ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ - ROCK - ROCK NEW'S

ΣΤΗΛΕ e-mail: spacefm@gmail.com

ΚΛΙΚΑΡΑΝ--> <--ΑΤΟΜΑ. ROCK NEW'S - ΣΕ ΜΙΑ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΜΑΣ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΟΥΜΕ ΝΕΟΥΣ ΤΡΑΓΟΥΔΙΣΤΕΣ ΚΑΙ GROUP ΣΑΣ ΠΡΟΣΚΑΛΟΥΜΕ ΟΣΟΙ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΑΝΑΡΤΗΣΟΥΜΕ ΣΤΟ SITE ΜΑΣ ΣΥΝΑΥΛΙΕΣ ΚΑΙ EVENT'S

Παρασκευή 3 Αυγούστου 2012

ROCK MOTO

Πέμπτη 2 Αυγούστου 2012

Imany στην «Τεχνόπολις»!

Frontstage | Gazarte
& «Τεχνόπολις» Δήμου Αθηναίων
Proudly present
IΜΑΝΥ

στην Τεχνόπολις Δήμου Αθηναίων
Κυριακή 2 Σεπτεμβρίου 2012

Ένα αληθινό αστέρι της μουσικής επιστρέφει στην Αθήνα για μία ακόμα συγκλονιστική συναυλία

Guest Οpening Acts:
Imam Baildi | Marietta Fafouti | Penny & the Swingin' Cats


Η πανέμορφη Γαλλίδα που μάγεψε το κοινό με τις δύο sold out εμφανίσεις τον χειμώνα στο gazArte, επιστρέφει στην Ελλάδα και εμφανίζεται στην Αθήνα, στις 2 Σεπτεμβρίου, στο πλαίσιο μιας μικρής περιοδείας που θα περιλαμβάνει στάσεις σε 4 ακόμα πόλεις.

Η Imany (Nadia Mladjao, το πραγματικό της όνομα) ή η Nadia που έγινε “Ιmany”, μάς απέδειξε επί σκηνής σε δύο εκπληκτικές συναυλίες ότι μπορούν να συμβούν μικρά… θαύματα όταν πιστεύεις στα όνειρά σου. Το όνομά της σημαίνει “πίστη” στα σουαχίλι. Ένα ανάλογο θαύμα ζήσαμε όλοι όσοι βρεθήκαμε στο gazArte τον Φεβρουάριο, ένα ολόιδιο μας υπόσχεται τώρα που επιστρέφει και πάλι στην Αθήνα.Κοινό και ΜΜΕ, υποκλίθηκαν στην ομορφιά και την ερμηνεία της ανακαλύπτοντας σε αυτήν περισσότερα από την επιτυχία ενός και μόνο τραγουδιού. Μπορεί το “You will never know” να την έκανε διάσημη σε μια νύχτα αλλά η Imany δεν είναι μόνο αυτό. Τόσο όμορφη ώστε να μην μπορείς να πάρεις τα μάτια σου από πάνω της. Τόσο ρυθμική, ώστε να σε παρασύρει με το χορό της σε ένα ατέρμονο λίκνισμα (κι αυτό είναι κάτι που δεν το περιμένεις). Τόσο σίγουρη πάνω στη σκηνή αφού πλαισιώνεται από μία δυνατή παρέα μουσικών που τα δίνουν όλα παίζοντας με πάθος και κέφι. Αλλά και τόσο επικοινωνιακή, μοιάζει να γίνεται φίλη με όλους όσοι έχουν έρθει να την δουν, τους αφηγείται ιστορίες και «συνωμοτεί» μαζί τους για πολλές ώρες μουσικής... Η Imany με την μπάσα και αισθησιακή φωνή να απογειώνει με την ερμηνεία της τα τραγούδια από το μοναδικό άλμπουμ της, το soul – folk «Shape of a Broken Heart».

Για την ιστορία λίγα λόγια για το πώς έφτασε η Γαλλίδα καλλονή ως εδώ:
Η Imany ήταν μοντέλο που αποφάσισε να εγκαταλείψει την λάμψη της Νέας Υόρκης και να κυνηγήσει ένα άλλο όνειρο, πιο σύνθετο και πιο εσωστρεφές.
Επέστρεψε στο Παρίσι, έχοντας στις αποσκευές της όμορφα ρούχα, ένα portfolio με φωτογραφίες αλλά και ένα demo cd με έξι τραγούδια που η ίδια είχε επιμεληθεί. Τότε, αποφάσισε να ασχοληθεί πιο ενεργά με τη μουσική και να δοκιμάσει τις δυνάμεις της επί σκηνής. Οι πρώτες εμφανίσεις της στο Παρίσι δημιούργησαν γρήγορα έναν πιστό πυρήνα θαυμαστών της. Οι κριτικές έκαναν ιδιαίτερη αναφορά στην μελαγχολική γλυκύτητα της φωνής της, ενώ δεν έλειψαν και οι συγκρίσεις με την Tracy Chapman και τη Billie Holiday. Το όνομα Imany άρχισε να συζητιέται και εκτός Παρισιού. Απέκτησε φήμη, είχε και έτοιμα τραγούδια, ο δρόμος έμοιαζε πλέον ανοιχτός. Ηχογράφησε άμεσα το πρώτο της άλμπουμ καταφέρνοντας να ξαφνιάσει την Ευρώπη με την ειλικρίνεια των τραγουδιών της. Γρήγορα οι περισσότεροι πρόσεχαν τη φωνή της παρά την ομορφιά της.

Είχε κερδίσει το στοίχημα...Ένα στοίχημα που κέρδισε και στις πρώτες της εμφανίσεις στην Αθήνα, και απομένει να το κερδίσει και πάλι στην ίδια πόλη, προσκαλώντας όλους τους Αθηναίους στον απόηχο του καλοκαιριού στις 2 Σεπτεμβρίου στον ανοιχτό χώρο της “Τεχνόπολις”.

Υποδεχτείτε την Imany στην Αθήνα, στις 2 Σεπτεμβρίου, στην “Τεχνόπολις” ζωντανά, για μία ακόμα συγκλονιστική εμφάνιση. You will never know..για όσους την είδαν και για όσους δεν πρόλαβαν να την δουν αξίζει να γνωρίσουν από κοντά ένα αληθινό αστέρι την στιγμή που γεννιέται!

Η συναυλία θα ανοίξει με guest εμφανίσεις 4 δημοφιλών ονομάτων της ελληνικής μουσικής σκηνής, δίνοντας έτσι ένα “φεστιβαλικό” τόνο στην μεγάλη συναυλία της Imany: Imam Baildi, Marietta Fafouti, Penny &The Swingin'Cats

“Τώρα, λοιπόν που την είδαμε live, μπορώ να το πω: Δικαίως. Η Imany, η πανέμορφη γαλλίδα τραγουδίστρια με τη μεγάλη επιτυχία του ενός -προς το παρόν- τραγουδιού, του «You Will Never Know», ήρθε για να μείνει. Αξίζει.

Ήταν καταπληκτική. Είδαμε, μία από τις καλύτερες συναυλίες της χρονιάς. Ξεσήκωσε όλο το club, το κέρδισε το κοινό εύκολα, πρώτη φορά είδα το Gazarte όλο όρθιο στο τέλος, να χορεύει και να τραγουδάει... Η Imany ήταν αστέρι!” www.e-tetradio.gr

Also check:

Πρόγραμμα συναυλιών
Τετάρτη 28/8 - Πάτρα | Κάστρο Πάτρας
Πέμπτη 30/8 -Λάρισα| Κηποθέατρο Αλκαζάρ
Παρασκευή 31/8- Ηράκλειο, Κρήτη | Πολυχώρος Τεχνόπολις
Κυριακή 2/9 - Αθήνα | “Τεχνόπολις” Δήμου Αθηναίων «Κεντρική Αυλή»
Δευτέρα 3/9 - Θεσσαλονίκη | Μονή Λαζαριστών

FIREWIND: Στην κορυφή των ελληνικών charts & ανακοίνωση επετειακών συναυλιών




Με αφορμή την κατάκτηση της κορυφής των ελληνικών charts που πέτυχε το “Few Against Many”album των Firewind, και την για δεύτερη εβδομάδα παραμονή του σε αυτήν, ο Gus G έστειλε το εξής μήνυμα στο κοινό, ανακοινώνοντας, παράλληλα, και ένα σημαντικό συναυλιακό νέο σχετικά με τους Firewind:
«Αυτή είναι μια ιστορική στιγμή για τους Firewind, μιας και είναι το πρώτο μας album που φτάνει στο νο.1, και μια ιστορική στιγμή για την ελληνική metal σκηνή, μιας και είμαστε η πρώτη metal μπάντα από την χώρα μας που καταφέρνουμε κάτι τέτοιο. Οι λεγεώνες των οπαδών μας στην χώρα μας μεγαλώνουν συνέχεια, και μαζί αποδεικνύουμε ότι η heavy metal μουσική είναι δυνατή, παρά το γεγονός πως όλα αυτά τα χρόνια την αγνοούν τα mainstream media! Σας ευχαριστούμε πολύ που μας στηρίζετε και που εκτοξεύσατε το “Few Against Many” στην κορυφή!
Επιπλέον, το 2012 είναι η 10η χρονιά των Firewind στην δισκογραφία. Για να το γιορτάσουμε, θα λήξουμε τις φετινές μας περιοδείες με μερικά πολύ special επετειακά shows σε μικρά σχετικά venues, και πιο συγκεκριμένα με δύο shows στην Αθήνα και δύο στην Θεσσαλονίκη. Σκοπεύουμε να παίξουμε διαφορετικά set-lists κάθε βράδυ και να παίξουμε αρκετά τραγούδια μας που δεν έχουμε παίξει ποτέ ζωντανά. Μείνετε συντονισμένοι για περισσότερες πληροφορίες!»

DJ Set by Angel Lo Verde!!! Summer in the city!"@ vinilion Friday 3/8 at 22:00 p.m



DJ Set by Angel Lo Verde
Summer in the city!
Friday 3/8 at 22:00 p.m.
Experience the groove
Part II
Soul & Funk...plus more...
Καλοκαίρι στην Αθήνα με πολύ groove!
Ένα ταξίδι στη soul και την funk μουσική κι όχι μόνο...
Μουσικές που άντεξαν στον χρόνο ξεχωρίζοντας με τις συνθέσεις και το ρυθμό τους ,αλλά βέβαια και για τους μουσικούς που συμμετέχουν.
Παρασκευη 3/8 στο "Vinilion" ,
Έκτορος 92 και Μενελάου , Ίλιον T.210 2692640
Μπύρες από 3 ευρώ ποτά από 6 ευρώ.

