ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ - ROCK - ROCK NEW'S

ΣΤΗΛΕ e-mail: spacefm@gmail.com

ΚΛΙΚΑΡΑΝ--> <--ΑΤΟΜΑ. ROCK NEW'S - ΣΕ ΜΙΑ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΜΑΣ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΟΥΜΕ ΝΕΟΥΣ ΤΡΑΓΟΥΔΙΣΤΕΣ ΚΑΙ GROUP ΣΑΣ ΠΡΟΣΚΑΛΟΥΜΕ ΟΣΟΙ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΑΝΑΡΤΗΣΟΥΜΕ ΣΤΟ SITE ΜΑΣ ΣΥΝΑΥΛΙΕΣ ΚΑΙ EVENT'S

Σάββατο 7 Νοεμβρίου 2009

ΝΕΑ ΤΟΥ ROCK

Μίλτος Πασχαλίδης
Ο εξαιρετικός τραγουδοποιός Μίλτος Πασχαλίδης θα εμφανιστεί την
 Πέμπτη 12 Νοεμβρίου στη μουσική σκηνή «Vox»,
 στο Βόλο για μία μοναδική παράσταση.


Ακόμη μία φορά έρχεται να μας καθηλώσει δίνοντας σε κάθε ζωντανή του εμφάνιση, τον χαρακτήρα που υπαγορεύει το κοινό της. Με τραγούδια της προσωπικής του δισκογραφίας αλλά και με αγαπημένα κομμάτια συναδέλφων του σύγχρονων και παλιότερων, του ελληνικού και ξένου ρεπερτορίου, γίνεται οδηγός στις μουσικές διαδρομές που ευχάριστα ακολουθούμε.

Ο Μίλτος Πασχαλίδης δημιουργός σημαντικών τραγουδιών, με αξιοζήλευτη λαϊκότητα, συμπληρώνει την επί σκηνής παρουσία του με τις δικές του αγαπημένες επιτυχίες «Στα είπα όλα», «Βυθισμένες άγκυρες», «Φωτιά μου», «Κακές συνήθειες», με έμφαση στον τελευταίο του δίσκο «Ψωμί κι εφημερίδα».
Μαζί του ο Θύμιος Παπαδόπουλος στα πνευστά, ο Στέλιος Κάτσαρης στο πιάνο και η ερμηνεύτρια Άννα Λινάρδου.

<---->
ΛΥΔΙΑ ΣΕΡΒΟΥ - ΜΑΡΙΟΣ ΑΛΟΥΠΟΣ - ΣΑΒΒΑΣ ΣΑΒΒΑ - ΠΛΩΤΙΝΟΣ ΜΙΚΡΟΜΑΤΗΣ

Η Sea Star Capital plc και ο Πολιτιστικός Οργανισμός
Avantgarde παρουσιάζουν ΣΥΝΑΥΛΙΑ - ΑΦΙΕΡΩΜΑ
για δυο πιάνα και δύο φωνές στον ποιητή και στιχουργό ΝΙΚΟ ΓΚΑΤΣΟ.


τραγουδούν : ΛΥΔΙΑ ΣΕΡΒΟΥ - ΜΑΡΙΟΣ ΑΛΟΥΠΟΣ
πιάνο : ΣΑΒΒΑΣ ΣΑΒΒΑ - ΠΛΩΤΙΝΟΣ ΜΙΚΡΟΜΑΤΗΣ

Αίθουσα ΚΑΣΤΕΛΛΙΩΤΙΣΣΑ
ΠΕΜΠΤΗ 19 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2009, 8.30 μ. μ
Πληροφορίες : τηλ. 2235 6066 / http://www.kyriakidesgallery.eu/
ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ
<------>
Ανδριάνα Μπάμπαλη στον πολυχώρο Pandou
Τη Δευτέρα 9 Νοέμβρη και κάθε Δευτέρα η Ανδριάνα Μπάμπαλη με νεορομαντική διάθεση παίρνει τα τραγούδια του The Rose Tattoo και τα μεταφέρει live στο ιδανικό τους σκηνικό, στον ολοκαίνουριο πολυχώρο Pandou σου Ψυρρή .


Τραγούδια και ατμόσφαιρα 60's στην καρδιά της Αθήνας του 2010 .
Ένα πρόγραμμα στηριγμένο στο τελευταίο της album "The Rose Tattoo" .
Μια σειρά σπουδαίων δημιουργών (Michel Mallory, Μίμης Πλέσσας, Κώστας Γιαννίδης, Jack Brooks, Harry Warren, Νίκος Γούναρης, Antonio Carlos Jobim, Χρήστος Χαιρόπουλος, Cole Porter, Αττίκ, Τάκης Μωράκης, Sergio Endrigo, Σπύρος Περιστέρης) και ανάλογων τραγουδιών ερμηνευμένα απο την Ανδριάνα Μπάμπαλη σε ενορχηστρώσεις του Μίνου Μάτσα .
Και το πρόγραμμα δεν σταματάει εδώ.
Απο τον Elvis μέχρι την Τζένη Καρέζη και τον Ντίνο Ηλιόπουλο, απο το Meglio Stasera μέχρι το "Ασ' το το χεράκι σου", μουσικές στιγμές απο τα 50's και τα 60's που λατρέψαμε ξαναζωντανεύουν αλλιώς, φοράνε τη ατμόσφαιρα της σημερινής Αθήνας και γίνονται επιχρωματισμένες μουσικές φωτογραφίες που θα παρουσιάζονται κάθε Δευτέρα στον νέο Πολυχώρο Pandou στου Ψυρρή .
Βουτιά στα 50's και τα 60's μαζί με την Ανδριάνα Μπάμπαλη θα κάνουν :

Άκης Κατσουπάκης - Ενορχήστρωση , πλήκτρα
Μάρκος Παπασηφάκις - Κιθάρα , φωνή
Γιάννης Οικονομίδης - Τρομπέτα , φλικόρνο , φωνή .
Στην επιμέλεια του ήχου ο Δημήτρης Σωτηρόπουλος .
Κρατήσεις 210 3314601 , - 2
<----->
Egg lemon sauce @ Μουσικό Καφενείο


groovin' jazzy bossa nova
Έναρξη: Σάββατο, 7 Νοεμβρίου 2009 στις 10:30 μ.μ.

Τοποθεσία: Μουσικό Καφενείο
Οδός: Πατησίων & Τήνου 12
Περιγραφή
Jazzy tunes, bossa nova, groovy sauce, funky lemon...

alexandros dandoulakis : guitar
giannis voutsinas : bass
petros (atrotos) fatis : drums
<----->
Whispers Circle Live at Rock Sugar Classic bar

Έναρξη: Κυριακή, 8 Νοεμβρίου 2009 στις 10:00 μ.μ.


Τοποθεσία: Rock Sugar Classic bar
oi Whispers Circle xana sto Rock Sugar Classic bar na rockaroyn opws mono aytoi xeroun !!! Learn your limits!!!!!
<---->
PIERCED ARROWS... a Dead Moon Night!


PIERCED ARROWS... το νέο πρόσωπο των Dead Moon live!


