ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ - ROCK - ROCK NEW'S

ΣΤΗΛΕ e-mail: spacefm@gmail.com

ΚΛΙΚΑΡΑΝ--> <--ΑΤΟΜΑ. ROCK NEW'S - ΣΕ ΜΙΑ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΜΑΣ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΟΥΜΕ ΝΕΟΥΣ ΤΡΑΓΟΥΔΙΣΤΕΣ ΚΑΙ GROUP ΣΑΣ ΠΡΟΣΚΑΛΟΥΜΕ ΟΣΟΙ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΑΝΑΡΤΗΣΟΥΜΕ ΣΤΟ SITE ΜΑΣ ΣΥΝΑΥΛΙΕΣ ΚΑΙ EVENT'S

Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου 2011

Nobody tells you where to go......

REM-DRIVE


Smack, crack, bushwhacked
Tie another one to the racks, baby

Hey kids, rock and roll
Nobody tells you where to go, baby

What if I ride? What if you walk?
What if you rock around the clock?
Tick-tock, tick-tock
What if you did? What if you walk?
What if you tried to get off, baby?

Hey kids, where are you?
Nobody tells you what to do, baby

Hey kids, shake a leg
Maybe you're crazy in the head, baby

Maybe you did, maybe you walked
Maybe you rocked around the clock
Tick-tock, tick-tock
Maybe I drive, maybe you walk
Maybe you try to get off, baby

Hey kids, shake a leg
Maybe you're crazy in the head, baby

Ollie, ollie
Ollie, ollie, ollie
Ollie, ollie in come free, baby

Hey kids, where are you?
Nobody tells you what to do, baby

Smack, crack, shack-a-lack
Tie another one to your back, baby

Hey kids, rock and roll
Nobody tells you where to go, baby

Maybe you did, maybe you walked
Maybe you rocked around the clock
Tick-tock, tick-tock
Maybe I drive, maybe you walk
Maybe I try to get off, baby

Hey kids, where are you?
Nobody tells you what to do, baby

Hey kids, rock and roll
Nobody tells you where to go, baby, baby, baby



TI K AN EXEIS KANEI LA8OS TI K AN EKANES TO SWSTO.......OI EPILOGES EINAI DIKES SOU PANTA......DIKA SOU TA SWSTA DIKA SOU K TA LATHI!!!!!!!!!!! KALUTERA NA PLIRWNEIS GIA LATHI POU ESU EPELEXES NA KANEIS PARA NA METANOIWNEEIS GIA EKEINA POU EKANES EPEIDI OI ALLOI TA THEWROUSAN SWSTA G I A S E N A................

Return to litany,Fallen Lives,device,ΔήθεΝ

Σάββατο, 15 Οκτωβρίου · 8:00 μ.μ. - 11:30 μ.μ.


ANTICRISIS PRICE 6 EUROS WITH BEER
DOORS OPEN 19.30
SHOW STARTS 20.00
8ball club

Σαν Σήμερα... 24 Σεπτεμβρίου

1931 O Βρετανός τραγουδιστής, τραγουδοποιός και ηθοποιός Anthony Newley (Anthony George Newley 1931-1999) γεννήθηκε στο Λονδίνο. Ξεκίνησε την καριέρα του σαν ηθοποιός και πήρε μέρος σε ταινίες όπως "Vice Versa" (1948), "Oliver Twist" (1948) κ.α. Σαν τραγουδιστής γνώρισε επιτυχία στις αρχές της δεκαετίας του '60 με τα τραγούδια όπως τα "Why" και "Do You Mind?". Το 1963 κέρδισε το βραβείο Grammy "Song of the Year" για το τραγούδι "What Kind of Fool Am I?". Έγραψε τους στίχους στη μεγάλη επιτυχία "Goldfinger" που ακούγονταν στην ομώνυμη ταινία του James Bond και την μουσική στο τραγούδι "Feeling Good" που έγινε μεγάλη επιτυχία από την Nina Simone. Το 1989 το όνομα του γράφτηκε στο Songwriters Hall of Fame.


1942 Ο Βρετανός μουσικός, τραγουδιστής και τραγουδοποιός Gerry Marsden (Gerard Marsden) γεννήθηκε στο Toxteth του Λίβερπουλ. Είναι δημοφιλής για την συμμετοχή του στο συγκρότημα Gerry & the Pacemakers από το 1959 έως και το 1966. Δημοφιλή τραγούδια τους: "How Do You Do It", "You'll Never Walk Alone" κ.α.



1966 Ο Jimi Hendrix συνοδευόμενος από τον νέο του μάνατζερ Chas Chandler φτάνει στο Λονδίνο. Ο Chandler, πρώην μπασίστας των original Animals, τον γνωρίζει με τους Zoot Money και Andy Summers (αργότερα μέλος των The Police) με τους οποίους και τζαμάρουν. Την ίδια επίσης ημέρα, τον συστήνει με την Cathy Etchingham, που αργότερα θα γίνει το κορίτσι του...

1983 Στην πρώτη θέση του Billboard Hot 100 βρίσκεται ο Billy Joel με το τραγούδι "Tell Her About It". Είχε κυκλοφορήσει σαν single τον Ιούλιο και ήταν μέρος του ένατου στούντιο άλμπουμ του τραγουδιστή με τον τίτλο "An Innocent Man", το οποίο κυκλοφόρησε τον Αύγουστο. Το τραγούδι είχε γράψει ο ίδιος και ήταν αφιερωμένο στον "ήχο της Motown", της Soul μουσικής με λίγα λόγια. Στο βίντεο ο Billy Joel εμφανίζεται σαν καλεσμένος στην εκπομπή του '60 "The Ed Sullivan Show".

1991 Οι Nirvana κυκλοφορούν στην Αμερική το δεύτερο στούντιο άλμπουμ τους με τίτλο "Nevermind". Όλα τα τραγούδια του άλμπουμ γράφτηκαν από τον τραγουδιστή του συγκροτήματος, Kurt Cobain, εκτός από το πρώτο single του άλμπουμ, "Smells Like Teen Spirit", το οποίο έγραψε μαζί τα υπόλοιπα μέλη του συγκροτήματος Krist Novoselic και Dave Grohl. Στην παραγωγή ήταν ο Butch Vig. Το άλμπουμ "Nevermind" θα κάνει την είσοδο του στο Billboard 200 στην 144η θέση και τον Ιανουάριο του 1992 θα φτάσει στην κορυφή. Μέχρι σήμερα έχει πουλήσει πάνω από 30 εκατομμύρια αντίτυπα παγκοσμίως. Δημοφιλή τραγούδια του άλμπουμ: "Smells Like Teen Spirit", "Come as You Are", "Lithium", "Polly" κ.α.
Πηγή: http://www.musicdiary.gr/

Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου 2011

ΜΟΥΣΙΚΑ ΝΕΑ ΜΑΣ!

EXCITER Vs MOTORHEAD - HEAVY METAL ORGASMATRON 
 RAINBOW BAR FRD 23/9
HEAVY METAL ORGASMATRON ---- EXCITER Vs MOTORHEAD - The HM Battle "US vs EUROPEAN METAL" Vol. III...and metal more
Rainbow Rock Bar
ΔΕΚΕΛΕΩΝ 40 - ΓΚΑΖΙ (ΜΕΤΡΟ ΚΕΡΑΜΕΙΚΟΣ)
.................

HANNIBAL
ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΔΩΡΕΑΝ ΤΑ ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ ΜΑΣ!!!

ΑΓΑΠΗΤΟΙ ΦΙΛΟΙ, ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΚΑΙ ΣΑΣ ΔΙΝΟΥΜΕ ΤΗ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΝΑ ΚΑΤΕΒΑΣΕΤΕ ΟΠΟΙΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΣΑΣ ΑΡΕΣΕΙ ΕΝΤΕΛΩΣ ΔΩΡΕΑΝ!!! ΜΠΕΙΤΕ ΕΔΩ www.reverbnation.com/hannibalband ΚΑΙ ΚΑΝΤΕ join ΣΤΗ mailing list ΜΑΣ....ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΕΥΚΟΛΟ... ME ΤΟ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ ΣΑΣ ΑΠΟ ΤΟ FACEBOOK.!...ΧΡΕΙΑΖΕΤAI ΜΟΝΟ ΕΝΑ ΚΛΙΚ ΚΑΙ 1 ΛΕΠΤΟ ΑΠΟ ΤΟ ΧΡΟΝΟ ΣΑΣ!!!!!....ΣΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ!!!!
.................

Sound Best Production


Η Sound Best Production σε συνεργασία με το BarBar στο Γκάζι κάνουν +attend στην party agenda σας με τo Living On Video !

...Το video σε μεταφέρει σε μια διάσταση όπου ο ήχος συμμαχεί με την εικόνα
...Σε αναζοωγονεί ...Γεμίζει το βλέμμα σου πολύχρωμα φώτα
...Σε κάνει να διασκεδάζεις την πραγματικότητα με όλες σου τις αισθήσεις !
Σας καλωσορίζουμε στην πιο φουτουριστική Πέμπτη της νυχτερινής σας καθημερινότητας στον atmospheric χώρο του BarBar στο Γκάζι !

…Αυτό σημαίνει για εμάς Living On Video!! Is this Reality?!

* Music by: George SiMiX & Nikos Stamos
* Warm up: Chris Theodore
* Sexy dance show by VIP Babes !
* Sounds: Clubbers’ House & Dance Vibes
* Dress code: Chic & Sexy
* Exclusively supported & photo covered by Clubber.gr

RSVP:
✔ Guestlist με το όνομα του booker σας στην υποδοχή (μέχρι τις 2:00)
✔ Για reservations {90€ / 6 άτομα} επικοινωνήστε μαζί μας ή στο
☎ 6973050197

SOUNDs Clubbing !
..............

