ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ - ROCK - ROCK NEW'S

ΣΤΗΛΕ e-mail: spacefm@gmail.com

ΚΛΙΚΑΡΑΝ--> <--ΑΤΟΜΑ. ROCK NEW'S - ΣΕ ΜΙΑ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΜΑΣ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΟΥΜΕ ΝΕΟΥΣ ΤΡΑΓΟΥΔΙΣΤΕΣ ΚΑΙ GROUP ΣΑΣ ΠΡΟΣΚΑΛΟΥΜΕ ΟΣΟΙ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΑΝΑΡΤΗΣΟΥΜΕ ΣΤΟ SITE ΜΑΣ ΣΥΝΑΥΛΙΕΣ ΚΑΙ EVENT'S

Σάββατο 5 Σεπτεμβρίου 2009

ΝΕΑ ΤΟΥ ROCK

Live at Chania (Antiratsistiko Festival)

Ημερομηνία:
Σάββατο, 12 Σεπτεμβρίου 2009
Ώρα:
6:30 μ.μ. - 11:30 μ.μ.
Τοποθεσία:
Parko Eirinis & Filias
Οδός:
Kentro Chaniwn
Πόλη:
Chaniá, Greece
Προβολή Χάρτη
Google
MapQuest
Microsoft
Yahoo
Email:
until.rain@gmail.com
//////////
Ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΗΣ ΣΤΟ "ΡΥΘΜΟΣ STAGE"
στην Ηλιούπολη από τον Οκτώβρη!
//////////
rock party
80s, rock, trip hop

Έναρξη:
Σάββατο, 5 Σεπτεμβρίου 2009 στις 10:00 μ.μ.
Τοποθεσία:
loaded
Οδός:
veikou k hnioxou 7
Πόλη:
Galátsi, Greece
Προβολή Χάρτη
Google
MapQuest
Microsoft
Yahoo
Τηλέφωνο:
6987238857
Email:
pan.pap@hotmail.com
//////////
GRANDFATHER'S BLUES BAND LIVE @ AFTER DARK!!!
Solon Deimezis (Vocals and Guitars)Evelina Miaouli (Singer - Vocals) Spyros Sakellariou (Bass Guitar) Giakoumis Gelias (Drums) Nikos Zaminos (Guitars) Nikos Sias (Guitars)
"THE ULTIMATE BLUES EXPERIENCE"

Έναρξη:
Σάββατο, 26 Σεπτεμβρίου 2009 στις 11:00 π.μ.

Τοποθεσία:
AFTER DARK
Οδός:
IPPOKRATOUS & DIDOTOU 31
Πόλη:
Athens, Greece
Προβολή Χάρτη
Google
MapQuest
Microsoft
Yahoo
Τηλέφωνο:
2103606460
Email:
GRANDFATHERSBLUES@LIVE.COM

Υπάρχουν και ευτυχισμένοι πρίγκιπες...

Ένας πρίγκιπας σταθμεύει από σήμερα στην οδό Πειραιώς, στο αίθριο του Μουσείου Μπενάκη. Και μάλιστα όχι οποιοσδήποτε πρίγκιπας, αλλά ο Ευτυχισμένος Prince, τουτέστιν, ο διάσημος ροκ σταρ (όχι αυτοπροσώπως, βέβαια) που θα αποτελέσει τον ήρωα της διασκευής του γνωστού παραμυθιού του Όσκαρ Oυάιλντ «Ο ευτυχισμένος πρίγκιπας».
Μπερδευτήκατε; Αν ναι, τότε τα πράγματα θα ξεκαθαρίσουν επί σκηνής... όπου ο συνθέτης Χρίστος Θεοδώρου και ο σκηνοθέτης Γρηγόρης Χατζάκης παρουσιάζουν από σήμερα και έως την Κυριακή 13 Σεπτεμβρίου (στις 9.30 μ.μ.) ένα μιούζικαλ με ήρωα τον γνωστό τραγουδιστή, που έχει μεταμορφωθεί σε ένα βαρύτιμο, κιτς άγαλμα, φτιαγμένο από πολύτιμους λίθους και χρυσό, που δεσπόζει πάνω από τη μεγαλούπολη. Παγιδευμένος στο βάθρο του, ανήμπορος να κάνει βήμα, υποφέρει και μόνη του παρηγοριά είναι το χελιδόνι, που αναλαμβάνει να μοιράσει τα άχρηστα πλούτη του αγάλματος στους ανήμπορους ανθρώπους.
Το κλασικό παραμύθι του Ουάιλντ, που ερμηνεύουν οι Βικτωρία Ταγκούλη και Θανάσης Χουλιάρας, παρουσιάζεται σαν ένα μουσικο-εικαστικό θέαμα, δοσμένο όχι με ρεαλισμό, αλλά σαν μια χρωματική παλέτα που δημιουργεί εικόνες. Το λιμπρέτο είναι του Xρήστου Κανελλόπουλου, τα σκηνικά και τα κοστούμια της Δανάης Χατζάκη, η χορογραφία της Φρόσως Κορρού, ενώ στα πλήκτρα θα βρίσκεται ο Χρίστος Θεοδώρου.

Παρασκευή 4 Σεπτεμβρίου 2009

Αγγλόφωνο ροκ, και όμως ελληνικό

Δεν ήταν απαραίτητο να φτάσουμε μέχρι την αυριανή ολονυχτία του Greek Alternative Day στην Πετρούπολη για να αντιληφθούμε την άνθηση της ελληνικής ανεξάρτητης σκηνής.
Η Sunny και οι Cyanna, δύο από τα ονόματα που συμμετέχουν στην Greek Alternative Day, αύριο στην Πετρούπολη Τη ζούμε καιρό τώρα. Αυτό που συμβαίνει εδώ και περίπου δυο τρία χρόνια δεν έχει προηγούμενο. Μια φρέσκια γενιά μουσικών που κινούνται στον χώρο του αγγλόφωνου ελληνικού ροκ δίνει τα ρέστα της. Περισσότεροι από 70 δίσκοι κυκλοφόρησαν πέρυσι και κάποιοι ήταν εξαιρετικοί. Χώρια οι συναυλίες, οι εκδηλώσεις, τα κρυφά live πάρτι σε σπίτια που διαρκούν τρία μερόνυχτα, τα ντοκιμαντέρ και οι περιοδείες τύπου Velvet Bus, κατά τις οποίες πέντ' έξι γκρουπ οργώνουν την Ελλάδα δίνοντας συναυλίες σε πόλεις και χωριά, σε κλαμπ και καφενεία.
Εντάξει, μπορεί αυτά τα ονόματα να μην απευθύνονται στο πολύ ευρύ κοινό, αλλά διαθέτουν τον κόσμο τους. «Υπάρχει ανταπόκριση από το κοινό και με τον καιρό γίνεται όλο και πιο έντονη», μας λένε οι Cyanna. Κι εδώ που τα λέμε, η Μόνικα, από τους εκλεκτούς αντιπροσώπους του εναλλακτικού χώρου, αποτέλεσε το απόλυτο χιτ των τελευταίων μηνών ξεπερνώντας τους όλους. Και έντεχνους και λαϊκούς και άλλους.
Ξέρετε ποιο είναι εκείνο που αποδεικνύει ότι τα πράγματα στον χώρο του alternative ήχου πάνε καλά, ποιο είναι το πιο ασφαλές κριτήριο ποιότητας; Το γεγονός ότι πάψαμε πια να χρησιμοποιούμε τη φράση «καλό για ελληνικό» ακούγοντας κάποιον εγχώριο αγγλόφωνο δίσκο. Πλέον η σύγκριση γίνεται απευθείας με τα ξένα άλμπουμ. Ακούς τον δίσκο του Boy (του Αλέξανδρου Βούλγαρη) ή τον καινούργιο των Film και ηχούν τόσο αξιόλογοι και τόσο επαγγελματικοί στο φτιάξιμό τους, που είναι εφάμιλλοι με εκείνους του εξωτερικού. Η Sugahspank είναι καλύτερη από την πολυδιαφημισμένη Εγγλέζα Ebony Bones, που είδαμε στο Φεστιβάλ Synch και δεν κοπήκαμε καθόλου, ο Lolek είναι τραγουδοποιός από τους λίγους, ο 2L8 φτιάχνει avant garde επιπέδου νεοϋορκέζικης σκηνής.
Ωστόσο, κι εδώ εισέρχεται ισχυρός πράγματι αντίλογος, μοιάζει με σχήμα οξύμωρο να είσαι Ελληνας και να παίζεις αγγλόφωνο ροκ. Είναι έξω από τη φύση σου, δεν συνάδει με τη μουσική σου παιδεία. Είναι σαν να ακούς Αμερικανούς να γράφουν ρεμπέτικα ή διάφορους ξένους ερμηνευτές να παλεύουν να πουν ελληνικά τραγούδια. Καρικατούρες. Εχετε πετύχει τους Pink Martini να τραγουδούν τα «Παιδιά του Πειραιά»; Αν όχι, καλύτερα. Αν ναι, συμπάσχω μαζί σας. Για γέλια και για κλάματα. Ετσι πιθανόν να ακούγονται στα αυτιά των ξένων και τα ελληνικά συγκροτήματα. Εστω κι αν η προφορά και τα αγγλικά των παιδιών βρίσκονται πια σε πολύ καλό επίπεδο.
Λίγα πάντως ελληνικά αγγλόφωνα σχήματα έχουν καταφέρει να κάνουν επιτυχία στο εξωτερικό. Και φυσικά, μόνον εκείνα που έφυγαν και πήγαν να ζήσουν μόνιμα εκτός Ελλάδας. Σχήματα που κατασκήνωσαν έξω από τις δισκογραφικές εταιρείες του Λονδίνου, που έπαιξαν στα πιο απίθανα και μικρά κλαμπ της αγγλικής επαρχίας, που έλαβαν διαφορετικά ηχητικά ερεθίσματα. Παραδείγματος χάριν, οι Aphrodite's Child του Βαγγέλη Παπαθανασίου. Το περίφημο άλμπουμ τους 666 φιγουράρει ακόμα σε λίστες ξένων περιοδικών ως ένα από τα καλύτερα δισκάκια του progressive ροκ ever. Μόνον έξω θα καταξιωθούν. Αλλιώς θα παραμείνουν οι πρώτοι στο χωριό.*
Ποιοι παίζουν
Συμμετέχουν τα γκρουπ: Closer, Cyanna, Rosebleed, Transistor, Mary's Flower Superhead, Sunny Side Of The Razor, The Fuzzy Nerds, Νο Profile. Στις 6 το απόγευμα θα ανεβεί στη σκηνή η πρώτη μπάντα, το πρόγραμμα τραβάει μέχρι μετά τα μεσάνυχτα και τα εισιτήρια κοστίζουν 15 ευρώ στην προπώληση και 18 στην είσοδο.
ΕΓΡΑΨΕ: ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ

Τετάρτη 2 Σεπτεμβρίου 2009

Dimitra Rachel Karamberopoulou

Η Δήμητρα παίρνει τα Σύννεφα με παντελόνια
μαζί της και πάνε θεσσαλονίκη.
Παίζει το ακκορντεόν της και τραγουδάει με τους: Μιχάλη Κουμπιό, Μιχάλη Νικολούδη, Σόλι Μπαρκί, Τάνια Νικολούδη σε ένα διαφορετικό πρόγραμμα.
Στρατόπεδο Κόδρα στην Καλαμαριά στα πλαίσια των εκδηλώσεων Παραθην αλλος.
Έναρξη στις 9+30.τα λέμε εκεί ;)

Οι MAD SIN στην Αθήνα


Η Venerate Industries παρουσιάζει live: MAD SIN (psychobilly/punk/rockabilly, GERMANY)-
Opening Acts: THE DUCKY BOYZ / TRASH CITY JOKERS
Οι MAD SIN είναι από τις πιο δημοφιλείς και πιο cult psychobilly μπάντες στην Ευρώπη, με μεγάλη δημοτικότητα και στις Ηνωμένες Πολιτείες και σε ολόκληρο τον κόσμο, που εδώ και 20 χρόνια περιοδεύει ασταμάτητα λαμβάνοντας μέρος στα μεγαλύτερα festival της Ευρώπης
(βλέπε HELLFEST 2009, PSYCHOBILLY MEETING κ.α. πολλά)
Η μπάντα των MAD SIN δημιουργήθηκε το 1987 από τον Koefte Deville (Birthname: Mourad Calvies) - Vocals που μόλις είχε παρατήσει το σχολείο, τον κιθαρίστα Stein "Dr. Solido" (Birthname: Thorsten Hunaeus) και τον Holly που η εμπειρία του σαν μπασίστας μετρούσε μόλις 4 εβδομάδες
Ξεκινούν να εμφανίζονται ζωντανά σε διάφορα bar και «μεταμορφώνονται» σε μουσικούς του δρόμου παίζοντας σε εμπορικά κέντρα για να μετεξελιχθούν σε ένα από τα σημαντικότερα psychobilly groups του πλανήτη.
Το 1988 θα υπογράψουν το πρώτο τους συμβόλαιο για την κυκλοφορία του album Chills and thrills in a drama of mad sin and mystery το οποίο θεωρείται πλέον κλασικό.
Οι MAD SIN αποκτούν ακόμα μεγαλύτερη φήμη, κυκλοφορώντας παρόλα τα προβλήματα τους και τις συχνές αλλαγές κιθαρίστα τα εξαιρετικά albums Distorted dimensions(1990),Amphigory(1991),Break the rules(1992) και A ticket into underworld(1993).
Tο 1996 βρίσκονται στην Ολλανδία όπου έρχονται σε επαφή με το ανεξάρτητο label "COUNT ORLOCK" μέσα από το οποίο κυκλοφόρησαν το αριστουργηματικό "God save the sin", ένας πρωτοποριακός δίσκος για τους MAD SIN αλλά και για την παγκόσμια psychobilly σκηνή άφου για πρώτη φορά παρατηρείται μια μαγική μίξη από rockabilly, punk rock, thrash, hardcore και pshychobilly!
Tον Αύγουστο του 1998, η POLYDOR τους δελεάζει με ένα υπέρογκο χρηματικό ποσό και κυκλοφορούν το Sweet and Innocent...Loud and Dirty?
για να σπάσουν το συμβόλαιό τους λίγο αργότερα, παραμένοντας cult και μακριά από την mainstream μπουρζουαζία της POLYDOR!
Ακολούθησαν αμέτρητες περιοδείες και live φτάνοντας μετά από 12 χρόνια σε μια περίοδο στασιμότητας και ηρεμίας για τους MAD SIN που κάθε άλλο παρά αδρανής περίοδος θα μπορούσε να χαρακτηριστεί. Το κάθε μέλος ξεχωριστά, σε αυτή την περίοδο παύσης, συνεχίζει να δραστηριοποιείται σχηματίζοντας κάποια projects με άξονα το punk, τo rockabilly και τα 50's με τρανό παράδειγμα τον τραγουδιστή τους Koefte Deville ο οποίος έκανε ένα πολύ επιτυχημένο project, τους Dead Kings μαζί με μέλη από Batmobile, Nekromantix, Klingonz και Milwaukee Wildmen.
To 2002 ηχογραφούν νέο υλικό στο Βερολίνο και μέσα σε λίγους μήνες κυκλοφορούν το "Survival of the Sickest", ένα δυνατό album με 16 κομμάτια για να ακολουθήσουν τα Dead moon’s calling(2005) και το επετειακό διπλό τους 20 years of sin-sin(2007) στην PEOPLE LIKE YOU RECORDS μιας και συμπλήρωσαν ήδη 20 χρόνια παράνοιας και extreme μουσικής συνεχίζοντας ασταμάτητα τις συναυλίες ανά τον κόσμο ενώ περιόδευσαν πάλι σε Ευρώπη, Η.Π.Α. και για πρώτη φορά σε Αυστραλία και Νότιο Αφρική γιορτάζοντας τα 20 χρόνια παρουσίας τους με τον δικό τους τρόπο. Tους περιμένουμε ξανά στη σκηνή του ΑΝ club μαζί με Ducky Boyz και guest εγχώριες μπάντες την Παρασκευή 11 Σεπτεμβρίου 2009 ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 11 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ MAD SIN Opening Acts: THE DUCKY BOYZ / ΜΑΜΜΑ ΚΙΝ
ΠΡΟΠΩΛΗΣΗ INTERNET: 12€
(περιορισμένα 100 εισιτήρια στο
ΠΡΟΠΩΛΗΣΗ: 16€ - TAMEIO: 20€ -
Oι Πόρτες ανοίγουν στις 21:00 -
Εναρξη 21:30

ΝΕΑ ΤΟΥ ROCK

Το περιοδικό και οι εκδόσεις ΜΕΤΡΟΝΟΜΟΣ
παρουσιάζουν τα ποιήματα του τραγουδοποιού ΓΙΩΡΓΟΥ ΣΤΑΥΡΑΚΑΚΗ
«ΕΠΕΚΕΙΝΑ ΤΩΝ ΑΣΜΑΤΩΝ».
Θα μιλήσουν:ΜΙΧΑΛΗΣ ΓΕΛΑΣΑΚΗΣ, δημοσιογράφος, αρχισυντάκτης Διφώνου
ΚΩΣΤΗΣ ΤΖΕΡΜΙΑΣ,
συγγραφέαςΧΡΥΣΑ ΤΖΑΓΚΑΡΟΥΛΑΚΗ,
φιλόλογοςΠοιήματα διαβάζει η ηθοποιός ΣΜΑΡΑΓΔΑ ΣΜΥΡΝΑΙΟΥ

Ακολουθεί μουσική παράσταση με τον τραγουδοποιό ΓΙΩΡΓΟ ΣΤΑΥΡΑΚΑΚΗ
Παίζουν οι μουσικοί:
ΑΡΗΣ ΑΥΓΕΡΙΝΟΣ, μπάσο
ΣΩΚΡΑΤΗΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ, πιάνο
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΟΝΤΟΣ, κρουστά
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΠΑΣΤΕΡΓΙΟΥ, βιολί
Συμμετέχει η τραγουδοποιός ΜΑΡΙΑ ΚΑΝΑΒΑΚΗ*
Είσοδος ελεύθερη



Έναρξη:
Πέμπτη, 24 Σεπτεμβρίου 2009 στις 8:30 μ.μ.
Τοποθεσία:
IANOS
Οδός:
ΣΤΑΔΙΟΥ 24
Πόλη:
Athens, Greece
Προβολή Χάρτη
Google
MapQuest
Microsoft
Yahoo
////////////


Απ.Μόσιος support σε Λ.Μαχαιρίτσα,


Δ.Σταρόβα,Αλ.Κωνσταντόπουλο,Ζ.Αρβανιτίδη


Ο Λαυρέντης Μαχαιρίτσας, ο Δημήτρης Σταρόβας, ο «άνθρωπος ορχήστρα» Αλκιβιάδης Κωνσταντόπουλος και η Ζίνα Αρβανιτίδη, τέσσερις εξαίρετοι και μοναδικοί στο είδος τους καλλιτέχνες, συμπράττουν και δημιουργούν μία μουσική παράσταση-συναυλία γεμάτη από ατασθαλίες διανθισμένες με δικές τους μελωδίες, διασκευές από ελληνικά και ξένα τραγούδια, απρόοπτα σκετς και εκπλήξεις…




Συναντιούνται λοιπόν στο «ΑΝΟΙΧΤΟ ΘΕΑΤΡΟ» στο Βόλο την Παρασκευή 11 Σεπτεμβρίου 2009, 21:00 για μια ξεχωριστή μουσική παράσταση!Ο Λαυρέντης Μαχαιρίτσας δεν χρειάζεται ιδιαίτερες συστάσεις. Είναι ένας από τους πλέον καταξιωμένους Έλληνες τραγουδοποιούς και μουσικοσυνθέτες. Είναι ένας καλλιτέχνης απολύτως ειλικρινής. Ένα πνεύμα ελεύθερο. Τραγουδάει όπως μιλάει με εκρήξεις, αληθινά λόγια, ελαφρά ειρωνεία και τρυφερότητα. Παίζει με τα όρια της τέχνης, της λογικής και της φαντασίας και παραδίδεται μόνο στην ίδια τη ζωή. Εκεί ακριβώς συναντιέται με το νου και την ψυχή του κοινού και συνδιαλέγεται μαζί του.




Ο Δημήτρης Σταρόβας, ένας πολυτάλαντος καλλιτέχνης, του οποίου κάθε εμφάνιση παίρνει διάσταση ουσιαστικής επικοινωνιακής έκρηξης με σχόλια, τραγούδια φωνές και γέλια από την μεριά όλων. Του ίδιου, των μουσικών και του κοινού!


Ο πολυπράγμων «Άγαμος Θύτης» «κάτι μαγειρεύει» και θα «φάμε με χρυσά κουτάλια» συναυλιακές στιγμές με ροκ υπερένταση και αρκετή δόση χιούμορ…Ο Αλκιβιάδης Κωνσταντόπουλος, ένας νέος, πολυταλαντούχος και ελπιδοφόρος τραγουδοποιός- «άνθρωπος ορχήστρα» αναφωνεί επί σκηνής «Γαμώ την καταδίκη μου..» ιαχή που είναι και ο τίτλος του πρώτου του δίσκου που μόλις κυκλοφόρησε. «Παίζει» δε εξίσου επιτυχημένα τόσο με το κοινό, όσο και με τα μουσικά όργανά του… (βιολί, κιθάρα, μαντολίνο, τρομπόνι, φυσαρμόνικα, κ.α.)Την «μουσική παρέα» συμπληρώνει η εντυπωσιακή Ζινα Αρβανιτίδη στο πιάνο και τα φωνητικά η οποία δίνει μια μαγική νότα σε όλο το πρόγραμμα.




Το πρόγραμμα της συναυλίας θα ανοίξει ο Απόστολος Μόσιος, ταλαντούχος Βολιώτης τραγουδιστής και τραγουδοποιός, ο οποίος εν όψει του πρώτου του δίσκου θα παρουσιάσει δείγμα της δουλειάς του. Μαζί του η Σοφία Νάσσιου και οι Bizzy Tone.




Σε κλίμα παρέας λοιπόν, με εξαιρετική διάθεση για αυτοσχεδιασμό, υπόσχονται να γεμίσουν τη βραδιά μας με μουσικούς ήχους και να … “διαταράξουν” την μουσική μας ησυχία στο «ΑΝΟΙΧΤΟ ΘΕΑΤΡΟ» στο Βόλο …


/////////////////////




ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΠΡΟΣ ΤΙΜΗΝ ΤΟΥ ΣΤΙΧΟΥΡΓΟΥ ΜΙΧΑΛΗ ΜΠΟΥΡΜΠΟΥΛΗ




Με μια μεγάλη συναυλία –αφιέρωμα στον κορυφαίο στιχουργό και ποιητή Μιχάλη Μπουρμπούλη, συνεχίζεται το πολιτιστικό ταξίδι της Νομαρχίας Πειραιά.Η συναυλία θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 21 Σεπτεμβρίου στο Βεάκειο Θεάτρο του Πειραιά, με τη φιλική συμμετοχή δημοφιλών καλλιτεχνών, όπως ο Γεράσιμος Ανδρεάτος, ο Πέτρος Γαϊτάνος, ο Νότης Μαυρουδής, η Μελίνα Κανά, ο Παναγιώτης Μάργαρης, η Μαριώ, ο Λαυρέντης Μαχαιρίτσας και η Αναστασία Μουτσάτσου, οι οποίοι θα ανηφορήσουν στον πειραϊκό λόφο για μια μοναδική μουσική αναδρομή στο έργο του σπουδαίου αυτού τεχνίτη του λόγου.«Μην κλαις», «Μυρίζει ο κόσμος γιασεμί», «Από Σάββατο Κυριακή», «Μεταξουργείο», «Άγγιγμα Ψυχής», «Τέσσερα φιλιά», «Μια παρέα είμαστε»,


«Το παιδί από την Κρήτη», είναι μερικά μόνο από τα αμέτρητα αριστουργήματα που έχει αφήσει παρακαταθήκη στην ελληνική δισκογραφία αλλά και στην νεοελληνική συνείδηση, ο Μιχάλης Μπουρμπούλης. Αυτά και άλλα πολλά τραγούδια που μας έχουν συντροφεύσει σε σημαντικές στιγμές της ζωής μας και έχουν σφραγίσει την καριέρα πολλών καταξιωμένων σήμερα ερμηνευτών, περιλαμβάνονται στο πρόγραμμα της συναυλίας, παρουσιάστρια του οποίου θα είναι η γνωστή ραδιοφωνική παραγωγός Μαργαρίτα Μυτιληναίου. Στη βραδιά που υπόσχεται στιγμές γεμάτες με τη δύναμη, την απλότητα, την αλήθεια των στίχων του Μιχάλη Μπουρμπούλη, συμμετέχει η Χορωδία του Δημοτικού Ωδείου Νικαίας, υπό τη διεύθυνση του Θανάση Μιχαλόπουλου, με τη συνοδεία της Ορχήστρας ΕΜΜΕΛΟΝ.


Στην συναυλία που θα μεταδοθεί απευθείας από την ΕΡΑ, θα παρευρίσκεται και ο ίδιος ο δημιουργός.


Ώρα έναρξης της εκδήλωσης 20.30 με είσοδο ελεύθερη για το κοινό.Σε δηλώσεις του ο Νομάρχης Πειραιά Γιάννης Μίχας τόνισε ότι «Κάθε αφιέρωμα στον Μιχάλη Μπουρμπούλη σίγουρα δεν μπορεί να αποδώσει το μέγεθος της προσφοράς του και την αξία της γραφής του.


Ωστόσο νιώσαμε την ανάγκη να πούμε από καρδιάς ένα μεγάλο ευχαριστώ στον σπουδαίο αυτό δημιουργό που ήδη προσμετρά πάνω από τρεις δεκαετίες ευδόκιμης παρουσίας στο ελληνικό τραγούδι και τα τελευταία χρόνια έχουμε την μεγάλη τιμή να συνεργαζόμαστε μαζί του, ως εμπνευστής και μοναδικός δάσκαλος του επιμορφωτικού τμήματος στιχουργικής που υλοποιούμε με τον Πολιτιστικό και Επιμορφωτικό μας Οργανισμό. Η συναυλία –αφιέρωμα στον ποιητή και στιχουργό Μιχάλη Μπουρμπούλη, αποτελεί αναμφίβολα ξεχωριστή στιγμή στις φετινές μας εκδηλώσεις».

Τρίτη 1 Σεπτεμβρίου 2009

Οι W.A.S.P. επιστρέφουν!

Οι W.A.S.P. του θρυλικού Blackie Lawless, επιστρέφουν για δύο βραδιές σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη!

Ο Blackie και το θορυβώδες γκρουπ του δεν θα μπορούσαν να αφήσουν το αγαπημένο τους ελληνικό κοινό ανικανοποίητο.

Ειδικά τώρα που οι W.A.S.P. είναι εμφανώς ανανεωμένοι, με νέο υλικό, τη δική τους μουσική Βαβυλώνα, που θα κυκλοφορήσει τον Οκτώβριο.

Το τελευταίο studio album των W.A.S.P., που φέρει το όνομα Babylon και είναι εμπνευσμένο από τα βιβλικά οράματα των «Τεσσάρων Καβαλάρηδων της Αποκάλυψης», είναι ένα ακόμα μέταλ masterpiece που φέρει την υπογραφή του αρχηγού του είδους, Blackie.


Θέλετε να μάθετε περισσότερα;Οι W.A.S.P. είναι στην ουσία το προσωπικό σχήμα του μεγάλου Rock ‘N’ Roll Hero Blackie Lawless, κατά κόσμο Steven Duren. Γεννημένος στην Νέα Υόρκη, αυθεντικός "White Anglo-Saxon Protestant" αλλά... με κεντρί, ξεκίνησε να παίζει κιθάρα στα 9, μέχρι τα 16 του είχε ήδη παίξει σε τρεις μπάντες και μόλις στα 18 πήρε τη θέση του Johnny Thunders στους θρυλικούς New York Dolls!

Στην απέναντι ακτή, λίγο αργότερα δημιούργησε τους W.A.S.P. και χάρη στον Rod Smallwood (manager των Iron Maiden), ξεκίνησε να γράφει το δικό του μεγάλο κεφάλαιο ιστορίας στο R'N'R! Animal, L.O.V.E. Machine και Wild Child μερικά από τα αξεπέραστα τραγούδια των W.A.S.P. Line Up: Blackie Lawless (Lead Vocals / Rhythm Guitar) Doug Blair (Lead Guitar / Backing Vocals) Mike Duda (Bass / Backing Vocals) Mike Dupke (Drums)

ΙnfoΠότε- Που:

Παρασκευή 20 Νοεμβρίου - BLOCK33, ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Σαββατο 21 Νοεμβρίου - GAGARIN205,

ΑΘΗΝΑ Τιμή Εισιτηρίου: 30e

Η Προπώληση των Εισιτηρίων θα ξεκινήσει στις 15 Σεπτεμβρίου Σημεία προπώλησης:

Ticket House Αθήνα - Πανεπιστημίου 42 (εντός της στοάς)

Θεσσαλονίκη - Μητροπόλεως 102

Δευτέρα 31 Αυγούστου 2009

Διοργάνωση συναυλίας από τον τομέα Sound & Music του ΙΕΚ ΔΟΜΗ και το RockHard


Η Διοργάνωση της συναυλίας των EverGrey στο Club SinCity στις 22-09-2009 θα αποτελέσει κορυφαίο μουσικό γεγονός για το Rock κοινό της Αθήνας, σε συμπαραγωγή του ΙΕΚ ΔΟΜΗ με το περιοδικό RockHard.
Οι EVERGREY είναι ένα συγκρότημα από τη Σουηδία, το οποίο παίζει με πολύ μεγάλη επιτυχία εγκεφαλική, ατμοσφαιρική και προοδευτική μουσική, έχοντας καταφέρει να προσελκύσουν ένα πολύ μεγάλο αριθμό πιστών, φανατικών οπαδών ανά την Ευρώπη. Έχοντας στο ενεργητικό τους εφτά στούντιο δίσκους και ένα live CD/DVD, εκτός από την εξαιρετικά έξυπνη μουσική τους, φημίζονται και για τον τρόπο με τον οποίο επιμελούνται καλλιτεχνικά από τις φωτογραφίες και τα video clip τους, μέχρι τις ζωντανές τους εμφανίσεις, οι οποίες είναι πραγματικά "A night to remember", όπως μαρτυρά και ο τίτλος του live CD/DVD τους.
Στη χώρα μας έχουν έρθει δύο φορές για συναυλίες, με την τελευταία όμως να είναι το 2002 κι αυτό χρόνο με τον χρόνο αυξάνει την προσμονή των πολυπληθών Ελλήνων οπαδών τους.
Μεγάλη σημασία θα έχει και το ακουστικό show, το οποίο έχουμε προγραμματίσει να δώσουν οι EVERGREY ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ για την εκπομπή μας Headbangers Ball στο MTV.
Μαζί με τους EVERGREY, θα έρθουν οι Ιταλοί CHAOSWAVE ενώ τη συναυλία θα ανοίξουν δύο εγχώρια σχήματα, οι NEED και οι THE SILENT RAGE.

ΝΕΑ ΤΟΥ ROCK


STELIOS MAC Live@Beer Fest...!! 2, 6, 10,
SEPTEMBER at 20:30 - 22:30
Γνωστες κ μεγαλες μελωδιες που μειναν μεχρι σημερα απο τον Stelio Mac
και τους φιλους του, καθως και μια γευση απο τα καινουργια τραγουδια του..!!
Oι περιφημοι φιλοι του:Αλεξανδρος (KILLER)Λιβιτσανος: Keyboards
Πλατωνας (O "πανω απ ολας")
Καπριδης: BassΓιαννης (Πεπονης)
Καραχαλιος: The Drummer...και η
Λιανα Παπαλεξη: Tραγουδι....!!!
/////////
«Αι…» KATEBAΣΕ ΤΟ ΕΛΕΥΘΕΡΑ - ΓΙΩΡΓΟΣ ΤΣΙΓΚΟΣ
«Ψευδαργύριο Αγκαθολόγιο e-υπερήχων».
ΑΝ ΕΠΙΘΥΜΕΙΤΕ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΕΤΕ ΤΟΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟ, ΓΙΑ ΝΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ Η ΦΩΝΗ ΤΟΥ ΕΛΑΤΕ
ΕΔΩ
Η συλλογή οικιακής e-διοχειρίας με απαγγελία κειμένων από τα 5 βιβλία μου (1979-2000) έχει τίτλο
«Αι…» κι είναι ευχή και κατάρα διαδικτυακή κι όπως το μπορεί κι έχει ανάγκη ο καθείς ας το λάβει, ¨ελεύθεροκατεβάσει¨ τούτο το δώρο.Έχει τον υπότιτλο «Ψευδαργύριο Αγκαθολόγιο e-περήχων».Στην e-χητική αυτή ανθολογική μου παρέμβαση συμπεριέλαβα και το
¨06.ΠΑΡΤΕ ΜΑΣ ΟΛΟΥΣ ΜΕΣΑ - ΓΙΩΡΓΟΣ ΤΣΙΓΚΟΣ - ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ 2009 (ΑΝΕΚΔΟΤΟ)¨ το οποίο γράφτηκε με αφορμή την απεργία πείνας του Θοδωρή αλλά και για όλους εκείνους τους ανθρώπους που δεν έσκυψαν το κεφάλι, αγωνίστηκαν με έσχατο όπλο τους, άμυνά τους, τη ίδια τη ζωή τους για να ακουστεί το δίκιο τους, η φωνή τους, η φωνή μας, το δίκιο μας απέναντι στο σιδερόφραχτο τέρας της άρχουσας δημοκρατικοδικαστοαναλγησίας το κάγκελο!
Ελπίζοντας κι εγώ να ακουστεί η δική μου καταθέτω ενώπιον σας τη νέα μου δημιουργία κι είναι η αντίσταση, το έργο μου απέναντι στη σιωπηλή συνένοχη της ανίερης συμμαχία των πνευματομαυραγορίτικων ηΜΜΕρών.Τα εννέα e-χητικά αποσπάσματα είναι:
01.EINAI NEKΡΟΣ – ΓΙΩΡΓΟΣ ΤΣΙΓΚΟΣ- Ο ΙΣΚΙΟΣ ΤΟΥ ΗΛΙΟΥ 1979
02.O MEΣΣIAΣ – ΓΙΩΡΓΟΣ ΤΣΙΓΚΟΣ- Η ΜΕΓΑΛΗ ΤΕΛΕΙΑ ΑΓΑΠΗ 2000
03.ΑΙΜΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΑΙΜΑ - ΓΙΩΡΓΟΣ ΤΣΙΓΚΟΣ- Η ΜΕΓΑΛΗ ΤΕΛΕΙΑ ΑΓΑΠΗ 2000
04.Η ΠΕΤΑΛΟΥΔΑ – ΓΙΩΡΓΟΣ ΤΣΙΓΚΟΣ- ΕΛΑ ΡΕ ΚΟΦΤΗ ΠΛΑΚΑ 1986
05.ΟΥΤΕ ΚΙ ΑΠΟΨΕ – ΓΙΩΡΓΟΣ ΤΣΙΓΚΟΣ - ΦΩΝΑΖΑΝ ΤΑ ΟΝΕΙΡΑ 1980
06.ΠΑΡΤΕ ΜΑΣ ΟΛΟΥΣ ΜΕΣΑ – ΓΙΩΡΓΟΣ ΤΣΙΓΚΟΣ - ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ 2009 (ΑΝΕΚΔΟΤΟ)
07.ΤΟ ΚΟΥΔΟΥΝΙ ΒΑΡΝΑΒΑ – ΓΙΩΡΓΟΣ ΤΣΙΓΚΟΣ - OΔΗΓΙΕΣ ΠΙΣΩ 1984
08.
ΤΟ ΞΕΡΟΚΟΜΑΤΟ – ΓΙΩΡΓΟΣ ΤΣΙΓΚΟΣ - ΦΩΝΑΖΑΝ ΤΑ ΟΝΕΙΡΑ 1980
09.ΦΤΩΧΕ ΓΕΡΑΚΟ – ΓΙΩΡΓΟΣ ΤΣΙΓΚΟΣ - OΔΗΓΙΕΣ ΠΙΣΩ 1984
Να είστε καλά και καλή αντάμωση!
ΟΔΗΓΙΕΣ ΚΑΤΕΒΑΣΜΑΤΟΣΗ διεύθυνση της ιστοσελίδας που φιλοξενεί το έργο είναι http://bombaradio.podomatic.com/
Αριστερά του τίτλου του κάθε e-χητικού αποσπάσπατος υπάρχει η ένδειξη play όπου πατώντας ακούμε την ενότητα της επιλογής μας.
Κάτω από τον τίτλο υπάρχει και η ένδειξη DOWNLOAD για όσους επιθυμούν να το κατεβάσουν ελεύθερα.
Επίσης στις ιστοσελίδες μας θα βρείτε τις ενότητες των βιβλιοαποσπασμάτων με τα εικονίδια τους κι αν κάνετε κλικ πάνω τους θα ακούσετε την αφήγηση,
αν θέλετε να το κατεβάσετε κάνετε κλικ στο visit this podcast.
αν θέλετε να πάτε στο επόμενο με το ποντίκι πάνω – κάτω χωρίς να το έχετε πατημένο .
//////////////
ΡΙΣΚΟ LIVE @ AFTER DARK ΣΑΒΒΑΤΟ 5/9 @ 23.00
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΑΥΓΕΡΙΝΟΣ -ΚΙΘΑΡΕΣ / TΡΑΓΟΥΔΙ
ΚΩΣΤΑΣ ΣΤΑΜΑΤΑΚΗΣ - ΜΠΑΣΟ
ΓΙΩΡΓΟΣ ΔΕΛΛΗΣ - ΠΛΗΚΤΡΑ
ΦΩΤΗΣ ΧΑΛΚΙΑΣ -ΤΡΑΓΟΥΔΙ
PETER ΧΑΡΑΛΑΜΠΙΔΗΣ –ΤΥΜΠΑΝΑ
Ξεκινάμε την φετινή season μ’ ένα gig γεμάτο εκπλήξεις.. party ατμόσφαιρα, dj set & αναμνηστικές φωτογραφίες.
.Ιπποκράτους & Διδότου 31, Εξάρχεια210/3606460
είσοδος 6e
doors open @ 22.30
ρισκάρετε για να γουστάρετε!!