ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ - ROCK - ROCK NEW'S

ΣΤΗΛΕ e-mail: spacefm@gmail.com

ΚΛΙΚΑΡΑΝ--> <--ΑΤΟΜΑ. ROCK NEW'S - ΣΕ ΜΙΑ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΜΑΣ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΟΥΜΕ ΝΕΟΥΣ ΤΡΑΓΟΥΔΙΣΤΕΣ ΚΑΙ GROUP ΣΑΣ ΠΡΟΣΚΑΛΟΥΜΕ ΟΣΟΙ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΑΝΑΡΤΗΣΟΥΜΕ ΣΤΟ SITE ΜΑΣ ΣΥΝΑΥΛΙΕΣ ΚΑΙ EVENT'S

Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου 2016

Road To Extinction Tour 2016 (Part V) MOONSPELL (Portugal) +Special Guests Κυριακή 9 Οκτωβρίου 2016 - Κύτταρο Live




“Gothic Metal Madness”

Ένα από τα συγκροτήματα που ποτέ δεν φοβήθηκαν τον πειραματισμό και σε κάθε άλμπουμ δοκίμαζαν διαφορετικά πράγματα, είναι σίγουρα οι Πορτογάλοι gothic metallers MOONSPELL. Ο ιδιαίτερος ήχος αυτού του συγκροτήματος, αλλά και οι ξεχωριστές σχέσεις του με την Ελλάδα, το έκαναν πολύ αγαπητό διαχρονικά, με το κοινό να στηρίζει τους MOONSPELL σε όλες τις φάσεις της καριέρας τους. Δεν είναι τυχαίες και οι εννιά μέχρι τώρα εμφανίσεις τους στην Ελλάδα… Ο δε ηγέτης του σχήματος και εμβληματική φιγούρα, Fernando Ribeiro, έχει στενές σχέσεις όχι μόνο με τους οπαδούς, αλλά και τα συγκροτήματα, αφού -εκτός των άλλων- έχει κάνει backing vocals στο “Among Two Storms” των ROTTING CHRIST και τα εξώφυλλα των τελευταίων άλμπουμ τους, τα φιλοτεχνεί ο Seth, των SEPTIC FLESH.

Από το ντεμπούτο τους, “Wolfheart”, του 1995, ήταν εμφανές πως κάτι εξαιρετικά ενδιαφέρον είχε ξεπεταχτεί από την Λουζιτανία, με προεξέχον το “Alma Mater” που είναι ένα από τα απόλυτα hits τους. Το “Irreligious” τους απογείωσε εμπορικά και τους εισήγαγε και στο gothic ακροατήριο, πέρα από το metal, με ύμνους όπως το “Gothic” ή το “Full Moon Madness”. Έκτοτε, οι MOONSPELL, ακροβατούσαν με περίσσια ικανότητα ανάμεσα στη σκοτεινή ατμόσφαιρα των FIELDS OF THE NEPHILIM, THE SISTERS OF MERCY και TYPE O NEGATIVE, μέχρι το metal των BATHORY, KING DIAMOND, ROTTING CHRIST, χωρίς να φοβάται να δοκιμάσει πειραματισμούς (όπως σε άλμπουμ σαν το “Darkness And Hope” ή το “The Butterfly Effects”), παίρνοντας για παραγωγή ανθρώπους φαινομενικά διαφορετικούς από τον «μικρόκοσμο» των MOONSPELL (βλέπε Hili Hiilesma που έχει δουλέψει με HIM και SENTENCED), διασκευάζοντας από OZZY OSBOURNE και JOY DIVISION, μέχρι και MADREDEUS, αλλά και jazz κομμάτι για τις ανάγκες του soundtrack μιας ταινίας τρόμου μικρού μήκους.

Με το “Memorial”, έγινε η πρώτη metal μπάντα από την Πορτογαλία που κατάκτησε την κορυφή των charts, κάνοντας μάλιστα και χρυσό άλμπουμ με πωλήσεις πάνω από 10.000 αντίτυπα και αργότερα έγιναν μέχρι και γραμματόσημο με το εξώφυλλο του ντεμπούτου τους!!! Το “Night Eternal”, που κυκλοφόρησε το 2008, ήταν ένας πολύ καλός δίσκος, που ξεχώρισε το ανεπανάληπτο “Scorpion Flower” με την Anneke Van Giersbergen (ex THE GATHERING) στα γυναικεία φωνητικά), αλλά λόγω προβλημάτων με τη δισκογραφική τους εταιρία, την SPV, χρειάστηκε να περάσουν 4 χρόνια, για δει το φως της δημοσιότητας το διπλό “Alpha Noir / Omega White”, ένα αφάνταστα τολμηρό εγχείρημα, που το ένα άλμπουμ παρουσίαζε την πιο σκοτεινή και gothic πλευρά τους και το άλλο την πιο metal τους, δείχνοντας το εύρος των επιρροών των MOONSPELL.

