ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ - ROCK - ROCK NEW'S

ΣΤΗΛΕ e-mail: spacefm@gmail.com

ΚΛΙΚΑΡΑΝ--> <--ΑΤΟΜΑ. ROCK NEW'S - ΣΕ ΜΙΑ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΜΑΣ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΟΥΜΕ ΝΕΟΥΣ ΤΡΑΓΟΥΔΙΣΤΕΣ ΚΑΙ GROUP ΣΑΣ ΠΡΟΣΚΑΛΟΥΜΕ ΟΣΟΙ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΑΝΑΡΤΗΣΟΥΜΕ ΣΤΟ SITE ΜΑΣ ΣΥΝΑΥΛΙΕΣ ΚΑΙ EVENT'S

Πέμπτη 4 Μαρτίου 2010

Σαν Σήμερα...4 Μαρτίου

4 Μαρτίου 1950 Ο κιθαρίστας, τραγουδιστής και ιδρυτικό μέλος των ZZ Top, Billy Gibbons, γεννήθηκε στο Houston των ΗΠΑ. Λανθασμένα πολλές φορές σαν ημέρα γέννησης του αναφέρεται η 16η Δεκεμβρίου. Με την πρώτη του μπάντα, The Moving Sidewalks, άνοιγε τις συναυλίες των The Jimi Hendrix Experience στην πρώτη τους περιοδεία στην Αμερική. Το 1969 δημιούργησε τους ZZ Top με τον Dusty Hill στα φωνητικά και το μπάσο και τον Frank Beard στα ντραμς. Το 2004, το όνομα του γράφτηκε με αυτό των ZZ Top στο Rock and Roll Hall of Fame. Μεγάλες επιτυχίες του συγκροτήματος: "Blue Jean Blues", "Tush", "La Grange", "Gimme All Your Lovin'", "Sharp Dressed Man", κ.α.

4 Μαρτίου 1963 Ο πρώην μπασίστας των Metallica, Jason Newsted, γεννήθηκε στο Battle Creek του Michigan. Πήρε τη θέση του στο συγκρότημα, τον Σεπτέμβριο του 1986, μετά τον θάνατο του μπασίστα Cliff Burton. Τον Ιανουάριο του 2001 έφυγε από τους Metallica και ένα χρόνο αργότερα, ενσωματώθηκε στο Καναδικό thrash metal συγκρότημα Voivod. Αντικατέστησε τον Robert Trujillo στην μπάντα του Ozzy Osbourne, το 2003, αλλά η συνεργασία δεν κράτησε πάνω από ένα χρόνο. Το 2006 τραυμάτισε τα χέρι του και μετά από ένα χρόνο αποχή επανήλθε στην ενεργό δράση.

4 Μαρτίου 1986 Μετά από μια συναυλία του συγκροτήματος The Band στην Florida, αυτοκτονεί ο πιανίστας του σχήματος Richard Manuel. Κατά τη διάρκεια μιας συνηθισμένης συζήτησης στο σαλόνι του ξενοδοχείου Quality Inn, με τα υπόλοιπα μέλη των The Band, ο Manuel ζήτησε να ανέβει στο δωμάτιο του όπου είχε ξεχάσει κάτι. Κρεμάστηκε αφού πρώτα ήπιε ένα μπουκάλι Grand Marnier. Το πτώμα ανακάλυψε, το επόμενο πρωί, η γυναίκα του.

4 Μαρτίου 1967 Στην No1 θέση του US Billboard Hot 100 (singles) είναι οι The Rolling Stones με το τραγούδι "Ruby Tuesday". Το τραγούδι βρίσκεται στην β’ πλευρά του single "Let's Spend the Night Together", το οποίο οι περισσότεροι σταθμοί δεν αναμεταδίδουν διότι θεωρούν πως έχει σεξουαλικά υπονοούμενα. Στη θέση Νο2 ακολουθούν οι The Supremes με το τραγούδι "Love Is Here And Now You're Gone".

4 Μαρτίου 2003Κυκλοφορεί το πρώτο άλμπουμ του Αμερικανικού συγκροτήματος Evanescence, με τίτλο "Fallen". Είναι το πιο πετυχημένο άλμπουμ τους μέχρι σήμερα με πωλήσεις που έχουν ξεπεράσει τα 7 εκατομμύρια αντίτυπα. Το 2004, στα 46α Grammy Awards, κέρδισε 2 βραβεία: "Best New Artist" και "Best Hard Rock Performance". Δημοφιλή τραγούδια του άλμπουμ: "Bring Me to Life", "My Immortal", "Going Under".

Πηγή: http://www.musicdiary.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου