ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ - ROCK - ROCK NEW'S

ΣΤΗΛΕ e-mail: spacefm@gmail.com

ΚΛΙΚΑΡΑΝ--> <--ΑΤΟΜΑ. ROCK NEW'S - ΣΕ ΜΙΑ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΜΑΣ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΟΥΜΕ ΝΕΟΥΣ ΤΡΑΓΟΥΔΙΣΤΕΣ ΚΑΙ GROUP ΣΑΣ ΠΡΟΣΚΑΛΟΥΜΕ ΟΣΟΙ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΑΝΑΡΤΗΣΟΥΜΕ ΣΤΟ SITE ΜΑΣ ΣΥΝΑΥΛΙΕΣ ΚΑΙ EVENT'S

Σάββατο 8 Σεπτεμβρίου 2012

ΚΩΣΤΑΣ ΓΑΛΙΤΗΣ - ΚΑΘΩΣ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ στο ΓΥΑΛΙΝΟ UP STAGE

Από την Πέμπτη 27/9 και κάθε Πέμπτη....!

Στην έναρξη GUEST o ΑΝΤΩΝΗΣ ΜΙΤΖΕΛΟΣ!!!

Ο Κώστας Γαλίτης και οι ΚΑΘΩΣ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ κάνουν κατάληψη κάθε Πέμπτη στο ΓΥΑΛΙΝΟ UP STAGE, με φίλους… με απώτερο στόχο να αποδείξουν πως το «σωστό» δεν είναι τελικά το «καθώς πρέπει» αλλά το καθώς ΔΕΝ πρέπει!

Μετά την δυναμική επιστροφή τους με αφορμή την συναυλία τους μαζί με τον Αντώνη Μιτζέλο τον Μάιο στην Αρχιτεκτονική, που απέσπασε τα καλύτερα σχόλια, και έχοντας ήδη έντονη παρουσία στην ΡΟΚ μουσική σκηνή, αφού ξεκίνησαν το μουσικό τους ταξίδι το 95, υπόσχονται να ηλεκτρίσουν την σκηνή του Γυάλινου UP STAGE με το πάθος και την ενέργεια τους. Έχοντας ήδη στο ενεργητικό τους πολλές αξιόλογες συνεργασίες , αλλά και δύο δυνατά καινούργια τραγούδια, το «έλα μαζί μας και χόρεψε» και το «άει εσύ και ο γρύλλος σου», και με πολλές αγαπημένες διασκευές, σε ένα πρόγραμμα γεμάτο ρυθμό και groove, μας δείχνουν πως είναι …ασυγκράτητοι και έτοιμοι κάθε Πέμπτη να δημιουργήσουν ένα πάρτι, που ποτέ όμως δεν θα είναι ίδιο με το προηγούμενο.

Μαζί τους στις 27 Σεπτεμβρίου ο Αντώνης Μιτζέλος, που δένει ιδανικά με τον Κώστα Γαλίτη και τους ΚΑΘΩΣ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ, ολοκληρώνοντας έτσι το πιο εκρηκτικό πάρτι του Φθινοπώρου στο γυάλινο UP STAGE, όπου όλα επιτρέπονται. όλα ανατρέπονται και όλα … παίζουν …

Οι ΚΑΘΩΣ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ αποτελούνται από τους:
Δημήτρης Κωνσταντόπουλος (κιθάρα/φωνή)
Γιώργος Εμμανουήλ (Τύμπανα)
Johnny Cefa (μπάσο)
Ηλίας Καλούδης (πιάνο/πλήκτρα)

Ώρα έναρξης: 10.30 μμ

Γυάλινο UPSTAGE:
Λεωφόρος Συγγρού 143
Νέα Σμύρνη
Τηλ. Κρατήσεων: 210 9316101- 4

Οι συναυλίες των Κατσιμίχα

Ο Χάρης και ο Πάνος Κατσιμίχας συνεχίζουν να ταξιδεύουν το κοινό τους με τη φωνή και τις υπέροχες μελωδίες τους σε συναυλιακά μονοπάτια, που μόνο εκείνοι ξέρουν...

Στο πλαίσιο της περιοδείας τους για το 2012, ο Χάρης και ο Πάνος θα βρεθούν, τη  Δευτέρα 10 Σεπτεμβρίου,  στο Θέατρο " Αλέξης Μινωτής" στο Αιγάλεω.
Ο επόμενος σταθμός τους είναι στην Ελευσίνα, την Τετάρτη 12 Σεπτεμβρίου, στο Παλαιό Ελαιουργείο, για τα "Αισχύλεια 2012".
Οι πόρτες ανοίγουν στις 20:00 ενώ η ώρα έναρξης είναι στις 21:30.

Η τιμή εισιτηρίου είναι 15 ευρώ.

Η προπώληση συνεχίζεται:

ΣΗΜΕΙΑ ΠΡΟΠΩΛΗΣΗΣ 
TICKET HOUSE
Αθήνα
Πανεπιστημίου 42 (εντός της στοάς)
τηλ.: 210 3608 366

Γραφεία ΔΗΜΟΥ ΑΙΓΑΛΕΩ 
Ιερά Οδός & Κάλβου
Πολιτιστικό Οργανισμό
ΔΗΜΟΥ ΕΛΕΥΣΙΝΑΣ & ΚΕΠ ΕΛΕΥΣΙΝΑΣ

Online Sales ή αγορές με πιστωτική κάρτα, 24 ώρες/ωρο
www.ticketpro.gr  | www.tickethouse.gr