Τετάρτη 1 Αυγούστου 2012

κι αν ντρέπεσαι κι έχεις τα μάτια σου κλειστά,άνοιξέ τα, θα σε καρτερώ.



B.D Foxmoor & Jamoan - Θα σε καρτερώ 



Όταν ξεφεύγεις απ' το χθες
και νιώθεις ανακούφιση μεγάλη,
γελάν μαζί σου οι στιγμές
που εύκολα σου 'κλέψαν οι άλλοι.

Όταν φιλιώνεις με τον ίσκιο σου,
το φως κοντά σου είναι παράταιρο.
Φτύνεις τα πάντα γύρω σου
κι είναι αμήχανο το σύμπαν ολάκερο.

Όταν τρυπώνεις στις γιορτές
μ' άνεση κι αέρα οικοδεσπότη,
στριμώχνεις όλες τις χαρές
στο ψέμα που γυρνοβολάει τη νιότη.

Κι όταν τελειώνουν όλα αυτά,
γεύση πικρή που δεν μπορώ
κι αν ντρέπεσαι κι έχεις τα μάτια σου κλειστά,
άνοιξέ τα, θα σε καρτερώ.

Αν όσα 'τύχαν μέθυσαν τον καιρό,
δίκαια κάποιοι με λένε τυχερό
μ' αν όσα 'γίναν με 'κάναν πιο γερό,
τέλος μου, έλα και θα σε καρτερώ.

Αν όσα είπαν, τ' άντεξα και μπορώ,
δίκαια κάποιοι με λένε πονηρό.
Αν όσα γίνουν, αξίζω να χαρώ,
έλα, ομορφιά μου, και θα σε καρτερώ.

Ξαναμουρμουρίζω, τα δύσκολα πάλι συγυρίζω,
ξαναψιθυρίζω, ξορκίζω, τη φωτιά ορίζω
και ξαναβρίζω, χαρίζω στη ντροπή το γκρίζο
κι αφού λυγίζω, δεν μπορώ.

Ξαναμαγαρίζω, την αλήθεια σου γυρίζω πίσω.
Ξανά με ορκίζω πως το γρίφο αυτό θα ξαναλύσω,
ξανασφυρίζω ένα μινόρε που μου 'στειλες πίσω
και σου γυρίζω τα όμορφα σωρό.

Στερεψα.............Δεν εχω να πω τιποτα πια........Δεν υπαρχουν λεξεις......Ολα ειναι λες κ εχουν βουλιαξει..κ ειναι σταθερα κολλημενα σ εναν βυθο που δεν μπορουμε να τον φτασουμε....
Αναμονη....κ σιωπη...Δεν μιλαμε πια...περιμενουμε.......Μονο βλεμματα κ ματια γεματα απο μια απουσια τοσο αβασταχτα οδυνηρη....Καθε μερα οι ιδιες ερωτησεις......κ οι ιδιες απαντησεις.....
Θυμισες κλεισμενες σε ματια υγρα..ο καθενας μονος του κ ολοι μαζι ψαχνουν ιχνη απο φως να σου φεξουν για να ρθεις.....Κ ενας φοβος...ενα τρομος που κανεις δεν τον ξεστομιζει μα τον αναγνωριζει ευκολα ο ενας στο βλεμμα του αλλου............Αρνηση......Δεν μπορει να ζουμε ολοι μαζι τον ιδιο εφιαλτη......Οργη.....Γιατι να συμβει αυτο σ εσενα........Ελπιδα........"Σηκω να μας τρελλανεις ολους"....οπως σου εγραψε ο φιλος σου.....

.......Τοτε που εμπαινες γελαστος παντα ..δεν ηξερα...δεν μπορουσα να φανταστω ποτε ..πως θα μας εδειχνες με τοσο σκληρο τροπο ποση δυναμη εκρυβες μεσα σου ψυχουλα μου..............................

GRAVEYARD: Νέο album από τους Σουηδούς τον Οκτώβριο


Με το εκπληκτικό περσινό “Hisingen Blues” να μην έχει σταματήσει ακόμα να απασχολεί τα CD players και τα πικάπ μας, οι φοβεροί και τρομεροί Σουηδοί retro-rockers Graveyard, ανακοίνωσαν πως πρόκειται να κυκλοφορήσουν το νέο τους album στις 29 του Οκτώβρη.
Ο τίτλος του album θα είναι “Lights Out”, και αναφερόμενος σε αυτόν, ο drummer Alex Sjöberg, λέει: «Ο τίτλος αποτελεί μια περίληψη του συναισθήματος του νέου album, και της αίσθησης που όλοι μας έχουμε. Πως οι καιροί που ζούμε είναι περίεργοι καιροί, όπου κανείς δεν βλέπει πραγματικά καθαρά και ευθεία, τα πράγματα όπως είναι.»

Μίλτος Πασχαλίδης Καλοκαιρινή Περιοδεία 2012!

Μίλτος Πασχαλίδης
καλοκαίρι 2012

Ο Μίλτος Πασχαλίδης με ήχο μάλλον ηλεκτρικό και διάθεση ασφαλώς απρόβλεπτη, ο τραγουδοποιός με την παρέα του ξεκινάει την καλοκαιρινή περιοδέια του και μας καλεί σε αξέχαστες βραδιές με τα τραγούδια του αλλά και ό,τι φέρει η στιγμή.