20 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ
Gagarin205, Αθήνα

+ Special guests:
The 700 Machines - The Velvoids
Η προπώληση έχει ήδη ξεκινήσει!
Οι Pierced Arrows είναι το νέο πρόσωπο των αγαπημένων μας Dead Moon και είναι εδώ για μια ακόμη φορά σε ένα mini tour που τους φέρνει στην ΑΘήνα για ένα μοναδικό σόου, την Παρασκευή 20 Νοεμβρίου στο Gagarin205!
To ζεύγος των Fred & Toody Cole με τον Andrew Loomis στα drums σχεδόν για μια εικοσαετία έδινε μαθήματα ηθικής και άψογης garage αισθητικής. Μετά την αποχώρηση του Loomis από την "Αγία Τριάδα" το ζεύγος Cole αρνήθηκε να συνεχίσει με το ίδιο όνομα - αν και αυτό θα ήταν το πιο εύκολο για αυτούς.
Οι Pierced Arrows συνεχίζουν εκεί που σταμάτησαν οι Dead Moon – οργανώνοντας μία επίθεση στις αισθήσεις, με την ίδια ειλικρίνεια και το ίδιο συναίσθημα που ανέδειξε τους Dead Moon σε μια ιδιαίτερη μπάντα.
Οι Pierced Arrows, με τον νέο τους ντραμερ Kelly Haliburton ερμηνεύουν ΟΛΑ τα αγαπημένα Dead Moon tracks αλλά και νέα κομμάτια όπου φυσικά ο ξεχωριστος ήχος των Dead Moon είναι ευδιάκριτος. Δυνατά riffs, φολκ μελωδίες, punk ύμνοι αλλά και ο βαλς ρυθμός του “Shades” και ! ο τζαζ ήχος του μπάσου στο “Clouds”, που πλέον τονίζουν τον ξεχωριστό ήχο των Pierced Arrows.
Για την ιστορία, μην ξεχνάμε ότι ο κύριος Fred Cole ήταν εκεί, στην δεκαετία του ’60, με τους Lollipop Shoppe όταν ξεκίνησαν όλα, ενώ δύο κορυφαίοι μπασίστες, o Lemmy των Motorhead και ο Ben Shepherd των Soundgarden αναγνωρίζουν στην Toody Cole ο μεν πρώτος το δυναμικότερο μπάσο του πλανήτη, ο δε Ben την πνευματική μητέρα και μέντορα!
Οι Dead Moon, το τρίο από το Oregon σίγουρα ήταν ότι ακριβώς άκουγαν στα θρανία τα σημερινά hot names Ηοrros και Black Lips αλλά και super idols Strokes, και White Stripes.
Παρά την ταπεινή τους ύπαρξη, η επιρροή των Dead Moon ήταν τεράστια.
Ανάμεσα στους καλλιτέχνες που διασκεύασαν κομμάτια των Dead Moon, ανήκουν οι Pearl Jam, ενώ είναι γνωστό ότι επηρέασαν τη μουσική των Nirvana.
Οι "δικοί μας" Last Drive δεν σταματούν ποτέ να λατρεύουν Dead Moon και τους βλέ! πουμε πάντα στο κοινό ή και... πάνω στη σκηνή κάθε φορά που οι γερόλυκοι του garage punk έρχονται στα μέρη μας.
To logo τους, ένα skull στην θέση του "man on the moon" είναι το απόλυτο Rock 'N' Roll οικόσημο, αναγνωρίσιμο στην garage κοινότητα όσο τίποτε άλλο...
Προς το τέλος της καριέρας τους, τα τρία μέλη της μπάντας φωτογραφήθηκαν για το εξώφυλλο του Rolling Stone.
Έχοντας την ικανότητα να προσελκύσουν εκατοντάδες οπαδών οπουδήποτε στον Δυτικό κόσμο, οι Dead Moon, αποτελούν την μεγαλύτερη DIY (Do It Yourself) μπάντα στην ιστορία της μουσικής.
Αν και οι Dead Moon δεν υπάρχουν πλέον, το ζεύγος Cole συνεχίζει δυναμικά!

Line Up:
Fred Cole (Lead vocalist/guitarist/songwriter)
Toody Cole (bassplayer/vocalist)
Kelly Halliburton (drummer)

Check:
http://www.piercedarrows.com/
www.myspace.com/piercedarrowspdx
H Προπώληση των εισιτηρίων έχει ήδη ξεκινήσει!
Τιμή Εισιτηρίου: 22€
Σημεία Προπώλησης:
Ticket House: Αθήνα & Θεσσαλονίκη
Online Sales: http://www.ticketpro.gr/

ΕΙΚΟΝΕΣ



RADIO MUSIC ROCK ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΟΥ BLOG!!!!
Radio Music Rock
Radio Music Rock
Radio Music Rock

Οι νικητές των MTV Europe music awards!

Με παρουσιάστρια την Katy Perry που πήγε πίσω απ’ τα 30’s και το Cabaret για ν’ αλλάξει στη συνέχεια στυλ φορώντας περίεργα καπέλα με κρυστάλλους, εμφανίσεις παιχτών rugby, να ξαπλώνει σε τεράστια ποτήρια και κάνοντας ένα εντυπωσιακό show, τα MTV Europe music awards προσγειώθηκαν στο Βερολίνο.

Η Beyonce λίγο πριν έρθει εδώ κέρδισε τα περισσότερα βραβεία της βραδιάς αφού εκείνα της Καλύτερης γυναίκας καλλιτέχνιδας, Καλύτερο βίντεο (για το All the single ladies) και Καλύτερο τραγούδι (για το Halo) κατέληξαν στα χέρια της.
Κι όχι μόνο αυτό αλλά τραγούδησε το Sweet dreams φορώντας ένα κατακόκκινο σέξυ κορσέ και ζαρτιέρες και τους άφησε όλους με το στόμα ανοιχτό.
Μετά οι Green Day, οι οποίοι άνοιξαν την όλη διοργάνωση ηλεκτρίζοντας την ατμόσφαιρα, κέρδισαν το βραβείο Kαλύτερου rock συγκροτήματος ενώ οι U2 πήραν το βραβείο Καλύτερης live εμφάνισης.
Ο Eminem με τη μεγάλη του επιστροφή και το χαρακτηριστικό του στυλ στα video clips του έχει πλέον το βραβείο Καλύτερου τραγουδιστή ενώ ο συνάδελφος hip hoper (και πολλά άλλα) Jay Z αναδείχθηκε Καλύτερος urban καλλιτέχνης.
Στα αναμενόμενα της βραδιάς η Lady Gaga και οι Tokio Ηotel οι οποίοι κέρδισαν βραβεία Καλύτερου ανερχόμενου καλλιτέχνη και καλύτερου συγκροτήματος αντίστοιχα.
Όσο για κάποια highlights προσθέστε τη Shakira που ανατίναξε τη σκηνή με το ‘Did It Again’ και τους χορευτές της να φοράνε μόνο πετσέτες ενώ η Leona Lewis εντυπωσίασε με το Happy.
Στη συνέχεια, η Έλενα Παπαρίζου έφυγε με τα χέρια γεμάτα με το βραβείο Καλύτερου Έλληνα καλλιτέχνη και οι Τούρκοι Manga είναι οι Καλύτεροι Ευρωπαίοι καλλιτέχνες.
Οι ανανεωμένοι Placebo πανηγύρισαν για το βραβείο Καλύτερου alternative συγκροτήματος, στα καινούρια των MTV awards η Pixie Lott είναι το όνομα του νικητή την κατηγορία Καλύτερος Push καλλιτέχνης και οι Linkin Park για το Best World Stage Performance.
Οι U2 παράλλληλα με την μουσική γιορτή στο 02 World arena, τραγούδησαν στην Πύλη του Βρανδεμβούργου σ ένα πιο λιτό σκηνικό από τις υπερπαραγωγές τους και τη συναυλία να περιέχει τα Sunday, Bloody Sunday, Magnificent και One.
Δείτε τι έζησαν οι 10.000 που εξασφάλισαν θέση εκεί.
ΕΓΡΑΨΕ: Κική Παπαδοπούλου