VENUES INFO 

ΑΙΓΑΛΕΩ 
ΘΕΑΤΡΟ «ΑΛΕΞΗΣ ΜΙΝΩΤΗΣ»
Ιερά Οδός & Δαρδανελίων, Αιγάλεω
Τηλ.: 210 5311 168
ΕΛΕΥΣΙΝΑ 
ΑΙΣΧΥΛΕΙΑ 2012
Παλαιό Ελαιουργείο - Παραλία Ελευσίνας
τηλ:210 5565 600

Χρυσώ Σταματοπούλου, Νίκος Χατζηστεφάνου και ‘The Golden Ravens’ (T.G.R.) Live στο LΑΖΥ Club

Χρυσώ Σταματοπούλου, Νίκος Χατζηστεφάνου και ‘The Golden Ravens’ (T.G.R.) Live στο LΑΖΥ Club, Λεωφόρος Πεντέλης 1, Βριλήσσια !
Μια παρέα –κάτι παραπάνω από- έτοιμη να ξεσηκώσει με ένα μοναδικό Rock Party που θα ταξιδέψει σε αγαπημένες μελωδίες από classic rock και σύγχρονες, δυναμικές επιτυχίες από την Ελληνική και διεθνή μουσική σκηνή.
Η Χρυσώ Σταματοπούλου, ο Νίκος Χατζηστεφάνου και οι ‘The Golden Ravens’, ενώνουν τις δυνάμεις τους και μας υποδέχονται την Πέμπτη 13 Σεπτεμβρίου στο LAZY Club!

Η Χρυσώ Σταματοπούλου, είναι γνωστή για τη ξεχωριστή φωνή της που αγγίζει, ταξιδεύει μαγεύει και μας παρουσιάζει τώρα, 3 νέα τραγούδια.
Το “Ακατόρθωτο” είναι μια δυναμική, μελωδική μπαλάντα, ενώ τα “Έτσι μ’ αφήνεις κι εσύ” και “Λευκή σημαία” είναι δύο rock ρυθμικά τραγούδια.
Τα τραγούδια είναι σε στίχους και μουσική του πολύ επιτυχημένου δημιουργικού διδύμου Πήγασος, εκτός από το “Έτσι μ’ αφήνεις κι εσύ” που η μουσική είναι του Δημήτρη Παπαβομβολάκη και οι στίχοι του Σταμάτη Μορφονιού.
Είναι μια δυναμική και ιδιαίτερη παρουσία στη rock μουσική σκηνή με πλούσια εμπειρία, αξιόλογες συνεργασίες και ένα πολλά υποσχόμενο μέλλον μπροστά της.

Ο Νίκος Χατζηστεφάνου, είναι ένας νέος καλλιτέχνης με δυναμική παρουσία και δικές του συνθέσεις και έχοντας το πρώτο του προσωπικό album στις αποσκευές του, μας παρουσιάζει τα νέα του τραγούδια μέσα από την νέα του δουλειά.
Οι ‘The Golden Ravens’ αποτελούνται από τους: Βαγγέλη Σιμιντζή (Κιθάρες), Ανδρέα Σαραντίδη (Πλήκτρα), τον Κυριάκο Καραντωνίου (Μπάσο) και τον Λευτέρη Μώρο (Ντραμς).


THE DAMNATION PROJECT - LIVE AT: AFTER DARK




Παρασκευή 7 Σεπτεμβρίου 2012

Οι «Δρόμοι της Κούβας» .....οδηγούν σε όλη την Ελλάδα!!

CALLES DE CUBA στο Φλαbaraki....by the blue...

Σάββατο 8 Σεπτεμβρίου 2012
Παραλία Φλάμπουρο / Λουτράκι 

 IVAN LOPEZ

Χορευτής, χορογράφος και καθηγητής χορού.

Ο Ivan Lopez θεωρείται ένας από τους καλύτερους Κουβανούς καθηγητές χορού και χορογράφους που ζουν στην Ελλάδα όπου πρόκειται να μας μεταφέρει τις γνώσεις του στην μεγάλη μας γιορτή ως καλλιτεχνικός διευθυντής των Calles De Cuba και των χορευτικών δρώμενων που διεξήχθηκαν στο 1Ο Cuba Festival

Γεννήθηκε στο Isla de la Juventud της Κούβα. Καθώς ήταν παιδί υπερκινητικό και δραστήριο, η μητέρα του αποφάσισε να διοχετεύσει όλη αυτή την ενεργητικότητά του σε κάτι δημιουργικό κι έτσι τον έστρεψε σε μαθήματα χορού από την ηλικία των τεσσάρων ετών.

Πολύ σύντομα εκδήλωσε την ιδιαίτερη κλίση του και σε ηλικία έντεκα ετών έγινε δεκτός στην Κρατική Ακαδημία Τεχνών στην οποία σπούδασε κυρίως danza contemporanea πλάι στον Leonel Bousa. Μεγάλο μέρος των σπουδών του το αφιέρωσε στη μελέτη των παραδοσιακών χορών της χώρας του (son -πρόκειται για τη λεγόμενη salsa-, cha cha cha, mambo, rumba, columbia, yambu, orishas και danzon που είναι και ο εθνικός χορός της Κούβα. Σημαντικό επίσης τμήμα των σπουδών του καταλαμβάνουν οι αφροκουβανέζικοι χοροί που συνιστούν άλλωστε τη βάση και τις ρίζες της κουβανέζικης κουλτούρας.

Έχει συμμετέχει σε παραστάσεις και περιοδείες με επαγγελματικές κουβανέζικες ομάδες χορού κι έχει ακόμη παρακολουθήσει ποικίλα σεμινάρια για πολλά είδη χορών, κυρίως jazz στην Κούβα και στο εξωτερικό. Επιπλέον έχει σπουδάσει θέατρο, μουσική (congas, με τον Tomas Calzada), διδασκαλία, μεθοδολογία και ψυχολογία χορού.

Από το 2004 που εγκαταστάθηκε στην Ελλάδα, συμμετέχει σε μουσικές, χορευτικές εκδηλώσεις, σε σεμινάρια και διεθνή festival που οργανώνονται στη χώρα μας. Μάλιστα από το 2006 συνεργάζεται με το διεθνούς αναγνώρισης μουσικό Rene Soler Perdaza ο οποίος φέτος απέκτησε μια θέση στο Salon de la Fama de Miami. Ωστόσο βασικό του μέλημα αποτελεί να διδάξει και να μεταδώσει τις γνώσεις και το πάθος του για τους παραδοσιακούς χορούς της Κούβα.


OMAR CUESTA (EL PANTERA)

Ο Οmar Cuesta έχει γεννηθεί στη Havana της Cuba.
Από 12 χρονών ξεκίνησε το σχολείο εθνικών τεχνών, Escuela Nacional de Artes. Απο τα 18 του χρόνια ξεκίνησε να διοργανώνει διάφορα γκρουπ παραδοσιακά από χορούς κουβανέζικους όπως rumba, guaguanco και florcloricos, σε ξενοδοχεία και clubs, στο hotel Miramar, Kolih, Habana Libre, Ocidental Miramar και άλλα γνωστά ξενοδοχεία. Επίσης στα clubs Casa de la Far, El Mella, La Concha, La Tropical.
Το 1986 ταξίδεψε στο Μεξικό με το συγκρότημα Imagen Latina, ύστερα πήγε Καναδά, στη συνέχεια στην Ισπανία ώσπου κατέληξε στην Ελλάδα το 2002.
Στην Ελλάδα συνεργάστηκε με το Palenque, το Enzzo de Cuba, και το Cubanita ως μέλος του συγκροτήματος Imagen Latina, και διδάσκει κουβανέζικους χορούς, salsa, cha cha cha, merengue, bachata, reggaeton και rueda de casino

ODALIS PALMA

H Odalis Palma είναι μια από τις πιο χαρισματικές κουβανές τραγουδίστριες που έχουν ζουν στην Ελλάδα και η ερμηνεία της καθηλώνει το κονό σε κάθε της εμφάνιση
Εχει σπουδάσει φωνητική στην Εθνική Ακαδημία Καλλών Τεχνών της Κούβας και έχει διδαχθεί τον χορό στην Εθνική Σχολή Χορού στην Αβάνα της Κούβας
Η Odalis Palma στα Calles de Cuba μας ταξιδεύει με την υπέροχη φωνή της στην αγαπημένη μας Cuba συνοδευόμενη από τους μαγικούς ήχους στα κρουστά των Carloς Menendez & Ivan Lopez!

YILIAM FERNANDEZ QUESADA

Η Κουβανή χορεύτρια χορογράφος Yiliam Fernandez Quesada μεταδίδει στο κοινό τις εξαιρετικές τις γνώσεις της στους κουβανέζικους χορούς κερδίζοντας τον θαυμασμό όλων με την τεχνική της.
Γεννήθηκε στο Cienfuegos της Κούβας σπούδασε στην εθνική ακαδημία χορού της Κούβας κσι μεγαλώσε μέσα σε μουσική οικογένεια καθώς σχεδόν όλα τα μέλη της αποτελούνται από εξαιρετικούς μουσικούς κάτι που την βοήθησε να γνωρίσει από μικρή την ένοια του ρυθμού και των παραδοσιάκων αλλά και σύγχρονων χορών της Κούβας!!

DJ ACEBES

Στα Calles de Cuba ο DJ Acebes μας μεταφέρει τις μουσικές του γνώσεις και εμπειρίες ως εμπνευστής και υπεύθυνος παραγωγής του Cuba Festival και Calles de Cuba καθώς και της συνεργάσίας του στην Ελλάδα, με το μεγαλύτερο κουβανέζικο μουσικό συγκρότημα στον πλανήτη τους θρυλικούς Buena Vista Social Club!!
Εκτός των Cuba Festival – Calles de Cuba – Buena Vista Social Club ο DJ Acebes ήταν ο εμπνευστής και υπέύθυνος παραγωγής των πολύ επιτυχιμένων Mama Africa Art Festival & Street Parade Events που πραγμαοποιήθηκαν με πολύ μεγάλη επιτυχία στην Ελλάδα το 2006-2007-2009 και τα παρακολούθησαν χιλλιάδες θεατές
Επίσης έχει οργανώσει συναυλίες με πολύ συμαντικούς έλληνες και διεθνής καλλιτέχνες όπως :
Alpha Blondy, Easy Star All Stars, Majek Fashek, Zion Train, Omar Faruk Tekbilek, Dub Incorporation, Ξύλινα Σπαθιά, Domenica, κ.α.

Οι «Δρόμοι της Κούβας» ... ...οδηγούν σε όλη την Ελλάδα!!

Τα «Calles De Cuba»(Κάγιες ντε Κούμπα/μτφ. Οι Δρόμοι της Κούβας) - ο βασικός άξονας του πρόσφατου και πολύ επιτυχημένου 1ου Cuba Festival - «ξεχύνονται» σε επιλεγμένους χώρους στην Ελλάδα!
• Πάντα με την πολύτιμη βοήθεια και υποστήριξη της Πρεσβείας της Κούβας.

ΔΕΥΤΕΡΗ ΜΟΥΣΙΚΟΧΟΡΕΥΤΙΚΗ ΣΤΑΣΗ!

CALLES DE CUBA στο Φλαbaraki!!

