ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ - ROCK - ROCK NEW'S

ΣΤΗΛΕ e-mail: spacefm@gmail.com

ΚΛΙΚΑΡΑΝ--> <--ΑΤΟΜΑ. ROCK NEW'S - ΣΕ ΜΙΑ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΜΑΣ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΟΥΜΕ ΝΕΟΥΣ ΤΡΑΓΟΥΔΙΣΤΕΣ ΚΑΙ GROUP ΣΑΣ ΠΡΟΣΚΑΛΟΥΜΕ ΟΣΟΙ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΑΝΑΡΤΗΣΟΥΜΕ ΣΤΟ SITE ΜΑΣ ΣΥΝΑΥΛΙΕΣ ΚΑΙ EVENT'S

Παρασκευή 10 Δεκεμβρίου 2010

ΜΠΛΕ LIVE

ΜΠΛΕ
από Σάββατο 11 Δεκεμβρίου και κάθε Σάββατο

μαζί τους ο Stefan Schwerdtfeger των Big Sleep

Δίνουν σε κάθε ζωντανή τους εμφάνιση, τον καλύτερό τους εαυτό, αποδεικνύοντας ότι ήταν και παραμένουν μια απ’ τις καλύτερες live μπάντες της Ελλάδας. Η δισκογραφική τους παρουσία έχει σημειώσει αξιοπρόσεκτη εμπορική επιτυχία με τραγούδια όπως «Ενοχές», «Όνειρα σου τραγουδάω», «Έλα να δεις», «Στα μαύρα έχω ντυθεί», «Μία φορά κι έναν καιρό», κ.π.α.. Οι παραστάσεις τους γεμάτες μελωδία και ρυθμό, ξεσηκώνουν το κοινό. Στο πρόγραμμα εκτός από δικές τους επιτυχίες οι ΜΠΛΕ δοκιμάζουν να μας ταξιδέψουν με διασκευές ξένων- και αγαπημένων- ροκ κομματιών όπου με τη συμμετοχή του Stefan Schwerdtfeger των Big Sleep (θα τους θυμάστε από τη δεκαετία του '90 με το "Looking for a girl with a washing machine"), με την υπέροχη φωνή του και το φοβερό tracklist απογειώνουν την παράσταση.
Συνολικά, οι Μπλε χαρακτηρίζονται σαν ένα αρκετά πρωτότυπο γκρουπ για τα δεδομένα της σύγχρονης ελληνικής σκηνής, αφού κατάφεραν να συνδυάσουν ποπ-ροκ στοιχεία με έντονες πινελιές από μπλουζ, funk και τζαζ.

Είσοδος : 15 ευρώ

Σαν Σήμερα...10 Δεκεμβρίου

1972 Ο Brian Molko των Placebo γεννήθηκε στις Βρυξέλλες (Βέλγιο). Πέρασε τα παιδικά του χρόνια στη Σκωτία, γενέτειρα της μητέρας του. Ο πατέρας του είχε όνειρο να δει τον γιο του τραπεζικό υπάλληλο, αλλά δεν τα κατάφερε... Σε ηλικία 16 ετών οι γονείς του, του αγοράζουν μια Telecaster Replica και αρχίζει να μαθαίνει κιθάρα. Αργότερα μελετάει και άλλα μουσικά όργανα όπως, μπάσο, σαξόφωνο, τύμπανα και πιάνο. Ο Molko και ο Stefan Olsdal παρότι παρακολουθούσαν μαθήματα στο American International School of Luxembourg δεν είχαν διασταυρώσει πορείες, μέχρι που συναντήθηκαν στο Λονδίνο το 1994. Το αρχικό όνομα του γκρουπ ήταν Ashtray Heart αλλά γρήγορα το αλλάζουν σε Placebo. Μέχρι σήμερα, μετά από 13 χρόνια πορείας με τους Placebo, έχει κυκλοφορήσει έξι στούντιο άλμπουμ, με πωλήσεις πάνω από 14 εκατομμύρια αντίτυπα. Έχει ένα γιο, τον Cody, που απέκτησε με την πρώην κοπέλα του, Helena Berg. Δημοφιλή τραγούδια με την φωνή του: "You Don't Care About Us", "Every You Every Me", "The Bitter End", "English Summer Rain", κ.α.


1967 Ο Αμερικανός Soul τραγουδιστής Otis Redding (Otis Ray Redding, Jr. 1941-1967) απεβίωσε σε ηλικία 26 ετών όταν κατά τη διάρκεια της περιοδείας του, το αεροπλάνο που επέβαινε πέφτει στην λίμνη Wisconsin. Στο δυστύχημα σκοτώνονται επίσης και όλα τα μέλη της μπάντας του, The Bar-Kays. Αποκαλείται και Βασιλιάς της Soul. Το όνομα του γράφτηκε στο Rock and Roll Hall of Fame το 1989, στο Songwriters Hall of Fame το 1994 και το 1999 τιμήθηκε με το βραβείο Grammy "Lifetime Achievement" για την συνολική του προσφορά στη μουσική. Το 2008 στην λίστα του περιοδικού Rolling Stone, "The Greatest Artists of All Time", το όνομα του βρέθηκε στην όγδοη θέση. Δημοφιλή τραγούδια του: "Try a Little Tenderness", "Shake" και "(Sittin' On) The Dock of the Bay", το οποίο ηχογραφήθηκε τρεις ημέρες πριν τον θάνατο του. Το όνομα του θεωρείται συνώνυμο της Soul μουσικής.


1971 Ο Frank Zappa τραυματίζεται σοβαρά, σε μια συναυλία του στο Rainbow Theatre του Λονδίνου, όταν ο ζηλιάρης φίλος μιας θαυμάστριας του περνάει τα μέτρα ασφαλείας και τον σπρώχνει κάτω από τη σκηνή. Με σπασμένο πόδι και αστράγαλο και κάταγμα στο κρανίο, θα περάσει τους επόμενους εννέα μήνες σε αναπηρικό καροτσάκι.


1983 Το τραγούδι των Paul McCartney και Michael Jackson, "Say Say Say", ανεβαίνει στο No 1 του US Billboard Hot 100. Ήταν σε παραγωγή του George Martin για το πέμπτο άλμπουμ του McCartney, "Pipes of Peace" που κυκλοφόρησε στις 31 Οκτωβρίου.


1998 Ο Bruce Springsteen κερδίζει δικαστική διαμάχη 2 ½ ετών με δύο βρετανικές δισκογραφικές εταιρείες που ήθελαν να κυκλοφορήσουν 19 ανέκδοτα τραγούδια από το ξεκίνημα της καριέρας του.

Rainbow Rock Bar - live

Μας φάνηκε πολύς ο καιρός που πέρασε από το προηγούμενό μας πάρτι και ο οργανισμός το ζητάει ξανά. Αυτή τη φορά σε hard μονοπάτια, με κιθάρες όπως πρέπει να ακούγονται, με λυσσασμένους ρυθμούς, με τον πιο τραχύ ήχο του rock 'n' roll και τον πιο ασυγκράτητο ηλεκτρισμό του metal.

Το Rocking.gr περνά για άλλη μια φορά από τον κόσμο του διαδικτύου στην rock πραγματικότητα και οι deejay του είναι πανέτοιμοι να ταρακουνήσουν τους τοίχο...υς του Rainbow Rock Bar με τη δύναμη της μουσικής που αγαπάμε. Για αυτό, την Παρασκευή, 10 Δεκεμβρίου, σας περιμένουμε στο Γκάζι για το Hard Rocking Party του Rocking.gr!

Classic / hard rock και metal, λοιπόν, στην ποικιλία των λατρεμένων εκφράσεών τους και από όλες τις εποχές, από τις δέκα το βράδυ και μέχρι να αρχίσει να παραπατά ο τελευταίος όρθιος. Για να δούμε τις αντοχές σας!

Ημερομηνία: Παρασκευή, 10 Δεκεμβρίου 2010
Διεύθυνση: Rainbow Rock Bar, Δεκελέων 40, Γκάζι
Πρόσβαση: Σταθμός μετρό «Κεραμεικός»
Ώρα: από τις 10 μ.μ. μέχρι το πρωί
Μουσική: Hard Rock. The whole hard rock and nothing but hard rock!
Είσοδος: Ελεύθερη

ΓΙΟΡΤΕΣ ΚΑΙ LIVE

Xristos Gewrgopetris

ΕΧΟΥΜΕ ΜΑΘΕΙ ΤΙΣ ΓΙΟΡΤΕΣ ΝΑ ΤΙΣ ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΜΕ ΜΕ ΕΜΕΙΣ+ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΕΤΣΙ
13/12 ΦΟΙΤΙΚΟ ΑΚΟΥΣΤΙΚΟ LIVE ΜΕ ΣΤΕΛΙΟ ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗ ΣΤΟ ΜΥΛΟ ΔΡΑΜΑΣ 22:30
14/12 ONΕΙΡΟΥΠΟΛΗ ΔΡΑΜΑΣ 19:30
16/12 ΘΑΛΑΣΣΟΓΡΑΦΙΑ ΚΑΒΑΛΑΣ ΩΡΑ ΕΝΑΡΞΗΣ 22:30
17/12 MYSPACE(prwin Al Arabia)ΣΤΑ ΛΑΔΑΔΙΚΑ ΘΕΣΝΙΚΗΣ ΕΝΑΡΞΗ 23:30
ΘΑ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ ΦΙΛΟΙ ΑΠ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ
ΜΑΖΙ ΜΟΥ ΤΑ "ΑΜΟΝΤΑΡΙΣΤΑ ΠΛΑΝΑ"
ΣΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΝΑ ΓΙΝΟΥΜΕ ΕΝΑ ΣΤΟΝ ΠΙΟ ΡΟΚ ΓΙΟΡΤΙΝΟ-ΜΟΥΣΙΚΟ ΜΗΝΑ!!

RΟCK HARD NEW ISSUE - EXCLUSIVE LIVE KREATOR CD ON THE WAY - How to get it!!

Από τις 6 Δεκεμβρίου, σε ΠΟΛΥ περιορισμένη έκδοση, θα
διατίθεται σε ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑ ένα live CD των αγαπημένων του ελληνικού κοινού KREATOR, με τίτλο “Terror prevails – Live at ROCK HARD Festival 2010”, από την εμφάνισή τους στο φεστιβάλ του γερμανικού ROCK HARD τον Μάιο της χρονιάς που φτάνει στο τέλος της.

Το CD θα είναι σε πολυτελή digipack συσκευασία (ξεχάστε όλα τα υπόλοιπα που δίνονται στον ελληνικό Τύπο κατά καιρούς) και θα μπορείτε να το βρείτε ΜΟΝΟ μέσα από το περιοδικό μας. Η τιμή του περιοδικού μαζί με το CD, θα είναι 7,5 ευρώ. Προσοχή όμως!!! Η κυκλοφορία αυτή,
μαζί με το περιοδικό, θα μπορεί να βρεθεί μόνο ως εξής:

Για την Αθήνα και τον Πειραιά: Σε επιλεγμένα δισκοπωλεία της
Αθήνας ή, από τα γραφεία της εταιρίας ΣΕΛΚΑ - 4Μ ΕΠΕ (Τζώρτζ 20-22, Πλ. Κάνιγγος, Αθήνα, 7ος όροφος) Δευτέρα - Παρασκευή, 8:30 - 15:30 ή, τέλος, παραγγέλνοντάς το από τα γραφεία του περιοδικού με e-mail στο sakis@rockhard.gr
ή τηλεφωνικώς στο 210-9939613 (Δευτέρα – Παρασκευή 11.00 – 16.00) και παραλαμβάνοντάς το με αντικαταβολή με κούριερ στο σπίτι σας, χωρίς καμία επιπλέον χρέωση.

Για όλη την υπόλοιπη Ελλάδα: Με κατάθεση 7,50 ευρώ στον
λογαριασμό της Τράπεζας Πειραιώς, 5039-015357-110 (δικαιούχος: ΣΕΛΚΑ - 4Μ ΕΠΕ) και αφού στη συνέχεια μας δώσετε το όνομα και τη διεύθυνσή σας τηλεφωνικώς ή με e-mail, θα σας το στείλουμε στο σπίτι (μαζί με την απόδειξή σας) με απλό ταχυδρομείο.

Αυτό το CD θα είναι το πρώτο μέρος ενός διπλού live άλμπουμ
(το δεύτερο μέρος θα βγει κάποια στιγμή μέσα στο 2011 και καλώς εχόντων των πραγμάτων θα μπορείτε να το προμηθευτείτε από το ελληνικό ROCK HARD επίσης) και
το tracklisting του είναι:
“Choir ofthe damned” (intro), “The pestilence”, “Hordes of chaos”, “Phobia”, “Enemy ofGod”, “Impossible brutality”, “Endless pain”, “Pleasure to kill”, “Terriblecertainty”.

Ο ηγέτης των KREATOR, Mille Petrozza, δήλωσε σχετικά:
«Μετά από 25 χρόνια, ήθελα να δώσω κάτι πίσω στους οπαδούς
μας, ειδικά στους αναγνώστες του ROCK HARD. Το CD αυτό είναι ένα ευχαριστώ για όλη την υποστήριξη. Το ROCK
HARD Festival ήταν μία από τις καλύτερες εμφανίσεις μας αυτό
το χρόνο και είχαμε σχεδιάσει να κάνουμε κάτι με τις ηχογραφήσεις ούτως ή άλλως – οι αντιδράσεις στη συναυλία εκείνη ήταν απλά αποθεωτικές». Ε, δεν μπορεί, κάτι παραπάνω ξέρει ο Mille…

Προσοχή όμως!!! Ο αριθμός είναι περιορισμένος και όποιος
προλάβει να το παραγγείλει πρώτος, θα μπορέσει να το αποκτήσει κιόλας, γι’ αυτό σπεύστε ΑΜΕΣΑ!!!
Μία ακόμη διευκρίνιση: Πρόκειται για το ίδιο τεύχος που μέσα στην άλλη εβδομάδα θα βγει στα περίπτερα... ΔΕΝ είναι διαφορετικά τα τεύχη ΜΕ και ΧΩΡΙΣ CD!!! Σε κάθε περίπτωση μιλάμε για το τεύχος 55.

