ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ - ROCK - ROCK NEW'S

ΣΤΗΛΕ e-mail: spacefm@gmail.com

ΚΛΙΚΑΡΑΝ--> <--ΑΤΟΜΑ. ROCK NEW'S - ΣΕ ΜΙΑ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΜΑΣ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΟΥΜΕ ΝΕΟΥΣ ΤΡΑΓΟΥΔΙΣΤΕΣ ΚΑΙ GROUP ΣΑΣ ΠΡΟΣΚΑΛΟΥΜΕ ΟΣΟΙ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΑΝΑΡΤΗΣΟΥΜΕ ΣΤΟ SITE ΜΑΣ ΣΥΝΑΥΛΙΕΣ ΚΑΙ EVENT'S

Σάββατο 6 Μαρτίου 2010

Ιστορική επανακυκλοφορία των Rolling Stones

Οι Rolling Stones αποκαλύπτουν παλιές άγνωστες μουσικές στιγμές τους. Θα επανακυκλοφορήσουν το ιστορικό album "Exile on Main Street" με bonus 10 ακυκλοφόρητα τραγούδια. Το Exile on Main Street θεωρείται ένα από τα album που στιγμάτισαν τους Rolling Stones ενώ βρίσκεται στις πρώτες θέσεις σε πωλήσεις από τον κατάλογο τους.
Ένα από τα καλύτερα album τους αλλά και ένα από τα σημαντικότερα album στην ιστορία του Rock N Roll, το "Exile in Main Street" θα επανακυκλοφορήσει με την προσθήκη δέκα ακυκλοφόρητων τραγουδιών στις 17 Μαΐου. Τα τραγούδια αυτά γράφτηκαν και ηχογραφήθηκαν την περίοδο 1968-1972 ωστόσο μέχρι σήμερα δεν έχουν κυκλοφορήσει σε καμία δισκογραφική τους δουλειά.


Αν και έχουν περάσει πάνω από 3 δεκαετίες από την αρχική ημερομηνία κυκλοφορίας του το συγκεκριμένο album έχει μπολιάσει πολλές γενιές με το στίγμα του Rock N Roll ενώ οι top μουσικοί της εποχής (Mick Taylor, Dr. John, Billy Preston, Nicky Hopkins), είχαν συμμετάσχει στις ηχογραφήσεις μαζί με τους Stones. Τα 10 ακυκλοφόρητα τραγούδια βρέθηκαν ενώ ο Keith και ο Mick δούλευαν απλώς για το re-issue του album. Τίτλοι τραγουδιών όπως “Plundered My Soul,” “Dancing in the Light", “Following the River” και “Pass The Wine” ανήκουν σε μερικά από αυτά έχοντας υποστεί την απαραίτητη επεξεργασία μένοντας, όμως, στο πνεύμα του πρωτοηχογραφημένου album το 1972. Επίσης στο Bonus cd περιέχονται διαφορετικές εκτελέσεις των “Soul Survivor” και “Loving Cup” ηχογραφημένες το 1972.
Παράλληλα θα παιχτεί στο BBC ένα νέο ντοκιμαντέρ με τίτλο “Stones in Exile” σε παραγωγή του βραβευμένου με Oscar John Battsek ,ενώ την σκηνοθεσία την έχει αναλάβει ο Stephen Kijak. Το ντοκιμαντέρ θα περιέχει υλικό αρχείου που επίσης δεν έχει δειχτεί ξανά έως τώρα από την περίοδο των ηχογραφήσεων καθώς και συνεντεύξεις των μελών της μπάντας όπως και συζητήσεις αναμεταξύ τους για το ποιος καλλιτέχνης τούς έχει επηρεάσει περισσότερο.

Το "Exile on Main Street" ηχογραφήθηκε σε διάφορα μέρη όπως: Olympic Studios του Λονδίνου, στο σπίτι του Keith Richards στο Nellcote της Γαλλίας ενώ οι τελικές ρυθμίσεις πήραν μέρος στο Los Angeles απ' όπου και εμπνεύστηκαν τον τίτλο του album. Οι ιστορίες και οι φήμες κατά την διάρκεια των ηχογραφήσεων δημιούργησε το απαραίτητο “buzz” πριν την επίσημη κυκλοφορία, γεγονός που επηρέασε και στιγμάτισε τις κοινωνικοπολιτικές εξελίξεις στα τέλη των `60s και αρχές των `70s.

ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ ΣΤΙΣ 18 ΜΑΪΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ UNIVERSAL MUSIC

Τι λένε τα σημαντικότερα μουσικά media για την επανέκδοση του "Exile On Main St"


Rolling Stone US
Daily Mail UK

NME

Classic Rock Magazine

Mojo Magazine

Gibson Guitars

Variety

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου