ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ - ROCK - ROCK NEW'S

ΣΤΗΛΕ e-mail: spacefm@gmail.com

ΚΛΙΚΑΡΑΝ--> <--ΑΤΟΜΑ. ROCK NEW'S - ΣΕ ΜΙΑ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΜΑΣ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΟΥΜΕ ΝΕΟΥΣ ΤΡΑΓΟΥΔΙΣΤΕΣ ΚΑΙ GROUP ΣΑΣ ΠΡΟΣΚΑΛΟΥΜΕ ΟΣΟΙ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΑΝΑΡΤΗΣΟΥΜΕ ΣΤΟ SITE ΜΑΣ ΣΥΝΑΥΛΙΕΣ ΚΑΙ EVENT'S

Παρασκευή 23 Οκτωβρίου 2009

Infant Noise @ Μουσικό Καφενείο

Βασισμένοι στα ποιήματα του Άγγλου ποιητή William Blake,αλλά και άλλων ομότεχνών του, πέντε μουσικοί αυτοσχεδιάζουν, δημιουργώντας μια ρομαντική ατμόσφαιρα που τοποθετείται όμως αισθητικά στο σήμερα. Μοναδικό τους αίτημα να αναδείξουν, μέσα από τη μουσική, τη διαχρονικότητα του ποιητικού λόγου.
τραγούδι: Νατάσα Μαράντου
πιάνο: Μάριος Κωστάκης
τσέλo: Σταύρος Παργινός
φλάουτο: Στεφανία Κατσαρού
τύμπανα: Θοδωρής Παπαστάθης

Έναρξη:
Σάββατο, 24 Οκτωβρίου 2009 στις 10:30 μ.μ.
Τοποθεσία:
Μουσικό Καφενείο
Οδός:
Πατησίων & Τήνου 12

Έχει και η Ελλάδα τους ΖΖ Τop της

Κιθάρες, ηλεκτρισμός και southern rock.
Οι Έλληνες ΖΖ Τοp υποδέχονται το θρυλικό γκρουπ και ανεβάζουν την ένταση της εγχώριας σκηνής «Μυρίζει» Νότος, ουίσκι και ηλεκτρικός πυρετός. Ο μπάρμαν έχει ιδρώσει και οι κιθάρες βουίζουν σαν να κυνηγάνε να πιάσουν τους στίχους που ξέφυγαν. Κλασικό σκηνικό κλασικού ροκ με σαφείς «νότιες» προεκτάσεις. Και ενώ οι θρυλικοί ΖΖ Τop, από τους πρωτομάστορες του είδους, βρίσκονται ήδη στον δρόμο προς Αθήνα για την πρώτη συναυλία τους στα μέρη μας, η εγχώρια σκηνή καλά κρατεί και οι Έλληνες ρόκερ ανεμίζουν τις σημαίες τους.
Του Νότου φυσικά.
Τους πετυχαίνω στον δρόμο για Σόφια. Οι Αθηναίοι «Νότιοι» Down & Οut κατευθύνονται βόρεια για να συναντήσουν την μπάντα των γενειοφόρων. «Θα ανοίξουμε για τους ΖΖ Τop στο Ακαντέμικ Στάντιουμ στη Σόφια και αμέσως στο FΥRΟΜ και μετά κολλητά φεύγουμε για Ιρλανδία για τρεις συναυλίες στο Guinness Jazz Festival», λένε οι Down & Οut, δηλαδή ο Βoogieman (κιθάρα), o Little Τonnie (ντραμς) και ο Virgil (μπάσο), με φανερή περηφάνια, καθώς οι ΖΖ Τop φιγουράρουν πρώτοι στις δικές τους επιρροές. Τα παιδιά από το Μπραχάμι είναι της ίδιας άποψης των Skynyrd, ότι «home is where the heart is» (σπίτι είναι όπου είναι η καρδιά) και αυτό που κάνουν είναι να αφήνουν τις εμπνεύσεις ελεύθερες να τους οδηγούν στις μουσικές τους. Αν κάποιοι αναρωτιούνται πώς είναι δυνατόν αμερικάνικο southern rock να ευδοκιμεί στα νότια προάστια της Αθήνας, δεν έχει παρά να δει τους Down & Οut λάιβ στη σκηνή. Είναι the real thing και το καταλαβαίνεις με το που ακουμπήσουν τα δάχτυλα στις χορδές της κιθάρας.
Το southern rock έχει παράδοση στο ελληνικό κοινό, γιατί πολύ κοντά στις ρίζες του ροκ εν ρολ και των μπλουζ καθώς είναι, ηχεί οικείο και δυνατό. Ο δρόμος, η περιπέτεια και το ροκ εν ρολ λάιφσταϊλ φτιάχνουν ένα πολύ δελεαστικό πακέτο, που αν η μπάντα που παίζει στη σκηνή «το έχει», η χημεία λειτουργεί με τον καλύτερο τρόπο.
Κομβικό σημείο για την ελληνική σκηνή και «καυτό» σημείο συνάντησης για φαν, συγκροτήματα και απλούς ακροατές, είναι τo σάιτ www. southernrock.gr. «Είναι ένας τόπος», λένε οι δημιουργοί του, «όπου μοιραζόμαστε με τους φίλους μας γνώση, απόψεις, εμπειρίες, ειδήσεις και άλλα. Και όσοι συμμετέχουν σε αυτό είναι άνθρωποι με διαφορετικές ηλικίες, επαγγέλματα και απόψεις, αλλά με κοινή αναφορά την αγάπη τους για αυτήν τη μουσική».
ΙΝFΟ
Οι ΖΖ Τοp το Σάββατο στο Κλειστό Παλαιού Φαλήρου (Τae Κwon Do) Εισιτήρια 50 ευρώ (προπώληση), 55 (ταμείο). Τηλ. 210-7234.567
«Με το μαντίλι α λα Σπρίνγκστιν»
Οι Skelters βρίσκονται στη Θεσσαλονίκη και από εκεί πρόκειται να κατέβουν στο Φάληρο για να παίξουν στην αθηναϊκή συναυλία των ΖΖ Τop σαν αυθεντικό ροκ εν ρολ συγκρότημα που είναι. «Προτιμάμε ακριβώς αυτό, αν είναι να περιγράψουμε τη μουσική που παίζουμε: ροκ εν ρολ, με την πιο πλατιά έννοια του όρου», λέει ο Άγγελος στο τηλέφωνο, ο οποίος μαζί με τον αδελφό του, Δανιήλ Χαραβιτσίδη, έφτιαξαν το συγκρότημα εδώ και μερικά χρόνια. «Θυμάμαι πολύ χαρακτηριστικά τον εαυτό μου μικρό να έχω δει τον Μπρους Σπρίνγκστιν και να έχω ενθουσιαστεί και μετά να δένω κι εγώ το μαντίλι και να κάνω πως παίζω μουσική σαν τον Μπρους». Οι Skelters έχουν επηρεαστεί πολύ από Βeatles και U2- παίζουν άλλωστε τα τραγούδια τους. Όλες σχεδόν τις επιρροές τους τις συνδύασαν στο πρώτο δισκογραφικό τους βήμα, που κυκλοφορεί εκεί έξω- «Εxplain Τo Μe», ο τίτλος - και είναι αφιερωμένο στον ήρωά τους Τζον Λένον.
Πώς οι ΖΖ έγιναν Τop
● Είναι τρεις: Ο Βilly Gibbons, o Dusty Ηill και ο Frank Βeard (Βeard σημαίνει γένια και είναι ο μόνος χωρίς γενειάδα) ● Παίζουν ροκ, μπλουζ, κάντρι και southern rock πάνω απ΄ όλα ● Χιούμορ, γυναίκες, μηχανές και αυτοκίνητα- η άλλη όψη του ροκ εν ρολ τους ● Ο Κιθ Ρίτσαρντς τούς υποδέχτηκε στο Rock ΄n΄ Roll Ηall Οf Fame (2004)
● Μεγάλες επιτυχίες: «Sharp Dressed Μan», «Legs», «Gimme Αll Υour Lovin΄», «Cheap Sunglasses», «La Grange», «She Just Κilled Μe» ● Σχεδιάζουν κιθάρες, συλλέγουν vintage αμάξια, και υπογράφουν το ντιζάιν τους ● Είναι από τα αγαπημένα γκρουπ του Στίβεν Κινγκ και εμφανίζονται συχνά στις σελίδες του ● Το 1984 η Gillette τούς προσέφερε ένα εκατ. δολάρια για να ξυρίσουν τις γενειάδες τους. Αρνήθηκαν ● Με την Double Down Τour έρχονται για πρώτη φορά στην Ελλάδα
ΕΓΡΑΨΕ: Μαρίας Μαρκουλή

ΑΠΟΨΕ ΜΠΑΙΝΟΥΜΕ ΣΤΟ ΚΛΑΜΠ ΜΕ ΓΚΕΛ...

Έφτασε η ώρα το λεωφορείο να γκαζώσει άγρια...
Επιστρέφουμε στην εγγυημένα πιο δυναμική και ξεκαρδιστική πρεμιέρα που θα έχετε δει μέχρι σήμερα! Το πάρτι θα ανοίξουν οι ποπ/ροκ THE BANNED για να πάρει τη σκυτάλη ο γνωστός standup comedian ΓΙΩΡΓΟΣ ΧΑΤΖΗΠΑΥΛΟΥ.
O ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΑΒΒΙΔΑΚΗΣ με γνωστές επιτυχίες του και ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΧΑΤΖΟΠΟΥΛΟΣ (ο συνθέτης των 70.000 downloads) θα είναι εκεί για να ολοκληρώσουν την εορταστική γενεθλιακή εικόνα των KAY & THE SCHOOLDRIVERS...
Και εννοείται...
ότι σε όλα τα προηγούμενα θα σας παρουσιάσουμε τη νέα SCHOOLGIRL που αναμένεται να τινάξει τις αισθήσεις στον αέρα!
Μην το χάσετε για κανένα λόγο..
ps..
Όσοι δε φροντίσατε να μπείτε στη λίστα για να μπείτε στο κλαμπ...κάντε γκέλ!
GHOST HOUSE LIVE (NEW)
ΛΕΠΕΝΙΩΤΗ 26, ΨΥΡΡΗ - κοντά στη μεριά του ΘΗΣΕΙΟΥ...

Απο τις 30/10 και καθε Παρασκευη

Η ΤΡΙΤΗ ΕΠΟΧΗ θα εμφανιζεται καθε Παρασκευη στο ΤΖΑΖ bar. Καθε φορα την βραδυα θα την πλαισιωνουν φιλοι καλλιτεχνες απο καθε μορφη τεχνης, και μουσικα σχηματα απο σχεδον ολα τα γνωστα ειδη και ακουσματα.

Τοποθεσία:
Τατοιου 15 Κηφισια (εναντι σταθμου Η.Σ.Α.Π)

live kathe parskeui

sto gnosto steki sto pikermi kathe paraskeyi i Sasa Papalabrou o Giorgos Zervos kai o Alexios Antonopoulos se rock blues jazz latin ruthmous!
Sas parimenoume na ginoume mia megali parea kai na perasoume mazi yperoxes paraskeuiatikes vradies!!

Τοποθεσία:
leoforos marathonos 32 pikermi

LIVE@ BLUES MOBIL@ 23/10/09



Έναρξη:
Παρασκευή, 23 Οκτωβρίου 2009 στις 10:00 μ.μ.
Τοποθεσία:
"COFFEE ROOMS" ΛΑΓΚΑΔΑΣ

Τετάρτη 21 Οκτωβρίου 2009

Και δεύτερη μέρα οι Sonics στο Gagarin 205!

Όταν στις αρχές Μαϊου αποκαλύπταμε την επιβεβαίωση της εμφάνισης των θρυλικών Sonics στο Gagarin 205, προβλέπαμε «ιερό προσκύνημα και ταυτόχρονα ένα από τα καυτά βράδια του συναυλιακού χειμώνα». Το sold out, το θεωρούσαμε δεδομένο.
Με τα εισιτήρια της Παρασκευής 6 Νοεμβρίου να έχουν σχεδόν εξαντληθεί, αφού η είδηση του ερχομού των Sonics, των ζωντανών θρύλων του garage - punk, έχει σπείρει τον... πανικό στις τάξεις των φίλων του πραγματικού rock'n'roll στη χώρα μας, το Belle Vue & η Ramon Productions ανταποκρινόμενοι στην τεράστια ζήτηση - και προς αποφυγήν "ασφυκτικών" καταστάσεων - ανακοίνωσαν πως οι Sonics θα εμφανιστούν και δεύτερη βραδιά, το Σάββατο 7 Νοεμβρίου, στο Gagarin 205 Live Music Space!
Τα εισιτήρια έχουν ήδη κυκλοφορήσει και προπωλούνται, προς 30 ευρώ, μαζί με τα εναπομείναντα για την πρώτη βραδιά, στο Ticket House (Πανεπιστημίου 42), το Metropolis, το Public (Πλατεία Συντάγματος), τον Ιανό (Σταδίου 24), το Closer Alternative Bar (Ιπποκράτους 150) και το http://www.ticketpro.gr/ καθώς και στα Hobo Restaurant και Alobar, στη Λάρισα.
Ακόμη μπορείτε να κλείσετε τα εισιτήρια σας στο τηλέφωνο 6956904230 (09:00 - 21:00) ή με e-mail στη διεύθυνση bellevuesituation@yahoo.gr πληρώνοντας μέσω paypal στην διεύθυνση info@bellevuesituation.com
Στο ταμείο η τιμή θα είναι 35 ευρώ. Αν έχει μείνει εισιτήριο, πράγμα που φαίνεται μάλλον απίθανο, αφού ξέρουμε ήδη πολλούς που θα προμηθευτούν εισιτήρια ΚΑΙ για την δεύτερη συναυλία του θρυλικού garage συγκροτήματος στην Αθήνα πολύ σύντομα...
Παράλληλα ανακοινώθηκαν και τα groups που θα εμφανιστούν πριν τους Sonics στις δύο μαραθώνιες γκαραζοβραδιές:
Την Παρασκευή θα εμφανιστούν οι Teenheat από την Αθήνα, με βαθιά επιρροή από τους Sonics αλλά κι από όσους ακολούθησαν στα βήματά τους, οι Barbara Farmers από την Αιδηψό, που φέρνουν τα 60's στο σήμερα με τον πιο αγνό και αυθεντικό τρόπο, αλλά και οι Frantic V από τη Θεσσαλονίκη, που μόνο τα χρόνια που σέρνουν πίσω τους αποτελούν εγγύηση για το καλύτερο "ζέσταμα"!
Το Σάββατο θα εμφανιστούν οι Jacks, από τον Βόλο, και οι Αθηναίοι Yesterday's Thoughts (παλιές καραβάνες στα γνώριμα... λημέρια του Gagarin 205).
Την μουσική επιμέλεια και τα δύο βράδια θα επωμισθεί το DJ team του Belle Vue, όπως πάντα στις 45 στροφές!
Μετά το τέλος του show της Παρασκευής 6/11, θα ακολουθήσει party, με τα μέλη των Sonics παρόντα, στο Closer Alternative Bar (Ιπποκράτους 150 και Βατάτζη, Εξάρχεια). Στα decks θα βρίσκονται οι DJs του Belle Vue (με τα υπέροχα σαρανταπεντάρια τους), παρέα με τους resident DJs των Drink Syndicate. Μεγάλες στιγμές!

Το πρόγραμμα της πρώτης βραδιάς (6/11):
Doors Open 20:00
Belle Vue DJ Set 20:01
Teanheat live! 22:00
The Barbara Farmers live! 22:45
The Frantic V live! 23:30
The Sonics on stage 00:15
Το πρόγραμμα της δεύτερης βραδιάς (7/11):
Doors open 21:00
Belle Vue DJ Set 21:01
The Jacks live! 22:15
Yesterday's Thoughts 23:00
The Sonics on stage! 00:00

ΕΓΡΑΨΕ: Ηλίας Πυκνάδας

SUNNY SIDE OF THE RAZOR LEXICON PROJECT ΓΙΩΡΓΟΣ ΧΡΑΝΙΩΤΗΣ

SUNNY SIDE OF THE RAZORLEXICON PROJECT
ΓΙΩΡΓΟΣ ΧΡΑΝΙΩΤΗΣ
Από την Πέμπτη 22 Οκτωβρίου
& κάθε Πέμπτη
στο «Οξυγόνο Live»
Από Πέμπτη 22 Οκτωβρίου και κάθε Πέμπτη φιλοξενούνται στη σκηνή του οξυγόνου, οι Sunny Side of the Razor, οι Lexicon Project και ο Γιώργος Χρανιώτης.
Η αγαπημένη σε όλους μπάντα των Sunny Side Of The Razor με την γνωστή frontwoman, Σάννυ Χατζηαργύρη θα μας ξεσηκώσουν σε ένα πρόγραμμα αγγλόφωνου ροκ που συνδυάζει αρμονικά τους αναλογικούς ήχους με το ηχόχρωμα της ηλεκτρικής κιθάρας και δίνει ένα καλό δείγμα της αγγλόφωνης σκηνής του σήμερα.
Oι Lexicon Project υπόσχονται ένα πρόγραμμα δυνατό, με στοιχεία από τη βρετανική κιθαριστική μουσική, αναμειγμένη με τον ελληνικό λόγο και τραγούδια από τον πρώτο τους δίσκο που πρόκειται να κυκλοφορήσει στα τέλη Οκτωβρίου από τη Virus Music.
Ο Γιώργος Χρανιώτης, εδώ σε έναν ρόλο διαφορετικό , εκείνο του τραγουδιστή. Θα δοκιμαστεί σε τραγούδια ροκ, με έντονη τη θεατρικότητα της σκηνικής του παρουσίας.
Ώρα εισόδου: 22.30μ.μ – Είσοδος με ποτό: 15€
ΟΞΥΓΟΝΟ LIVE - Βούρβαχη και Κορυζή 4 - Τηλ.:210-9240740
Οργάνωση - παραγωγή: MUSICOM

Γιάννης Κυρατσός & Friends "Live"

Μετά από ένα καλοκαίρι με πολλές εμφανίσεις στη βόρεια Ελλάδα
(Aliakmonas Youth Festival, Κεραμωτή "Φεστιβάλ- Πλάι στο κύμα", Πτολεμαίδα, Καλλιθέα, Μουδανιά "Φεστιβάλ Θάλασσας" κ.α.),
ο Γιάννης Κυρατσός ξεκινάει τις χειμερινές του εμφανίσεις με ανανεωμένο πρόγραμμα και διάθεση!
Ελληνικά και ξένα ποπ-ροκ τραγούδια, αλλά και τραγούδια από το cd "Ο κόσμος είναι μικρός" που κυκλοφορεί εδώ και λίγους μήνες.
Πρώτη στάση του συγκροτήματος η ζωντανή σκηνή "Κόκκινο Βελούδο" την Παρασκευή 23 Οκτωβρίου και ώρα 22.30.
Οι "Friends" είναι οι: Βαγγέλης Παρασκευόπουλος (ηλεκτρική κιθάρα), Λάζαρος Πλιάμπας (τύμπανα), Φώτης Σαββίδης (μπάσο), Γιώργος Μπακής (πλήκτρα).

ΡΙΣΚΟ LIVE ΣΑΒΒΑΤΟ 24 & ΚΥΡΙΑΚΗ 25/10

ένα απίστευτο ΡΙΣΚΟ σ/κ έρχεται..
Σάββατο 24/10 @ LAZY club
Λ. Πεντέλης 1, Βριλήσσια
start time: 23.30
cost: 10e(περιλαμβάνεται κατανάλωση 5e)
&
Κυριακή 25/10 στο ανανεωμένο
GHOST house Λεπενιώτη 26, Ψυρρή
Start time: 22.00 (αυστηρά)
Free entrance
ΡΙΣΚΑΡΟΥΜΕ ΑΣΥΣΤΟΛΑ...
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΑΥΓΕΡΙΝΟΣ -ΚΙΘΑΡΕΣ/TΡΑΓΟΥΔΙ
ΚΩΣΤΑΣ ΣΤΑΜΑΤΑΚΗΣ - ΜΠΑΣΟ
ΓΙΩΡΓΟΣ ΔΕΛΛΗΣ - ΠΛΗΚΤΡΑ
ΦΩΤΗΣ ΧΑΛΚΙΑΣ -ΤΡΑΓΟΥΔΙ / ΚΡΟΥΣΤΑ
PETER ΧΑΡΑΛΑΜΠΙΔΗΣ –ΤΥΜΠΑΝΑ
Doretta Παναγοπούλου – Τραγούδι
Οδυσσέας Νικολόπουλος - Τραγούδι
join us..

CINEMA at ΑΝΟΔΟΣ STAGE // ΜΥΡΩΝΑΣ ΣΤΡΑΤΗΣ + PROFESSIONAL SINNERZ + KOMHΣ Χ

Η ομάδα του Cinema επιστρέφει δυναμικά, εγκαθίσταται στην Άνοδο φέτος δημιουργώντας ένα club που συνδυάζει ό,τι πιο φωτεινό και καινούργιο υπάρχει στο χώρο της εγχώριας και διεθνούς μουσικής σκηνής.
Η Άνοδος που πέρυσι πρωταγωνίστησε ως το πιο μοδάτο live club της πόλης, με την επιμέλεια της ομάδας του Cinema φέτος, μετατρέπεται σε ένα club που συνδυάζει τα θεματικά πάρτυ με το live.
Κάθε Τετάρτη και Πέμπτη R n B και House ρυθμοί από Έλληνες και ξένους djs, live acts και dancing shows.Κάθε Παρασκευή και Σάββατο το Cinema at Anodos Stage ανοίγει τις πόρτες του στο live.
Ο Μύρωνας Στρατής και οι Profesional sinnerz + Kόμης Χ , κατάφεραν φέτος να δημιουργήσουν τον πιο φρέσκο ήχο της πόλης, να μονοπωλήσουν με τα τραγούδια τους τα air play των ραδιοφωνικών σταθμών και των club, δημιουργώντας μετά από αρκετά χρόνια ένα καινούργιο μουσικό κύμα.
Το κοινό τους live set στα Mad awards έκλεψε την παράσταση και έδωσε δυνατά το στίγμα του καινούργιου.
H ζωντανή πλευρά της πόλης αυτή τη σεζόν κάθε Παρασκευή και Σάββατο βρίσκει της έκφραση της στο Cinema at Anodos Stage!
Eκεί θα χτυπά δυνατά ο ήχος της πόλης!
Cinema at ΑΝΟΔΟΣ STAGE
Πειραιώς 183 & Παλλάντος 38
Τηλ:210 3468100

Τρίτη 20 Οκτωβρίου 2009

"ΣΥΝΑΝΤΟΥΝ" ΤΟΝ ΜΑΝΟ ΧΑΤΖΙΔΑΚΙ

Ένα όνειρο πολλών χρόνων πραγματοποιεί αυτές τις μέρες στη σκηνή του Μετρό ο Λαυρέντης Μαχαιρίτσας: παρουσιάζει τη δική του εκδοχή για τον αγαπημένο του Μάνο Χατζιδάκι. Κυνικός, λυρικός κι επαναστάτης ο Μαχαιρίτσας νοσταλγεί τα τραγούδια και τη μουσική του Χατζιδάκι έχοντας μάλιστα μαζί του την καλύτερη παρέα δημιουργών:
Τον συνθέτη Νότη Μαυρουδή, έναν μουσικό που έχει συνδέσει όσο κανείς άλλος το όνομά του με τον ήχο της κιθάρας, την Αναστασία Μουτσάτσου, ξεχωριστή ερμηνεύτρια εξαίσιων τραγουδιών και τον μουσικό και κιθαρίστα Παναγιώτη Μάργαρη
Η εκλεκτική αυτή συντροφιά μουσικών ζωντανεύει ένα πρόγραμμα με ραχοκοκαλιά τη μουσική του αξέχαστου Μάνου και όλοι μαζί απογειώνουν τη σκηνή του Μετρό, ψηλά πάνω από τις αθηναϊκές ταράτσες, με καύσιμο το πάθος τους για τη μουσική.

Εκτός από μια βόλτα στα χωράφια της δικής του πλούσιας και γνώριμης δισκογραφίας ο Λαυρέντης Μαχαιρίτσας υπόσχεται μουσικά ταξίδια με τη βοήθεια της Αναστασίας Μουτσάτσου με διασκευές αγαπημένων τους κομματιών κι εκπλήξεις.
Μετά από μία καλοκαιρινή περιοδεία με εμφανίσεις σε όλη την Ελλάδα που έμειναν αξέχαστες η παρέα επιστρέφει στο Μετρό στις 26 Οκτωβρίου. Τον πρώτο λόγο έχουν και πάλι οι κλασικές κιθάρες, σε ένα πρόγραμμα που συμπεριλαμβάνει τα ποιήματα του Μάνου Χατζιδάκι που μελοποίησε ο Νότης Μαυρουδής στο άλμπουμ «Το παιδί της γης».
Η παρουσία του Παναγιώτη Μάργαρη, παρτενέρ του Νότη Μαυρουδή στους έξι δίσκους για ντουέτο κιθάρας Café de l’ art, ενισχύει τον πρωταγωνιστικό ρόλο της κιθάρας στον ήχο της παράστασης, ενώ ο Μάνος Αβαράκης εμπλουτίζει τα ηχοχρώματα με φυσαρμόνικες και φλογέρες.
Στη μουσική σκηνή Μετρό στις 26, 27 Οκτωβρίου και 2,3 Νοεμβρίου!
ΜΕΤΡΟ Τηλ. 210-6461980 / 210-6439089
Ώρα έναρξης 9.30 μμ

Οι Σουηδοί Caesars στην Αθήνα

Οι Caesars την Κυριακή 25 Οκτωβρίου στο Κύτταρο Live (Αχαρνών & Ηπείρου 48, Αθήνα)Do you want to really “jerk it out” for one night?... και πόσο μάλλον παρέα με τους δημιουργούς ενός από τα πιο εμπορικά κομμάτια των τελευταίων ετών! Οι Σουηδοί CAESARS, βραβευμένοι με Grammy στη χώρα τους για το καλύτερο album του 2002, έρχονται για πρώτη φορά στην Ελλάδα, έτοιμοι να μας απογειώσουν με ήχους από garage rock και power pop, σε μια βραδιά που θα μας θυμίσει κάτι από καλοκαίρι στην αρχή του χειμώνα…
Έχοντας ξεκινήσει την καριέρα τους στη μουσική σκηνή ήδη από το 1995, αρχικά ως Caesars Palace και Twelve Caesars και αργότερα με τη σημερινή ονομασία CAESARS, κατάφεραν να ακουστούν αρκετά από τα κομμάτια τους σε ταινίες, τηλεοπτικά shows και διαφημίσεις, όπως εκείνη του iPod της Apple με το πασίγνωστο hit “jerk it out”, κάτι που τους έκανε ευρέως γνωστούς σε Αμερική και Ευρώπη και τους ανέβασε στην κορυφή των charts.
Κάποιοι όμως είχαν την τύχη να ανακαλύψουν και τα υπόλοιπα υπέροχα τραγούδια που έχουν στο σύνολο της δισκογραφίας τους. 6 δίσκοι σε 12 χρόνια μουσικής παρουσίας εκ των οποίων οι περισσότεροι σε EMI και Virgin Records, top-10 singles και στις δυο πλευρές του Ατλαντικού, δεκάδες sold-out shows στα πιο σημαντικά club venues του κόσμου.
Φροντίστε λοιπόν να είσαστε στο ΚΥΤΤΑΡΟ live την Κυριακή στις 25 Οκτωβρίου για να μην μετανιώνετε μετά που δεν απογειωθήκατε με το χαρακτηριστικό riff του “It’s not the Fall that Hurts”, τη μελωδική μπασογραμμή του “Crackin’Up”, τα ψυχεδελικά synths’n’claps του “We Got to Leave”, την επιθετική μελαγχολία του “Spirit”, τα ανατριχιαστικά φωνητικά του “Sort it Out” και τόσα άλλα...
Λίγο πριν, οι TRAVEL MIND SYNDROME, με τη δική τους δυναμική on stage (όσοι τους έχουν δει live ξέρουν...), θα προετοιμάσουν το state of mind όλων μας, με υλικό και από το νέο τους album που θα κυκλοφορήσει, σε indie, pop rock μελωδίες που σε ταξιδεύουν...
Είσοδος:
€20 (περιορισμένες κρατήσεις στο http://caesarsath.eventbrite.com/ )
€25 προπώληση/ταμείο
Οι πόρτες ανοίγουν στις 20:30
Η συναυλία ξεκινάει στις 21:00
Σημεία προπώλησης:
Metropolis - Σε όλα τα καταστήματα της Αθήνας
Tickethouse - Πανεπιστημίου 42 (εντός στοάς),
AθήναΚύτταρο Live - Αχαρνών & Ηπείρου 48, Αθήνα

http://www.avopolis.gr

The (ultimate!) Sonics @Gagarin205

Το Belle Vue και η Ramon Productions έχουν την τιμή να παρουσιάσουν ίσως την μεγαλύτερη μπάντα που έχει περάσει ποτέ από την Ελλάδα. Οι θρυλικοί Sonics, από την Tacoma της Washington, το κορυφαίο garage punk group όλων των εποχών, η μπάντα που τάραξε τα νερά, όσο καμία άλλη, στην μουσική βιομηχανία στα μέσα των sixties, αυτοί που ανάγκασαν τους μουσικοκριτικούς να εφεύρουν το όρο “industrial punk”, θα βρίσκονται την Παρασκευή 6 και το Σάββατο 7 Νοεμβρίου Νοεμβρίου στην Αθήνα, στο Gagarin 205 Live Music Space, στο πλαίσιο του 5ου “Athenaeum Cave”, του ετήσιου mod / 60’s happening που πραγματοποιεί το Belle Vue!
Σημειώνουμε πως η δεύτερη ημερομηνία (Σάββατο 7/11) προστέθηκε πριν από λίγες ημέρες αφού τα εισιτήρια της πρώτης βραδιάς έχουν σχεδόν εξαντληθεί.
Πολλά λόγια για τους Sonics δεν χρειάζονται. Μόνο τους τίτλους των πιο γνωστών κομματιών τους να παραθέσεις και έχεις δώσει μια πολύ καλή ιδέα περί τίνος πρόκειται. Είναι το συγκρότημα που έγραψε το “Psycho”, το “Strychnine”, το “Cinderella”, το “The Witch”, το “Boss Hoss”, το “He’s Waitin”, το “Maintaining My Cool”, το “Shot Down”, “Dirty Old Man” και που έκανε γνωστά και άλλα κλασικά τραγούδια σαν το “Have Love Will Travel” και το “Louie Louie”.
Χωρίς αμφιβολία, πρόκειται για ένα από τα σημαντικότερα και επιδραστικότερα σύνολα στην ιστορία του rock’n’roll!
Εισιτήρια προπωλούνται, προς 30 ευρώ στο Ticket House (Πανεπιστημίου 42, εντός στοάς, Αθήνα / Τηλ: 210 3608366), το Metropolis, το Public (Πλατεία Συντάγματος). τον Ιανό (Σταδίου 24), το Closer Alternative Bar (Ιπποκράτους 150), μέσω internet στο http://www.ticketpro.gr/, καθώς και στα Hobo Restaurant και Alobar, στη Λάρισα.
Ακόμη μπορείτε να κλείσετε τα εισιτήρια σας στο τηλέφωνο 6956904230 (09:00 – 21:00) ή με e-mail στη διεύθυνση bellevuesituation@yahoo.gr πληρώνοντας μέσω paypal στην διεύθυνση info@bellevuesituation.com
Στο ταμείο η τιμή θα είναι 35 ευρώ. Αν έχει μείνει εισιτήριο, πράγμα που φαίνεται μάλλον απίθανο...

Η χαλαρότητα του Tom Petty

Ασχέτως αν η μπάντα που (από την αρχή σχεδόν της καριέρας και στο μεγαλύτερο μέρος της) τον συνοδεύει λέγονατι Heartbreakers ο ίδιος ο Tom Petty φαίνεται να είναι ένας άνθρωπος χαμηλών τόνων και με την ηρεμία στο (ελαφρώς πικρό ενίοτε είναι η αλήθεια) χαμόγελο του. Τι ίνδαλμα του ήταν και παραμένει ο Bob Dyloan αλλά προς τιμήν του κατόρθωσε να πάει πέρα από την επιρροή του και να πράξει δίσκους που ναι μεν στην Ελλάδα δε έτυχαν ποτέ μεγάλης αναγνώρισης, εντούτοις μερικά τραγούδια του είναι άμεσα αναγνωρίσιμα και ας κινούνται στο χώρο του mainstream αμερικάνικου rock (αλλά ποτέ AOR). Δεινός κιθαρίστας, ειλικρινής περί των απόψεων του για τη μουσική βιομηχανία, με είσοδο στο Rock n Roll Hall of Fame, με εκατομμύρια δίσκους σε πωλήσεις και με τους Traveling Wilburys να τον βάζουν στο χώρο των προσωπικών του ονείρων ο Petty που γεννήθηκε σαν σήμερα το 1950 στη Φλώριδα των ΗΠΑ είναι μία αξιοσέβαστη φιγούρα (στα σίγουρα).

Κείμενο: Στυλιανός Τζιρίτας

http://www.avopolis.gr

ΠΑΛΙΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ!

ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΚΕΠΗΣ 1998
ΣΤΗΝ ΝΑΞΟ
ΣΤΟ ΛΑΒΥΡΙΘΜΟΣ
Χρήστος Frik - Μιχάλης Κακέπης
ΤΗΝ ΤΡΕΛΑ ΜΑΣ ΜΕΣΑ!!!
ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΚΕΠΗΣ ΜΕ ΤΟΝ ΚΙΜΟΝΑ ΠΟΛΑΤΟ
ΣΤΟΝ ΟΡΙΟΝΑ ΣΤΟ ΗΡΑΚΛΕΟ ΚΡΗΤΗΣ
1998
ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΚΑΚΕΠΗ ΣΤΟΝ ΟΡΙΟΝΑ
ΣΤΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ ΤΟ 1998
ΠΑΤΕΡΑΣ ΚΑΙ ΓΙΟΣ
ΜΙΑ ΖΩΗ ΤΡΑΓΟΥΔΙ & ΜΟΥΣΙΚΗ!

Δευτέρα 19 Οκτωβρίου 2009

''ΣΕ ΔΥΟ ΕΑΥΤΟΥΣ'' - Αλκή Μια παραγωγή του Φίλιππου Πλιάτσικα

Νέο άλμπουμ: ''ΣΕ ΔΥΟ ΕΑΥΤΟΥΣ''
Κυκλοφορεί στις 20 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ
και είναι μια παραγωγή του ΦΙΛΙΠΠΟΥ ΠΛΙΑΤΣΙΚΑ,
ο οποίος συμμετέχει στο δίσκο ερμηνευτικά,
στο τραγούδι "ΑΚΟΜΑ ΔΕ ΣΕ ΞΕΡΩ'',
αλλά και ως δημιουργός με τη διασκευή του
''ΌΛΟ Μ' ΑΦΗΝΕΙΣ ΝΑ Σ' ΑΦΗΣΩ''...

Ο Φίλιππος Πλιάτσικας θέλει λίγο όνειρο ακόμα...

Μαζί του ο MC Yinca, οι Αλκή και η Veronica...

Ο Φίλιππος Πλιάτσικας έρχεται στην σκηνή του FIX Θεσσαλονίκης με μια παράσταση για να μας ταξιδέψει από την γκρίζα πραγματικότητα ...στο όνειρο!

Σε μια εποχή παράξενη... ο Φίλιππος Πλιάτσικας αποζητά «Λίγο Όνειρο Ακόμα» και στέκεται ανάμεσα από τον χρόνο που τρέχει και τον χώρο που μας στριμώχνει με μία παράσταση που χωράει το ρεπερτόριο της νέας δισκογραφίας του Φίλιππου, αλλά και το παλαιότερο των Πυξ- Λαξ.

Την ελληνόφωνη εναλλακτική σκηνή αλλά και την ανεξάρτητη ξενόφωνη των G.A.D και των Rosebleed. Τους τρεις νέους καλλιτέχνες του νέου δισκογραφικού label ΜΕΛΥΔΡΟ, με τη hip-hop & funk του Mc Yinka, την pop- punk θηλυκή εκδοχή της brand new coming Veronica αλλά και την electro-pop των νεοφώτιστων Αλκή (το ντουέτο των Αλκή με τον Φ. Πλιάτσικα, «Ακόμη δεν σε ξέρω» μπορείτε να το «κατεβάσετε» κάνοντας κλικ ΕΔΩ).

Στο φόντο έργα ζωγραφικής, με θέμα την παράσταση, φωτίζουν και φωτίζονται από τα τραγούδια. Σ’ αυτή την παράσταση τα «πρέπει» πάνε περίπατο, τα σύνορα που κρατάνε μακριά το ένα είδος μουσικής από το άλλο, σβήνονται μπροστά στη δυναμική της τέχνης να κάνει τα πολλά- ΕΝΑ.

Για πρώτη φορά, στην ίδια σκηνή και στον ίδιο χρόνο, το νέο ρεύμα της ξενόφωνης εναλλακτικής μουσικής διασταυρώνεται με το ελληνόφωνο ροκ και συμμαχούν κόντρα στη φοβία και την εχθρικότητα της εποχής, ενώ οι νέοι δημιουργοί, όπως ο Mc Yinka και οι Αλκή βρίσκουν βήμα.

Ο Φίλιππος έγραψε δύο τραγούδια ειδικά γι’ αυτή την παράσταση. Το πρώτο «Λίγο Όνειρο Ακόμα Ι», σε μουσική του Herbert Grönemeyer και σε στίχους του Φίλιππου Πλιάτσικα. Για να πάρουμε μια γεύση από...το όνειρο, κάντε κλικ ΕΔΩ για να το κατεβάσετε!

Στην παράσταση παίζουν οι μουσικοί:

Αλέκος Αράπης: Μπάσο

Πάνος Τόλιος: Τύμπανα

Σπύρος Χατζηκωσταντίνου: Κιθάρα

Ειρήνη Αναστασίου: Τσέλο

Γιάννης Σκούταρης: Πλήκτρα

Νίκη Γρανά: Φωνητικά, Ακορντεόν

Και Σχεδιασμός Φωτισμών -Videoprojections: Περικλής Μαθιέλλης

Επιμέλεια Ήχου : Νίκος Παππάς.

Σκηνοθετική επιμέλεια Videos: Νάντια Σπηλιωτοπούλου.

ΙNFO:

Πότε: Από Παρασκευή 20 Νοεμβρίου Και κάθε Παρασκευή & ΣάββατοΜαζί με τον Φίλιππο Πλιάτσικα, ο Mc Yinka, οι Αλκή και η Veronica

Special guests: G.A.D: Παρασκευή, 4 κ’ Σάββατο, 5 Δεκεμβρίου

Rosebleed: Παρασκευή, 11 κ’ Σάββατο, 12 Δεκεμβρίου

Ώρα έναρξης: 22.30

FIX: 26ης ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 15, ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Τηλέφωνο κρατήσεων: 2310-514666 κ΄566164

http://new.e-go.gr/exodos/article.asp?catid=7266&pubid=4851639&subid=2

Hard Rock Live with Whisper Circles

Δημιουργησαμε ενα χωρο ζεστο αλλα και κλασικο,
με πολλες ετικετες σε μπυρες και draft,
συνοδευομενα απο εκλεκτα finger foods,
για να θυμηθουν οι παλαιοτεροι αλλα και να μαθουν οι νεοτεροι.
Με επιρροες απο Classic rock, Blues, country,
jazz-funk, αλλα και την συγχρονη μορφη της Rock μουσικης
Only For Hard Rockers....Learn your Limits!!!
Olympioy Diamanth 55
Ladadika
Thessaloniki
thl.2310522033