Το “Extinct”, κυκλοφόρησε πέρυσι και απέδειξε ότι παρά το γεγονός ότι το γκρουπ έκλεινε 20 χρόνια στις επάλξεις, μπορεί και ακούγεται πιο φρέσκο από ποτέ, αφού βρέθηκε στις λίστες με τα καλύτερα άλμπουμ της περασμένης χρονιάς σε πολλά έντυπα του χώρου, ανανεώνοντας το ενδιαφέρον των πολυάριθμων οπαδών τους. 

Στα πλαίσια της προώθησης αυτού του άλμπουμ, αλλά και του εορτασμού των 20 χρόνων από την ίδρυσή τους, οι MOONSPELL θα επισκεφτούν την Αθήνα, την Κυριακή 9 Οκτωβρίου 2016 στο Κύτταρο Live μαζί με άλλο ένα ξένο σχήμα που θα ανακοινωθεί προσεχώς. Οι «λύκοι» από τη Λουζιτανία, είναι έτοιμοι να δώσουν ένα ακόμα αποστομωτικό show και όλοι οι gothsters και metallers αναμένεται να δώσουν βροντερό παρών. Άλλωστε τα live των MOONSPELL, αποτελούν εγγύηση όλα αυτά τα χρόνια…

Ώρα έναρξης: 20:00

 

Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου 2016

DARK TRANQUILITY: Track listing του νέου δίσκου

Ο διάδοχος του προ τριετίας δίσκου των Dark Tranquility, “Construct”, έχει ολοκληρωθεί και πλησιάζει η ημερομηνία κυκλοφορίας του.

Το “Atoma”, όπως τιτλοφορείται η νέα δουλειά των Σουηδών, θα βρεθεί στα χέρια μας στις 4 Νοεμβρίου μέσω της Century Media.

Οι ηχογραφήσεις του δίσκου πραγματοποιήθηκαν στο studio Rogue Music που ανήκει στον πληκτρά Martin Brändström και βρίσκεται στο Gothenburg της Σουηδίας. Τη μίξη ανέλαβε ο David Castillo (Candlemass, Opeth, Katatonia) και το εξώφυλλο σχεδίασε ο κιθαρίστας της μπάντας, Niklas Sundin.

Track listing:

01. Encircled
02. Atoma
03. Forward Momentum
04. Neutrality
05. Force Of Hand
06. Faithless By Default
07. The Pitiless
08. Our Proof Of Life
09. Clearing Skies
10. When The World Screams
11. Merciless Fate
12. Caves And Embers

Ο frontman Mikael Stanne, δηλώνει: «Ξεκινήσαμε να ηχογραφούμε τον Ιανουάριο, όμως συνειδητοποιήσαμε ότι τα τραγούδια θέλουν κι άλλη δουλειά. Έτσι το πρόγραμμά μας πήγαινε διαρκώς προς τα πίσω και κάποια στιγμή έπρεπε να θέσουμε μια προθεσμία για να ολοκληρωθεί ο δίσκος. Έτσι, τελικά, τον έχουμε στα χέρια μας. Για ένα διάστημα όμως, δεν το πίστευα καν πως θα τον ηχογραφήσουμε.

«Επειδή είναι ο 11ος δίσκος μας, δεν θέλαμε να επαναλαμβανόμαστε. Έπρεπε η μουσική να είναι φρέσκια και διαφορετική. Ήταν πολύ δύσκολο να βρούμε έμπνευση, όμως ξεκινήσαμε τη δουλειά, και τελικά κάποια στιγμή είπαμε πως όντως έχουμε κάτι καλό. Αρχίσαμε να νιώθουμε καλύτερα, και τώρα είμαστε μια χαρά. Κάποια απ’ τα τραγούδια είναι εκπληκτικά.»

Για την επίδραση που είχε στη σύνθεση η αποχώρηση του μπασίστα Martin Henriksson, αναφέρει: «Ο Martin έφυγε τον Ιανουάριο από το συγκρότημα και ήταν ένα πολύ μεγάλο χτύπημα. Έγραφε τόνους υλικού για τη μπάντα, αλλά τα τελευταίο χρόνια είχε συγκεντρωθεί σε άλλα πράγματα. Ήταν περισσότερο ο manager μας, κανόνιζε όλες τις εμφανίσεις σε φεστιβάλ και όλα μας τα ταξίδια. Απλώς έπαψε πια να του αρέσει η περιοδεία, η σύνθεση και η ηχογράφηση, οπότε πλέον είναι full time manager.»



Μέχρι την κυκλοφορία του “Atoma”, ας θυμηθούμε κάτι από το “Construct”.

Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου 2016

PRETTY MAIDS: “Humanize Me” (νέο κομμάτι)

Στις 4 Νοεμβρίου κυκλοφορεί μέσω της Frontiers το νέο album των τεράστιων hard rockers απ’ τη Δανία, Pretty Maids, με τίτλο “Kingmaker”. Ακούμε παρακάτω το 2ο δείγμα από αυτόν, το κομμάτι “Humanize Me”.

Track listing:

01. When God Took A Day Off
02. Kingmaker
03. Face The World
04. Humanize Me
05. Last Beauty On Earth
06. Bull's Eye
07. King Of The Right Here And Now
08. Heavens Little Devil
09. Civilized Monsters
10. Sickening
11. Was That What You Wanted



Δείτε επίσης και το video clip για το “Face the World” που είχε δημοσιευτεί πριν έναν περίπου μήνα.





Τετάρτη 21 Σεπτεμβρίου 2016

NIGHTSTALKER: "Zombie Hour" (νέο lyric video)

Η κυκλοφορία του νέου δίσκου των Nightstalker με τίτλο “As Above So Below” πλησιάζει, και η μπάντα έδωσε στη δημοσιότητα το πρώτο δείγμα από αυτόν, το animated lyric video για το κομμάτι “Zombie Hour”.

Τη δημιουργία του video και την επιμέλεια του animation που συνδυάζει τη horror αισθητική των zombies με την '70s ψυχεδελική/space αύρα του artwork, επιμελήθηκε ο Γιάννης Καϊμακάμης και η ομάδα The Nightwatchers, που μεταξύ πολλών άλλων είναι υπεύθυνη και για την εκπομπή TV War, του Mad και του Metal Hammer.



Το εξώφυλλο του album φιλοτέχνησε ο Βαγγέλης Πετίκας της Revolver Design. Το “As Above So Below”, θα βρίσκεται στα χέρια μας σε CD στις 7 Οκτωβρίου, με το βινύλιο να έρχεται λίγο αργότερα, στις 4 Νοεμβρίου.


«Έπρεπε να απολύσω τους μαλάκες και να κρατήσω το όνομα Sepultura»

Ο Max Cavalera θυμάται μια πολύ δύσκολη εποχή της ζωής του

Σε μια νέα συνέντευξη στο Metal Insider, ο Max Cavalera μίλησε για την απόφασή του να αποχωρήσει από τους Sepultura και να φτιάξει τους Soulfly.

«Ήταν μια δύσκολη εποχή. Δεν πίστευα πως θα έφευγα ποτέ. Δεν έπαιζα τίποτα τον πρώτο μήνα. Έπινα και "φτιαχνόμουν". Σιγά-σιγά, όμως, η μουσική, τα riffs, τα ρεφρέν, όλα μου φάνηκαν μέρος του εαυτού μου».

«Σε πολλούς αρέσει, περισσότερο απ' όλους, ο πρώτος δίσκος των Soulfly. Ίσως επειδή είχε πολλή απόγνωση (γελά)».

«Οι Sepultura ήταν σαν το μωρό μου. Μετά από τόσα χρόνια και όσο το σκέφτομαι, έπρεπε εγώ και ο Igor να είχαμε απολύσει τους δύο μαλάκες (σ.σ. assholes για την ακρίβεια, λογικά εννοεί τους Andreas Kisser και Paulo Xisto Pinto Jr.) και να είχαμε κρατήσει για εμάς το όνομα Sepultura. Γιατί δεν το έκανες, θα μου πεις! Δεν ξέρω. Εκείνη την εποχή ίσως δεν είδα το μέλλον, απλά παραιτήθηκα».

Όσο για την "Return To Roots" περιοδεία, η οποία θα κάνει στάση και στην Αθήνα την Παρασκευή 18 Νοεμβρίου, ο Max θεωρεί πως θα είναι κάτι ξεχωριστό, καθώς τον γυρίζει σε μια εποχή που όλες οι ιδέες στον δίσκο ήταν δικές του. «Αυτό θα είναι το καλύτερο που θα βγει από αυτή την ιστορία. Το "Roots" είναι πάντα στην καρδιά μου. Είναι ένα καλό φινάλε σε μια πολύ δύσκολη διαδρομή».

www.rocking.g