ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ - ROCK - ROCK NEW'S

ΣΤΗΛΕ e-mail: spacefm@gmail.com

ΚΛΙΚΑΡΑΝ--> <--ΑΤΟΜΑ. ROCK NEW'S - ΣΕ ΜΙΑ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΜΑΣ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΟΥΜΕ ΝΕΟΥΣ ΤΡΑΓΟΥΔΙΣΤΕΣ ΚΑΙ GROUP ΣΑΣ ΠΡΟΣΚΑΛΟΥΜΕ ΟΣΟΙ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΑΝΑΡΤΗΣΟΥΜΕ ΣΤΟ SITE ΜΑΣ ΣΥΝΑΥΛΙΕΣ ΚΑΙ EVENT'S

Παρασκευή 9 Οκτωβρίου 2009

Τι είναι αυτό που το λένε Rock;

Πολλές φορές χρησιμοποιούμε τις εκφράσεις, Rock κατάσταση, Rock σκηνικό, Rock τύπος, Rock γκόμενα κοκ...Τι όμως στ' αλήθεια είναι Rock; Rock καταρχήν είναι το αυθεντικό και το γνήσιο. Rock είναι η ελευθερία στο τρόπο ζωής, στο τρόπο σκέψης και στο τρόπο έκφρασης. Rock είναι ο σεβασμός στη διαφορετικότητα. Rock είναι να αγαπάς τους φίλους σου. Rock είναι να πονάς και να μην τους έχεις κοντά σου. Rock είναι μία πράξη ανθρωπιάς που κάποτε κάναμε και ποτέ δε μιλήσαμε για αυτή σε κανένα. Rock είναι η γυναικάρα που είδαμε στο δρόμο, στο μετρό, στο λεωφορείο και μας κόπηκαν τα γόνατα. Ακόμη ποιο Rock είναι η στιγμή που καταλάβαμε ότι αυτή το κατάλαβε. Rock είναι η πιώμα που ρίξαμε όταν ήμασταν ερωτικά απογοητευμένοι. Rock είναι η στιγμή που βρήκαμε τη δύναμη να ζητήσουμε συγνώμη. Rock είναι η στιγμή που η ψυχή μας συγχώρεσε πραγματικά. Rock είναι να ταξιδεύεις άφραγκος με ένα σακίδιο στον ώμο. Rock είναι να είσαι καταρρακωμένος και να σου φύγει ένα αυθόρμητο χαμόγελο στη θέα ενός παιδιού. Rock είναι η ελπίδα και η πίστη για ένα καλύτερο αύριο. Όχι για σένα, για όλους... Rock είναι η δύναμη του νικάς τον εγωισμό σου. Rock είναι το δίκαιο, είναι αυτό που στην κάθε αρνητική μας σκέψη μας κάνει και αισθανόμαστε άσχημα. Rock είναι να πηγαίνεις κόντρα στο ρεύμα, να υπομένεις τη χλεύη και την απόρριψη θεωρώντας ότι στο τέλος θα δικαιωθείς. Rock είναι η ποίηση και η τέχνη. Rock είναι ένα τριαντάφυλλο με αγκάθια που μας ματώνει το χέρι. Rock με μία ποιο ντανταϊστική προσέγγιση είναι να γαμοσταυρήσεις τον κάφρο και να το ευχαριστηθεί η ψυχή σου. Rock είναι η επιστροφή στο τόπο του “εγκλήματος”. Rock είναι η προσμονή και η αντάμωση. Rock είναι να λες για πάντα και να το πιστεύεις. Rock είναι το γιατί που αναφωνήσαμε τη στιγμή της αποτυχίας και της απογοήτευσης. Rock είναι η ευφορία που νοιώσαμε όταν είδαμε τη προσπάθεια μας να δικαιώνεται. Rock είμαστε εγώ και εσύ που ξεκινήσαμε το πρωί να πάμε στη δουλειά μας βιαστικοί, και πέσαμε τυχαία ο ένας πάνω στον άλλο. Μα δεν διαπληκτιστήκαμε, ανταλλάξαμε απλός ένα χαμόγελο και συνεχίσαμε για τις δουλειές μας...Rock είναι το παρακάτω τραγούδι. Rock είναι ο φίλος που μου έμαθε να ακούω αυτή την υπέροχη μπάντα και που τα τελευταία 10 χρόνια έχω συναντήσει δύο φορές. Rock είναι αυτό που νιώθω γράφοντας αυτό το Post...