Παρασκευή 6 Νοεμβρίου 2009

Το πάθος ταιριάζει στα Εξάρχεια!!! -Πρωτοβουλία Επαγγελματιών Εξαρχείων


Επειδή δεν χορεύουμε στο σκοπό που μας βαράνε (ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, τα ΜΑΤ και λοιπές αστυνομικές δυνάμεις), σας καλούμε το Σάββατο 7 Νοέμβρη στις 18:30μμ στην πλατεία Εξαρχείων να χορέψουμε Tango, Flamenco, Latin και να πιούμε δωρεάν sangria.


ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΠΑΘΟΣ ΤΑΙΡΙΑΖΕΙ ΣΤΑ ΕΞΑΡΧΕΙΑ.
Neighborhood group for all those brave ones growing up in Exarchia, Athens, Greece. Exarchia is the historical neighborhood and home of Greek Anarchism, Liberal thinking, and silicon valley of Athens.


-----

Τα Εξάρχεια, παλαιότερα "Πιθαράδικα" είναι συνοικία της Αθήνας που βρίσκεται στο κέντρο της πόλης. Το πρώτο όνομά τους προήλθε από τα εργαστήρια που υπήρχαν στη περιοχή μέχρι τις αρχές του 19ου αιώνα και κατασκεύαζαν πιθάρια. Αργότερα πήραν το νέο όνομά τους από τον έμπορο Έξαρχο, που άνοιξε...

Ζηνοβία Αρβανιτίδη στην Αρχιτεκτονική στο Γκάζι

Την Δευτέρα 9/11/09


Η Ζηνοβία Αρβανιτίδη στην Αρχιτεκτονική στο Γκάζι
Ακολουθεί Mini συνέντευξη:
ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ : Πώς λέγεστε και ποια η ιδιότητά σας;
ΖΗΝΟΒΙΑ: Ονομάζομαι Ζηνοβία Αρβανιτίδη και είμαι μουσικός- τραγουδίστρια- συνθέτης.
ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Μάλιστα, πολύ ωραία. Κάνετε κάτι αυτόν τον καιρό;
ΖΗΝΟΒΙΑ: Ο νέος μου δίσκος με τίτλο «Το τέλος του κόσμου» κυκλοφορεί σε μερικούς μήνες και είπα να κάνω κανένα live να ξεδώσω γιατί δεν ξέρω πόσος χρόνος μένει ακόμα!
ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: ‘Έχετε χιούμορ βλέπω… Πού θα παίξετε;
ΖΗΝΟΒΙΑ: Στην Αρχιτεκτονική στο Γκάζι , την Δευτέρα στις 9/11/09. Είναι λίγο δύσκολο να ξενυχτήσει ο κόσμος καθημερινή αλλά μια ζωή την έχουμε κι αν δεν την γλεντήσουμε... ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Σωστά… Κι εσείς τί θα παρουσιάσετε εκεί;
ΖΗΝΟΒΙΑ: Μια παράσταση γεμάτη ένταση, ρυθμό, μελωδικότητα, δυνατές ερμηνευτικές στιγμές σε ελληνικά και ξένα κομμάτια από την alternative rock σκηνή και όχι μόνο, με την υπόσχεση να δώσουμε, κι εγώ και οι μουσικοί που με πλαισιώνουν - οι οποίοι επί της ευκαιρίας είναι η Νεφέλη Μαρκάκη στο βιολί, ο Δημήτρης Βοταίτης στα τύμπανα, ο Λευτέρης Παπαδάκης στο μπάσο, ο Κώστας Κρίκος στα πλήκτρα και ο Σωτήρης Χασιώτης στην ηλ. κιθάρα - όλοι μαζί λοιπών θα δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό για να περάσετε τέλεια και να ξανάρθετε να μας δείτε!

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Θα παίξετε και δικά σας κομμάτια από τον δίσκο;
ΖΗΝΟΒΙΑ: Φυσικά! Γιατί «το τέλος του κόσμου» ...έρχεται!
Αρχιτεκτονική: Ελασιδών 6, Γκάζι (από Πειραιώς 116), 210 9014428, 210 3420842.
Ώρα έναρξης: 23:00μμ / Είσοδος: 8€

Johniethin & Bas @ Mousiko Kafeneio

Δύο αγαπημένοι μουσικοί του Μουσικού Καφενείου
 επιστρέφουν στα λημέρια τους για μια ακόμα συναυλία.
 Ο Johniethin (Onions, Jukejoint Alligators, Tango with Lions, κ.α.)
 και ο Bas (Νο man's land, later life κ.α.)
θα παρουσιάσουν ένα ακουστικό πρόγραμμα
από επιλεγμένες διασκευές blues και rock
μέχρι δικές τους συνθέσεις.


Προσκαλούμε όλους τους φίλους του Μουσικού Καφενείου
στο νεοκλασσικό της οδού Τήνου για μια σκοτεινή και απρόβλεπτη βραδιά.

Το Μουσικό Καφενείο του Κεντρικού Ωδείου
βρίσκεται στην οδό
Τήνου 12 και Πατησίων στην ΚυψέλH
 Τηλέφωνα επικοινωνίας 210 8217844 και 2108217435.

"Rethymno After Dark Festival" από τον πολιτιστικό σύλλογο "ΣKIEΣ"

Mουσική για τη νεολαία αλλά και για αυτούς που θέλουν να γνωρίσουν νέες τάσεις σε αυτόν τον τομέα φέρνει στην πόλη του Pεθύμνου η πολιτιστική ομάδα «ΣKIEΣ», που διοργανώνει το πρώτο Dark Electro/Industrial Festival του Pεθύμνου, αύριο Σάββατο.

Στη σκηνή του XTREME Rock Bar, που βρίσκεται στην παλιά πόλη, θα εμφανιστούν ζωντανά οι PREEMPTIVE STRIKE 0.1, οι CYGNOSIC, οι HYDRA DIVISION V καθώς και οι 6.ABORTED.6.FETUS.6. H είσοδος για το κοινό είναι 5 ευρώ και η εκδήλωση θα ξεκινήσει στις 7 το απόγευμα.

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκέπτονται τον ιστότοπο του συλλόγου στο my space: http://www.myspace.com/skiesreth - skies.reth@gmail.com ή το γκρουπ του στο facebook: SKIES CULTURAL ASSOCIATION - ΣΚΙΕΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ

Πέμπτη 5 Νοεμβρίου 2009

UNTIL 80's LIVE @ NoBar



4 meli twn Until Rain se kati diaforetiko me ton bassista Stavro Lada.. Diaskeves se gnwsta funk, rock, reggae, blues kommatia.. !!!!!
Έναρξη: Κυριακή, 8 Νοεμβρίου 2009 στις 10:30 μ.μ.

Τοποθεσία: NoBar
Οδός: Θάλητος 31, Περιοχή Ποσειδωνίου
Πόλη: Thessaloníki, Greece

Heavy Metal @ Pandou

Soulful Greek Tradition-to-Eastern Afro Dance-to-Shouting Brassy Jazz



Soulful Greek Tradition-to-Eastern Afro
Dance-to-Shouting Brassy Jazz


David Lynch - tenor sax, flute, voc
Thodoris Rellos - Baritone sax
Marios Valinakis - alto sax
Andreas Polyzogopoulos - trumpet
Vasilis Panagiotopoulos - trombone
George Palamiotis - space bass
Sotiris Ntouvas - drums

Έναρξη: Πέμπτη, 5 Νοεμβρίου 2009 στις 10:30 μ.μ.


Τοποθεσία: Pandou
Οδός: Karaiskaki 28 - Psiri
Πόλη: Athens, Greece

Whispers Circle Live at ROCK SUGAR BAR

Hard Rock , Heavy Metal Night

Stis 8 Noemvri Kai Imera Kuriaki , Oi Whispers Circle Tha vriskontai Sto Pio Zesto kai Kathieromeno Pleon Steki Tis Polis mas Sta ladadika. Etsi lipon Kuriaki 8/11/2009 oi whispers circle vriskontai sto Rock Sugar Diaskentazontas esas kai Diaskevazontas Agapimena sigrotimata kai agapimena komatia gia mia Ksefreni hard Rock kai Heavy metal Vradia.
Έναρξη: Κυριακή, 8 Νοεμβρίου 2009 στις 10:30 μ.μ.

Τοποθεσία: Ladadika
Οδός: Olimpiou Diamanti 55
Πόλη: Thessaloníki, Greece

Ο Γιάννης Αγγελάκας επιστρέφει

Ο Γιάννης Αγγελάκας επιστρέφει μαζί με τους Επισκέπτες του για μία μόνο βραδιά, το Σάββατο 30 Ιανουαρίου, στο νέο Fuzz Club (Πατριάρχου Ιωακείμ 1, Ταύρος

Πειραιώς & Χαμοστέρνας).


Ο Γιάννης Αγγελάκας με τους 14 Επισκέπτες του, «πληθωρικοί» και πολυτάλαντοι, εισβάλλουν πάνω στη σκηνή και μας οδηγούν στο δικό τους μουσικό ταξίδι: μία περίεργη ισορροπία ανάμεσα στο παραδοσιακό, το ρεμπέτικο και το λαϊκό από τη μια μεριά και το rock, το pop και το dub από την άλλη, που δένει με ένα μοναδικά ιδιαίτερο τρόπο.

Μαζί τους θα εμφανιστεί και το πολυφωνικό σχήμα «ΔΙΩΝΗ», συμμετέχοντας σε κομμάτια των Επισκεπτών ενώ θα παρουσιάσει και κομμάτια από το soundtrack της ταινίας Ψυχή Βαθειά.
Μετά τη συνεργασία του Γιάννη Αγγελάκα με το σχήμα ΔΙΩΝΗ για τη μουσική της ταινίας του Παντελή Βούλγαρη Ψυχή Βαθειά αποφάσισαν να συνεργαστούν και σε περιορισμένο αριθμό συναυλιών. Μια από αυτές τις κοινές εμφανίσεις τους θα πραγματοποιηθεί και στο Fuzz Club, στις 30 Ιανουαρίου. Το πολυφωνικό σχήμα ΔΙΩΝΗ αποτελείται από τις Ειρήνη και Παναγιώτα Κολιούση και τις Ευαγγελία, Παρασκευή και Χριστίνα Γκόγκου.

Για μία μόνο βραδιά στην Αθήνα-
Γιάννης Αγγελάκας με τους Επισκέπτες και τη ΔΙΩΝΗ
Η προπώληση ξεκινάει στις 16 Νοεμβρίου.
Τα πρώτα 500 εισιτήρια κοστίζουν 19€.
Μετά την εξάντλησή τους, το εισιτήριο θα κοστίζει 25€.
Σημεία Προπώλησης:
Ticket House Αθήνα, Πανεπιστημίου 42 (εντός της στοάς)
Τηλ: 210 3608366
Online sales: www.ticketpro.gr
Και κάπως έτσι ξεκίνησαν όλα...
ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΓΓΕΛΑΚΑΣ ΚΑΙ ΟΙ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ
Οι Επισκέπτες είναι η ορχήστρα που έφτιαξε ο Γιάννης Αγγελάκας μετά τη διάλυση του συγκροτήματος ΤΡΥΠΕΣ το 2001. Αποτελείται από 14 καταξιωμένους μουσικούς και η μουσική τους ισορροπεί ανάμεσα στο παραδοσιακό, το ρεμπέτικο και το λαϊκό από τη μια μεριά και το rock, το pop και το dub από την άλλη, με πολύ ιδιαίτερο τρόπο. Ο δίσκος τους «Από ‘δω και πάνω» είναι μια ξεχωριστή πρόταση για την ελληνική μουσική που γνώρισε μεγάλη αποδοχή από το ελληνικό κοινό και τον τύπο. Κυκλοφορεί από την εταιρεία που δημιούργησαν οι Επισκέπτες, την ALL TOGETHER NOW, με σκοπό να καλύψει τις δικές τους παραγωγές. Αυτή τη στιγμή αριθμεί ήδη 5 δίσκους.

Οι συναυλίες των ΕΠΙΣΚΕΠΤΩΝ ανά την Ελλάδα έχουν πολλή θερμή ανταπόκριση, καθώς το πολυπληθές της ορχήστρας, η εξαιρετική σκηνική παρουσία και η ξεχωριστή μουσική τους εκτέλεση μετατρέπει τις συναυλίες τους σε ένα πολύχρωμο πανηγύρι ρυθμών και ηχοχρωμάτων. Στις συναυλίες αποδίδονται με ξεχωριστό τρόπο τα κομμάτια του «Από ‘δω και πάνω», κομμάτια από το soundtrack «Ο Χαμένος τα παίρνει όλα» και διασκευές κομματιών του συγκροτήματος ΤΡΥΠΕΣ, καθώς και κομμάτια από τον καινούριο δίσκο που ηχογραφείται αυτή τη στιγμή.
Οι Επισκέπτες είναι:

ΑΓΓΕΛΑΚΑΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
ΧΡΗΣΤΟΣ ΧΑΡΜΠΙΛΑΣ ? Ηλεκτρονικά
ΝΤΙΝΟΣ ΣΑΔΙΚΗΣ ? Μπαγλαμάς, φωνητικά
ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΚΩΣΤΑΣ - Ηλεκτρικές Κιθάρες
ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΛΑΖΑΡΙΝΟΣ ? Μπάσο σαξόφωνο
ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΑΡΙΝΟΣ - Τρομπόνι
ΓΙΩΡΓΟΣ ΑΒΡΑΜΙΔΗΣ - Τρομπέτα
ΝΙΚΟΣ ΒΕΛΙΩΤΗΣ - Βιολοντσέλο
ΦΩΤΗΣ ΣΙΩΤΑΣ-Βιολα
ΚΕΛΛΥ ΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΥ - Βιολί
ΧΡΗΣΤΟΣ ΤΣΑΠΡΑΖΗΣ - Ακ. Μπάσο
ΣΤΑΘΗΣ ΑΡΑΜΠΑΤΖΗΣ - Ακουστική κιθάρα
ΒΑΣΙΛΗΣ ΜΠΑΧΑΡΙΔΗΣ - Κρουστά
ΝΙΚΟΣ ΑϊΒΑΖΙΔΗΣ - Κρουστά
ΤΙΤΟΣ ΚΑΡΓΙΩΤΑΚΗΣ - Κονσόλα

Τετάρτη 4 Νοεμβρίου 2009

NIKOS PORTOKALOGLOU - NIKOS ZIOGALAS - MANOLIS FAMELLOS @ STAVROS TOU NOTOU


ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΤΟΥ Α’ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟΥ:


Ο Νίκος Πορτοκάλογλου κάνει μια στροφή και συγκρούεται μετωπικά με τον Νίκο Ζιώγαλα που οδηγεί αμέριμνος. Ο Μανώλης Φάμελλος σπεύδει στο σημείο μηδέν και καταγράφει τις συγκλονιστικές μαρτυρίες.

Καρέ καρέ η παραληρηματική εξομολόγηση του Νίκου Ζιώγαλα – Πώς διέφυγε τον κίνδυνο πέφτοντας ψηλά – Ο Νίκος Πορτοκάλογλου και ο Μανώλης Φάμελλος φανερά ανήσυχοι για την πορεία της υγείας του φίλου τους τρίβουν τα χέρια τους.
Το πραξικόπημα επί σκηνής – Ο Μανώλης Φάμελλος σε μια στιγμή που νομίζει ότι θα κρατήσει για πάντα επωφελείται από τη σύγχυση και αυτοανακηρύσσεται ηγέτης της τριανδρίας.
Πως οι ωριμότεροι φίλοι του τον επαναφέρουν στην τάξη με την βία…
Ακούστε ζωντανές ανταποκρίσεις με τα νέα τους τραγούδια…..

Εντωμεταξύ οι φήμες οργιάζουν……
Ο Νίκος Πορτοκάλογλου δεν ψάχνει πια γι’ αλλού
Ο Νίκος Ζιώγαλας πλέει ακυβέρνητος
Ο Μανώλης Φάμελλος σπαράσσεται από εσωτερικές έριδες
Την κρίσιμη στιγμή θα δράσουν ο ένας προς τον άλλον για λίγη βοήθεια από τους φίλους τους….
Άραγε θα τα καταφέρουν?
Και βέβαια αποκλειστικά οι τελευταίες βαρυσήμαντες δηλώσεις τους
Νίκος Πορτοκάλογλου
«Είναι μεγάλη μου χαρά να συνεργάζομαι με δυο καλούς φίλους που ομολογημένα έχουν επηρεαστεί βαθιά από το έργο μου. Το βάρος από την πλευρά μου θα δοθεί στο νέο μου δίσκο με τίτλο ‘’Στροφή’’».
Νίκος Ζιώγαλας
«Αποφάσισα να πάω παρακάτω με δυο από τους νεότερους συνεχιστές μου. Έχω συνεργαστεί επανειλημμένως και με τους δυο αλλά καιρός για τρίο. Θέλω να επικεντρωθεί η παράσταση στα νέα μου τραγούδια από το δίσκο μου ‘’ Πέφτω Ψηλά’’».
Μανώλης Φάμελλος
«Φέτος προτείνω στο κοινό μου δυο νέους τραγουδοποιούς της γενιάς τους. Ελπίζω να φανούν αντάξιοι της εμπιστοσύνης μου. Έψαχνα από καιρό ένα βήμα να παρουσιάσω εκτενώς το νέο μου cd με τίτλο ‘’ Η στιγμή που κρατάει για πάντα’’».
Δείτε Ζωντανά στη σκηνή
Νέο πολυτασικό – πολυμορφικό σχήμα
Συλλογική ηγεσία, Τακτικές αρχαιρεσίες
Δεν είναι μεγάλος συμβιβασμός. Είναι ο μεγάλος συνασπισμός!
Η συνεργασία που όλοι περίμεναν αλλά δεν τολμούσε ή δεν σκέφτηκε να προτείνει κανείς.
Ένα πρόγραμμα φύρδην μίγδην όπου οι συντελεστές παίζουν ο ένας τον άλλον και ξεχνούν προσωρινά τον (κακό) εαυτό τους!
Τον Νίκο Πορτοκάλογλου, τον Νίκο Ζιώγαλα και τον Μανώλη Φάμελλο συνοδεύουν επί σκηνής:
Λιάνα Παπαλέξη φωνητικά
Και οι
Τάσος Φωτίου και Αντώνης Ανδρέου στα πνευστά
Μιχάλης Καλκάνης στο μπάσο, το κοντραμπάσο και τα φωνητικά
Νίκος Χριστόπουλος στα τύμπανα και τα κρουστά
Νίκος Σάλτας στα πλήκτρα, το ακορντεόν και τα φωνητικά
Κώστας Μιχαλός στην κιθάρα
Ηχοληψία: Δημήτρης Δημόπουλος, Φώτα: Γιώργος Τέλλος
Σταυρός του Νότου
Θαρύππου & Φραντζή, Νέος Κόσμος
Τηλ. 210 9226975

Οργάνωση Παραγωγής:
Ερωδιός Ε.Π.Ε
Τηλ 210 3210731
http://www.erodios.gr/
Έναρξη:23:00

Τρίτη 3 Νοεμβρίου 2009

9/12 Παρουσίαση δίσκου-live στο Οξυγόνο!!! - ΚΑΡΜΑ

Οι ΚΑΡΜΑ παρουσιάζουν το πρώτο τους album (όπου συμμετέχουν οι : Βασίλης Παπακωνσταντίνου-Ελισσάβετ Καρατζόλη-Διονύσης Κωτσάκης-Λεωνίδας Σώζος) στο Οξυγόνο – live σε μια rock βραδιά γεμάτη από δυνατούς ήχους και μελωδίες!

… Ένας Θεός με νευρική ανορεξία..Κάνε ένα βήμα..Ποια θάλασσα σε κρύβει..Άγγελοι!
Θα μας ταξιδέψουν στις δικές τους δημιουργίες και εμπνεύσεις σε ένα πρόγραμμα που θα περιλαμβάνει και διασκευές από την ελληνική και ξένη rock σκηνή.

Έναρξη: Τετάρτη, 9 Δεκεμβρίου 2009 στις 10:00 μ.μ.


