ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ - ROCK - ROCK NEW'S

ΣΤΗΛΕ e-mail: spacefm@gmail.com

ΚΛΙΚΑΡΑΝ--> <--ΑΤΟΜΑ. ROCK NEW'S - ΣΕ ΜΙΑ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΜΑΣ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΟΥΜΕ ΝΕΟΥΣ ΤΡΑΓΟΥΔΙΣΤΕΣ ΚΑΙ GROUP ΣΑΣ ΠΡΟΣΚΑΛΟΥΜΕ ΟΣΟΙ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΑΝΑΡΤΗΣΟΥΜΕ ΣΤΟ SITE ΜΑΣ ΣΥΝΑΥΛΙΕΣ ΚΑΙ EVENT'S

Σάββατο 9 Οκτωβρίου 2010

ΔΙΟΝΥΣΟΣ - accoustic live show

Οι ΔΙΟΝΥΣΟΣ θα εμφανιστούν ζωντανά την παρασκευή 22/10/2010 στις 22:00 στο μουσικό καφέ ΑΠΟΣΠΕΡΙΤΗΣ ( Καραολή & Δημητρίου 56 Πειραιά) όπου και θα παρουσιάσουν σε μία ακουστική περιπλάνηση κομμάτια από τους τρεις προσωπικούς τους δίσκους ,από τον δίσκο που ηχογραφούν αυτή την περίοδο αλλά και rock κομμάτια από την δεκαετία του 60 έως σήμερα.
Είσοδος 8 ευρώ με ποτό


ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ.
Οι ΔΙΟΝΥΣΟΣ δημιουργήθηκαν στο Κερατσίνι στις αρχές του ’90 από συμμαθητές με κοινή αγάπη για την μουσική.Υιοθέτησαν αμέσως την ονομασία ΔΙΟΝΥΣΟΣ επηρεασμένοι κατά κύριο λόγο από τις πρώτες σκέψεις του Morrison πριν καταλήξει στο The Doors, γύρω από το Dionysos. Μεθυσμένοι και τρελαμένοι για μουσική ξεκινούν σχεδόν αμέσως τις ζωντανές εμφανίσεις τους. Για πολλά χρόνια στροβιλίζονται ανάμεσα σε live περιπλανήσεις και ανακατατάξεις. Στα τέλη της δεκαετίας του 90 και έπειτα από μία αυτοσχέδια περιοδεία σε όλη την Ελλάδα κυκλοφορούν τον πρώτο τους δίσκο με τίτλο «Κρυστάλλινα Φτερά» από την δισκογραφική εταιρία Music Wave, από την οποία δύο χρόνια αργότερα κυκλοφορούν και τον δεύτερο τους δίσκο με τίτλο «Στην Άκρη Της Πόλης». Ο δεύτερος αυτός δίσκος αλλά και οι συνεχιζόμενες εμφανίσεις τους κυρίως στην επαρχεία, δίνουν την ευκαιρία στους ΔΙΟΝΥΣΟΣ να απαγκιστρωθούν από τον βραχνά της εταιρίας τους, να αποδείξουν την σταθερά ανοδική τους πορεία και να υπογράψουν ένα συμβόλαιο τον Απρίλιο του 2003 με την Alpha Records. Ξεκινάνε αμέσως τις ηχογραφήσεις και τον Φεβρουάριο του 2004 κυκλοφορούν τον τρίτο τους δίσκο με τίτλο «Από Άκρη Σε Άκρη»
Εξοργισμένοι από την ετσιθελική βιομηχανική παραγωγή τραγουδιών,μένοντας ακόμη σε ρομαντικά μυστικιστικές φόρμες, φέρουν πλήρως την ευθύνη για κάθε δημιουργία τους και κυρίως για το κάθε πότε θα κυκλοφορεί αυτή.
Αυτή τη στιγμή και ενώ οι ΔΙΟΝΥΣΟΣ βρίσκονται σε περιοδεία αισθάνονται ότι έφτασε το πλήρωμα του χρόνου να ηχογραφήσουν τον τέταρτο προσωπικό τους δίσκο ο οποίος και θα έχει τον τίτλο "Η ΓΗ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΠΕΔΗ".
Μακριά από λαικοpop ψευτοεντεχνισμούς, με αυτούσιο άτεχνο καθαρό rock ήχο να τους χαρακτηρίζει, γνωστοί για την λυρικότητα του στίχου τους, την δυναμική τους ΔΙΟΝΥΣΟΣ σκηνική παρουσία, αλλά και τα σκληροπυρηνικά τους live οι ΔΙΟΝΥΣΟΣ, εκσφενδονίζουν rock ‘n’ roll μελωδίες που σε μαγνητίζουν

Jim "Χιονατος" Πετροβίτσης : φωνη,κιθαρα
Νίκος Σουλιμιώτης: κιθαρες
Κώστας Γιουρτζόγλου: Μπάσσο
Βασίλης Παπαθεοχάρης:Τύμπανα

Θανάσης Γκαϊφύλλιας Αυτά που ρωτάς (Ζωντανά στο Κύτταρο)

Το «Αυτά που ρωτάς – Ζωντανά στο Κύτταρο» είναι ένα διπλό άλμπουμ, μια σπάνια και ακριβή ζωντανή ηχογράφηση από τις εμφανίσεις του Θανάση Γκαϊφύλλια στο Κύτταρο τον χειμώνα που πέρασε.

 Ένα άλμπουμ - σταθμός για τον σημαντικό καλλιτέχνη που γεφυρώνει μια διαδρομή 38 χρόνων, αφού ο Θανάσης Γκαϊφύλλιας ήταν παρών και στο ξεκίνημα της γνωστής μουσικής σκηνής, το 1971. Σ’ ένα πρόγραμμα γεμάτο ελευθερία και δυναμισμό, ο σπουδαίος τραγουδοποιός κάνει μια αναδρομή, παρουσιάζοντας τραγούδια απ’ όλη την πορεία του, καθώς και καινούργιες δημιουργίες. Τραγούδια σε στίχους δικούς του, του Μάνου Ελευθερίου, του Αντώνη Παπαϊωάννου, του Θανάση Αβραμίδη, αλλά και του μεγάλου ποιητή Μιχάλη Κατσαρού. Δίπλα σε όλα αυτά, παραδοσιακά της Θράκης και της Κάτω Ιταλίας που ερμηνεύουν και διασκευάζουν έξοχα η Ελένη και η Σουζάνα Βουγιουκλή, αλλά και τραγούδια του Μάριου Τόκα και του Χρήστου Λεοντή σε ποίηση Γιάννη Ρίτσου, του Γιάννη Γλέζου σε ποίηση Κώστα Καρυωτάκη, του Νότη Μαυρουδή σε ποίηση Τάσου Σαμαρτζή, του Δημήτρη Ψαριανού σε ποίηση Γιώργου Σουρή, του Νίκου Αρμπιλιά κ.ά. Επίσης, μία πολύ ωραία διασκευή στο γνωστό τραγούδι του Bob Dylan «Blowin’ in the wind» σε απόδοση του ίδιου του Θανάση Γκαϊφύλλια που δίνει και τον τίτλο του άλμπουμ.

Συμμετέχουν: Ελένη και Σουζάνα Βουγιουκλή, Λήδα Χαλκιαδάκη
Παίζουν οι μουσικοί: Άλκηστις Ραυτοπούλου, Γιάννης Ζερβός, Φώτης Μυλωνάς, Σωκράτης Γανιάρης και ο ίδιος ο Θανάσης Γκαϊφύλλιας βέβαια.
Μουσική Επιμέλεια: Άλκηστις Ραυτοπούλου

Χορηγοί επικοινωνίας είναι το διαδικτυακό ραδιόφωνο πολιτισμού http://www.radioart.gr/ , το διαδικτυακό μουσικό περιοδικό http://www.e-orfeas.gr/ και ο Μελωδία fm 99,2
Παραγωγός: ΕΤΑΙΡΙΑ ΓΕΝΙΚΩΝ ΕΚΔΟΣΕΩΝ Α.Ε. (LYRA)