http://kyr-i-louben.blogspot.com/2008/04/rock.html

Το ροκ αρχίζει. Και δεν τελειώνει. Σου ροκανίζει το παντελόνι γιατί είσαι ροκ. Το ροκ δουλεύει κι η νύχτα τρίζει σε ξενητεύει και σε γυρίζει γιατ' είσαι ροκ. Το ροκ σε παίρνει και σε σηκώνει σε τριβελίζει σ' αναστατώνει around the clock! Ροκ είναι ο βράχος και κλοκ ο χρόνος κι εγώ μοναχός μα όχι μόνος γιατ' είσαι!!!... Ροκ είν' ο βράχος και κλοκ ο χρόνος κι εγώ μονάχος μα όχι μόνος γιατί 'σαι ροκ! γιατί το ροκ ότι και να 'σαι άμα δεν το 'χεις να το φοβάσαι γιατ' είναι!!!... - Ροκ είναι σμόκιν και ελβιέλο είν' ο Αμπότ με τον Κοστέλο αυτοί 'ναι ροκ! Ρόκ είν' ο Έλβις ο δυναμίτης Βασιλειάδου και Αυλωνίτης, αυτοί 'ναι ροκ. - Ροκ είναι να 'χεις είναι να πίνεις - ...κι άμα δεν έχεις τότε να δίνεις. Αυτό είναι ροκ! - Ροκ είναι ο Τζάγκερ σε μια κουρσάρα - Κι η Βλαχοπούλου στη σαραντάρα. - Ο Μάρλον Μπράντο με τη φανέλα - Και η Μελίνα ντυμένη Στέλλα Αround the clock! - Ροκ είναι να 'χεις είναι να πίνεις - Κι άμα δεν έχεις τότε να δίνεις Αυτό είναι ροκ Γιατί το ροκ. ότι και να 'σαι άμα δεν το 'χεις να το φοβάσαι γιατ' είναι... Τι σου λέει ο Πρίσλεϊ για μένα κι όλο με κοιτάς με μάτια δακρυσμένα λες κι είσαι ροκ!

ΔΙΑΒΑΣΑ ΠΟΛΛΑ ΠΕΡΙ ROCK, ΑΚΟΥΣΑ ΑΛΛΑ ΤΟΣΑ,

ΓΙΑ ΜΕΝΑ Η ROCK ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΟ ΑΠΟ ΟΛΑ ΖΩΗ!

ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΦΑΝΤΑΣΤΩ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΜΟΥ ΧΩΡΙΣ ΜΟΥΣΙΚΗ, ΣΚΕΨΗ, ΣΤΙΧΟ!

ΖΩ ΤΟ ΤΩΡΑ ΚΑΙ ΑΦΗΝΩ ΤΟ ΑΥΡΙΟ ΣΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ ΝΑ ΤΟ ΨΑΧΝΟΥΝ!

ΠΑΡΑΜΕΝΩ ROCK ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΜΗ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΤΟ ΔΙΑΔΟΣΩ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟ ΜΕΤΑΔΟΣΩ!

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΤΗΝ ΠΛΑΣΗ ΠΟΥ ΕΚΑΝΕ ΚΑ8Ε ΑΝΘΡΩΠΟ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟ ΚΑΙ ΕΜΕΝΑ ΝΑ ΜΗ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΞΕΚΩΛΙΣΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΟΥΣΙΚΗ!

Χρήστος Frik

Επίσημο τέλος για τους Oasis

Με την φράση “Οι Oasis δεν υφίστανται πια” γράφτηκε ο επίλογος για ένα από τα σημαντικότερα συγκροτήματα της ροκ μουσικής σκηνής που άφησε το στίγμα του στην μουσική στα τέλη του 20ου και τις αρχές του 21ου αιώνα.
Με αυτές τις λέξεις ο Liam Gallagher έβαλε τέλος σε κάθε εικασία και φήμη που ήθελαν την μπάντα να συνεχίζει χωρίς τον αδερφό του Noel.
O τραγουδιστής μίλησε στην εφημερίδα Times και δήλωσε:“Λοιπόν, δεν υπάρχουν πια Oasis. Νομίζω πως όλοι το γνωρίζουμε αυτό. Είναι κρίμα, αλλά αυτή έχει η ζωή. Περάσαμε καλά. Το σημαντικό με τους Oasis είναι πως εμείς διαλύσαμε το γκρουπ, δεν το έκανε κάποιος άλλος για εμάς. Το οποίο κατά κάποιο τρόπο είναι …cool! Τώρα σκέφτομαι το επόμενο μουσικό μου βήμα. Είναι το μόνο που απασχολεί το μυαλό μου."
Παρόλα αυτά ανέφερε πως θα συνεχίσει να συνεργάζεται με τα λοιπά μέλη των Οasis και υπαινίχθηκε πως και ο αδερφός του θα συνεχίζει να βγάζει άλμπουμ. “O κόσμος θα μπορεί να αγοράζει τα άλμπουμ του, θα μπορεί να αγοράζει τα δικά μου, οπότε όλοι θα είναι ευτυχισμένοι!”

Νο Shakespeare Please!!!

Τι πρόκειται να συμβεί εάν ήρωες με ονόματα όπως Ιάγος, Μάκμπεθ, Ρωμαίος και Άμλετ-Όλιβ συναντηθούν σε ένα ?σκοτεινό? μπαρ με το όνομα ΠΥΡ?... Μη βιαστείτε να βγάλετε συμπεράσματα. Ό,τι και να υποθέσετε...είναι λίγο! Η Μπέσσυ Μάλφα υπογράφει ένα πρωτότυπο μουσικό έργο που θα κλέψει την παράσταση... Μια μαύρη κωμωδία με πολύ μουσική και έντονα στοιχεία ροκ όπερας. Παίζουν(με σειρά εμφάνισης) : Γεράσιμος Σκιαδαρέσης, Ζέτα Δούκα, Κρατερός Κατσούλης, Κώστας Ζαχαράκης, Κατερίνα Παππουτσάκη, Μπέσσυ Μάλφα, Ορέστης Τζιόβας. Σκηνοθεσία: Μπέσσυ Μάλφα, Μαριάννα Κοντούλη. Χορογραφίες: Κυριάκος Κοσμίδης Μουσική: Νίκος Παπουτσάς Η παράσταση αυτή δεν θα ήταν η ίδια χωρίς την κολασμένη Live εμφάνιση επί σκηνής του συγκροτήματος LEVEL X. Και βέβαια οι εκπλήξεις δεν φαίνεται να έχουν τέλος καθώς το δεύτερο μέρος της παράστασης εξελίσσεται σε ροκ συναυλία με τους ίδιους ηθοποιούς να ερμηνεύουν (?) διάσημα ροκ τραγούδια. Το CASABLANCA MUSIC HALL άνοιξε πέρυσι τις πόρτες του και εγκαινίασε κάτι εντελώς καινούριο στο χώρο της αθηναϊκής διασκέδασης. Show διεθνών προδιαγραφών, live ορχήστρα εξαιρετικών βιρτουόζων, χώρος υψηλής αισθητικής, γαστρονομικές απολαύσεις από το σεφ Χρήστο Αθανασιάδη, ακριβά πούρα, κινηματογραφικά κοκτέιλ είναι μερικά από τα στοιχεία που οδήγησαν στην επιτυχία. CASABLANCA Music HallΖωοδόχου πηγής 3 , Αθήνα Τηλ. 210 3811 175 CASABLANCA MUSIC HALL -ΝΟ SHAKESPEARE PLEASE