Τοποθεσία: Vourvahi & Korizi 4
Neos Kosmos (anamesa se kallirrois & siggrou)

ΌΝΑΡ LEXICON PROJECT στην «Αρχιτεκτονική» στο Γκάζι

Από Παρασκευή και Σάββατο 6 & 7 Νοεμβρίου

και για δύο ακόμη εβδομάδες στην «Αρχιτεκτονική»στο Γκάζι
Οι Όναρ θα εμφανιστούν την Παρασκευή και το Σάββατο 6 και 7 Νοεμβρίου, στην «Αρχιτεκτονική», στο Γκάζι, όπως και για τα δύο επόμενα Παρασκευοσάββατα σε μία κοινή εμφάνιση με τους Lexicon Project. Εξοπλισμένοι με καινούρια και παλιά τραγούδια έρχονται να μας ζεστάνουν, με ένα δυναμικό πρόγραμμα. Τραγούδια που μας κάνουν να σκεφτούμε, να ταξιδέψουμε και να αφεθούμε.
Σε μια διαδρομή δέκα χρόνων που περιλαμβάνει τρεις χρυσούς δίσκους και εμφανίσεις σε όλη την Ελλάδα και την Κύπρο οι Όναρ θα μας παρουσιάσουν μια παράσταση γεμάτη με τραγούδια τους ενώνοντας παρόν και παρελθόν, όπως και διασκευές σε τραγούδια Ελλήνων και ξένων καλλιτεχνών.
Στο πρόγραμμα θα τραγουδήσουν και κομμάτια από το νέο τους δίσκο, με τίτλο «Δε μπορώ να χαραμίσω άλλη ανάσα».
Οι Lexicon Project από την άλλη, υπόσχονται ένα πρόγραμμα δυνατό, με γρήγορο ρυθμό, ροκ ήχο, με στοιχεία από τη βρετανική κιθαριστική μουσική, αναμειγμένη με τον ελληνικό λόγο. Δεν θα λείψουν από τη βραδιά, τραγούδια από τον πρώτο τους δίσκο «Κυματισμοί», που πρόκειται να κυκλοφορήσει σε λίγες μέρες, αλλά και αρκετά αγγλόφωνα. Τα τραγούδια «Μια σκιά», «Ας κάνουμε τη νύχτα μέρα» και «Ατέλειωτος Χειμώνας», έχουν ήδη κερδίσει τις εντυπώσεις του κοινού.

Αρχιτεκτονική: Πειραιώς 116 (δεξιά στον ΟΤΕ), Γκάζι, 2109014428, 2103420842,
Οργάνωση - παραγωγή: MUSICOM

Ο Νίκος Γουργιώτης live στο Vegera

Ο Νίκος Γουργιώτης μαζί με τα ‘Παιδιά των Δρόμων’ θα βρίσκεται για δύο μόνο εμφανίσεις την Κυριακή 08/11 και την Κυριακή 22/11/2009 στο Vegera Club.
Ένας μουσικός performer μαζί με μια 6μελής μπάντα που ξέρει να ξελογιάζει το κοινό με ένα διασκεδαστικό και ποιοτικό πρόγραμμα ελληνικής pop, rock κι έντεχνης μουσικής. Στις ζωντανές αυτές εμφανίσεις θα παρουσιάσει και τραγούδια από την πρώτη του προσωπική δουλειά.
Xώρος διαξαγωγής:

VEGERA CLUB
Πέτρου Ράλλη 29 & Κρήτης 1
Τηλ.: 210 3420444, 6993001000
Ημέρες Εμφανίσεων :

Κυριακή 08 Νοεμβρίου
Κυριακή 22 Νοεμβρίου

'Ωρα έναρξης: 22:30

Είσοδος με ποτό: 15€

Δευτέρα 2 Νοεμβρίου 2009

Radio Music Rock


radiomusicrock
ΜΙΑ ΝΕΑ ΕΙΚΟΝΑ ΑΚΟΜΑ ΓΙΑ ΤΟ BLOG ΜΑΣ.

ζωντανές εμφανίσεις στον ΠΥΡΗΝΑ

Μιχάλης Κουμπιός + Μιχάλης Νικολούδης + Δήμητρα Καραμπεροπούλου + Νίκος Δημοσθένους + Σόλι Μπαρκί + Τάνια Νικολούδη


σε ...μαύρες και μπλε ιστορίες.

Πυρήνας : Διοχάρους 11 & Δραγούμη 210 7237150

Δευτέρα 2 Νοεμβρίου και τρίτη 3 Νοεμβρίου.

σας περιμένουμε εκεί στις 10:30!!

φως & αγάπη

ΛΟΥΔΙΑΣ "ΕΝΤΕΧΝΙΛΑ" ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΔΙΣΚΟΥ



ΛΟΥΔΙΑΣ "ΕΝΤΕΧΝΙΛΑ" - ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΔΙΣΚΟΥ


ΠΕΜΠΤΗ 5 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ, 21:30

ΣΤΟ STAGE ΤΟΥ ΜΥΛΟΥ
Οι «Λουδίας» είναι μια μπάντα από τη Θεσσαλονίκη, που παίζει ελληνόφωνο ροκ. Ξεκίνησε την διαδρομή της στα μέσα της δεκαετίας του ’90 και το 2000 κυκλοφόρησε από την LEGEND η πρώτη τους δισκογραφική δουλειά με τίτλο… «Λουδίας» στην οποία περιλαμβάνονται«Tα λιπάσματα», ένα τραγούδι που έκανε ιδιαίτερη εντύπωση και ακούγεται στα ραδιόφωνα μέχρι σήμερα. Το 2004 κυκλοφορεί από την OLON MUSIC η δεύτερη δουλειά τους με τίτλο «Oι σαλαμάνδρες δε χορεύουν σέικ» από όπου ξεχώρισε το τραγούδι «Ο ρουφιάνος». Οι «Λουδίας» έχουν κατά βάσει κοινωνικοπολιτικό στίχο και έντονη σατυρική διάθεση. Αυτή ακριβώς η διάθεση είναι και ο λόγος που κάθε τους ζωντανή εμφάνιση καταλήγει σε ένα ξέφρενο party με την καθολική συμμετοχή του κοινού…!!!
Τον Ιανουάριο του 2009 κυκλοφόρησε η τελευταία τους δισκογραφική δουλειά με τίτλο «Εντεχνίλα» με την ανεξάρτητη εταιρία TECH KILLA RECS (η οποία περιλαμβάνει και το τραγούδι «Ο χρόνος (Αούα)»,που έφτασε στον τελικό του Φεστιβάλ Τραγουδιού Θεσσαλονίκης ΄08).
Με νέα σύνθεση πια, η αγαπημένη ανατρεπτική μπαντα από την Θεσσαλονίκη, έρχεται να ταράξει για ακόμα μία φορά τα νερά της, κατά τα άλλα, ήσυχης ελληνικής πραγματικότητας…!!! ‘Έχοντας αποφασίσει πια να κινηθούν έξω από όρια που επιβάλλουν οι κανόνες της δισκογραφίας, οι «Λουδίας» ανέλαβαν μόνοι τους την παραγωγή και διανομή του τελευταίου τους cd, που κοστίζει… κάτω από 10 ευρώ…!!!
Με αφορμή την «Εντεχνίλα», με διάθεση ανεβασμένη όσο ποτέ, με νέο υλικό στις αποσκευές τους και την υπόσχεση για μια βραδιά που θα θυμόμαστε για πολύ καιρό…. οι «Λουδίας» έρχονται για μια μοναδική εμφάνιση στο Stage του Μύλου και παρουσιάζουν τα νέα τους τραγούδια…!!!
Πέμπτη 5 Νοέμβριου στις 21:00, το Stage του Μύλου θα γεμίσει ……«Εντεχνίλα»…!!!
Είσοδος ελεύθερη…!!!
Σας περιμένουμε…!!!
Τους «Λουδίας» αποτελούν οι: Βιολιστής Παναγιώτης- κιθάρα φωνή, Λαόπουλος Φίλης – κιθάρα, Μίσκος Πέτρος- μπάσο, Τοκατλίδης Χρήστος – τύμπανα, Σωτηρίου Βασίλης – κιθάρα.
Support group: Fuit
Δημόσιες Σχέσεις & Επικοινωνία
aRtIstRee
Ιωάννα Καραθανάση

Email: ioannakarathanasi@gmail.com

ΝΕΑ ΤΟΥ ROCK

ΜΗΔΕΙΑ ΧΟΥΡΣΟΥΛΙΔΟΥ-ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΔΕΣΥΠΡΗΣ@MIKE'S IRISH BAR
Την Πέμπτη, 12 Νοεμβρίου, η Μήδεια Χουρσουλίδου, προσκαλεί τον Γρηγόρη Δεσύπρη στο Mike's Irish Bar, σε μιια μουσική παράσταση που κινείται πάνω σε μια στέρεη (rock) βάση περικλείοντας πολλές Ethnic & Rock αναφορές και μελωδίες... Πρωτότυπες ιδέες, συνθέσεις, και ενορχηστρώσεις, επιλεγμένες διασκευές, αλλά και μοτίβα κλασικής μουσικής...


Συντονιστής της προσπάθειας, ο Περικλής Παλαμιώτης στην κιθάρα, με συνοδοιπόρους τον Γιάννη Γρηγορίου στο μπάσο, τον Κωνσταντίνο Σελεζνιώφ στα πλήκτρα και τον Παύλο Μπαλατσούκα στα τύμπανα.
Για κρατήσεις, παρακαλούμε καλέστε έγκαιρα στο 210 777 67 97.
Ώρα έναρξης 22.00

<--->
joanna drigo live sto trova


Ημερομηνία: Πέμπτη, 5 Νοεμβρίου 2009

Ώρα: 10:30 π.μ. - 1:30 μ.μ.

Τοποθεσία: athinas kai vlaxava,monastiraki
<---->
U2 Tribute By The Skelters στο Club του Μύλου


Μετά την εμφάνιση των Skelters ανοίγοντας τους ΖΖ Τοp στο κατάμεστο γήπεδο Ταε Κβον Ντο, παίζοντας τα τραγούδια του πρώτου τους δίσκου, Explain To Me, το συγκρότημα επανέρχεται στη Θεσσαλονίκη, τη βάση του. Αυτή τη φορά με αφορμή την επερχόμενη εμφάνιση των U2 στην χώρα μας τον Σεπτέμβριο του 2010, την έναρξη πώλησης των εισιτηρίων στις 2 Νοέμβρη αλλά και την επανακυκλοφορία του The Unforgettable Fire σε remastered έκδοση, οι Skelters θα παρουσιάσουν ένα μοναδικό ζωντανό αφιέρωμα στους U2, στην σημαντικότερη μπάντα των τριών τελευταίων δεκαετιών, αφιέρωμα το οποίο γνωρίζουν καλά, με κομμάτια από όλη την δισκογραφία τους, στο Club Stage του Μύλου την Πέμπτη 12 Νοεμβρίου.
Ενα show που δεν πρέπει να χάσετε!!
Skelters Line Up: Angel: Φωνή, Κιθάρα. Daniel: Ντραμς, Κρουστά, Φωνητικά. Stavros: Κιθάρα, Φωνητικά. Teo: Μπάσο.

Ώρα έναρξης: 21:00
Τιμή εισόδου: 10 eurο
ΜΥΛΟΣ (Ανδρ. Γεωργίου 56)

Τηλ.Μύλου: 2310 551 836
<----->
Κατερίνα Κυρμιζή - Νίκος Γρηγοριάδης "Eίναι Εδώ!" Live
Κυριακή 15, 22 & 29 Νοεμβρίου στον Πολυχώρο Pandou


Η Κατερίνα Κυρμιζή και ο Νίκος Γρηγοριάδης “Είναι εδώ!” live στον ολοκαίνουργιο Πολυχώρο Pandou (Καραϊσκάκη 28 στου Ψυρρή), με ανάλαφρη διάθεση, για να μας παρουσιάσουν τα τραγούδια από το νέο τους album, για τρεις Κυριακές 15, 22 & 29 Νοεμβρίου.

Οι δυο καλλιτέχνες, στο νέο τους δισκογραφικό βήμα φλερτάρουν με πολλά διαφορετικά είδη μουσικής, με το ιδιαίτερο, εκλεπτυσμένο και απολύτως προσωπικό ύφος που τους χαρακτηρίζει. Έχοντας στις αποσκευές τους έξι προσωπικούς δίσκους θα μας πάνε ένα ταξίδι δίχως χάρτη στο σύνολο της δισκογραφίας τους και θα εξερευνήσουν μουσικά, διασκευάζοντας, τα τραγούδια του Χατζιδάκι, της Bjork, του Kurt Weil, της Kate Bush, των Fleetwood Mac, του Leonard Cohen και άλλων.
Κατερίνα Κυρμιζή : τραγούδι, κλασσική κιθάρα
Νίκος Γρηγοριάδης : ακουστική κιθάρα, τραγούδι
Γιάννης Γρηγορίου: ακουστικό μπάσο
Ρόλι Γιαμμοπούλου : κρουστά, φωνητικά
Πολυχώρος Pandou
Καραϊσκάκη 28, Ψυρρή
Ώρα έναρξης: 21.00
Είσοδος 10 ευρώ

Tηλ. Κρατήσεων: 210 3314601-2

Cricos Production & Cultural Managment

Ερμιόνης 4, Αθήνα 116 34 τηλ: 210 7213444

Αντιγόνη Γιαλουρίδου: 6944 296510

<-------->
Pornographic Monster and Anger Point in KDK


Ημερομηνία: Κυριακή, 8 Νοεμβρίου 2009

Ώρα: 7:00 μ.μ. - 10:00 μ.μ.

Τοποθεσία: Haskovo, Bulgaria
ΠεριγραφήLve Act
lets spread the disease to clear the souls of the people and stop the lunacy around before it stops us good people

Κυριακή 1 Νοεμβρίου 2009

Γιάννης ο Αδιάφορος

Δευτέρα 25 Ιουνίου 2007, εφημερίδα 'Ελεύθερος Τύπος'


