ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ - ROCK - ROCK NEW'S

ΣΤΗΛΕ e-mail: spacefm@gmail.com

ΚΛΙΚΑΡΑΝ--> <--ΑΤΟΜΑ. ROCK NEW'S - ΣΕ ΜΙΑ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΜΑΣ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΟΥΜΕ ΝΕΟΥΣ ΤΡΑΓΟΥΔΙΣΤΕΣ ΚΑΙ GROUP ΣΑΣ ΠΡΟΣΚΑΛΟΥΜΕ ΟΣΟΙ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΑΝΑΡΤΗΣΟΥΜΕ ΣΤΟ SITE ΜΑΣ ΣΥΝΑΥΛΙΕΣ ΚΑΙ EVENT'S

Σάββατο 5 Μαρτίου 2011

“Ρυθμό stage” λιωε

ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ: «Νότης Μαυρουδής – Αναστασία Μουτσάτσου»

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ : Πέμπτη 10 Μαρτίου
ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ : Ρυθμός stage (Μαρίνου Αντύπα 38, Ηλιούπολη)
ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ: 210 9750060
ΩΡΑ ΕΝΑΡΞΗΣ : 21.30
ΕΙΣΟΔΟΣ: 15€ με ποτό

ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ: Ρίτα Αντωνοπούλου
ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ :Παρασκευή 11 Μαρτίου
ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ : Ρυθμός stage (Μαρίνου Αντύπα 38, Ηλιούπολη)
ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ: 210 9750060
ΩΡΑ ΕΝΑΡΞΗΣ : 22.30
ΕΙΣΟΔΟΣ: 15€ με ποτό

ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ: Γιώργος Αλουπογιάννης, Βαγγέλης Ασημάκης,
Σοφία Βογιατζάκη, Παντελής Καναράκης, Πέτρος Μπουσουλόπουλος

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ : Σάββατο 12 Μαρτίου
ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ : Ρυθμός stage (Μαρίνου Αντύπα 38, Ηλιούπολη)
ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ: 210 9750060
ΕΙΣΟΔΟΣ: 15€ με ποτό

ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ: Στέλιος Κάτσαρης – Stand up Comedy “ Μέσα Μαζικής Εξημέρωσης”

 ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ : Κυριακή 13 Μαρτίου, ώρα έναρξης : 22.00 ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ : Ρυθμός stage (Μαρίνου Αντύπα 38, Ηλιούπολη) ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ: 210 9750060 ΕΙΣΟΔΟΣ: Ελεύθερη

Οξυγόνο live !

Sal.at.a band
στη μουσική σκηνή Οξυγόνο live !
Σάββατο 12 Μαρτίου και κάθε Σάββατο

Sal.at.a band. Η κεφάτη μουσική μπάντα επιστρέφει στο Οξυγόνο live! Kάθε μέλος της, μια εντελώς διαφορετική Persona, έχει τον δικό του ρόλο στο πρόγραμμα. Xoρεύουν, διασκευάζουν γνωστά τραγούδια από τη διεθνή μουσική σκηνή, κάνουν κωμικά σκετς, κάνουν ακροβατικά, αυτοσχεδιάζουν, ζεσταίνουν την ατμόσφαιρα και προτρέπουν το κοινό να συμμετέχει! Το μουσικό τους ρεπερτόριο ευρύ.. Aretha Franklin, Blues Brothers, Michael Jackson, Elvis! Οι Sal.a.t.a. Band είναι ένα φρέσκο και πολύ διαφορετικό νεανικό συγκρότημα που υπόσχεται πολλά…

Special guest ο international υπερπλήρης… playboy Tonis Sfinos από το Las Vegas!
Είσοδος : 13 ευρώ με ποτό
Ώρα έναρξης : 22.30

Τιγρέ Σποράκια - ΟΝΟΜΑ ΚΑΙ ΠΡΑΜΑ

Τα "Τιγρέ Σποράκια", δημιουργήθηκαν πριν 10 περίπου χρόνια, 
από τους leaders των ΖΝ & Άλφα Γάμα, δύο
από τα σημαντικότερα crew της ελληνικής hip hop σκηνής, 
που παρά τη διάλυσή τους ο μύθος τους εξακολουθεί
να ζαλίζει τους ακροατές. 
Ο λόγος για τον Τάκι Τσαν και τον Εισβολέα.
 Η μέχρι τώρα σταδιοδρομία τους έχει φέρει
πολλά solo album και συνεργασίες από την εγχώρια αλλά και εκτός Ελλάδος σκηνή,
 με πρωτόγνωρες πωλήσεις για
τα ελληνικά hip hop δεδομένα (ιδιαίτερα της εποχής εκείνης,
 που δεν ήταν τόσο διαδεδομένη η κουλτούρα).
Εν έτη 2011, επιστρέφουν στα παλιά γνώριμα λημέρια, 
έτοιμοι να ικανοποιήσουν το κοινό των "Τιγρέ", 
που υπομονετικά
περιμένει την επανένωση του συγκροτήματος,
 που εδώ και τόσα χρόνια στηρίζει.
 Έτοιμοι να ταράξουν τα λιμνάζοντα
νερά με το παλιό γνώριμο στυλ τους και με νέο CD στις αποσκευές τους ¨ΟΝΟΜΑ ΚΑΙ ΠΡΑΜΑ¨,
 με funky ήχους και
πλαισιωμένοι από μια πολυμελή μπάντα, με γνωστούς και καταξιωμένους μουσικούς, άφησαν πολλούς με το στόμα
ανοιχτό το κοινό που κατέκλυσε τα μαγαζιά στις τρεις μεγάλες συναυλίες στους σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.
Η μεγάλη επιστροφή των Τιγρέ έφτασε!!


Καλλιτεχνικό Management: Dynasty Group Athens
website: www.dynastygroupathens.com


ΔΙΑΝΟΜΗ ΜΟΥΣΙΚΟ ΤΑΧΥΔΡΟΜΕΙΟ

Σαν Σήμερα...5 Μαρτίου

1948 Ο Reggae τραγουδιστής και μουσικός Eddy Grant (Edmond Montague Grant) γεννήθηκε στο Plaisance της Guyana. Σε πολύ μικρή ηλικία, μετακόμισε με την οικογένεια του στην Μεγάλη Βρετανία. Το 1968 κυκλοφόρησε, με το συγκρότημα Equals, την πρώτη του Νο1 επιτυχία το τραγούδι "Baby Come Back". Είναι γνωστός για τον αγώνα του κατά του καθεστώτος του Απαρτχάιντ και μια από τις επιτυχίες του, το "Gimme Hope Jo'anna", μιλάει ουσιαστικά για την πόλη Johannesburg, στην Νότια Αφρική. Δημοφιλή τραγούδια του τα "I Don't Wanna Dance", "Electric Avenue" κ.α. Συνεργάστηκε στην παραγωγή με καλλιτέχνες όπως οι Sting, Mick Jagger και Elvis Costello.


1971 Οι Led Zeppelin, σε μια συναυλία τους στο Ulster Hall του Belfast στην Βόρεια Ιρλανδία, ερμηνεύουν για πρώτη φορά το τραγούδι "Stairway to Heaven". Είναι η πρώτη μέρα της περιοδείας τους Back to the Clubs.

1983 Στη θέση Νο1 του Billboard Hot 100 βρίσκεται το τραγούδι "Billie Jean" του Michael Jackson. Ο Jackson είχε γράψει το τραγούδι για το έκτο του σόλο άλμπουμ με τον τίτλο "Thriller" το 1982. Το τραγούδι είχε αρχικά 'μείνει έξω' από την τελική επιλογή για το άλμπουμ. Κέρδισε δύο από τα οκτώ βραβεία Grammy του τραγουδιστή το 1984, τα "Best R&B Song" και "Best R&B Male Vocal Performance".

2005 Οι Doves και το άλμπουμ τους "Some Cities" βρίσκονται στο Νο1 των Βρετανικών album charts. Η τρίτη δισκογραφική δουλειά του συγκροτήματος είχε κυκλοφορήσει στις 21 Φεβρουαρίου. Αργότερα κυκλοφόρησε και special edition με DVD και ένα ντοκιμαντέρ με υλικό από την δημιουργία του άλμπουμ.

2007 Κυκλοφορεί το πρώτο και ομώνυμο άλμπουμ του συγκροτήματος Grinderman. Είναι μια παράλληλη δισκογραφική δουλειά του Nick Cave και του συγκροτήματος του, The Bad Seeds. Σύμφωνα με μαρτυρία του παραγωγού του άλμπουμ, Nick Launay, το άλμπουμ ηχογραφήθηκε μέσα σε τέσσερις ημέρες. Ο ήχος του πιο είναι σκληρός και πρωτόγονος σε σχέση με τα τελευταία άλμπουμ των Nick Cave and the Bad Seeds. Δημοφιλή τραγούδια του άλμπουμ τα "Get It On", "No Pussy Blues", "Go Tell the Women", "Honey Bee (Let's Fly to Mars)".

Παρασκευή 4 Μαρτίου 2011

BAT CITY ROCK BAR LIVE'S - EVENT

BAT CITY ROCK BAR LIVE

Σαν Σήμερα...4 Μαρτίου

1950 Ο κιθαρίστας, τραγουδιστής και ιδρυτικό μέλος των ZZ Top, Billy Gibbons γεννήθηκε στο Houston του Τέξας. Λανθασμένα πολλές φορές σαν ημέρα γέννησης του αναφέρεται η 16η Δεκεμβρίου. Με την πρώτη του μπάντα, The Moving Sidewalks, άνοιγε τις συναυλίες των The Jimi Hendrix Experience στην πρώτη τους περιοδεία στην Αμερική. Το 1969 δημιούργησε τους ZZ Top με τον Dusty Hill στα φωνητικά και το μπάσο και τον Frank Beard στα ντραμς. Το 2004 το όνομα του γράφτηκε με αυτό των ZZ Top στο Rock and Roll Hall of Fame. Μεγάλες επιτυχίες του συγκροτήματος τα "Blue Jean Blues", "Tush", "La Grange", "Gimme All Your Lovin'", "Sharp Dressed Man" κ.α.