Κάθε Δευτέρα και Τρίτη

Συνεργασία Charlotte Gainsbourg με Beck

Στις 25 Ιανουαρίου του 2010 αναμένεται το νέο άλμπουμ της Charlotte Gainsbourg, με τίτλο “IRM”. H Γαλλίδα τραγουδίστρια και ηθοποιός, κόρη του Serge Gainsbourg και της Jane Birkin, ηχογράφησε τα κομμάτια του άλμπουμ στο στούντιο του Beck στο Λος Άντζελες με παραγωγό τον ίδιο τον μουσικό. O Beck μίλησε για την συνύπαρξή τους στο στούντιο, λέγοντας πως αφού πέρασαν χρόνο μαζί, βρέθηκαν τελικά στο ίδιο μήκος κύματος.Όσοι θέλουν να πάρουν μια πρώτη γεύση από το ΙRM, μπορούν να επισκεφθούν το site της ww.charlottegainsbourg.com και να κατεβάσουν το ομώνυμο κομμάτι. Παρεμπιπτόντως το IRM, είναι η γαλλικός όρος για το MRI που σημαίνει, μαγνητική τομογραφία.

Kelly Clarkson ερμηνεύει Alanis Morissete

Τον θαυμασμό της και την εκτίμηση της για την Alanis Morissete έδειξε η νεαρή τραγουδίστρια ερμηνεύοντας τραγούδια της πρώτης στις συναυλίες της!
Με τραγούδια όπως το "That I Would Be Good", αλλά και άλλες επιτυχίες η Kelly Clarkson έκανε κυριολεκτικά ένα μικρό tribute στη μεγάλη κυρία της rock και έδειξε σε όλους ότι μια στροφή προς αυτό το είδος της μουσικής θα της ταίριαζε πολύ!
Έκτος από την Alanis, πάντως η pop τραγουδίστρια ερμήνευσε και άλλα γνωστά κομμάτια καλλιτεχνών όπως το "Use Somebody" των Kings of Leon και ξεσήκωσε το κοινό!
Πιστεύεις ότι μια αλλαγή στην καθαρή rock μουσική θα της έκανε καλό;

Το Σάββατο 10 Οκτωβρίου ο Μάνος Ξυδούς στο Ghost House

ΣΑΒΒΑΤΟ 10/10/2009 ΜΑΝΟΣ ΞΥΔΟΥΣ (openning act: ΚΑΠΟ ΜΟΝΟ)Ο Μάνος Ξυδούς με την Μαφία των Αγίων...Μάνος Νεόφυτος - Τύμπανα, Νίκος Τσιμπούκης – Ηλεκτρική κιθάρα, Σπύρος Παπαδάτος – Πλήκτρα, Βαγγέλης Καραπέτρος – Μπάσο, Μάνος Λιδάκης – Φωνή, Ακουστική ΚιθάραΓεννήθηκε στις αρχές του '50 (από πατέρα Μήλειο και μητέρα Κρητικιά) στους Αγίους Αναργύρους Αθηνών. Πήγε σχολείο στους Αγίους και μετά δούλευε ως κλητήρας (εξωτερικές δουλειές) στην τότε Columbia στην Ριζούπολη, ενώ έπαιζε μπάσκετ στον “Ιωνικό” Νέας Φιλαδέλφειας. Έδωσε εξετάσεις και πέρασε στην Ανωτάτη Σχολή Οικονομικών Επιστημών και όταν τελείωσε τη σχολή σπούδασε marketing. Τα ίδια χρόνια έβαζε μουσική ως DJ στις “Καρυάτιδες” της Πλάκας.
Συνέχισε να εργάζεται στην ΜΙΝΟΣ-ΕΜΙ απεσταλμένος στην Κρήτη ως πωλητής. Έμεινε εκεί τρία χρόνια και απέκτησε μεγάλη εμπειρία, η οποία του έδωσε τη δυνατότητα να αντιληφθεί με ποια κριτήρια αγοράζει ο κόσμος τους δίσκους, πράγμα που αποδεικνύεται μεγάλο προτέρημα όταν ασχολείται αργότερα με παραγωγές και marketing.Όταν συναντιέται με τους “Πυξ Λαξ” είναι Marketing Director στην ΜΙΝΟΣ-ΕΜΙ, θέση που την ευθύνη της επιλογής έχει η ΕΜΙ Αγγλίας και έχει ως παραγωγός χρυσούς και πλατινένιους δίσκους. Επίσης, έχει κάνει μια μεγάλη επιτυχία με τους “Dreamer and the fool moon” και το τραγούδι “Sambrina” που είχε αγγλικούς στίχους. Αυτό το maxi single πούλησε 49.000 αντίτυπα και ανέβηκε στις πρώτες θέσεις των καταλόγων της Ιταλίας, Ελβετίας, Γαλλίας κ.ά. Συμμετέχει στην παραγωγή του πρώτου και του τρίτου δίσκου των Πυξ Λαξ και γίνεται μέλος του συγκροτήματος γράφοντας στίχους, μουσική και κάνοντας φωνητικά.Συμμετείχε στον δίσκο του Βασίλη Παπακωνσταντίνου: "Προσέχω δυστυχώς" στον οποίο έγραψε στίχους και μουσική στα περισσότερα τραγούδια ενώ έχει συνεργαστεί και με τους Όναρ.
Έχει γράψει και έχει συμμετάσχει σε πολλούς δίσκους, με κυριότερο τον καταπληκτικό δίσκο με τίτλο «Μέχρι να πάρεις παγωτό, σε βρίσκει ο Χειμώνας» μαζί με τον Πάνο Κατσιμίχα όπου τους ξανάφερε να τραγουδούν παρέα. Όλα τα τραγούδια που έδωσαν νόημα στην λαχτάρα μας και την δίψα μας για ακρόαση με νόημα και ουσία. Όλα τα τραγούδια που αγαπήσαμε λιώνοντας τα βινύλια και τα cd που δισκογραφούσαν, από τις πρώτες μέρες της κυκλοφορίας τους. Πρόσφατα κυκλοφόρησε ο νέος του δίσκος με τίτλο «Τ’ αστέρια θα είναι πάντα μακριά» με τραγούδια όπως το «φθινόπωρο» να κάνουν για μια ακόμη φορά την αίσθηση.
Τη συναυλία θα ανοίξουν οι ΚΑΠΟ ΜΟΝΟ.
κρατήσεις 210 3236431

Πέμπτη 8 Οκτωβρίου 2009

Ο David Bowie και ο Iggy Pop σε μορφή Lego

Οι θαυμαστές του παιχνιδιού Rock Bank αλλά και αυτοί της αγαπημένης σειράς παιχνιδιών Lego θα χαρούν μάθουν ότι οι δυο δημοφιλείς φίρμες θα ενώσουν τις δυνάμεις τους για το βιντεοπαιχνίδι Lego Rock Band. Στη νέα εκδοχή του παιχνιδιού περιλαμβάνεται οι David Bowie, Iggy Pop, Blur, Queen, T Rex και άλλοι γνωστοί καλλιτέχνες.
Οι εταιρείες Warner Bros και MTV Games ελπίζουν ότι μια πιο απλή, φιλική προς τα παιδιά εκδοχή του Rock Band θα κάνει το παιχνίδι πιο προσβάσιμο για τα παιδιά ενώ θα διατηρήσει τη γοητεία του για τους ενήλικους, με μια σειρά νέων κομματιών για εκτέλεση. Και αυτή η έκδοση του παιχνιδιού, όπως και οι προηγούμενες, επιτρέπουν έως και σε τέσσερα άτομα να χρησιμοποιήσουν τα κοντρόλ- μουσικά όργανα για να παίξουν μπάσο, κιθάρα, ντράμς αλλά και για τα φωνητικά, πάνω σε μια σειρά τραγουδιών.

Επιπλέον, το παιχνίδι έχει ενσωματώσει στοιχεία Lego, επιτρέποντας στους χρήστες να τροποποιήσουν τους χαρακτήρες τους. Στο ρεπερτόριο του νέου παιχνιδιου θα περιλαμβάνονται γνωστά τραγούδια καλλιτεχνών όπως οι David Bowie, Iggy Pop, Foo Fighters, Elton John, Tom Petty, Ray Parker Jr, Jackson 5, T Rex, Blur, Queen και Bon Jovi. Στο κλιπάκι που μπορείτε να δείτε εδώ, o David Bowie σε μορφή Lego ερμηνεύει την επιτυχία του, από το 1983, «Let’s Dance».

Ο Κέβιν Κόστνερ με την μπάντα του έρχεται στην Αθήνα

ΣΥΝΑΥΛΙΑ. Oχι, ο Κέβιν Κόστνερ δεν υποφέρει από κρίση μέσης ηλικίας και είπε «τέρμα το σινεμά, τώρα τραγούδι». Η μουσική για τον διάσημο ηθοποιό είναι μια πολύ παλιά ιστορία, που απλά τα τελευταία χρόνια έχει πάρει μεγαλύτερες διαστάσεις. Τώρα, μια εμφάνιση του συγκροτήματος του Κόστνερ στις 14 Οκτωβρίου στο θέατρο Badminton μας δίνει την ευκαιρία να σταθούμε λίγο πιο πολύ στο κεφάλαιο «μουσική».
Ενα κεφάλαιο που ξεκίνησε στα τέλη της δεκαετίας του ’80, όταν o Kόστνερ συνάντησε τον Τζον Κόινμαν στο Λος Αντζελες, κατά τη διάρκεια ενός θεατρικού εργαστηρίου. Κατά κάποιο τρόπο ο Κόινμαν ήταν το alter ego του Κόστνερ: ήταν μουσικός με έντονο ενδιαφέρον για την υποκριτική, την ίδια στιγμή που ο ηθοποιός Κόστνερ έδειχνε έντονο ενδιαφέρον για τη μουσική. Eγιναν γρήγορα φίλοι και άρχισαν να παίζουν και να γράφουν μουσική από κοινού μαζί με έναν τρίτο φίλο και μουσικό, τον Μπλερ Φόργουαρντ. Οι πρόβες γέννησαν ένα καινούργιο συγκρότημα, τους «Roving Boy», μια μπάντα με περισσότερο ποπ - ροκ χαρακτηριστικά, ένα single του οποίου (το «Simple truth») κατόρθωσε να ανέβει στην πρώτη θέση και σημείωσε ρεκόρ πωλήσεων στην Ιαπωνία!
Αλλά τα πρώτα χρόνια του νέου συγκροτήματος συνέπεσαν με την ακμή της καριέρας του Κόστνερ στο Χόλιγουντ. Το 1989 σκηνοθετεί και πρωταγωνιστεί στο «Χορεύοντας με τους λύκους», μια ταινία που θα του αποφέρει δύο Οσκαρ: καλύτερης ταινίας και καλύτερης σκηνοθεσίας. Ακολούθησαν άλλοι σημαντικοί ρόλοι όπως αυτοί στο «JFK» και στον «Σωματοφύλακα». Παρ’ όλα αυτά, η μπάντα συνέχισε να παίζει παρασκηνιακά, να γράφει και να ηχογραφεί κάθε φορά που μπορούσαν να βρεθούν όλοι μαζί. Οι Κόινμαν και Φόργουαρντ βρέθηκαν μαζί στο Τουσόν της Αριζόνας, όπου εκεί συνάντησαν τον κιθαρίστα και παραγωγό Τέντι Μόργκαν και τον ντράμερ Λάρι Κομπ. Ετσι, το 2005, όταν οι τρεις πρώην «Roving Boys» αποφάσισαν να ξεκινήσουν μια νέα μπάντα μαζί, κάλεσαν τον Μόργκαν και τον Κομπ και ονόμασαν το συγκρότημα «Μodern West».
O Kόστνερ συνάντησε τους παλιούς του φίλους ύστερα από ενθάρρυνση της γυναίκας του Κρίστιν, η οποία ήθελε να τον δει ξανά να ασχολείται με τη μουσική. Ο διάσημος ηθοποιός, σκηνοθέτης, παραγωγός και μουσικός έρχεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα στο πλαίσιο της ευρωπαϊκής τουρνέ των «Modern West», που, ανάμεσα σε άλλα, απέσπασε υποψηφιότητα για το Βίντεο της Χρονιάς «Backyard».
Οι «Modern West» κυκλοφόρησαν το Νοέμβριο του 2008 το άλμπουμ «Untold Truths», κάντρι αποχρώσεων. Στην αθηναϊκή τους συναυλία θα ερμηνεύσουν τραγούδια από το «Untold Truths» αλλά και επιλεγμένες διασκευές.
http://trans.kathimerini.gr/

To τραγικό αεροπορικό δυστύχημα των Lynyrd Skynyrd

Τετάρτη 7 Οκτωβρίου 2009

Ο Rodrigo Leao στο Μέγαρο Μουσικής

Παριζιάνικες μυρωδιές, αργεντίνικες φιγούρες και κλασικές συνθέσεις με minimal αισθητική στο Μέγαρο Μουσικής την Κυριακή 8 Νοεμβρίου.
Ένας από τους σημαντικότερους συνθέτες που έχει να επιδείξει η Πορτογαλία, καλλιτέχνης διεθνούς εμβέλειας που έβαλε την πορτογαλική μουσική στον παγκόσμιο μουσικό χάρτη.

Η καριέρα του Rodrigo Leao ξεκινάει το 1982 με την ίδρυση του ροκ γκρουπ, Setima Legiao με τους οποίους κυκλοφόρησε τρεις δίσκους. Λίγο αργότερα -το1985- θα γνωρίσει τους Pedro Ayres Magalhaes και Herois do Mar με τους οποίους θα αποφασίσει να ξεκινήσει μία νέα περιπέτεια με διεθνή απήχηση: τους Madredeus, το συγκρότημα που έκανε την πορτογαλική μουσική αλλά και τον ίδιο ευρύτερα γνωστούς. Ειδικά στην Ελλάδα, οι Madredeus υπήρξαν ένα από τα πιο δημοφιλή γκρουπ της δεκαετίας του ‘90.
Από μπασίστας στους Setima Legiao, ο Leao ξεκίνησε να παίζει πλήκτρα στους Madredeus και με την ιδιότητα του κιμπορντίστα πορεύτηκε ως μουσικός και στήριξε την μετέπειτα (λαμπρή) καριέρα του. Με τους Madredeus ηχογράφησε 5 δίσκους δίνοντας, με τις συνθέσεις του, διεθνή ώθηση στο γκρουπ. Παράλληλα, ξεκίνησε να γράφει μουσική για ταινίες γνωρίζοντας μεγάλη επιτυχία ειδικότερα μετά τη συνεργασία του με τον Wim Wenders στο soundtrack της ταινίας “Lisbon Story”, ενώ έχει ήδη κυκλοφορήσει τις πρώτες δύο προσωπικές του δουλειές (“Ave Mundi Luminar’’, ‘‘Mysterium’’) σε συνεργασία με την χορωδία δωματίου Vox Ensemble.
Στη διάρκεια των προσωπικών του άλμπουμ ο Leao δεν σταματάει να πειραματίζεται και να ανιχνεύει το tango, την bossa nova, τον μινιμαλισμό, την κλασική μουσική, την pop. Ο ίδιος λέει ότι «στη μουσική μου θα βρεις τον μινιμαλισμό του Michael Nyman, το tango και την γαλλική μουσική.»
Το 2004, έρχεται ο καλύτερος, κατά τους περισσότερους, δίσκος της καριέρας του, το “Cinema” στον οποίο συμμετέχουν οι Beth Gibbons (Portishead), Rosa Passos και Ryuichi Sakamoto. Το άλμπουμ βρίσκεται στην πρώτη θέση των πωλήσεων και το περιοδικό Billboard το κατατάσσει στα καλύτερα της χρονιάς.
Το 2009, ο Rodrigo Leao επιστρέφει με το άλμπουμ "A Mae" στο οποίο συνεργάζεται με τον Neil Hammond των Divine Comedy, τον Stuart Staples των Tindersticks και τον Melingo, γνωστός και ως πρέσβης του σύγχρονου tango στην Αργεντινή.
Είναι δύσκολο να περιγράψουμε με μία λέξη τη μουσική του Leao, καθώς πρόκειται για ένα μαγικό μείγμα που περιλαμβάνει κινηματογραφικές σκηνές του Bresson, παριζιάνικες μυρωδιές, αργεντίνικες φιγούρες και κλασικές συνθέσεις με σύγχρονη minimal αισθητική. Δεν είναι τυχαίο που ο Pedro Almodovar αναφέρθηκε στον Rodrigo Leao λέγοντας ότι πρόκειται για «έναν από τους πιο εμπνευσμένους συνθέτες του κόσμου.»
Μαζί με τους Vieira Ana (φωνή), Piedade Celina (ακορντεόν), Tupikova Viviena (βιολί), San Payo Luis (ντραμς), Aires Luis (μπάσο), Silva Bruno (βιόλα), Pereira Marco (τσέλο) ή αλλιώς τους Cinema Ensemble, ο Rodrigo Leao (συνθεσάιζερ) συνεργάζεται τόσο στο studio όσο και στη σκηνή.
Rodrigo Leão-Rosa
από Toivo79
Δισκογραφία:
Ave Mundi Luminar (1993)
Mysterium (1995)
Theatrum (1996)
Alma Mater (2000)
Passion (2003)
Cinema (2004)
O Mundo (2006)
Portugal, Um Retrato Social (2007)
A Mae (2009)

Ο Ζακ Στεφάνου και τα... Κοάλα γκαζώνουν

Ο αεικίνητος Ζακ Στεφάνου και η μΠάντα-Κοάλα ξεκινούν από τις 15 Οκτωβρίου τις εμφανίσεις τους στο Κοοkoo live bar στο Γκάζι και μας προσκαλούν να δούμε τις Πέμπτες αλλιώς. Μαζί τους, με τη βαθιά soul φωνή της, η Cathy Idra. Μία διαφορετική μουσική παράσταση...Από την Πέμπτη 15 Οκτωβρίου και κάθε Πέμπτη στην σκηνή του ΚοοΚοο, ο Ζακ Στεφάνου μας υπόσχεται μια παράσταση διαφορετική απ’ ότι έχουμε συνηθίσει έως τώρα. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει μεταξύ άλλων, διασκευές τραγουδιών από τους δύο παλαιότερους δίσκους του Ζακ Στεφάνου, τραγούδια από τον νέο δίσκο «Κoalaboration» που θα κυκλοφορήσει το Νοέμβριο αλλά και επιλεγμένες διασκευές από την ελληνική και ξένη ροκ σκηνή. Με καινοτόμο διάθεση φέτος, το διάρκειας τριών ωρών + κάτι πρόγραμμα έχει εμπλουτιστεί με μια τριαντάλεπτη ιστορία μουσικοχορευτικού οίστρου από τα ‘50s μέχρι αυτή την ώρα. Η μΠάντα-Κοάλα επιδιώκει να εκφράσει ταυτόχρονα δύο διαφορετικά προφίλ, που θα συνεργαστούν αρμονικά για πρώτη φορά. Απ΄ τη μια εκείνο της συνεπούς και σοβαρής ροκ μπάντας και απ΄ την άλλη των κρυμμένων άλλων ταλέντων και καταπιεσμένων δυνατοτήτων που εμπνέονται από την μουσική που άκουγαν οι γονείς τους, για να βγουν στην επιφάνεια με την μορφή ενός ιδιότυπου ροκ μιούζικαλ.
Ώρα έναρξης: 22.30
Eίσοδος: 10€ με ποτό (στα πλαίσια της οικονομικής κρίσης…)
Kookoo live music barΙάκχου 17,
Γκάζι
Τηλ: 210-3450930

Τρίτη 6 Οκτωβρίου 2009

ΝΕΑ ΤΟΥ ROCK

Craig Walker – ARCHIVE Ex Singer live Xanthi!!
H rockmadness.gr παρουσιάζει . . .
Craig WalkerAcoustic tourΞάνθη, 16 Οκτ. – Nostos Bar
Ο τραγουδιστής των μεγαλύτερων επιτυχιών και των καλύτερων ετών των Archive, Ιρλανδός τραγουδοποιός και τραγουδιστής Craig Walker έρχεται στη χώρα μας για τέσσερα ακουστικά shows με συνοδεία μιας ακόμα κιθάρας.
Θα παίξει τα τραγούδια των Archive που όλοι αγαπήσαμε, αλλά με ένα ξεχωριστό και πολύ πιο έντονα συναισθηματικό τρόπο, αλλά θα παίξει και τα δικά του τραγούδια, αυτά που απαρτίζουν τον εξαιρετικό σόλο δίσκο του, το ηλεκτρικότατο Siamese, ο οποίος μόλις κυκλοφόρησε (και θα διατίθεται στις συναυλίες).
Ο Craig Walker θα παίξει ακουστικά στη Ξάνθη στις 16 Οκτώβρη στο Nostos Bar στις 22.30.
Μη χάσετε αυτή τη πολύ ιδιαίτερη βραδιά.
Οργάνωση : http://www.rockmadness.gr/
//////////
Chroma Live
Η επιστροφή του Φάνη...
Το φθινόπωρο μπαίνει δειλά και οι Chroma δίνουν το πρώτο Live της χειμερινής περιόδου...
που αλλού...
στο γνωστό τους μέρος...
Κόκκινο Βελούδο, Αριστοτέλους 24.....
Νέο πρόγραμμα με εκπλήξεις...
και μαζί τους ο άσωτος υιός Φάνης Πλουμής...

Τοποθεσία:
Κόκκινο Βελούδο
Οδός:
Αριστοτέλους 24
Πόλη:
Thessaloníki, Greece
Προβολή Χάρτη
Google
MapQuest
Microsoft
Yahoo
////////////
Ο ΜΑΝΟΣ ΠΥΡΟΒΟΛΑΚΗΣ ΣΤΗΝ ΑΥΛΑΙΑ !!!
Ο ΜΑΝΟΣ ΠΥΡΟΒΟΛΑΚΗΣ….με προσκεκλημένους λαουτιέρηδες και τραγουδιστές…στην Αυλαία !!!
Μέσα από την ιδιαίτερη του πατρίδα την Κρήτη , ο Μάνος κατάφερε να παντρέψει την παράδοση με την pop –rock μουσική, δημιουργώντας ένα μοναδικό ύφος στα τραγούδια του , που διακρίνονται για τα ethnic στοιχεία τους.
Στις χειμερινές του εμφανίσεις θα τραγουδήσει τραγούδια που αγαπήσαμε όπως το ‘Χαμόγελο σου’, ‘Τι μας ενώνει’, ‘Όλα για όλα’,’ Στης εκκλησιάς την πόρτα, ‘Αν η αγάπη’, αλλά και διασκευές όπως το ‘ Που θα πάς’ & Σ’ αυτό τον Κόσμο’, κάνοντας επίσης εκτενή αναφορά στην Κρητική παράδοση ,πάντα μέσα από τη δική του αισθητική προσέγγιση.
Ο Μάνος μετά από πολλές & μεγάλες συνεργασίες όπως αυτή με τον Νίκο Πορτοκάλογλου ,τον Γιώργο Νταλάρα, την Ελευθερία Αρβανιτάκη ,την Ελένη Τσαλιγοπούλου , την Έλενα Παπαρίζου, τον Νίκο Ζιώγαλα κ.α φέτος << επί σκηνής > > παρουσιάζει παλιές του επιτυχίες αλλά και καινούργια τραγούδια( Σινιάλο) ενόψει του νέου του album .
Ο αγαπημένος τραγουδοποιός και λυράρης συναντά τους προσκεκλημένους του φίλους από την Κρήτη σε δύο διήμερα του Οκτωβρίου.
Στις 16/10 με τον Νίκο Στρατάκη (Κρητικό λαγούτο) ,στις 17/10 με τον Κάρολο Κουκλάκη ( μπούλγαρι, Κρητικό λαγούτο ) & την Ειρήνη Δερέμπεη (πολιτικό λαούτο, καβάλ ),στις 23/10 με τον Νίκο Καραβιράκη (Κρητικό λαγούτο, μαντόλα, μαντολίνο) και στις 24/10 με τον Αντώνη Φραγκιαδάκη (Κρητικό λαγούτο ) .
Τον Μάνο συνοδεύει η Αγγελική Ζήκα ,
μια εξαιρετική τραγουδίστρια που έχει ήδη στην καριέρα της δύο δίσκους με τίτλο
«Στης αγάπης μας τα ίχνη»,
«Νύχτες σε άλλον ουρανό».
Μαζί τους πάντα οι εξής μουσικοί :
Ρουμάνης Γιώργος ( Drums )
Φροσύνης Δημήτρης ( Μπάσο)
Χάρδας Κων/νος ( Πλήκτρα )
Ταλιαδούρος Νίκος ( Κιθάρα )

Τοποθεσία:
Βοτανικός
Οδός:
Αγίου Όρους 15 & Κωνσταντινουπόλεως 115
Τηλέφωνο:
2103474074
///////////
ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΓΚΑΛΗ & ΑΝΤΩΝΗΣ ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΣ
Βραδια με βραζιλιανικη και mainstream jazz μουσικη,
που θα μας φερει κοντα με τους ρυθμους της
Bossa Nova και την ποιηση Βραζιλιανων
ποιητων οπως ο Vinicious DeMoraes.
Είσοδος 3 Ευρώ.

Τοποθεσία:
Μουσικό Καφενείο
Οδός:
Πατησίων & Τήνου 12
Τηλέφωνο:
2108217844
Email:
kentriko.odeio@gmail.com
/////////////
ENA BHMA MPROSTA 9/10
live sto Loaded!!!
eisodos: FREE
Oi Ena Bhma Mprosta
sunexizoun tis emfaniseis
tous kai authn thn Paraskeuh sto Loaded!
Sas perimenoume olous ekei...

Τοποθεσία:
galatsi
Οδός:
Beikou kai Hnioxou 7
Πόλη:
Athens, Greece
Προβολή Χάρτη
Google
MapQuest
Microsoft
Yahoo
Τηλέφωνο:
6948679239
Email: %20ena_vima_mprosta@yahoo.gr

Υστατο «χαίρε» στην «Νέγρα» Σόσα

Χιλιάδες άνθρωποι αποτίουν το ύστατο «χαίρε» στη μεγάλη ερμηνεύτρια αγωνίστρια της Λατινικής Αμερικής, Μερσέντες Σόσα, που άφησε την τελευταία της πνοή την Κυριακή το πρωί, σε ηλικία 74 χρόνων, μετά από πολυήμερη νοσηλεία και προβλήματα στα νεφρά και τα πνευμόνια. Η κορυφαία καλλιτέχνης συνέδεσε τη ζωή της και το έργο της με τον αγώνα του λαού της Αργεντινής και των άλλων λαών της περιοχής ενάντια σε δικτατορικά καθεστώτα και την πάλη ενάντια στον ιμπεριαλισμό. Η σορός της θρυλικής «Νέγρας», όπως την αποκαλούσαν οι συμπατριώτες της, εκτίθεται σε αίθουσα του Κοινοβουλίου της χώρας και στη συνέχεια η τέφρα της θα φυλαχθεί στο νεκροταφείο της γενέτειρας πόλης της, το Σαν Μιγκέλ ντε Τουκουμάν.
Το φέρετρο της Σόσα είναι σκεπασμένο με τη σημαία της χώρας, ενώ πολλοί είναι οι άνθρωποι που την αποχαιρετούν με ένα λουλούδι και τραγουδώντας τα τραγούδια της.
Η «Negra» - έτσι την αποκαλούσαν οι συμπατριώτες της - γεννήθηκε στο Σαν Μιγκέλ ντε Τουκουμάν της Αργεντινής στις 9 Ιούλη του 1935. Πρωτοστάτησε μαζί με άλλους καλλιτέχνες το '60 και '70 για τη δημιουργία του Κινήματος «Νueva Cancion» (Νέο τραγούδι), του μουσικο-λογοτεχνικού πολιτικού κινήματος με στοιχεία της λαϊκής αργεντίνικης παράδοσης.
Για τη δράση της κυνηγήθηκε από τη χούντα του 1976 υπό τον Χόρχε Βιντέλα, το 1979 συλλαμβάνεται σε συναυλία και καταφεύγει αυτοεξόριστη στο Παρίσι και τη Μαδρίτη, όπου μένει μέχρι το 1982, οπότε επιστρέφει στην πατρίδα της. Εκτοτε ηχογράφησε πολλούς δίσκους, διευρύνοντας το ρεπερτόριό της. Ενωσε το φολκλόρ με τις μπαλάντες, το ροκ, τη μουσική της πόλης.
Η Σόσα κατάφερε να κάνει γνωστούς σε όλη τη Γη τους μοναδικούς ήχους της παραδοσιακής μουσικής της Αργεντινής, αλλά και όλης της Νοτίου Αμερικής: τσακαρέρας και σάμπας, όπως και οι ήχοι του tango και της milonga. H ίδια στήριζε με θέρμη τους νεότερους καλλιτέχνες της πατρίδας της, ενώ ήταν πάντα πρόθυμη να τους «δανείζει» τα δικά της τραγούδια (ηχογράφησε συνολικά 40 άλμπουμ), ώστε το αργεντίνικο φολκόρ να φτάσει και στις νεότερες γενιές μέσα από πιο σύγχρονα ακούσματα. Είναι χαρακτηριστικό ότι στο τελευταίο της διπλό άλμπουμ με τίτλο Cantora, συνεργάστηκε με ονόματα, όπως η Σακίρα, ο Φίτο Πάες, ο διάσημος στην Αργεντινή Τσάρλι Γκαρσία, ο Χόρχε Ντρέξλερ, ο Ισπανός Χοακίν Σαβίνα και πολλοί ακόμα.
Πολύ γνωστά ανεπανάληπτα τραγούδια που έχει ερμηνεύσει είναι «Cancion con todos», «Alfonsina y el mar», «Gracias a la vida», «Solo le pido a Dios», «Al jardin de la republica», «Duerme negrito» κ.ά.
Συνεργάστηκε με μεγάλους καλλιτέχνες, όπως οι Κουβανοί Σίλβιο Ροντρίγκες και Πάμπλο Μιλανές και πολλούς άλλους.
Τη δεκαετία '80 είχε εμφανιστεί στα Φεστιβάλ της ΚΝΕ και του «Οδηγητή» και συνεργαστεί με Ελληνες καλλιτέχνες και τελευταία με το συγκρότημα «Απουριμάκ», που αποτελείται από Λατινοαμερικάνους και Ελληνες μουσικούς.

Κυριακή 4 Οκτωβρίου 2009

ΝΕΟ VIDEO - ΔΕΣ ΤΟ & ΑΚΟΥΣΕ ΤΟ

ΑΚΟΜΑ ΕΝΑ ΒΙΝΤΕΑΚΙ ΠΟΥ ΦΤΙΑΞΑΜΕ! ΔΕΣ ΤΟ ΚΑΙ ΠΕΣ ΜΑΣ ΤΗΝ ΓΝΩΜΗ ΣΟΥ!