέο πρόγραμμα και 3 καινούργια
μέλη στο συγκρότημα!
Ο Τάκης, η Ειρήνη και ο Χρήστος καλοσωρίζουν
τον Θοδωρή στο μπάσο,
τον Κάρλος στη κιθάρα και τον Αντώνη στα τύμπανα!
Be there!!!
Κάθε Πέμπτη!
Είσοδος ελεύθερη!
Ποτό €8,
special: 9€
Φιάλη €80,
special: 90€
Info & κρατήσεις: 210 3474733

Γιάννης Αγγελάκας και Επισκέπτες

Οι Επισκέπτες, είναι η ορχήστρα που έφτιαξε ο Γ. Αγγελάκας μετά τη διάλυση του συγκροτήματος ΤΡΥΠΕΣ το 2001. Αποτελείται από 14 καταξιωμένους μουσικούς και η μουσική τους ισορροπεί ανάμεσα στο παραδοσιακό, το ρεμπέτικο και το λαϊκό από τη μια μεριά και το rock, το pop και το dub από την άλλη, με πολύ ιδιαίτερο τρόπο.
Ο δίσκος τους «ΑΠΟ ΔΩ ΚΑΙ ΠΑΝΩ», είναι μια ξεχωριστή πρόταση για την ελληνική μουσική και γνώρισε μεγάλη αποδοχή από το ελληνικό κοινό και τον τύπο. Κυκλοφορεί από την δική τους εταιρεία ALL TOGETHER NOW, που συστάθηκε για να καλύψει τις δικές τους παραγωγές και αυτή τη στιγμή αριθμεί 5 δίσκους.
Στη συναυλία θα ακουστούν τραγούδια από το δίσκο «ΑΠΟ ΔΩ ΚΑΙ ΠΑΝΩ», από το soundtrack «Ο ΧΑΜΕΝΟΣ ΤΑ ΠΑΙΡΝΕΙ ΟΛΑ» και διασκευές κομματιών του συγκροτήματος ΤΡΥΠΕΣ, καθώς και κομμάτια από τον καινούριο δίσκο που ηχογραφείται αυτή τη στιγμή.
Οι Επισκέπτες είναι:
ΧΡΗΣΤΟΣ ΧΑΡΜΠΙΛΑΣ - ΗλεκτρονικάΝΤΙΝΟΣ ΣΑΔΙΚΗΣ - Μπαγλαμάς, φωνητικάΠΑΝΤΕΛΗΣ ΚΩΣΤΑΣ - Ηλεκτρικές Κιθάρες ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΛΑΖΑΡΙΝΟΣ - Μπάσο σαξόφωνο ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΑΡΙΝΟΣ - Τρομπόνι ΓΙΩΡΓΟΣ ΑΒΡΑΜΙΔΗΣ - Τρομπέτα ΝΙΚΟΣ ΒΕΛΙΩΤΗΣ - Βιολοντσέλο ΚΕΛΛΥ ΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΥ - Βιολί ΧΡΗΣΤΟΣ ΤΣΑΠΡΑΖΗΣ - Ακ. Μπάσο ΣΤΑΘΗΣ ΑΡΑΜΠΑΤΖΗΣ - Ακουστική κιθάρα ΒΑΣΙΛΗΣ ΜΠΑΧΑΡΙΔΗΣ - Κρουστά ΝΙΚΟΣ ΑϊΒΑΖΙΔΗΣ - Κρουστά ΤΙΤΟΣ ΚΑΡΓΙΩΤΑΚΗΣ - ΚονσόλαΓΙΑΝΝΗΣ ΠΕΙΡΑΛΗΣ - VideoΒΑΓΓΕΛΗΣ ΧΑΧΟΛΟΣ - MonitorΤΗΛΕΜΑΧΟΣ ΑΝΔΡΕΑΔΗΣ - Φωτισμοί
Τιμές εισιτηρίων : προπώληση 15€, στο ταμείο του θεάτρου 20€
Η συναυλία γίνεται στα πλαίσια του Φεστιβάλ Πέτρας, στο Θέατρο Πέτρας (Πετρούπολη).

Πέμπτη 11 Ιουνίου 2009

Μαύρη Μαγιονέζα

Συναυλίες Μαύρης Μαγιονέζας:




12 Ιουνίου: ΣΕΡΡΕΣ (Music Breakpoint Festival- Θεατράκι Σερρών)

15 Ιουνίου: ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ (Summer City Festival - Βαβυλωνία Μύλος)

21 Ιουνίου: ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ (European Music Day - Εμπορικό κέντρο "Μακεδονία")

22 Ιουλίου: ΚΑΣΤΑΝΙΕΣ ΕΥΡΟΥ (Άρδας '09)

9 Αυγούστου: ΑΣΠΡΟΒΑΛΤΑ (Αμφιθέατρο Beach Volley)

4 Σεπτεμβρίου: ΛΙΒΑΔΕΙΑ

<-------->

2) Φεστιβάλ Mass Room Music Factory (School's Out - Thessaloniki Wave '09):http://massroomstudio.com/nea/38-massroomfestival.html


School's Out - Festival '09: the bands

Ορίστε λοίπον ένα δείγμα της εγχώριας νέας μουσικής σκηνής. Μαθητικά και νεανικά συγκροτήματα με πολύ ενδιαφέρον και μέλλον στο School's Out - Thessaloniki Wave '09, το φεστιβάλ που διοργανώνει το Mass Room Music Factory για την σκηνή που αγαπάμε. Την Παρασκευή,

19 Ιουνίου στο 8ball Club της Θεσσαλονίκης,

η πιτσικαρία τα σπάει...!
Ακολουθούν βιογραφικά και μουσικά δείγματα (παραγωγής Mass Room) από τις μπάντες που θα εμφανιστούν. Το line-up δεν έχει κλείσει ακόμα, οποιεσδήποτε αλλαγές θα ανακοινώνονται εδώ...

Οι Incognito είναι μια σχολική μπάντα που δημιουργήθηκε τον

Σεμπτέμβριο του 2007. Η σύσταση του συγκροτήματος δεν είναι η αρχική, αφού οι Incognito περάσαν αρκετά στάδια, ψάχνοντας τα κατάλληλα μέλη. Πριν ένα μήνα, οι Μαρία Σαρτζετάκη και ο Αίσωνας Χαρατσάρης δώσαν την τελευταία τους συναυλία με το συγκρότημα. Από τον Μάιο η μπάντα παραμένει στη σύσταση που έχει μέχρι σήμερα, με τα 4 μέλη της. Παρόλη τη μικρή σταδιοδρομία τους, οι Incognito έχουν δώσει συναυλίες σε μερη όπως: Παπαγάλος, φεστιβάλ “Γαρύφαλλο” στο Κολλέγιο Ανατόλια, Πλατεία Αριστοτέλους, Πλατεία Αγίας Σοφίας, club Times…… Ο ήχος την μπάντας θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως punk rock, rock ‘n’ roll, με επιρροές από Clash, Ramones, Green Day, Beatles και πολλές ακόμα...

Μέλη:

Βασίλης Χατζηστεφάνου (φωνή, κιθάρα)

Αλεξίου Γιώργος (μπάσο)

Δαβίδ Αμαρίλιο (τύμπανα)

Νικόλας Στάγκος (πλήκτρα)

<--------->

Οι hellthrown δημιουργήθηκαν τον χειμώνα του 2007 από τον Τάσο και τον Κώστα. Ο Δημήτρης ήταν ο πρώτος που μπήκε στο συγκρότημα. Μετά από πολλές δυσκολίες οι hellthrown κανόνισαν την πρώτη τους ζωντανή εμφάνιση. Ο Τάσος ο Κώστας και ο Δημήτρης μαζί με την Σοφία Πέτρου (φωνή) και τον Κώστα Φάλαρη(ντραμς) έπαιξαν στις 27/6/08 στο 2ο γυμνάσιο Περαίας. Μετά από αυτό το συγκρότημα ξεκίνησε την αναζήτηση σταθερών μελών. Τα 2 πρώτα μόνιμα μέλη του συγκροτήματος ήταν ο Κώστας Γαλάνης (φωνή) και Ηλίας Βουγιούκας (ντραμς). Αργότερα και οι 2 άφησαν το συγκρότημα για προσωπικούς λόγους. Τότε τα καθήκοντα του τραγουδιστή ανέλαβε ο Τάσος και ο νέος ντράμερ Γιώργος Κουτσούρης μπήκε στους hellthrown που πέρασαν σε έναν πιο σκληροπυρηνικό thrash ήχο. Μετά από την εμφάνισή τους στο rock bar “παπαγάλος“ ηχογράφησαν το πρώτο τους demo “Anthem of Death”, που περιείχε 2 κομμάτια, το “werewolf’s scream” και το ομώνυμο “Anthem of Death”. Αφού το συγκρότημα πραγματοποίησε άλλες 2 εμφανίσεις ηχογράφησε ένα τρίτο κομμάτι το “Vengeance”. Τώρα το συγκρότημα συνεχίζει να προσπαθεί να γίνεται όλο και καλύτερο και υπόσχεται πολλά τραγούδια και εμφανίσεις.

Μέλη:

Τάσος Βότσης (φωνή, κιθάρα)

Δημήτρης Λιακόπουλος (κιθάρα)

Κώστας Γρουσουζάκος (μπάσο)

Γιώργος Κουτσούρης (τύμπανα)

<------------>

Η ιδέα των 0-Zone γεννιέται κάπου στο φθινόπωρο του 2007, τότε που οι 2 κιθαρίστες (Κωστιδης και Τζιουρτζεκ Δημήτρης) αποφάσισαν να φτιάξουν το συγκρότημα. Αρχικά έκαναν πρόβες σε ένα γκαράζ μόνοι τους μέχρι να αποφασίσουν την λίστα των κομμάτια που θα έπαιζαν. Όταν ο κολλητός τους Βασίλης Πολυχρονιδης έμαθε για το συγκρότημα τους ζήτησε να έρθει ως drummer. Έτσι οι 0:Zone έγιναν τρεις. Κάπου στο καλοκαίρι του 2008 στο συγκρότημα μπαίνει ο Κωστιδης Γιώργος καλύπτοντας την θέση του τραγουδιστή. Στις 26 Οκτώβριου οι 0:Zone εμφανίζονται live για πρώτη φορά σε ένα μπαράκι στη πόλη της Πτολεμαΐδα. Ήταν μια μεγάλη επιτυχία εκείνη η βράδια για την μπάντα. Έτσι το συγκρότημα αρχίζει να ψάχνει για μπασιστα καθώς ο ήχος δεν ακουγόταν ικανοποιητικά γεμάτος. Έτσι, μέσα από μια αγγελία, ολοκληρώνεται το συγκρότημα με την Αντωνία Ελευθεριαδου στο ηλεκτρικό μπάσο. Τα Χριστούγεννα του 2008 ηχογραφείται το πρώτο demo του συγκροτήματος και παράλληλα ολοκληρώνονται οι πρώτες 2 επιτυχημένες συναυλίες τους με μπάσο πλέων. Σήμερα οι 0:Zone ξεχωρίζουν στη τοπική metal σκηνή και ελπίζουν για το αύριο σε ξένες σκηνές.

Μέλη:

Γιώργος Κωστίδης (φωνή)

Δημήτρης Κωστίδης (κιθάρα)

Δημήτρης Τζιούρτζεκ (κιθάρα)

Αντωνία Ελευθεριάδου (μπάσο)

Βασίλης Πολυχρονίδης (τύμπανα)

<------------->

Οι RTFM ( Read The Fucking Manual) ξεκίνησαν εντελώς τυχαία το χειμώνα του 2007 μέσα από μια δυνατή φιλία. Οι RTFM ξεκίνησαν πολύ αισιόδοξα καθώς η πρώτη τους επιτυχία ήρθε μέσα στις πρώτες εβδομάδες με το πέρασμα στη δεύτερη φάση του Schoolwave 2008. Η δεύτερη φάση δεν κατέληξε όπως θα θέλανε αλλά τους έδωσε το πείσμα για να γίνουν καλύτεροι. Συνεχίσανε με αρκετά live σε πολλά μέρη της Θεσσαλονίκης και με αυτόν τον τρόπο φτιάξανε το όνομά τους. Ένα σημαντικό βήμα ήταν η εμφάνιση στο Schoolwave tour στη Θεσσαλονίκη την Άνοιξη του 2009. O ήχος του συγροτήματος είναι ένας συνδιασμός pop-punk με rock’n’roll.

Μέλη:

Ευθύμης Νικόλτσιος (φωνή)

Παναγιώτης Πυλαρινός (κιθάρα)

Βασίλης Crabbe (κιθάρα)

Βασίλης Παπαπαναγιώτου (μπάσσο)

Νικόλας Γεωργόπουλος (τύμπανα)

<------>

Οι Pause Experiment ειναι μια μπαντα που δημιουργηθηκε oυσιαστικα στο τελος του καλοκαιριου του 2008. Εχει επιρροες απο Γ. Αγγελακα, Squirrel Nut Zippers, Pink Floyd, Acoustic Ladyland και πειραματιζεται με ελληνικο στίχο σε ενα παντρεμα απο αυτα τα ειδη.

Μέλη:

Θάνος Μητάκος (φωνή, κιθαρα)

Τάνια Ζούντσα (σαξόφωνο)

Ορέστης Παρτσινακίδης (μπάσο)

Παντελής Τόμης (τύμπανα)

ΝΕΑ ΤΟΥ ROCK

Live Στάθης Αρτινός
Special Guest Γιώργος Βάνας
at Gyala Music Stage

Έναρξη:
Κυριακή, 14 Ιουνίου 2009 στις 10:30 μ.μ.

Τοποθεσία:
Gyala Music Stage
Οδός:
Makedonias & Smyrnis 3 (apo Peiraios 204), Tayros
Πόλη:
Athens, Greece
Προβολή Χάρτη
Google
MapQuest
Microsoft
Yahoo
Τηλέφωνο:
2103424249
Email:
zeneugene@yahoo.gr
/////////////
Η Ανοσία των Ανάπλους
Οι ανάπλους ξεκίνησαν στα μέσα τις δεκαετίας του '90 ορμώμενοι από την αγάπη τους για τη μουσική της ανεξάρτητης μουσικής σκηνής. Έφτιαξαν την δική τους μπάντα λοιπόν που κινούνταν στα πλαίσια του garage με την punk αίσθηση που μπορούσε να δώσει στη μουσική τους η επιρροή από τους Sonic Youth και τους Pixies. Με το πέρασμα των χρόνων και με αλλαγές στην σύνθεση τους ενσωμάτωσαν στοιχεία post rock στη μουσική τους δοκιμάζοντας τον καινούργιο ήχο στις δεκάδες συναυλίες τους στην Αθήνα.
Το 2007 ηχογραφούν το πρώτο τους demo, το οποίο είχε σαν αποτέλεσμα να τους οδηγήσει στην πρώτη τους ολοκληρωμένη δουλειά με τίτλο ανοσία. Ηχογραφημένο εξ ολοκλήρου στο στούντιο SCA (όπως και το demo που προηγήθηκε), κατά την περίοδο 2008, με την βοήθεια του έμπειρου παραγωγού Θεόδωρου Ζεφκίλη περιλαμβάνει δεκατρία τραγούδια τα οποία αποτελούν το κλείσιμο ενός κύκλου της μακριάς πορείας τους στον χώρο της ανεξάρτητης σκηνής.
H ανοσία κυκλοφορεί από τις 4 Μαΐου στα δισκοπωλεία από την Anazitisi Records και η διανομή γίνεται από το Μουσικό Ταχυδρομείο.
www.myspace.com/anaplousband