1951 Ο Βρετανός κιθαρίστας, τραγουδιστής και τραγουδοποιός Chris Rea (Christopher Anton Rea) γεννήθηκε στο Middlesbrough του Cleveland της Αγγλίας. Το όνομα του άρχισε να ακούγεται το 1978 μετά την επιτυχία του "Fool (If You Think It's Over)". Η πρώτη του μεγάλη εμφάνιση ήταν το καλοκαίρι του 1985, όπου άνοιξε την συναυλία των Queen στο Slane Castle στην Ιρλανδία. Ακολούθησαν τραγούδια επιτυχίες όπως τα "All Summer Long", "Josephine", "On the Beach", "Let's Dance", "The Road to Hell" κ.α.

1966 Σε μια συνέντευξή του στην εφημερίδα Evening Standard, ο John Lennon δηλώνει: "Ο Χριστιανισμός θα 'φύγει'. Θα εξαφανιστεί και θα συρρικνωθεί. Δεν χρειάζεται να τσακωθώ για αυτό. Το πιστεύω και θα αποδειχθεί στο μέλλον. Είμαστε πιο διάσημοι από τον Χριστό τώρα". Λίγες ημέρες αργότερα, οι περισσότεροι ραδιοφωνικοί σταθμοί της Αμερικής καίνε δίσκους των The Beatles.

1967 Στην No1 θέση του Billboard Hot 100 βρίσκονται οι The Rolling Stones με το τραγούδι "Ruby Tuesday". Το τραγούδι βρίσκεται στην β' πλευρά του single "Let's Spend the Night Together", το οποίο οι περισσότεροι σταθμοί δεν αναμεταδίδουν διότι θεωρούν πως έχει σεξουαλικά υπονοούμενα. Στη θέση Νο2 ακολουθούν οι The Supremes με το τραγούδι "Love Is Here And Now You're Gone".

2003 Κυκλοφορεί το πρώτο στούντιο άλμπουμ του Αμερικανικού συγκροτήματος Evanescence, με τίτλο "Fallen". Είναι το πιο πετυχημένο άλμπουμ τους μέχρι σήμερα με πωλήσεις που έχουν ξεπεράσει τα 15 εκατομμύρια αντίτυπα, παγκοσμίως. Το 2004 στην 46η τελετή απονομής των Grammy Awards κέρδισε δύο βραβεία, τα "Best New Artist" και "Best Hard Rock Performance". Δημοφιλή τραγούδια του άλμπουμ τα "Bring Me to Life", "My Immortal", "Going Under" κ.α.

Πέμπτη 3 Μαρτίου 2011

HORROR costume party @ Silver Dollar

SILVER DOLLAR, Μάρτιος 2011

Την Παρασκευή 4 Μαρτίου, μετά τις 20:00, το Silver Dollar σας προσκαλεί να έρθετε σε ένα ΤΡΟΜΑΚΤΙΚΑ διασκεδαστικό party, φορώντας την πιο ΦΟΒΕΡΗ σας στολή και με ΣΑΤΑΝΙΚΑ καλή διάθεση! Διαγωνισμός για την "ΧΕΙΡΟΤΕΡΗ" εμφάνιση με δώρα για τους νικητές και η καλύτερη μουσική της πόλης επιλεγμένη ειδικά για την περίσταση από τους Dj's DRAcula και ZomBieSD!

Είσοδος ελεύθερη!


Silver Dollar
Εθνικής Αμύνης 19
Τ.Κ. 54621
τηλ. 2310283613

Γίνετε μέλος για να ενημερώνεστε για όλα τα events του Silver Dollar!

Σαν Σήμερα... 3 Μαρτίου

1947 Η Αμερικανίδα τραγουδίστρια και τραγουδοποιός Jennifer Warnes (Jennifer Jean Warnes) γεννήθηκε στο Seattle της Washington. Συνεργάστηκε στενά με τον ποιητή και τραγουδιστή Leonard Cohen και συμμετείχε σε αρκετά άλμπουμ του σαν τραγουδίστρια και ενορχηστρωτής. Το 1979 ηχογράφησε το τραγούδι "It Goes Like It Goes" για την ταινία "Norma Rae" με το οποίο κέρδισε το πρώτο της βραβείο Όσκαρ "Best Original Song". Τα επόμενα χρόνια θα κερδίσει άλλα δύο Όσκαρ με τραγούδια που έγραψε για τις ταινίες "An Officer and a Gentleman" (1982 "Up Where We Belong") και "Dirty Dancing" (1987 "I've Had The Time of My Life"). Έχει κερδίσει επίσης δύο βραβεία Grammy και 2 Χρυσές Σφαίρες.

