ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ - ROCK - ROCK NEW'S

ΣΤΗΛΕ e-mail: spacefm@gmail.com

ΚΛΙΚΑΡΑΝ--> <--ΑΤΟΜΑ. ROCK NEW'S - ΣΕ ΜΙΑ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΜΑΣ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΟΥΜΕ ΝΕΟΥΣ ΤΡΑΓΟΥΔΙΣΤΕΣ ΚΑΙ GROUP ΣΑΣ ΠΡΟΣΚΑΛΟΥΜΕ ΟΣΟΙ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΑΝΑΡΤΗΣΟΥΜΕ ΣΤΟ SITE ΜΑΣ ΣΥΝΑΥΛΙΕΣ ΚΑΙ EVENT'S

Παρασκευή 6 Μαΐου 2016

15 years of heavy metal and you might end up in a wheelchair!

Heavy metal music can be dangerous! There is a huge obstacle in front of the Finnish modern melodic metal band The Hypothesis.

Bassist of the band has been headbanging for decades and now his facing several spine and cervical vertebra surgeries. According to the Finnish doctors the need of the surgeries is imminent, otherwise bassist might paralyze and end up in a wheelchair.

"Shit happens! This is a tough brake for the band, but situation could be even worse! I wouldn´t change a day without heavy metal!” –says the bassist of the band

Finland´s leading doctors and neurosurgeons are deciding the schedules of the surgeries in fastened pace. Band mates and the manager of The Hypothesis hope that their friend would get well soon.

"Let´s hope that he recovers quickly! His headbanging journey ain´t done yet!” –comments the guitarist and composer of the band


Just released the "Origin" –album of The Hypothesis has already gathered excellent reviews globally and radios around the Europe and US have added The Hypothesis on their playlists. New album can be listened in Spotify and other streaming services. Physical CD-version and digital version of the album can be purchased worldwide via links below.



THE HYPOTHESIS in Spotify:

https://open.spotify.com/album/2dnuO9XA20yRkzcRFYhasq


THE HYPOTHESIS in ITunes:

https://itunes.apple.com/fi/artist/the-hypothesis/id1085116254?l=fi

THE HYPOTHESIS in Google Play:

https://play.google.com/store/music/album/The_Hypothesis_Origin?id=B6pew52bva2jcimkjom6lltlokq

Order ORIGIN –CD worldwide via links below:

RECORDSHOPX: http://www.recordshopx.com/artist/hypothesis/origin/#457478


METALMAILORDER:
 http://metalmailorder.com/en/the-hypothesis-origin.html


CDON.com: http://cdon.eu/music/hypothesis/origin-37172354


PLASTIC HEAD:
 http://www.plastichead.com/item.asp?ex=fitem&target=INV217




EYE FOR AN EYE -music video in bands Youtube-channel:

http://youtu.be/D_cRtMA6mg8

Πέμπτη 5 Μαΐου 2016

AC/DC: Η πρώτη επίσημη τηλεοπτική εμφάνιση με τον AXL ROSE!

Ο Axl Rose έκανε την πρώτη επίσημη εμφάνιση μαζί με τους AC/DC σε ένα βίντεο για να προμοτάρουν την επερχόμενη συναυλία τους στη Λισαβόνα.

Στο μικρής διάρκειας βίντεο εμφανίζονται οι Axl, Angus Young και ο μπασίστας Cliff Williams να κάθονται στο στούντιο όπου κάνουν τις πρόβες τους, καλώντας του Πορτογάλους οπαδούς  να δώσουν το παρών στην πρώτη προγραμματισμένη ημερομηνία της "Rock Or Bust" παγκόσμιας περιοδείας τους!

"Λισαβόνα, ερχόμαστε," λέει ο Young στο βίντεο. "Είμαστε πολύ ενθουσιασμένοι που βρισκόμαστε εδώ στην Πορτογαλία. Και είμαστε εδώ για να σας δώσουμε ένα πραγματικό rock show, ελπίζουμε λοιπόν να σας δούμε όλους εκεί!"

"Ακριβώς!" προσθέτει ο Rose. "Είμαστε πολύ ενθουσιασμένοι που είμαστε εδώ!"

"Και θα σας δούμε όλους το Σάββατο," λέει στο τέλος ο Williams.
.



http://rockoverdose.gr/archives/155790

Τρίτη 3 Μαΐου 2016

DEATH ANGEL: “Hatred United, United Hate” (νέο video clip)

Το πρώτο video από τον νέο τους δίσκο, “The Evil Divide” που κυκλοφορεί στις 27 Μαΐου μέσω της Nuclear Blast έδωσαν στη δημοσιότητα οι Death Angel. Το κομμάτι που επιλέχθηκε είναι το “Hatred United, United Hate” και σε αυτό συμμετέχει στο solo ο Andreas Kisser των Sepultura.

Το video σκηνοθέτησε ο Tommy Jones για λογαριασμό των Videohammer Studios και σ’ αυτό συμμετέχει ο tattoo artist Bob Tyrrell, που έχει σχεδιάσει και το εξώφυλλο του δίσκου.

Track listing:

01. The Moth
02. Cause For Alarm
03. Lost
04. Father Of Lies
05. Hell To Pay
06. It Can’t Be This
07. Hatred United, United Hate
08. Breakaway
09. The Electric Cell
10. Let The Pieces Fall

SCHMIER (DESTRUCTION): Η γνώμη του για την αλλαγή του τραγουδιστή των AC/DC

Ο frontman των Γερμανών thrashers, Destruction, κατέθεσε την άποψή του για το ζήτημα της αλλαγής φρουράς πίσω από το μικρόφωνο των θρυλικών AC/DC μετά την αποχώρηση του Brian Johnson εξαιτίας σοβαρών προβλημάτων με την ακοή του, με την επιλογή του Axl Rose ως guest τραγουδιστή να διχάζει, όπως όλα δείχνουν τους fans της μπάντας.

Διαβάστε το εν λόγω απόσπασμα από τη συνέντευξή του:

-Τι πιστεύεις για τα πρόσφατα νέα περί ένταξης του Axl Rose ως guest στους AC/DC για την επερχόμενη περιοδεία;

-Είναι εξαιρετικό εργαλείο προώθησης. Όμως, πραγματικά δεν ξέρω γιατί το κάνουν αυτό. Είναι περίεργο. Θέλω να πω πως ο Axl έχει μια προϊστορία στην καταστροφή συναυλιών και δεν είναι ιδιαίτερα αξιόπιστος.

-Τον έχεις ακούσει στις πρόσφατες περιοδείες; Πιστεύω ότι κρατιέται καλά.

-Τον έχω δει στα χειρότερά του, όταν είχε παχύνει τόσο που δε μπορούσε να τραγουδήσει. Οι Guns N’ Roses έπαιξαν στο Rock in Rio πριν από τρία χρόνια, και ήταν και οι Destruction στο billing. Είδα την εμφάνισή τους στην τηλεόραση μια και έπαιζαν μία μέρα μετά από εμάς και ήταν άθλια. Έκτοτε, έχασε βάρος και θέλω να πιστεύω ότι σταμάτησε τα ναρκωτικά, και ως εκ τούτου η φωνή του βελτιώθηκε. Όμως θα αντέξει να τραγουδάει AC/DC κάθε βράδυ; Απαιτείται πολλή ενέργεια για τη φωνή και δεν ξέρω αν θα τα καταφέρει. Θα είναι θαύμα αν δεν ακυρωθούν κάποια shows. Ο Axl έκανε κάποια εξαιρετικά albums με τους Guns N’ Roses στο παρελθόν, και ήταν εκπληκτικός τραγουδιστής. Ίσως είναι και τώρα όμως δεν πιστεύω ότι ήταν καλή επιλογή για τους AC/DC. Υπάρχουν πολλοί τραγουδιστές που θα ταίριαζαν πολύ καλύτερα όπως ο Mark Tornillo των Accept ή ο Marc Storace των Krokus που είναι και πιο κοντά ηλικιακά με τους AC/DC.

-Θα ταίριαζε περισσότερο ο Udo ή ο Mark Tornillo;

-Ο Tornillo σίγουρα. Δεν είναι νέος, κοντεύει 60 όμως είναι σε εξαιρετική φόρμα. Το ίδιο και ο Storace, τον οποίο άκουσα να κάνει ζέσταμα πριν από μια συναυλία και ήταν τόσο καλός που τον ρώτησα την ηλικία του. Μου απάντησε πως ήταν 60, και αυτό συνέβη περίπου 2 χρόνια πριν. Επίσης μεγάλος, μα εξαιρετικός. Μάλιστα πιστεύω πως ο Storace θα ήταν η τέλεια επιλογή όμως σίγουρα ο Axl έχει πιο δυνατό όνομα για το promotion.

Ακούστε παρακάτω σε audio όλη τη συνέντευξη.

Το λυκόφως των metal ειδώλων

Η σχέση μας με την metal έχει αλλάξει. Αυτό λίγο πολύ το γνωρίζουμε όλοι και οφείλεται στο διαδίκτυο. Ίσως κάποια στιγμή στο μέλλον να αρχίσουμε να μετράμε τον χρόνο σε προ διαδικτύου – Π.Δ. και μετά διαδικτύου - Μ.Δ. εποχή. Ίσως στο έτος 2016 Μ.Δ. κάποιος να γράψει ένα άρθρο παρόμοιου τύπου, όπου θα παρουσιάσει τις σκέψεις του για την metal της εποχής. Ίσως να συμβαίνει αυτή την στιγμή σε ένα παράλληλο σύμπαν.

Ποια είναι η σημαντικότερη αλλαγή που έχει επιφέρει το διαδίκτυο στην σχέση μας με την metal μουσική; Είναι η αμεσότητα και η εκμηδένιση της απόστασης και του χρόνου που χρειάζεται για να διαδοθεί ένα συγκρότημα ή ένα album. Και αυτό είναι σημαντικό. Δεν δημιουργούνται νέοι μύθοι και είδωλα, γιατί πλέον δεν προλαβαίνουν να δημιουργηθούν. Αν μάθουμε για ένα album ή για μια συναυλία ή για τις πολιτικές και ιδεολογικές απόψεις κάποιων μουσικών ή ακόμη και για τις βλακείες τους, μπορούμε να το δούμε άμεσα και να το κρίνουμε άμεσα. Έχει υπηρεσίες streaming όπου μπορούμε να ακούσουμε ένα album πριν κυκλοφορήσει επισήμως ή να το κατεβάσουμε.

Μπορούμε και αποφασίζουμε σε δευτερόλεπτα. Η χρονική απόσταση μεταξύ μουσικής και ημών έχει εξαφανιστεί και μαζί με αυτό έχει εξαφανιστεί η ανυπομονησία, η έκπληξη, ο ενθουσιασμός που χτίζεται λόγω αναμονής για το καινούριο και το άγνωστο. Ο λόγος δηλαδή που μπορεί κάποιες φορές να νιώθουμε πως δεν συμβαίνει τίποτα σημαντικό στην metal και πως πλέον δεν υπάρχουν μεγάλα συγκροτήματα, μύθοι και είδωλα, είναι αρκετά βαθύς και περιλαμβάνει και άλλες πτυχές της ζωής μας. Από την στιγμή που όλα βρίσκονται σε μηδαμινή χρονική απόσταση από εμάς, τότε είναι λογικό να νιώθουμε μπουκωμένοι από τις πολλές πληροφορίες, απόψεις και album που κυκλοφορούν. Και κυκλοφορούν πολλά, πάρα πολλά καινούρια album και καινούρια συγκροτήματα εμφανίζονται συνεχώς. Φαίνεται πως αντί να ελαττώνεται η προσφορά, αυξάνεται και μέσα στην πληθώρα συγκροτημάτων που προσφέρουν, ειλικρινές μεν, αλλά όχι κάτι το ιδιαίτερο δε, album, το ενδιαφέρον, η καύλα, η ανυπομονησία και ο ενθουσιασμός φαίνεται πως εξανεμίζονται.


Αυτό δεν είναι κακό, γιατί έχουμε στα χέρια μας κάτι που είναι πρόκληση για εμάς. Παλιότερα μαθαίναμε για καινούριες μουσικές, album και συγκροτήματα μέσα από λίγα έντυπα περιοδικά, τόσο του εσωτερικού, όσο και του εξωτερικού και αγοράζαμε έχοντας σαν μπούσουλα αυτά τα έντυπα. Είχαμε δηλαδή μια σχέση με αυτά και κοιτούσαμε ακόμη και τους συντάκτες με τους οποίους συμφωνούσαμε στα γούστα.

Τώρα, όχι μόνο όσοι γράφουν για on line περιοδικά, όπως ο υποφαινόμενος, αλλά κάθε ένας που αγαπάει και ενδιαφέρεται για την metal, μπορεί να κρίνει για τον εαυτό του άμεσα και δίχως δεύτερες απόψεις. Η πρόκληση είναι να μπορούμε να κρίνουμε ένα album που ακούμε και να αφιερώσουμε χρόνο σε αυτό, γιατί εμείς οι ίδιοι νιώθουμε πως αξίζει τον χρόνο μας και όχι γιατί έχει δημιουργηθεί hype. Υπάρχουν καλά album και συγκροτήματα που κυκλοφορούν φοβερή μουσική και δεν βλέπω καλλιτεχνική πτώση. Η πληθώρα της νέας μουσικής είναι εξωφρενικά μεγάλη, σε βαθμό που κάποιος μπορεί να χάσει το ενδιαφέρον του, γιατί ακούει λίγο από κάθε ένα, χωρίς να δεθεί με αυτό. Αλλά καλή μουσική υπάρχει. Είναι εκεί, ανάμεσα στην πληθώρα. Μπορεί να μην ξεχωρίζουν εύκολα, μιας και δεν γυαλίζουν με μεγάλα λόγια και φωτεινές διαφημίσεις, αλλά είναι εκεί. Το ζήτημα είναι να δίνουμε την προσοχή μας στην metal μουσική του σήμερα.

Τα είδωλα του παρελθόντος καλώς είναι είδωλα. Ήταν οι πρώτοι, αυτοί που άνοιξαν τον δρόμο. Η metal όμως συνεχίζει και επαναπροσδιορίζεται, διαμορφώνεται και εξελίσσεται από κάθε καινούριο συγκρότημα. Εξακολουθεί να είναι ζωντανή και να μας προσφέρει μεγάλη διαφορετικότητα ήχων, χωρίς να δημιουργούνται είδωλα. Ε, και;


Δεν νομίζω ότι είναι σημαντικό να έχουμε είδωλα. Τόσο στην ζωή μας, όσο και στην metal. Το να μην ειδωλοποιούμε τους μουσικούς, δεν σημαίνει πως δεν σεβόμαστε και δεν αγαπάμε την μουσική τους. Αυτό που άρχισε να φαίνεται δηλαδή λόγω του διαδικτύου είναι πως οι μουσικοί είναι άνθρωποι και όχι μια ξεχωριστή φυλή όντων που κατέβηκαν στην γη για να μας διαφωτίσουν. Η τέχνη έρχεται από ανθρώπους που έχουν όχι μόνο το ταλέντο, αλλά και την βούληση να δημιουργήσουν και να παρουσιάσουν σε όποιον ενδιαφέρετε την μουσική τους. Βλέποντας πως η συχνότητα με την οποία συμβαίνει αυτό αυξάνεται, τότε ένα μόνο πράγμα μπορώ να βγάλω σαν συμπέρασμα. Η metal δεν χρειάζεται είδωλα. Χρειάζεται ενδιαφέρον. Όσο υπάρχουν μουσικοί που γράφουν και οπαδοί που ακούνε, θα υπάρχει metal. Μπορεί σε δέκα χρόνια από τώρα να μην έχουμε stadium filler συγκροτήματα. Μπορεί να λεφτά που βγαίνουν από την μουσική βιομηχανία να είναι ισχνά, ιδιαίτερα αν το συγκρίνουμε με τις εποχές πριν το ιντερνετ. Μπορεί και οι ίδιοι οι μουσικοί, οι εταιρείες που διοργανώνουν συναυλίες και κάθε άλλη εταιρεία που συμμετέχει στην παραγωγή και προώθηση της μουσικής, να δυσκολεύονται, αλλά η metal θα συνεχίσει να υπάρχει. Υπάρχει το πάθος για δημιουργία και επικοινωνία μέσω της τέχνης, παρά τις δυσκολίες, τόσο από τους μουσικούς, όσο και από τους οπαδούς. Και αυτό είναι αξιοθαύμαστο.

Για αυτό, όποτε ακούτε κάποιον να γκρινιάζει πως δεν υπάρχει πλέον metal, τότε πείτε του πως ίσως πρέπει να προσέχει τι κυκλοφορεί και να δίνει τον χρόνο του και ίσως κάποια από τα χρήματα του σε νέες μουσικές και συγκροτήματα. Θέλει ενδιαφέρον και φροντίδα, όχι αφορισμούς και λατρεία του παρελθόντος και η metal θα συνεχίσει να υπάρχει για όσο υπάρχουμε. Κάθε τόσο θα αλλάζει μορφή, εκφράσεις, μόδες και επιρροές, αλλά θα εξακολουθεί να κινείται κάπου μεταξύ riff και αισθητικής. Και που ξέρετε; Ίσως κάποια στιγμή στο μέλλον να βγει καινούριο είδος metal που δεν θα είναι τόσο βαρετό όσο το deathcore. Έλα πιτσιρικά, μην τσατίζεσαι. Πλάκα κάνω. Ίσως.





http://rockoverdose.gr/archives/155575

Δευτέρα 2 Μαΐου 2016

OMEN: Κυκλοφορούν νέο δίσκο μετά από 13 χρόνια!

Οι Αμερικανοί Power Metallers Omenμετά από 13 χρόνια 

επιστρέφουν με νέο δίσκο, ο οποίος έχει τίτλο “Hammer Damage” 

και θα κυκλοφορήσει στις 27 Μαΐου μέσω της Pure Steel Records.

Hammer Damage's Tracklist:
1.Hammer Damage
2.Chaco Canyon (Sun Dagger)
3.Cry Havoc
4.Eulogy for a Warrior
5.Knights
6.Hellas
7.Caligula
8.Era of Crisis
9.A.F.U.


13043604_10153425011645124_1167596272642361888_n

Για το Rock Overdose,
Φάνης Βιλαέτης



http://rockoverdose.gr/archives/155508