////////////////////









Συνέντευξη Τύπου με θέμα την ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΓΙΟΡΤΗ ΤΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ 2009 σε Πρέβεζα και Πάργα, που θα ξεκινήσει την Παρασκευή 19 Ιουνίου, και θα ολοκληρωθεί την Κυριακή 21 του μήνα, θα παραχωρηθεί από τους διοργανωτές την Παρασκευή 12 Ιουνίου. Η συνέντευξη Τύπου θα πραγματοποιηθεί στις 11.00 το πρωί, στην αίθουσα του Νομαρχιακού Συμβουλίου Πρέβεζας.Στη συνέντευξη Τύπου εκτός από τους εκπροσώπους των διοργανωτών θα παραβρεθούν και καλλιτέχνες που συμμετέχουν στις εκδηλώσεις.Αναλυτικά το πρόγραμμα των εκδηλώσεων έχει ως εξής:ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΠαρασκευή 19 ΙουνίουΣτην Πρέβεζα, την Παρασκευή 19 Ιουνίου με παράλληλες εκδηλώσεις στο Νέο Αρχαιολογικό Μουσείο Νικόπολης, στο Πνευματικό Κέντρο Δήμου Πρέβεζας, στην πλατεία Ανδρούτσου και στα μπαρ της πόλης. Η Γιορτή ξεκινά στο Νέο Αρχαιολογικό Μουσείο Νικόπολης στις 20:00 με ένα ποικίλο πρόγραμμα για όλες τις ηλικίες που περιλαμβάνει συναυλία κλασσικής μουσικής, κουιντέτα πνευστών, αλλά και μουσική παράσταση για παιδιά. Οι εργασίες της έκθεσης αρχαιοτήτων στο Νέο Αρχαιολογικό Μουσείο Νικόπολης, το κτίριο του οποίου παραδόθηκε στη ΛΓ΄ ΕΠΚΑ το καλοκαίρι του 2006, ολοκληρώνονται στις 30 Ιουνίου. Πρωταρχικός στόχος της μόνιμης έκθεσης αποτελεί η σύνδεση του αρχαιολογικού χώρου της Νικόπολης με το Μουσείο. Με τη χρήση οπτικοακουστικού υλικού στην είσοδο του Μουσείου και κατάλληλα διαμορφωμένα περιβάλλοντα στις δύο κύριες αίθουσες της Έκθεσης, επιτυγχάνεται η προβολή της ανθρώπινης παρουσίας και δραστηριότητας στη ρωμαϊκή και παλαιοχριστιανική Νικόπολη. Συμμετέχοντας στην Ευρωπαϊκή Γιορτή της Μουσικής 2009 το Νέο Αρχαιολογικό Μουσείο Νικόπολης ανοίγει τον προαύλιο χώρο του για να προαναγγείλει τη λειτουργία με τις παρακάτω εκδηλώσεις : Το Ωδείο Πολυρυθμία θα παρουσιάσει την παράσταση «Ήταν ένα μικρό χαρτάκι» βασισμένη στο ομώνυμο βιβλίο και cd, μια παράσταση μουσικοκινητικής αγωγής για παιδιά σε επιμέλεια της κας. Θάλειας Παπαγγελή και μουσική Νικόλα Τσαφταρίδη. Ένα μικρό χαρτάκι αναρωτιέται τι να γίνει όταν μεγαλώσει ενώ τα χάρτινα προϊόντα του χθες και του σήμερα το παροτρύνουν να τους μοιάσει. Στην παράσταση θα συμμετέχουν 10 παιδιά ηλικίας 5-6 ετών που θα παίζουν κρουστά όργανα, θα τραγουδούν και θα χορεύουν με την συνοδεία πιάνου. Η παράσταση θα διαρκέσει 20’. «Κλασσική Μουσική? Συναρπαστική μουσική!» Με στόχο να καταρρίψουν το μύθο : κλασσική μουσική = βαρετή μουσική οι κυρίες Όλγα Καφάσλα στο φλάουτο και Σοφία Κυριάκη στο πιάνο μας καλούν σε μια σύντομη περιήγηση στην ιστορία της Δυτικής Λόγιας μουσικής. Ανάμεσα στα κομμάτια θα δίνονται πληροφορίες για τα διάφορα καλλιτεχνικά ρεύματα, οι οποίες θα συνοδεύονται από ακουστικά παραδείγματα, κομμάτια δηλαδή για φλάουτο και πιάνο. «Φωτογραφία και Ποίηση» Οπτικοακουστική Παρουσίαση για τον Γ.Ρίτσο από το Δέσκειο Λύκειο Πάργας. Με αφορμή το έτος Γιάννη Ρίτσου, επίτιμου δημότη της Πρέβεζας, που τιμά τον ποιητή με την ευκαιρία των 100 χρόνων από τη γέννησή του, οι μαθητές του τμήματος Α2 του Δέσκειου Γενικού Λυκείου Πάργας με την καθοδήγηση και την πολύτιμη βοήθεια των καθηγητών τους: Χατζηχριστοδούλου Άννα και Σοφιανό Κων/νο συνδύασαν φωτογραφίες από παλιά αυτοκίνητα που κατέγραψαν με την φωτογραφική τους μηχανή, με στίχους από διάφορες ποιητικές συλλογές του ποιητή Γ. Ρίτσου. Τη βραδιά κλείνει το Μουσικό Σύνολο Λευκάδας. Το Μουσικό Σύνολο Λευκάδας, το οποίο δημιουργήθηκε τον Απρίλιο του 1994 από νέους Λευκαδίτες μουσικούς προερχόμενους από τα φυτώρια της Φιλαρμονικής Εταιρείας Λευκάδας, αποτελείται από τέσσερα χάλκινα πνευστά και θα παρουσιάσει ένα ρεπερτόριό του ξεκινάει από το μπαρόκ έως την σύγχρονη εποχή και από το χώρο της δύσης έως την παραδοσιακή και έντεχνη ελληνική δημιουργία. Παράλληλα στο Πνευματικό κέντρο του Δήμου Πρέβεζας η μουσική συναντά τον χορό μέσα από το ανοιχτό εργαστήρι με θέμα «Εκφράζοντας τη Mουσική μέσω της Kίνησης» με την επιμέλεια της Σχολής Χορού Αυλαία. Βασικός στόχος του εργαστηρίου είναι να δώσει την ευκαιρία στον καθένα μας να εκφράσει τον εαυτό του, τις σκέψεις του, τις ιδέες του, τα συναισθήματά του και να τα μεταφράσει σε κίνηση μέσω της μουσικής. Το εργαστήρι είναι ανοιχτό σε όλους και ξεκινά στις 19:00. Όποιος ενδιαφέρεται να συμμετάσχει ή επιθυμεί περισσότερες πληροφορίες μπορεί να επικοινωνεί στα τηλ. 26820 25162 και 26820 54445. Συνεχίζουμε το ίδιο βράδυ στην πλατεία Ανδρούτσου που θα μετατραπεί σε μια jazz – ethnic μουσική σκηνή με πρωταγωνιστές συγκροτήματα από την Αθήνα, τα Γιάννενα και την Πρέβεζα. Το πρόγραμμα ξεκινά με τους ViceVersa που έρχονται στην Πρέβεζα, μετά από τις πετυχημένες εμφανίσεις τους στα μπαράκια της Αθήνας. Από τη Nina Simone, τη Cesaria Evora και τους Madredeus μέχρι το Μάνο Χατζιδάκι, το Μάνο Λοΐζο και με πολλούς ενδιάμεσους σταθμούς (τραγούδια από τον κινηματογράφο, jazz, latin αλλά και παραδοσιακά) οι Vice Versa δημιουργoύν ένα ταξίδι στο χώρο και στο χρόνο πάντα με το άγγιγμα του δικού τους γούστου που κάνει τα τραγούδια να ακούγονται σημερινά.Ακολουθούν οι Pnoetica από τα Γιάννενα. Το συγκρότημα σχηματίστηκε την άνοιξη του 2007 σαν κουαρτέτο όμως από τα μέσα του 2008 εμφανίζεται σαν κουιντέτο. Το μουσικό υλικό του προέρχεται από την αφροαμερικάνικη κουλτούρα αλλά και από την παραδοσιακή – λαϊκή ελληνική μουσική. Στις εμφανίσεις τους οι Pnoetica παρουσιάζουν προσωπικές συνθέσεις αλλά και διασκευές παραδοσιακών και λαϊκών θεμάτων.Oι Πρεβεζάνοι West Coast κλείνουν την βραδιά με ήχους Jazz Blues και Classic Rock. Δημιουργήθηκαν το 1995, αρχικά με το όνομα ΔΡΑΠΕΤΕΣ. Το ρεπερτόριο τους ήταν μέσα στο χώρο του ελληνόφωνου rock. Έχουν κυκλοφορήσει ένα CD ανεξάρτητης παραγωγής με τον τίτλο –ΚΑΘΟΔΟΣ- και έχουν εμφανιστεί κυρίως στην ευρύτερη περιοχή της Δυτικής Ελλάδας και Ηπείρου. Το 2000 μετασχηματίστηκαν στο σχήμα με το όνομα WEST COAST και το ρεπερτόριο τους κινείται πια στο χώρο του Jazz Blues- Classic Rock με αγγλόφωνο στίχο. Τα μέλη του συγκροτήματος έχουν συνεργαστεί με γνωστούς μουσικούς της έντεχνης και rock σκηνής και έχουν συμμετάσχει σε συναυλίες σε όλη την Ελλάδα, στην Ευρώπη και στην Αυστραλία.Στα bar της πόλης και πιο συγκεκριμένα στην Παραλία Πρέβεζας στον υπαίθριο χώρο του The Bar εμφανίζονται οι ΕΠΑΛευτοι, το τοπικό μαθητικό συγκρότημα που δημιουργήθηκε με την παρακίνηση και την βοήθεια του εκπαιδευτικού και μουσικού Κ. Αντύπα και στη συνέχεια ήρθε πρώτο στους περιφερειακούς μαθητικούς καλλιτεχνικούς αγώνες, θα δώσουν μια έντεχνη-και όχι μόνο διάσταση στην ημέρα. Θα τους ακολουθήσουν οι Norma, συγκρότημα που δημιουργήθηκε το καλοκαίρι του 2006 στα Γιάννενα και αποτελείται από πέντε μέλη. Τα τραγούδια που ερμηνεύουν προσαρμόζονται στον ιδιαίτερο ήχο της μπάντας, με χαρακτηριστικό την ακουστική υφή, χωρίς να υποβαθμίζεται ο δυνατός ηλεκτρικός ήχος. Οι επιρροές του συγκροτήματος προέρχονται από την ελληνόφωνη ροκ και έντεχνη σκηνή από τη δεκαετία του ’80 και μέχρι σήμερα.Σάββατο 20 Ιουνίου 2009Η 2η ημέρα είναι γεμάτη από τη μια με έντεχνη, ethnic και παραδοσιακή μουσική στο κεντρικό stage στην Πλ. Ανδρούτσου και από την άλλη με Rock, folk και swing στα μπαρ της πόλης. Παράλληλα στο Πνευματικό κεντρο Δ. Πρέβεζας θα συνεχίζεται το εργαστήρι χορού από την ΣΧΟΛΗ ΧΟΡΟΥ ΑΥΛΑΙΑ (ώρα έναρξης 19:00). Στην Πλ. Ανδρούτσου οι εκδηλώσεις ξεκινούν στις 20:00 με ελεύθερη είσοδο για το κοινό. Το πρόγραμμα ξεκινά με τους Παπαγεωργίου Ensemble. Το σύνολο παραδοσιακής μουσικής της οικογένειας Παπαγεωργίου αποτελείται από 7 αδέρφια, από 12 έως 23 χρονών. Κατάγονται από τον Πύργο νομού Ηλείας. Από νεαρή ηλικία ασχολούνται με την εκμάθηση της παραδοσιακής μουσικής και συνεχίζουν να παρακολουθούν μαθήματα στη Σχολή Παραδοσιακών οργάνων της Ιεράς Μητροπόλεως Ηλείας. Το ρεπερτόριό τους περιλαμβάνει παραδοσιακά τραγούδια από όλη την Ελλάδα, την Κωνσταντινούπολη και τη Μικρά Ασία. Στη συνέχεια ο Βαγγέλης Καζαντζής.Το ύφος της μουσικής του χαρακτηρίζεται τόσο από τον χώρο της «έντεχνης ελληνικής μουσικής» όσο και από διάφορα παραδοσιακά και ανατολίτικα όργανα τα οποία χρησιμοποιεί στα τραγούδια του αλλά και στις διασκευές που κάνει, στις οποίες δίνει ένα διαφορετικό χρώμα. Αυτό το διάστημα ηχογραφεί την πρώτη προσωπική του δουλειά στο στούντιο PRAXIS, (μουσική δική του με διάφορα παραδοσιακά και ανατολίτικα όργανα και στίχοι του Γιώργου Γκώνια), με συμμετοχές γνωστών καλλιτεχνών, η οποία αναμένεται να κυκλοφορήσει στα τέλη του 2009. Ακολουθούν οι Marginaληστές μια παρέα φίλων οι οποίοι θέλησαν να συνδυάσουν όργανα όπως το ούτι και η λάφτα με το ηλεκτρικό μπάσο, το κλαρίνο και το συνθεσάιζερ. Διασκευάζουν και παίζουν κομμάτια που προέρχονται τόσο από μουσικές παραδόσεις της Ανατολικής Μεσογείου, από Σμυρνιούς συνθέτες όπως ο Τούντας και ο Παπάζογλου όσο και από σύγχρονους συνθέτες όπως ο Ara Dinkjian και ο Omar Faruk Tekbilek. Παράλληλα ο Αθλητικός Γυμναστικός Σύλλογος «Κλεοπάτρα» παρουσιάζει μια χορευτική παρουσίαση στο ύφος της ημέρας. Η μουσική βόλτα στην παραλία της Πρέβεζας συνεχίζει σε ροκ ύφος με τους Πρεβεζάνους Suus Culpa ,στον υπαίθριο χώρο του The Bar. Οι Suus Culpa είναι μια πενταμελής rock – metal μπάντα η οποία έχει εμφανιστεί σε διάφορα φεστιβάλ της Πρέβεζας, ενώ έχει λάβει μέρος και στους μαθητικούς αγώνες 2009. Ακολουθούν οι VIC, στον ίδιο χώρο μια παρέα μουσικών από την πόλη των Ιωαννίνων. Η μουσική τους είναι ένα κράμα ήχων από όλο τον κόσμο, φιλτραρισμένο μέσα από την δική τους οπτική γωνιά, ταξιδεύοντας από το χθες στο σήμερα με προορισμό την μουσική του αύριο. Το αποτέλεσμα είναι η μίξη των παραδοσιακών ηχοχρωμάτων της Ηπείρου, με τον μοντέρνο ήχο, με αυτοσχεδιασμούς που ακουμπούν την ψυχεδέλεια έχοντας το χρώμα της ροκ 70’s κουλτούρας και παράλληλα την «ένταση» του σήμερα. Με την πρώτη τους ολοκληρωμένη δουλειά με τον τίτλο ‘Ανοσία’ που κυκλοφόρησε μόλις στις 4 Μάϊου, και μετά από δεκάδες δυναμικές, γεμάτες ενέργεια, rock συναυλίες στους πιο γνωστούς χώρους στην Αθήνα (Αν Club, Rodeo, Afterdark, κλπ.) και σε πολλά φεστιβάλ καταφθάνουν στην Παραλία της Πρέβεζας οι ΑΝΑΠΛΟΥΣ για να μας ξεναγήσουν στην ανεξάρτητη σκηνή. Στον πεζόδρομο του Σεϊτάν Παζάρ και στον υπαίθριο χώρο του ομώνυμου μεζεδοπωλείου- και όχι μόνο- οι DIMINUITA The swing trio θα γλυκάνουν την ζεστή νύχτα του Ιούνη σε ρυθμό ορχηστρικού swing, με αναφορές στο πρωτοποριακό Hot Club, πάνω σε διασκευές των D.Reinhardt-S.Grapelli, αλλά και άλλων συνθετών της ίδιας εποχής, καθώς και σε νέες δικές τους συνθέσεις. Με τον φυσικό, ακουστικό ήχο των οργάνων, χωρίς επιπρόσθετες ηχητικές παρεμβάσεις δίνουν τον πρώτο λόγο, στην αυτοσχεδιαστική ελευθερία των μουσικών τόσο χαρακτηριστική, ευδιάκριτη αλλά και τόσο απόλυτη σε όλες της μορφές της τζαζ. Μαζί τους ο βιολιστής Damian Dudu, Ρουμάνος στην καταγωγή, ο οποίος συνδυάζει άριστα την υψηλή δεξιοτεχνία με έναν βαθύ συναισθηματισμό.