2002 Ο Αμερικανός τραγουδοποιός της Country, Harlan Howard (Harlan Perry Howard 1927-2002) απεβίωσε σε ηλικία 74 ετών στο Nashville του Tennessee. Έγραψε κλασικά τραγούδια όπως τα "I Fall to Pieces" και "Busted". Συνεργάστηκε με τραγουδιστές σαν τους Ray Charles και Johnny Cash. Το 1973 το όνομα του γράφτηκε στο Nashville Songwriters Hall of Fame. Λίγα χρόνια πριν τον θάνατο του, το 1997, κέρδισε μια θέση στο Country Music Hall of Fame.

1875 Στο θέατρο Τhéâtre Νational de l'Opéra-Comique (National Opéra Comic Theatre) του Παρισιού κάνει πρεμιέρα η όπερα του Georges Bizet "Carmen". Είναι βασισμένη στο ομότιτλο βιβλίο του Prosper Mérimée, το οποίο εκδόθηκε για πρώτη φορά το 1845. Η όπερα λογοκρίθηκε από το σύνολο των κριτικών θεάτρου και λίγο αργότερα οι υπεύθυνοι του θεάτρου Opéra-Comique αναγκάστηκαν να την "κατεβάσουν". Ο Bizet απεβίωσε νωρίς, από έμφραγμα στα 36 του χρόνια και δυστυχώς δεν πρόλαβε να δει το έργο του να αναγνωρίζεται χρόνια αργότερα...

1986 Κυκλοφορεί το τρίτο στούντιο άλμπουμ των Metallica με τον τίτλο "Master of Puppets". Θεωρείται ένα από τα σημαντικότερα Heavy Metal άλμπουμ όλων των εποχών. Μόνο στην Αμερική έχει πουλήσει πάνω από έξι εκατομμύρια αντίτυπα. Είναι το τελευταίο άλμπουμ του συγκροτήματος με τον μπασίστα Cliff Burton μιας και κατά την διάρκεια της περιοδείας τους Damage Inc. tour για την προώθηση του άλμπουμ, ο Burton σκοτώθηκε όταν ο οδηγός του πούλμαν που μετέφερε το συγκρότημα έχασε τον έλεγχο του οχήματος και ντελαπάρισε. Στη λίστα του περιοδικού Rolling Stone, "The 500 Greatest Albums of All Time", βρίσκεται στην 167η θέση. Δημοφιλή τραγούδια του άλμπουμ τα "Battery", "Master of Puppets" και "Welcome Home (Sanitarium)".

1997 Κυκλοφορεί το ένατο στούντιο άλμπουμ του Ιρλανδικού Rock συγκροτήματος U2 με τον τίτλο "Pop". Και σε αυτό το άλμπουμ το συγκρότημα συνεχίζει τους πειραματισμούς με διαφορετικά από ότι στο παρελθόν μουσικά στυλ, όπως alternative rock, techno, dance και electronica. Για την παραγωγή του άλμπουμ συνεργάστηκαν με τους Nellee Hooper, Flood, Howie B και Steve Osborne. Στην Αμερική έγινε πλατινένιο σε διάστημα δύο μηνών ενώ έγινε Νο1 σε 32 χώρες. Δημοφιλή τραγούδια του άλμπουμ τα "Discothèque", "If God Will Send His Angels", "Staring at the Sun" κ.α.

Τετάρτη 2 Μαρτίου 2011

ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΚΟΛΙΑ & ARGIE

''ARGIE & ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΚΟΛΙΑ LIVE @ GHOST HOUSE''

Δυο εξαίρετοι καλλιτέχνες ενώνουν τις δυνάμεις τους
 σε ένα πρόγραμμα γεμάτο έμπνευση και φαντασία.
Η Χριστίνα Γκόλια, ηθοποιός και τραγουδίστρια
 και ο Argie, τραγουδιστής και συνθέτης παρουσιάζουν
με τον δικό τους τρόπο τραγούδια απο τον χώρο
 του έντεχνου και rock ρεπερτορίου αποκαλύπτοντας μας τις
ομοιότητες που έχουν αυτοί οι δύο φαινομενικά 
αντίθετοι μουσικοί "κόσμοι".

ΑΥΡΙΟ 3 ΜΑΡΤΙΟΥ στις 10:30 μ.μ.
Λεπενιώτου 26 Ψυρρή 1ος όροφος κρατήσεις: 210-3236431

URIAH HEEP LIVE IN GREECE 2011

URIAH HEEP

Αθήνα Gagarin 205 Σάββατο 12 Μαρτίου 2011
Θεσσαλονίκη Block 33 Κυριακή 13 Μαρτίου 2011

...Με παρακαταθήκη ένα τεράστιο πλούτο τραγουδιών, σαράντα ολόκληρα χρόνια καριέρας και ανεξάντλητη ενέργεια, οι πατέρες του progressive rock, Uriah Heep επιστρέφουν για δύο βραδιές. Ξεκίνησαν την καριέρα τους με το όνομα Spice και η Spicy με χαρά τους υποδέχεται στην Ελλάδα! Έχουν κυκλοφορήσει 21 studio albums, αμέτρητες Νο 1 επιτυχίες στην Ευρώπη, ενώ 5 από τα άλμπουμ τους μπήκαν στο αμερικανικό top 40.

Το όνομά τους προήλθε από έναν χαρακτήρα του κλασσικού μυθιστορήματος του Charles Dickens, "David Copperfiled".Το συγκρότημα έχει περάσει δια πυρός και σιδήρου με αρκετές αλλαγές στη σύνθεση του αλλα με βασική κινητήρια δύναμη τον Mick Box που έχει αναγνωρισθεί ώς βιρτουόζος της ηλεκτρικής κιθάρας ένας από τους καλύτερους στον κόσμο.

"Easy Livin", "The Magician's Birthday", "Sweet Freedom", "Gypsy", "The Wizard", "Lady in Black" και πολλά άλλα κλασσικά αριστουργήματα αλλά και νέα τραγούδια των Uriah Heep θα έχουμε την ευκαιρία να απολαύσουμε από κοντά, για δύο βραδιές σε Αθήνα (Gagarin 205 Σάββατο 12 Μαρτίου ) και Θεσσαλονίκη (Block 33 Κυριακή 13 Μαρτίου).

Doors Open 20.00
Προπωληση 35 euro Ταμείο 38 euro / Σημεία Προπώλησης Ticket House , www.123merch.gr, www.ticketarena.gr, www.ticketpro.gr

Σαν Σήμερα...2 Μαρτίου

1942 Ο Αμερικανός τραγουδιστής και τραγουδοποιός Lou Reed (Lewis Allan Reed) γεννήθηκε στην Νέα Υόρκη. Ήταν ο βασικός τραγουδιστής του Rock συγκροτήματος Velvet Underground. Το καλοκαίρι του 1970 φεύγει από το συγκρότημα για να ακολουθήσει πετυχημένη σόλο καριέρα. Δημοφιλή τραγούδια του τα "Perfect Day", "Walk on the Wild Side", "Satellite of Love" κ.α.

1948 Ο Ιρλανδός rock κιθαρίστας και τραγουδιστής Rory Gallagher (William Rory Gallagher 1948-1995) γεννήθηκε στο Ballyshannon του County Donegal. Άρχισε να μαθαίνει κιθάρα από τα σχολικά του χρόνια, αγαπούσε και έπαιζε τραγούδια των Buddy Holly και Eddie Cochran. Αργότερα ανακάλυψε την Blues μουσική μέσα από τα τραγούδια του Muddy Waters και πειραματίστηκε με διάφορα στυλ. Στις αρχές της δεκαετίας του '60 δημιούργησε το συγκρότημα The Taste και μετά την διάλυση τους ακολούθησε σόλο καριέρα. Δημοφιλή του τραγούδια τα "Tattoo'd Lady", "Let Me In", "Do You Read Me", "Shadow Play", "Moonchild" κ.α. Θεωρείται ένας από τους μεγαλύτερους κιθαρίστες της γενιάς του.

1977 Ο τραγουδιστής, τραγουδοποιός και ιδρυτικό μέλος του Βρετανικού συγκροτήματος Coldplay, Chris Martin (Christopher Anthony John Martin) γεννήθηκε στο Exeter του Devon της Αγγλίας. Είναι παντρεμένος με την ηθοποιό Gwyneth Paltrow με την οποία έχει δύο παιδιά. Από το 1997 που δημιουργήθηκε το συγκρότημα έχουν κερδίσει έξι Brit Awards, επτά Grammy Awards, τέσσερα MTV Video Music Awards, πέντε NME Awards, τρία World Music Awards κ.α. Δημοφιλή τραγούδια του συγκροτήματος τα "Yellow", "Clocks", "Speed of Sound", "Viva la Vida" κ.α. Είναι γνωστοί για την φιλανθρωπική τους δράση. Έχουν κυκλοφορήσει τέσσερα άλμπουμ με πωλήσεις που ξεπερνούν τα 60 εκατομμύρια αντίτυπα.

1999 Η Βρετανίδα τραγουδίστρια της Soul Dusty Springfield απεβίωσε σε ηλικία 59 ετών στο Henley-on-Thames του Oxfordshire από καρκίνο, την ημέρα που είχε προγραμματιστεί να επισκεφτεί το Buckingham Palace να παραλάβει τον τίτλο "Officer of the Order of the British Empire". Ξεκίνησε την καριέρα της το 1963 και τραγούδησε επιτυχίες όπως τα "You Don't Have to Say You Love Me", "The Look of Love" ("Casino Royale" O.S.T. 1967). Η ερμηνεία της στο "Son of a Preacher Man" ήταν μέρος του soundtrack της ταινίας "Pulp Fiction" (1994). Είχε 18 singles στο Billboard Hot 100 και στη λίστα του περιοδικού Rolling Stone, "The 100 Greatest Singers of All Time" βρίσκεται στη 35η θέση.

1983 Happy Birthday CD! Οι εταιρείες Sony, Philips και Polygram λανσάρουν στην αγορά τον πρώτο δίσκο ψηφιακής ανάγνωσης ("digital laser disc").

Ο Γρηγόρης Δεσύπρης και ο Μάκης Τσιγάντες, μοιράζονται μαζί σας ένα Classic Rock πρόγραμμα

Τι 30, τι 40, τι 50!! Τα τραγούδια δεν έχουν ηλικία, όπως και...πολλοί από εμάς!
Ο Γρηγόρης Δεσύπρης και ο Μάκης Τσιγάντες, 
μοιράζονται μαζί σας ένα Classic Rock πρόγραμμα
 με ακούσματα από τη δισκογραφία τους.

Μαζί τους ο Περικλής Παλαμιώτης, ο Χρήστος Παπαντωνίου και ο Παύλος Μπαλατσούκας...
Παράλληλα με τα δικά τους τραγούδια, η ομάδα παίζει Uriah Heep, Heart, Gary Moore, UFO, Judas Priest, Scorpions, Grand Funk, Rory Gallag...her, Rainbow, Stevie Ray Vaughan, Deep Purple, Poll κλπ...Η συνοδεία της χορωδίας ΣΑΣ, απαραίτητη!!!

Στο Μπαράκι του Βασίλη, Σάββατο βράδυ, 12 Μαρτίου 2011.

(Το γνωστό μπαρ, είναι μικρό και γι αυτό καλό θα ήταν να κρατήσετε έγκαιρα τραπέζι, τηλεφωνώντας κάποιο προηγούμενο βράδυ στο 210 36 23 625.)

Τρίτη 1 Μαρτίου 2011

Μάχη στο Camelot

Το RECmyMusic σε συνεργασία με το Camelot Rock-Cafe και την υποστήριξη της Innovation Group, παρουσιάζει το μουσικό διαγωνισμό ελληνόφωνων συγκροτημάτων 2011, ΡΕΥΜΑ ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΟ ΡΕΥΜΑ.

Δήλωσε τώρα συμμετοχή για τη μπάντα σου και κέρδισε εμπειρία, δισκογραφία, Video Clip, χρηματικό έπαθλο.

Κάθε βραδιά, κριτική επιτροπή από εκπροσώπους περιοδικών, Μουσικών portals, συνθετών, ηχοληπτών, καταξιωμένων μουσικών, καθώς και το κοινό θα ψηφίζει το νικητή.

Τη τελευταία βραδιά, οι τέσσερις νικητές θα διαγωνιστούν μεταξύ τους, σε μια νύχτα με πολλές εκπλήξεις και Guest συμμετοχές.

Ο νικητής θα κερδίσει 500€, συμμετοχή σε δισκογραφική συλλογή, υπηρεσίες από το RECmyMusic και άλλες εκπλήξεις. Οι υπόλοιποι 3 φιναλίστ θα κερδίσουν συμμετοχή σε δισκογραφική συλλογή.

Οι συμμετοχές θα γίνουν δεκτές εώς και 10 Απριλίου.

Οι μπάντες που θα δηλώσουν συμμετοχή θα πρέπει να στείλουν:



Όνομα συγκροτήματος
Αριθμό μελών
Όργανα που χρησιμοποιούνται στη σκηνή
Βιογραφικό
Αριθμό τηλεφώνου
email
Στίχους των κομματιών
demo αν υπάρχει ή url σελίδας του συγκροτήματος (myspace, facebook, κλπ.)
Δηλώστε συμμετοχή ΕΔΩ <--<

Big Ballz – The Ultimate AC/DC Tribute Band Live @ Revenge Of Rock

Τη Παρασκευή 11 Μαρτίου 2011 οι Big Ballz – The Ultimate AC/DC Tribute Band 
θα είναι στο Revenge Of Rock. 

Για άλλη μια φορά έχουμε τη δυνατότητα να απολαύσουμε μια από τις καλύτερες cover bands της πόλης μας σε ένα χώρο φτιαγμένο για…
 Rock καταστάσεις.
 Όσοι έχουν δει ξέρουν.
 Για τους υπόλοιπους, είναι μια ευκαιρία να επιβεβαιώσουν με το καλύτερο τρόπο τις φήμες. Αυθεντικό Rock με ένταση και πάθος. 
Μια μοναδική επιλογή από τα αγαπημένα κομμάτια του ιστορικού group παρελαύνουν μπροστά μας σε απίστευτες εκτελέσεις από την εκρηκτική μπάντα. 
Για μια πραγματική Rock βραδιά τη 
Παρασκευή 11 Μαρτίου μετά τις 11.00 - Big Ballz @ Revenge Of Rock
 – Λεωφόρος Αλεξάνδρας 34, 
τηλ. 2108830695.