Σαν Σήμερα...9 Οκτωβρίου

1940 Γεννήθηκε στο Liverpool της Αγγλίας, ο τραγουδιστής και τραγουδοποιός John Lennon (John Winston Lennon 1940-1980). Μαζί με τον Paul McCartney υπήρξαν ιδρυτικά μέλη του Βρετανικού συγκροτήματος The Quarrymen που αργότερα μετονομάστηκαν σε The Beatles. Μετά την αποχώρηση του τον Σεπτέμβριο του 1969 ακολούθησε σόλο καριέρα, έχοντας μαζί την σύντροφό του Yoko Ono, με την ονομασία John Lennon/Plastic Ono Band. Οι πωλήσεις των The Beatles ξεπερνούν σήμερα τα 170 εκατομμύρια αντίτυπα και της σόλο δισκογραφίας του τα 14 εκατομμύρια. Το 2008 στην λίστα του περιοδικού Rolling Stone, "The Greatest Singer of All Time", βρέθηκε στην όγδοη θέση. Το όνομα του γράφτηκε στο Songwriters Hall of Fame το 1987 και στο Rock and Roll Hall of Fame το 1994. Το τραγούδι του "Imagine" βρίσκεται στη λίστα του Rock and Roll Hall of Fame, "The 500 Songs that Shaped Rock and Roll". Θεωρείται μια από τις σημαντικότερες προσωπικότητες του 20ου αιώνα.

1969 Η Βρετανίδα τραγουδίστρια και τραγουδοποιός P.J. Harvey (Polly Jean Harvey) γεννήθηκε στο Dorset της Αγγλίας. Υπήρξε μέλος των συγκροτημάτων Automatic Dlamini (1987-1991) και PJ Harvey Trio (1991-1993). Το 1995 κυκλοφόρησε το πρώτο της σόλο άλμπουμ, με τον τίτλο "To Bring You My Love". Δημοφιλή τραγούδια με την φωνή της: "Down by the Water", "Henry Lee" (με τους Nick Cave and the Bad Seeds), "This Is Love", "When Under Ether", κ.α. Συνεργάστηκε με καλλιτέχνες όπως οι Tricky, Thom Yorke, κ.α.

1961 Στην πρώτη θέση του US Billboard Hot 100 βρίσκεται ο Ray Charles με το τραγούδι του "Hit The Road Jack". Είναι το δεύτερο No 1 του τραγουδοποιού και θα παραμείνει στην κορυφή για δύο εβδομάδες. Στη λίστα του περιοδικού Rolling Stone, "The 500 Greatest Songs of All Time", βρίσκεται στη 377η θέση.

1987 Το ντοκιμαντέρ "Hail! Hail! Rock 'n' Roll" κάνει πρεμιέρα στην Αμερική. Το φιλμ 120 λεπτών περιέχει πλάνα από δύο συναυλίες που είχαν πραγματοποιηθεί τον Οκτώβριο του 1986 στο Fox Theatre του St. Louis για τα 60α γενέθλια του Chuck Berry. Συμμετείχαν καλλιτέχνες όπως Keith Richards, Eric Clapton, Robert Cray, Linda Ronstadt, Etta James, Julian Lennon, κ.α.

2005 Στην κορυφή των U.K. Album Chart βρίσκονται οι Franz Ferdinand και το δεύτερο άλμπουμ τους με τον τίτλο "You Could Have It So Much Better". Είχε κυκλοφορήσει στις 3 Οκτωβρίου. Δημοφιλή τραγούδια του άλμπουμ "Do You Want To", "Walk Away", "Eleanor Put Your Boots On", κ.α.

Παρασκευή 8 Οκτωβρίου 2010

ΜΟΥΣΙΚΑ ΝΕΑ 08/10/2010

NORMA THE BAND
LIVE

EL MUNDO
ΚΥΡΙΑΚΗ 10 ΟΚΤΩΒΡΗ
ΕΝΑΡΞΗ: 21:00
Καραϊσκάκη 8
Άρτα
................

HIM FAN CLUB DARKSECRET/DIABOLIKAL PARTY
 ΣΤΟ GLAM BAR 30 OCT

απο τα ελληνικα fan club darksecret και our diabolikal ! Σας περιμενουμε ολους στο πρωτο κοινο παρτυ των δυο club και το πρωτο παρτυ του darksecret club μετα απο 3 χρονια ! Για ενα μονο βραδυ, θυμομαστε τις καλυτερες στιγμες μας που συνδεθηκαν με το γκρουπ και συναντουμε και παλι παλια μελη και φιλους !

Μαζι με: live cover συγκροτηματα και dj sets με γνωριμους love metal ηχους, alternative και rock - metal της Φινλανδικης σκηνης.