Κυριακή 21 ΙουνίουΤο εορταστικό τριήμερο θα ολοκληρωθεί την Κυριακή 21 Ιουνίου με εκδηλώσεις στην Πλ. Ανδρούτσου με χρώμα παραδοσιακό και όχι μόνο. Οι εκδηλώσεις ξεκινούν στις 20:00 με ελεύθερη είσοδο για το κοινό. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει τα εξής:Η Σχολή Χορού ‘Αυλαία’ θα παρουσιάσει το αποτέλεσμα του διήμερου Εργαστηρίου «Εκφράζοντας τη Mουσική μέσω της Kίνησης». Ακολουθεί το Ντουέτο κρουστών:Νίκος Καββαδάς - Κώστας Κόγκας. Ο Νίκος Καββαδάς και ο Κώστας Κόγκας κατάγονται από την Λευκαδα. Τα πρώτα τους βήματα στην μουσική έγιναν στην φιλαρμονική Λευκάδας. Το 2003 συμμετείχαν στο Διεθνές Φεστιβάλ Κρουστών που είχε γίνει στην Λευκάδα απ’ όπου και απέσπασαν τις καλύτερες κριτικές. Οι εμφανίσεις τους στηρίζονται στον αυτοσχεδιασμό με διάφορα κρουστά όργανα, από νταούλι μέχρι ηλεκτρονικά κρουστά και σε διάφορους ρυθμούς από «καλαματιανό» μέχρι «disco».Ακολουθούν τα “Χορευτικά Εαρινά Δρώμενα στη Σύγχρονη Τέχνη” με την ομάδα της Διονυσίας Εφεντάκη. Η παράσταση αυτή στηριζόμενη στα χορευτικά εαρινά δρώμενα, επιχειρεί να τα αποδώσει με μια σύγχρονη ματιά μέσα από συμβολισμούς, αποφεύγοντας απλώς και μόνο την αναβίωση αυτών. Στόχος είναι η καλλιτεχνική δημιουργία και η διαδραστική σχέση μεταξύ τελεστών και κοινού και όχι η αναπαράσταση ή η απόδοση του αυθεντικού.Νέι και μπουζούκι; Ούτι και μπαγλαμάς; Λύρα και κιθάρα; Πώς μπορούν όλα αυτά να συνυπάρξουν αρμονικά διατηρώντας την ιδιαιτερότητά τους; Οι Omfalos εμφανίζονται για πρώτη φορά στην Πρέβεζα και θα παρουσιάσουν τραγούδια και οργανικά κομμάτια από διάφορες περιοχές της Ελλάδας και τη Μ. Ασία, καθώς και τραγούδια από την πρώιμη εποχή του Ρεμπέτικου, παιγμένα λίγο ή και πολύ διαφορετικά απ’ ότι τα έχουμε συνηθίσει.ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΓΙΟΡΤΗ ΤΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ 2009 ΣΤΗΝ ΠΑΡΓΑΣάββατο 20 ΙουνίουΗ Γιορτή της Μουσικής στην Πάργα ξεκινά με reggae- funk ήχους στην Παραλία Βάλτου ενώ την νύχτα στα bar –café της πόλης η διάθεση θα κινείται σε rock και ethnic μονοπάτια. Οι εμφανίσεις ξεκινούν στις 17:00 στην παραλία του Βάλτου και στις 21:00 στα bar της πόλης. Η Orchestra Sonora έρχεται από την Κέρκυρα και ανοίγει την Ευρωπαϊκή Γιορτή της Μουσικής στην Πάργα στην παραλία του Βάλτου μπροστά στο Tango Club στις 17:00 το απόγευμα για ένα δυνατό live γεμάτο ενέργεια και χαρούμενα funk - reggae ακούσματα. Ένα Reggae & Beach Party : ο καλύτερος τρόπος να γιορτάσει η Μουσική! Στις 21:00 οι Heritage εμφανίζονται και δίνουν το στίγμα του heavy rock στο Κamini Cafe-bar. Οι Heritage δημιουργήθηκαν τον Νοέμβριο του 2006. Με το πρώτο τους demo "One more for the road", έχουν κάνει συναυλίες σε όλη την Ελλάδα και έχουν παίξει με σπουδαία ελληνικά συγκροτήματα, ενώ πρόσφατα ολοκλήρωσαν την ηχογράφηση του πρώτου ολοκληρωμένου heavy rock δίσκου τους με τίτλο "Herencia On The Road". Το συγκρότημα έχει επιροές από Sabbath, Kyuss, Monster Magnet, μια heavy rock band στο Kamini Cafe-Bar στον ομώνυμο πεζόδρομο της Πάργας. Το Ντουέτο Κρουστών: Νίκος Καββαδάς Κώστας Κόγκας εμφανίζεται στη συνέχεια στο Island Cafe-bar, στις 22:00.Ο Νίκος Καββαδάς και ο Κώστας Κόγκας κατάγονται από την Λευκάδα. Οι εμφανίσεις τους στηρίζονται στον αυτοσχεδιασμό με διάφορα κρουστά όργανα, από νταούλι μέχρι ηλεκτρονικά κρουστά και σε διάφορους ρυθμούς από «καλαματιανό» μέχρι «disco».Με θέα το νησάκι της Πάργας οι Vice Versa στο Veranda Cafe-bar, στις 23:00 μας ταξιδεύουν παρέα με τη Nina Simone, τη Cesaria Evora και τους Madredeus,τον Μάνο Χατζιδάκι, τον Μάνο Λοΐζο σταματώντας σε με πολλούς ενδιάμεσους σταθμούς με τραγούδια από τον κινηματογράφο, την jazz, το latin αλλά και παραδοσιακά. Η βραδιά συνεχίζεται στο Sail In Bar με τον Dj M-geo στα decks σε ένα after party για μια Minimal Techn νύχτα.Κυριακή 21 ΙουνίουΤην δεύτερη ημέρα γιορτής η Μουσική γεμίζει τις παραλίες, τις πλατείες, τα café-bar και το κάστρο της Πάργας. Μουσικές όλων των ειδών – από παραδοσιακή μέχρι jazz,swing ακόμη και μουσική από την Ινδία θα πλημμυρίσουν με ήχους την Πάργα.Στην Παραλία Σαρακήνικου τα “Andere Obst” - Άλλα Φρούτα με την Νικολέττα Αναστασίου, Resalto Καφέ-Μεζεδοπωλείο, Ώρα έναρξης 15:00Τα Άλλα Φρούτα είναι μια κομπανία, μια μουσική παρέα που κινείται εδώ και πολλά χρόνια στην περιοχή της Πάργας, παίζοντας σε διάφορες κοινωνικές εκδηλώσεις και στέκια της περιοχής -και όχι μόνο- με ένα ελληνικό ρεπερτόριο που ξεκινάει από το παλιό ρεμπέτικο του Βαμβακάρη, περνάει από την Ελληνική παραδοσιακή μουσική, κυρίως την Ηπειρώτικη και φτάνει μέχρι της σύγχρονες δημιουργίες των Θανάση Παπακωνσταντίνου, Σωκράτη Μάλαμα και άλλων. Η Νικολέττα Αναστασίου, τραγουδά “Τραγούδια με Δύναμη”. Γεννήθηκε στην Ήπειρο και έμαθε να τραγουδά στην ανοιχτή θάλασσα και στους αγρούς και έτσι συνεχίζει να ασκείται. Σπούδασε κοινωνική εργασία, θέατρο και τραγούδι ενώ μελετά τραγούδια και φωνές ‘ρίζας’, από την Ελλάδα και τον κόσμο, τον ήχο των ελληνικών γραμμάτων σε σχέση με τη φωνή και την προσωδία της αρχαίας τραγωδίας. Ένα μαγευτικό απόγευμα στην Παραλία του Βάλτου στις 18:00 και συγκεκριμένα στο Parga Beach Hotel υπόσχονται οι Diminuita & the Swing Trio που θα κινηθούν στο χώρο του ορχηστρικού swing, με αναφορές στο πρωτοποριακό Hot Club, πάνω σε διασκευές των D.Reinhardt-S.Grapelli, αλλά και άλλων συνθετών της ίδιας εποχής, καθώς και σε νέες δικές του συνθέσεις. Έμφαση δίνεται στο φυσικό, ακουστικό ήχο των οργάνων, χωρίς επιπρόσθετες ηχητικές παρεμβάσεις. Τον πρώτο λόγο όμως, έχει η αυτοσχεδιαστική ελευθερία των μουσικών τόσο χαρακτηριστική, ευδιάκριτη αλλά και τόσο απόλυτη σε όλες της μορφές της τζαζ. Από τον Νοέμβριο του ’08, το σχήμα συνεργάζεται με τον βιολιστή Damian Dudu, Ρουμάνο στην καταγωγή,ο οποίος συνδυάζει άριστα την υψηλή δεξιοτεχνία με έναν βαθύ συναισθηματισμό. Στο Κάστρο της ΠΑΡΓΑΣ στο La Parga Cafe-bar η βραδιά ανήκει στην «Παραδοσιακή Κομπανία Γιώργου Μπέλλου» μία από τις λίγες πλέον παραδοσιακές κομπανίες της Ηπείρου και την παράσταση Οι Φλογέρες της Ηπείρου. Είναι ένα μουσικό σχήμα που αποτελείται από την νέα γενιά μουσικών στα Γιάννενα, που έχουν ως συνειδητή επιλογή την μελέτη και απόδοση της παραδοσιακής μουσικής, μέσα από τη βιωματική εμπειρία και την συμμετοχή στον κύκλο της ζωής (γάμος, βάφτιση, πανηγύρι). Η εκδήλωση ξεκινά στις 22:00Στην Αγιά και συγκεκριμένα στην πλατεία του γραφικού χωριού Αγιά οι Ακριόνιοι, παραδοσιακή ορχήστρα Δημοτικής & λαϊκής μουσικής με ειδίκευση στα γλέντια θα παίξουν όπως έπαιζαν τα παλιά χρόνια, δημιουργώντας μια ατμόσφαιρα πραγματικά αυθεντικά ελληνική. Δημιουργήθηκαν στην Πάργα το 1993 και και το όνομα τους – Ακριόνιοι- παραπέμπει στην άκρη του Ιονίου. Η ορχήστρα έχει κατά καιρούς συνεργαστεί με επώνυμους μουσικούς. Έχει πάρει μέρος σε μεγάλες εκδηλώσεις στην Ελβετία, στην Αθήνα, στην Πάτρα, στο Μεσολόγγι, στο Αγρίνιο, στα Γιάννενα κ.α., Η Κεντρική σκηνή στην Άγκυρα – Πόντε (μώλος) Πάργας με ένα Music Mix πρόγραμμα για όλες τις ηλικίες ξεκινά στις 20:00 με την μουσική παράσταση του Ωδείου Πολυρυθμία «Ήταν ένα μικρό χαρτάκι», μια παράσταση μουσικοκινητικής αγωγής για παιδιά της κας. Θάλειας Παπαγγελή σε μουσική Νικόλα Τσαφταρίδη. Στην παράσταση θα συμμετέχουν 10 παιδιά ηλικίας 5-6 ετών που θα παίζουν κρουστά όργανα, θα τραγουδούν και θα χορεύουν με την συνοδεία ηλεκτρικού πιάνου. «Κλασσική Μουσική? Συναρπαστική μουσική!» Αποφασισμένες να καταρρίψουν το μύθο : κλασσική μουσική = βαρετή μουσική οι κυρίες Όλγα Καφάσλα και Σοφία Κυριάκη στο πιάνο και το φλάουτο, θα περιηγηθούν στην ιστορία της Δυτικής Λόγια μουσικής, θα δώσουν πληροφορίες για τα διάφορα καλλιτεχνικά ρεύματα, και θα συνοδεύσουν με ακουστικά παραδείγματα, μουσικά κομμάτια για φλάουτο και πιάνο. Η παράσταση Κλασσικής Ινδικης Μουσικής των Γιώργου Ευαγγέλου (Pakhavaj) & Noriko Furukawa (bansuri) είναι ένα μουσικό πέρασμα από το Θιβέτ και τη Μογγολία, στην αίσθηση Ινδίας, στα Αραβικά κουρδίσματα και καταλήγει στους ρυθμούς της Μεσογείου. Με λίγα λόγια, World Music! Ο Γιώργος Ευαγγέλου Ινδικό τύμπανο (Pakhavaj) μετά από πολύχρονες σπουδές στο Βαρανάσι των Ινδιών και η Noriko Furukawa (Μαθήτρια του μεγάλου Hariprsad Chaurasia), Ινδικό ξύλινο Φλάουτο (bansuri) είναι ιδρυτικά μέλη του συγκροτήματος SUR. Επιστροφή στα δικά μας με τον Πασχάλη Σκάρπο & τις Δημοτικές πεντατονικές αρμονίες και Παραδοσιακή μουσική της Ηπείρου. Ο Πασχάλης Σκάρπος έιναι ένας νέος μουσικός της Πάργας που από μικρό παιδί μαγεύτηκε από την παραδοσιακή ηπειρώτικη μουσική. Στα 9 του χρόνια ο πατέρας του του χάρισε ένα κλαρίνο, και από τότε δεν το έχει αποχωριστεί. Έχει παίξει με όλους τους μεγάλους ηπειρώτες μουσικούς όπως τον Πετρολούκα Χαλκιά, τον Δαμο, τον Σταύρο Καψάλη. Πιστεύει ότι το κλαρίνο, μαζι με την τζαζ και την κλασσική είναι τα πιό άρτια ακούσματα. Μαζί με το γκρουπ του θα παρουσιάσει Δημοτικές Πεντατονικές Αρμονίες. • Silver & the Hidden Cash Οι Silver & the Hidden Cash είναι μία δεκαμελής μπάντα που παίζει αμερικανική φολκ με ροκ, πανκ και κάντρι επιρροές. Το συγκρότημα σχηματίστηκε τον Σεπτέμβριο του 2006 στα Γιάννενα. Το ρεπερτόριο τους χαρακτηρίζεται από την αμερικανική φολκ παράδοση (Stanley Brothers, Pete Seeger, Johnny Cash, Dixie Chicks κ.α.). Η μπάντα συνδυάζει τον παραδοσιακό αμερικανικό ήχο με πιο σκληρούς ροκ και πανκ ρυθμούς, Το αποτέλεσμα είναι ένας ιδιότυπος ήχος όπου κυριαρχούν οι κιθάρες, το μπάντζο, αλλά και το επιθετικό και ελαφρώς πιο άγριο rhythm section.Η ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΓΙΟΡΤΗ ΤΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ κλείνει στα μπαράκια της παραλίας της Πάργας με After events τα μεσάνυχτα : Στο Camares Club ο Dj Chrizino και dj So, οι δυο Παργινοί djs με πολύ κέφι και πολύ αγάπη για την μουσική θα παίζουν σε RnB kai House ρυθμούς στο πιό παλιό Club της πόλης.. Ο Dj Chevy στο Veranda Bar - Club στο closing party της γιορτής μας μεταφέρει σε μια άλλη ατμόσφαιρα με ήχους ηλεκτρονικούς και tech house, μεθυστικές μελωδίες και πολύ ρυθμό. Με συνεργασίες από το 2002 με τον Mr. Statik (Immigrant, Karloff, Octapus) , τους ‘The Pins’ (booking agency/ party team) και εμφανίσεις στα μεγαλύτερα clubs U-Matic, Plus Soda, Luv, Motel, Zoo, Loop, Yoga Bala, Soul-stereo, Miroir, Club 22, El Barrio, Fetisch, Danza, Playback, Wunderbar, Dekko, Fuzz live, K44 bar, Cavo Paradiso (Myconos), Casablanca (Santorini), Copla (Lefkada) Posh (Volos), καθώς και στο Synch Festival ('05-'08), στην Ευρωπαϊκή γιορτή της Μουσικής ’06, ’07, ‘08, το Earthdance festival ’07, ’08 αλλά και με τους: Felix da Housecat, Umek, John Aquaviva, Kiki, Miss Yetti, Phill Hartnoll (Orbital), Pete Gooding, Chris Fortier, Swayzak, Luomo, DJ Pierre, Maurice Fulton etc. θα τον ακούσουμε να παίζει nu-disco, electronic funk, ήχους που αυτή τη στιγμή χαρακτηρίζουν την underground dance floors της Ευρώπης.



Τετάρτη 10 Ιουνίου 2009

ΖΟΥΓΚΛΑ


18/6/2009
Από ZENIA STOLAKI Administrator of Internet Pages
Σήμερα στις 11:18 μ.μ.
Την άλλη Πέμπτη φίλοι μου στις 18/6/2009 στη ΖΟΥΓΚΛΑ ο Jhonny Vavoura and the Cadillacs!!!!! Μη στηθείτε αύριο στη τηλεόραση για να τους δείτε!!! Την άλλη Πέμπτη 18/6/2009!!

Σας ευχαριστώΜε εκτίμηση Zenia Stolak

Radio Music Rock

ΔΙΕΘΝΕΣ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΠΕΤΡΑΣ 2009

ΙΟΥΝΙΟΣ

Κυριακή 7 “ΑΡΑΒΟ-ΙΣΡΑΗΛΙΝΟΣ ΤΣΕΛΕΜΕΝΤΕΣ"
του Ρόμπιν Σόανς
Θεατρική παράσταση σε σκηνοθεσία Κ.Σπανού
Ώρα έναρξης 9:30 μ.μ.
Τιμή εισιτηρίου: 7€
Πώληση στο ταμείο του θεάτρου την ημέρα της παράστασης

Πέμπτη 11 “ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΩΔΕΙΟ”
Συναυλία
Ώρα έναρξης 8:30 μ.μ.
Είσοδος Ελεύθερη

Σάββατο 13 “ΦΩΝΕΣ ΤΗΣ ΠΕΤΡΑΣ”
10η Μεγάλη Συναυλία Πολυφωνικού Τραγουδιού
Ώρα έναρξης 9:30 μ.μ.
Τιμές εισιτηρίων :προπώληση 18€,στο ταμείο 20€

Προπώληση εισιτηρίων
Βιβλιοπωλείο Πολιτεία – Ασκληπιού 3
Λέσχη Δίσκου – Ακαδημίας 57


Δευτέρα 15 ΘΑΝΑΣΗΣ ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ
Συναυλία
Ώρα έναρξης 9:30 μ.μ.
Τιμές εισιτηρίων :προπώληση 15€,στο ταμείο 20€

Προπώληση εισιτηρίων:
Δισκοπωλεία Metropolis
Αθήνα: Πανεπιστημίου 54, 210 - 38.01.179-38.08.549,
Κολωνάκι: Τσακάλωφ 15 & Ηρακλείτου, 210 - 36.11.463-36.11.464, Πειραιάς: Ηρ. Πολυτεχνίου 30, 210 - 42.26.542-42.26.543,
Χαλάνδρι: Αγ. Γεωργίου 1 & Πλάτωνος, 210 - 68.28.030-68.28.031
Κηφισιά: Κασσαβέτη 3, 210 - 80.15.850-80.15.809,
Γλυφάδα: Μεταξά 1, 210 - 89.42.417-89.42.418,
Περιστέρι: Εθν. Αντιστάσεως 27, 210 - 57.57.276,
Δισκοπωλείο Must, Πετρούπολη, Ε.Αντίστασης 67 – 210 5065116-117
Cine Πετρούπολις, Λ.Πετρουπόλεως 168 - 210 5012391
www.i-ticket.gr, 801 11 60000

Τετάρτη 17 “ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΩΔΕΙΟ”
Πέμπτη 18 Συναυλία
Ώρα έναρξης 8:30 μ.μ.
Είσοδος Ελεύθερη

Παρασκευή 19 ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΓΓΕΛΑΚΑΣ & ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ
Συναυλία
Ώρα έναρξης 9:30 μ.μ.
Τιμές εισιτηρίων :προπώληση 15€,στο ταμείο 20€

Προπώληση εισιτηρίων:
Δισκοπωλεία Metropolis
Αθήνα: Πανεπιστημίου 54, 210 - 38.01.179-38.08.549,
Κολωνάκι: Τσακάλωφ 15 & Ηρακλείτου, 210 - 36.11.463-36.11.464, Πειραιάς: Ηρ. Πολυτεχνίου 30, 210 - 42.26.542-42.26.543,
Χαλάνδρι: Αγ. Γεωργίου 1 & Πλάτωνος, 210 - 68.28.030-68.28.031
Κηφισιά: Κασσαβέτη 3, 210 - 80.15.850-80.15.809,
Γλυφάδα: Μεταξά 1, 210 - 89.42.417-89.42.418,
Περιστέρι: Εθν. Αντιστάσεως 27, 210 - 57.57.276,
Δισκοπωλείο Must, Πετρούπολη, Ε.Αντίστασης 67 – 210 5065116-117
Cine Πετρούπολις, Λ.Πετρουπόλεως 168 - 210 5012391
www.i-ticket.gr, 801 11 60000


Δευτέρα 22 ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΤΣΙΡΑΣ-ΡΑΛΛΙΑ ΧΡΙΣΤΙΔΟΥ
ΜΥΡΩΝΑΣ ΣΤΡΑΤΗΣ
Συναυλία
Ώρα έναρξης 9:30 μ.μ.
Τιμές εισιτηρίων :Γενική είσοδος 20€,Φοιτητικό 15€
μαθητικό 10€(μόνο στο ταμείο του φεστιβάλ)

Προπώληση εισιτηρίων:
Δισκοπωλείο Public,Πλ. Συντάγματος
Καραγεώργη Σερβίας 1 - 210 3241323
Δισκοπωλεία Fnac στο THE MALL - 210-6305555
Fnac στην Γλυφάδα - 210 8984300
Βιβλιοπωλειο Ιανός, Αθήνα, Σταδίου 24 – 210 3217917
Δισκοπωλείο Must, Πετρούπολη, Ε.Αντίστασης 67 – 210 5065116-117
Cine Πετρούπολις, Πετρούπολη, Λ.Πετρουπόλεως 168 - 210 5012391
www.i-ticket.gr , 801 11 60000
www.ticketquest.gr, 211-9991446, 211-9991428


Τρίτη 23 “ΤΕΛΕΤΗ ΛΗΞΗΣ
ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΜΑΘΗΤΙΚΗΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ”
Ώρα έναρξης 8:00 μ.μ.
Είσοδος Ελεύθερη


Τετάρτη 24 «ΑΙ ΔΥΟ ΟΡΦΑΝΑΙ»
του Ενερί
Θεατρική παράσταση
ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΔΙΑΔΡΟΜΗ
Παίζουν: Π.Χαικάλης, Γ.Βούρος κ.α.
Ώρα έναρξης 9:30 μ.μ.
Τιμές εισιτηρίων: Γεν. είσοδος 22€, Φοιτητικό-μαθητικό 17€

Προπώληση εισιτηρίων:
Cine Πετρούπολις, Πετρούπολη, Λ.Πετρουπόλεως 168 - 210 5012391


Παρασκευή26 «Η ΟΠΕΡΑ ΤΗΣ ΠΕΝΤΑΡΑΣ»
του Μπέρτολτ. Μπρεχτ – Κούρτ Βάιλ
Θεατρική παράσταση
ΕΤΑΙΡΕΙΑ 5Η ΕΠΟΧΗ- ΔΗΠΕΘΕ ΒΕΡΟΙΑΣ & ΚΕΡΚΥΡΑΣ
Παίζουν: Κ.Καραμπέτη, Στ Μαινας κ.α.
Ώρα έναρξης 9:30 μ.μ.
Τιμές εισιτηρίων: Γεν. είσοδος 22€, Φοιτητικό-μαθητικό 17€

Προπώληση εισιτηρίων:
Cine Πετρούπολις, Πετρούπολη, Λ.Πετρουπόλεως 168 - 210 5012391

Σάββατο 27 “ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ”
Κυριακή 28 Παραδοσιακοί χοροί
Δευτέρα 29
Ώρα έναρξης 8:00 μ.μ.
Είσοδος Ελεύθερη

Τρίτη 30 «ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΗ ΘΑΛΑΣΣΑ»
Από το 1Ο ΓΕΛ Πετρούπολης
Μουσική-χορός
Ώρα έναρξης 8:30 μ.μ.
Είσοδος Ελεύθερη


ΙΟΥΛΙΟΣ

Τετάρτη 1 ΣΩΚΡΑΤΗΣ ΜΑΛΑΜΑΣ
Συναυλία
Ώρα έναρξης 9:30 μ.μ.
Τιμές εισιτηρίων : 20€

Προπώληση εισιτηρίων:
Δισκοπωλεία Metropolis
Αθήνα: Πανεπιστημίου 54, 210 - 38.01.179-38.08.549,
Κολωνάκι: Τσακάλωφ 15 & Ηρακλείτου, 210 - 36.11.463-36.11.464, Πειραιάς: Ηρ. Πολυτεχνίου 30, 210 - 42.26.542-42.26.543,
Χαλάνδρι: Αγ. Γεωργίου 1 & Πλάτωνος, 210 - 68.28.030-68.28.031
Κηφισιά: Κασσαβέτη 3, 210 - 80.15.850-80.15.809,
Γλυφάδα: Μεταξά 1, 210 - 89.42.417-89.42.418,
Περιστέρι: Εθν. Αντιστάσεως 27, 210 - 57.57.276,
Δισκοπωλείο Must, Πετρούπολη, Ε.Αντίστασης 67 – 210 5065116-117
Cine Πετρούπολις, Λ.Πετρουπόλεως 168 - 210 5012391
www.i-ticket.gr, 801 11 60000


Πέμπτη 2 «ΤΑ ΜΟΥΣΙΚΑ ΜΟΝΟΠΑΤΙΑ ΤΗΣ ΠΟΙΗΣΗΣ»
Από τους Σκούρο Albo
Συναυλία
Ώρα έναρξης 9:30 μ.μ.
Είσοδος Ελεύθερη

ü Παρασκευή 3 PISTOLA PROPRIA
Μουσικές από την Κούβα
Ώρα έναρξης 9:30 μ.μ.
Τιμές εισιτηρίων: Γεν. είσοδος 10€

Προπώληση εισιτηρίων:
Cine Πετρούπολις, Πετρούπολη, Λ.Πετρουπόλεως 168 - 210 5012391


Σάββατο 4 «ΟΝΕΙΡΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΗΣ ΝΥΧΤΑΣ»
Από το 1Ο ΓΕΛ Πετρούπολης – 3Ο Γυμνάσιο Ιλίου
Θεατρική Παράσταση
Ώρα έναρξης 9:30 μ.μ.
Είσοδος Ελεύθερη


Τρίτη 7 MICHAEL BOLTON
Συναυλία
Ώρα έναρξης 9:30 μ.μ.
Τιμές εισιτηρίων :45€, 60€, 180€

Προπώληση εισιτηρίων:
Στα δισκοπωλεία Metropolis (Αθήνα: Πανεπιστημίου 64, Τηλ : 210 - 38.30.404-38.30.804, Πανεπιστημίου 54 Τηλ : 210 - 38.01.179-38.08.549, Κολωνάκι: Τσακάλωφ 15 & Ηρακλείτου Τηλ : 210 - 36.11.463-36.11.464, Πειραιάς: Ηρ. Πολυτεχνίου 30 Τηλ : 210 - 42.26.542-42.26.543, Χαλάνδρι: Αγ. Γεωργίου 1 & Πλάτωνος Τηλ : 210 - 68.28.030-68.28.031, Κηφισιά: Κασσαβέτη 3 Τηλ : 210 - 80.15.850-80.15.809, Γλυφάδα: Μεταξά 1Τηλ : 210 - 89.42.417-89.42.418, Περιστέρι: Εθν. Αντιστάσεως 27 τηλ : 210 - 57.57.276, Αεροδρόμιο Ελ.Βενιζέλος Αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος /Αναχωρήσεις Τηλ : 210 - 35.34.304, Αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος /Αφίξεις Τηλ : 210 - 35.34.304).
Στα Village Cinemas (The mall: Ανδρέα Παπανδρέου 35 (Παράπλευρος Αττικής Οδού), Θέση Ψαλίδι, Μαρούσι, Τηλέφωνο Πληροφοριών: 210 6104100, Ρέντης: Θηβών 228 & Παρνασσού, Τηλέφωνο Πληροφοριών: 210 4278600, Φάληρο: Παλαιά Λεωφόρος Ποσειδώνος 1 & Μωραϊτίνη 3, Δέλτα Π. Φαλήρου, Τηλ. Κέντρο: 801 100 9191, Παγκράτι: Υμηττού 110 & Χρεμωνίδου, Παγκράτι, Τηλέφωνο Πληροφοριών: 210 7572440
Και τηλεφωνικά με πιστωτική στο 801 100 9191 και και για αγορά εισιτηρίων on-line µέσω πιστωτικής κάρτας στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.villagecinemas.gr
Στο δισκοπωλείο Public στην Πλατεία Συντάγματος: Καραγεώργη Σερβίας 1, Πλατεία Συντάγματος 105 63 Αθήνα, Τηλ: 210 3241323
Ωράριο λειτουργίας: Καθημερινές: 09.00-21.00, Σάββατο: 09.00-20.00
Στα δισκοπωλεία Fnac στο THE MALL, τηλ: 210-6305555
Fnac στην Γλυφάδα, Σ. Καράγιωργα 4 & Λαζαράκη Τηλ. 210 8984300
· Στο Ticket House, Πανεπιστημίου 42, τηλ. 210-3608366 (Εντός Στοάς)

