ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ - ROCK - ROCK NEW'S

ΣΤΗΛΕ e-mail: spacefm@gmail.com

ΚΛΙΚΑΡΑΝ--> <--ΑΤΟΜΑ. ROCK NEW'S - ΣΕ ΜΙΑ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΜΑΣ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΟΥΜΕ ΝΕΟΥΣ ΤΡΑΓΟΥΔΙΣΤΕΣ ΚΑΙ GROUP ΣΑΣ ΠΡΟΣΚΑΛΟΥΜΕ ΟΣΟΙ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΑΝΑΡΤΗΣΟΥΜΕ ΣΤΟ SITE ΜΑΣ ΣΥΝΑΥΛΙΕΣ ΚΑΙ EVENT'S

Σάββατο 6 Μαρτίου 2010

Σαν Σήμερα.... 6 Μαρτίου

"Καλό Σαββατοκύριακο σε όλους, αν και με τα νέα μέτρα που έχουν πάρει για την γούνα μας το πόσο καλά θα είναι τα Σαββατοκύριακα μας από εδώ και πέρα μάλλον είναι στο χέρι μας, όπως κι όλα τα υπόλοιπα νομίζω..."
Φιλικά Ιακωβίδης Ηλίας

6 Μαρτίου 1946 Ο τραγουδιστής, κιθαρίστας και μέλος της δημιουργικής ομάδας των Pink Floyd, David Gilmour, γεννήθηκε στο Cambridge της Αγγλίας. Άρχισε σιγά-σιγά να ενσωματώνεται στο συγκρότημα σαν δεύτερος κιθαρίστας, καλύπτοντας τον Syd Barrett, όταν εκείνος δεν μπορούσε να παίξει στις συναυλίες, λόγω προβλημάτων που είχε με την υγεία του και τα ναρκωτικά. Μετά την αποχώρηση του Barrett από το γκρουπ ο Gilmour ανέλαβε ουσιαστικό ρόλο, όχι μόνο σαν κιθαρίστας αλλά και στα φωνητικά. Μετά τα άλμπουμ "The Dark Side of the Moon" και "Wish You Were Here" ο Roger Waters άρχισε να παίρνει τον έλεγχο της μπάντας, γράφοντας μόνος του ("Animals", "The Wall"), με συνέπεια ο Gilmour να θεωρήσει πως είναι υποτιμημένος. Άρχισε να κυκλοφορεί σόλο άλμπουμ "David Gilmour" (1978), "About Face" (1984), κ.α. Συνεργάστηκε, σαν παραγωγός ή μηχανικός ήχου, με καλλιτέχνες όπως: Syd Barrett, Paul McCartney, Kate Bush, Elton John, B. B. King, Seal, Sam Brown, Bob Dylan, Pete Townshend, The Who, Supertramp, Alan Parsons, κ.α. Το 1996 μαζί με τους Pink Floyd, το όνομα του γράφτηκε στο Rock and Roll Hall of Fame.

6 Μαρτίου 1999 Ένας από τους μεγαλύτερους κιθαρίστες και τραγουδοποιούς της Blues, ο Lowell Fulson (1921-1999), πέθανε από καρδιακή ανεπάρκεια σε ηλικία 77 ετών. Ηχογράφησε με καλλιτέχνες όπως οι Ray Charles, Memphis Slim, κ.α. Το όνομα του γράφτηκε στο Blues Hall of Fame το 1993. Το τραγούδι του "Reconsider Baby" ψηφίστηκε από το Rock and Roll Hall of Fame σαν ένα από τα 500 τραγούδια που διαμόρφωσαν το Rock and Roll.

6 Μαρτίου 2005 Ο θρυλικός ραδιοφωνικός παραγωγός Tommy Vance (1940-2005) πέθανε ύστερα από καρδιακό επεισόδιο που υπέστη κατά την διάρκεια της εκπομπής του "Friday Night Rock Show" στο BBC Radio One. Ήταν ο άνθρωπος που μύησε τους Βρετανούς, στον ήχο του Heavy Metal.

6 Μαρτίου 1970 Κυκλοφορεί το άλμπουμ "Lie: The Love and Terror Cult" του καταδικασμένου σε θάνατο Charles Manson. Μαζί με την "οικογένεια του" (Manson Family) το 1969 διέπραξαν μια σειρά από φόνους. Ο ίδιος είχε δηλώσει πως καθώς προετοιμάζονταν για τα εγκλήματα άκουγαν ξανά και ξανά το "White Album" των The Beatles. O Manson αποφάσισε την κυκλοφορία του άλμπουμ με σκοπό να μαζέψει χρήματα για την υπεράσπισή του. Ένα από τα τραγούδια, "Look at Your Game Girl" το διασκεύασαν αργότερα οι Guns N' Roses.

6 Μαρτίου 1998 O τραγουδιστής των Oasis, Liam Gallagher, βρίσκεται ένοχος από δικαστήριο της Αυστραλίας με την κατηγορία της "σωματικής βλάβης" και πληρώνει 10.000 δολάρια. Σε μια συναυλία του, είχε δώσει κουτουλιά σε έναν θαυμαστή του συγκροτήματος με αποτέλεσμα να του σπάσει τη μύτη.

Πηγή: http://www.musicdiary.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου