ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ - ROCK - ROCK NEW'S

ΣΤΗΛΕ e-mail: spacefm@gmail.com

ΚΛΙΚΑΡΑΝ--> <--ΑΤΟΜΑ. ROCK NEW'S - ΣΕ ΜΙΑ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΜΑΣ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΟΥΜΕ ΝΕΟΥΣ ΤΡΑΓΟΥΔΙΣΤΕΣ ΚΑΙ GROUP ΣΑΣ ΠΡΟΣΚΑΛΟΥΜΕ ΟΣΟΙ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΑΝΑΡΤΗΣΟΥΜΕ ΣΤΟ SITE ΜΑΣ ΣΥΝΑΥΛΙΕΣ ΚΑΙ EVENT'S

Παρασκευή 11 Δεκεμβρίου 2015

BIGUS DICKUS live @ Remedy Live Club

BIGUS DICKUS live @ Remedy Live Club
Σάββατο 12 Δεκεμβρίου 2015, 22.30

Η BIGUS DICKUS διασκευομηχανή σας προσκαλεί στο Remedy για να σας χαρίσει ένα ατελείωτο Σαββατόβραδο γεμάτο ύμνους της σκληρής μουσικής, όπου χάνει η μάνα το παιδί και ο τραγουδιστής το μικρόφωνο...

doors open 21.30
live starts @ 22.30
damage 4 e

Remedy Live Club (Ν. Ηράκλειο)
Κουντουριώτου 9
τηλ. 210 2818543

FB event link:
https://www.facebook.com/events/509466109232933/

Τρίτη 8 Δεκεμβρίου 2015

Με δάκρυα στα μάτια γύρισαν οι Eagles of Death Metal στο θέατρο Bataclan (photos)

To συγκρότημα Eagles of Death Metal, που βρισκόταν στη σκηνή όταν οι τρομοκράτες εισέβαλαν στον χώρο συναυλιών Μπατακλάν κι έσπειραν τον θάνατο την 13η Νοεμβρίου, επισκέφθηκαν σήμερα, σε κλίμα συγκίνησης και οδύνης, αυτό το πολιτιστικό κέντρο στο Παρίσι.
Οι ένοπλοι εισέβαλαν στο Μπατακλάν όπου το συγκρότημα από την Καλιφόρνια έδινε συναυλία και σκότωσαν τουλάχιστον 90 ανθρώπους που την παρακολουθούσαν.
Τα μέλη του συγκροτήματος άφησαν λουλούδια, ξέσπασαν σε λυγμούς κι αγκαλιάστηκαν στο σημείο όπου έχει στηθεί ένα πρόχειρο μνημείο για τα θύματα της τρομοκρατίας, μπροστά στον συναυλιακό χώρο. Μπροστά τους βρίσκονταν αμέτρητα μηνύματα που άφησαν πολλοί πολίτες τιμώντας τους νεκρούς των τρομοκρατικών χτυπημάτων.
Επικρατούσε σιγή ενώ κάθε μέλος του συγκροτήματος απέτινε φόρο τιμής και έσκυβε για να διαβάσει κάποιο από τα μηνύματα, να δει από πιο κοντά τα κεριά ή τα μπουκέτα των λουλουδιών. Οι μουσικοί παρέμειναν για πολλή ώρα στο σημείο, χωρίς να κάνουν καμία δήλωση, ενώ έκλαιγαν και κοιτούσαν τις φωτογραφίες των θυμάτων.
Ένας εξ αυτών άφησε ένα λουλούδι στη μνήμη και των 90 ανθρώπων που σκοτώθηκαν κατά τη διάρκεια της συναυλίας από τις σφαίρες της ομάδας των τζιχαντιστών.
Πολίτες που βρέθηκαν επίσης στην Λεωφόρο Βολτέρου τους χειροκρότησαν θερμά αψηφώντας τη βροχή.
Μια Παριζιάνα, η Κορίν, επισήμανε στο πρακτορείο Ρόιτερς ότι η οδύνη έχει κατακλύσει τις ψυχές όλων για τα θύματα των τρομοκρατικών επιθέσεων.
«Νιώθουμε πραγματικά πολύ λυπημένοι. Τόσες απώλειες, τόσοι πολλοί νέοι άνθρωποι που σκοτώθηκαν, που απλά ήθελαν να διασκεδάσουν» προσέθεσε η ίδια.
Ο Μπεντζουά Μανσουρί, που ζει σε κοντινή απόσταση από το πολιτιστικό κέντρο, είπε ότι ακόμα δε μπορεί να συνειδητοποιήσει τι συνέβη.
«Είναι συγκλονιστικό. Σκέφτομαι όλους εκείνους που χάθηκαν εδώ και είμαι απίστευτα σοκαρισμένος» τόνισε.
«Γνώριζα δύο ανθρώπους που σκοτώθηκαν… Ένα νεαρό κορίτσι και τον διευθυντή ενός μπαρ. Όλοι αυτοί οι νέοι που σκοτώθηκαν εδώ… Είναι τρομερό, δεν γνωρίζω γιατί συνέβη αυτό, αυτή η απάνθρωπη επίθεση».
Για την πλειονότητα των ανθρώπων που συγκεντρώθηκαν στο σημείο, η παρουσία του συγκροτήματος λιγότερο από ένα μήνα μετά την τραγωδία ήταν ένα σύμβολο δύναμης και μια ένδειξη θάρρους.

Κυριακή 6 Δεκεμβρίου 2015

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ ΧΑΣΑΜΕ ΤΟΝ Παύλος Σιδηρόπουλος 1948 – 1990

Ο Παύλος Σιδηρόπουλος γεννήθηκε στις 27 Ιουλίου του 1948 στην Αθήνα. Ήταν δισέγγονος του Αλέξη Ζορμπά και ανιψιός της
γνωστής ποιήτριας Έλλης Αλεξίου. Σ' αυτές τις δύο διαφορετικές του ρίζες έβλεπε την αιτία της συνύπαρξης σ' αυτόν του ρόκερ και του σκεπτικιστή.

Η μουσική του πορεία ξεκινά το 1970 από τη Θεσσαλονίκη, όπου σπουδάζει Μαθηματικός στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο. Εκεί γνωρίζει τον Παντελή Δεληγιαννίδη, με τον οποίο δημιουργούν το ντουέτο «Δάμων και Φιντίας». Μαζί κυκλοφορούν τον δίσκο 45 στροφών «Το ξέσπασμα / Ο κόσμος τους» και συμμετέχουν στη συλλογή «Ζωντανοί στο κύτταρο». Από το 1972 έως το 1974 ενσωματώνονται στα «Μπουρμπούλια». Καρπός αυτής της συνεργασίας είναι το 7ινστο «Ο Ντάμης ο σκληρός».

Εν μέσω δικτατορίας, το σχήμα διαλύεται και τα «Μπουρμπούλια» ακολουθούν τον Διονύση Σαββόπουλο. Ο Παύλος Σιδηρόπουλος επιλέγει να συνεργαστεί με τον Γιάννη Μαρκόπουλο και συμμετέχει ως τραγουδιστής σε τρεις δίσκους του: «Θεσσαλικός Κύκλος», «Μετανάστες» και «Οροπέδιο».

Το 1976 δημιουργεί, μαζί με τους Βασίλη και Νίκο Σπυρόπουλο, το γκρουπ «Σπυριδούλα» και κυκλοφορούν ίσως τον κορυφαίο δίσκο της ελληνικής ροκ δισκογραφίας, τον «Φλου». Και αυτό το σχήμα διαλύεται, αφήνοντας πίσω του έναν ολοκληρωμένο ροκ ήχο και μια σειρά συναυλιών.

Το 1979 ο Παύλος Σιδηρόπουλος δημιουργεί το σχήμα «Εταιρία Καλλιτεχνών», με αγγλικό στίχο, χωρίς όμως καμία δισκογραφική δουλειά. Την ίδια περίοδο κάνει και το κινηματογραφικό του ντεμπούτο, ως πρωταγωνιστής στην ταινία του Αντρέα Θωμόπουλου «Ο Ασυμβίβαστος», ενώ ο ίδιος ερμηνεύει και το soundtrack της ταινίας, τραγούδια του οποίου αποτελούν κάποια από τα πλέον γνωστά του, όπως το «Να μ' αγαπάς». Επίσης, συμμετέχει στην ταινία «Αλδεβαράν» με πρωταγωνιστή τον Δημήτρη Πουλικάκο, η οποία προβλήθηκε μόνο στο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης.

Στη μικρή καριέρα του ως ηθοποιός περιλαμβάνεται και μια τηλεοπτική εμφάνιση στο σήριαλ του Κώστα Φέρρη «Οικογένεια Ζαρντή», που προβλήθηκε στην ΕΡΤ-1.

Η συνεχής αλλαγή συνεργατών σταματάει το 1980. Ο Παύλος Σιδηρόπουλος καταλήγει σ' ένα σχήμα, τους «Απροσάρμοστους», που με λίγες αλλαγές παίζει μαζί τους μέχρι το τέλος. Το 1982 κυκλοφορεί ο δίσκος «Εν Λευκώ», ο οποίος αντιμετώπισε προβλήματα λογοκρισίας για 3 κομμάτια, για προτροπή στη χρήση ναρκωτικών και για προσβολή της δημοσίας αιδούς. Το 1985 κυκλοφορεί σε παραγωγή Δημήτρη Πουλικάκου το δίσκο «Zorba the freak» και το 1989 το «Χωρίς Μακιγιάζ» που είναι ζωντανά ηχογραφημένος στο «Μετρό».

Το 1990 ο Παύλος Σιδηρόπουλος αντιμετωπίζει προβλήματα με το δεξί του χέρι που προφανώς από κάποιο πρόβλημα στα αγγεία παραλύει. Στις 6 Δεκεμβρίου του ίδιου χρόνου, ευρισκόμενος στο σπίτι μιας φίλης του στο Νέο Κόσμο, πέφτει σε κώμα από υπερβολική χρήση ηρωίνης και αφήνει την τελευταία του πνοή κατά τη μεταφορά του στο νοσοκομείο Ευαγγελισμός. Κηδεύτηκε στις 10 Δεκεμβρίου, στο κοιμητήριο του Κόκκινου Μύλου στη Νέα Φιλαδέλφεια.

Δισκογραφία
Το ξέσπασμα / O κόσμος τους (Zodiac, 1971)
Ο Γερο-Μαθιός (Zodiac, 1971)
Ο Ντάμης ο σκληρός/ Απογοήτευση (Zodiac, 1972)
Φλου (ΕΜΙ, 1978)
Εν λευκώ (ΕΜΙ, 1982)
Zorba the freak (ΕΜΙ,1985)
Παύλος Σιδηρόπουλος (EMI, 1987)
Χωρίς μακιγιάζ - Ζωντανή ηχογράφηση (MBI, 1989)
Άντε και καλή τύχη μάγκες (ΕΜΙ, 1991)
Τα μπλουζ του πρίγκηπα (MBI, 1992)
Παύλος Σιδηρόπουλος (EMI, 1993)
Εν αρχή ην ο λόγος (7η Διάσταση, 1994)
O Ασυμβίβαστος και Πέντε Σπάνια τραγούδια (Lyra, 1994)
Ταξιδεύοντας (7η Διάσταση,1996)
Επιτυχίες (ΜΒΙ,1997)
Στιγμές (Δίφωνο, 1997)
Day after Day (ΕΜΙ, EP με δύο ανέκδοτα τραγούδια, 2001)
Τα τραγούδια του Παύλου (EMI, 2002)
Επιλεγμένες Συμμετοχές
Ζωντανοί στο Κύτταρο (Zodiac, 1971)
Θεσσαλικός κύκλος, του Γιάννη Μαρκόπουλου (EMI - COLUMBIA, 1975)
Ανεξάρτητα, του Γιάννη Μαρκόπουλου (EMI, 1975)
Οροπέδιο, του Γιάννη Μαρκόπουλου (EMI, 1976)
Crazy love στου Ζωγράφου (ΜΙΝΟS, 1979)
Σε άλλη γη, του Σταύρου Λογαρίδη (1980)
Νοκ άουτ, του Γιώργου Χατζηνάσιου (Minos,1986)
H Συναυλία στο Ηρώδειο, του Γιάννη Μαρκόπουλου (PHILIPS, 1990)