Οn-line μεσω πιστωτικής στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.ticketpro.gr
·www.ticketshop.gr, 801 100 5000, 2119559900 Ticket Point Ακαδημίας & Γενναδίου 3
· www.ticketnet.gr, 211 10 86 000
· www.ticketquest.gr, 211-9991446, 211-9991428
· www.ticketpro.gr, 210 3626540
· www.i-ticket.gr, 801 11 60000


Τετάρτη 8 «Η κόρη του παντοπώλου» του Άγγελου Βλάχου
«Ζητείται Υπηρέτης» του Μπάμπη ΄Αννινου
«Το γεύμα του Παπή» του Ηλία Καπετανάκη
Θεατρική παράσταση
ΘΕΑΤΡΟ ΤΕΤΤΙΓΕΣ
Ώρα έναρξης 9:30 μ.μ.
Τιμές εισιτηρίων: Γεν. είσοδος 15€, Φοιτητικό-μαθητικό 10€

Προπώληση εισιτηρίων:
Cine Πετρούπολις, Πετρούπολη, Λ.Πετρουπόλεως 168 - 210 5012391


Πέμπτη 9 “Ο ΚΑΡΥΟΘΡΑΥΣΤΗΣ”
Παιδική θεατρική παράσταση
ΜΑΓΙΚΗ ΑΥΛΑΙΑ
Ώρα έναρξης 9:30 μ.μ.
Τιμές εισιτηρίων: Γεν. είσοδος 10€

Προπώληση εισιτηρίων:
Κινηματοθέατρο Τριανόν, Πατησίων 101 – 210 8819749, 8822702
Cine Πετρούπολις, Πετρούπολη, Λ.Πετρουπόλεως 168 - 210 5012391
Σάββατο 11 “ΚΟΥΚΟΥ”
του Ζωρζ Φεντώ
Θεατρική παράσταση
Θεατρική Ομάδα ΕΡΩΤΕΧΝΕΣ
Ώρα έναρξης 9:30 μ.μ.
Είσοδος Ελεύθερη

Δευτέρα 13 “ΟΙ ΠΑΝΟΥΡΓΙΕΣ ΤΗΣ ΦΛΟΥΡΟΥΣ”
του Δημήτρη Βικέλα
Θεατρική παράσταση
Εταιρεία ΒΗΜΑΤΑ
Με την Ελένη. Γερασιμίδου
Ώρα έναρξης 9:30 μ.μ.
Τιμές εισιτηρίων: είσοδος 20€, ομαδικό 15€, φοιτ-νεαν 10€

Προπώληση εισιτηρίων:
Cine Πετρούπολις, Πετρούπολη, Λ.Πετρουπόλεως 168 - 210 5012391

ü Τρίτη 14 B.D.FOXMOOR
Συναυλία
Ώρα έναρξης 9:30 μ.μ.
Τιμές εισιτηρίων :15€

Προπώληση εισιτηρίων
8ctagon.Ξενοφώντος 8, Πέραμα, 2104022413)
Δισκοπωλείο "Τζίνα" (Πανεπιστημίου 57)

Τετάρτη 15 «ΔΩΔΕΚΑΤΗ ΝΥΧΤΑ και μισή»
του Ουίλιαμ Σαίξπηρ
Θεατρική παράσταση
ΘΕΑΤΡΙΝΩΝ ΘΕΑΤΕΣ
Ώρα έναρξης 9:30 μ.μ.
Τιμές εισιτηρίων: Γεν. είσοδος 17€, Φοιτητικό-μαθητικό 12€

Προπώληση εισιτηρίων:
Cine Πετρούπολις, Πετρούπολη, Λ.Πετρουπόλεως 168 - 210 5012391

Παρασκευή 17 “ΔΟΝ ΚΙΧΩΤΗΣ”
του Μιγκέλ Θερβάντες
Θεατρική παράσταση
ΔΗΠΕΘΕ ΚΟΖΑΝΗΣ – ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ
Ώρα έναρξης 9:30 μ.μ.
Τιμές εισιτηρίων: Γεν. είσοδος 22€, Φοιτητικό-μαθητικό 17€

Προπώληση εισιτηρίων:
Cine Πετρούπολις, Πετρούπολη, Λ.Πετρουπόλεως 168 - 210 5012391

ü Δευτέρα 20 “ΜΟΝΟS”
Χορός
“MIGMA- ΧΟΡΟΘΕΑΤΡΟ”
Ώρα έναρξης 9:30 μ.μ.
Τιμές εισιτηρίων: Γεν. είσοδος 10€

Προπώληση εισιτηρίων:
Cine Πετρούπολις, Πετρούπολη, Λ.Πετρουπόλεως 168 - 210 5012391

Τετάρτη 22 “ΒΑΒΥΛΩΝΙΑ”
του Δημήτρη Βυζάντιου
Θεατρική παράσταση
ΔΗΠΕΘΕ ΣΕΡΡΩΝ – ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ & ΕΘΝΙΚΟ ΘΕΑΤΡ0
Ώρα έναρξης 9:30 μ.μ.
Τιμές εισιτηρίων: Γεν. είσοδος 20€, Φοιτητικό-μαθητικό 15€

Προπώληση εισιτηρίων:
Cine Πετρούπολις, Πετρούπολη, Λ.Πετρουπόλεως 168 - 210 5012391
Δευτέρα 27 “ΕΥΡΙΠΙΔΟΥ ΣΠΑΡΑΓΜΑΤΑ”
Θεατρική παράσταση
ΔΗΠΕΘΕ ΑΓΡΙΝΙΟΥ – ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ & ΕΘΝΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ
Ώρα έναρξης 9:30 μ.μ.
Τιμές εισιτηρίων: Γεν. είσοδος 15€, Φοιτητικό-μαθητικό 10€

Προπώληση εισιτηρίων:
Cine Πετρούπολις, Πετρούπολη, Λ.Πετρουπόλεως 168 - 210 5012391

Τετάρτη 29 JASON YARDE
ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΑΣΣΕΤΑΣ & THE FUNKY WIZARDS
BALKAN BRASS BAND - FANFARE TRANSYLVANIA
VUSLAT
Συναυλία jazz
Ώρα έναρξης 9:30 μ.μ.
Τιμές εισιτηρίων: Γεν. είσοδος 10€

Προπώληση εισιτηρίων:
Cine Πετρούπολις, Πετρούπολη, Λ.Πετρουπόλεως 168 - 210 5012391
Πέμπτη 30 “ΛΥΣΙΣΤΡΑΤΗ”
του Αριστοφάνη
Θεατρική παράσταση
ΘΕΑΤΡΟ ΖΙΝΑ
Παίζουν: Θ.Καρακατσάνης – Στ. Ψάλτης
Ώρα έναρξης 9:30 μ.μ.
Τιμές εισιτηρίων: Γεν. είσοδος 24€, Φοιτητικό-μαθητικό 17€

Προπώληση εισιτηρίων:
Cine Πετρούπολις, Πετρούπολη, Λ.Πετρουπόλεως 168 - 210 5012391


ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ

Κυριακή 30 “ΜΗΔΕΙΑ”
του Μπόστ
Θεατρική παράσταση
σε σκηνοθεσία Π. Φιλιππίδη
Παίζουν; Κ.Δανδουλακη, Π.Γαλίτης
Ώρα έναρξης 9:30 μ.μ.
Τιμές εισιτηρίων: Γεν. είσοδος 22€, Φοιτητικό-μαθητικό 17€

Προπώληση εισιτηρίων:
Cine Πετρούπολις, Πετρούπολη, Λ.Πετρουπόλεως 168 - 210 5012391

Δευτέρα 31 “ΣΥΜΠΕΘΕΡΟΙ ΑΠΌ ΤΑ ΤΙΡΑΝΑ”
των Θανάση Παπαθανασίου Μιχάλη Ρέππα
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΘΕΑΜΑΤΩΝ
Ώρα έναρξης 9:30 μ.μ.
Τιμές εισιτηρίων: Γεν. είσοδος 23€, Φοιτητικό-μαθητικό 18€
παιδικό 12€

Προπώληση εισιτηρίων:
Cine Πετρούπολις, Πετρούπολη, Λ.Πετρουπόλεως 168 - 210 5012391




ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ

Τετάρτη 2 2o SMARTPRICE FESTIVAL
ΕΝΑ ΒΗΜΑ ΜΠΡΟΣΤΑ-ΓΥΑΛΙΝΟΣ ΚΟΣΜΟΣ-9MM
Συναυλία
Ώρα έναρξης 9:00 μ.μ.
Τιμές εισιτηρίων: Γεν. είσοδος 10€

Προπώληση εισιτηρίων:
Cine Πετρούπολις, Πετρούπολη, Λ.Πετρουπόλεως 168 - 210 5012391

Παρασκευή 4 GREEK ALTERNATIVE DAY 2009
CLOSER, MATISSE, FILM, ROSEBLEED, TRANSISTOR
SUNNY SIDE OF THE RAZOR, THE FUZZY NERDS
ZEBRA TRACKS & DJ LADYDUST
Συναυλία
Ώρα έναρξης 5:00 μ.μ.
Τιμές εισιτηρίων :Προπώληση 15€, ταμείο 18€


Σάββατο 5 “ΤΡΩΑΔΕΣ”
του Ευριπίδη
ΚΡΑΤΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ ΒΟΡΕΙΟΥ ΕΛΛΑΔΑΣ
Παίζουν: Λήδα Πρωτοψάλτη
Ώρα έναρξης 9:00 μ.μ.
Τιμές εισιτηρίων: Γεν. είσοδος 25€, Φοιτητικό-μαθητικό 15€

Προπώληση εισιτηρίων:
Cine Πετρούπολις, Πετρούπολη, Λ.Πετρουπόλεως 168 - 210 5012391


“2ο ΔΙΑΔΗΜΟΤΙΚΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ
ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΟΥ ΘΕΑΤΡΟΥ ΤΩΝ ΔΗΜΩΝ ΤΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ”

ü Κυριακή 6 “Η ΣΤΑΧΤΗ ΣΤΗ ΓΕΥΣΗ ΤΟΥ ΤΑΞΙΔΙΟΥ”
του Γιάννη Ρίτσου
ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΔΗΜΟΥ ΑΙΓΑΛΕΩ
Ώρα έναρξης 9:00 μ.μ.
Είσοδος Ελεύθερη

Δευτέρα 7 “ΠΡΟΑΓΩΓΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΟΛΑΣΗ”
του Διονύση Μάτσικα
ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΔΗΜΟΥ ΑΓ. ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ
Ώρα έναρξης 9:00 μ.μ.
Είσοδος Ελεύθερη

Τρίτη 8 “ΥΠΗΡΕΤΗΣ ΔΥΟ ΑΦΕΝΤΑΔΩΝ”
του Κάρλο Γκολτόνι
ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΔΗΜΟΥ ΡΕΝΤΗ
Ώρα έναρξης 9:00 μ.μ.
Είσοδος Ελεύθερη

Τετάρτη 9 “ΟΡΝΙΘΕΣ”
του Αριστοφάνη
ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΔΗΜΟΥ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΥ
Ώρα έναρξης 9:00 μ.μ.
Είσοδος Ελεύθερη


Πέμπτη 10 “ΕΞΙ ΠΡΟΣΩΠΑ ΖΗΤΟΥΝ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑ”
του Λουίτζι Πιραντέλλο
ΣΠΟΥΔΑΣΤΗΡΙ ΘΕΑΤΡΟΥ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΥ
Ώρα έναρξης 9:00 μ.μ.
Είσοδος Ελεύθερη
Παρασκευή 11 “ΕΞΟΡΙΑ”
του Παύλου Μάτεσι
ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΔΗΜΟΥ ΤΑΥΡΟΥ
Ώρα έναρξης 9:00 μ.μ.
Είσοδος Ελεύθερη

Σάββατο 12 “Η ΛΕΞΗ ΠΡΟΟΔΟΣ ΣΤΟ ΣΤΟΜΑ ΤΗΣ ΜΗΤΕΡΑΣ ΠΟΥ
ΗΧΟΥΣΕ ΦΑΛΤΣΑ”
του Ματέι Βίσνικ
ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ ΔΗΜΟΥ ΜΑΡΑΘΩΝΟΣ
Ώρα έναρξης 9:00 μ.μ.
Είσοδος Ελεύθερη