To Post Your Event προτείνει...+ κρατήσεις + προσκλήσεις + Trust Radio


-----------------------------------
ΠΕΜΠΤΗ 09 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ
-----------------------------------

09/12 Thriller Night Parties @ Candybar – Athens


09/12 Matisse live @ Jackson – Xanthi


-----------------------------------
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 10 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ
-----------------------------------

10/12 F.S.I. Dance presents " Back To The Future" @ Goya – Athens


10/12 Kay & The SchoolDrivers "Κρίσης Διάλειμμα" @ Avatar music dance club – Athens


10/12 Party G@m@to by ETSI @ Lift Club – Athens

-----------------------------------
ΣΑΒΒΑΤΟ 11 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ
-----------------------------------

11/12 Destination Sunshine pres. Claudia Cazacu @ Ammos (Indoor) Beach Club – Athens


11/12 Timmy Regisford - DSF - Dino MFU @ Blend Club – Athens


11/12 Dj Silver @ Skullbar – Athens


11/12 AMF Korsets show @ Seven Sins – Athens


-----------------------------------
ΚΥΡΙΑΚΗ 12 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ
-----------------------------------

12/12 Isobel Campbell (Belle & Sebastian) & Mark Lanegan (Screaming Trees, Queens of The Stone Age) @ Gagarin 205 – Athens


-----------------------------------
ΤΕΤΑΡΤΗ 15 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ
-----------------------------------

15/12 Nouvelle Vague @ Music Base Club – Larisa


-----------------------------------
ΠΕΜΠΤΗ 16 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ
-----------------------------------

16/12 Sexy Sparkle Thursdays Parties @ Baraonda Club Restaurant – Athens


-----------------------------------
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 17 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ
-----------------------------------

17/12 Le Ciel - Survival Horror Christmas with Capcom + Tecmo Koei @ Skullbar – Athens


-----------------------------------
ΣΑΒΒΑΤΟ 18 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ
-----------------------------------

18/12 Deep senses underground presents: Moshic @ Skullbar – Athens
+ Steve Sai, Isidora, Greg Deep


18/12 Λεωνίδας Σώζος live @ Void Dance Bar – Athens


-----------------------------------
ΠΕΜΠΤΗ 23 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ
-----------------------------------

23/12 Hospital Showcase @ 6 Dogs – Athens


23/12 dj Gelt, D. Pap + Twintec @ Skullbar – Athens


-----------------------------------
ΣΑΒΒΑΤΟ 25 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ
-----------------------------------

25/12 Angel in Bondage @ Seven Sins – Athens


25/12 Revival Party w/ Christos Aggelopoulos & Anastasis Kazos
@ Blue Bar – Athens


-----------------------------------
ΠΕΜΠΤΗ 30 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ
-----------------------------------

30/12 Michael Jackson Dangerous Tribute Special @ Gagarin 205 – Athens


-----------------------------------

13 – 29/01 Igloofest @ Quays of the Old Port of Montreal – Canada



22 - 26/04 Transahara Fest. @ Sahara Desert – Morocco


27 – 29/05 MetalFest (2 Days – 5 Countries)
Germany – Austria – Switzerland – Hungary – Czechia


-----------------------------------

Γίνε μέλος στο PostYourEvent δες τις εκδηλώσεις που σε ενδιαφέρουν, αναζήτησε την ειδική σήμανση (κέρδισες...) και αν είσαι τυχερός/ή θα κερδίσεις προσκλήσεις για αυτές.

-----------------------------------

Reservations for:

THE JULIA'S SHOW


THRILLER NIGHT PARTIES - CANDYBAR


SHOWTIME ANY GIVEN SUNDAY – DC



SEXY SPARKLE THURSDAYS PARTIES - BARAONDA

-----------------------------------

TRUST RADIO - WEEKLY SCHEDULE

Every Day --> Ambient and Chill Out 06:00 - 08:00
Every Day --> Funk Music 08:00 - 10:00
Every Day --> Reggae Style 10:00 - 12:00
Every Day --> Alternative/Indie/Rock 12:00 - 14:00

Every Noon--> Mainstream House 14:00 - 16:00
Every Noon--> Minimal Deep 16:00 - 18:00

Every Night-->PsyTrance/Trance 24:00 - 02:00
Every Night-->EBM 02:00 - 04:00
Every Night-->Dubstep/DnB 04:00 - 06:00

Every Monday/Tuesday/Wednesday/Sunday
Progressive 18:00 - 20:00

Every Monday/Tuesday/Sunday
Vila La Electro and Breaks 20:00 - 22:00

Every Mon/Tues/Thurs/Frid/Sat/Sun
We Love Techno 22:00 - 24:00

LIVE SHOWS

Every Wednesday
SUBLIMINALS live 20:00 - 22:00
VK live 22:00 - 24:00

Every Thursday
SMOOTHRAXX live 18:00 - 20:00
ALEXANDER live 20:00 - 22:00

Every Friday
BACK TO HOUSE live 18:00 - 20:00
JOHN TSAMIS live 20:00 - 22:00

Every Saturday
COLORS OF MUSIC live 18:00 - 20:00
GUEST DJ(s) Hour live 20:00 - 22:00

Πέμπτη 9 Δεκεμβρίου 2010

CLASSIC ROCK elecrified night!!!!!!!

sta dexx Vasilis Rory kai opoion parei o xaros!!!!!!!!!!!!
gia na 8umountai oi palioi kai na ma8ainoun oi neoi!!!;))

Δευτέρα, 13 Δεκεμβρίου στις 11:00 μ.μ.
Revenge of Rock
LEOFOROS ALEXANDRAS 34
Athens,Greece

Α' Διαγωνισμός Μελοποιήμενης Ποίησης από Μετρονόμο-MusicHeaven-Poiein

Το περιοδικό "ΜΕΤΡΟΝΟΜΟΣ", η Ελληνική Μουσική Κοινότητα και Περιοδικό MusicHeaven και η Επιθεώρηση Ποιητικής Τέχνης Ποιείν

διοργανώνουν:

τον Α' Διαγωνισμό Μελοποιημένης Ποίησης από Νέους Δημιουργούς

Οι δημιουργοί / συγκροτήματα μπορούν να στείλουν σε μορφή: mp3 ή cd μέχρι πέντε (5) ανέκδοτες συνθέσεις (τραγούδια) τους σε ποιήματα της ελληνικής και παγκόσμιας λογοτεχνίας σε φάκελο ή αρχείο word: το βιογραφικό τους, τα ποιήματα (κείμενο, ποιητής, τίτλος βιβλίου, εκδόσεις) και τους συμμετέχοντες (τραγουδιστές-μουσικούς).

Τα 10 καλύτερα τραγούδια:
α. θα κυκλοφορήσουν σε δίσκο από τις Εκδόσεις ΜΕΤΡΟΝΟΜΟΣ
α. θα δημοσιευτούν -διαφημιστούν ξεχωριστά και στα 3 περιοδικά
γ. θα παρουσιαστούν σε ειδική εκδήλωση-ποιητική βραδιά που θα πραγματοποιηθεί σε κεντρική μουσική σκηνή, τον Σεπτέμβριο του 2011.

Προθεσμία υποβολής συμμετοχής: μέχρι 31/5/2011

Διεύθυνση αποστολής υλικού: Αντρέα Δημητρίου 3, Άγιος Δημήτριος, Αθήνα, 17341 και email: info@poetrymusic.gr
(με την ένδειξη: Για τον Α' Διαγωνισμό Μελοποιημένης Ποίησης από Νέους Δημιουργούς)

Τα μέλη της επιτροπής:

Xρήστος Λεοντής, συνθέτης
Ισαάκ Σουσης, στιχουργός-ποιητής
Στέλλα Βλαχογιάννη, δημοσιογράφος-ποιήτρια
Θανάσης Συλιβός, εκδότης Μετρονόμου
Σπύρος Αραβανής, φιλόλογος-δημοσιογράφος, εκδότης Ποιείν

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΕΔΩ  www.poetrymusic.gr

Σαν Σήμερα...9 Δεκεμβρίου

1934 Ο Αμερικανός θρυλικός Blues τραγουδιστής και μουσικός Junior Wells (Amos Wells Blakemore Jr. 1934-1998) γεννήθηκε στο Memphis του Arkansas. Με έδρα το Σικάγο συνεργάστηκε με μεγάλους καλλιτέχνες όπως οι Muddy Waters, Buddy Guy, Bonnie Raitt, The Rolling Stones και Van Morrison. Το 1998 είχε ρόλο στην ταινία "Blues Brothers 2000", η οποία κυκλοφόρησε ένα μήνα μετά τον θάνατο του. Δημοφιλή τραγούδια του: "Messin' with the Kid", "Come on in This House", "It Hurts Me Too", κ.α.


1972 Ο Αμερικανός ντράμερ Tré Cool (Frank Edwin Wright III) γεννήθηκε στη Φρανκφούρτη της Γερμανίας. Είναι δημοφιλής για την συμμετοχή του στο Punk-Rock συγκρότημα Green Day, από το 1990 που αντικατέστησε τον John Kiffmeyer. Ο Tré Cool έχει ερμηνεύσει τα τραγούδια των Green Day, "Dominated Love Slave" και "All by Myself" από τα άλμπουμ του συγκροτήματος "Kerplunk" και "Dookie" αντίστοιχα, παίζοντας σε αυτά και κιθάρα, και τα δύο τραγούδια έγραψε και συνέθεσε ο ίδιος.


1967 Το άλμπουμ "Their Satanic Majesties Request" των The Rolling Stones κυκλοφορεί στην Αμερική, μια ημέρα μετά την κυκλοφορία του στην Μεγάλη Βρετανία. Ηχογραφήθηκε το διάστημα μεταξύ 9 Φεβρουαρίου - 23 Οκτωβρίου στα Olympic Studios του Λονδίνου. Θα φτάσει μέχρι την δεύτερη θέση και των Βρετανικών charts και του Billboard. Όλα τα τραγούδια του άλμπουμ είχαν γραφτεί από τους Mick Jagger και Keith Richards. Από το άλμπουμ κυκλοφόρησαν δύο single, τα "In Another Land" και "She's a Rainbow" το οποίο έφτασε μέχρι την 25η θέση του Billboard.


1991 Οι Guns N' Roses δίνουν την πρώτη από τις τρεις προγραμματισμένες συναυλίες τους στο Madison Square Garden της Νέας Υόρκης. Οι παραστάσεις ήταν μέρος της περιοδείας τους "Use Your Illusion".


1992 Μετά από 30 χρόνια με τους The Rolling Stones, ο μπασίστας Bill Wyman ανακοινώνει και επίσημα την αποχώρηση του από το συγκρότημα. Ο Wyman είχε ενσωματωθεί στο γκρουπ στις 7 Δεκεμβρίου του 1962.

Τετάρτη 8 Δεκεμβρίου 2010

ΣΥΝΑΥΛΙΕΣ In Vivo

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 10/12 & ΣΑΒΒΑΤΟ 11/12/10

Παρασκευή 10/12: GEORGE & the DUKES
Chicago Blues με Funk-Jazz επιρροές από ένα εξαιρετικό τρίο. [Γιώργος Χατζόπουλος: κιθάρα, φωνή, Δημήτρης Μεταξάς: μπάσσο, Βασίλης Καλλιστρίδης: τύμπανα].

Σάββατο 11/12: VAVOURA BAND
Hard Rock-Ethnic Rock-Blues τρίο με μακρόχρονη ιστορία στην Ελληνική Rock σκηνή. [Τζώννυ Βαβούρας: (φωνή, μπάσσο), Γιάννης Δρόλαπας: ηλ. κιθάρα, Θωμάς Ανδρέου: τύμπανα].
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 17/12 & ΣΑΒΒΑΤΟ 18/12/2010


Παρασκευή 17/12: NO MAN’S LAND
Ψυχεδελική, μελωδική, νεωτεριστική Rock μπάντα από την Αθήνα με σημαντική δισκογραφία και πολλές συναυλίες στο ενεργητικό της σε Ελλάδα και εξωτερικό μαζί με μεγάλα ονόματα του είδους της, όπως Stranglers, Steppes, Chills, American Music Club, Nits κ.α. [Βασίλης Αθανασιάδης: κιθάρα-φωνή, Γιώργος Παπαγεωργιάδης: μπάσο, Χριστόφορος Τριανταφυλλόπουλος: τύμπανα, Χριστόδουλος Αβραμούδας: πλήκτρα, Special guest: Τίνα Ψαλίδα : βιολί]


Σάββατο 18/12: ΔΗΜ. ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ & AURA
(Δημήτρης Παναγόπουλος: κιθάρα-φυσαρμόνικα-φωνή, Δημήτρης Λειβάδης: μπάσσο-φωνή, Στράτος Χατζητίμπας: τύμπανα, Sean Curry: Hammond Organ). Ο γνωστός τραγουδοποιός-κιθαρίστας με την μπάντα του, σε ένα πολύ μεγάλο ρεπερτόριο από δυνατά και καλοπαιγμένα Rock και Blues κομμάτια και σφήνες από την προσωπική του δισκογραφία

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 24/12 & ΣΑΒΒΑΤΟ 25/12/10

Παρασκευή 24/12: CONGO SQUARE BLUES BAND
Νέα Rythm’n Blues, Soul μπάντα από μέλη με πορεία χρόνων στο είδος [Γρηγόρης Γιαρέλης (κιθάρα, φωνή), Maurizio Bonura (κιθάρα), Παναγιώτης Κανέλλης (μπάσσο), Γιώργος Γιαρέλης (τύμπανα)].

Σάββατο 25/12: ZERO-ZERO
Από τον Alvin Lee στον Ζαμπέτα οι δρόμοι είναι πολλοί, ο προορισμός όμως ένας......Κλασσικό Rock με επιρροές από Ελληνική λαϊκή μουσική.

• έναρξη live: 23:00 μ.μ.
• είσοδος με πρώτο ποτό: 14 ευρώ
• Ανοικτά κάθε Παρασκευή και Σάββατο από 20:00 σαν καφέ
IN VIVO: Χαριλάου Τρικούπη 79 & Μεθώνης, Εξάρχεια, τηλ. 210-3822103

ROCKAROLLA Rock/mass party στο Silver Dollar

8 Δεκεμβρίου 2010

ΠΟΤΕ? ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 18/12-Μετά τις 22:00
ΠΟΥ? SILVER DOLLAR -ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΗΣ 19-ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
ΠΟΙΟΙ? Οι γνωστοί "δράστες" του ROCKAROLLA!
ΓΙΑΤΙ? Γιατί εδώ στον Rockarolla,τις γιορτές τις βλέπουμε λίγο...Rock!
ΤΙ ΑΛΛΟ? Κληρώσεις για συναυλίες,εκπλήξεις και μπόλικη τρέλα!

Καλέστε τους φίλους σας και ελάτε στο Rock/mass Party του Rockarolla!

Γίνε..Rockarolla!

www.rockarolla.eu

Giorgos Tsigkos LIVE!!! LIVE!!! 12 ΔΕΚΕΜΒΡΗ-RAINBOW ROCK BAR

ΔΕΚΕΛΕΩΝ 40 - ΓΚΑΖΙ - ΑΘΗΝΑ

ΜΙΑ ΞΕΧΩΡΙΣΤΗ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΝΑ ΒΡΕΘΟΥΜΕ ΜΕ ΑΓΑΠΗΜΕΝΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΣΤΗΡΙΖΟΥΝ, ΜΑΣ ΤΙΜΟΥΝ ΚΑΙ ΜΑΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΟΥΝ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΟΝΕΙΡΟ, ΓΙΑ ΝΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ Η ΦΩΝΗ ΜΑΣ.
Η ΦΙΛΙΑ ΣΑΣ ΑΝΕΚΤΙΜΗΤΗ!!!ΚΑΛΗ ΑΝΤΑΜΩΣΗ.

Σαν Σήμερα...8 Δεκεμβρίου


1943 Μια από τις πιο χαρισματικές προσωπικότητες στην ιστορίας της Rock, ο Jim Morrison (James Douglas Morrison 1943-1971), γεννήθηκε στην Μελβούρνη της Florida. Ήταν δημοφιλής ως τραγουδιστής και στιχουργός του συγκροτήματος The Doors από το 1965 έως και το θάνατο του. Κυκλοφόρησε μαζί τους έξι άλμπουμ και γνώρισε την παγκόσμια αναγνώριση. Το 1993 το όνομα του γράφτηκε στο Rock and Roll Hall of Fame. Στη λίστα του περιοδικού Rolling Stone, "The 100 Greatest Singers of All Time", βρίσκεται στη 47η θέση. Δημοφιλή τραγούδια με την φωνή του: "Break on Through (To the Other Side)", "Light My Fire", "People Are Strange", "Love Me Two Times", "Hello, I Love You", "Touch Me", "Riders on the Storm", κ.α.


1980 Στις 10:50 μ.μ. ο John Lennon και η Yoko Ono επιστρέφουν στο κτήριο The Dakota όπου διέμεναν στη Νέα Υόρκη, στην είσοδο του κτηρίου ο Mark David Chapman πυροβολεί τον δημοφιλή τραγουδιστή τέσσερις φορές στην πλάτη. Ο Lennon μεταφέρεται στο νοσοκομείο Roosevelt όπου και διαπιστώνεται ο θάνατος του. Μαζί με τον Paul McCartney υπήρξαν ιδρυτικά μέλη του Βρετανικού συγκροτήματος The Quarrymen που αργότερα μετονομάστηκαν σε The Beatles. Μετά την αποχώρηση του από το συγκρότημα τον Σεπτέμβριο του 1969 ακολούθησε σόλο καριέρα - έχοντας μαζί την σύντροφό του Yoko Ono - με την ονομασία John Lennon/Plastic Ono Band. Οι πωλήσεις των The Beatles ξεπερνούν σήμερα τα 170 εκατομμύρια αντίτυπα και της σόλο δισκογραφίας του τα 14 εκατομμύρια. Το 1991 κέρδισε το βραβείο Grammy "Lifetime Achievement Award" για την συνολική του προσφορά στη μουσική. Το 2008 στην λίστα του περιοδικού Rolling Stone, "The Greatest Singer of All Time", βρέθηκε στην όγδοη θέση. Το όνομα του γράφτηκε στο Songwriters Hall of Fame το 1987 και στο Rock and Roll Hall of Fame το 1994. Το τραγούδι του "Imagine" βρίσκεται στη λίστα του Rock and Roll Hall of Fame, "The 500 Songs that Shaped Rock and Roll". Θεωρείται μια από τις σημαντικότερες προσωπικότητες του 20ου αιώνα.


1963 Ο γιος του Αμερικανού τραγουδιστή Frank Sinatra, ο Frank Sinatra Jr. πέφτει θύμα απαγωγής στο Harrah's Lake Tahoe. Οι δράστες ήταν δύο 23χρονοι, οι Barry Keenan και Joe Amsler. Οι νεαροί μετέφεραν τον 19χρονο σε ένα αγροτόσπιτο στο Canoga Park του Λος Άντζελες και από εκεί τηλεφώνησαν στον πατέρα του ζητώντας λύτρα για την παράδοση του. Αν και ο Frank Sinatra πρόσφερε ένα εκατομμύριο δολάρια για την ασφαλή επιστροφή του γιου του, οι απαγωγείς συμφώνησαν να εισπράξουν μόνο 240 χιλιάδες δολάρια. Ο Frank Sinatra Jr. θα αφεθεί ελεύθερος δύο ημέρες μετά.


1976 Το Αμερικανικό συγκρότημα The Eagles κυκλοφορεί το άλμπουμ "Hotel California". Είναι το πρώτο άλμπουμ χωρίς τον κιθαρίστα και ιδρυτικό μέλος Bernie Leadon και με τον Joe Walsh στη θέση του. Είναι επίσης το τελευταίο άλμπουμ για τον μπασίστα και τραγουδιστή Randy Meisner. Δημοφιλή τραγούδια του άλμπουμ: "Hotel California", "New Kid in Town", κ.α.


2000 Οι Metallica καταθέτουν μήνυση εναντίον της κατασκευαστικής εταιρείας αρωμάτων Guerlain Inc. και την αλυσίδα πολυκαταστημάτων Neiman-Marcus and Bergdorf Goodman, υπαινίσσοντας ότι εκμεταλλεύτηκαν το όνομα τους δημιουργώντας ένα άρωμα με την ονομασία "Metallica".

ΔΙΟΝΥΣΟΣ - ακουστική περιπλάνηση

Οι ΔΙΟΝΥΣΟΣ θα εμφανιστούν ζωντανά σε μία ακουστική περιπλάνηση με 2 κιθάρες, πλήκτρα, κρουστά, φωνή το σάββατο 18 δεκεμβρίου 2010 στις 22:00 στον μουσικό καφέ ΑΠΟΣΠΕΡΙΤΗΣ ( Καραολή & Δημητρίου 56 Πειραιά) ταξιδεύοντας σας σε κομμάτια από τους τρεις προσωπικούς τους δίσκους ,από τον δίσκο που ηχογραφούν αυτή την περίοδο αλλά και rock ταξιδιάρικες μελωδίες από την δεκαετία του 60 έως σήμερα.
Είσοδος 8 ευρώ με ποτό


Οι ΔΙΟΝΥΣΟΣ δημιουργήθηκαν στο Κερατσίνι στις αρχές του ’90 από συμμαθητές με κοινή αγάπη για την μουσική.Υιοθέτησαν αμέσως την ονομασία Διόνυσος επηρεασμένοι κατά κύριο λόγο από τις πρώτες σκέψεις του Morrison πριν καταλήξει στο The Doors, γύρω από το Dionysos. Μεθυσμένοι και τρελαμένοι για μουσική ξεκινούν σχεδόν αμέσως τις ζωντανές εμφανίσεις τους. Για πολλά χρόνια στροβιλίζονται ανάμεσα σε live περιπλανήσεις και ανακατατάξεις. Στα τέλη της δεκαετίας του 90 και έπειτα από μία αυτοσχέδια περιοδεία σε όλη την Ελλάδα κυκλοφορούν τον πρώτο τους δίσκο με τίτλο «Κρυστάλλινα Φτερά» από την δισκογραφική εταιρία Music Wave, από την οποία δύο χρόνια αργότερα κυκλοφορούν και τον δεύτερο τους δίσκο με τίτλο «Στην Άκρη Της Πόλης». Ο δεύτερος αυτός δίσκος αλλά και οι συνεχιζόμενες εμφανίσεις τους κυρίως στην επαρχεία, δίνουν την ευκαιρία στους ΔΙΟΝΥΣΟΣ να απαγκιστρωθούν από τον βραχνά της εταιρίας τους, να αποδείξουν την σταθερά ανοδική τους πορεία και να υπογράψουν ένα συμβόλαιο τον Απρίλιο του 2003 με την Alpha Records. Ξεκινάνε αμέσως τις ηχογραφήσεις και τον Φεβρουάριο του 2004 κυκλοφορούν τον τρίτο τους δίσκο με τίτλο «Από Άκρη Σε Άκρη»

Εξοργισμένοι από την ετσιθελική βιομηχανική παραγωγή τραγουδιών,μένοντας ακόμη σε ρομαντικά μυστικιστικές φόρμες, φέρουν πλήρως την ευθύνη για κάθε δημιουργία τους και κυρίως για το κάθε πότε θα κυκλοφορεί αυτή.

Αυτή τη στιγμή και ενώ οι ΔΙΟΝΥΣΟΣ βρίσκονται σε περιοδεία αισθάνονται ότι έφτασε το πλήρωμα του χρόνου να ηχογραφήσουν τον τέταρτο προσωπικό τους δίσκο ο οποίος και θα έχει τον τίτλο "Η ΓΗ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΠΕΔΗ".

Μακριά από λαικοpop ψευτοεντεχνισμούς, με αυτούσιο άτεχνο καθαρό rock ήχο να τους χαρακτηρίζει, γνωστοί για την λυρικότητα του στίχου τους, την δυναμική τους σκηνική παρουσία, αλλά και τα σκληροπυρηνικά τους live οι ΔΙΟΝΥΣΟΣ, εκσφενδονίζουν rock ‘n’ roll μελωδίες που σε μαγνητίζουν

Jim "Χιονατος" Πετροβίτσης : φωνη,κιθαρα
Νίκος Σουλιμιώτης: κιθαρες
Κώστας Γιουρτζόγλου: Μπάσσο
Βασίλης Παπαθεοχάρης:Τύμπανα
ΑΠΟΣΠΕΡΙΤΗΣ μουσικός καφενές

καραολή & δημητρίου 5

Τρίτη 7 Δεκεμβρίου 2010

Παραμονή Χριστουγέννων στο Silver Dollar

MINI CV Οι Funky Monkey, δηλαδή ο Γιάννης στο τραγούδι και την κιθάρα, ο Γιάννης στην κιθάρα και ο Στέλιος στα τύμπανα “ταξιδεύουνε” μαζί στην PunkRock σκηνή από το 2004. 
 Το 2009 ήρθε ο Νίκος στο μπάσο για να ολοκληρώσει την ομάδα.
 Αν δεν έχετε ακούσει τους Funky Monkey και θέλετε να πάρετε μία γεύση, θα βοηθήσει να ξέρετε ότι έχουνε επιρροές από “No use for a name”, “noFx”, “Bad Religion”, “Pennywise”, “Metallica”.
 Με έδρα τη Θεσσαλονίκη εδώ και τρία χρόνια, μετά την κυκλοφορία του πρώτου τους EP με τίτλο “Intertheory” και χορηγό τη Vans, μοιράζονται με όλη την Ελλάδα τους δικούς τους ήχους.
 Στις 29 Απριλίου του 2010, μέσα από ένα super event που πήρε μέρος στο Block33, έγινε η παρουσίαση του πρώτου ολοκληρωμένου τους album "13" με πολύ μεγάλη επιτυχία. Έχουνε δικό τους studio, οπότε με άνεση μπορούν να πειραματιστούν σε νέες ιδέες.
 Ο Γιάννης Γκαμίλης, τραγουδιστής των Funky Monkey, έχει ήδη ένα χρυσό δίσκο, με το συγκρότημα Professional Sinnerz, και συμμετοχή στο ποπ συγκρότημα DeNiro στα οποία και είναι μέλος ως κιθαρίστας.
 Με συστατικά την καλή παρέα, την αγάπη για τη μουσική και πολύ τρέλα, βαδίζουν προς το καλύτερο. Με ήδη μία εμφάνιση σε φεστιβάλ στο Βερολίνο και σχέδια για άλλες εμφανίσεις στην Ευρώπη ελπίζουνε να μοιραστούνε τη μουσική τους με τον κόσμο δίνοντάς τους μία διαφορετική νότα ενέργειας από αυτή που έχει συνηθίσει η Ελλάδα.

Myspace:
http://www.myspace.com/funkymonkeytheband08

Jumping Fish:
http://www.jumpingfish.gr/funkymonkey

email epikoinonias:
nantia@twenty3music.com
funkymonkeyband@yahoo.com

Booking / Management:
Twenty3 Music
www.twenty3music.com
Τηλ. 6948 24 24 71

Merchandise/πώληση cd:
Videos:

Interviews:


Σαν Σήμερα...7 Δεκεμβρίου

1949 Ο Αμερικανός τραγουδιστής, τραγουδοποιός και ηθοποιός Tom Waits (Thomas Alan Waits) γεννήθηκε στο Pomona της Καλιφόρνια. Μετά από χρόνια ανέπτυξε ξεχωριστό στυλ, συνδυάζοντας διάφορα μουσικά στυλ όπως Rock, Blues, Jazz με την θεατρικότητα και την χαρακτηριστική φωνή του. Έγραψε μουσική για ταινίες αλλά και πρωταγωνίστησε σε αρκετές όπως "Down By Law" (Jim Jarmusch), "Dracula" (Francis Ford Coppola), "The Cotton Club", κ.α. Έχει κερδίσει δύο βραβεία Grammy για τα άλμπουμ του "Bone Machine" και "Mule Variations". Δημοφιλή τραγούδια με την φωνή του: "I Hope That I Don't Fall in Love with You", "The Piano Has Been Drinking", "Downtown Train", "Hold On", "Yesterday Is Here", "Alice", "Let It Rain", κ.α.


1990 Ο Αμερικανός R&B τραγουδιστής Dee Clark (Delectus Clark 1938-1990) απεβίωσε σε ηλικία 52 ετών από καρδιακή προσβολή στο Smyrna της Georgia. Το 1941 μετακόμισε στο Chicago και άρχισε την ενασχόληση του με την Gospel μουσική. Το 1952, σαν μέλος των Hambone Kids, πραγματοποίησε την πρώτη του ηχογράφηση, το τραγούδι "Hambone". Αφού πρώτα άλλαξε αρκετά συγκροτήματα, άρχισε σόλο καριέρα το 1957 και γνώρισε επιτυχία με τραγούδια όπως τα "Just Keep It Up", "Hey Little Girl" και "Don't Walk Away From Me". Έγινε ιδιαίτερα δημοφιλής το 1961 με το τραγούδι "Raindrops" το οποίο ανέβηκε στην δεύτερη θέση του Billboard, πουλώντας πάνω από ένα εκατομμύριο αντίτυπα.


1968 Στην κορυφή των Βρετανικών Album Charts βρίσκονται οι The Beatles και το "The White Album". Ηχογραφήθηκε από τις 30 Μαΐου έως τις 14 Οκτωβρίου στα στούντιο Abbey Road και Trident του Λονδίνου. Δημοφιλή τραγούδια του άλμπουμ: "Back in the U.S.S.R.", "While My Guitar Gently Weeps", "Helter Skelter", "Revolution 1", κ.α. Θα παραμείνει στην κορυφή των charts για επτά εβδομάδες.


1976 Δύο ημέρες μετά την συμμετοχή του στο Smile Jamaica Concert στο National Heroes Park του Kingston, ο Bob Marley τραυματίζεται από τα πυρά αγνώστου άντρα ο οποίος εισβάλει στο σπίτι του. Η γυναίκα του Rita και ο μάνατζερ Don Taylor επίσης τραυματίζονται ελαφρά. Οι δράστες δεν συνελήφθησαν ποτέ.

1991 Οι U2 και το άλμπουμ τους "Achtung Baby" βρίσκονται στην κορυφή του Billboard 200. Είχε ηχογραφηθεί από τον Οκτώβριο του 1990 έως το Σεπτέμβριο του 1991 στο Hansa Studios του Βερολίνου και Windmill Lane Studios του Δουβλίνου. Έκανε ντεμπούτο στο No 1 του Billboard και οι πωλήσεις του μέχρι σήμερα ξεπερνούν τα 18 εκατομμύρια αντίτυπα. Το 1993 θα χαρίσει στους U2 το βραβείο Grammy "Best Rock Performance by a Duo or Group with Vocal". Δημοφιλή τραγούδια του άλμπουμ: "One", "Mysterious Ways", "Even Better Than the Real Thing", "Who's Gonna Ride Your Wild Horses", κ.α. Το 2003 στη λίστα του περιοδικού Rolling Stone, "The 500 Greatest Albums of All Time" βρέθηκε στη 62η θέση.

Σαν Σήμερα...6 Δεκεμβρίου

1988 Ο Αμερικανός τραγουδιστής και τραγουδοποιός Roy Orbison (Roy Kelton Orbison 1936-1988) απεβίωσε σε ηλικία 52 ετών από καρδιακή προσβολή. Από πολύ μικρή ηλικία άρχισε να γράφει τραγούδια και την δεκαετία του '60, είκοσι δύο από αυτά ανέβηκαν στο Top 40 του Billboard. Το 1988 μαζί με τους George Harrison, Bob Dylan, Tom Petty και Jeff Lynne δημιούργησαν το supergroup The Traveling Wilburys. Δημοφιλή τραγούδια του: "Only the Lonely", "Crying", "In Dreams", "Oh, Pretty Woman", κ.α. Το 1987 το όνομα του γράφτηκε στο Rock and Roll Hall of Fame. Στη λίστα του περιοδικού Rolling Stone, "The 100 Greatest Singers of All Time", βρίσκεται στην 13η θέση.


1990 Ο τραγουδιστής και τραγουδοποιός Παύλος Σιδηρόπουλος (1948-1990) απεβίωσε σε ηλικία 42 ετών από ανακοπή καρδιάς λόγω υπερβολικής δόσης ηρωίνης. Το 1970, την εποχή που σπούδαζε μαθηματικά στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο της Θεσσαλονίκης, μαζί με τον Παντελή Δεληγιαννίδη δημιουργούν το σχήμα Δάμων και Φιντίας. Λίγο αργότερα το ντουέτο ενσωματώνεται στο συγκρότημα Μπουρμπούλια. Μετά την διάλυση τους συνεργάζεται με τον Γιάννη Μαρκόπουλο, μέχρι το 1976 που μαζί με τους Βασίλη και Νίκο Σπυρόπουλο δημιουργούν το γκρουπ Σπυριδούλα που μοναδικός καρπός της συνεργασίας τους είναι ένας από τα πιο σημαντικά Ελληνικά Rock άλμπουμ, το "Φλου". Το 1979 πρωταγωνιστεί στην ταινία του Αντρέα Θωμόπουλου "Ο Ασυμβίβαστος", στην οποία ερμηνεύει και ένα από τα πιο δημοφιλή του τραγούδια, το "Να μ' αγαπάς". Το 1980 δημιουργεί τους Απροσάρμοστους με τους οποίους θα παραμείνει μέχρι το τέλος της ζωής του. Δημοφιλή τραγούδια με την φωνή του: "Απογοήτευση", "Εν κατακλείδι", "Η ώρα του Stuff", "Κάποτε θα 'ρθουν", "Μου 'πες θα φύγω", "Ο Μπάμπης ο φλου", "Στην Κ.", "Το '69 με κάποιο φίλο", κ.α.

1970 Το μουσικό ντοκιμαντέρ των The Rolling Stones με τίτλο "Gimme Shelter" κάνει πρεμιέρα στην Μεγάλη Βρετανία. Το φιλμ είναι σκηνοθεσία των Albert και David Maysles και Charlotte Zwerin, περιέχει πλάνα από την τελευταία εβδομάδα της περιοδείας του συγκροτήματος στην Αμερική. Περιέχει τραγούδια όπως τα "Jumpin' Jack Flash", "(I Can't Get No) Satisfaction", "Brown Sugar", "Sympathy for the Devil", "Gimme Shelter", κ.α.


1994 Οι Pearl Jam κυκλοφορούν το τρίτο στούντιο άλμπουμ τους με τον τίτλο "Vitalogy". Μόνο την πρώτη εβδομάδα κυκλοφορίας του ξεπερνά τα 800 χιλιάδες αντίτυπα. Μέχρι σήμερα οι συνολικές πωλήσεις παγκοσμίως ξεπερνούν τα πέντε εκατομμύρια. Δημοφιλή τραγούδια του άλμπουμ: "Not for You", "Tremor Christ", κ.α.

Δευτέρα 6 Δεκεμβρίου 2010

9MM @ Οξυγόνο Live - Κυριακή 19 Δεκεμβρίου 2010

9MM @ Οξυγόνο Live
Συμμετέχουν :
Γιώργος Γκικοδήμας, Εκτός Μάχης, Ευριδίκη
Κίτρινα Ποδήλατα, Δημήτρης Κοργιαλάς, Δημήτρης Φάκος
Κυριακή 19 Δεκεμβρίου 2010, 10:00 μ.μ.

Οι 9ΜΜ γιορτάζουν την κυκλοφορία της πρώτης τους δισκογραφικής δουλειάς με τον καλύτερο τρόπο. Την Κυριακή 19 Δεκεμβρίου, στο φιλόξενο χώρο του Οξυγόνο Live, οι 9MM παίζουν ζωντανά τα τραγούδια από το πρώτο τους άλμπουμ, μαζί με επιλεγμένες διασκευές.
Από τη γιορτή αυτή δεν θα μπορούσαν να λείπουν οι φίλοι με τους οποίους μοιράστηκαν και μοιράζονται μουσικές εμπειρίες. Έτσι λοιπόν οι 9ΜΜ θα συνευρεθούν διαδοχικά στη σκηνή με τον Γιώργο Γκικοδήμα, τους Εκτός Μάχης, την Ευριδίκη, τα Κίτρινα Ποδήλατα, τον Δημήτρη Κοργιαλά και τον Δημήτρη Φάκο.
Ο ομώνυμος δίσκος των 9ΜΜ κυκλοφορεί από την ανεξάρτητη εταιρεία “ΚΑΘΡΕΠΤΗΣ”. Μελωδικές αλλά και ηλεκτρονικές στιγμές συνθέτουν έναν progressive ήχο και ο στίχος “θυμός” για όσα συμβαίνουν στην κοινωνία και στη ζωής μας.
Τα μέλη των 9ΜΜ, υπογράφουν τη μουσική, τους στίχους, την ηχοληψία και την μίξη, με τη στιχουργική συνδρομή σε τρία τραγούδια της Βανέσσα Καραγιώργου, του Προμηθέα Βαφειάδη και του Wee.
Μέσα σ’ αυτό το εορταστικό κλίμα των ημερών, οι 9ΜΜ έχουν το δικό τους λόγο να γιορτάζουν. Η κυκλοφορία της πρώτης τους δισκογραφικής δουλείας, είναι η αφορμή για μια νέα μουσική περιπλάνηση με αφετηρία το Οξυγόνο Live, όπου θα ξεδιπλώσουν τις αγωνίες τους και μαζί με φίλους θα μας πουν: «Μ’ έχει κουράσει η ανάγκη τα όνειρα μου ακριβά, να κολυμπάω στην απάτη για χρόνια πολλά. Μα τώρα πια δε θάμαι αυτό που σε ‘χω μάθει, ‘σπάσαν τα όρια και με ‘καναν τρελό, δεκάρα πια δε δίνω, δεν πληρώνω λάθη, βάλτο καλά στο μυαλό προτού στο βάλω εγώ.»

Ραντεβού την Κυριακή 19 Δεκεμβρίου, στις 10!!!
Οξυγόνο Live
Βούρβαχη & Κορυζή 4
τηλ 210 9240740
Είσοδος: 10€


Οι 9ΜΜ είναι:
Μιχάλης Σκαράκης - φωνή
Τόλης Λυμπερόπουλος – κιθάρες
Κώστας Ξηρογιάννης – μπάσο
Άγγελος Βαφειάδης – πλήκτρα
Μαυρίκος Σκαράκης – τύμπανα

TRACKLIST:
01.Μέρα με τη μέρα
02.Στου Μάη τη ρωγμή
03.Δημοκρατία
04.Νέα τάξη
05.Λίγο πριν τη δύση
06.Φωτιά από τη στάχτη
07.VII
08.Πόλεμος
09.Το όνομα
10.Έξοδος κινδύνου
11.Θυμάμαι

Links:

Agamemnon-SoulFree promo Melon Music 06/12/2010

Agamemnon-SoulFree promo Melon Music 06/12/2010

Kay & The SchoolDrivers "Κρίσης Διάλειμμα" @ Avatar music dance club – Athens

Το AVATAR κάνει "Κρίσης Διάλειμμα" ΟΛΟ ΤΟ ΔΕΚΕΜΒΡΙΟ με τους Kay & The SchoolDrivers!

Οι Kay & The SchoolDrivers, ύστερα από 3 επιτυχημένες εμφανίσεις (Kookoo, Γυάλινο Μουσικό Θέατρο) συνεχίζουν την παράσταση Κρίσης Διάλειμμα στον ολοκαίνουργιο χώρο του AVATAR Music Dance Club (δίπλα ακριβώς στο Village Park Ρέντη), παρουσιάζοντας μας ένα πρωτότυπο, γεμάτο χιούμορ, θεατρικό και μουσικό θέαμα για 3 μοναδικές εμφανίσεις κάθε φορά με μία διαφορετική έκπληξη - κάθε ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ του Δεκεμβρίου (10,17,24 Δεκέμβρη)!

Η σκηνή μετατρέπεται σε αίθουσα μελέτης με τον κλασσικό μαυροπίνακα, ενώ οι SchoolDrivers μεταμορφώνονται σε κολλεγιόπαιδα, ο καθένας με το δικό του ιδιόρρυθμο χαρακτήρα και εμφάνιση. Ο Αλήτης, ο Γόης, η Μπέμπα και ο Φύτουλας δε θέλουν να επιστρέψουν στις υποχρεώσεις της σχολής μετά τις θερινές διακοπές. Ο Kay, αρχηγός της παρέας, τους καλεί να κάνουν ένα διάλλειμμα από κάθε έγνοια και σκοτούρα...και το party ξεκινά, με τις SchoolGirls σε ρόλο Cheerleaders να δίνουν το ρυθμό σε όλη τη διάρκεια του show!

*Υ.Γ.: ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΕΙΣΟΔΟΣ ΚΡΙΣΗΣ: 8 ευρώ με ΠΟΤΟ!

Παρασκευή 10, 17 και 24 Δεκεμβρίου (Παραμονή Χριστουγέννων)
AVATAR MUSIC DANCE CLUB
Είσοδος: 8 Ευρώ (με ΠΟΤΟ) - Doors Open: 20:00 - Show STARTS: 23:30

Ραδιοφωνική Υποστήριξη:
ΟΜΟΡΦΑ ΠΛΑΣΜΑΤΑ
KΑΘΕ ΤΡΙΤΗ ΚΑΙ ΠΕΜΠΤΗ 24.00 - 02.00 ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΗ ΕΚΠΟΜΠΗ ΜΕ ΤΗ ΖΩΗ ΑΛΟΥΠΟΓΙΑΝΝΗ



ΠΑΙΔΙΚΗ ΧΑΡΑ
ΚΑΘΕ ΠΕΜΠΤΗ 16:00-18:00 ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΗ ΕΚΠΟΜΠΗ ΜΕ ΤΗΝ ΕΒΕΛΙΝΑ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΥ (MoreRadio)

KAY & THE SCHOOLDRIVERS

Οι Kay & The SchoolDrivers ιδρύθηκαν στα τέλη του 2008 από τον Kay Darens (φωνή) και κυκλοφόρησαν τον πρώτο τους δίσκο με τίτλο Πάμε Εκδρομή (Records On Top – Musicpost), το Μάρτιο του 2009 αποκτώντας φανατικούς θαυμαστές. Ακολούθησε μία σειρά πολύ επιτυχημένων εμφανίσεων με συνεργασίες που συζητήθηκαν εκτενώς (Γ. Σαββιδάκης, Γ. Χατζηπαύλου, MC Yinka, Γ. Χατζόπουλος κ.α.) σε γνωστές σκηνές της Αθήνας και της επαρχίας (Kookoo Music Bar, Flocafe, Ghost House, Γυάλινο Μουσικό Θέατρο, Lobby [Πάτρα] κ.α.) σε φεστιβάλ (Ευρωπαϊκή Μέρα της Μουσικής, Going Youth Festival, Christmas Magic World στο Θέατρο Badminton κ.α.) και private parties (Grand Resort Λαγονήσι).



Η δυναμική παρουσία της μπάντας στα live της έχει συζητηθεί εκτενώς και από τον τύπο (Ελευθεροτυπία της Κυριακής, Espresso News, Avopolis, Mad Day Live κτλ.), τα τραγούδια τους "Μέσα Στην Πόλη" και "Κούνα Το Κορμί Σου" ακούγονται πολύ συχνά στο ραδιόφωνο, ενώ το setlist τους είναι πάντα μια έκπληξη που κινείται σε rock/funk μονοπάτια με θεατρικά εμβόλιμα σκετς που κρατούν το ενδιαφέρον του κοινού ψηλά καθ όλη τη διάρκεια των εμφανίσεων τους. Πρόσφατα κυκλοφόρησαν το νέο τους βιντεοκλιπ για το κομμάτι "Έπρεπε Να Γίνω Ράπερ" ενώ συνεχίζουν την επιτυχμένη παράστασή τους "Κρίσης Διάλλειμμα" στο club Avatar στο Village Club Ρέντη.

Σήμερα οι Kay & The SchoolDrivers είναι οι Kay Darens (φωνή), Nico Boneli (Κιθάρα), Δημήτρης Μεσσήνης (Μπάσο), Βασίλης Μανώλης (τύμπανα), Μαρία Παπαγρηγορίου (Synths/Τρομπέτες), Ζήνα Μανουσάκη (φωνητικά) ενώ φιλικά συμμετέχει στα πλήκτρα και ο Νίκος Μιχαλάς από τους Τέλος Εποχής.
Συμμετέχουν οι Schoolgirls: Ξανθίππη Ηλιάκη, Σοφία Λεκάτη.

Facebook Official Page: www.facebook.com/schooldrivers

Live Happy...Live Funky... Be part of the Crew!


skype: postyourevent
Facebook Group Page
MySpace
Twitter
POSTYOUREVENT TV