Στο πάρτυ θα έχετε τη δυνατότητα να κερδίσετε συλλεκτικά επίσημα δώρα ΗΙΜ, υπογεγραμμένα από όλα τα μέλη του γκρούπ, ειδικά για αυτή την εκδήλωση!

GLAM BAR, Δεκελεων 40 - Γκαζι, εναρξη 22:00 εισοδος ελευθερη.
..........

THE GRANDFATHERS BLUES BAND
 LIVE STO AFTERDARK

Σάββατο, 30 Οκτωβρίου · 11:00 π.μ. - 7:00 μ.μ.
THE GRANDFATHERS BLUES BAND LIVE@AFTERDARK(30/10/20010)
EVELINA MIAOYLI:VOCALS
SOLON DEIMEZIS:VOCALS-GUITAR
SPYROS SAKELLARIOY:BASS
NIKOS MENEMENOGLOY:DRUMS
NIKOS SIAS:GUITAR
AFTERDARK
IPPOKRATOUS KAI DIDOTOU 31
Athens, Greece
.............

ΦΕΡΔΕΡΣΤΕΡΝ " ΓΙΩΡΓΟΣ ΧΡΑΝΙΩΤΗΣ & ΝΤΟΡΙΝΑ ΘΕΟΧΑΡΙΔΟΥ
 ΣΤΟ GHOST HOUSE

Τετάρτη, 27 Οκτωβρίου στις 10:30 μ.μ. -
Τι είναι το φερδερστερν;
είναι μικρό; είναι μεγάλο; είναι κρατίδιο;
είναι μαγικό; σιωπηλό; τι χρώμα έχει;
είναι όνομα; πρόσωπο πράγμα;
Θα τα πούμε όλα την Τετάρτη 27 Οκτωβρίου στο Ghost House
Λεπενιώτου 26 Ψυρρή. κρατήσεις 210-3236431
GHOST HOUSE
LEPENIOTOU 26 PSIRRI
Athens, Greece
.................

NICK DOUNOUSIS & THE BACKBONE LIVE
VINILION 22 & 23/10 WITH SPECIAL GUESTS

Στις 24 του Σεπτέμβρη 2010, ο Νίκος Ντουνούσης και οι Backbone εμφανίστηκαν στο VINILION CAFE CLUB.
Όσοι τυχεροί παρευρέθησαν, είχαν την ευκαιρία να ακούσουν από κοντά το μάγο του μπλουζ και της ηλεκτρικής κιθάρας. Στις 25 Σεπτέμβρη, o Νίκος Ντουνούσης έπαιξε μπροστά σε ένα ενθουσιώδες κοινό στο μπλουζ φεστιβάλ στο Αιγάλεω αλλά τον σταμάτησαν οι υπεύθυνοι του φεστιβάλ γνωρίζοντας πως κινδύνευε η ζωή του μιας και ο Νίκος συνέχιζε να παίζει αψηφόντας τη βροχή που έπεφτε πάνω του. Επιθυμώντας να ξεπληρώσει το χρέος τιμής απέναντι στους φίλους που δεν μπόρεσαν να τον απολαύσουν, ο Νίκος Ντουνούσης επιστρέφει στην Αθήνα στις 22 και 23 του Οκτώβρη στο γνώριμο στέκι του blues rock jazz της Δυτικής Αθήνας, το VINILION CAFE CLUB.
Ο Νίκος θα παίξει χωρίς support σχήματα και για πολλές ώρες θέλοντας το κοινό να γνωρίσει το τεράστιο ρεπερτόριό του. Στις δύο αυτές μαγικές βραδιές, ο Νίκος υπόσχεται πολλές εκπλήξεις μιας και έχει ήδη προσκαλέσει πολλούς παλιούς καλούς του φίλους και
καταξιωμένους μουσικούς της μπλουζ-ροκ σκηνής να τζαμάρουν μαζί του στο τελευταίο του σετ και τις 2 ημέρες.Επειδή οι θέσεις είναι περιορισμένες, το VINILION CAFE CLUB παρακαλεί θερμά για την έγκαιρη κράτηση θέσεων 210 2692640 ΕΙΣΟΔΟΣ12 ΕΥΡΩ ΠΟΤΟ 6 ΕΥΡΩ ΜΠΥΡΑ 4 ΕΥΡΩ
Παρασκευή, 22 Οκτωβρίου στις 10:30 μ.μ.
..............