Κυριακή 18 Οκτωβρίου 2009

Ερχονται οι Mando Diao

Παρασκευή 11 Δεκεμβρίου 2009 Gagarin 205,
Αθήνα
Σάββατο 12 Δεκεμβρίου 2009 Principal Club Theater,
Θεσσαλονίκη
Οι Mando Diao, το πενταμελές Σουηδικό γκρουπ που έχει ξεσηκώσει κυριολεκτικά όλη την υφήλιο, έρχεται στην Ελλάδα αυτό τον Δεκέμβριο, στα πλαίσια της Παγκόσμιας Περιοδείας τους, για δύο σόου που σίγουρα θα μας μείνουν αξέχαστα! Την Παρασκευή 11 Δεκεμβρίου θα εμφανιστούν στο Gagarin205, στην Αθήνα ενώ την επόμενη μέρα, το Σάββατο 12 Δεκεμβρίου, στο Principal Club Theater της Θεσσαλονίκης.
Οι Mando Diao, έχοντας στο ενεργητικό τους 5 στούντιο άλμπουμ, άνω του 1 εκατομμυρίου συνολικές πωλήσεις δίσκων ως τώρα, σημαντικές συμμετοχές στα μεγαλύτερα φεστιβάλ παγκοσμίως (όπως το θρυλικό φεστιβάλ Coachella στην Αμερική & το μεγαλύτερο Γερμανικό φεστιβάλ, Rock Am Ring), αλλά και ασταμάτητες περιοδείες σε Αμερική κ Ευρώπη – πολλές από αυτές sold out -, κερδίζουν πάντα τις εντυπώσεις του κοινού & προκαλούν έκπληξη για την ενέργεια τους πάνω στη σκηνή! Αν και φλερτάρουν έντονα με το χαρακτηρισμό του garage rock band, η μουσική τους είναι πολύμορφη, έντονη και μοναδική, με μια λέξη: άψογη!
Οι Mando Diao έχουν ήδη κατακτήσει τις καρδιές μας αλλά και το dance floor με την massive επιτυχία “Dance With Somebody”! Το συγκεκριμένο single βρίσκεται τους τελευταίους μήνες στο Top 10 των περισσότερων Ευρωπαϊκών χωρών, κατακτώντας τα charts, ενώ το τελευταίο τους άλμπουμ “Give Me Fire” (κυκλοφόρησε το Φεβρουάριο του 2009) έχει γίνει ήδη χρυσό σε Γερμανία, Αυστρία και Ελβετία και έπεται συνέχεια παγκοσμίως!
Από την Αμερική μέχρι και την Ιαπωνία τους λατρεύουν! Τους είδαμε να ερμηνεύουν το “Dance With Somebody” στα φετινά Mad Awards. Το Δεκέμβριο όμως θα τους απολαύσουμε σε δύο full shows!
Check:
Line Up:
Bjorn Dixgard: vocals, guitars
Gustaf Noren: vocals, guitars
C.J. Fogelklou: bass guitar
Samuel Giers: drums
Mats Bjorke: keyboards
Η προπώληση των εισιτηρίων θα ξεκινήσει στις 29 Οκτωβρίου.
Τιμή εισιτηρίου: 30€
Σημεία Προπώλησης:
Ticket House
Αθήνα
Πανεπιστημίου 42 (εντός της στοάς)
Θεσσαλονίκη
Μητροπόλεως 102
ONLINE SALES:

Επί σκηνής

Από χθες και κάθε Παρασκευή και Σάββατο ο Χρήστος Θηβαίος θα περιμένει τους φίλους του στο «Σταυρός Του Νότου».
Τον εκλεκτό τραγουδοποιό και θαυμάσιο ερμηνευτή θα συνοδεύει μια πολύ καλή τετραμελής jazz (!) μπάντα ενώ εκτός φυσικά από τα δικά του τραγούδια θα παρουσιάζει και μερικές επιλεγμένες διασκευές αγαπημένων του τραγουδιών από τον χώρο του νέου αμερικανικού rock, καθώς και κάποιων των αδελφών Κατσιμίχα.
Θα τολμούσαμε να σας προτείνουμε το συγκεκριμένο πρόγραμμα ως εγγυημένη ζωντανή μουσική απόλαυση...
Και πάλι όμως στο «Σταυρός Του Νότου» από σήμερα,
Κυριακή 18 Οκτωβρίου και κάθε Κυριακή, θα βρίσκεται ο Στάθης Δρογώσης ο οποίος για πρώτη φορά αναλαμβάνει να σηκώσει μόνος του το βάρος ενός ολόκληρου προγράμματος.
Τον πολύ ενδιαφέροντα τραγουδοποιό της νεότερης προς το παρόν γενεάς της ελληνικής μουσικής θα συνοδεύει το πενταμελές σχήμα Μεγάλα Στελέχη (προσωπικά τουλάχιστον εκτιμούμε βαθύτατα την ειρωνεία, πιθανότατα και τον αυτοσαρκασμό, του ονόματος που αποκαλύπτει μια παντελή έλλειψη σοβαροφάνειας).
Η δομή του σχήματος δείχνει και αυτό που κατά τη γνώμη μας είναι ίσως και το κυριότερο ατού του Δρογώση, δηλαδή την ενορχηστρωτική του φαντασία, καθώς δίπλα στα αναμενόμενα όργανα θα υπάρχει και τσέλο, ενώ ο ένας από τους δύο κιθαρίστες παίζει και όμποε, όργανο που σπάνια συναντάμε σε αναλόγου ύφους ζωντανές εμφανίσεις.
Αύριο όμως υπάρχει επίσης στο γνωστό, ακόμα και ιστορικό θα μπορούσαμε να πούμε, «Rodeo» της πλατείας Βικτωρίας μια συναυλία των Allison, ενός πολύ καλού εγχώριου πενταμελούς νέο-ψυχεδελικού rock συγκροτήματος που αποτελείται από πρώην μέλη των (αρκετά συναφούς στιλ με αυτό) Human Grape και Purple Overdose. Και δεν είναι η τελευταία πρόταση για την αυριανή ημέρα καθώς στο «Tiki Bar» θα βρίσκεται ο Patrick Duff, ηγετική φυσιογνωμία του καλού βρετανικού γκρουπ της δεκαετίας του ʼ90 Strangelove. Αυτοί βέβαια δεν υπάρχουν πλέον αλλά ο Duff συνεχίζει σε μια προσωπική πλέον διαδρομή τον τελευταίο σταθμό της οποίας, το πρόσφατο album του, έρχεται για να παρουσιάσει στην Αθήνα.
Μια ξεχωριστή και πρωτότυπη βραδιά τη Δευτέρα 19 Οκτωβρίου στο «Black Art Multiplarte» της πλατείας Καρύκη (αξίζει μάλιστα να σημειωθεί ότι η είσοδος θα είναι ελεύθερη) με τον καλό νέο ερμηνευτή Γιώργο Περαντάκο να ερμηνεύει τραγούδια από την προσωπική του δισκογραφία αλλά και άλλα από το λαϊκό και λόγιο ρεπερτόριο με μόνη συνοδεία το πιάνο της Ευαγγελίας Μαυρίδου.
Τέλος την Πέμπτη 22 Οκτωβρίου στο «Bacaro» της Σοφοκλέους και με ελεύθερη είσοδο ένα από τα καλύτερα σχήματα της jazz σκηνής της χώρας μας, το Baby Trio του κιμπορντίστα Γιώργου Κοντραφούρη, παρουσιάζει το καινούργιο album του.
ΕΓΡΑΨΕ: Ματζάνας Σ.