ΣΑΒΒΑΤΟ 8 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2012

ΠΑΡΑΛΙΑ ΦΛΑΜΠΟΥΡΟ-ΛΟΥΤΡΑΚΙ

ΦλαBaraki…
by the Blue

Calles De Cuba
IVAN LOPEZ ,
OMAR CUESTA (EL PANTERA) ,
ODALIS PALMA,
CARLOS MENENDEZ,
YILIAM FERNANDEZ QUESADA ,
DJ ACEBES
ΩΡΑ ΕΝΑΡΞΗΣ: 7Μ.Μ.
Είσοδος ελεύθερη
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ-6949 202 470


Χαρακτηρίστηκε ως ένα πολύ εντυπωσιακό μουσικό-χορευτικό δρώμενο. Ένα διαφορετικό πολιτιστικό τριήμερο που ήθελε να μας «μυήσει» στην Κουβανέζικη παράδοση και φιλοσοφία αλλά και να παρασύρει τους λάτρεις –και μη – του είδους σε εκρηκτικούς χορευτικούς ρυθμούς. Αυτό ήταν το 1ο Cuba Festival. Ένα τριήμερο φεστιβάλ που κέρδισε την αγάπη και την εμπιστοσύνη των 3000 -και πλέον- ατόμων που παρακολούθησαν τις εκδηλώσεις στην τελευταία ημέρα του Φεστιβάλ στο Προπονητικό Κέντρο Baseball στο Ελληνικό, ενώ εξίσου πολλοί ήταν και εκείνοι που βρέθηκαν τις δύο προηγούμενες ημέρες της διοργάνωσης, στις εκδηλώσεις σε κεντρικά σημεία της Αθήνας, για μια πρώτη γεύση «από Κούβα».
Το 1Ο Cuba Festival πραγματοποίησε τις εκδηλώσεις του με την υποστήριξη της Πρεσβείας της Κούβας!

Το εν λόγω Φεστιβάλ κατάφερε να ανεβάσει αρκετά τη «θερμοκρασία» του κεφιού και της διασκέδασης! Και είναι ώρα οι Κουβανέζικοι ρυθμοί να «παρασύρουν» ακόμη πιο πολλούς φίλους στην περιφέρεια-πάντα στο πλαίσιο των παραλλήλων εκδηλώσεων του 1ου Cuba Festival. Με ένα μουσικό-χορευτικό δρώμενο που θα αποτελείται από γνώστες αυτού του ρυθμού!
Με τους εκρηκτικούς Baclava Cubano ένα συγκρότημα που «έκλεψε» τις εντυπώσεις με την ερμηνεία των τραγουδιών με κεντρικό πρόσωπο τη Κουβανή τραγουδίστρια Mayte Muñoz Oviedo. Με τους Omar Cuesta (El Pantera) τον DJ El General και την Yiliam Fernandez Quesada που θέλουν –όσο τίποτε άλλο!!- να μας «μυήσουν» στους Κουβανέζικους χορούς Son, Mambo, Cha cha cha και Rueda Casinο τα calles de cuba έχουν ένα και μόνο στόχο. .. Να ανεβάσουν τη «θερμοκρασία» της διασκέδασης και να «μυήσουν» όλο τον κόσμο στους πιο καυτούς κουβανέζικους ρυθμούς!
Ένα είναι γεγονός γι αυτό το καλοκαίρι. Ότι θα «κλείσει» πολύ ρυθμικά και σε μια λάτιν ατμόσφαιρα. Με πολύ λίγα λόγια...θα γίνει της Κούβας!!
Αν , λοιπόν, σας έπιασαν «για τα καλά» οι ζέστες και –είτε λόγω των (δύσκολων ομολογουμένως!) ημερών ή λόγω ζωηρής ιδιοσυγκρασίας- αισθάνεστε την ανάγκη για μουσικοχορευτική εκτόνωση, τότε καλό θα ήταν να σημειώστε στο ημερολόγιό σας τα πιο «καυτά» καλοκαιρινά ραντεβού. Διότι οι «Δρόμοι της Κούβας»(Calles De Cuba) –πλέον- ...οδηγούν σε όλη την Ελλάδα!


ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΤΗΛΗ ΘΕΑΜΑΤΩΝ:

Calles De Cuba
IVAN LOPEZ ,
OMAR CUESTA (EL PANTERA) ,
ODALIS PALMA,
CARLOS MENENDEZ,
YILIAM FERNANDEZ QUESADA ,
DJ ACEBES

ΔΕΥΤΕΡΗ ΜΟΥΣΙΚΟΧΟΡΕΥΤΙΚΗ ...ΣΤΑΣΗ!

ΣΑΒΒΑΤΟ 8 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2012

ΠΑΡΑΛΙΑ ΦΛΑΜΠΟΥΡΟ-ΛΟΥΤΡΑΚΙ

ΦλαBaraki…
by the Blue


ΩΡΑ ΕΝΑΡΞΗΣ: 7Μ.Μ.
Είσοδος ελεύθερη
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ-6949 202 470


VIDEO LINKS:
http://www.youtube.com/watch?v=0jY7Lp2newA&;feature=youtu.be
http://www.youtube.com/watch?v=VBoKzyyvV7E
http://www.facebookvideodown.com/-calles-de-cuba-en-atenas-2-204677.html
http://www.facebookvideodown.com/-calles-de-cuba-en-atenas-1-204671.html
Facebook Group:


IVAN LOPEZ
Ο Ivan Lopez θεωρείται ένας από τους καλύτερους Κουβανούς καθηγητές χορού και χορογράφους που ζουν στην Ελλάδα όπου πρόκειται να μας μεταφέρει τις γνώσεις του στην μεγάλη μας γιορτή ως καλλιτεχνικός διευθυντής των Calles De Cuba και των χορευτικών δρώμενων που διεξήχθηκαν στο 1Ο Cuba Festival
Χορευτής, χορογράφος και καθηγητής χορού.
Γεννήθηκε στο Isla de la Juventud της Κούβα. Καθώς ήταν παιδί υπερκινητικό και δραστήριο, η μητέρα του αποφάσισε να διοχετεύσει όλη αυτή την ενεργητικότητά του σε κάτι δημιουργικό κι έτσι τον έστρεψε σε μαθήματα χορού από την ηλικία των τεσσάρων ετών.
Πολύ σύντομα εκδήλωσε την ιδιαίτερη κλίση του και σε ηλικία έντεκα ετών έγινε δεκτός στην Κρατική Ακαδημία Τεχνών στην οποία σπούδασε κυρίως danza contemporanea πλάι στον Leonel Bousa. Μεγάλο μέρος των σπουδών του το αφιέρωσε στη μελέτη των παραδοσιακών χορών της χώρας του (son -πρόκειται για τη λεγόμενη salsa-, cha cha cha, mambo, rumba, columbia, yambu, orishas και danzon που είναι και ο εθνικός χορός της Κούβα. Σημαντικό επίσης τμήμα των σπουδών του καταλαμβάνουν οι αφροκουβανέζικοι χοροί που συνιστούν άλλωστε τη βάση και τις ρίζες της κουβανέζικης κουλτούρας.
Έχει συμμετέχει σε παραστάσεις και περιοδείες με επαγγελματικές κουβανέζικες ομάδες χορού κι έχει ακόμη παρακολουθήσει ποικίλα σεμινάρια για πολλά είδη χορών, κυρίως jazz στην Κούβα και στο εξωτερικό. Επιπλέον έχει σπουδάσει θέατρο, μουσική (congas, με τον Tomas Calzada), διδασκαλία, μεθοδολογία και ψυχολογία χορού.
Από το 2004 που εγκαταστάθηκε στην Ελλάδα, συμμετέχει σε μουσικές, χορευτικές εκδηλώσεις, σε σεμινάρια και διεθνή festival που οργανώνονται στη χώρα μας. Μάλιστα από το 2006 συνεργάζεται με το διεθνούς αναγνώρισης μουσικό Rene Soler Perdaza ο οποίος φέτος απέκτησε μια θέση στο Salon de la Fama de Miami. Ωστόσο βασικό του μέλημα αποτελεί να διδάξει και να μεταδώσει τις γνώσεις και το πάθος του για τους παραδοσιακούς χορούς της Κούβα.

OMAR CUESTA (EL PANTERA)

Ο Οmar Cuesta έχει γεννηθεί στη Havana της Cuba.
Από 12 χρονών ξεκίνησε το σχολείο εθνικών τεχνών, Escuela Nacional de Artes. Απο τα 18 του χρόνια ξεκίνησε να διοργανώνει διάφορα γκρουπ παραδοσιακά από χορούς κουβανέζικους όπως rumba, guaguanco και florcloricos, σε ξενοδοχεία και clubs, στο hotel Miramar, Kolih, Habana Libre, Ocidental Miramar και άλλα γνωστά ξενοδοχεία. Επίσης στα clubs Casa de la Far, El Mella, La Concha, La Tropical.
Το 1986 ταξίδεψε στο Μεξικό με το συγκρότημα Imagen Latina, ύστερα πήγε Καναδά, στη συνέχεια στην Ισπανία ώσπου κατέληξε στην Ελλάδα το 2002.
Στην Ελλάδα συνεργάστηκε με το Palenque, το Enzzo de Cuba, και το Cubanita ως μέλος του συγκροτήματος Imagen Latina, και διδάσκει κουβανέζικους χορούς, salsa, cha cha cha, merengue, bachata, reggaeton και rueda de casino


ODALIS PALMA
H Odalis Palma είναι μια από τις πιο χαρισματικές κουβανές τραγουδίστριες που έχουν ζουν στην Ελλάδα και η ερμηνεία της καθηλώνει το κονό σε κάθε της εμφάνιση
Εχει σπουδάσει φωνητική στην Εθνική Ακαδημία Καλλών Τεχνών της Κούβας και έχει διδαχθεί τον χορό στην Εθνική Σχολή Χορού στην Αβάνα της Κούβας
Η Odalis Palma στα Calles de Cuba μας ταξιδεύει με την υπέροχη φωνή της στην αγαπημένη μας Cuba συνοδευόμενη από τους μαγικούς ήχους στα κρουστά των Carloς Menendez & Ivan Lopez!

CARLOS MENENDEZ
Ο Carlos Menendez είναι ο σημαντικότερος κουβανός percussionist που ζεί στην Ελλάδα και συμμετέχει σε όλες τις μεγάλες εκδηλώσεις που αφορούν τον πολιτισμό της Κούβας
Εξαιρετικός κρουστός έχει μάθει από μικρός τα μυστικά της latin Jazz μουσικής σκηνής ενώ παράλληλα διδάσκει και παρουσιάζει όσο λίγοι την μουσική της Santeria που αποτελεί την παραδοσιακή μουσική της Κούβας που μετέφεραν οι Yoruba από tην Δυτική Αφρική τον 17ο αιώνα


YILIAM FERNANDEZ QUESADA

Η Κουβανή χορεύτρια χορογράφος Yiliam Fernandez Quesada μεταδίδει στο κοινό τις εξαιρετικές τις γνώσεις της στους κουβανέζικους χορούς κερδίζοντας τον θαυμασμό όλων με την τεχνική της.
Γεννήθηκε στο Cienfuegos της Κούβας σπούδασε στην εθνική ακαδημία χορού της Κούβας και μεγάλωσε μέσα σε μουσική οικογένεια καθώς σχεδόν όλα τα μέλη της αποτελούνται από εξαιρετικούς μουσικούς κάτι που την βοήθησε να γνωρίσει από μικρή την έννοια του ρυθμού και των παραδοσιακών αλλά και σύγχρονων χορών της Κούβας!!