Καλαματιανός στην καταγωγή, πολιτογραφημένος όμως Κρητικός, ο Μίλτος Πασχαλίδης έχει ενσωματώσει στην τραγούδια του την ελληνική παράδοση με τον πιο πετυχημένο τρόπο. Ιδρυτικό μέλος των Χαΐνηδων, ακολουθεί τα τελευταία χρόνια προσωπική πορεία και έχει καθιερώσει το δικό του ιδιαίτερο ύφος, που είναι εμφανές κύρια στις ζωντανές του εμφανίσεις. Με πλήρη έλεγχο των εκφραστικών του μέσων αλλά και βαθιά γνώση της ελληνικής μουσικής κινείται με άνεση μεταξύ του σύγχρονου τραγουδιού και της παράδοσης, από τον Τζίμη Πανούση, στον Ερωτόκριτο και από τον Θάνο Μικρούτσικο, στον Μάρκο Βαμβακάρη.

Φυσικά δεν λείπουν τα δικά του τραγούδια, από τα γνωστότερα όπως «Λίμνη», «Φωτιά Μου» και το «Στα Είπα Όλα» μέχρι αυτά που κυκλοφόρησαν πριν τρεις μήνες στο «Ξένοι Σ’ Ένα Τόπο Που Αλλάζει». Τραγούδια γεμάτα ευαισθησία, θυμό, τρυφερότητα, ενίοτε και χιούμορ.

Τον Μίλτο Πασχαλίδη συνοδεύουν οι Φρόσω Στυλιανού στο τραγούδι, ο Θύμιος Παπαδόπουλος στα πνευστά, ο Δημήτρης Σινιγιάννης στην ηλεκτρική κιθάρα, ο Δημήτρης Μουτάφης στο μπάσο και ο Γιώργος Χατζής





Πρόγραμμα συναυλιών


12/7 Θεσσαλονίκη ΒΑΒΥΛΩΝΙΑ
13/7 Καβάλα ΜΥΡΟΒΟΛΟΣ
14/7 Κατερίνη Almyra Beach (με Μαχαιρίτσα, Μπουλα & Σταρόβα)
19/7 Ιεράπετρα Δ. Σ. Κυβδεια(με Μαχαιρίτσα, Μπουλα & Σταρόβα)
20/7 Ηράκλειο Αγ. Παρασκιές (με Μαχαιρίτσα, Μπουλα & Σταρόβα)
27/7 Χανιά Θέατρο Αν. Ταφρου (με Μικρούτσικο & Θηβαίο)
28/7 Χαλκίδα Κάστρο (με Μαχαιρίτσα, Μπουλα & Σταρόβα)
31/7 Καλαμάτα Κάστρο (Με Μαχαιρίτσα & Σταρόβα)


05/8 Κύθνος
11/8 Πήλιο Μηλιές
12/8 Κυριάκι
23/8 Αθήνα Άλσος Βεΐκου
28/8 Λάρισα Κηποθέατρο (με Μαχαιρίτσα, Μπουλα & Σταρόβα)
29/8 Υπάτη Λαμίας Χώρα (με Μαχαιρίτσα, Μπουλα & Σταρόβα)

Τρίτη 31 Ιουλίου 2012

σε μια γωνιά, στη τελευταία τη σειρά πάω στοίχημα ξανά πως θα 'σαι εκεί.



Active Member - Φύλακας άγγελος 

Σ' έχω δει στα πιο παράξενα και όμορφα μέρη
όπου κρατούσα μικρόφωνο βρισκόσουν εκεί
με ένα τσιγάρο ή μ' ένα ποτήρι στο χέρι
κάπου στο βάθος μακριά από τη σκηνή
σ' είδα χειμώνα σ' ένα χώρο ζεστό μικρό
και καλοκαίρι σε φευγάτο νησί
σ' είδα σε γήπεδο σε κάποιο μακρινό χωριό
και στην Αθήνα σε μεγάλο μαγαζί

Σ' είδα κι αλλού με κόσμο πολύ στριμωγμένο
και σε μέρος που ήμασταν εμείς κι εμείς
σ' είδα να γελάς και άλλοτε θυμωμένο
και γούσταρα λόγω τιμής
σ' έχω ακούσει δυνατά να τραγουδάς και να φωνάζεις
να τα κάνεις τριγύρω σου κομμάτια
σ' έχω πιάσει για ώρα προσεκτικά να κοιτάζεις
τα 'χουμε πει τόσες φορές με τα μάτια

Σ' είδα να μου χτυπάς την πλάτη και να φεύγεις
να δακρύζεις και το κεφάλι να σκύβεις
σ' έψαχνα κάπου στο φως, αλλά κι εσύ τ' αποφεύγεις
στην αρχή μου φαινόταν πως κι εσύ κάτι κρύβεις
με την πάρτη σου που λες είχαν πολλοί τρελαθεί
σ' είχαν περάσει για χαμένο ή ασφαλίτη
τώρα ξέρω το Low Bap όπου βρεθεί
έχει ένα φύλακα άγγελο αλήτη
Ρε, δε με νοιάζει από που 'ρθες σου λέω
κι εμείς εδώ είμαστε περαστικοί
στον ουρανό ν' ανέβω και να τα λέω
πάω στοίχημα πως θα 'σαι και εκεί
Ρε, δε με νοιάζει ποιος σ' έστειλε, τι θες
ούτε αν είσαι από άλλο πλανήτη
εδώ χρωστάμε λύπες και χαρές
σ' ένα φύλακα άγγελο αλήτη