For those about to Rock…

Stergos Volas - Vocals.
Mike Kyriakidis - Lead Guitar.
Panos Gkion - Rhythm Guitar.
Rich Melville - Bass Guitar.
Mark Cross – Drums.

Λεπτομέρειες στα:

Myspace:

Facebook:

Σαν Σήμερα...1 Μαρτίου

1904 Ο μεγάλος μουσικός, ενορχηστρωτής και συνθέτης Glenn Miller (Alton Glenn Miller 1904-1944) γεννήθηκε στην Clarinda της Iowa των ΗΠΑ. Μαζί με την ορχήστρα του είχαν 23 Νο1 επιτυχίες, μεταξύ αυτών τα "In the Mood" (Joe Garland), "Tuxedo Junction" (Joe Garland & Eddie Durham) τα οποία πούλησαν από ένα εκατομμύρια αντίτυπα. Είχε την ικανότητα να "μεταμορφώνει" κλασικές συνθέσεις και να τις κάνει επιτυχίες. Αποκαλείται και "Βασιλιάς του Swing".

1944 Ο Βρετανός τραγουδιστής και τραγουδοποιός Roger Daltrey (Roger Harry Daltrey) γεννήθηκε στο Hammersmith του Λονδίνου. Το 1964 μαζί με τους Pete Townshend (κιθάρα), John Entwistle (μπάσο) και Keith Moon (ντραμς), δημιούργησε ένα από τα μεγαλύτερα Βρετανικά Rock συγκροτήματα - τους The Who. Γνώρισαν μεγάλη επιτυχία τις δεκαετίες του '60 και '70 και επηρέασαν γενιές μουσικών και συγκροτημάτων όπως οι Black Sabbath, Led Zeppelin, Queen, The Clash, U2, Green Day, Pearl Jam κ.α. Το 2004 τιμήθηκε με τον τίτλο "Commander of the Order of the British Empire" για την προσφορά του στη μουσική και την φιλανθρωπία από την Βασίλισσα της Αγγλίας.

1969 Στην συναυλία που δίνουν οι Τhe Doors στο Dinner Key Auditorium του Miami, ο Jim Morrison συλλαμβάνεται με την κατηγορία της "πρόστυχης συμπεριφοράς". Συχνά αναφέρεται και ως "Miami Incident". Σύμφωνα με μαρτυρίες, ο Morrison - υπό την επήρεια αλκοόλ και ναρκωτικών ουσιών - δεν είχε όρεξη να τραγουδήσει, έδειχνε παράξενη συμπεριφορά προς το κοινό κάνοντας σύγχρονος ασεβής δηλώσεις.

1977 Η Sara Lowndes Dylan καταθέτει αίτηση διαζυγίου από τον σύζυγο της Bob Dylan. Το ζευγάρι είχε παντρευτεί στις 22 Νοεμβρίου του 1965, κατά τη διάρκεια της περιοδείας του τραγουδιστή. Η γαμήλια τελετή είχε πραγματοποιηθεί κάτω από έναν φοίνικα στο Long Island της Νέας Υόρκης. Είχαν αποκτήσει μαζί ένα γιο, τον Jakob Luke Dylan.

1995 Ο ντράμερ των R.E.M., Bill Berry καταρρέει στην σκηνή σε μια συναυλία του συγκροτήματος στην Ελβετία. Οι γιατροί ανακοινώνουν πως η αιτία είναι ανεύρυσμα εγκεφάλου. Ο Berry αναρρώνει και επιστρέφει στο συγκρότημα το Οκτώβριο. Λίγο αργότερα εγκαταλείπει την μπάντα και αγοράζει μια φάρμα στο Watkinsville της Georgia. Υπήρξε μέλος των R.E.M. για 17 ολόκληρα χρόνια. Σήμερα ασχολείται με τη μουσική ερασιτεχνικά.

Δευτέρα 28 Φεβρουαρίου 2011

Satyros Larousse live

Η ιστορία των Satyros Larousse ξεκίνησε στα τέλη του 2006 όταν η Angel Lo Verde σχημάτισε τον πυρήνα τους και με τη συμβολή των, Αλέκο Αράπη, Stefano Mitri, Luigi Perico,Δημήτρη Ψάλτη και Λαμπρινή Καρακώστα συμπληρώθηκε το βασικό line up τους.

Εκτός από πολυεθνικό πρόκειται και για ένα πολυσυλλεκτικό σχήμα. Οι ποικίλες επιρροές και εμπειρίες των μελών τους συνθέτουν ένα πρωτότυπο Soul/Blues/Funk/Rock ηχητικό μωσαϊκό, το οποίο μέσω λειτουργικών αντιθέσεων έχει ως αποτέλεσμα το καθαρά προσωπικό τους ύφος.

Έχουν ήδη εμφανιστεί σε αρκετούς χώρους της Αθήνας, είτε σε προσωπικά set, είτε μαζί με άλλα σχήματα. Οι πρώτες αλληλεπιδράσεις με τον κόσμο φανερώνουν αφενός ότι το fun που έχουν οι ίδιοι πάνω στη σκηνή έχει αμφίδρομη σχέση με όσους τους παρακολουθούν και αφετέρου ότι είναι αρκετά δεμένοι ώστε να διατηρούν το ενδιαφέρον αμείωτο καθόλη τη διάρκεια του live.


Το line-up έχει ως εξής:
Angel Lo Verde - Φωνή/Κρουστά
Αλέκος Αράπης - Μπάσο
Stefano Mitri- Κιθάρα
Luigi Perico - Τύμπανα
Δημήτρης Ψάλτης - Σαξόφωνο
Λαμπρινή Καρακώστα - Φωνητικά/Κρουστά

Κυριακή, 27 Φεβρουαρίου στις 10:30 μ.μ.
Afaneis , aristofanous13 , psirri , Athens/Greece

Κυριακή 27 Φεβρουαρίου 2011

Σαν Σήμερα...27 Φεβρουαρίου

1954 Ο ιδρυτής του Rock συγκροτήματος Journey και κιθαρίστας των Santana, Neal Schon (Neal Joseph Schon) γεννήθηκε στο San Mateo της California. Κάποια στιγμή τον διεκδικούσαν οι Eric Clapton για τους Derek and the Dominos και Carlos Santana για το γκρουπ του, Santana. Μιας και ο Carlos Santana τον είχε ζητήσει πρώτος, ενσωματώθηκε στην μπάντα και συμμετείχε στα άλμπουμ "Santana III" και "Azteca". Αμέσως μετά δημιούργησε τους Journey.
1957 Ο Othar Turner (1907-2003), ένας από τους τελευταίους μουσικούς του fife απεβίωσε σε ηλικία 95 ετών στο Gravel Springs του Μισισίπι. Το μουσικό όργανο fife μοιάζει με το φλάουτο αλλά έχει πιο δυνατό και διαπεραστικό ήχο. Το συναντάμε συνήθως σε στρατιωτικά εμβατήρια και στρατιωτικές μπάντες. Ο Turner συνήθιζε να παίζει fife σε blues τραγούδια τη δεκαετία του '20. Αναγνωρίστηκε πολύ αργότερα, στις αρχές της δεκαετίας του '90. Μαζί με τη μπάντα του, Rising Star Fife and Drum, κυκλοφόρησαν το 1998 το άλμπουμ "Everybody Hollerin' Goat", από το οποίο το τραγούδι "Shimmy She Wobble" συμπεριλαμβάνονταν στο soundtrack της ταινίας του Martin Scorsese "Gangs of New York".

1967 Οι Pink Floyd ηχογραφούν το πρώτο τους single "Arnold Layne". Οι ηχογραφήσεις του τραγουδιού έγιναν στα Sound Techniques Studios (29/01) και EMI Studios (27/02) του Λονδίνου. Το τραγούδι ήταν μια δημιουργία του Syd Barrett. Δεν συμπεριλήφθηκε στο πρώτο άλμπουμ "The Piper at the Gates of Dawn" αλλά ήταν από τα αγαπημένα τραγούδια των σκληροπυρηνικών φίλων του συγκροτήματος.

1977 Η αστυνομία κάνει έφοδο στο δωμάτιο του Keith Richards στο ξενοδοχείο Harbour Castle στο Toronto. Μετά από έρευνα οι αρχές ανακαλύπτουν 22 γραμμάρια ηρωίνη, 5 γραμμάρια κοκαΐνη και άλλες ναρκωτικές ουσίες. Συνελήφθη αλλά αφέθηκε ελεύθερος με εγγύηση ύψους 25 χιλιάδων δολαρίων.

1984 Κυκλοφορεί το έβδομο στούντιο άλμπουμ των Queen με τον τίτλο "The Works". Σε αυτό το άλμπουμ, το ηλεκτρονικό στοιχείο είναι περισσότερο εμφανές από όλα τα προηγούμενα. Ηχογραφήθηκε στα Record Plant και Musicland Studios από το Αύγουστο του 1983 έως τον Ιανουάριο του 1984. Ένα από τα τραγούδια που γνώρισαν ραδιοφωνική επιτυχία ήταν και το "Radio Ga Ga", το οποίο συνέθεσε ο Roger Taylor στα πλήκτρα, ακούγοντας τον 3χρονο γιο του να λέει "radio ca ca". Το "I Want to Break Free" ήταν μία ακόμη επιτυχία από το άλμπουμ, στο video clip του οποίου όλα τα μέλη των Queen είναι ντυμένοι γυναίκες. Είναι το πρώτο άλμπουμ του συγκροτήματος που κυκλοφόρησε σε CD.