DJ ACEBES

Στα Calles de Cuba ο DJ Acebes μας μεταφέρει τις μουσικές του γνώσεις και εμπειρίες ως εμπνευστής και υπεύθυνος παραγωγής του Cuba Festival και Calles de Cuba καθώς και της συνεργάσίας του στην Ελλάδα, με το μεγαλύτερο κουβανέζικο μουσικό συγκρότημα στον πλανήτη τους θρυλικούς Buena Vista Social Club!!
Εκτός των Cuba Festival – Calles de Cuba – Buena Vista Social Club ο DJ Acebes ήταν ο εμπνευστής και υπεύθυνος παραγωγής των πολύ επιτυχημένων Mama Africa Art Festival & Street Parade Events που πραγματοποιήθηκαν με πολύ μεγάλη επιτυχία στην Ελλάδα το 2006-2007-2009 και τα παρακολούθησαν χιλιάδες θεατές
Επίσης έχει οργανώσει συναυλίες με πολύ σημαντικούς Έλληνες και διεθνείς καλλιτέχνες όπως :
Alpha Blondy, Easy Star All Stars, Majek Fashek, Zion Train, Omar Faruk Tekbilek, Dub Incorporation, Ξύλινα Σπαθιά κ.α.


έτρεχες λέει καβάλα σ' άλογο.................................



Νίκος Παπάζογλου Το όνειρο 

Χτες το βράδυ αργά
ήρθες φώλιασες στο μυαλό μου
ήσουνα εκεί δίπλα μου, σ' άγγιζα
χάιδευα τα όμορφα μαλλιά σου
μες στ' όνειρο

Πάει καιρός που έφυγες
ξέρω σου λεν πως σ' έχω ξεχάσει
μα τα σημάδια μέσα μου
ούτε το ότι είσαι μακριά
ούτε ο καιρός θα σβήσει

Δάκρυα στα μάτια μου 'ρχονται
κάθε φορά που βλέπω πίσω
όσο κι αν ψάξω δεν μπορώ να σ' έβρω
μα ξέρω κάπου εκεί μες στο πλήθος
θα κρύβεσαι

Χτες το βράδυ αργά
ξύπνησα τρομαγμένος
έτρεχες λέει καβάλα σ' άλογο
που δεν άφηνε πατημασιές πάνω στο χώμα...

Καθε νυχτα ερχεσαι......Δεν ξεχνιεσαι...........Λογια που ελεγες ακουγονται παντου......Βουβες σκηνες σαν απο παλιες ταινιες εγιναν οι στιγμες που ησουν εδω.Σημαδια μεσα στις καρδιες μας ...............Ματια που θαρρεις δεν θα παψουν ποτε να βουρκωνουν..Λυτρωση το κλαμα...Ξαλαφρωμα οι συζητησεις γυρω απο σενα.......
Πιο πολύ πονανε οι ωρες που μιλαω με εμενα.....Τοτε που προσπαθω να με πεισω πως οντως συνεβει αυτο.Πως δεν εισαι πια εδω...Πως δεν θα ερθεις αυριο με το γιο μου..Πως δεν θα ακουστει η γελαστη φωνη σου ...Πως...........................................................................................
Τοτε ειναι που αρνουμαι να το χωνεψω.Τοτε ποναω πιο πολυ κ μου φαινεται βουνο θεορατο ολο αυτο που πρεπει να κουβαλαω στην ψυχη μου..............
Ξερω πως δεν ειναι ευχαριστο να μιλαω συνεχεια γι αυτο....Αλλα δεν μπορω κ δεν θελω να μιλησω για κατι αλλο.....................................................................................................................Τα ιχνη που αφησες στις ζωες μας ειναι ανεξιτηλα....Ειναι απο εκεινα που δεν τα σβηνει ο αερας..η βροχη...η λησμονια...ο θανατος..............................
Συγνωμη για οσους κουραζω..............
ΑΣΤΡΟΦΕΓΓΙΤΗ ΜΟΥ .........................................ΜΟΥ ΛΕΙΠΕΙΣ ΠΟΛΥ...ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ ΛΕΙΠΕΙΣ .............  

Τετάρτη 5 Σεπτεμβρίου 2012

No words could explain, no actions determine....



Joy Division - The Eternal 

Procession moves on, the shouting is over,
Praise to the glory of loved ones now gone.
Talking aloud as they sit round their tables,
Scattering flowers washed down by the rain.
Stood by the gate at the foot of the garden,
Watching them pass like clouds in the sky,
Try to cry out in the heat of the moment,
Possessed by a fury that burns from inside.

Cry like a child, though these years make me older,
With children my time is so wastefully spent,
A burden to keep, though their inner communion,
Accept like a curse an unlucky deal.
Played by the gate at the foot of the garden,
My view stretches out from the fence to the wall,
No words could explain, no actions determine,
Just watching the trees and the leaves as they fall.

Δεν θελω να σχολιασω ...Δεν θελω να πω κατι στομφωδες για να σας εντυπωσιασω.
Μονο πως ..καποιες φορες...στιγμες πολυ δυνατες για ορισμενους γινονται πεδια θεατρικων παραστασεων για καποιους αλλους....Θλιβερο οντως.....
Η ουσια ειναι να κλαις οταν το ΝΟΙΩΘΕΙΣ ...
Να γελας οταν το ΝΟΙΩΘΕΙΣ..
Να μιλας οταν εχεις κατι να πεις..οχι για να πεις κατι........................
Η ουσια ειναι ....πως δεν εχει ουσια οτιδηποτε γινεται χωρις ουσια.....................................αυτα...ΤΠΤ ΑΛΛΟ............

Υ.Γ. Καταπληκτικο το κομματι πρεπει να το παραδεχτειτε......................
 

6 Τραγούδια....2 Τριλογίες ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΠΟΛΙΤΙΚΩΝ Τραγουδιών από το Γιάννη Δόνδωρο

Χαιρετίζω όλους τους ΑΓΑΠΗΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ και τις ΑΓΑΠΗΤΕΣ ΦΙΛΕΣ!!

6 Τραγούδια....2 Τριλογίες ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΠΟΛΙΤΙΚΩΝ Τραγουδιών

Τα τραγούδια τα αφιερώνω σε όλους τους ΕΛΛΗΝΕΣ!!
Με την μουσική, αντιστέκομαι στο έγκλημα που διαπράτεται ενάντια στον Ελληνικό λαό από τα "ξένα και εγχώρια κέντρα αποφάσεων".
Τα τραγούδια γράφτηκαν κατά το διάστημα 2008 - 2012 σε στίχους, μουσική, ερμηνεία και ενορχήστρωση του Γιάννη Δόνδωρου.


"Φαρισαίοι"
https://www.youtube.com/watch?v=_cM_nkmZsKY&list=UULcCsyU9n5Ghlb2stJSTplA&index=5&feature=plcp 

"Το ποτάμι του Έλληνα" 
https://www.youtube.com/watch?v=bdbsqgmP0dg 

"Σημαδεμένα τραπουλόχαρτα"
http://www.youtube.com/watch?v=CZ4d7eNEaNg&feature=relmfu

"Οι κτηνοτρόφοι"
https://www.youtube.com/watch?v=xkrn2OVSm6o&feature=relmfu 

"Αν πιστεύεις σ' εσένα"
https://www.youtube.com/watch?v=0hospq3EWPY&feature=relmfu 

"Του Ολύμπου" - 
https://www.youtube.com/watch?v=Nazvci072ms&feature=relmfu 


Με την ελπίδα ότι κάποια στιγμή ολόκληρος 
ο Ελληνικός λαός θα αφυπνισθεί !!!!


----------------------------------------------------------------------------------- 
Giannis Dondoros MusicPage Facebook:http://www.facebook.com/Giannis.Dondoros
Giannis Dondoros YouTube: http://www.youtube.c​om/user/giannisdondorosmusic
Giannis Dondoros Twitter: http://www.twitter.com/GiannisDondoros
Giannis Dondoros Blog: http://giannis-dondo​ros-music.blogspot.c​om
Γιάννης Δόνδωρος και οι "ΕΞ ΕΛ" στο Facebook:http://www.facebook.com/ex.el.musicband
JUMPING FISH: http://www.jumpingfish.gr/giand

Y&T PRE-SHOW PARTY@ BAT CITY

ΜΙΑ ΜΕΡΑ ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΕΜΦΑΝΙΣΗ ΤΩΝ ΘΡΥΛΙΚΩΝ Y&T ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ,Η ΜΑΡΙΖΑ CRASH ΣΕ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΟ BAT CITY ΔΙΟΡΓΑΝΩΝΟΥΝ ΤΟ ΠΡΩΤΟ HARD ROCK PARTY ΤΟΥ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ!ΣΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 14 ΣΕΠΤΕΜΒΡIOY ΣΤΟ BAT CITY!
ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ .
ΘΑ ΚΛHΡΩΘΕΙ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟ LIVE ΤΩΝ Y&T ΣΤΙΣ 15 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ!!ΣΤΑ DEXX ΘΑ ΒΡΙΣΚONTAI Η MARIZA CRASH KAI O JOHNNY HOTT(WILD MACHINE)!!
BE THERE AFTER 22.00!!!!!!!!!!!!!

can it be real?............................



Leo D ( Dimitris Liolios ) - Rain 

how did it start?
can it be real?
a cloud so dark,fills you with fear...
what is to come?
tell me....
what's the darkest place asoul can be...?
what's the sweetest thing your eyes have ever seen...?
RAIN....
falling through the night...
is everything alright?
is pain all that you feel?
or something you could heal?
rain throughout the night...
washing out the light..
do you miss what you have lost..?
well is that what hurts you most...?
you wanna know..but you're alone...
this place you're in
if that's your sin
which way to turn..?
what is to doubt..?
but as you move..
time has run out..
what's the brightest place
your dreams could see...?
what's the sweetest word
your ears could ever hear...?
RAIN....
falling through the night...
is everything alright?
is pain all that you feel?
or something you could heal?
rain throughout the night...
washing out the light..
do you miss what you have lost..?
well is that what hurts you most...?

Μου αρεσε απο παιδι οταν εβρεχε..Οταν ο ουρανος γεμιζε συννεφα κ ο ηλιος χανονταν..Ποτε δεν αγαπουσα τον ηλιο και το θρασυ φως του....Η βροχη λες κ ξεπλενε την ψυχη μου απ οτι την μαυριζε....Σαν να φευγαν μαζι με τις σταγονες της βροχης ολα οσα μου ματωναν τα ονειρα που εβλεπα τις ωρες που δεν κοιμομουν,........
Παντα μ αρεσε να περπαταω στη βροχη...Να νοιωθω το νερο της να κυλαει μεσα απ τα μαλλια μου στο προσωπο μου ..ισως γιατι ετσι εκρυβε τα δακρυα μου ............

Τωρα τη φοβαμαι....φοβαμαι οταν συννεφιαζει..........φοβαμαι τι θα φερει η βροχη..............

Δεν ξερω πως αρχισε...Πως αρχισαν ολα.....Ξερω πως εκεινα που φοβαμαι πιο πολυ ειναι αυτα που δεν μπορω να γιατρεψω....Εκεινα που με βαραινουν ειναι εκεινα που δεν αποφασιζουν οι κοινοι θνητοι για να γινουν..Εκεινα που δεν μπορουμε να τ αποτρεψουμε...Εκεινα,που οταν σβηνουν οι φωτιες κανεις δεν μπορει να τα ξεπλυνει απ τη μαυριλα....απ τις σταχτες...
Ξερω πως δεν μ αρεσει καθολου να διαπιστωνω τη δυναμη της μοιρας απλα γιατι δεν μπορω ν αποδεχτω την ηλιθια υπαρξη της..
Ξερω πως ΠΑΝΤΑ καποιος φταιει..ΚΑΤΙ πηγε στραβα..........
Ξερω πως το πιο δυνατο κοκτεηλ ειναι οταν ΠΟΝΟΣ-ΟΡΓΗ-ΘΥΜΟΣ-ΑΠΩΛΕΙΑ-ΑΠΟΓΝΩΣΗ ανακατευονται κ γινονται σωστος δυναμιτης................

Ισως ολο αυτο να ναι απλα η αναγκη να αποδωσουμε καπου τις ευθυνες...να δωσουμε εξηγηση για οτι δεν καταφεραμε ν αποφυγουμε.....να αιτιολογησουμε..να δωσουμε ονομα στον εφιαλτη...να αποδεχτουμε αυτο που φοβομαστε πιο πολυ....να αποδεχτουμε την αδυναμια μας ......να παραδεχτουμε πως εκεινο που ποναει πιο πολυ ειναι αυτο που χασαμε.......................................................................................................................
 

Τρίτη 4 Σεπτεμβρίου 2012

Ξέρω υπάρχεις,μέσα στη σιωπή,έλα,βγάλε μια κραυγή..



Eνδελέχεια-Διαδρομες

Φίλε το ταξίδι τέλειωσε τόσο βιαστικά.
Φίλε το ταξίδι τέλειωσε και δε νοιάστηκε για μας.
Ας γινότανε καμιά φορά,
στις ωραίες διαδρομές,
το τέλος να μην έφτανε ποτέ.
Βάρκα μοιάζει η γη για τους θεούς
μ' ανοιχτά πανιά,
και τρελοί οι λίγοι στους πολλούς
που πατάνε στα σκοινιά.
Ας γινότανε καμιά φορά,
στις ωραίες διαδρομές,
οι ώρες να τρελαίνονταν κι αυτές.
Αν υπάρχεις μέσα στη φωτιά,θα 'ρθεις μια βραδιά.
Ξέρω υπάρχεις,μέσα στη σιωπή,έλα,βγάλε μια κραυγή.
Ας γινόταν έστω μια φορά στη δική μας ερημιά,
τρελοί θεοί να χτίζανε φωλιά.

Παντα μ αρεσαν τα ταξιδια..κ οι ιστοριες εκεινες οι παραξενες κ ας μην ειχαν παντα ομορφο τελος......Λενε πως κ η ζωη ενα ταξιδι ειναι ....Ενα παραμυθι...Καθενος μας η ζωη μια ιστορια....Κανεις δεν ξερει το τελος ...........
Εισιτιριο εχουμε κοψει ολοι χωρις επιστροφη.....Μονη ειναι η διαδρομη......ΑΚΟΥΣ???????????
Ηλιθια ερωτηση..Το ξερω πως ακους.....Κ ας ταξιδεψες ετσι ξαφνικα μακρυα μας......ΕΙΣΑΙ ΕΔΩ............Μας την κοπανησες αλλα αφησες εδω στον καθενα μας ενα κομματι ζωης-πινακα κεντημενο με τα δικα σου χρωματα.....Στιγμες που στο ταξιδι σου δεν μπορεσες να τις παρεις μαζι σου.....Μοιαζει να εχουν κοπει οι ζωες ολων στα δυο....Ολοι εχουμε το παζλ μας κ εσυ τα κομματια που λειπουν....Κ εκει πανω περιμενεις....Ωσπου να ενωθουν τα κομματια...να συμπληρωθουν ολες οι εικονες.....
Κακογουστο αστειο...Σκληρος εφιαλτης.....Η πιο αποκρουστικη πραγματικοτητα............
Πριν δυο μερες ρωτησαμε  το φιλο σου που ειχε τα γενεθλια του, αν εκανε ευχη............."ΔΕΝ ΚΑΝΩ ΕΥΧΕΣ ΠΙΑ.........." ηταν η απαντηση....Δεν χρειαζοταν να ρωτησει κανεις τι ηθελε να πει...καταλαβαμε.....
Μας εμαθες να καταλαβαινουμε χωρις πολλες κουβεντες ο ενας τον αλλον..Εγινες ο κοινος μυστικος μας κωδικας..........Πισω απο ολα εισαι εσυ.........
Καθε νυχτα παλευω με τον υπνο που δεν ερχεται.....Κοιταζω το ταβανι .....ακολουθω τις γραμμες του σοβα...φτιαχνω σχεδια σχηματα εικονες.........κ γινεται ουρανος......κ οι γραμμες οι ακανονιστες γινονται συννεφα..............το ταβανι-ουρανος μου δεν εχει αστερια...............Κ καθε νυχτα ψαχνω..περιμενω μηπως φανει καποιο αστερι ..κ υστερα .....οταν φανει θα περιμενω να πεσει ....κ ισως προλαβω να κανω ευχη..............Ισως γι αυτο δεν εχει αστερια το ταβανι-ουρανος μου ....Γιατι η ευχη που θα εκανα αν προλαβαινα ειναι παντελως ανεφικτη..............................................Το ξερω!!!
Αλλα κ εσυ να ξερεις πως κ αν τελειωσε το ταξιδι σου εδω ολοι θα σε κουβαλαμε στα ταξιδια μας..............ΦΙΛΕ...........................