γράφει η Γιολάντα Τσιαμπόκαλου

Γνώρισα κάποτε έναν Γιάννη που ήταν στον κόσμο του. Άνθρωπος της πόλης, δε λέω… Είχε κάμποσα διαφορετικά αμάξια που φρόντιζε ολημερίς. Τα έπλενε, τα καθάριζε, τα έβαφε, τα φούλαρε με καύσιμα (ανάλογα το μοντέλο). Κάθε που τον συναντούσα είχε κι ένα καινούριο. Το οδηγούσε περήφανος κι ας μην πλήρωσε ποτέ τέλη κυκλοφορίας. Ευθαρσώς, έμπαινε πίσω απ’ τα άλλα αμάξια και το πήγαινε στον δικό του ρυθμό δίχως να κορνάρει, ν’ αγχώνεται, δίχως συνοδηγό με μίνι, δίχως ηχεία και εκκωφαντικές μουσικές παραφωνίες. Είχε οργώσει τις πλατείες και ήξερε τα στενά για να κόβει δρόμο. Σταματούσε για τους πεζούς αλλά αν υπήρχε άλλο εμπόδιο, συχνά περνούσε ακόμα κι από πάνω του. Δεν τον ένοιαζε τίποτα κι ήταν παντελώς απερίεργος. Μόνες έννοιες οι θέσεις πάρκινγκ, αν πέτυχε η φαναρτζοδουλειά που μόνος του είχε κάνει τσούκου – τσούκου, και αν θα γίνει τελικά πυρηνικός πόλεμος ή όχι. Βλέπεις, είχε ακούσει ότι με τα πυρηνικά αποφορτίζονται οι μπαταρίες. Άρα θα ήταν αδύνατον να οδηγήσει τα τηλεκατευθυνόμενα αυτοκινητάκια του. Γιατί τέτοια οδηγούσε στον κόσμο του. Κάποια μικρά με ρίγες στα πλάγια που είχε βάψει ολομόναχος με μπλάνκο κι άλλα πιο περίπλοκα με δυόμισι μέτρα καλώδιο να ενώνονται μ’ ένα τηλεκοντρόλ. Τα οδηγούσε κάθε απόγευμα μ’ έναν φραπέ στο χέρι στη μέση του δρόμου σαν να οδηγάει κανονικό αμάξι κι όταν σε γνώριζε στο δρόμο, έκανε τράκα μπαταρίες. Τίποτα άλλο. Δεν ξέρω αν είχε σμικρύνει κι άλλα πράγματα στην πόλη γύρω του.
 Όμως, κάποτε ήταν αλλιώς.
Δούλευε μηχανικός σε μια μεγάλη αυτοκινητοβιομηχανία όταν ξαφνικά τον απέλυσαν – μαζί και άλλους. Ο Γιάννης την είδε έτσι. Έβαλε την ψυχούλα του μέσα σε τόσο δα αμαξάκι, εκείνη να πηγαίνει μπροστά κι αυτός να την οδηγά ξωπίσω. Το μοναδικό του μέλημα χωρούσε στο ένα χέρι. Δεν πονοκεφάλιασε για άλλο. Κι απ’ τους ανθρώπους κουρασμένος ήτανε. Φίλοι στο Πέραμα του κολλήσανε το παρατσούκλι, Γιάννης ο αδιάφορος.
 Πάει καιρός που δε μένει εδώ μα οδηγάει ακόμα, το ξέρω.
http://spacefm.googlepages.com/frik




Έρχεται ο "Νονός της Goth"

H Clipart και η Ramon Productions υποδέχονται τον μοναδικό Peter Murphy, την Κυριακή 8 Νοεμβρίου, στο Gagarin 205 Live Music Space. Front man των Bauhaus, ενός από τα σημαντικότερα συγκροτήματα της post punk - dark wave περιόδου, έχει κερδίσει επάξια τον άτυπο τίτλο του Godfather of Goth.


Εντυπωσιακή παρουσία, σπάνια φωνή, καλλιτεχνική συνέπεια ανάλογη της οποίας ελάχιστοι έχουν να επιδείξουν αποτελούν τα κύρια χαρακτηριστικά της, σχεδόν τριαντάχρονης, πορείας του στα μουσικά πράγματα.

Η περιοδεία που θα φέρει τον Peter Murphy στη χώρα μας ξεκίνησε από το Παρίσι, στις 29 του περασμένου Σεπτέμβρη, και περιλαμβάνει μια σειρά από ζωντανές εμφανίσεις σε πολλές Ευρωπαϊκές χώρες. Το set list αποτελείται τόσο από καινούργιο – με έμφαση σε μια σειρά από πολύ ιδιαίτερες διασκευές, υπό τον τίτλο secret covers, από το “Transmission” των Joy Division μέχρι το “Instant Karma” του John Lennon - όσο και από παλαιότερο υλικό πραγματοποιώντας μια αναδρομή σε ολόκληρη την καριέρα του, είτε solo είτε με τους Bauhaus.
Παρά το γεγονός ότι η πρόσφατη επανασύνδεσή τους αποδείχθηκε βραχύβια, τα τέσσερα χρόνια της πρώτης παρουσίας τους ως συγκρότημα (1979-83) στάθηκαν αρκετά για να τους εξασφαλίσουν μία σχεδόν μεσσιανική δημοτικότητα και, προς το τέλος της καριέρας τους, και την απόλυτη κριτική αποδοχή.
Οι Bauhaus, ξεκινώντας από το Northampton της Αγγλίας στα τέλη της δεκαετίας του ’70, επηρέασαν γενιές ολόκληρες, τόσο με τη μουσική όσο και με το image τους. Πολλά από τα κομμάτια τους θεωρούνται πλέον κλασσικά (Bela Lugosi’s Dead, Dark Entries, The Passion Of Lovers, Kick In The Eye, She’s In Parties, Terror Couple Kill Colonel, Who Killed Mr Moonlight), ενώ το ίδιο συμβαίνει και με ορισμένα από τα προσωπικά του Peter Murphy (Cuts You Up, All Night Long, A Strange Kind Of Love, I’ll Fall With Your Knife).
Κατά συνέπεια, οι περισσότεροι γνωρίζουν τι να περιμένουν. Οι υπόλοιποι θα έχουν την ευκαιρία να ανακαλύψουν τον πρίγκιπα μιας διαφορετικής rock μουσικής, σκοτεινής και σαγηνευτικής, ονειρεμένης και μαγευτικής, ικανής να σε απογειώσει για πάντα.
Εκείνοι που τυχόν επιλέξουν να προσπεράσουν απλά θα χάσουν την ευκαιρία να έρθουν σε επαφή με έναν από τους ζωντανούς μύθους της σύγχρονης μουσικής πραγματικότητας. Διότι τέτοιος είναι ο Peter Murphy, ο άνθρωπος που θα παραμένει πάντα γνωστός ως ο τραγουδιστής των εμβληματικών Bauhaus χωρίς αυτό να επισκιάζει την αξιοσημείωτη πορεία που σημειώνει ως solo καλλιτέχνης.

Οι συναυλίες του στη χώρα μας αποτελούν σίγουρα μια σπάνια ευκαιρία για όλους, ότι κι αν πιστεύουν και ότι κι αν ακούν (είτε αυτό είναι Alternative, είτε Goth, είτε Electro / Ebm / Dark Wave), να δουν από κοντά μία από τις κορυφαίες προσωπικότητες της σύγχρονης μουσικής σκηνής.
Η τωρινή του µπάντα απαρτίζεται από μουσικούς που έχουν συνεργαστεί με μεγάλα ονόματα όπως οι Skinny Puppy, οι Mission και ο Tricky (Jeff Schartoff / μπάσο, Mark Thwaite / κιθάρα, Nick Lucero / drums), ενώ στο νέο του album – το οποίο πιθανότατα θα κυκλοφορήσει μέσα στο 2009 – συνεργάζεται με τον Trent Reznor των Nine Inch Nails.

Η συναυλία θα ανοίξει με την εμφάνιση special guests. Οι πόρτες θα ανοίξουν στις 21:00 και εισιτήρια προπωλούνται, προς 35 ευρώ, στο Ticket House (Πανεπιστημίου 42 / τηλ. 210 3608366) και το http://www.ticketpro.gr/

Gagarin 205 Live Music Space: Λιοσίων 205, κοντά στον σταθμό Μετρό / ΗΣΑΠ “Αττική”. Τηλέφωνο: 6944 814543. Website: http://www.gagarin205.gr/