ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ - ROCK - ROCK NEW'S

ΣΤΗΛΕ e-mail: spacefm@gmail.com

ΚΛΙΚΑΡΑΝ--> <--ΑΤΟΜΑ. ROCK NEW'S - ΣΕ ΜΙΑ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΜΑΣ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΟΥΜΕ ΝΕΟΥΣ ΤΡΑΓΟΥΔΙΣΤΕΣ ΚΑΙ GROUP ΣΑΣ ΠΡΟΣΚΑΛΟΥΜΕ ΟΣΟΙ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΑΝΑΡΤΗΣΟΥΜΕ ΣΤΟ SITE ΜΑΣ ΣΥΝΑΥΛΙΕΣ ΚΑΙ EVENT'S

Σάββατο 29 Μαΐου 2010

Σαν Σήμερα...29 Μαίου

29 Μαίου 1945 O Βρετανός τραγουδιστής, πιανίστας και τραγουδοποιός Gary Brooker γεννήθηκε στο Ανατολικό Λονδίνο. Το 1966 δημιούργησε τους Procol Harum με τους οποίους τον Μάιο του 1967 γνώρισε μεγάλη επιτυχία με την κυκλοφορία του τραγουδιού "A Whiter Shade of Pale". Μετά το 1977 ακολούθησε σόλο καριέρα. Το 1969 συμμετείχε σαν μουσικός στην μπάντα του Eric Clapton και συνεργάστηκε με τους Alan Parsons Project, κάνοντας φωνητικά στο τραγούδι "Limelight". Το 2003 τιμήθηκε από την Βασίλισσα της Αγγλίας με τον τίτλο "Member of the Order of the British Empire".

29 Μαίου 1967 Γεννήθηκε στο Manchester της Αγγλίας, ο τραγουδιστής και τραγουδοποιός Noel Gallagher. Είναι γνωστός από την συμμετοχή του στο Βρετανικό συγκρότημα Oasis από το 1991 (τότε είχαν την ονομασία The Rain) μέχρι και την διάλυση τους το 2010. Η προσφορά του στο συγκρότημα είναι κάτι παραπάνω από σημαντική, αφού έγραψε μερικές από τις μεγαλύτερες επιτυχίες που τους καθιέρωσαν σαν ένα από τα μεγαλύτερα συγκροτήματα στον κόσμο. Δημοφιλή τραγούδια του: "Don't Look Back in Anger", "Cigarettes & Alcohol", "Wonderwall", "Stop Crying Your Heart Out", "Lyla", "Falling Down", κ.α. Μαζί με το συγκρότημα έχει κερδίσει 6 Brit Awards, μεταξύ αυτών το "Outstanding Contribution to Music" το 2007 και το "Brits Album of 30 Years" για το άλμπουμ "(What's the Story) Morning Glory?" του 1995, το 2010.

29 Μαίου 1997 Ο τραγουδοποιός και τραγουδιστής Jeff Buckley (Jeffrey Scott Buckley 1966-1997) πνίγηκε σε ηλικία 30 ετών, κολυμπώντας στο Wolf River στο Memphis του Tennessee. Ο Buckley, κατά την διάρκεια διαλύματος από τις ηχογραφήσεις για το νέο άλμπουμ του, μαζί με τον Keith Foti κατευθύνθηκε προς το ποτάμι φορώντας τις μπότες και τα ρούχα του και τραγουδώντας το "Whole Lotta Love" των Led Zeppelin. Το πτώμα του βρέθηκε στις 4 Ιουνίου. Μετά από νεκροψία δεν αποδείχτηκε η χρήση ναρκωτικών και ο θάνατος του χαρακτηρίστηκε "an accidental drowning". Ήταν γιος του τραγουδιστή Tim Buckley. Το μοναδικό άλμπουμ που κυκλοφόρησε, όσο ήταν στη ζωή, είχε τον τίτλο "Grace" (1994). Ήταν μια από τις μεγάλες ελπίδες της Αμερικάνικης rock μουσικής.

29 Μαίου 1971 Οι The Rolling Stones και το τραγούδι "Brown Sugar" βρίσκονται στο No 1 του US Billboard Hot 100. Ήταν μέρος του άλμπουμ "Sticky Fingers", το οποίο την ίδια στιγμή βρίσκεται στο No 1 του US Billboard 200.

29 Μαίου 1991 Αφού έχουν τελειώσει τις ηχογραφήσεις τους για το άλμπουμ "Nevermind", οι Nirvana δίνουν παράσταση στο Jabberjaw του Los Angeles. Στο ακροατήριο βρίσκεται ο Iggy Pop και η μπασίστρια των L7, Jennifer Finch, η οποία έχει φέρει μαζί της την καλύτερη της φίλη... Courtney Love.

Πηγή: http://www.musicdiary.gr/

O ΜΠΑΜΠΗΣ ΣΤΟΚΑΣ ΣΤΟ BORZOI LIVE STAGE

Την Παρασκευη 28 και Σαββατο 29 Μαιου δυο μοναδικες βραδιες στο Borzoi Live Stage: Ο Μπαμπης Στοκας, η φωνη των Πυξ Λαξ σε ενα μοναδικο προγραμα γεματο ελληνικο Rock, εντεχνο και φυσικα ολες της μεγαλες επιτυχιες των Πυξ Λαξ!

Δυο μοναδικες βραδιες στη Σκιαθο που δε θα χασει κανεις! Borzoi Live Stage: εδω χτυπαει ζωντανα η καρδια του καλοκαιριου!

**********************************

Προπωληση εισητιριων απο Παρασκευη 21 Μαιου μεχρι εξαντλισεoς στο Borzoi Live Stage!
Τηλ.: 6976518500 - 6976518500
Χορηγος Επικοινωνιας: Δημοτικο Ραδιοφωνο Σκιαθος 96,4

Μεγας Χορηγος: http://www.simeonphotographer.com/  

ΟΙ ΔΙΟΝΥΣΟΣ ΖΩΝΤΑΝΑ ΣΤΟ ΣΙΝΕ στιγμές

ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 29 ΜΑΙΟΥ 2010 ΟΙ ΔΙΟΝΥΣΟΣ ΘΑ ΕΜΦΑΝΙΣΤΟΥΝ ΖΩΝΤΑΝΑ ΣΤΟ ΣΙΝΕ στιγμές ΣΤΟ ΠΕΡΑΜΑ ΟΠΟΥ ΚΑΙ ΘΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΟΥΝ ΚΟΜΜΑΤΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ 3 ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥΣ ΤΟΥΣ ΔΙΣΚΟΥΣ ΝΕΑ ΚΟΜΜΑΤΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΙΣΚΟ ΠΟΥ ΗΔΗ ΗΧΟΓΡΑΦΟΥΝ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΜΙΑ ΑΝΑΔΡΟΜΗ ΣΕ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΑΙ ΞΕΝΟ ROCK AΠO TA 60'S ΕΩΣ ΣΗΜΕΡΑ.


ΣΑΒΒΑΤΟ 29 ΜΑΙΟΥ 2010 - 21:30 ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

ΣΙΝΕ στιγμές - Λ.ΕΙΡΗΝΗΣ 144 ΠΕΡΑΜΑ


Οι ΔΙΟΝΥΣΟΣ δημιουργήθηκαν στο Κερατσίνι στις αρχές του ’90 από συμμαθητές με κοινή αγάπη για την μουσική.Υιοθέτησαν αμέσως την ονομασία Διόνυσος επηρεασμένοι κατά κύριο λόγο από τις πρώτες σκέψεις του Morrison πριν καταλήξει στο The Doors, γύρω από το Dionysos. Μεθυσμένοι και τρελαμένοι για μουσική ξεκινούν σχεδόν αμέσως τις ζωντανές εμφανίσεις τους. Για πολλά χρόνια στροβιλίζονται ανάμεσα σε live περιπλανήσεις και ανακατατάξεις. Στα τέλη της δεκαετίας του 90 και έπειτα από μία αυτοσχέδια περιοδεία σε όλη την Ελλάδα κυκλοφορούν τον πρώτο τους δίσκο με τίτλο «Κρυστάλλινα Φτερά» από την δισκογραφική εταιρία Music Wave, από την οποία δύο χρόνια αργότερα κυκλοφορούν και τον δεύτερο τους δίσκο με τίτλο «Στην Άκρη Της Πόλης». Ο δεύτερος αυτός δίσκος αλλά και οι συνεχιζόμενες εμφανίσεις τους κυρίως στην επαρχεία, δίνουν την ευκαιρία στους ΔΙΟΝΥΣΟΣ να απαγκιστρωθούν από τον βραχνά της εταιρίας τους, να αποδείξουν την σταθερά ανοδική τους πορεία και να υπογράψουν ένα συμβόλαιο τον Απρίλιο του 2003 με την Alpha Records. Ξεκινάνε αμέσως τις ηχογραφήσεις και τον Φεβρουάριο του 2004 κυκλοφορούν τον τρίτο τους δίσκο με τίτλο «Από Άκρη Σε Άκρη»

Εξοργισμένοι από την ετσιθελική βιομηχανική παραγωγή τραγουδιών,μένοντας ακόμη σε ρομαντικά μυστικιστικές φόρμες, φέρουν πλήρως την ευθύνη για κάθε δημιουργία τους και κυρίως για το κάθε πότε θα κυκλοφορεί αυτή.

Αυτή τη στιγμή και ενώ οι ΔΙΟΝΥΣΟΣ βρίσκονται σε περιοδεία αισθάνονται ότι έφτασε το πλήρωμα του χρόνου να ηχογραφήσουν τον τέταρτο προσωπικό τους δίσκο ο οποίος και θα έχει τον τίτλο "Η ΓΗ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΠΕΔΗ".

Μακριά από λαικοpop ψευτοεντεχνισμούς, με αυτούσιο άτεχνο καθαρό rock ήχο να τους χαρακτηρίζει, γνωστοί για την λυρικότητα του στίχου τους, την δυναμική τους σκηνική παρουσία, αλλά και τα σκληροπυρηνικά τους live οι ΔΙΟΝΥΣΟΣ, εκσφενδονίζουν rock ‘n’ roll μελωδίες που σε μαγνητίζουν

http://www.facebook.com/group.php?gid=114679800132&ref=ts

Jim "Χιονατος" Πετροβίτσης : φωνη,κιθαρα
Νίκος Σουλιμιώτης: κιθαρες
Κώστας Γιουρτζόγλου: Μπάσσο
Βασίλης Παπαθεοχάρης:Τύμπανα

Παρασκευή 28 Μαΐου 2010

Σαν Σήμερα...28 Μαίου

28 Μαίου 1910 Ο Αμερικανός blues κιθαρίστας και τραγουδιστής T-Bone Walker (Aaron Thibeaux Walker 1910-1975) γεννήθηκε στο Linden του Texas. Θεωρείται ένας από τους πρωτοπόρους κιθαρίστες της modern blues. Στη λίστα του περιοδικού Rolling Stone με τους 100 καλύτερους κιθαρίστες όλων των εποχών, βρίσκεται στη θέση No 47. Υπήρξε μεγάλη επιρροή για τους Chuck Berry, B.B. King, Jimi Hendrix, κ.α.

28 Μαίου 1945 Ο τραγουδιστής και κιθαρίστας John Fogerty γεννήθηκε στο Berkeley της California. Είναι δημοφιλής για την συμμετοχή του στο rock συγκρότημα Creedence Clearwater Revival. Ενσωματώθηκε με το συγκρότημα το 1967 και δύο χρόνια αργότερα, με την κυκλοφορία του πρώτου τους άλμπουμ, γνώρισαν επιτυχία με τραγούδια όπως τα "Susie Q" και "I Put a Spell on You" (Screamin' Jay Hawkins). Αργότερα ακολούθησαν και άλλες επιτυχίες, όπως "Bad Moon Rising", "Proud Mary", "Have You Ever Seen the Rain?", κ.α. Από το 1973 ακολούθησε σόλο καριέρα, με τραγούδια όπως το "Rockin' All Over the World" το οποίο αργότερα διασκεύασαν και οι Status Quo. Το όνομα του γράφτηκε στο Rock and Roll Hall of Fame, με αυτό των CCR, το 1993. Το άλμπουμ του "Revival" που κυκλοφόρησε το 2007, ήταν υποψήφιο για το βραβείο Grammy "Best Rock Album" αλλά έχασε από τους Foo Fighters.

28 Μαίου 1970 Ο τραγουδιστής, κιθαρίστας και μπασίστας του Βρετανικού συγκροτήματος Doves, Jimi Goodwin (Jamie Francis Alexander Goodwin), γεννήθηκε στο Manchester. Το συγκρότημα δημιουργήθηκε το 1998 και από τότε έχουν κυκλοφορήσει 4 στούντιο άλμπουμ με τραγούδια επιτυχίες όπως τα "Here It Comes", "There Goes the Fear", "Kingdom of Rust", κ.α.

28 Μαίου 1977 Οι Sting, Stewart Copeland και Andy Summers βρίσκονται για πρώτη φορά πάνω στην σκηνή για μια συναυλία στο Παρίσι, σαν το συγκρότημα του Mike Howlett, Strontium 90. Συμπτωματικά, ακριβώς μετά από 30 χρόνια, ξαναβρίσκονται μαζί για την πρώτη συναυλία στα πλαίσια της περιοδείας The Police Reunion Tour στο General Motors Place στο Vancouver του Καναδά, μπροστά σε 22 χιλιάδες κόσμο.

28 Μαίου 2006 Στην πρώτη θέση των Βρετανικών Album Charts βρίσκονται για τρίτη και τελευταία εβδομάδα οι Red Hot Chili Peppers με το ένατο στούντιο άλμπουμ τους "Stadium Arcadium". Είχε κυκλοφορήσει στις 5 Μαΐου. Μόνο την πρώτη εβδομάδα κυκλοφορίας του πούλησε στην Αμερική 450.000 αντίτυπα. Δημοφιλή τραγούδια: "Dani California", "Snow (Hey Oh)", "Desecration Smile", "Hump De Bump" και "Tell Me Baby".

Πηγή: http://www.musicdiary.gr/

Μεγάλο Party του Rockway.gr

H μέρα έφτασε για το μεγάλο Party του Rockway.gr (web zine,free press) και του Βe Rock Radio στο Revenge of Rock(Λ. Αλεξάνδρας, 34).


Την αρχή θα κάνει ο Φώτης Μελέτης (Rockway.gr, Be Rock Radio, Rock Hard, Rockway Magazine) και παρέα με τους παραγωγούς του Be Rock Radio mr.Snaki και Geo στα decks θα απολαύσετε το απόλυτο melodic, hard και heavy rock PARTY της Αθήνας!!!

Και επειδή πάντα μας αρέσουν οι εκπλήξεις Special guest θα είναι o Δημήτρης Σειρηνάκης(Rock Hard, MTV) και αναμένεται οι εκπλήξεις να συνεχιστούν όλο το βράδυ με πολλά δώρα.

Για αυτό λοιπόν φίλοι του Rockway.gr φροντίστε να είστε από νωρίς στο Revenge of Rock για να μην χάσετε ούτε λεπτό από τις φοβερά τραγούδια και video clips που έχουμε ετοιμάσει για την Παρασκευή 28 Μαΐου!

ΩΡΑ ΕΝΑΡΞΗΣ: 23.00 - ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΙΣΟΔΟΣ

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΑΝΟΥ ΚΑΤΣΙΜΙΧΑ ΠΡΟΣ ΜΙΧΑΛΗ ΧΑΤΖΗΓΙΑΝΝΗ

Η επιστολή αυτή στάλθηκε με αφορμή την Δήλωση του Μιχάλη Χατζηγιάννη, πως, με τα λεγόμενά του, η έντεχνη αντιπροσωπεία , εκλεισε. Με άλλα λόγια ,ήθελε να πει πως δεν υπάρχει πια έντεχνο σήμερα.
Ο Πάνος Κατσιμίχας, ενας τραγουδιστής ο οποίος έβαλε το στίγμα του εδώ και 20 και πλέον χρόνια στο έντεχνο τραγούδι, απάντησε στον Μιχάλη Χατζηγιάννη, στέλνοντας μια επιστολή, έτσι όπως τη δημοσίευσε το 7 της Κυριακάτικης Ελευθεροτυπίας.
 
"Αγαπητό Επτά,
Διάβασα τις προάλλες τη συνέντευξη του τραγουδιστή Μιχάλη Χατζηγιάννη και ανατρίχιασα.
 Ξαφνικά ένα νεαρό παιδί, εκφράζοντας τη φθήνια, την αγραμματοσύνη και το θράσος της εποχής, βγαίνει ύστερα από δύο - τρεις επιτυχημένες σεζόν σαν φουσκωμένο κοκοράκι και επαίρεται ασύστολα.
 Θύμα των μέσων που τον ανέδειξαν και τον παρέσυραν και επικίνδυνο παράδειγμα για όλα τα νέα παιδιά που τον θαυμάζουν και τον παρακολουθούν.
Και τι δεν είπε το παιδί: "Δεν έχω ανάγκη κανέναν", δεν με βοήθησε κανείς, "τα κάνω όλα μόνος μου", "δε με ενδιαφέρει τίποτα" κ.λ.π.
 Και σαν να μην έφταναν αυτά, πατάει και την πεπονόφλουδα του έμπειρου δημοσιογράφου περί "ανυπόταχτων οπαδών του εντέχνου" που απέρριψαν το Μιχάλη και τρελαίνεται ο Μιχάλης και υπογράφει με τη βαριά θανατική του καταδίκη του μίζερου και δυσνόητου "έντεχνου τραγουδιού" και συνεχίζει την ξέφρενη πορεία του προς τη δόξα της "σκεπτόμενης ποπ" Καινούργιο είδος αυτό. Δική του ανακάλυψη.
Επειδή όλο αυτό το "κόλπο" είναι τουλάχιστον αντιαισθητικό και εντελώς επικίνδυνο, μπαίνω στον κόπο να τον ρωτήσω:
Ξέρεις που βρίσκεσαι Μιχάλη; Ξέρεις για τι πράγματα μιλάς ακριßώς;
Ξέρεις ποιοι χύσανε ιδρώτα και αίμα 20 χρόνια τώρα, για να δημιουργήσουν από το τίποτα αυτό το τεράστιο συναυλιακό κοινό που γεμίζει τα καλοκαιρινά γήπεδα και θέατρα;
Ξέρεις πάνω στις πλάτες ποιων πας τα καλοκαίρια και παριστάνεις τον κούκλο και θησαυρίζεις;
Θα σου το πω εγώ, για να το μάθουν και οι υπόλοιποι του στιλ σου, αλλά κι αυτοί που εκτρέφονται μαζικά στα ορνιθοτροφεία των reality shows και είναι έτοιμοι να βγουν και να διαστρέψουν τα μυαλά των πιτσιρικάδων:
Οι "έντεχνοι" και το "έντεχνο" που με τέτοιο θράσος βγαίνεις και φτύνεις, αυτοί οι ίδιοι είναι που άνοιξαν το δρόμο της συναυλίας και των μεγάλων ακροατηρίων.
Αυτοί υπερασπίζονται εδώ και είκοσι τόσα χρόνια το ελληνικό τραγούδι και την αξιοπρέπεια του δημιουργού, αν αυτά σου λένε κάτι.
Σε τι σε πείραξε εσένα άραγε το "έντεχνο" (όπως το ονομάζουν οι διάφοροι αγράμματοι);
 Ποιος σου έδωσε το δικαίωμα να το αποκαλείς μαγαζί" και "αντιπροσωπεία"; Μήπως το μπέρδεψες με τα μαγαζιά που δουλεύεις;
Δεν έχω τίποτα μαζί σου προσωπικά, όμως, κάποιος πρέπει να σου πει, ότι, θέλεις δε θέλεις, είσαι παράδειγμα για πολλούς πιτσιρικάδες, οπότε πρέπει να σκέφτεσαι πριν να μιλήσεις.
Παρεπιπτόντως, μήπως θυμάσαι μια συναυλία που δώσαμε με τον Χάρη στη Λευκωσία το 1996; Τη διοργάνωσε ο Προσφυγικός σύλλογος ΠΑΕΚ Κερύνεια και μάζεψε γύρω στις 10.000 άτομα. Πριν από μας τραγούδησες εσύ. Ένα παιδάκι 17 ετών, σεμνό και μαζεμένο, με υπέροχη φωνή, ντυμένο και κουρεμένο κατ' εικόνα και ομοίωση του Γ. Νταλάρα. Κάποιος ήρθε μ' ένα δίσκο demo και παρακάλεσε να τον ακούσουμε και να βοηθήσουμε αν μπορούμε το Μιχάλη. Είσαι σίγουρος ότι δεν είχες, ούτε έχεις ανάγκη από κανέναν και ότι τα ξέρεις όλα;
 Και τότε, το βραβείο για την κατηγορία "έντεχνο τραγούδι" γιατί το παρέλαβες στα Αρίων, αφού η "αντιπροσωπεία έκλεισε"; Επειδή σου άρεσε το νάιλον αγαλματάκι;
Aκουσε λοιπόν φιλαράκο δυο πράγματα και τελειώνω:
Πρώτον, μη μιλάς πολύ και απλώς τραγούδα με την όμορφη φωνή σου τα παιδικά σου τραγουδάκια. Είναι αναμφισβήτητα γλυκύτατα και χρήσιμα.
Αλλιώς τι θα χόρευε η επτάχρονη κόρη μου στα πάρτι με τις φίλες της;
Δεύτερο και σπουδαιότερο: Ξεκαβάλησε το καλάμι, γιατί αν φυσήξει κανένας αέρας και το γυρίσει από οριζοντίως, κάθετα, θα έχεις σοβαρό
πρόβλημα.
Έχεις πολύ δρόμο και πολλή δουλειά ακόμα μπροστά σου.
"Ήσουνα μικρός για τέτοια ανοίγατα". Μάθε να σέβεσαι την πνευματική ζωή του τόπου που σε φιλοξενεί και σου δίνει ψωμί να φας. Τώρα μίσησε με ελεύθερα ή κάτσε και σκέψου."

Πάνος Κατσιμίχας

Πέμπτη 27 Μαΐου 2010

Σαν Σήμερα...27 Μαίου

27 Μαίου 1957 Η Βρετανίδα τραγουδίστρια και τραγουδοποιός Siouxsie Sioux (Susan Janet Ballion) γεννήθηκε στο Λονδίνο. Είναι δημοφιλής από την συμμετοχή της στο συγκρότημα Siouxsie and the Banshees, στο οποίο υπήρξε βασική τραγουδίστρια από το 1976. Το 1981 από μέλη των Banshees δημιουργούνται οι The Creatures. Από το 2004 ακολουθεί σόλο καριέρα. Υπήρξε από τους πρωτοπόρους της Βρετανικής rock επηρεάζοντας καλλιτέχνες και συγκροτήματα διαφορετικών μουσικών στυλ όπως Morrissey, Massive Attack, Red Hot Chili Peppers, Shirley Manson, κ.α. Δημοφιλή τραγούδια με την φωνή της: "Happy House", "Dear Prudence" (The Beatles), "Kiss Them for Me", "The Passenger" (Iggy Pop), κ.α.

27 Μαίου 1963 Ο Bob Dylan κυκλοφορεί το δεύτερο στούντιο άλμπουμ του, με τίτλο "The Freewheelin' Bob Dylan". Οι στίχοι του είναι έντονα πολιτικοποιημένοι. Έφτασε μέχρι το Νο22 του US Billboard αλλά σκαρφάλωσε στην κορυφή των Βρετανικών charts το 1964. Στη λίστα του περιοδικού Rolling Stone, "The 500 Greatest Albums of All Time", βρίσκεται στη θέση 97. Δημοφιλή τραγούδια του άλμπουμ: "Blowin' in the Wind", "Masters of War", "Don't Think Twice, It's All Right", κ.α.

27 Μαίου 1964 Δημοσιεύματα του Βρετανικού Τύπου γράφουν πως 11 αγόρια αποβλήθηκαν από συντηρητικό σχολείο του Coventry επειδή είχαν κόψει τα μαλλιά τους σαν του Mick Jagger.

27 Μαίου 1977 Οι The Sex Pistols κυκλοφορούν στη Μεγάλη Βρετανία το single "God Save The Queen". Απαγορεύεται η μετάδοση του από όλα τα κρατικά ΜΜΕ και οι εργαζόμενοι στα περισσότερα δισκοπωλεία αρνούνται να τον βάλουν στα ράφια. Πούλησε 200 χιλιάδες αντίτυπα μόνο την πρώτη εβδομάδα κυκλοφορίας και ανέβηκε στο Νο2 των Βρετανικών charts.

27 Μαίου 1983 Οι Metallica τελειώνουν τις ηχογραφήσεις του άλμπουμ τους "Kill 'Em All". Θα κυκλοφορήσει στις 16 Ιονίου. Μέχρι σήμερα, μόνο στις Η.Π.Α., έχει πουλήσει πάνω από 4 εκατομμύρια αντίτυπα. Δημοφιλή τραγούδια: "The Four Horsemen", "Jump in the Fire", "Seek & Destroy", κ.α.

Πηγή: http://www.musicdiary.gr/

ΜΙΑ ΜΕΓΑΛΗ ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Ο Ζαν Μισέλ Ζάρ στο θέατρο της Γης

Ακόμη στις 5 Ιουνίου οι Σκόρπιονς στην συμπρωτεύουσα και στις 20 Ιουλίου οι Τζέθρο Τάλλ

Λιγότερα από 2000 εισιτήρια έχουν απομείνει για την μοναδική εμφάνιση του Ζαν Μισέλ Ζαρ στη Θεσσαλονίκη στις 30 Μαΐου, αφιερωμένη στον φίλο του συγγραφέα Άρθουρ Κλάρκ.
Με ένα οπτικοακουστικό υπερθέαμα στις αποσκευές του επιστρέφει στη χώρα μας ο Γάλλος παγκοσμίου φήμης συνθέτης της ηλεκτρονικής μουσικής στο πλαίσιο της πρώτης του παγκόσμιας περιοδείας με τον τίτλο «2010».
Η συναυλία του αναμένεται να είναι, όπως άλλωστε και όλες οι εμφανίσεις του, ένα άρτια οργανωμένο φαντασμαγορικό θέαμα με έργα από όλη την δισκογραφία του και άψογα οπτικά εφέ με τη χρήση της σύγχρονης τεχνολογία.
Ο Ζαν Μισέλ Ζαρ που έχει εμφανιστεί τέσσερις φορές μπροστά σε περισσότερους από 1.000.000 θεατές, έχει κερδίσει τέσσερα ρεκόρ Γκίνες προσέλευσης θεατών.
Στις 30 Μαΐου, λοιπόν, ο Ζαν Μισέλ Ζαρ θα εμφανιστεί για πρώτη φορά στην Θεσσαλονίκη στο Θέατρο Γης και την 1η Ιουνίου στο κλειστό Φαλήρου – γήπεδο Τάε Κβον Ντο της Αθήνας.

ΣΤΙΣ 7 ΙΟΥΝΙΟΥ ΟΙ ΣΚΟΡΠΙΟΝΣ ΣΤΟΝ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟ
Επιτυχίες όπως το «Rock You Like A Hurricane...» ετοιμάζονται να τραγουδήσουν οι ακαταπόνητοι «Scorpions», που θα δώσουν συναυλία στις 7 Ιουνίου, στο γήπεδο του Μακεδονικού, στη Νέα Ευκαρπία. Έπειτα από 45 χρόνια στα μουσικά δρώμενα, πάνω από 100 εκατομμύρια πωλήσεις δίσκων και αμέτρητες συναυλίες σ' όλο τον κόσμο, οι θρυλικοί «Σκορπιοί» της ροκ αποφάσισαν πως ήρθε η ώρα να σιωπήσουν. Αλλά όχι έτσι απλά. Το τελευταίο ελληνικό καλοκαίρι τους εντάσσεται στην παγκόσμια περιοδεία με την οποία κλείνει η πορεία τους. Μαζί τους στη σκηνή οι «Over The Rainbow», Γ. Γάκης & The Troublemakers και Cyanide.

ΤΖΕΘΡΟ ΤΑΛΛ ΤΟΝ ΙΟΥΛΙΟ
Μία από τις σημαντικότερες rock μπάντες των τελευταίων 40 χρόνων, οι «Jethro Tull», επιστρέφει στην Ελλάδα για μια συναυλία, στις 20 Ιουλίου, στη Μονή Λαζαριστών. Ο Ιαν Αντερσον και η παρέα του επιστρέφουν στη χώρα μας τρία χρόνια μετά την τελευταία τους εμφάνιση για να ερμηνεύσουν κομμάτια όπως τα «Too Old to Rock n’ Roll: too young to die», «One brown mousse» και «Heavy horses».

Άκρως Απόρρητον – Μέσα μου κρύβεσαι εσύ

«Άκρως απόρρητον» είναι αυτό που κρύβει στην ψυχή του ο καλλιτέχνης – όπου και αν είναι ταγμένος – και το εκφράζει επιλεκτικά μέσα από το προσωπείο της τέχνης του χωρίς να νιώθει έτσι ότι εκτίθεται.
»Άκρως απόρρητον» είναι η έμπνευση, η κινητήρια δύναμη, το κρυφό δάκρυ, η ελπίδα, ο πόθος.
Οι »Άκρως απόρρητον» είναι ένα 4μελές συγκρότημα με καθαρό δυτικότροπο rock ήχο και ύφος, τα τραγούδια τους σε ταξιδεύουν, έχουν μελωδικότητα, λυρικότητα και απλότητα, ενώ απευθύνονται στο ευρύ κοινό χωρίς να γίνονται «φθηνά» εμπορικά. Οι στίχοι μιλούν για καθημερινά βιώματα, για τις σχέσεις των ανθρώπων τόσο σε ερωτικό όσο και σε κοινωνικό επίπεδο. Τη μουσική καθώς και κάποιους στίχους γράφει ο Δημήτρης Παλούδης, ενώ ο κύριος στιχουργός του σχήματος είναι ο Φώντας Ανδρεόπουλος.
Το 2004 κυκλοφόρησαν το πρώτο τους cd με τίτλο “Sms” σε ποπ-ροκ ήχο. Σήμερα, Απρίλιος του 2010, με ανανεωμένη σύνθεση και σαφή ροκ προσανατολισμό κυκλοφορούν το δεύτερο δίσκος τους από τη LEGEND με τίτλο «Μέσα μου κρύβεσαι εσύ», ο οποίος περιέχει 12 τραγούδια άκρως προσωπικά και απόρρητα.
Οι »Άκρως απόρρητον» μαζί με τους συνεργάτες τους έχουν εμφανιστεί σε όλες σχεδόν τις μουσικές σκηνές της Αθήνας, ενώ στο ρεπερτόριο των διασκευών τους ακούμε τραγούδια από την ελληνική και ξένη δισκογραφία σε ύφος που καλύπτει ένα ευρύ φάσμα: new rock, classic rock, ελληνικό ροκ, pop, funk, έντεχνο.

Οι »Άκρως απόρρητον» είναι:
Δημήτρης Παλούδης-κιθάρες, φωνή
Γιάννης Ταμπακάκης-πλήκτρα
Πέτρος Βασιλειάδης-μπάσο
Δημήτρης Αλεξίου-τύμπανα

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΤΟΥ MUSIC CORNER
Γράφει η Ευηάννα Νικολέρη - eviannaniko@musiccorner.gr

Τους Άκρως Απόρρητον τους είχα πρωτοδεί σε τηλεοπτική εκπομπή της κρατικής τηλεόρασης, αν θυμάμαι καλά, πριν αρκετά χρόνια, όταν είχαν βγάλει την πρώτη τους δισκογραφική δουλειά με τίτλο “Sms”. Πολλές οι αλλαγές από τότε, με πρώτη και κύρια τη φωνή του γκρουπ που αντικαταστάθηκε εξ ολοκλήρου από τον Δημήτρη Παλούδη.

Σε αυτή τη δεύτερη δουλειά οι Άκρως Απόρρητον συστήνονται εκ νέου, καθότι εκτός από τη νέα σύσταση του συγκροτήματος, διαφορές υπάρχουν και στον ήχο. Οι ποπ αναφορές του προηγούμενου cd εγκαταλείφθηκαν και έτσι τώρα, το «Μέσα μου κρύβεσαι εσύ» ταξιδεύει σε πιο ροκ μονοπάτια. Ωστόσο, ακούγοντας το cd δεν κατάφερα να θυμηθώ πολλά από το παρελθόν του συγκροτήματος, εκτός από αυτά που ήδη ανέφερα, έτσι αποφάσισα να το αντιμετωπίσω σαν κάτι καινούργιο και ας μου το συγχωρέσουν οι παλαιότεροι του σχήματος και οι υπάρχοντες θαυμαστές.

Σαν κάτι καινούργιο λοιπόν, το «Μέσα μου κρύβεσαι εσύ» περιέχει τα κλασικά στοιχεία των σύγχρονων ελληνικών ροκ συγκροτημάτων, κάποιες ξενόφερτες επιρροές και στίχους με κύριο θέμα το ερωτικό στοιχείο. Στα δώδεκα τραγούδια του cd υπήρχαν κάποια κομμάτια που ξεχώρισα, κάποια που μου τράβηξαν την προσοχή και άλλα που δεν μου έκαναν ιδιαίτερη εντύπωση. Η ίδια η φωνή του γκρουπ, σε κάποια σημεία δείχνει ενδιαφέρουσα, σε άλλα επαρκής, αλλά υπάρχουν και στιγμές που πιστεύω ότι θα απέδιδε καλύτερα με λίγη περισσότερη δουλειά. Όπως και να έχει, το cd κυλάει ευχάριστα, όπως τα περισσότερα του είδους…

Αν θέλετε να πάρετε μια ιδέα, μπορείτε να μεταβείτε στην σελίδα του γκρουπ στο myspace ( http://www.myspace.com/akrosaporrhton ) ή στην προσωπική τους σελίδα http://www.akrosaporriton.gr/
ΤΑ ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ ΤΟΥ CD
01. Δε μιλάω
02. Μέσα μου κρύβεσαι εσύ
03. Τρέξε
04. Ανύπαρκτη αγάπη
05. Κρυμμένο ναυάγιο
06. Ντυμένη στα μαύρα
07. Μνήμες
08. Πες μου αν μπορεί
09. Χίλιες νύχτες
10. Χίλια μικρά μυστικά
11. Ο άλλος μου εαυτός
12. Χαμένα όνειρα

Γιώργος Καπνίσης & Αλκμήνη Χατζηνάσιου live in Glam Bar

Πέμπτη 27 ΜΑΪΟΥ 10.00 μ.μ.
Glam Bar
Δεκελέων 40 κάθετη Περσεφόνης πλησίον μετρό κεραμεικός Γκάζι
Πληροφορίες - Κρατήσεις : 2106412216 - 6986584731
Συναυλία
ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΠΝΙΣΗΣ – ΑΛΚΜΗΝΗ ΧΑΤΖΗΝΑΣΙΟΥ
στην παράσταση «Η ΚΥΡΑ ΤΟΥ ΧΟΡΟΥ»

Ο επτανησιακής καταγωγής Ζακυνθινός τραγουδοποιός Γιώργος Καπνίσης σμιλευμένος στο πλευρό καταξιωμένων καλλιτεχνών εδώ και αρκετά χρόνια (Λάκης Παπαδόπουλος, Γιώργος Δημητριάδης, Γιάννης Γιοκαρίνης, Φωτεινή Σαββατιανού) με τη συντροφιά της ερμηνεύτριας Αλκμήνης Χατζηνάσιου στήνουν ΧΟΡΟ και σας παρουσιάζουν την ΚΥΡΑ ΤΟΥ...
Ένα μουσικό ταξίδι έκπληξη μέσα στα λημέρια της ελληνικής μουσικής σκηνής, ένας χορός ένα πάρτυ που δε θα αφήσει κανένα να αναπαυτεί στην καρέκλα του.

Ένα πρόγραμμα με την σφραγίδα επιτυχίας του Γιώργου και της Αλκμήνης με τραγούδια που ξεκινούν από την ανέμελη Ελλάδα του 80 μέχρι τα σημερινά αγχωτικά κοινωνικοπολιτικά δρώμενα, με έκπληξη τα τραγούδια από το νέο δίσκο του Γιώργου Καπνίση με τίτλο «Η ΚΥΡΑ ΤΟΥ ΧΟΡΟΥ».
Εξέχουσα θέση μες την δουλειά αυτή έχει το τραγούδι «Η ΚΥΡΑ ΤΟΥ ΧΟΡΟΥ» το οποίο βρίσκεται στην τελική φάση των Μουσικών Αγώνων της Κέρκυρας όπου θα διαγωνιστεί τον Αύγουστο μαζί με τα άλλα εννιά κομμάτια του τελικού, ένω ήδη απέσπασε μια θέση στον τελικό του 2ου Διαγωνισμού Τραγουδιού του γνωστού μουσικού portal www.MusicHeaven.gr.

Τα παιδιά δε το βάζουν όμως κάτω... με μουσική, κέφι και χορό θα μας δείξουν τον τρόπο, θα μας πουν το ποίημα και θα ταρακουνήσουν τη σκέψη μας αυτή την Πέμπτη.
Δε θα μπορούσαν να λείψουν φυσικά από δίπλα τους οι χαίροντες μεγάλο κύρος μουσικοί:
Βασίλης Καζαντζής - Κιθάρα
Νίκος Βαλλιανάτος - Μπάσο
Νίκος Καλλιούρης - Βιολί
Βλαδίμηρος Πέτσας - Τύμπανα

Τετάρτη 26 Μαΐου 2010

Σαν Σήμερα...26 Μαίου

26 Μαίου 1964 Ο Αμερικανός rock τραγουδιστής, τραγουδοποιός και κιθαρίστας Lenny Kravitz (Leonard Albert Kravitz) γεννήθηκε στην Νέα Υόρκη των Η.Π.Α. Κέρδισε το βραβείο Grammy "Best Male Rock Vocal Performance", για τέσσερα συνεχόμενα χρόνια από το 1999 έως και το 2002 για τα τραγούδια "Fly Away", "American Woman", "Again" και "Dig In". Το 2002 κέρδισε το American Music Award "Favorite Pop/Rock Male Artist". Μέχρι σήμερα έχει κυκλοφορήσει 9 άλμπουμ, 8 στούντιο και μια συλλογή τραγουδιών, με πωλήσεις παγκοσμίως πάνω από 40 εκατομμύρια αντίτυπα.

26 Μαίου 1969 Ο John Lennon και η Yoko Ono αρχίζουν την "bed-in for Peace" διαμαρτυρία τους, στο δωμάτιο 1742 του ξενοδοχείο La Reine Elizabeth στο Montreal του Καναδά. Θα παραμείνουν ξαπλωμένοι δίνοντας συνεντεύξεις σε δημοσιογράφους, υπερασπιζόμενοι την παγκόσμια ειρήνη, για οκτώ ημέρες. Σε εκείνο το δωμάτιο θα ηχογραφηθεί, την 1 Ιουνίου με πρόχειρη εγκατάσταση, το τραγούδι ύμνος του αντιπολεμικού κινήματος "Give Peace a Chance".

26 Μαίου 1973 Οι Deep Purple κυκλοφορούν το single "Smoke on the Water". Είχε πρωτοκυκλοφορήσει με το άλμπουμ "Machine Head", τον Μάρτιο του 1972. Το τραγούδι, όπως και το υπόλοιπο άλμπουμ, είχε ηχογραφηθεί στις αρχές Δεκεμβρίου του 1971 στο Grand Hotel του Montreux της Ελβετίας, με τη χρήση του κινητού στούντιο των The Rolling Stones (Rolling Stones Mobile Studio).

26 Μαίου 1993 Η κυβέρνηση της Σιγκαπούρης άρει την απαγόρευση που είχε επιβάλει στα τραγούδια των καλλιτεχνών: The Beatles, Bob Dylan, Chicago και Creedence Clearwater Revival. Οι Prince και Guns N' Roses παραμένουν στην μαύρη λίστα...

26 Μαίου 2006 Κυκλοφορεί στην Αμερική, μια ημέρα μετά την Μεγάλη Βρετανία, το έβδομο στούντιο άλμπουμ του industrial rock/metal τραγουδιστή και τραγουδοποιού Marilyn Manson, με τίτλο "The High End of Low". Κατάφερε να σκαρφαλώσει μέχρι το Νο4 του US Billboard χωρίς καλύτερη συνέχεια.

Πηγή: http://www.musicdiary.gr/

ROCK LIVE ΚΑΙ ΠΟΛΛΑ ΑΛΛΑ!

"ΤΟ ΝΟΜΙΣΜΑ ΠΑΡΑΧΑΡΑΤΤΕΙΝ ΔΙΟΓΕΝΗΣ Ο ΚΥΝΙΚΟΣ -ΝΙΚΟΛΑΣ ΑΣΙΜΟΣ" @MYLOS CLUB, 26/05 ΤΕΤΑΡΤΗ

Η Φιλοσοφική θεωριση του Αναρχισμου και η αντιπαραθεση του με το Φύσικο νόμο.
… Η Ελληνική φιλοσοφία, πάντα στηρίζονταν στην ιδέα της δικαιοσύνης και της ανθρώπινης ισότητας. Γι’ αυτό και ενδιαφέρονταν για την ενοποίηση των γενικών αρχών της Φυσικής αρμονίας με τον ανθρώπινο νόμο. Η άμεση Δημοκρατία, πηγάζουσα απ’ ευθείας από την περί φύσης αντίληψη των Ελλήνων, αποτελεί τη μοναδική ίσως σύμπλευση, φυσικού και ανθρώπινου νόμου. Η υπερίσχυση του ανθρώπινου νόμου, με τα επακόλουθά της, δηλαδή τη συγκεντρωτική εξουσία, την υποταγή στους νόμους των λίγων, αλλά και την κοινωνική ανισότητα, δημιούργησε τις προϋποθέσεις για την εμφάνιση της ιδεολογίας του αναρχισμού. Στην ιστορία των κοινωνικοπολιτικών ιδεών, τίποτε δεν έχει προκαλέσει τόσο μεγάλη σύγχυση στους ειδικούς, (αλλά και στο κοινό), όσο η Αναρχική διδασκαλία. Ο αναρχισμός καλύπτει τόσες πολλές ξεχωριστές αντιλήψεις και τάσεις, ώστε είναι πολύ δύσκολο να τις αναγάγουμε όλες σ’ έναν κοινό παρονομαστή.
Δεν είναι μια καθορισμένη επιστημονική θεωρία, αλλά μια μαζική (αλλά και μεμονωμένη) ιδεολογία, χρωματισμένη με πολλά κοινωνικοπολιτικά και μερικές φορές με θρησκευτικά στοιχεία, όπως ο αναρχισμός του Τολστόι. Γενικά ο αναρχισμός, είναι μια προσπάθεια να θεμελιωθεί η δικαιοσύνη και η αμοιβαιότητα σ’ όλες τις ανθρώπινες σχέσεις, με την πλήρη εξαφάνιση του κράτους, ή το δυνατόν μεγαλύτερη ελάττωση της δραστηριότητάς του. Με τελικό αποτέλεσμα, την αντικατάστασή του από μια ολωσδιόλου ελεύθερη και αυθόρμητη συνεργασία των ατόμων.
Η αναρχική θεωρία, στηρίζεται κατά βάση, στη διδασκαλία των Ελλήνων Κυνικών, που πρώτοι διατύπωσαν τις ιδεολογικές αρχές της. Θεμελιωτής της κυνικής θεωρίας υπήρξε ο Αντισθένης. Ο καλύτερος μαθητής του Σωκράτη και δάσκαλος του Διογένη. … Από τα πνευματικά δημιουργήματα του Διογένη (είκοσι περίπου), δε σώθηκε τίποτα. Τα κατέστρεψε η εξουσιαστική σκοπιμότητα και ο σκοταδισμός. Στοιχεία για τη ζωή και το έργο του, έχουμε από μεταγενέστερους φιλοσόφους και ιστορικούς.
Η διδασκαλία του Διογένη, συνδύαζε την θεωρία με την πράξη και διερμήνευε την βαθιά κοινωνική αντίδραση (των λαϊκών στρωμάτων της εποχής), κατά του πλούτου και της ακόρεστης πλουτομανίας, των ανωτέρων τάξεων. Στον πνευματικό τομέα, στηρίζονταν, στη σοφία, στην ελευθερία και στην ηθική. Από την ηθική, απομάκρυνε κάθε μεταφυσική σχολαστικότητα και χρησιμοποίησε μόνο τη λογική για να απορρίψει, ως ανεδαφικό οραματισμό τη θεωρία των Ιδεών, με την οποία ο Πλάτωνας θάμπωνε τους διανοούμενους της Αθήνας.
…Οι Κορίνθιοι, τον έθαψαν κοντά στην πύλη, που οδηγούσε στον Ισθμό. Στήσανε στον τάφο του μια μαρμάρινη κολώνα από πάριο μάρμαρο με ένα σκύλο στην κορυφή. Πάνω σ’ αυτήν γράψανε: «Ακόμα και ο χαλκός φθείρεται από το χρόνο αλλά τη δική σου δόξα, καμιά εποχή δεν θα σβήσει, Διογένη. Γιατί μονάχα εσύ δίδαξες στους θνητούς, να ζουν με λίγα κι ανάλαφρα να παίρνουν της ζωής το δρόμο».
Κι από κάτω την προσφιλή αρχή των Κυνικών:
«Τύχη μεν θάρσος, νόμω δε Φύσιν, πάθει δε λόγον».
Νικόλας Άσιμος. …Η Αναρχία σου φίλε, μας οδηγεί στο χάος. -Μα από το χάος προήλθαν τα πάντα. Έτσι δε μας λέει ο Ησίοδος; Για μένα δεν υπάρχει ιδεολογικό μονοπάτι, γιατί έφτασα στο τέρμα. Θα εκφράσω τις απόψεις μου μέσα από τη μουσική μου και τους στίχους μου.
Χωρίς βία, με την αφέλεια των μικρών παιδιών και την αγνότητα των ζώων. Τίποτα δεν με πτοεί, ακολουθώ το δρόμο που μου όρισε η Φύση. ¨Παραχάραξον το νόμισμα¨. Ότι στραβό κι’ ανάποδο αντιλαμβάνομαι σ’ αυτή τη ζωή, θα το χλευάζω και θα το τραγουδάω. Από τον ψιλοκαυγά του ζευγαριού και τη συζυγική απιστία, μέχρι την ανθρώπινη αναλγησία και την κοινωνική κατάκριση…

Στον Νικόλα Άσιμο:
Για τους πολλούς ‘‘η σιωπή είναι χρυσός.’’ Για μερικούς, τους διαφορετικούς από εμάς, η σιωπή σημαίνει συναίνεση και συγκάλυψη. Γι’ αυτούς, τους ‘‘απολωλότες από την αγέλη,’’ η Ελευθερία της Σκέψης και του Λόγου, αλλά και η Ανυποταγή, αποτελούν τη μόνη εγγύηση και το μοναδικό τεκμήριο, της αληθινά ελεύθερης προσωπικότητας. Γιατί να είναι τόσο ακριβοθώρητοι;

Μια αρμονική σύνδεση Λόγου και Μουσικής.
Κείμενα: Γιώργος Δαδαμόγιας. Συνεργάζεται η Νικολέτα Μάρτου.
Μουσική σύμπραξη: Μανώλης Χατζημανώλης, τραγούδι κιθάρα. Θανάσης Μπιλιλής πιάνο.
1. Ο χρησμός που έδωσε η Πυθία στο νεαρό Διογένη. Νόμισμα (ρήμα νέμω) σημαίνει και νόμος, έθος, έθιμο, θεσμός.

Μουσική σύμπραξη
Μανώλης Χατζημανώλης-Κιθάρα Φωνή
Θανάσης Μπιλιλής-Πιάνο
Κείμενα-Γιωργος Δαδαμόγιας
Συνεργάζεται η Νικολέτα Μάρτου

Προπώληση
Έναρξη: 21.00, Είσοδος:10 ευρώ
Μυλος Club, Ανδρ.Γεωργίου 56,Θεσσαλονίκη

Tηλ.2310510081
Kazandb productions
...................

we gonna have a house party!!!

Βινύλια από τον Sunshine Pedro, Soulmates Live openning act, main event The Blues bug ftr. Yvette. It's a funk soul pure New York party!!! από τις 8:00 θα είμαστε εκεί, γύρω στις 10 ξεκινάνε τα Live ..και όσο πάει :)))
Ημερομηνία: Τετάρτη, 26 Μαΐου 2010
Ώρα: 8:00 π.μ. - 6:30 μ.μ.
Τοποθεσία: ALL DAY BAR @ THE MALL Μαρούσι - Nex to Village Cinemas

.....................

stand up Αποχαιρετιστήριο (Ο Μαρκησιος Ντε Σαντ για παιδιά)

Για Πέμπτη τελευταία, ο Όσκαρ Γουάιλντ, ο Νέλσον Μαντέλα, ο Αντώνης Σαμαράς, ο Νίτσε, ο Σουπερ ήρωας γείτονας μου και μια κοπέλα με σπάνιες σεξουαλικά μεταδιδόμενες αρρώστιες καλούνται να συνυπάρξουν μέσα σε ένα μικρόφωνο. Μαζί τους νεκρά ζώα, standup comedy και η Mona Lisa σε έναν ρόλο έκπληξη. Κουβάδες δακρύων, αποχαιρετισμών και χαμόγελων σε μια χρονιά που κλείνει. Θωμας Τσαλαπάτης - Κωστης Μαλούτας. χαιρετώντας εναν χώρο, χαιρετώντας εναν χρόνο και μια αρχή.Υο!
Έναρξη: Πέμπτη, 27 Μαΐου 2010 στις 10:00 μ.μ.
Τοποθεσία: ΜΟΥΣΙΚΟ ΚΑΦΕΝΕΙΟ
Οδός: ΠΑΤΗΣΙΩΝ & ΤΗΝΟΥ 12, Κυψέλη (είσοδος 3 ευρώ)

.......................

LIVE @ ΡΥΘΜΟΣ stage 27/5/2010 (22:00)

Σε ένα μοναδικό show, με rock και pop μελωδίες , video projections , special guests και εγγυημένη διασκέδαση, το συγκρότημα παρουσιάζει για πρώτη φορά κομμάτια από το επερχόμενο EP του !

Παράλληλα διασκευάζει σημαντικά τραγούδια της μουσικής σκηνής από όλες τις δεκαετίες...

Το event θα "ανοίξει" σε funky ρυθμούς το συγκρότημα Στην BanDa !
.........................

Φοιτητικό show

το show αυτο θα περιεχει τα παντα:
* live μουσική
*projections
* stand up comedy
συμμετέχουν :
Θεατρική ομαδα ΣΤΕΓ Δραμας
Μουσικη ομαδα του ΤΕΙ Καβάλας
Μουσική ομαδα του ΤΕΙ Δράμας
Είσοδος ελεύθερη!!!! σας περιμένουμε ολους εκει !!
.....................

TRAVEL MIND SYNDROME/FREQUENCY ON
starts: 21.00
entrance: 10 €

Από το East Acton του Λονδίνου στην Αγία Παρασκευή, οι TRAVEL MIND SYNDROME, εγκαινίασαν με βρετανικό αέρα τη νέα χρονιά για το Jumping Fish, με το τραγούδι του μήνα Ιανουαρίου “Breeze of Light”.
Με ιστορία που μοιράζεται ανάμεσα σε Αθήνα και Λονδίνο, άρχισαν να δίνουν το παρών στην εγχώρια alternative indie rock σκηνή από το 2006. Βασικό χαρακτηριστικό του ήχου τους είναι η μίξη πολλών διαφορετικών στοιχείων με ιδιαίτερη έμφαση στην μελωδία, έχοντας επιρροές από Muse, Kasabian και Coldplay.
Σήμερα βρισκονται και πάλι στην Αθήνα όπου και ετοίμασαν το πρώτο άλμπουμ τους με τίτλο "East Acton to Saint Friday", τίτλος που περιγράφει τη μέχρι τώρα πορεία τους και το οποίο θα κυκλοφορήσει σύντομα.

Οι FREQUENCY ON είναι μια indie-post μπάντα που δημιουργήθηκε το 2009 στην Αθήνα. Τα μέλη της έχουν συμετάσχει στο παρελθόν σε πολλά γνωστά σχήματα της Ελληνικής underground σκηνής όπως Closer, Surf Jazzer, Κωνσταντίνος Β, Matisse, Cloudscape, Gravitysays i, Goya's Dream. Τον τελευταίο χρόνο έχουν παρουσιάσει ζωντανά το υλικό τους σε διάφορες μουσικές σκηνές της Αθήνας όπως Sixdogs, Ροντέο club, After Dark music club. Η δυναμική σκηνική τους παρουσία, τα χορευτικά κιθαριστικά τους riff, οι ξεσηκωτικοι ρυθμοί και οι κολλητικές pop μελωδίες τους καθιστούν μιά μεγάλη ελπίδα για την Αθηναϊκή σκηνή.
Οι Frequency On είναι οι Ανδρέας Ιωάννου, Θάνος Αντωνόπουλος και Χατζημήτρος Δημήτρης.




..................

Οι BUZZ στο BAT CITY


Οι BUZZ για πρώτη φορά στο Bat city bar, θα σας ταξιδέψουν σε καταιγιστικούς rock funk ρυθμούς.(Δ Σινογιαννης lead guit vocals Σ Κανελλος rhythm guit lead vocal Δ Μουταφης bass Γ Σαρικος drums).Guest ο Τακης Δρακοπουλος στο τενορο σαξοφωνο.

Έναρξη: Πέμπτη, 3 Ιουνίου 2010 στις 10:30 μ.μ.

Τοποθεσία: Athens Greece
Οδός: aleksandras 11
Πόλη: Athens, Greece

KALIOSTRO APOLOGY.wmv

ΕΡΧΟΝΤΑΙ - ΜΕΓΑΛΕΣ ΣΥΝΑΥΛΙΕΣ με μικρό εισιτήριο

ΣΤΟΝ ΠΙΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΡΟΚ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ:


25 ΜΑΪΟΥ: 7TH SUMMER IN THE CITY FESTIVAL: THE SLITS ΞΕΝΗ ΜΕΤΑΚΛΗΣΗ-ΑΝΑΛΥΤΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΠΑΡΑΚΑΤΩ! OPENING ACT: RADIO SOL (ex ΤΑ ΦΩΤΑ ΠΟΥ ΣΗΝΟΥΝ - ΣΤΑΘΗΣ ΔΡΟΓΩΣΗΣ BAND)
ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΤΟΥ 7TH SUMMER IN THE CITY FESTIVAL
Το πιο μυθικό γυναικείο συγκρότημα όλων των εποχών και το πρώτο και καλύτερο που ξεπήδησε από την πάνκικη περίοδο γράφοντας ιστορία που ξεπέρασε τα σύνορα της Γενιάς της Παραμάνας, επηρεάζοντας πλήθος επιγόνων. Η θρυλική Ari Up ήταν μόλις 14 ετών όταν ίδρυσε το γκρουπ κατά τη διάρκεια μιας συναυλίας της Patti Smith το 1976. Ένα χρόνο μετά ακολούθησαν τους The Clash στην περίφημη White Riot Tour και στη δύση των 70's έβγαλαν το σπουδαίο άλμπουμ Cut υπό την επίβλεψη του αρχιερέα της Βρετανικής ρέγγε Dennis "Blackbeard" Bovell και τον Budgie (αργότερα στους Siouxsie and the Banshees) στη θέση του ντράμερ. Πάνω στην 30η επέτειο από την κυκλοφορία αυτού του κλασικού LP και δύο νύχτες πριν από την ζωντανή εμφάνισή τους στο φετινό Primavera Festival, οι The Slits έρχονται 1η φορά στην Ελλάδα με επικεφαλής την ιστορική αρχηγό τους Ari Up και ολοκαίνουριο άλμπουμ στις αποσκευές τους μετά από 28 ολόκληρα χρόνια! Αναμένεται μια βραδιά συγκλονιστική, μια εκ βαθέων, επί σκηνής εξομολόγηση όλων εκείνων των φοβερών μυστικών που συνέθεσαν τον μοναδικά δηλητηριώδη Punk/Reggae/Dub ήχο των The Slits...

ΤΡΙΤΗ 25 ΜΑΪΟΥ 2010 [DOORS OPEN @ 21:00]
@ RODEO LIVE CLUB*
- ΕΙΣΟΔΟΣ (ΠΡΟΠΩΛΗΣΗ): 23 ΕΥΡΩ
- ΕΙΣΟΔΟΣ ΣΕ ΦΟΙΤΗΤΕΣ, ΑΝΕΡΓΟΥΣ, ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΟΥΣ ΜΕ ΜΕΧΡΙ 25% ΕΚΠΤΩΣΗ (ΜΕ ΕΠΙΔΕΙΞΗ ΣΧΕΤΙΚΗΣ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑΣ ΣΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΤΟΥ RODEO LIVE CLUB)

ΜΑΘΕ/ΔΙΑΒΑΣΕ/AΚΟΥΣΕ/ΚΑΤΕΒΑΣΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΓΙΑ

28 & 29 ΜΑΪΟΥ: 7TH SUMMER IN THE CITY FESTIVAL: THE BLACK HEART PROCESSION full band ΞΕΝΗ ΜΕΤΑΚΛΗΣΗ-ΑΝΑΛΥΤΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΠΑΡΑΚΑΤΩ! OPENING ACT: THE WORKAHOLICS!
ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΤΟΥ 7TH SUMMER IN THE CITY FESTIVAL
Οι The Black Heart Procession γράφουν τα πιο σπαρακτικά τραγούδια στον Πλανήτη -μόνο τυχαίο δεν είναι πως αποτελούν μόνιμους «πρωταγωνιστές» της τηλεοπτικής σειράς «10η Εντολή»... Βουτηγμένα σε ένα λυρικό σκότος μιας απερίγραπτης γοητείας, πιο εύθραυστα από αυτά των Tindersticks ή του Nick Cave, παίζουν κρυφτούλι με την θλίψη, την απομόνωση και την απόγνωση, εθίζοντάς μας πλήρως στον επικίνδυνα όμορφο κόσμο τους. Το εξαιρετικό, κλασικό άλμπουμ τους The Spell στοιχειώνει ακόμα τις νύχτες μας, ενώ το ολοκαίνουριο Six συγκαταλέγεται στις σημαντικότερες κυκλοφορίες της χρονιάς! Μετά τις δύο διαδοχικές, πρόσωπο-με-πρόσωπο εξομολογήσεις του frontman του συγκροτήματος Pall Jenkins πέρυσι στην Αθήνα, επιτέλους, το συγκρότημα κατηφορίζει σύσσωμο στα μέρη μας για δύο full band ζωντανές εμφανίσεις που αναμένεται να μας ταρακουνήσουν συθέμελα. Τους περιμένουμε άλλωστε 8 ολόκληρα χρόνια τώρα, από εκείνη τη σημαδιακή συναυλία τους το 2002.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 28 & ΣΑΒΒΑΤΟ 29 ΜΑΪΟΥ 2010 [DOORS OPEN @ 21:00]
@ RODEO LIVE CLUB*
- ΕΙΣΟΔΟΣ (ΠΡΟΠΩΛΗΣΗ): 23 ΕΥΡΩ
- ΕΙΣΟΔΟΣ ΔΙΗΜΕΡΟΥ (ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΙΣ 2 ΕΜΦΑΝΙΣΕΙΣ): 30 ΕΥΡΩ ΜΟΝΟ ΜΕ ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΗ ΚΡΑΤΗΣΗ ΣΤΑ 210-8814702 - 210-8814702  -  6979-709743 - 6979-709743
- ΕΙΣΟΔΟΣ ΣΕ ΦΟΙΤΗΤΕΣ, ΑΝΕΡΓΟΥΣ, ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΟΥΣ ΜΕ ΜΕΧΡΙ 25% ΕΚΠΤΩΣΗ (ΜΕ ΕΠΙΔΕΙΞΗ ΣΧΕΤΙΚΗΣ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑΣ ΣΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΤΟΥ RODEO LIVE CLUB)

ΜΑΘΕ/ΔΙΑΒΑΣΕ/AΚΟΥΣΕ/ΚΑΤΕΒΑΣΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΓΙΑ
THE BLACK HEART PROCESSION: www.myspace.com/theblackheartprocession


30 ΜΑΪΟΥ: 7TH SUMMER IN THE CITY FESTIVAL: PHIL SHOENFELT & SOUTHERN CROSS + DUSTBOWL + GUESTS ΞΕΝΗ ΜΕΤΑΚΛΗΣΗ-ΑΝΑΛΥΤΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΠΑΡΑΚΑΤΩ!
ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΤΟΥ 7TH SUMMER IN THE CITY FESTIVAL
Εξέχουσα φυσιογνωμία του underground, βετεράνος της punk & post-punk σκηνής, με αξιοσημείωτη θητεία τόσο στη Βρετανία (Λονδίνο, Μάντσεστερ) όσο και στις Ηνωμένες Πολιτείες (Νέα Υόρκη), όπου με τους Barry "Scratchy" Myers (tour DJ των The Clash) και Marcia Schofield (μετέπειτα κιμπορντίστρια των The Fall) ίδρυσε στην ανατολή των 80's τους Khmer Rouge. Η πρώτη προσωπική κυκλοφορία του Charlotte's Room είδε το φως της δημοσιότητας για λογαριασμός της Cog Sinister, ιστορικής ετικέτας του Mark E. Smith. Εξαιρετική δισκογραφία, στενές συνεργασίες με θρυλικές rock περσόνες όπως ο Nikki Sudden (η περίφημη συνεργασία τους Golden Vanity κυκλοφόρησε πριν λίγους μόλις μήνες), ο Thurston Moore (Sonic Youth) και ο Nick Cave (από τον οποίο έλαβε προσωπική πρόσκληση να συμμετάσχει σε περιοδείες του), συγγραφικό έργο (το αυτοβιογραφικό Junkie Love απέσπασε το Firecracker Alternative Books Awards 2002 αλλά και το ιδιαιτέρως κολακευτικό σχόλιο του Sudden: "The best book about drugs since Junky"), πρωταγωνιστικό ρόλο στους Fatal Shore με τους Bruno Adams (Once Upon A Time) και Chris Hughes (Once Upon A Time, Hugo Race & The True Spirit), αλλά κι απρόσμενη μεγάλη επιτυχία στο airplay του Ελληνικού ραδιοφώνου με το περίφημο Only You συνθέτουν την συναρπαστική πορεία του Phil Shoenfelt, ενός Βρετανού που αγάπησε τόσο την Πράγα ώστε πλέον να αποτελεί έναν από τους πολίτες της. Εκεί δημιούργησε τους Southern Cross και μαζί τους κατηφορίζει προς τα μέρη μας έχοντας κρυμμένο στις αποσκευές του το ολοκαίνουριο άλμπουμ του Paranoia.com, το οποίο αναμένεται να κυκλοφορήσει επίσημα τον Οκτώβριο του 2010. Το Ελληνικό κοινό θα έχει την τύχη να απολαύσει πρώτο σε ολόκληρη την Ευρώπη τα δέκα νέα τραγούδια που απαρτίζουν το υλικό του επερχόμενου άλμπουμ, μεταξύ άλλων δε, το κλασικό χαμένο διαμάντι των Iggy Pop / James Williamson, Open Up & Bleed! H μία και μοναδική ζωντανή του εμφάνιση με πλήρη ηλεκτρική μπάντα επί σκηνής θα πραγματοποιηθεί στο Rodeo Live Club στα τέλη Μαίου, στο πλαίσιο του 7ου Summer In The City Festival. Η βραδιά, στην οποία λαμβάνουν μέρος και οι εκρηκτικοί Dustbowl (ο Shoenfelt συμμετέχει στο ολοκαίνουριο άλμπουμ τους) αλλά και άλλοι σπέσιαλ καλεσμένοι, αναμένεται συναρπαστική.

ΚΥΡΙΑΚΗ 30 ΜΑΪΟΥ 2010 [DOORS OPEN @ 21:00]
@ RODEO LIVE CLUB*
- ΕΙΣΟΔΟΣ (ΕΝΙΑΙΑ ΤΙΜΗ ΠΡΟΠΩΛΗΣΗ-ΤΑΜΕΙΟ): 22 ΕΥΡΩ
- ΕΙΣΟΔΟΣ ΣΕ ΦΟΙΤΗΤΕΣ, ΑΝΕΡΓΟΥΣ, ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΟΥΣ ΜΕ ΜΕΧΡΙ 25% ΕΚΠΤΩΣΗ (ΜΕ ΕΠΙΔΕΙΞΗ ΣΧΕΤΙΚΗΣ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑΣ ΣΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΤΟΥ RODEO LIVE CLUB)

ΜΑΘΕ/ΔΙΑΒΑΣΕ/AΚΟΥΣΕ/ΚΑΤΕΒΑΣΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΓΙΑ
PHIL SHOENFELT & SOUTHERN CROSS: www.myspace.com/philshoenfeltsoutherncross


1 & 2 ΙΟΥΝΙΟΥ: 7TH SUMMER IN THE CITY FESTIVAL: THE STEMS (FAREWELL TOUR / THEIR LAST 2 SHOWS EVER) + THE MONGRELETTES + SOCIAL END PRODUCT + MAMMA KIN + DJ SETS ΞΕΝΗ ΜΕΤΑΚΛΗΣΗ-ΑΝΑΛΥΤΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΠΑΡΑΚΑΤΩ!

ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΤΟΥ 7TH SUMMER IN THE CITY FESTIVAL
Από τις πλέον θρυλικές garage μπάντες της Αυστραλίας, «σήμα κατατεθέν» του περίφημου Garage/Punk Rock Revival κινήματος, με άπειρους φανατικούς φίλους μεταξύ των οποίων και ο ηγέτης των Radio Birdman, Rob Younger που υπέγραψε την παραγωγή στο περίφημο Love Will Grow EP. Σημάδεψαν ανεξίτηλα τα εξαιρετικά ενδιαφέροντα μουσικά δρώμενα της μακρινής Ηπείρου επηρεάζοντας πλήθος επιγόνων όπως οι Hoodoo Gurus, The Sunny Boys κλπ μέχρι τη διάλυσή τους. Επανενώθηκαν το 2003 για μια σειρά επιλεγμένων συναυλιών που όπως αποδείχτηκε ήταν μονάχα η αφορμή, προχώρησαν στην πραγματοποίηση της πρώτης διεθνούς περιοδείας -κάτι που πεισματικά απέρριπταν μέχρι τότε- για πρώτη φορά στην ιστορία τους και παρέμειναν ενεργοί μέχρι τις μέρες μας. Μέχρι τις μέρες μας στην κυριολεξία όμως, αφού όχι μόνο η επερχόμενη περιοδεία τους World Farewell Tour θα είναι η στερνή κι η αποχαιρετιστήρια του μεγάλου συγκροτήματος, αλλά επιπλέον ο σταθμός στην Αθήνα θα είναι και ο τελευταίος της τουρνέ, με τις δύο συναυλίες στο Rodeo να είναι και οι τελευταίες δύο ζωντανές εμφανίσεις των The Stems στην μακρόχρονη ιστορία τους! Δύο συναυλίες-ντοκουμέντο λοιπόν, από αυτές που δε χάνονται και περνάνε στην ιστορία...

ΤΡΙΤΗ 1 & ΤΕΤΑΡΤΗ 2 ΙΟΥΝΙΟΥ 2010 [DOORS OPEN @ 21:30]
@ RODEO LIVE CLUB*
- ΕΙΣΟΔΟΣ (ΕΝΙΑΙΑ ΤΙΜΗ ΠΡΟΠΩΛΗΣΗ-ΤΑΜΕΙΟ): 22 ΕΥΡΩ
- ΕΙΣΟΔΟΣ ΔΙΗΜΕΡΟΥ (ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΙΣ 2 ΕΜΦΑΝΙΣΕΙΣ): 27 ΕΥΡΩ ΜΟΝΟ ΜΕ ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΗ ΚΡΑΤΗΣΗ ΣΤΑ 210-8814702  - 210-8814702  -  Η 6979-709743 - 6979-709743
- ΕΙΣΟΔΟΣ ΣΕ ΦΟΙΤΗΤΕΣ, ΑΝΕΡΓΟΥΣ, ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΟΥΣ ΜΕ ΜΕΧΡΙ 25% ΕΚΠΤΩΣΗ (ΜΕ ΕΠΙΔΕΙΞΗ ΣΧΕΤΙΚΗΣ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑΣ ΣΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΤΟΥ RODEO LIVE CLUB)

ΜΑΘΕ/ΔΙΑΒΑΣΕ/AΚΟΥΣΕ/ΚΑΤΕΒΑΣΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΓΙΑ


--------------------------------------------------------------------------------

ΠΡΟΠΩΛΗΣΗ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ ΓΙΑ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΣΥΝΑΥΛΙΕΣ:
FLORAL-BOOKS+COFFEE (Θεμιστοκλέους 80, Πλ. Εξαρχείων, τηλ.: 2103800070 - 2103800070
SOUND EFFECT (Ζαϊμη 30, Εξάρχεια τηλ.: 210-82 59 883 - 210-82 59 883
ART NOUVEAU (Σολωμού 23, Κέντρο Αθήνας, τηλ.: 210-38 43 556 - 210-38 43 556
TICKET HOUSE (Πανεπιστημίου 42, εντός Στοάς, τηλ.: 210-36 08 366 - 210-36 08 366
METROPOLIS (καταστήματα Πανεπιστημίου & Χαλανδρίου Αθηνών / Θεσσαλονίκης)
*RODEO LIVE CLUB ΠΡΟΠΩΛΗΣΕΙΣ & ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ ΣΤΙΣ ΩΡΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ
(Χέϋδεν 34, Στάση ΗΣΑΠ "Πλ. Βικτωρίας", τηλ.: 210-88 14 702 - 210-88 14 702


ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ:
ATRAKTOS: http://www.atraktos.net/  - CULTURE NOW: http://www.culturenow.gr/  - EVENTS GUIDE: http://www.eventsguide.g/ r - LOST ECHOES: http://www.lostechoes.net/  - MEDIATEXT: http://www.mediatext.gr/  - MINDRADIO CONN-X:  http://www.mindradio.gr/  - MIXTAPE:  http://www.mixtape.gr/  - MUSIC NON STOP: http://www.musicnonstop.gr/  - MY VIBES: http://www.myvibes.gr/  - OTENET: http://www.otenet.gr/  - POSTRIP: http://www.postrip-community.org/  - POSTWAVE: http://www.postwave.gr/  - POST YOUR EVENT: http://www.postyourevent.gr/  - SOUNDMAG: http://www.soundmag.gr/  - SOUTHERN ROCK: http://www.southernrock.gr/  - WAVE RADIO: http://www.waveradio.gr/  

Τρίτη 25 Μαΐου 2010

Rock Overdose Energy fm 101 Monday's Playlist (24-05-2010)


Playlist 24-05-2010

1.Accept - The Abyss

2.Jorn - Song For Ronnie James

3.Firewind - Breaking The Law [Judas Priest Cover]

4.Rotting Christ - Keravnos Kivernitos

5.Lady Gaga Heavy Metal Medley (Poker face. Bad romance. Paparazzi) - Tribute

Interview with Stelios Apostolou of The Rain I Bleed
6.The Rain I Bleed - The Utter Me (with Jeff Loomis)

7.Metallica - Fade to black

Interview with Echidna (Panos and Theo)
8.Echidna - Political Sickness In D# Hijaz Kar

9.Echidna - In Fanthomless Depths
10.TARDIVE DYSKINESIA - Triggering the Fear Reactor

Interview with Airged L'amh
11.Airged L'amh - Balor Of The Evil Eye
12.Airged L'amh - Ode To Salvation

13.Heritage-One More Beer For The Road

14.Eternal Hated - Heartless
http://www.myspace.com/eternalhated
15.Raging Storm - Heavy Metal Faith

16.Sabaton - Metal Ripper

17.Immortal - Where Dark And Light Don't Differ


keep it metal!

Σαν Σήμερα...25 Μαίου

25 Μαίου 1948 Ο τραγουδιστής Klaus Meine γεννήθηκε στο Hanover της Γερμανίας. Είναι δημοφιλής από την συμμετοχή του ως βασικός τραγουδιστής και στιχουργός στο hard rock συγκρότημα Scorpions. Ενσωματώθηκε στο συγκρότημα ένα χρόνο μετά την δημιουργία του το 1969 και από τότε είναι ενεργό μέλος, έχοντας ηχογραφήσει 17 άλμπουμ. Μεγάλες επιτυχίες: "Fly to the Rainbow", "In Trance", "Rock You Like a Hurricane", "No One Like You", "Still Loving You", "Holiday", "Wind of Change", κ.α. Οι πωλήσεις τους, παγκοσμίως, ξεπερνούν τα 100 εκατομμύρια αντίτυπα.

25 Μαίου 1958 Ο τραγουδιστής και τραγουδοποιός Paul Weller (John William Weller) γεννήθηκε στο Surrey της Αγγλίας. Άρχισε την καριέρα του με το συγκρότημα The Jam και το 1983 συνεργάστηκε με τον πιανίστα Mick Talbot για την δημιουργία του συγκροτήματος The Style Council. Δημοφιλή τραγούδια τους: "Speak Like a Child", "Shout to the Top!", "Boy Who Cried Wolf", κ.α. Το 1990 ξεκινά σόλο καριέρα κυκλοφορώντας, μέχρι σήμερα, 10 άλμπουμ. Έχει κερδίσει δύο Brit Awards: 2006 "Lifetime Achievement" και 2009 "Best Male Solo Artist". Αποκαλείται και The Modfather. Ο Weller υπήρξε μεγάλη επιρροή για αρκετά Βρετανικά συγκροτήματα όπως οι Oasis, Blur, Arctic Monkeys, the Enemy, κ.α. Δημοφιλή τραγούδια του: "Sunflower", "You Do Something To Me", "Wild Wood", "From The Floorboards Up", κ.α.

25 Μαίου 1965 Ο κιθαρίστας και τραγουδιστής του Βρετανικού rock συγκροτήματος The Kinks, Dave Davies, έπεσε αναίσθητος στη σκηνή όταν κατά τη διάρκεια μιας συναυλίας χτύπησε το κεφάλι του σε ένα από τα πιατίνια του ντράμερ Mick Avory. Η παράσταση ακυρώθηκε...

25 Μαίου 1983 Το Αμερικανικό heavy metal συγκρότημα Dio κυκλοφορεί το πρώτο του άλμπουμ, με τον τίτλο "Holy Diver". Θεωρείται η πιο σημαντική τους δισκογραφική δουλειά και ένα από τα καλύτερα heavy metal άλμπουμ. Το εξώφυλλο του άλμπουμ απεικονίζει τη μασκότ του συγκροτήματος "Murray", ένα πλάσμα με μορφή διαβόλου, το οποίο προσπαθεί να σκοτώσει έναν κληρικό. Δημοφιλή τραγούδια: "Stand Up and Shout", "Holy Diver", κ.α.

25 Μαίου 1997 Μία ημέρα μετά τα γενέθλια του, ο Bob Dylan μεταφέρεται στο νοσοκομείο του Los Angeles με πόνους στο στήθος. Αυτό που φοβόντουσαν όλοι ήταν καρδιακό επεισόδιο αλλά η διάγνωση των γιατρών δείχνει ιστοπλάσμωση, μια λοιμώδης ασθένεια που προκαλείται από τον μύκητα Histoplasma caprulatum και προσβάλει τον πνεύμονα. Σαν αποτέλεσμα θα ακυρώσει την Πανευρωπαϊκή του περιοδεία.

Πηγή: http://www.musicdiary.gr/

ΓΙΑ ΤΟΝ ΜΑΝΟ ΞΥΔΟΥΣ

ΦΙΛΟΙ ΚΑΙ ΦΙΛΕΣ ΓΙΑ ΣΑΣ! ΕΝΑΣ ΦΙΛΟΣ ΜΑΣ ΠΡΙΝ ΜΕΡΕΣ ΕΦΗΓΕ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΤΟΝ ΞΕΡΑΜΕ! ΑΛΛΟΙ ΑΠΟ ΚΟΝΤΑ ΑΛΛΟΙ ΑΠΟ ΜΑΚΡΙΑ, ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΑ ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ ΤΟΥ ΚΑΙ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΜΑΣ ΧΑΡΙΣΕ! ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΛΛΟΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΜΑΝΟ ΞΥΔΟΥΣ! ΕΠΙΔΗ ΝΙΩΘΩ ΠΟΛΥ ΜΙΚΡΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΓΡΑΨΩ ΓΙΑ ΤΟΝ ΦΙΛΟ ΜΟΥ ΚΑΠΟΙΟ ΚΙΜΕΝΟ ΘΑ ΘΕΛΑ ΝΑ ΜΕ ΒΟΙΘΗΣΕΤΕ ΣΤΕΛΝΟΝΤΑΣ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΛΙΓΕΣ ΛΕΞΕΙΣ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΣΤΗΝ ΕΡΩΤΗΣΗ: ΟΤΑΝ ΑΚΟΥΣ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΜΑΝΟΣ ΞΥΔΟΥΣ ΤΗ ΣΟΥ ΕΡΧΕΤΕ ΑΜΕΣΩΣ ΣΤΟ ΜΙΑΛΟ... ( ΠΟΛΛΕΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΠΑΝΤΙΣΗΣ ΣΑΣ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΟΥΝ ΣΤΟ ΕΠΟΜΕΝΟ ΤΕΥΧΟΣ ΤΟΥ ROCKWAY.GR) Η ΒΟΙΘΙΑ ΣΑΣ ΣΙΜΑΝΤΙΚΗ!!!!!
ΠΑΡΑΝΤΙΣΤΑΙ ΣΤΟ MAIL: freefrikos@hotmail.com

Δευτέρα 24 Μαΐου 2010

Σαν Σήμερα...24 Μαίου

24 Μαίου 1941 Γεννήθηκε στο Duluth της Minnesota ένας από τους σημαντικότερους τραγουδοποιούς στην ιστορία της μουσικής, ο Bob Dylan (Robert Allen Zimmerman). Οι πολιτικοποιημένοι στίχοι του έγιναν, τις περισσότερες φορές, η σημαία για τα ανθρώπινα δικαιώματα και την παγκόσμια ειρήνη. Στην μέχρι σήμερα πορεία του έχει κερδίσει 11 βραβεία Grammy, ένα Oscar "Best Original Song" και μία Χρυσή Σφαίρα για το τραγούδι "Things Have Changed" της ταινίας "Wonder Boys". Το περιοδικό Times τον χαρακτήρισε έναν από τους σημαντικότερους ανθρώπους του πλανήτη και καλλιτέχνες όπως οι Joe Strummer, John Lennon, Paul McCartney, Bruce Springsteen, David Bowie, Nick Cave, Syd Barrett, κ.α. έχουν δηλώσει στο παρελθόν πως με τα τραγούδια του διαμόρφωσε την rock μουσική. Δημοφιλή τραγούδια του: "Blowin' in the Wind", "The Times They Are a-Changin", "Like a Rolling Stone", "All Along the Watchtower", κ.α. Το όνομα του γράφτηκε στο Rock and Roll Hall of Fame το 1988.

24 Μαίου 1963 Ο Αμερικανός κιθαρίστας και τραγουδιστής Elmore James (Elmore Brooks 1918-1963) πέθανε σε ηλικία 45 ετών από καρδιακή προσβολή στο Chicago. Αποκαλείται και "The King of the Slide Guitar", λόγω της μοναδικής δεξιοτεχνίας στην τεχνική Slide στη κιθάρα. Ο Brian Jones των The Rolling Stones, ο Jeremy Spencer των Fleetwood Mac και ο Jimi Hendrix είχαν δηλώσει πως ο James υπήρξε μεγάλη τους επιρροή. Δημοφιλή τραγούδια του: "Done Somebody Wrong", "One Way Out", "The Sky Is Crying", κ.α.

24 Μαίου 1991 Ο Αμερικανός τραγουδιστής και τραγουδοποιός Gene Clark πέθανε από καρδιακή προσβολή στο Sherman Oaks της California, σε ηλικία 46 ετών. Υπήρξε ιδρυτικό μέλος του συγκροτήματος The Byrds όπου συμμετείχε στην συγγραφική ομάδα και κάποια από τα κλασικά τους τραγούδια φέρουν και το όνομα του, "All I Really Want to Do", "Set You Free This Time", "Here Without You", κ.α.

24 Μαίου 1968 Κυκλοφορεί το single των The Rolling Stones, "Jumpin' Jack Flash". Η κυκλοφορία του τραγουδιού επισκιάζεται από την σύλληψη του τραγουδιστή Mick Jagger και της Marianne Faithfull, στο σπίτι του Keith Richards, με την κατηγορία της κατοχής και χρήσης ναρκωτικών ουσιών.

24 Μαίου 1982Οι The Clash απολύουν τον ντράμερ τους, Topper Headon. Η εξάρτηση του Headon από την ηρωίνη είχε αρχίσει να γίνεται σοβαρό πρόβλημα για την μπάντα. Την θέση του πήρε ο αρχικός ντράμερ της μπάντας Terry Chimes.

Πηγή: http://www.musicdiary.gr/

Κυριακή 23 Μαΐου 2010

Σαν Σήμερα...23 Μαίου

23 Μαίου 2006 Ο μέντορας των Stevie Ray Vaughan και Jimmie Vaughan, Clifford Antone (1949-2006), πέθανε σε ηλικία 56 ετών στο Austin του Texas. Ήταν ιδιοκτήτης του φημισμένου club "Antone's" το οποίο για 30 ολόκληρα χρόνια φιλοξενούσε στη σκηνή του καλλιτέχνες όπως οι Fats Domino, John Lee Hooker, Muddy Waters, Albert Collins, B.B. King, κ.α. Ήταν επίσης ιδρυτής της δισκογραφικής εταιρείας Antone's Records and Tapes. Συχνά αποκαλείται και "The man who gave Austin the blues".

23 Μαίου 1964 Η Ella Fitzgerald, με την διασκευή της του τραγουδιού "Can't Buy Me Love" των The Beatles, βρίσκεται στο Νο34 των Βρετανικών chart. Είναι ο πρώτος καλλιτέχνης που εμφανίζεται στα Βρετανικά chart διασκευάζοντας τραγούδι των Σκαθαριών.

23 Μαίου 1967 Οι Pink Floyd ξεκινούν, στα Abbey Road Studios του Λονδίνου, τις ηχογραφήσεις του τραγουδιού "See Emily Play". Ήταν μια δημιουργία του Syd Barrett. Αποτέλεσε μέρος πολλών συλλογών όπως "Relics" (1971), "Works" (1983), "Shine On" (1992), "Echoes: The Best of Pink Floyd" (2001). Συμπεριλαμβάνεται στη λίστα του Rock and Roll Hall of Fame, "500 Songs that Shaped Rock and Roll".

23 Μαίου 1987 Στο Hollywood Bowl του Los Angeles, οι Doobie Brothers επανενώνονται προσωρινά για μια συναυλία αφιερωμένη στους βετεράνους του Vietnam.

23 Μαίου 2000 Οι Oasis ανακοινώνουν, από την Βαρκελώνη, πως ο Noel Gallagher εγκαταλείπει την πανευρωπαϊκή τους περιοδεία και επιστέφει στο Λονδίνο. Για μια ακόμη φορά, τα αδέρφια Gallagher τσακώθηκαν... Αυτή τη φορά, μετά από προσβλητικά σχόλια του Liam για την τότε γυναίκα του Noel, Meg Mathews

Πηγή: http://www.musicdiary.gr/