Δε σ' έχω πιάσει πάνω απ' άλλους να θέλεις ν' ακουστείς
όμως μαντεύω πως καλά με τα λόγια θα τα πας
δεν αγριεύεις χωρίς λόγο κι αν πιαστείς
τότε κουλάρεις ξανά και στο τοίχο ακουμπάς
υποψιάζομαι περίπου ποιο τραγούδι γουστάρεις
και νιώθω πως ακούς πάντα τ' Ονειρολόγιο
ωραία, ακόμα ένας τρελός ταξιδιάρης
που είν' η ζωή του ένα Low Bap δρομολόγιο

Υπάρχουν φίλοι που δεν έχουν δώσει δραχμή
ενώ εσύ πληρώνεις μάλλον εισιτήριο
υπάρχουνε κι αυτοί που δεν είχανε τιμή
ποιο θα τους διάλεγες, για πες μου, εσύ μαρτύριο
υπάρχουν κι άλλοι όχι και τόσο κουρασμένοι
θυμίζουν μαθητές μέσα στην τάξη
μπροστά που κάθονται οι καλά οι διαβασμένοι
και πίσω αυτοί που είναι αλλού μα και οι εντάξει

Μου 'παν στα δύσκολα πως ρώταγες για μένα
τότε γέλασα πολύ κι η ψυχή μου το χάρηκε
τους είπα να σε βρουν, όμως τα ίχνη σβησμένα
κάποιος τους είπε πως ο αλήτης χάθηκε
εγώ όμως ξέρω την επόμενη φορά
όταν θα ψάξω από πάνω απ' τη σκηνή
σε μια γωνιά, στη τελευταία τη σειρά
πάω στοίχημα ξανά πως θα 'σαι εκεί.


Λενε πως ολοι κουβαλαμε εναν φυλακα αγγελο....Γιατι εκεινη τη νυχτα δεν τον ξυπνησες να ερθει μαζι σου ?????????????????????????????
Γιατι εφυγες μονος σου?????
Κ εσυ???????????? Τι σοι αγγελος φυλακας εισαι ρε?????????????????????????????????Πως αφησες να γινει αυτο?????Γιατι κοιμηθηκες κ τον αφησες μονο του??
Ποιος ηλιθιος σκηνοθετης σκηνοθετησε τον εφιαλτη??? Ποιος μοιρασε τους ρολους????Γιατι ετρεξες να προλαβεις τον πρωταγωνιστικο γαμωτο????????????????????????
Ποιος φυλακας αγγελος ???Παραμυθια!!!Τιποτα δεν υπαρχει!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!Μονο θυμος!!Οργη!!!!!!!!!!Απελπιστικη οργη!!!!!!!!!!!!!!!Ενα θαυμα!!!!!!!!!!!!!Μια ευκαιρια!!! Αν δεν την δικαιουται τοτε ποιος εχει δικαιωμα στις ευκαιριες????Γιατι οχι ?????Γιατι τοσο πεισμα να μην γυρισει??????Ποιος μοιραζει κατι νυχτες σαν κ εκεινη??????Ποιος??????????
Οποιος κ να ναι να ξερει πως....ειναι ΑΔΙΚΟΣ!!!!!!!!!!!!! Αυτο................................................................Α Δ Ι Κ Ο Σ...............................................................

Βασίλης Παπακωνσταντίνου & Χρήστος Θηβαίος & ΚΙΤΡΙΝΑ ΠΟΔΗΛΑΤΑ στην Τεχνόπολη!

Βασίλης Παπακωνσταντίνου & Χρήστος Θηβαίος
στην «Τεχνόπολις» Δήμου Αθηναίων
Παρασκευή 31 Αυγούστου 2012

Ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου και ο Χρήστος Θηβαίος, δύο κορυφαίοι ερμηνευτές συναντιούνται στη σκηνή της «Τεχνόπολις» Δήμου Αθηναίων την Παρασκευή 31 Αυγούστου στις 21:00 σε μια συναυλία με έντονο ηλεκτρισμό και ευαισθησία.

Σε μία μοναδική βραδιά με οδηγό τα ομορφότερα τραγούδια τους και ροκ διάθεση, οι δύο γενιές του ελληνικού τραγουδιού δίνουν ραντεβού με τους χιλιάδες φίλους τους για να τραγουδήσουν μαζί και να θυμίσουν ότι …το παιχνίδι παίζεται ακόμα.

Ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου, με σχεδόν 4 δεκαετίες στην πρώτη γραμμή του τραγουδιού, έχει αναγνωριστεί ως ο σπουδαιότερος Έλληνας ερμηνευτής. Με σημείο υπεροχής τις ζωντανές εμφανίσεις, που ξεχωρίζουν για τον παλμό και τον ηλεκτρισμό τους. Πιο ώριμος και πιο «θυμωμένος» από ποτέ, πυροδοτεί την σκέψη και εκφράζει την δική μας φωνή με το ανήσυχα τραγούδια του. Στο πλευρό του η εκρηκτική Τάνια Κικίδη.

Ο Χρήστος Θηβαίος αποτελεί την πιο ιδιαίτερη περίπτωση της γενιάς των σύγχρονων τραγουδοποιών. Ερμηνευτής αξιώσεων και σπάνιας ευαισθησίας, συναισθηματικός και πολυσύνθετος ως δημιουργός μας έχει χαρίσει μερικά από τα πιο όμορφα τραγούδια των τελευταίων 20 χρόνων. Με τη χαρακτηριστική βραχνή φωνή και την παθιασμένη σκηνική παρουσία δεν μπορεί παρά να παρασύρει και να συγκινήσει με τις εντυπωσιακές ερμηνείες του.

Συμμετέχουν τα ΚΙΤΡΙΝΑ ΠΟΔΗΛΑΤΑ

Τη συναυλία ανοίγει ο Σπύρος Γραμμένος, η πιο ιδιαίτερη -και λίγο παλαβή- περίπτωση της νέας γενιάς τραγουδοποιών, ώστε να ξεκινήσει με τον καλύτερο τρόπο η πιο ξεχωριστή βραδιά του καλοκαιριού..

ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ: STRAY music

Δευτέρα 30 Ιουλίου 2012

20 χρόνια Active Member στην Τεχνόπολη!

20 χρόνια Active Member
στην Τεχνόπολη
Τετάρτη 29 Αυγούστου 2012

Οι Active Member, το γκρουπ που φτιάχτηκε από τον B.D.Foxmoor το καλοκαίρι του 1992, κλείνει φέτος 20 χρόνια ενεργής συμμετοχής και το γιορτάζει τη Τετάρτη 29 Αυγούστου στις 21:00 στην «Τεχνόπολις» Δήμου Αθηναίων.

20 χρόνια πέρασαν από τότε που ο Μιχάλης Μυτακίδης αφουγκράστηκε το πρόταγμα των καιρών και έφτιαξε ένα γκρουπ, ονομάζοντάς το με ό,τι πιο κατάλληλο και ουσιώδες: Ενεργό Μέλος. Οι Active Member έγιναν το μέσο για να εκφράζει όσα του περιέγραφε η ζωή κι ακόμα φόβους, όνειρα κι εφιάλτες για να αποτελέσουν πολύ σύντομα τον πυρήνα μιας ευρύτερης κοινότητας που βαφτίστηκε “Low Bap”, δηλαδή «να στηρίζεις το λόγο σου με τη ζωή σου και το αντίστροφο». Από τότε δεν σταμάτησαν τη δημιουργική πορεία όχι μόνο στα μουσικά αλλά και γενικότερα στα πολιτιστικά δρώμενα.

Δίσκοι, συλλεκτικές εκδόσεις σε βινίλιο, lowbap ντοκιμαντέρ, σάουντρακ ταινιών και ντοκιμαντέρ (Catastroika, Oligarchy, Hitman: Εξομολόγηση ενός Οικονομικού δολοφόνου κ.ά.), θεατρικά έργα (βλ. Φεστιβάλ Αθηνών κ.α.), βιβλία, ραδιόφωνο αλλά και webradio, fanzines, περιοδικά, εκατοντάδες συναυλίες και παράξενα project, συζητήσεις, lowbap φεστιβάλ και η λίστα δεν σταματάει εδώ…

Ποιητικοί και καυστικοί, ο B.D.Foxmoor και η Sadahzinia μαζεύουν φίλους και στιγμιότυπα από τα περασμένα 20 χρόνια και ξαναθυμούνται μια πορεία ευτυχισμένη και ασυμβίβαστη στη μεγάλη γιορτή των Active Member για τα χρόνια που πέρασαν και για αυτά που έρχονται, με την πυξίδα τους στραμμένη στα όμορφα και στα λεύτερα.

Οργάνωση παραγωγής: STRAY music

Λ. Μαχαιρίτσας, T. Carotone, Δ. Σταρόβας, Piluka Καλοκαιρινή Περιοδεία 2012!

Λαυρέντης Μαχαιρίτσας, Tonino Carotone
Δημήτρης Σταρόβας ,Piluka Aranguren
Περιοδεία σε όλη την Ελλάδα

Ο Λαυρέντης Μαχαιρίτσας, μετά την μοναδική επιτυχία του νέου του διπλού CD με τίτλο «Οι Άγγελοι Ζουν Ακόμη στην Μεσόγειο», που κυκλοφόρησε τον Απρίλιο του 2012 από την ΕΜΙ, και στο οποίο ο Λαυρέντης Μαχαιρίτσας και ο Tonino Carotone ερμηνεύουν δύο καταπληκτικά ντουέτα, το «Σαν Αμερικάνος» και το «Χαζόπικρο» - που έχουν ήδη γνωρίσει πολύ μεγάλη ραδιοφωνική επιτυχία - και τη μεγάλη Συναυλία που θα πραγματοποιηθεί στο Καλλιμάρμαρο Στάδιο την Δευτέρα 9 Ιουλίου (με την παρουσία σπουδαίων ξένων και ελλήνων καλλιτεχνών, όπως o Adamo, o Branduardi, o Christophe, κ.λ.π.), έχει τη τιμή και τη χαρά να περιοδεύσει για πρώτη φορά σε όλη την Ελλάδα, με έναν εκλεκτό ξένο καλλιτέχνη, τον ανατρεπτικό βάσκο τροβαδούρο, τον Tonino Carotone !

Ο Tonino Carotone, πνευματικό τέκνο του Manu Chao, ξεκινάει τη σόλο καριέρα του το 2000 με το δίσκο Mondo Difficile και με την επιτυχία του του Me cago en el amor που έκανε τη μισή υφήλιο να παραληρεί, τραγουδώντας E un mondo difficile...e futuro incerto... Ο κύριος με το εκπληκτικό κοστούμι, το γκραν χτένισμα και το κουτσαβάκικο καπέλο, είναι ένας αυθεντικός εκφραστής της σύγχρονης λαϊκής μουσικής που φέρει το πνεύμα του δρόμου, με χιούμορ και έκδηλη κοινωνική ευαισθησία. Τα τραγούδια του αποπνέουν κάτι το παλιομοδίτικο μα και εξόχως διασκεδαστικό και οι στίχοι του είναι συχνά ειρωνικοί, σαρκαστικοί ή ακόμα και σουρεαλιστικοί. Στη μουσική του, συνδυάζει με εξαιρετική μαεστρία στοιχεία από punk, ska, reggae, latin, rock αλλά και από την Ισπανική, Ιταλική, Γαλλική, και Μεξικάνικη λαϊκή μουσική.

Ο πολυπράγμων… «Άγαμος Θύτης» Δημήτρης Σταρόβας, που το χιουμοριστικό και καλλιτεχνικό του ταλέντο κάθε φορά ξεχειλίζει με έναν μοναδικό συνδυασμό καλής μουσικής, ανατρεπτικού στίχου, σάτιρας και αυτοσαρκασμού! Κάθε του εμφάνιση παίρνει διάσταση ουσιαστικής επικοινωνιακής έκρηξης με σχόλια, τραγούδια και γέλια από την μεριά όλων. Του ίδιου, των μουσικών και του κοινού!

Την ανδροπαρέα ομορφαίνει με την παρουσία της η εντυπωσιακή Ισπανίδα τραγουδίστρια Piluka, πρώην συνεργάτιδα των Amparanoia και μόνιμη παρτενέρ του Tonino Carotone.

Ο Λαυρέντης Μαχαιρίτσας, ο Tonino Carotone, o Δημήτρης Σταρόβας και η Pilukα, υπόσχονται ένα πρόγραμμα γεμάτο ανατροπές και εκπλήξεις! Το κοινό θα μπορέσει να απολαύσει μια ιδιαίτερη μουσική παράσταση με σπουδαίες ερμηνείες και ξεχωριστές φωνές, καθώς και ένα συναρπαστικό πάντρεμα ελληνικού και ξένου ρεπερτορίου, θα μας ταξιδέψουν... σε όλη τη Μεσόγειο, διότι «Οι Άγγελοι ζουν ακόμη στην Μεσόγειο».




ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΕΡΙΟΔΕΙΑΣ


03/8 Νάξος
04/8 Πάρος
05/8 Μύκονος
06/8 Τήνος
08/8 Κεφαλονιά
09/8 Ιθάκη
13/8 Ζάκυνθος
18/8 Κασσάνδρα Χαλκιδικής
20/8 Σκόπελος
22/8 Σπάρτη

ROCK ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΣΙΚΥΩΝΙΑ 2012 ΚΙΑΤΟΥ

Κυριακή 29 Ιουλίου 2012

Ο Αλκιβιάδης Κωνσταντόπουλος - «Ένας Τρελλός» στην σκηνή του «Metropolis Cafe»

Ο Αλκιβιάδης Κωνσταντόπουλος
στην μουσικοθεατροπαρανοϊκή του παράσταση
«Ένας Τρελλός»
στην σκηνή του «Metropolis Cafe»
Την Tρίτη 31 Ιουλίου στις 21:30, ο Αλκιβιάδης Κωνσταντόπουλος και οι Sleeping band θα παρουσιάσουν, στην σκηνή του «Metropolis Cafe», την μουσικοθεατροπαρανοϊκή τους παράσταση «Ένας Τρελλός».
Και φέτος το καλοκαίρι ο Αλκιβιάδης Κωνσταντόπουλος και οι “Sleeping Band” φορτώνουν στο μαγικό βανάκι τους, μουσικούς και μουσικές, καλή διάθεση, κιθάρες και τραγούδια αγαπημένα, τα αντίγραφα των μνημονίων, βιολιά, μαντολίνα, τρομπόνια, πολλές εκπλήξεις και επιστέφουν με ακόμα μεγαλύτερη διάθεση και ενέργεια με την μουσικοθεατροπαρανοϊκή τους παράστασης «Ένας Τρελλός», η οποία στηρίζεται στην γοητεία του απρόβλεπτου και την διάθεση για αυτοσχεδιασμό.
Μια παρέα λοιπόν αλλάζει ήχους, ρυθμούς και μπλέκει ευχαρίστα τα τραγούδια από όλο το φάσμα της μουσικής, την προσωπική δισκογραφία του Αλκιβιάδη, αλλά και από το νέο c.d. του με τίτλο «Ένας τρελλός». Ο Αλκιβιάδης Κωνσταντόπουλος, οι “Sleeping Band”, ο Κώστας Μπέζος, ο Μάνος Χατζιδάκις, ο Goran Βregovic, ο Βασίλης Τσιτσάνης, και όλοι οι σύνθετες των μεγάλων τραγουδιών μας υπόσχονται μια βραδιά γεμάτη γέλιο και ξενοιασιά! ! !


«Metropolis Cafe»
Λεωφόρος Αιγαίου 92
Τηλ. κρατήσεων-επικοινωνίας:2271041190
έναρξη: 21:30

ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΓΕΡΜΑΝΟΣ, DILEMMA , ΙΧΩΡ | ΑΜΦΙΘΕΑΤΡΟ ΣΚΙΡΩΝΕΙΟΥ ΜΟΥΣΕΙΟΥ

ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ ΜΕ ΔΙΠΛΑ ΦΕΓΓΑΡΙΑ ΣΤΟ ΑΜΦΙΘΕΑΤΡΟ ΣΚΙΡΩΝΕΙΟΥ ΜΟΥΣΕΙΟΥ!!
( 50ό χ.λ.μ Παλαιάς Εθνικής οδού Αθηνών- Κορίνθου )
ΠΕΜΠΤΗ 2 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2012 :
ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΓΕΡΜΑΝΟΣ – DILEMMA
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 31 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2012 : ΙΧΩΡ
Ώρα έναρξης : 21:00
Έξοδος : 7 €
Την Πέμπτη 2 Αυγούστου 2012 (βραδιά Πανσέληνου) στο αμφιθέατρο του Σκιρώνειου Μουσείου, που βρίσκεται σε ένα ιδιαίτερου κάλλους αττικό τοπίο, δίπλα στη θάλασσα, μέσα σε μία φυσική χαράδρα, ο Βαγγέλης Γερμανός και οι Dilemma, υπόσχονται μια μοναδική μουσική βραδιά. Επίσης, την Παρασκευή 31 Αυγούστου 2012 στον ίδιο χώρο θα μας ταξιδέψουν οι Ιχώρ.

ΠΕΜΠΤΗ 2 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2012 :
Mε σειρά εμφάνισης :
DILEMMA
Το ντουέτο DILEMMA μετρώντας 9 χρόνια μουσικής πορείας και συναυλιών σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, επαρχία και εξωτερικό θα παρουσιάσουν ένα μουσικό πρόγραμμα ανάμεσα στην κλασική, τη jazz και την πειραματική σκηνή, με rock αποχρώσεις, ξεδιπλώνοντας συναισθήματα από τις πιο σκοτεινές ενδοσκοπήσεις μέχρι τον πιο φωτεινό λυρισμό. Θα παίξουν κομμάτια της δισκογραφίας τους και επιλεγμένα κομμάτια αγαπημένων καλλιτεχνών όπως Leonard Cohen, Nick Cave, George Gershwin.

Βαγγέλης Γερμανός :
Κηπουρός , Απόκληρος , Δραπέτης , Κρουαζιέρα , Μπανιέρα , Γόησσα...
αυτά κι άλλα πολλά από τα παράξενα γοητευτικά τραγούδια του , θα παίξει και θα τραγουδήσει ο Βαγγέλης Γερμανός στο Αμφιθέατρο του Σκιρώνειου μουσείου . Ακόμη , καινούργια τραγούδια από την τελευταία , ανέκδοτη ¨δουλειά¨του με τίτλο ¨Ζήσε αργά¨! Μαζί του , ο φίλος του Ηλίας Κατελάνος ( ρυθμική κιθάρα + Mac ) .

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 31 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2012 :

ΙΧΩΡ

Παλαιά ρεμπέτικα από τους " ΙΧΩΡ ", χρωματισμένα από τις μελωδίες και τους ήχους του σιτάρ, ξαναζωντανεύουν χωρίς να χάνουν την αυθεντικότητά τους.
Με τον Γιώργο Μυλωνά στο βιολί - τζουρά - φωνή, τον Νίκο Σουλιώτη στα κρουστά - φωνή και τον Δημήτρη Ρουμελιώτη στο σιτάρ - φωνή.
Επίσης, συνθέσεις του Δ. Ρουμελιώτη βασισμένες στην ινδική κλασσική μουσική.
Μία απολαυστική εμπειρία που αποκαλύπτει τη συγγένεια δύο μακρινών μουσικών πολιτισμών, με απόλυτο σεβασμό στη διαφορετικότητά τους.

ΑΜΦΙΘΕΑΤΡΟ ΣΚΙΡΩΝΕΙΟΥ ΜΟΥΣΕΙΟΥ
Καλή αντάμωση!!!

BIOTECH feat. Marieke Meijer live @ 34o River Party Nestorio

Oι BIOTECH με την καινούργια τους τραγουδίστρια Marieke Meijer,

θα εμφανιστούν την πρώτη μέρα του 34ου River Party Festival και θα παρουσιάσουν το πρώτο τους album "Alive We Die", που κυκλοφόρησε πρόσφατα από τη Sony Music.
Tην πρώτη μέρα του φεστιβάλ θα εμφανιστούν επίσης οι

Θανάσης Παπακωνσταντίνου
Θάνος Μικρούτσικος
Υπόγεια Ρεύματα
Ελευθερία Αρβανιτάκη
Περσινά Ξινά Σταφύλια
Ανδριάνα Μπάμπαλη
Mr Highway Band
Κατερίνα Πολέμη
Μπάμπης Στόκας

ΜΟΥΣΙΚΗ ΚΑΙ ΣΤΙΧΟΙ