Μουσική, μουσικές παραστάσεις και συναυλίες
Ο κος Κ. κάνει ποδαρικό στα καινούρια συναυλιακά γεγονότα της νέας σεζόν του KOO KOO (Ιάκχου 17, στο Γκάζι) την Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου στις 22:30!


Το ηλεκτρικό υλικό με τους ανατρεπτικούς στίχους που είχε μια έντονη διαδρομή τα τελευταία 2 χρόνια στα γνωστά στέκια του κέντρου θα ακουστεί ζωντανά κηρύττοντας την έναρξη του ταξιδιού του πρώτου προσωπικού άλμπουμ του Κ. με τίτλο «Εδώ είναι το σπίτι μου». Ο πιστός fan πυρήνας που ολοένα και μεγαλώνει αλλά και οι έμμεσα ενδιαφερόμενοι, εάν το επιθυμούν, θα μπορούν να προμηθευτούν το δίσκο απευθείας στην είσοδο - έξοδο του KOOKOO σε μορφή πραγματικού αναλογικού CD!

Ένα ιδιαίτερο καλωσόρισμα στο χειμώνα που έρχεται, με μπάσταρδα πανκ ροκ ραντίσματα, αιχμηρά λόγια και μουσικές. Μία πρόσκληση προς πάσα κατεύθυνση (η οποία θα έχει και την επίσημη εκείνη χροιά της αναχρονιστικής «Παρουσίασης δίσκου»!)

«Μ' όποιους και να 'σαι μωρό μου .και του σαλονιού και του δρόμου»

Είσοδος 12 ευρώ με ποτό
..................

LIVE του ΓΙΑΝΝΗ ΔΟΝΔΩΡΟΥ στο 1o ΟPEN MUSIC FESTIVAL

Ζωντανή εμφάνιση του Γιάννη Δόνδωρου στις 8 Οκτωβρίου 2011, στα πλαίσια του...
1ου OPEN LIVE MUSIC FESTIVAL της Κοζάνης.

Θα ακουστούν..

- προσωπικές δημιουργίες του τραγουδοποιού από το πρώτο του CD Single με τίτλο "Ταξίδι στους πλανήτες",
- οι Τριλογίες των κοινωνικοπολιτικών τραγουδιών που έχουν γραφτεί από το 2008 έως και σήμερα,
- τραγούδια για τον έρωτα και την αγάπη, όπως επίσης και
- τραγούδια γνωστών ελλήνων καλλιτεχνών.

Η συναυλία θα πραγματοποιηθεί στο "Μετόχι", στο Βελβεντό Κοζάνης, 20 λεπτά εκτός της πόλης της Κοζάνης.

Προσέλευση θεατών: 22:30
Έναρξη Συναυλίας: 23:00

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

Σαν Σήμερα...23 Σεπτεμβρίου

1926 Ο Αμερικανός Jazz σαξοφωνίστας και συνθέτης, ο γκουρού της Jazz John Coltrane (John William Coltrane 1926-1967) γεννήθηκε στο Hamlet της Βόρειας Καρολίνας. Θεωρείται ένας από τους μεγαλύτερους τενόρους σαξοφωνίστας στην ιστορία της Jazz. Το 1965 το όνομα του γράφτηκε στο Jazz Hall of Fame και το 1997 τιμήθηκε με το βραβείο Grammy "Lifetime Achievement". Συνεργάστηκε με καλλιτέχνες όπως οι Miles Davis, Thelonious Monk, Duke Ellington κ.α. Μεγαλύτερη του αναγνώριση, το ειδικό βραβείο Pulitzer "Special Citation" το 2007.

1930 Μια από τις σημαντικότερες μουσικές προσωπικότητες του αιώνα, ο Ray Charles (Ray Charles Robinson 1930-2004), γεννήθηκε στο Albany της Georgia. Είναι γνωστός και ως "The Genius of Soul". Στη λίστα του περιοδικού Rolling Stone, "The 100 Greatest Artists of All Time" βρίσκεται στην δέκατη θέση ενώ σε ψηφοφορία του περιοδικού το 2008 "The 100 Greatest Singers of All Time" αναδείχτηκε δεύτερος με πρώτη την Aretha Franklin και τρίτο τον Elvis Presley. Το 1981 κέρδισε το δικό του αστέρι στο Hollywood Walk of Fame και το 1986 το όνομα του γράφτηκε στο Rock & Roll Hall of Fame. Ένα χρόνο αργότερα κέρδισε το βραβείο Grammy "Lifetime Achievement" και το 1998 του απονεμήθηκε το Polar Music Prize. Δημοφιλή τραγούδια του: "Georgia On My Mind", "Hit the Road Jack", "Unchain My Heart", "Busted", "Shake a Tail Feather" κ.α.

1949 Ο Αμερικάνος τραγουδιστής, τραγουδοποιός και μουσικός Bruce Springsteen (Bruce Frederick Joseph Springsteen), γνωστός και ως "The Boss", γεννήθηκε στο Freehold του New Jersey. Από το 1972 μέχρι και σήμερα έχει κερδίσει είκοσι βραβεία Grammy, δύο Golden Globes και ένα βραβείο Όσκαρ. Πρωτογνώρισε επιτυχία τον Αύγουστο του 1975 με την κυκλοφορία του άλμπουμ "Born to Run". Από τότε έχει κυκλοφορήσει 17 στούντιο άλμπουμ και έχει σημειώσει επιτυχίες με τραγούδια όπως τα "Hungry Heart", "Dancing in the Dark", "Born in the U.S.A.", "Glory Days", "Streets of Philadelphia", "Working on a Dream" κ.α. Το 1997 τιμήθηκε με το Polar Music Prize και το 1999 το όνομα του γράφτηκε στο Rock and Roll Hall of Fame.

1967 Οι The Doors κυκλοφορούν το single "People Are Strange". Το τραγούδι κυκλοφορεί δύο μόλις ημέρες πριν την κυκλοφορία του δεύτερου στούντιο άλμπουμ του συγκροτήματος με τίτλο "Strange Days". Είχε γραφτεί από τον κιθαρίστα του συγκροτήματος Robby Krieger και τον τραγουδιστή Jim Morrison. Το τραγούδι "People Are Strange" θα φτάσει μέχρι την δωδέκατη θέση του Billboard.

1977 Οι The Rolling Stones κυκλοφορούν το διπλό live άλμπουμ τους "Love You Live". Ηχογραφήθηκε κατά την διάρκεια συναυλιών του συγκροτήματος στην Αμερική το καλοκαίρι του 1975, στην Ευρώπη το 1976 και από μια συναυλία στο Τορόντο του Καναδά. Το άλμπουμ αυτό είναι αφιερωμένο στη μνήμη του μηχανικού ήχου Keith Harwood, ο οποίος απεβίωσε σε αυτοκινητιστικό δυστύχημα λίγο πριν την κυκλοφορία του. Περιείχε ζωντανές ηχογραφήσεις των τραγουδιών "Hot Stuff", "You Can't Always Get What You Want", "Brown Sugar", "Sympathy for the Devil" κ.α.

Πηγή: http://www.musicdiary.gr/

Κι επειδή ο εθελοντισμός τους κοστίζει τραγουδάμε!!!

Οι εθελοντές διασώστες του Πειραιά, είναι η ζωντανή απόδειξη ότι η ανθρωπιά, η αγάπη προς τον συνάνθρωπο και η διάθεση προσφοράς στο κοινωνικό σύνολο υπάρχουν ακόμα…


Κι επειδή ο εθελοντισμός τους κοστίζει τραγουδάμε για να τους στηρίξουμε!
Στις 24/9 θα γίνει μεγάλη συναυλία-μαραθώνιος για την ενίσχυση αυτών των αφανών ηρώων της καθημερινότητάς μας. Δίνουμε λοιπόν ραντεβού το Σάββατο 24/9 στο Κατράκειο Θέατρο Νίκαιας και ώρα 18.00. Μαζί θα απολαύσουμε 8 ώρες ζωντανής ροκ μουσικής, με μία καθαρά συμβολική είσοδο των 8 ευρώ η οποία θα επιτρέψει στους διασώστες να συνεχίσουν το έργο τους!
Η συναυλία γίνεται υπό την αιγίδα του δήμου Νίκαιας-Ρέντη.
Συμμετέχουν:

1550
Βασίλης Καζούλης
Τζώρτζια Κεφαλά (Μπλε)
ΚΑΡΜΑ
Διονύσης Κωτσάκης + Carpe Diem
Άνθια
Ελισάβετ Καρατζόλη
Τζώνυ Βαβούρας
Motivo 4
Magic De Spell
Argie
Χριστίνα Γκόλια
A-des-potes
Νίκος Σαπουντζάκης
Steve Tesser
Fly by wire
Αλκιβιάδης Κωνσταντόπουλος
Γωγώ Χονδρογιωργάκη
Γυμνά καλώδια
Νίκος Ρουμελιώτης
John Vavouras
Kollektiva

Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου 2011

ΓΙΑ Τ ΑΔΕΡΦΙΑ ΠΟΥ ΧΑΘΗΚΑΝΕ ΝΩΡΙΣ-ACTIVE MEMBER

"Έμεινα εδώ να τραγουδάω και σας ρωτάω
τελικά από ποιους εκδίκηση ζητάω
από εκείνους που ξέρουμε ότι φταίνε
ή από εκείνους που τριγύρω πάλι κλαίνε."


Οι πιο πολλοί δεν θα θυμάστε αυτά που τότε είχα πει
και με αναγκάζετε ξανά να σας χαλάσω τη γιορτή
το βόλεμά σας και την ατέλειωτη χαρά
κι ό,τι είχα αφήσει απ' την προηγούμενη φορά.
Τα ίδια μάτια με την τόση αδιαφορία
καλά στημένη και η αλώβητη ιστορία
βλέπεις τώρα είναι μπανάλ η ωμή ολιγαρχία
κυβερνάει η γκλαμουριά και η σινιέ αληταρχία.
Η ευκολία τα λεφτά πανίσχυρο το τέρας
μα για τα αδέρφια μου δε φτάνει ο αέρας
τους μοιάζει η φτώχεια φυλακή και ζητούν την ευκαιρία
να ξεφύγουν από αυτή την τιμωρία.
Και πάν' εκεί, φυτώριο, καλό, εντατικό,
σε ένα κολέγιο που λες ιδιωτικό
λαμπρό το μέλλον γιάπης με φράγκα
κι αν την χωθείς και σε στοά σε κάνουν μάγκα.
Τη λέν παιδεία, τι κοροϊδία
λαπαδιασμένα τα όνειρά τους τι αηδία
αυτά τα αδέρφια χάνονται εδώ στο δυο χιλιάδες
και φταίτε εσείς ρε πατεράδες και μανάδες.

Για τα αδέρφια που χαθήκανε νωρίς
δεν φτάνει μόνο της λύπης το τραγούδι
τα λάθη σας να ξέρεις πως δεν σβήνουνε
μοναχά με ένα δάκρυ ή ένα λουλούδι.
Γι' αυτά αδέρφια που χαθήκανε νωρίς
κοιτάω τον ουρανό και σιγοτραγουδάω
και αφού νοιώθω την καρδιά μου να πονάει
δεν ξεχνάω και εκδίκηση ζητάω.

Αλλού γιορτάζουνε αλλιώς γι' αυτό και εγώ στάνταρ τρελός
σκάω ακάλεστος και έχει ο Θεός.
Παιχνίδια εδώ πολιτικά κι ας έχει έδρανα αδειανά
είν' η πορεία σταθερή στο πουθενά.
Γιουροκουρέλια από εδώ το μισοφέγγαρο από εκεί
και πάνω απ' όλα η μαμά Αμερική
νοιώθω καλά που είμαι απ' την χώρα σου Σωκράτη
κι ας έχω τσίμπλα στο ένα μάτι.
Μα δε βαριέσαι πόσα αδέρφια να χαθούνε
οι υπόλοιποι ίσως να μπορούνε να πηδιούνται απ' το PC τους
και να αλλάζουν τη ζωή τους
με κοκτέλα χημικών, παραγωγή τους.
Με λίγο clubbing πρασινοκόκκινα μαλλιά
πίσω κουφάλες θα μας βάλουν τα γυαλιά
αυτοί τα πάνε πιο καλά στους αριθμούς
θα μας κερδίσουν στους μαρμάρινους σταυρούς.

Κι είναι τα αδέρφια μου πιστοί σαν καταναλωτές
φανατικοί των show τηλεθεατές
άλλοι ντιλέρια μπορεί και δικηγόροι
το ίδιο μου κάνει κι ας αλλάζουνε οι χώροι.
Άλλοι μπράβοι και μες την νύχτα καθώς πρέπει
αφού η φτώχεια η πουτάνα το επιτρέπει
άλλοι φορέσανε στολή για εκείνους ντρέπομαι πολύ
άλλοι τελειώσαν όποια να 'τανε σχολή.
Άλλοι γιατροί και επιχειρηματίες
άλλοι στον τόκο τα λεφτά και εγκληματίες
μα δεν τ' αντέχω ρε παιδιά εγώ σας έζησα αλλιώς
γι' αυτό σας λέω ότι δεν είμαι τυχερός.
Έμεινα εδώ να τραγουδάω και σας ρωτάω
τελικά από ποιους εκδίκηση ζητάω
από εκείνους που ξέρουμε ότι φταίνε
ή από εκείνους που τριγύρω πάλι κλαίνε.


Μεσα στη σαπιλα ειναι καποιοι που επιπλεουν κ καποιοι που ΧΑΝΟΝΤΑΙ! Εξαιτιας της δικης μας ανοχης κ ωχαδερφισμου.....Το βολεμα...να περναμε καλα....να ειμαστε ΚΑΘΩΣΠΡΕΠΕΙ....Να ναι τα παιδια μας συμφωνα με τα αποδεκτα προτυπα............ΠΟΣΑ ΧΑΝΟΝΤΑΙ? ΚΑΙ ΠΟΙΟΣ ΤΑΧΑ ΠΛΗΡΩΝΕΙ ΓΙ ΑΥΤΑ???? Ποιος φταιει πιο λιγο η πιο πολυ???? Τι σημασια εχει αληθεια?? Τα ρωταει κανεις μας αν θελουν να γινουν αυτο που δεν γιναμε εμεις??? Κ εναποθετουμε ελαφρα τη καρδια τα δικα μας ανεκπληρωτα ονειρα στις παιδικες τους πλατες!!!!!! Τους στερουμε τον αερα κ υποστηριζουμε με σθενος πως για το δικο τους καλο το κανουμε!!!!!!!!!

Ας μας πει οποιος μπορει κοιτωντας ισια στα ματια ΠΟΙΟς ΦΤΑΙΕΙ ΤΕΛΙΚΑ ??ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΠΑΤΑΕΙ ΤΗ ΣΚΑΝΔΑΛΗ?? Η ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΤΟΥ ΔΙΝΕΙ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΟΠΛΟ??? Η ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΕΧΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ ΜΕ Η ΧΩΡΙΣ ΣΙΔΕΡΙΚΟ ΘΕΩΡΕΙ ΠΩΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΑΙΡΝΕΙ ΖΩΕΣ Κ ΝΑ ΔΙΛΑΥΕΙ ΟΝΕΙΡΑ??? Κ ΑΛΗΘΕΙΑ ΠΟΙΟΣ ΕΧΕΙ ΤΟ ΘΑΡΡΟΣ ΝΑ ΠΕΙ ΜΗΠΩΣ ΤΕΛΙΚΑ Φ Τ Α Ι Ε Ι ΚΑΠΟΙΟ ΑΠΟ "Τ ΑΔΕΡΦΙΑ ΠΟΥ ΧΑΘΗΚΑΝΕ ΝΩΡΙΣ"......???

Σαν Σήμερα... 22 Σεπτεμβριου

1951 Ο Βρετανός τραγουδιστής, τραγουδοποιός και μουσικός David Coverdale γεννήθηκε στο Saltburn-by-the-Sea του Cleveland της Αγγλίας. Είναι δημοφιλής για την συμμετοχή του στα hard rock συγκροτήματα Deep Purple (1973-1976) και Whitesnake (1977-2002). Δημοφιλή τραγούδια με την φωνή του: "Burn", "Mistreated", "Soldier of Fortune", "Still of the Night", "Here I Go Again", "Is This Love" κ.α.

1957 Ο Αυστραλός τραγουδιστής, τραγουδοποιός, μουσικός και συγγραφέας Nick Cave (Nicholas Edward Cave) γεννήθηκε στο Warracknabeal της Victoria της Αυστραλίας. Είναι μέλος των συγκροτημάτων Nick Cave and the Bad Seeds τους οποίος δημιούργησε το 1983 και Grinderman που δημιούργησε το 2006. Δημοφιλή τραγούδια με την φωνή του: "The Mercy Seat", "Deanna", "The Weeping Song", "Into My Arms", "Dig, Lazarus, Dig!!!", "Get It On" κ.α.

1958 Η Αμερικανίδα τραγουδίστρια, τραγουδοποιός, μουσικός Joan Jett (Joan Marie Larkin) γεννήθηκε στο Philadelphia της Pennsylvania. Έγινε ιδιαίτερα δημοφιλής το 1982 με το συγκρότημα Joan Jett & the Blackhearts και την μεγάλη τους επιτυχία "I Love Rock 'n' Roll" (The Arrows). Άλλη μεγάλη επιτυχία τους το τραγούδι "I Hate Myself for Loving You" το 1988

1989 Ο Αμερικανός συνθέτης και στιχουργός Irving Berlin (Israel Isidore Baline 1888-1989) απεβίωσε σε ηλικία 101 ετών στο σπίτι του στη Νέα Υόρκη. Έγραψε επιτυχίες όπως "Alexander's Ragtime Band", "Easter Parade", "White Christmas", "God Bless America" κ.α. Τραγούδια του τραγουδήθηκαν από καλλιτέχνες όπως Frank Sinatra, Judy Garland, Barbra Streisand, Bing Crosby κ.α.


1990 Οι Nirvana πραγματοποιούν συναυλία στο Motor Sports International Garage με τον Dan Peters (Mudhoney) στα τύμπανα. Στο ακροατήριο βρίσκεται ο μελλοντικός τους ντράμερ, Dave Grohl.
Πηγή: http://www.musicdiary.gr/

Τετάρτη 21 Σεπτεμβρίου 2011

MOY AΠΟΜΕΝΕΙ Η ΛΕΞΗ........

ΚΑΤΑΡΧΗΝ-ΔΙΑΦΑΝΑ ΚΡΙΝΑ

Αν έχω χάσει τη ζωή, το χρόνο, όλα
όσα έριξα, σαν δαχτυλίδι στο νερό,
αν έχω χάσει τη φωνή μες στ αγριόχορτα,
μου απομένει η λέξη.

Αν έχω υποφέρει για τη δίψα, την πείνα, κι όλα
όσα ήταν δικά μου και κατάντησα ένα τίποτα,
αν έχω θερίσει τις σκιές στα σιωπηλά,
μου απομένει η λέξη.

Αν άνοιξα τα χείλη για να δω το πρόσωπο
το τρομερό και το καθάριο της πατρίδας μου,
αν άνοιξα τα χείλη μέχρι να τα σκίσω,
μου απομένει η λέξη.

μουσικη: Διάφανα Κρίνα
στιχοι: Blas de Otero


MOY AΠΟΜΕΝΕΙ Η ΛΕΞΗ..........

Οτι κ αν εχουμε ζησει απ οσες συμπληγαδες κ αν εχουμε περασει.......οσες πληγες κ αν κουβαλαμε...μια λεξη παντα απομενει......μια λεξη που ισως κ να μην ειπωθει ποτε.
Κ ισως αυτη η λεξη να ειναι τοσο διαφορετικη για τον καθενα απο εμας !!!!
Ειναι στη λεξη αυτη κρυμμενη ολη η δυναμη της ψυχης που μας κρατουσε ορθιους ωσπου να φτασουμε στο τερμα κ να την πουμε οσο γινεται πιο δυνατα...........Να την ακουσουν κ οι πιο κουφοι αυτης της γης....................

Πέμπτη 22 & 29 Σεπτεμβρίου Live στην "ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗ"

Ο Νίκος Ρουμελιώτης έχοντας στις αποσκευές του τον πρώτο προσωπικό του δίσκο με τίτλο "Ψάχνω ένα χάδι" που κυκλοφορεί από τη Legend παρέα με τους φίλους του Νίκο Νικόπουλο,

Πάνο Αλεξάνδρου και Ηρώ Ελευθεριάδη ανεβαίνει στη σκηνή της "ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗΣ" την Πέμπτη 22 & 29 Σεπτεμβρίου με ένα πρόγραμμα έκπληξη!!!!!

Νίκος Ρουμελιώτης : ακουστική κιθάρα - φωνή
Νίκος Νικόπουλος : φωνή
Ηρώ Ελευθεριάδη : φωνή
Πάνος Αλεξάνδρου : φωνή
Μάριος Ψαρομήλιγκος : ηλεκτρική κιθάρα
Αντώνης Χαραλαμπίδης : πλήκτρα
Νικόλας Καραολάνης : Βιολί
Κωνσταντίνος Παπαθύμνιος : μπάσο
Κωνσταντίνος Ζέρβας : τύμπανα

Φωτογραφίες : Θανάσης Μόκας
Σκηνοθετική επιμέλεια : Αφροδίτη Γεωργίου

Διεύθυνση : Ελασιδών 6, Γκάζι (Πειραιώς 116, δεξιά στον ΟΤΕ)
Ώρα έναρξης : 23:00
Είσοδος : 10ευρώ με ποτό (δεύτερο ποτό 6ευρώ)

Νίκος Ρουμελιώτης/Ηρώ Ελευθεριάδη/Πάνος Αλεξάνρου/Νίκος Νικόπουλος

Havana Nights @ ΜΟΥΣΙΚΟ ΚΑΦΕΝΕΙΟ



Αυτή τη Δευτέρα η βραδιά θα είναι αφιερωμένη σε
raggamaffin,dub,reggae,funk,cuban ήχους και όχι μόνο!
Guest dj SAGA.
Join us!!!
Πλατεία Καρύλλου 7 (πρώην Βασιλέως Κωνσταντίνου)
Νέα Σμύρνη

ΔΙΑΒΑ-ΖΩΝΤΑΣ Σεμινάρια Δημιουργικής Ανάγνωσης με τον Αλέξη Σταμάτη

Από Δεύτερα 10 Οκτωβρίου 2011 ως Δεύτερα 23 Ιανουαρίου 2012
14 εβδομαδιαίες συναντήσεις/ 28 διδακτικές ώρες

Χώρος: Κολλέγιο Αθηνών- Κολλεγίου Ψυχικού
Μέρα: Δεύτερα
Ώρα: 5.30-7μμ
Μail Αλέξη Σταμάτη: bm-sruome@otenet.gr
Πληροφορίες: Κολλεγίου Αθηνών Κολλεγιου Ψυχικού (Πρόγραμμα Επιμόρφωσης Ενηλίκων):
210 6748160, 210 6748153 και 210 6798191
κα Πόπη Κοντού

Σαν Σήμερα...21 Σεπτεμβρίου

1934 Ο Καναδός τραγουδιστής, τραγουδοποιός, μουσικός, ποιητής και συγγραφέας Leonard Cohen (Leonard Norman Cohen) γεννήθηκε στο Montreal του Quebec. Δημοσίευσε την πρώτη του ποιητική συλλογή το 1956 και το πρώτο του βιβλίο το 1963. Έκανε την παρουσία του στα μουσικά δρώμενα με το άλμπουμ "Songs of Leonard Cohen" το 1967 και σιγά-σιγά με την χαρακτηριστική φωνή του και τους ιδιαίτερους στίχους του (ποιήματα) έγινε δημοφιλής σε ολόκληρο τον πλανήτη. Το όνομα του γράφτηκε στο Rock and Roll Hall of Fame το 2008 και το 2010 τιμήθηκε με το βραβείο Grammy "Lifetime Achievement" για την συνολική του προσφορά στη μουσική. Δημοφιλή τραγούδια του: "Suzanne", "Everybody Knows", "I'm Your Man", "Dance Me to the End of Love", "Famous Blue Raincoat" κ.α.

1972 Ο Βρετανός τραγουδιστής, τραγουδοποιός και μουσικός Liam Gallagher (William John Paul Gallagher) γεννήθηκε στο Burnage του Manchester. Υπήρξε τραγουδιστής και ιδρυτικό μέλος του Βρετανικού συγκροτήματος Oasis. Μαζί με το συγκρότημα έπαιξαν σημαντικό ρόλο στην ανάπτυξη της Britpop την δεκαετία του '90. Μετά την αποχώρηση του αδερφού του Noel από το συγκρότημα, τον Αύγουστο του 2009, ο Liam μαζί με πρώην μέλη των Oasis δημιούργησαν το συγκρότημα Beady Eye.

1987 Ο μεγάλος Αμερικανός μπασίστας και συνθέτης της Jazz Jaco Pastorius (John Francis Anthony Pastorius III 1951-1987) απεβίωσε σε ηλικία 35 ετών στο Fort Lauderdale της Florida. Στις 11 Σεπτεμβρίου μετά από μια συναυλία του Carlos Santana, γρονθοκοπήθηκε μέχρι θανάτου από τον πορτιέρη του Midnight Bottle Club της Φλόριντα μετά από λογομαχία. Ο Pastorius ήταν μεθυσμένος και ενεπλάκη στην είσοδο του club όταν δεν του επιτράπηκε η είσοδος. Μετά τον καυγά, ο Pastorius είχε μεταφερθεί στο νοσοκομείο Broward General Medical Center με σοβαρά τραύματα. Έπεσε σε κώμα και τον κρατούσαν στην ζωή με τεχνητή υποστήριξη. Συνεργάστηκε με καλλιτέχνες όπως οι Pat Metheny, Blood, Sweat and Tears, Mott the Hoople, Joni Mitchell, Herbie Hancock.

1968 Οι The Jimi Hendrix Experience κυκλοφορούν την δική τους εκτέλεση του τραγουδιού "All Along the Watchtower". Το είχε γράψει και πρωτοτραγουδήσει ο Bob Dylan για το άλμπουμ του "John Wesley Harding" που είχε κυκλοφορήσει στις 22 Νοεμβρίου του 1967. Ο Jimi Hendrix άρχισε να το ηχογραφεί στο Olympic Studios του Λονδίνου στις 21 Ιανουαρίου αλλά το τραγούδι πήρε την τελευταία του μορφή στο Record Plant Studio της Νέας Υόρκης το καλοκαίρι. Η εκτέλεση του Jimi Hendrix βρίσκεται στην 47η θέση της λίστας του περιοδικού Rolling Stone, "The 500 Greatest Songs of All Time".

1985 Στην πρώτη θέση του Billboard Hot 100 βρίσκονται οι Βρετανοί Dire Straits με το τραγούδι "Money for Nothing". Είχε γραφτεί από τον τραγουδιστή και κιθαρίστα του συγκροτήματος Mark Knopfler μαζί με τον τραγουδιστή Sting, ο οποίος κάνει τα δεύτερα φωνητικά του ρεφρέν - τον επαναλαμβανόμενο στίχο "I Want My MTV". Είχε κυκλοφορήσει σαν single τον Ιούνιο αλλά ήταν μέρος του πέμπτου στούντιο άλμπουμ του συγκροτήματος "Brothers in Arms".

Thela na isouna edw- xristos thivaios

Θέλω να σου στείλω μια λευκή κόλλα χαρτί
γιατί είσαι η μόνη που μπορεί τη σιωπή μου να διαβάζει
Ήσουν παράθυρο που άντεξε στου αέρα την οργή
μα λύγισες στ' αρώματα του Μάη

Μια γεύση τρικυμίας στα χείλια σου να υφαίνεις
δυο χείλια που αργήσανε πολύ να ξεδιψάσουν
Κι εγώ καΐκι που ερωτεύτηκε μαζί σου να πνιγεί
απόψε ταξιδεύω στα νερά σου

Θα 'θελα να 'σουνα εδώ σαν προσευχή σαν φονικό
να σε δικάζω και να σε παρηγορώ
Θα 'θελα να 'σουν μυστικό στην ενοχή σου να κρυφτώ
να σου ξεφύγω και μπροστά μου να σε βρω

Ξεχείλισα απ' όσα έχω μοιραστεί
κι ένιωσα λειψός μ' όσα έχω κρατήσει
με ψάχνει ό,τι έχασα κι εγώ στριφογυρνώ
χαμένος μέσα σ' ό,τι έχω κερδίσει

Θα 'θελα να 'σουνα εδώ...k otan ola exoun teleiwsei oi gnwstes akures fraseis: THA THELA...."...."MAKAI NA MIN............" "KAI TI DEN THA DINA AN........".......Einai omws arga gia ola .....Gia ola ekeina pou den eipame giati nomizame ..pistevame pws ennountai....Pws einai dedomena! Giati tosa polla pou den eipame pote pia den tha ehoume tin eukairia na ta poume.... Giati otan kati xanetai tote mas leipei....Giati otan kapoios fevgei suneiditopoioume posa simaine gia emas k pou pote den tou ta eipame apla giati fantazomastan pws TA XEREI!!!!!!!!!!!! Etsi k egw file otan efuges .............otan efuges .........TIPOTA! AUTO!! TIPOTA!!!!!!!!NOTHING AT ALL!!!!!!!!!!!!!!!! THELW NA SOU STEILW MIA LEUKI KOLLA XARTI GIATI EISAI O MONOS POU MPOREI TI SIWPI MOU NA DIAVAZEI...........................k etsi elpizw ligaki pws isws telika ESU ontws na ta ixeres....................

Τρίτη 20 Σεπτεμβρίου 2011

ΛΑΚΗΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ – ΓΙΑΝΝΗΣ ΓΙΟΚΑΡΙΝΗΣ

Παρασκευή 14, 21 & 28 Οκτωβρίου

Ο Ρυθμός Stage παρουσιάζει τον Λάκη Παπαδόπουλο και τον Γιάννη Γιοκαρίνη από την Παρασκευή 14 Οκτωβρίου για τρεις Παρασκευές!

Ο Λάκης Παπαδόπουλος και ο Γιάννης Γιοκαρίνης δύο ζωντανοί θρύλοι του Ελληνόφωνου Έντεχνου και Rock τραγουδιού ενώνουν τις δυνάμεις τους και παρουσιάζουν για τρεις Παρασκευές ένα μοναδικό πρόγραμμα που περιλαμβάνει όλες με τις γνωστές μεγάλες επιτυχίες τους , «Ο Κουρσάρος», «Γυριστρούλα», «Μενεξεδιά», «Νοσταλγός Του Rock’N’Roll», «Ευλαμπία», «Τσικαμπούμ» και τόσα άλλα...

Ο Λάκης Παπαδόπουλος (“ΛΑΚΗΣ ΜΕ ΤΑ ΨΗΛΑ ΡΕΒΕΡ”) είναι ο τραγουδοποιός με το αστείρευτο ταλέντο που με τις συνθέσεις και τους στίχους του έχει τροφοδοτήσει όλους τους μεγάλους τραγουδιστές αλλά και συγκροτήματα στη χώρα μας.

Ο Γιάννης Γιοκαρίνης από τις πιο κλασικές φυσιογνωμίες της Ελληνικής Μουσικής Σκηνής και αναπόσπαστο κομμάτι της προοδευτικής Ελληνικής Μουσικής θα παρουσιάσουν με τον Λάκη ένα πρόγραμμα με χαρούμενη διάθεση, επικοινωνία, ενέργεια και αυθορμητισμό...!!!

Σαν Σήμερα...20 Σεπτεμβρίου

1966 Ο Πορτογάλος κιθαρίστας Nuno Bettencourt (Nuno Duarte Gil Mendes Bettencourt) γεννήθηκε στο Praia da Vitória στις Αζόρες της Πορτογαλίας. Έγινε δημοφιλής με την συμμετοχή του στο Rock συγκρότημα Extreme. Μεγάλη τους επιτυχία το τραγούδι "More Than Words", το οποίο ανέβηκε στο Νο1 του Billboard.

1947 Ο Αμερικανός ντράμερ John Panozzo (John Anthony Panozzo 1948-1996) γεννήθηκε στο Chicago του Illinois. Άρχισε την ενασχόληση του με την μουσική σε ηλικία επτά ετών και το 1961 ενσωματώθηκε με τους Tradewinds, που με την υπογραφή συμβολαίου με την Wooden Nickel Records το 1968 άλλαξαν το όνομα τους σε Styx. Από το 1972 μέχρι σήμερα έχουν κυκλοφορήσει 15 στούντιο άλμπουμ και έχουν σημειώσει επιτυχία με τραγούδια όπως τα "Lady", "Babe", "The Best of Times", "Show Me the Way", "Boat On The River" κ.α.

1969 Στην κορυφή του Billboard 200 βρίσκεται το supergroup Blind Faith με το πρώτο και ομώνυμο άλμπουμ του. Στο συγκρότημα συμμετείχαν οι Eric Clapton, Ginger Baker, Steve Winwood και Ric Grech. Ηχογραφήθηκε το διάστημα 20 Φεβρουαρίου με 24 Ιουνίου στα Morgan και Olympic Studios του Λονδίνου, και με παραγωγό τον Jimmy Miller. Περιείχε τα τραγούδια "Had to Cry Today", "Presence of the Lord" κ.α.

1970 Ο Jim Morrison των The Doors βρίσκεται ένοχος από δικαστήριο για τις κατηγορίες της απρεπής συμπεριφοράς, άσεμνης έκθεσης και ασέβειας για τα γεγονότα που διαδραματίστηκαν στην συναυλία του συγκροτήματος την 1η Μαρτίου στο Dinner Key Auditorium του Miami. Σε εκείνη την συναυλία ο τραγουδιστής είχε ανέβει στην σκηνή μεθυσμένος. Δεν μπορούσε να τραγουδήσει, ξεχνούσε τα λόγια των τραγουδιών και δεν μπορούσε να σταθεί στα πόδια του. Κάποια στιγμή ρώτησε το κοινό: "Θέλετε να δείτε το π@@λί μου;" και το έδειξε...

1975 Στην πρώτη θέση του Billboard Hot 100 βρίσκεται ο David Bowie με το τραγούδι "Fame". Ηχογραφήθηκε στα Electric Lady Studios της Νέας Υόρκης τον Ιανουάριο. Ήταν μέρος του άλμπουμ "Young Americans".

OTAN KAPOIO VRADY THA SE XUPNISEI APOTOMA I KRAVGI SOU.....

Yparhei kapoios apo mas pou na min exei xipnisei apo kapoion i kapoious efialtes? Poios einai ekeinos o tuheros pou tipota den tarazei ton upno tou? Oi efialtes ekeinoi oi pio tromaktikoi den einai autoi tis nuxtas k tou upnou....einai ekeinoi oi zwntanoi ..ekeinoi pou stoixeiwnoun tis meres k tis nuxtes ...ekeinoi pou den vriskontai dustuxws sti sfaira tou oneirikou .....einai ola ekeina pou DEN EPREPE na kanoume i pou EPREPE na eixame kanei k den kaname POTE! Einai ola ekeina pou den ta dialexame..den itan dikes mas epiloges alla DEN MAS EPETREPSAN POTE na milisoume gi auta! Einai ola ekeina pou kaname gt itan KOINWNIKA APODEKTA k osa den kaname gt DEN ITAN!!! Einai auta pou THELAME alla den tolmisame n ta diekdikisoume! Ola osa DEN THELAME alla den eixame ti dunami na poume OXI!! Einai oles oi dokimasies pou emeis oi idioi epivalame stous eautous mas .....einai ta oneira pou thapsame me ta idia mas ta xeria! Kaneis den mas ftaiei! Pisw apo mia vitrina krivoume tous alithinous eautous mas !! Gia na aresoume! Gia na mas dehontai! Gia na DEIHNOUME kala!!!!!!! H wra omws pou tha rthoume antimetwpoi me oti emeis prokalesame s emas einai o xediroteros efialtis.............tote omws ....................THA NAI ARGA MESANUXTA KAI THA XEIS KOURASTEI.....

'' STIN K '' PAVLOS SITHIROPOULOS


στίχοι, μουσική, ερμηνεία: Παύλος Σιδηρόπουλος
Από το LP της συνεργασίας του Π. Σιδηρόπουλου με τους Σπυριδούλα "Φλου"(1978)

Όταν κάποιο βράδυ θα σε ξυπνήσει απότομη η κραυγή σου
και τρέξεις στη μαμά σου να το πεις
κι εκείνη τρομαγμένη μες στο ψυγείο κλείσει τη φωνή σου
θα 'ναι αργά μεσάνυχτα και θα 'χεις κουραστεί

Όταν θ' αγαπήσεις το γέλιο σου και την αναπνοή σου
και δεις πως έχεις κάτι να μας πεις
στο πλάι σου ο άνθρωπος που διάλεξες βιτρίνα στη ζωή σου
τριάκοντα αργύρια αντίτιμο σιωπής

Πες μας τι θα γίνει αν κάποτε αγγίξεις το κορμί σου
και το 'βρεις τσακισμένο απ' τις πληγές
και γύρω σου κούκλες χλωμές ανίκανες να ακούσουν τη φωνή σου
κι οι αλήθειες σου να σέρνονται στο πάτωμα γυμνές

Δευτέρα 19 Σεπτεμβρίου 2011

ΟΛΑ ΓΙΑ ΕΝΑ LIVE!

ΑΚΟΥΜΕ ΡΑΔΙΟΔΡΟΜΙΟ
www.radiodromiofm.blogspot.com

"Αrt Sundays" vol.1 by Άρτεμις Βαλσαμάκη @ "TO πιο Μικρό Cafê"


Η Άρτεμις Βαλσαμάκη
εγκαινιάζει τις "Art,Music,Life" Sundays του "μικρού"
την Κυριακή 2 Οκτωβρίου..
*¨*◦♥◦¨* (www.facebook.com/event.php?eid=214626621928573)¨**¨*◦♥◦¨
Το γούστο,το μεράκι,τα διαφορετικά υλικά και η φαντασία,
έγιναν η αφορμή για να δημιουργήσει πρωτότυπες,
χειροποίητες, jewellery δημιουργίες..
Θα τις μοιραστεί μαζί μας μακριά απ' το βουητό
των μεγάλων εμπορικών εκθέσεων που συμμετέχει


ΚΥΡΙΑΚΗ 2/10
μεσημεράκι..με καφεδάκι..
έως αργά το βράδυ..
με μουσική..

############### χορηγός επικοινωνίας ##################
¨**¨*◦♥◦¨*¨**¨*◦♥◦¨* "4P - Productions " ¨**¨*◦♥◦¨*¨**¨*◦♥◦¨*
(www.facebook.com/pages/4P-Productions/313865538409)

Επικοινωνία:
Άρτεμις Βαλσαμάκη
es.miarte@yahoo.gr

"TO πιο Μικρό Cafê" - Art & Coctail Bar
210/28.36.050
tomikrocafe88@gmail.com

Λεωφ.Ηρακλείου & Σαλαμίνος 3
Ν.Ηράκλειο (3 ΑΣΤΕΡΙΑ)
...............

LIVE "the VOUR sp band"


Παρασκευή, 23 Σεπτεμβρίου στις 10:00 μ.μ. - 24 Σεπτεμβρίου στις 2:00 π.μ.
ΑΡΓΩ cafe-bar (Σκάλα Καλλονής)
................

Joanna Drigo live στο Σταυρό του Νότου club / για μία μόνο παράσταση

Joanna Drigo live
την Τρίτη 4 Οκτωβρίου
στο «Σταυρό του Νότου club»


Την Τρίτη 4 Οκτωβρίου η Joanna Drigo επιστρέφει στο club του «Σταυρού του Νότου» για μια μοναδική παράσταση. Ξεχάστε ό,τι έχετε δει μέχρι τώρα! Σε ένα ανανεωμένο πρόγραμμα, η Joanna Drigo θα παρουσιάσει μια παράσταση με κεντρικό θέμα τον Έρωτα στα άκρα και τις διαφορετικές πλευρές του μέσα απ’ τα μάτια μιας γυναίκας. Μέσα απ’ τα κομμάτια που θα ερμηνεύσει, όλα ετερόκλητα μεταξύ τους, θα τη δούμε να ερωτεύεται, να αγαπάει, να παθιάζεται και να πονάει. Οι εξαιρετικές της ερμηνευτικές δυνατότητες σε συνδυασμό με την αμεσότητα και τη ζεστή της παρουσία, δημιουργούν μια ατμόσφαιρα πότε ρομαντική και πότε δυναμική. Απ’ το πρόγραμμα δε θα λείψουν και κομμάτια δικά της που όλοι έχουμε αγαπήσει («Αλλεργία στις δεσμεύσεις» και η «Βίκυ») καθώς επίσης και κομμάτια απ’ την επερχόμενη δισκογραφική της δουλειά, που θα ακουστούν για πρώτη φορά! Με άκρως ανανεωμένο ήχο, η Joanna Drigo υπόσχεται να χαρίσει μια παράσταση που θα κλιμακώσει τα συναισθήματα στο κοινό και θα μας κάνει όλους να ταυτιστούμε..

Μαζί της παίζουν οι:

Κοσμάς Μπρούσαλης (Τύμπανα),
Γιάννης Δημάκος (Κιθάρα),
Ιάσονας Καφετζής (Κιθάρα),
Γιάννης Πριόβολος (Μπάσο)


Σταυρός του Νότου club
Φραντζή & Θαρύπου 37, Νέος Κόσμος
Τηλ. 210-922.69.75- www.stn.gr
Ώρα έναρξης : 22.00
................


ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΚΩΣΤΟΥΛΑΣ ΚΑΙ ΧΡΗΣΤΟΣ ΚΙΟΥΡΤΙΔΗΣ LIVE ΣΤΟ ''ΓΟΡΓΟΝΕΙΟ''


Σάββατο, 24 Σεπτεμβρίου στις 10:30 μ.μ

Πλατεία Αγίου Ανδρέα, Λαμπρινή (Ανω Πατήσια)
Αμυκλών 3 & Τεώ 69
Athens, Greece
.................

Οι Sal.at.a band
live στο Loft
Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου και κάθε Δευτέρα


Μια κεφάτη μουσική μπάντα εισβάλει στο Loft! Kάθε μέλος της, μια εντελώς διαφορετική Persona, έχει τον δικό του ρόλο στο πρόγραμμα. Και όλοι μαζί χορεύουν, διασκευάζουν γνωστά τραγούδια από τη διεθνή μουσική σκηνή, κάνουν κωμικά σκετς, κάνουν ακροβατικά, αυτοσχεδιάζουν, ζεσταίνουν την ατμόσφαιρα και σας προτρέπουν να συμμετέχετε! Το μουσικό τους ρεπερτόριο ευρύ. Aretha Franklin, Blues Brothers, Michael Jackson, Elvis! Οι Sal.a.t.a. Band είναι ένα φρέσκο και πολύ διαφορετικό νεανικό συγκρότημα που υπόσχεται σας ξεσηκώσει…


Loft
Αγ. Παρασκευής 68, Μπουρνάζι
Είσοδος ελεύθερη
Ώρα έναρξης : 23:00

Σαν Σήμερα...19 Σεπτεμβρίου

1934 Ο μάνατζερ των The Beatles, Brian Epstein (Brian Samuel Epstein 1934-1967) γεννήθηκε στο Liverpool της Αγγλίας. Θεωρείται ένας από τους ανθρώπους που συνέβαλαν στην επανάσταση της pop μουσικής. Είχε πληρώσει ο ίδιος το ντέμο με το οποίο τα σκαθάρια ξεκίνησαν την καριέρα τους και χωρίς την δική του βοήθεια ίσως να μην είχαν την ίδια εξέλιξη. Ο Paul McCartney είχε κάποτε δηλώσει πως αν κάποιος αξίζει να αποκαλείται το "πέμπτο Σκαθάρι", αυτός είναι ο Epstein. Υπήρξε επίσης μάνατζερ και άλλων καλλιτεχνών όπως Gerry & The Pacemakers, Billy J. Kramer and the Dakotas, Cilla Black κ.α.

1941 Η Αμερικανίδα τραγουδίστρια Cass Elliot (Ellen Naomi Cohen 1941-1974) γεννήθηκε στην Βαλτιμόρη του Maryland. Ήταν δημοφιλής για την συμμετοχή της στο συγκρότημα The Mamas And The Papas. Η φωνή της ακούγεται σε μεγάλες επιτυχίες του συγκροτήματος, όπως "California Dreamin'" και "Monday Monday". Μετά την διάλυση του συγκροτήματος ακολούθησε πετυχημένη σόλο καριέρα. Μεγάλη της επιτυχία, η επανεκτέλεση του δημοφιλούς τραγουδιού "Dream a Little Dream", στο ομότιτλο άλμπουμ της του 1968. Το όνομα της γράφτηκε στο Rock and Roll Hall of Fame το 1998.

1973 Ο Αμερικανός κιθαρίστας, τραγουδιστής και τραγουδοποιός Gram Parsons (Ingram Cecil Connor III 1946-1973) βρέθηκε νεκρός σε ηλικία 26 ετών σε δωμάτιο ξενοδοχείου στο Joshua Tree της Καλιφόρνια. Η αυτοψία έδειξε πως πέθανε από ανακοπή καρδιάς που προκλήθηκε από υπερβολική δόση ναρκωτικών. Συνεργάστηκε με καλλιτέχνες όπως International Submarine Band, The Byrds, The Flying Burrito Brothers και Emmylou Harris. Θεωρείται ένας από τους πρώτους μουσικούς που "έμπλεξαν" με μεγάλη επιτυχία την country και τη rock μουσική.

1960 Στην πρώτη θέση του Billboard Hot 100 βρίσκεται το τραγούδι "The Twist" με την φωνή του Chubby Checker. Είχε πρωτοκυκλοφορήσει το 1959 από τους Hank Ballard and the Midnighters. Το τραγούδι ήρθε ακόμη μία φορά στην επικαιρότητα το 1988, όταν το ξανά ηχογράφησαν οι The Fat Boys.

1970 Στην κορυφή του Billboard Hot 100 βρίσκεται η Diana Ross με το τραγούδι "Ain't No Mountain High Enough". Είναι το πρώτο τραγούδι της που βρίσκεται στο Νο1 και για το οποίο προτάθηκε για βραβείο Grammy. Είχε γραφτεί από τους Nickolas Ashford και Valerie Simpson το 1966 και πρωτογνώρισε επιτυχία με την φωνές των Marvin Gaye και Tammi Terrell το 1967.

GRIM REAPER LIVE IN THESSALONIKI @ HARLEY BAR - ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 11 ΝΟΕΜΒΡΗ 2011

OI ΘΡΥΛΟΙ ΤΟΥ NWOBHM GRIM REAPER ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΝ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΔΙΑ ΤΟΥΣ ΜΕ ΜΙΑ ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΣΤΗΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 11 ΝΟΕΜΒΡΗ ΣΤΟ HARLEY BAR!!
ΤΗΝ ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΑΝΟΙΓΟΥΝ ΟΙ SHOTGUNZ,ELECTRIFY KAI OI ERASE .

ΟΙ ΠΟΡΤΕΣ ΑΝΟΙΓΟΥΝ 19:00 , ΩΡΑ ΕΝΑΡΞΗΣ 19:30
H ΠΡΟΠΩΛΗΣΗ ΞΕΚΙΝΑΕΙ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 23 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ !

ΤΙΜΗ ΕΙΣΙΤΗΡΙΟΥ : ΠΡΟΠΩΛΗΣΗ 18 € , ΤΑΜΕΙΟ 23 €
ΠΡΟΠΩΛΗΣΗ : 1.EXCALIBER F.C. ,2.STEEL GALLERY RECORDS ,
3.BOLIVAR CAFE , 4.HARLEY BAR , 5.ONLINE (WWW.XIGAS.GR)


ΕΠΙΣΗΣ ΠΡΟΠΩΛΗΣΗ ΓΙΝΕΤΑΙ ΚΑΙ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΟ ONLINE KATAΣΤΗΜΑ MAΣ WWW.XIGAS.GR .Η ONLINE ΠΡΟΠΩΛΗΣΗ ΕΧΕΙ ΕΧΤΡΑ ΧΡΕΩΣΗ 1,5€, Η ΟΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΤΟΥ PAYPAL.

AΠΟ ΤΗΝ ONLINE ΠΡΟΠΩΛΗΣΗ ΘΑ ΣΑΣ ΑΠΟΣΤΑΛΕΙ ΟΝΟΜΑΣΤΙΚΟΣ ΚΩΔΙΚΟΣ ΣΤΟ ΜΑΙΛ ΣΑΣ ,ΤΟΝ ΟΠΟΙΟ ΘΑ ΤΥΠΩΣΕΤΕ ΚΑΙ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΘΑ ΑΝΤΑΛΑΞΕΤΕ ΜΕ ΕΙΣΙΤΗΡΙΟ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΧΩΡΟ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ ΤΗΣ ΣΥΝΑΥΛΙΑΣ.

Η ΟΝLINE ΠΡΟΠΩΛΗΣΗ ΕΧΕΙ ΕΧΤΡΑ ΧΡΕΩΣΗ 1,5 ΕΥΡΩ.
ΤΟ ΕΙΣΙΤΗΡΙΟ ΠΟΥ ΘΑ ΠΑΡΑΛΑΒΕΤΕ ΕΙΝΑΙ ΑΤΟΜΙΚΟ.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΑ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑΤΑ:

Η Λιζέτα Καλημέρη για δυο βραδιές στο vinilion 30/9 & 1/10/11

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 30/9/11 & ΣΑΒΒΑΤΟ 1/10/11
Η Λιζέτα Καλημέρη μαζί με το Θανάση Ζαχαρόπουλο ( κιθάρα) την Ατζέλικα Παπανικολάου (πιανο) και τον Δημήτρη Γκίνη (ακορντεόν)


κάνει επι σκηνής ένα περίπατο σε μουσικά μονοπάτια της σύγχρονης ελληνικής μουσικής αντλώντας απο την προσωπική της δισκογραφία αλλά και από τραγούδια άλλων ερμηνευτών που συγγενεύουν με τη φωνή της...
http://www.myspace.com/lizetakalimeri
ΕΙΣΟΔΟΣ 12 € (με κρασί-μπύρα)
EKTOΡΟΣ 92 & ΜΕΝΕΛΑΟΥ ΙΛΙΟΝ ΤΗΛ 210 2692640

Κορίτσι για σπίτι, αλλά και για …μουσική σκηνή!

Η Μάρω Μαρκέλλου είναι μια νέα τραγουδοποιός,
με έναν δίσκο σε κυκλοφορία
(«κορίτσι για σπίτι» lyra 2008, σε παραγωγή Φοίβου Δεληβοριά)
και τον δεύτερο να αναμένεται στα Δισκοπωλεία τον Σεπτέμβρη.


Έχει συνεργαστεί με καλλιτέχνες όπως ο Φοίβος Δεληβοριάς,
Διονύσης Σαββόπουλος, Πάνος Μουζουράκης,
Γιώργος Χατζηπαύλου, Joanna Drigo και άλλους.
Έχει συμμετάσχει και ως guest στην τηλεοπτική σειρά
του Alpha «υπέροχα πλάσματα» υποκρινόμενη τον εαυτό της.
Την Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου θα ανέβει στην σκηνή της Nueva Trova
για μια -και- μοναδική εμφάνιση,
για μια ιδιαίτερη κιθαροβραδιά,
για πρώτη φορά μόνη με την κιθάρα της,
ενώ δεν θα λείψουν οι εκπλήξεις:
Φίλοι μουσικοί και αναπάντεχοι guests!
Τραγούδια δικά της, ξένα, χορευτικά, μεθυσμένα,
όλα σ’ένα και μία για όλους!
Nueva Trova Aθηνάς και Βλαχάβα 9, Μοναστηράκι...
http://www.palo.gr

METAL HAMMER GREECE NEWS


Το τεύχος Σεπτεμβρίου του Metal Hammer μπαίνει δυναμικά στη νέα μεταλλική σεζόν.


Οι «σχοινοβάτες» του progressive metal, Dream Theater, επιστρέφουν με νέο album (“A Dramatic Turn Of Events”) και το Metal Hammer αρπάζει την ευκαιρία να μιλήσει με τον ηγέτη και κιθαρίστα του συγκροτήματος, John Petrucci, για όλα εκείνα τα γεγονότα που επηρέασαν καταλυτικά τον χαρακτήρα και την πορεία της μπάντας. Να είστε βέβαιοι ότι έπειτα από τόσες «περιπέτειες» που είχαν οι Dream Theater, o προικισμένος κιθαρίστας τους είχε πολλά να μας εξομολογηθεί. Διαβάστε και θα καταλάβετε.

Άλλη μια μεγάλη επιστροφή σηματοδοτεί και η κυκλοφορία του νέου album των Anthrax, “Worship Music”. O Scott Ian δηλώνει ενθουσιασμένος και αισιόδοξος και καλεί όλο τον metal πλανήτη να… λατρέψει τη μουσική!

Cliff Burton. Αυτό τον Σεπτέμβρη συμπληρώνονται 25 χρόνια από τότε που έφυγε πολύ πρόωρα από τη ζωή ο μπασίστας θρύλος των Metallica, ο οποίος ήταν συγχρόνως ένας από τους λαμπρότερους μουσικούς που υπηρέτησαν το σύνολο του Heavy Metal σύμπαντος. Με αφορμή αυτή την εξαιρετικά θλιβερή επέτειο, ερευνούμε σε βάθος την σύντομη μεν αλλά και τόσο καταλυτική διαδρομή του αδικοχαμένου μπασίστα των Metallica και στο παρών τεύχος μπορείτε να διαβάσετε μια λεπτομερή καταγραφή της πορείας του. Για εμάς, δια μέσω των όσων σπουδαίων πρόλαβε να μας προσφέρει, ο Cliff Burton θα είναι πάντα παρών και Αθάνατος!

Στο νέο τεύχος του Metal Hammer επανακάμπτει δριμύτερο το αφιέρωμα "File Under...". Αυτή τη φορά, οι προβολείς στρέφονται πάνω στο ευρωπαϊκό Power Metal. Από τα απολύτως κλασσικά έως τα… ξεχασμένα διαμάντια, επιχειρούμε μια σφαιρική ανάλυση του ιδιώματος, ανεβάζοντας ταχύτητα και επιστρατεύοντας… power metal riffs και μελωδίες από συγκροτήματα που έχουν Ευρωπαϊκή καταγωγή!

Επίσης, στο νέο τεύχος Σεπτεμβρίου, ο οξυδερκής Tobias Sammet μιλάει για το νέο album των Edguy, “Age Of The Joker”, ενώ ο Warrel Dane εκπροσωπώντας αυτή τη φορά τους Sanctuary μιλάει για το reunion της μπάντας, για όσα συνέβησαν στο παρελθόν αλλά και για όσα πρόκειται να συμβούν στο μέλλον. Κουβεντιάζουμε με τον αγαπητό σε όλους Jim Matheos, ο οποίος επανέρχεται με νέα δουλειά (“Sympathetic Resonance”) ενώνοντας δυνάμεις με έναν παλιό γνώριμο, τον John Arch, ενώ οι Unearth επιστρατεύουν την γνωστή υπηρεσία Skype για να μας μιλήσουν για το νέο τους album “Darkness In The Light”.

Οι θρυλικοί Cathedral ετοιμάζονται για τα τελευταία live shows της καριέρας τους και ο αδιαφιλονίκητος ηγέτης τους, Lee Dorian, παρουσιάζει τα σχέδιά του για το άμεσο μέλλον, ενώ δεν διστάζει να αξιολογήσει το παρελθόν. Ο Daniel Gildenlöw αναλύει την κατάσταση στους Pain of Salvation και εξηγεί τη σχέση του με τον όρο “progressive metal”. Ο Steven “Lips” Kudlow επιβεβαιώνει το πείσμα του συγκροτήματος, απολαμβάνει τη «δεύτερη ευκαιρία» που τους δόθηκε και μας μιλά για το νέο δίσκο των Anvil με τον σημαδιακό τίτλο “Juggernaut of Justice”.

Τέλος, ο Rich Mullins των Karma To Burn παίρνει το λόγο και μιλά για το νέο πόνημα του συγκροτήματος “V”, ενώ ο αιώνιος έφηβος Sebastian Bach επανέρχεται με το “Kicking And Screaming” δίνοντας μας όλες της πληροφορίες σχετικά με τη σόλο καριέρα του και την προσωπική του ζωή.

Νομίζετε ότι τελειώσαμε;! Φυσικά όχι! Στο νέο πολύ «πλούσιο» σε ύλη τεύχος Σεπτεμβρίου του Metal Hammer επανέρχεται δριμύτερο, μετά από τις καλοκαιρινές του διακοπές, το Horror, με τους αμερικάνους Chimaira να υπερασπίζονται τα κεκτημένα τους μέσα από το νέο τους album “The Age of Hell”. Το super group του extreme metal Lock Up επιστρέφει με νέο δυναμίτη και ο κιθαρίστας Anton Reisenegger αναλαμβάνει ρόλο βομβιστή. Οι «δικοί μας» Aenaon μας εντυπωσιάζουν με το ντεμπούτο full length album τους, οι Bloodbath των Åkerfeldt, Nyström και Axenrot επιστρατεύουν το αιματοβαμμένο death metal χιούμορ τους, ενώ ο κιθαρίστας Bart Hennephof των Ολλανδών Textures μας μιλάει για τη νέα χρυσή περίοδο που ξεκινά για τη μπάντα. Τέλος, το Horror υποκλίνεται στους Πολωνούς Decapitated και ο κιθαρίστας του συγκροτήματος Vogg περιγράφει το νέου τους δημιούργημα που ακούει στον τίτλο “Carnival Is Forever”.

Όπως πάντα, στο τεύχος Σεπτεμβρίου του Metal Hammer θα βρείτε πλούσια δισκοκριτική καθώς και ανταποκρίσεις από συναυλίες (Dream Theater, Bon Jovi, Graspop Festival κ.α.) και φυσικά τη super αφίσα που αυτό το μήνα φιλοξενεί στη μία της όψη το θρύλο των Metallica, Cliff Burton και στην άλλη όψη το εκπληκτικό The Wall live του Roger Waters στη χώρα μας.

Καλή ανάγνωση και καλή νέα σεζόν να έχετε metalheads ! ! !

VENUS IN FURS-VELVET UNDERGROUND

I am tired, I am weary I could sleep for a thousand years A thousand dreams that would awake me Different colors made of tears

auto t kommati panta mou askouse mia paraxeni aisthisi!! ekeino to paraxeno sunaisthima pou sunantame sunithws stous efialtes mas...... trehoume m oli mas ti dunami na xefugoume apo kati pou enw den theloume n apoxwristoume me tipota palevoume me nuhia k me dontia n apagkistrwthoume ap auto.......k oso k an trehoume san kati na mas travaei pisw ekei ap opou xekinisame!!! einai o rithmos tou k i sunehis roi t logou pou mou dinei tin aisthisi pws trehw n fugw makrua apo kati pou den thelw na xasw..........me ta podia les k einai karfwmena sti gi k tn anasa kommeni ap tin agwnia............na trehw xwris na mporw na kanw vima!!se mia methi paraxeni........tholi .........na prospathw n vgw st fws ...ena fws pou den antehoun t matia mou k pou kata vathos to sihainomai!!!!!!!!!!!!!!
Shiny, shiny, shiny boots of leather
Whiplash girlchild in the dark
Comes in bells, your servant, don't forsake him
Strike, dear mistress, and cure his heart

Downy sins of streetlight fancies
Chase the costumes she shall wear
Ermine furs adorn the imperious
Severin, Severin awaits you there

I am tired, I am weary
I could sleep for a thousand years
A thousand dreams that would awake me
Different colors made of tears

Kiss the boot of shiny, shiny leather
Shiny leather in the dark
Tongue of thongs, the belt that does await you
Strike, dear mistress, and cure his heart

Severin, Severin, speak so slightly
Severin, down on your bended knee
Taste the whip, in love not given lightly
Taste the whip, now plead for me

I am tired, I am weary
I could sleep for a thousand years
A thousand dreams that would awake me
Different colors made of tears

Shiny, shiny, shiny boots of leather
Whiplash girlchild in the dark
Severin, your servant comes in bells, please don't forsake him
Strike, dear mistress, and cure his heart

Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου 2011

ROCK TΑΞΙΔΙΑ ΣΤΟ ΦΑΛΗΡΙΚΟ ΟΡΜΟ ΜΕ ΒΑΡΚΑ ΤΗΝ ΠΟΙΗΣΗ (ΚΑΛΕΣΜΑ ΤΕΧΝΗΣ 2011)

η σπουδαιοτερη βραδια τεχνης του 2011
100 thousand poets for change
ROCK TRAVELS AT FALIRIC BIGHT BY POETRY'S BOAT
ROCK Ταξιδια στο Φαληρικο Ορμο με Βαρκα την Ποιηση
18 Σεπτεμβριου 2011 - Βεακειο Θεατρο Πειραια
Λ. Προφ. Ηλια - Καστελλα - Πειραιας ωρα 20:00

ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ

ΕΙΡΗΝΗ
100 Thousand Poets for Change
Ομιλος για την UNESCO Πειραιως και Νησων
Rock Ταξιδια στο Φαληρικο Ορμο με Βαρκα την Ποιηση
Ζωγραφοι για την Ειρηνη
Live Ζωγραφικη
Live -acrodance- Χορος
Θεατρο
3 group (Rock + Rock 'n' Roll)

στην εποχή της παγκόσμιας κρίσης της τεχνητής και συνειδητής προσπάθειας καταρράκωσης των ανθρωπίνων ιδεωδών της άκομψης επίθεσης σε ό,τι όμορφο και βιώσιμο της εποχής που μετράει ενοχές και αθροίζει χρήμα στις τσέπες ανεγκέφαλων θησαυρο-κυνηγών υπάρχουν οι άλλοι οι τρελοί οι ταξιδευτές της σκέψης οι άνθρωποι που όλα τους τα χρόνια τα αφιέρωσαν στο όραμα στο όνειρο σ’ αυτή καθ’ αυτή την ουσία των πραγμάτων…

Μπροστά στη μαυρίλα τα χρώματα των ζωγράφων
μπροστά στο άκομψο τα γλυπτά των καλλιτεχνών
μπροστά στην παγκόσμια ακινησία οι δημιουργοί του χορού
μπροστά στη γενικότερη αφωνία το τραγούδι και οι άνθρωποί του…
Μπροστά…
100.000 Ποιητές καλούν τον Πλανήτη σε μία ρυθμική αρμονική ακαταστασία…
Βγάζουν το λήθαργο που σκέπασε με το βαρύ του πέπλο την ανθρωπότητα…
Τώρα…
και ζητάνε βοήθεια…
όλοι μαζί πιο γρήγορα
πιο αποτελεσματικά…
100.000 Ποιητές και πόσα εκατομμύρια ανθρώπων των τεχνών
δημιουργών (πρωτογενών και μη)
ακούμπησαν ήδη το χέρι τους στο τράβηγμα του πέπλου…
ΟΧΙ Η ΖΩΗ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΑΥΡΗ
ΕΧΕΙ ΡΥΘΜΟ ΚΑΙ ΜΕΛΟΣ
ΕΧΕΙ ΧΡΩΜΑ ΣΧΗΜΑ ΗΧΟ
ΕΧΕΙ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ…
ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΑΠΟ ΠΑΝΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΑΠΟ ΠΑΝΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΑΠΟ ΠΑΝΤΟΥ…
ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΠΑΤΑ ΕΔΩ

Σαν Σήμερα...18 Σεπτεμβρίου

1951 Ο Αμερικανός μπασίστας και τραγουδοποιός Dee Dee Ramone (Douglas Glenn Colvin 1951-2002) γεννήθηκε στο Fort Lee της Virginia. Είναι γνωστός από την συμμετοχή του στο Punk-Rock συγκρότημα The Ramones όπου ήταν μέλος από το σχηματισμό τους το 1974 έως το 1989. Ήταν μέλος της συγγραφικής ομάδας και συχνά τραγουδούσε. Είχε γράψει τους στίχους σε τραγούδια όπως "53rd & 3rd", "Commando", "Rockaway Beach", "Poison Heart" κ.α. Το 1989 άφησε το γκρουπ για να ακολουθήσει μια πολύ σύντομη καριέρα, σαν hip hop καλλιτέχνης με το όνομα Dee Dee King. Γρήγορα επέστρεψε στην Punk-Rock και ηχογράφησε τρία σόλο άλμπουμ που τραγούδια τους αργότερα ηχογραφήθηκαν και από τους Ramones. Αποσύρθηκε από τη ενεργό δράση το 1996.

1970 Ίσως ο μεγαλύτερος κιθαρίστας όλων των εποχών, ο Αμερικανός τραγουδιστής, τραγουδοποιός και κιθαρίστας Jimi Hendrix (Johnny Allen Hendricks 1942-1970) απεβίωσε σε ηλικία 27 ετών (Club 27) από υπερβολική δόση ναρκωτικών στο διαμέρισμά του στο Kensington του Λονδίνου. Το όνομα του γράφτηκε στο Rock and Roll Hall of Fame το 1991 ενώ το 1992 τιμήθηκε με το βραβείο Grammy "Lifetime Achievement" για την συνολική του προσφορά στην μουσική. Η μουσική του επηρεάστηκε από μεγάλους καλλιτέχνες όπως οι B.B. King, Muddy Waters, Howlin' Wolf, Albert King αλλά προσθέτοντας Funk, Jazz και World στοιχεία διαμόρφωσε ένα δικό του μοναδικό στυλ. Το 2003 στην λίστα του περιοδικού Rolling Stone, "The 100 Greatest Guitarists of All Time", βρέθηκε επάξια στην πρώτη θέση. Θεωρείται πως ανέβασε την Blues μουσική ένα επίπεδο πάνω ενώ βοήθησε να ανοίξει ο δρόμος για την Hard Rock και Heavy Metal. Σε ψηφοφορία για τα καλύτερα κιθαριστικά σόλο όλων των εποχών του περιοδικού Guitar World, έξι από τα σόλο του βρέθηκαν στην τελική λίστα και αφορούσαν τραγούδια όπως "All Along the Watchtower" (Νο5), "Little Wing" (Νο18), "Purple Haze" (Νο70) κ.α.

1976 Οι Boston κυκλοφορούν το single "More Than A Feeling". Το τραγούδι ήταν μέρος του ομώνυμου άλμπουμ τους, το οποίο είχε κυκλοφορήσει 25 Ιουλίου στην Αμερική. Λίγο αργότερα θα ανέβει μέχρι την πέμπτη θέση του Billboard Hot 100 και θα γίνει ένα από τα πιο αναγνωρίσιμα τραγούδια τους.

1983 Οι KISS εμφανίζονται για πρώτη φορά χωρίς τα κουστούμια τους και το χαρακτηριστικό make-up τους στο MTV, στα πλαίσια της προώθησης του άλμπουμ τους "Lick It Up".

1997 Οι The Rolling Stones εμφανίζονται στο Double Door Club του Chicago. Η παράσταση είναι κάτι σαν πρόβα για την περιοδεία τους Bridges to Babylon που είχε αρχίσει στις 9 Σεπτεμβρίου στο Toronto του Canada. Μεταξύ του κοινού βρίσκεται και ο τραγουδιστής των The Smashing Pumpkins, Billy Corgan, ο οποίος πλήρωσε επτά δολάρια για το εισιτήριο μαζί με τους υπόλοιπους θαυμαστές του συγκροτήματος...