Δευτέρα 14 “Η ΧΙΟΝΑΤΗ ΚΑΙ ΟΙ 7 ΨΗΛΟΙ ΝΑΝΟΙ”
Σε κείμενο και σκηνοθεσία Κάρμεν Ρουγγέρη
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΘΕΑΜΑΤΩΝ
Ώρα έναρξης 9:00 μ.μ.
Τιμές εισιτηρίων: Γεν. είσοδος 13€

Προπώληση εισιτηρίων:
Cine Πετρούπολις, Πετρούπολη, Λ.Πετρουπόλεως 168 - 210 5012391

Παρασκευή 18 “ACTIVE MEMBER”
Συναυλία
Ώρα έναρξης 9:00 μ.μ.
Τιμές εισιτηρίων :Προπώληση 15€, ταμείο 18€

Προπώληση εισιτηρίων
8ctagon.Ξενοφώντος 8, Πέραμα, 2104022413)
Δισκοπωλείο "Τζίνα" (Πανεπιστημίου 57)
Σάββατο 19 “ΑΛΚΙΝΟΟΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ”
Συναυλία
Ώρα έναρξης 9:00 μ.μ.
Τιμές εισιτηρίων :20€
Δευτέρα 21 “ΛΑΣΚΑΡΑΤΟΣ ΑΦΕΝΤΗΣ ΚΑΙ ΥΠΗΡΕΤΗΣ”
του Ανδρέα Λασκαράτου
ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΙΩΝ
ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗΣ
Ώρα έναρξης 9:00 μ.μ.
Είσοδος Ελεύθερη


ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ & ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ
ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΠΕΤΡΑΣ

Γιάννα Τριανταφύλλη
6944 902980
Γιάννης Παλαβούρας
6937 658980

Δωδεκανήσου & Κρήτης 78,
Τ.Κ. 132 31 Πετρούπολη
τηλ:210 5062166 -5012402
fax: 210 5062166

www.petroupoli.gov.gr

petrasfestival@petroupoli.gr
petrasfestival@yahoo.gr
jjpo@ath.forthnet.gr

ΜΟΥΣΙΚΗ ΣΚΗΝΗ ΓΥΑΛΑ

music stage gyala

ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΤΑΥΡΑΚΑΚΗΣ "ΕΠΕΚΕΙΝΑ ΤΩΝ ΑΣΜΑΤΩΝ"

Κυκλοφορούν από τις εκδόσεις «Μετρονόμος»

τα ποιήματα του Γιώργου Σταυρακάκη

Ο τραγουδοποιός και ποιητής Γιώργος Σταυρακάκης αγκυροβολημένος χρόνια στο μπουγάζι του Νότου, μυθολογεί υπό την επήρεια του ζεστού του οίστρου αντιπαραβάλλοντας στον κατακερματισμό της καθημερινότητας και του χρόνου, την ποίηση της προσωπικής επαφής.Η ποίηση του Γιώργου Σταυρακάκη είναι ποίηση ενός observateur. Η ιδιαίτερη σχέση του με τη γλώσσα, το υλικό με το οποίο η βίωση της εμπειρίας μπορεί να γίνει τέχνη, φέρνει σε απόλυτη ταύτιση το σώμα και την ψυχή των λέξεων.Τι συμβαίνει όμως όταν ο ποιητής περιορίζει την επαφή του με την πραγματικότητα, και εμένει στην ανάλυση της -έστω και περιορισμένης- επαφής αυτής; Τότε η ευαισθησία πλαταίνει και βαθαίνει, μας λέει ο Φερνάντο Πεσόα.Ο Γιώργος Σταυρακάκης το γνωρίζει αυτό; Γνωρίζει ότι μέσα μας είναι όλα, αρκεί να τα αναζητήσουμε; Ως ποιητής πάντως έχει κτίσει μια φωλιά (al mio nido), εικόνα την εικόνα, σκέψη τη σκέψη, και γνωρίζει πως το λιμάνι ζηλεύει (le porto gelosa). Διότι η φωλιά περιέχει επίσης το καθρέφτισμα ηλιοβασιλεμάτων, τα οποία -αν μη τι άλλο- γεννούν την αίσθηση της ελευθερίας. Αυτό το «κολπάκι» λοιπόν το ξέρει, όπως γνωρίζει και τον τρόπο να το ενεργοποιεί:«...κι ένας ουρανός καθρέπτης / να ξεπλένει τα πρόσωπα... - ...ένας έφηβος θάνατος / καθρεπτίζεται στο βλέμμα...».Η δημιουργία του Γιώργου Σταυρακάκη μοιάζει να συνίσταται κατά κύριο λόγο στην εκπαίδευση των άλλων, να αισθάνονται όλο και περισσότερο για δικό τους λογαριασμό. Και να αισθάνονται όλο και λιγότερο ως προσωπεία κοινωνικών ρόλων. Άλλωστε το ποίημα νοείται και ως αποκρυστάλλωμα μιας φευγαλέας ματιάς στον καθρέπτη. Καθότι στην «συνάντηση» με τον καθρέπτη, συνυπάρχει το «εμείς» και «οι εαυτοί του - εμείς». Και στη βάση αυτής της συνάντησης, αναζητείται, η αλήθεια, η εξιλέωση και η λύτρωση.Ανάμεσα στον στίχο του τραγουδιού και στον στίχο της ποίησής του, όσον αφορά στο πνεύμα, δεν υπάρχει διαχωριστική γραμμή. Και τις δύο φόρμες τις χειρίζεται με την βαθιά αίσθηση του καθήκοντος που διέπει έναν καθαρόαιμο δημιουργό.Στους στίχους του: «Ένα όμορφο ψέμα / η αλήθεια ζητάει / και χιλιάδες αλήθειες / το ψέμα σκορπάει», οριοθετείται και ο κόσμος της Τέχνης. Ένας κόσμος που δεν ορέγεται την πνευματική σήψη, την μόλυνση και την χυδαιότητα. Ένας κόσμος που «οι υπήκοοί» του βγαίνουν στον δρόμο, Δονκιχωτικά, με πολλά όνειρα στα ορθάνοιχτα μάτια τους, με βήμα σταθερό, χωρίς να σκοντάφτουν, απαντούν σωστά, υπάρχουν.

Με Killers, Ντάφι, Placebo, Μόμπι το Rockwave Festival

Δυνατό είναι και φέτος το πρόγραμμα του Rockwave Festival, που κλείνει 13 χρόνια ζωής. Στο Τerra Vibe, στη Μαλακάσα, θα παρελάσουν μεγάλα ονόματα της παγκόσμιας μουσικής σκηνής, όπως η νεαρή Ουαλή Ντάφι, ο Μόμπι, οι Placebo και στη ροκ ημέρα οι Motley Crue.
Τέσσερις ημέρες μουσικής και περισσότεροι από 30 καλλιτέχνες θα εμφανιστούς στις σκηνές του Terra Vibe, την Terra Stage και Vibe Stage.
Tην πρώτη ημέρα, Σάββατο 27 Ιουνίου, την αυλαία του Τerra Stage ανοίγουν οι αγαπημένοι του ελληνικού κοινού Ρlacebo. Η τριάδα, ανανεωμένη με την προσθήκη του Στιβ Φόρεστ στα ντραμς και με νέο δίσκο στα σκαριά, ελίσσεται σε νέα μουσικά μονοπάτια, παρασύροντας μαζί της και τους εκατομμύρια ανά τον κόσμο «πιστούς».
Λίγο πιο πριν ο Μόμπι, παλιός γνώριμος του Φεστιβάλ, καθώς πρωτοεμφανίστηκε σε Rockwave («Rock of Gods» το έλεγαν τότε) το 1996 στη Δραπετσώνα, θα εμφανιστεί για ένα dance session. Το πάρτι όμως θα έχει ξεκινήσει νωρίτερα, με τους θορυβώδεις και ξέφρενους Gogol Βordello.
Οι Cabaret Balkan κατεβαίνουν από τον Βορρά στο Terra Stage, ενώ στο Vibe Stage θα εμφανιστούν οι Sunny Side of the Razor με frontwoman την γνωστή ηθοποιό Σαννυ Χατζηαργύρη αλλά και οι RainteaR.
Την Κυριακή 28 Ιουνίου δύο λαμπερά ονόματα που βρίσκονται στην κορυφή της επιτυχίας παγκοσμίως έρχονται για πρώτη φορά στην Ελλάδα. Η Ντάφι, η νεότατη Ουαλή με τη βαθιά σόουλ φωνή, θα μας ταξιδέψει στους δρόμους του «Rockferry», του πιο πετυχημένου άλμπουμ της χρονιάς στη Βρετανία το 2008. Την ίδια ημέρα εμφανίζονται και οι Κillers, τα εκκεντρικά post-punk παιδιά από το Λας Βέγκας με τους περίτεχνους στίχους και το εκκεντρικό ντύσιμο.
Το Τerra Stage υποδέχεται τον αγαπημένο Κωνσταντίνο Βήτα πρωτοπόρο της ηλεκτρονικής μουσικής στην Ελλάδα, αλλά και τους νέους αλλά πολλά υποσχόμενους GAD. Την ίδια μέρα, το Vibe Stage συμπληρώνεται με την παρουσία των Θεσσαλονικιών De Niro αλλά και των Jamerllada με την «ευρωπαϊκή ρέγκε» μουσική τους.
Τη Δευτέρα 29 Ιουνίου η ημέρα είναι «μεταλλική», με πρωταγωνιστές τους «πειρατές» της hard rock σκηνής Μotley Crue, οι οποίοι επίσης εμφανίζονται για πρώτη φορά στην Ελλάδα. Μαζί τους οι Μonster Μagnet, οι Αrch Εnemy και η Λόρεν Χάρις.
Την ίδια μέρα δύο ονόματα της ελληνικής metal σκηνής πλαισιώνουν το line up του Vibe Stage. O λόγος για τους σκοτεινούς και ατμοσφαιρικούς Inactive Messiah, αλλά και για τους Scar of the Sun.
Την τελευταία μέρα του Rockwave Festival, 30 Ιουνίου, οι Mastodon και οι Slipknot εμφανίζονται στο Terra Stage, ενώ στο Vibe Stage θα ανέβουν οι Saxon, οι Eden Demise και οι καταξιωμένοι στη metal σκηνή God.Fear.None.
Οι πόρτες ανοίγουν στις 11:00 το πρωί κάθε μέρα.
Τιμές Εισιτηρίων: Προπώληση 50 ευρώ, στο Box Office 55 ευρώ. Εισιτήριο διημέρου (1η και 2η ημέρα, 3η και 4η ημέρα) : Προπώληση 85 ευρώ. Εισιτήριο Τετραημέρου: Προπώληση 150 ευρώ.
Σημεία Προπώλησης Εισιτηρίων:
Ticket House: Αθήνα - Πανεπιστημίου 42, 210 3608366, Θεσσαλονίκη - Μητροπόλεως 102, 2310 264880 και στην ηλεκτρονική διεύθυνση: www.ticketpro.gr.

Graffiti soul(Universal)

Simple Minds είναι ένα από τα πολύ μεγάλα ονόματα της ιστορίας της μουσικής της δεκαετίας του 1980. Eκπροσώπησαν αυτό το ανεπανάληπτο new-rock-pop-rock-new-romantic-new-wave-rock με υπευθυνότητα και χαμαιλεοντισμό, αλλάζοντας συστηματικά από το 1979 έως το 1986 στιλ, ντυσίματα, ήχο, παραγωγούς... Eκεί που όλα έδειχναν ότι είχαν βρει την σωστή -είμαστε-οι-U2-της-Σκωτίας- φόρμουλα, με την απόλυτη επιτυχία του άλμπουμ Sparkle In The Rain και του μοναδικού ροκ χιτ Waterfront, όλα σε πομπώδη παραγωγή Steve Lilywhite, ο Jim Kerr παντρεύτηκε την Chrissie Hynde και βρήκε τον μπελά του ενώ ταυτόχρονα τους χτύπησε η αμερικανική επιτυχία κατακούτελα με το -δεν-ξανάγινε-τέτοια-επιτυχία Don't You Forget About Me από το σάουντρακ του Breakfast Club. Aκολούθησε η εξαργύρωση (μας είχατε κλασμένους τόσα χρόνια χαζοαμερικανάκια;) με το μετριότατο Once Upon A Time που περιείχε το αγαπημένο Alive And Kickin και μετά... τέλος. Λες και έσβησαν οι μηχανές, λες και άδειασαν οι μπαταρίες. Tο διπλό Live At The City Of Lights ήταν τρομερό μέσα στην ατελείωτη δεινοσαυροσύνη του ενώ το Street Fighting Years του 1989 ήταν μια απεγνωσμένη προσπάθεια να δηλώσουν παρών σε μια εποχή όπου τα πάντα είχαν αλλάξει - άλλωστε κόντευε να αλλάξει η δεκαετία.
Tο τι απέγιναν οι Simple Minds στα nineties το πήραν είδηση μόνο οι υπερφανατικοί τους. Aγνοώ κάθε δισκογραφική τους απόπειρα έως το Moscow Underground, το κομμάτι που ανοίγει το Graffiti Soul, το δέκατο έκτο στούντιο άλμπουμ τους (αν υπολογίσουμε τα Sons and Fascination και Sister Feelings Call σαν μονό), τριάντα χρόνια μετά το Life In A Day. Με άλλα λόγια αγνοώ κάθε κίνησή τους τα τελευταία είκοσι χρόνια. Mήπως έχω χάσει κάτι, μήπως μου ξέφυγε κάποιο αναγκαίο άσμα τους που δεν βρισκόταν στα αγαπημένα Real to Real Cacophony και Empires and Dance; Στατιστικά σκεπτόμενος, δεν υπάρχει καμιά πιθανότητα ούτε γι' αυτό αλλά ούτε και να γυρίσω να ακούσω κάποια από τα επτά άλμπουμ τους των δύο τελευταίων δεκαετιών. Aυτό που μου κάνει εντύπωση είναι ότι η μπάντα συνεχίζει με τρία από τα ιδρυτικά μέλη της ακλόνητα στις θέσεις τους (Kerr, Charlie Burchill, Mel Gaynor).
Tο Graffiti Soul αρχίζει εντυπωσιακά με το Moscow Underground, άσμα που αν δεν το είχαν γράψει αυτοί, θα το είχαν γράψει σίγουρα οι U2 (ή έστω οι This Picture). Eπιβλητικό και φιλόδοξο, περιλαμβάνει κιθάρες αλλά Edge, μοντέρνα outer limits παραγωγή, στοιχεία ambient και σχεδόν παρακαλάει για την προσοχή μας. Πιστεύω ότι κάθε εξασκημένο στα 80ς αυτί θα του αφιερώσει δυο-τρεις ακουστιές πριν καταλήξει ότι πρόκειται για νερόβραστη πατάτα. Tα Rockets και Stars Will Lead The Way που ακολουθούν είναι όμορφα νιου-ροκάκια που θα μπορούσαν άνετα να συμμετέχουν στις συλλογές στιλ Top 85. Eίναι προφανές ότι ο ήχος των Simple Minds ελάχιστα έχει ξεκουνήσει από τα 80ς. Mάλλον είναι τα φωνητικά του Kerr που είναι τόσο αναγνωρίσιμα ώστε να νομίζεις ότι τραγουδάει πάντα κάτι ανάμεσα στο Promised You A Miracle και στο Sanctify Yourself. Tο πιο μπαλαντοειδές Light Travels και το σχεδόν χιτάκι Kiss And Fly είναι όμορφα αλλά και ξεδιάντροπα U2. Aναρωτιέται κανείς γιατί οι Simple Minds δεν γνώρισαν την επιτυχία των U2 αφού προέρχονται και οι δυο από την ίδια εποχή, από το "καπέλο" της Aγγλίας, έχουν όμοιες καταβολές και η μουσική τους μοιάζει υπερβολικά. Η πιο πιθανή απάντηση είναι ότι οι καταχρήσεις δεν άφησαν τον Kerr να δικτυωθεί όπως έπρεπε και να κάνει τα σωστά κονέ την κατάλληλη στιγμή. Άλλη δικαιολογία δεν υπάρχει. Tα Graffiti Soul και This Is It στηρίζονται και αυτά στην καλή δουλειά στην κιθάρα, η οποία φαίνεται ότι δεν ξεκολλάει με τίποτα από τα 80ς.
Xαίρομαι που έβγαλαν νέο άλμπουμ οι Simple Minds. Xαίρομαι επίσης που μετά από την απαξίωση των τελευταίων άλμπουμ της μπάντας (το Neapolis του 1998 και το Black And White 050505 του 2005 δεν κυκλοφόρησαν καν στην Aμερική, το Neon Lights του 2001 πάτωσε τελείως), το Graffiti Soul γνώρισε αναπάντεχη επιτυχία, αφού την πρώτη εβδομάδα κυκλοφορίας του εισέβαλε στο Nο. 10 των βρετανικών τσαρτς. Δεν έχει σημασία αν είναι καλό ή όχι, αυτό είναι τελείως υποκειμενικό. Όποιος σαραντάρης εϊτίλας είχε πεθυμήσει την φωνή του Kerr και τις κιθαριές του Burchill θα χαρεί η ψυχή του. Για μένα που η μουσική των 80ς είναι η καλύτερη που βγήκε ποτέ, και έχοντας ως κριτήριο τους ήχους εκείνης της εποχής, θεωρώ το άλμπουμ αξιοπρεπές. Eίναι σαν να διαβάζω το τριακοστό πέμπτο μυθιστόρημα του Stephen King - ότι και να γράψει καλό θα μου φανεί. Για τους νεαρούς ενεργά μαχόμενους της νέας ροκ σκηνής το άλμπουμ μάλλον δεν λέει τίποτα, δεν έχει να προσφέρει κάτι στην μοντέρνα παραγωγή, δεν προχωράει τον σύγχρονο ήχο ένα βήμα μπροστά κ.λπ.
Nα δείτε που το επόμενο που θα ακούσουμε είναι ότι οι Simple Minds έρχονται στην Eλλάδα για συναυλίες.
P.S. H deluxe edition του Graffiti Soul περιλαμβάνει ένα επιπλέον CD με τίτλο Searching For The Lost Boys το οποίο περιλαμβάνει διασκευές σε διάσημα τραγούδια διάσημων καλλιτεχνών όπως του Neil Young (Rockin' In The Free World), των Stranglers (Get A Grip On Yourself), των Massive Attack (Teardrop), των Magazine (A Song From Under The Floorboards), των Thin Lizzy (Whiskey In The Jar), των Siouxsie And The Banshees (Christine) ή των Beach Boys (Sloop John B). Πραγματική απόλαυση.

Τρίτη 9 Ιουνίου 2009

ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΓΩΓΟΥ + ΣΥΛΕΚΤΙΚΟ CD ΤΗΣ FREE MP3




Έχω μείνει στη θέση που με άφησες για να με ξαναβρείς. Όμως πρέπει να έχει περάσει πολύς καιρός γιατί τα νύχια μου μακρύνανε και οι φίλοι μου με φοβούνται.
Κάθε μέρα μαγειρεύω πατάτες έχω χάσει την φαντασία μου και κάθε φορά που ακούω “Κατερίνα” τρομάζω. Νομίζω ότι πρέπει να καταδώσω κάποιον.
Έχω φυλάξει κάτι αποκόμματα με κάποιον που λέγανε πως είσαι εσύ. Ξέρω πως λένε ψέματα οι εφημερίδες, γιατί γράψανε ότι σου ρίξανε στα πόδια.
Ξέρω πως ποτέ δε σημαδεύουνε στα πόδια.
Στο μυαλό είναι ο Στόχος
το νου σου ε;

Η Κατερίνα Γώγου γεννήθηκε στην Αθήνα στις 1 Ιουνίου 1940 και αυτοκτόνησε με χάπια στις 3 Οκτωβρίου 1993. Ήταν ηθοποιός και συγγραφέας. Είχε μια κόρη, την Μυρτώ.
Εργάστηκε από μικρή ηλικία σε παιδικούς θεατρικούς θιάσους και στον κινηματογράφο, κυρίως σε ταινίες της Φίνος Φιλμς.
Φιλμογραφία (ως πρωταγωνίστρια)
Το βαρύ πεπόνι (1977) - σκηνοθεσία: Παύλος Τάσιος .... Τούλα
Παραγγελιά (1980) - σκηνοθεσία: Παύλος Τάσιος
Όστρια, το τέλος του παιχνιδιού (1984) - σκηνοθεσία: Ανδρέας Θωμόπουλος
Υπόλοιπη φιλμογραφία
Ο άλλος (1952)
Το ξύλο βγήκε απ' τον Παράδεισο (1959) .... Λαζάρου
Το έξυπνο πουλί (1961)... Μαρίνα Μανή
Τα κοθώνια του θρανίου (1962)... Ριρή
Νόμος 4000 (1962) .... Κλειώ
Η ψεύτρα (1963) .... Ντόλυ
Γάμος αλά Ελληνικά (1964)
Δεσποινίς διευθυντής (1964)... Ντιάνα
Κάλλιο πέντε και στο χέρι (1965) .... Μπέτυ Κωνσταντινέα
Η δε γυνή να φοβήται τον άνδρα (1965) .... Παγώνα
Μια τρελή, τρελή οικογένεια (1965) .... Σίσσυ
Ο τρελός τα 'χει τετρακόσια (1968)... Καίτη Λαμπρέτα
Η ωραία του κουρέα (1969)... Άννα
Αγάπη για πάντα (1969)... Πένυ
Τι έκανες στον πόλεμο, Θανάση; (1971)... Φρόσω
Παραγγελιά (1980) ... Κατερίνα
ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ CD ΚΛΙΚΑΡΟΝΤΑΣ
ΣΤΟ ΠΑΡΑΚΑΤΟ ΕΙΚΟΝΙΔΙΟ

disc

Όλοι Οι Καλοί Χωράνε Live στη Gyala Music Stage 12/6/09


Επειδή την Παρασκευή 12 Ιουνίου 2009 οι
"Όλοι Οι Καλοί Χωράνε" σας περιμένουμε στη
Μουσική μας Σκηνή να τους απολαύσουμε και γιατί όχι ... αφού
ΟΛΟΙ ΟΙ ΚΑΛΟΙ ΧΩΡΑΝΕ!!!!!!!!
MEMBERS
Konstantinos Parioritsas:Drums-Vocals
Giorgos Markopoulos:Akoustic guitar-Vocals-Baglama-Fysamonika
Nikolas Kafkias:Electrik guitar-Vocals
Panagiotis Tzounakos:Synth-Vocals
Kostas Antoniou:Bass guitar

Τοποθεσία:
Gyala Music Stage
Οδός:
Makedonias & Smyrnis 3 (apo Peiraios 204), Tayros
Πόλη:
Athens, Greece
Προβολή Χάρτη
Google
MapQuest
Microsoft
Yahoo
Τηλέφωνο:
2103424249
Email:
gualamusicstage@yahoo.gr

Live Μιχάλης Κακέπης + Αντιστρόφως Ανάλογα @ Στάθης Αρτινός 13/6/2009

Σάββατο 13 Ιουνιου & ώρα 23.00
Live o ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΚΕΠΗΣ + ΑΝΤΙΣΤΡΟΦΩΣ ΑΝΑΛΟΓΑ @ ΣΤΑΘΗΣ ΑΡΤΙΝΟΣ στη Gyala Music Stage
Τα Σάββατα στη Γυάλα είναι πλημμυρισμένα από το ημίφως της Σελήνης...
ελάτε να απολαύσουμε τον
Μιχάλη Κακέπη να μας τραγουδάει τα τραγούδια
της Σελήνης σε "όλες της τις φάσεις",
μαζί του οι Αντιστρόφως Ανάλογα και ο Στάθης Αρτινος!


Έναρξη:
Σάββατο, 13 Ιουνίου 2009 στις 11:00 μ.μ.

Οδός:
Makedonias & Smyrnis 3 (apo Peiraios 204), Tayros
Πόλη:
Athens, Greece
Προβολή Χάρτη
Google
MapQuest
Microsoft
Yahoo
Τηλέφωνο:
2103424249
Email:
gualamusicstage@yahoo.gr

ALL DAY SUMMER BEACH PARTY OLON TON LYKION BOLOY

GEORGE PAPANIKOLAOU ΚΑΙ GIORGOS MPOLTSIS
Ενα παρτυ που θα ξεκινησει απο τις 12:00 και θα κρατησει εως αργα το βραδυ της Κυριακης!!
Στο παρτυ,
θα παιξουν για μας διαφοροι DJ's και ενα νεανικο και φρεσκο συγκροτημα..οι Domino.
Το Live θα ξεκινησει στις 20:00 το βραδυ!!
ΣΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΟΛΟΥΣ!!!

Τοποθεσία:
KONA KAI(C-LOUNGE)
Οδός:
ΠΕΖΟΔΡΟΜΟΣ ΑΛΥΚΩΝ