Until Rain Unplugged @ Domus Cafe-Bar

Yannis Papadopoulos (Vocals, Guitars)
Lefteris Germenlis (Keyboards, Vocals)
Τετάρτη, 20 Οκτωβρίου στις 9:30 μ.μ.
Domus Cafe-Bar
Agiou Serafeim 6 (Stash Mpotsarh epi tis Vas Olgas)
Thessaloníki, Greece
..............

Tα πρόβαΤΑκομμάτια 
ΞΑΝΑΖΩΝΤΑΝΕΥΟΥΝ...ItsaLIVE!!!

Ο Γιώργος Μυλωνάς και ο Πάνος Μουζουράκης παρά την απέχθεια που τρέφουν ο ένας για τον άλλο, λόγω της οικονομικής κρίσης, θα ενώσουν ξανά τις δυνάμεις τους στη μουσική υπερπαραγωγή που έσπασε ταμεία σε Ελλάδα και εξωτερικό «ΠρόβαΤΑκομμάτια... ItsaLIVE».
Μαζί τους οι:
Κωνσταντίνος Μαδεμλής - Κιθάρα
Γιώργος Λιβαδάς - Ντραμς
Γιάννης Οικονομίδης - Τρομπέτα
Παρασκευάς Κίτσος - Μπάσο
Δημήτρης Τσάκας - Σαξόφωνο

Ώρα έναρξης: 22.30
Σταυρός του Νότου CLUB (Αθήνα) - ΓΑΙΑ live (Θεσσαλονίκη)

Πέμπτη 7 Οκτωβρίου 2010

Σαν Σήμερα...7 Οκτωβρίου

1968 Γεννήθηκε στο Northamptonshire της Αγγλίας μία από τις πιο σημαντικές προσωπικότητες της σύγχρονης Rock μουσικής, o Thom Yorke (Thomas Edward Yorke). Άρχισε την ενασχόληση του με την μουσική όταν ήταν φοιτητής στο πανεπιστήμιο, δουλεύοντας σαν DJ και τραγουδώντας με το Punk συγκρότημα Headless Chickens. To 1985 δημιούργησε τους Radiohead. Γνώρισαν επιτυχία το 1992 με την κυκλοφορία του πρώτου τους single "Creep" αλλά η αναγνώριση ήρθε σιγά σιγά, με αποκορύφωμα το άλμπουμ "OK Computer" το 1997. Το 1998 ο Thom Yorke βρέθηκε στην 66η θέση της λίστας του περιοδικού Rolling Stone, "The 100 Greatest Singers of All Time". Το 2006 κυκλοφόρησε το πρώτο του προσωπικό άλμπουμ με τον τίτλο "The Eraser". Έχει συνεργαστεί με καλλιτέχνες όπως PJ Harvey, Björk, DJ Shadow, κ.α Παράλληλα με τους Radiohead διατηρεί και το συγκρότημα Atoms for Peace με τους Flea (Red Hot Chili Peppers), Joey Waronker (R.E.M.) και Nigel Godrich. Δημοφιλή τραγούδια με την φωνή του: "Pop Is Dead", "Street Spirit (Fade Out)", "Karma Police", "There There", "Pyramid Song"κ.α.

1970 Η ταινία "Ned Kelly", με πρωταγωνιστή τον τραγουδιστή των The Rolling Stones Mick Jagger, κάνει πρεμιέρα στο Λονδίνο. Το θέμα της ταινίας είναι η ζωή του Αυστραλού κακοποιού Ned Kelly. Η σκηνοθεσία είναι του Tony Richardson.

1980 Η έκθεση του ιατροδικαστή σχετικά με τον θάνατο του ντράμερ των Led Zeppelin, John Bonham, αναφέρει πως δεν υπάρχουν ενδείξεις που να μαρτυρούν εγκληματική ενέργεια. Ο 32χρονος μουσικός είχε βρεθεί νεκρός στις 25 Σεπτεμβρίου. Ο θάνατος του ήταν αποτέλεσμα αναρρόφησης κατά την διάρκεια του ύπνου του. Πριν κοιμηθεί είχε καταναλώσει μεγάλη ποσότητα αλκοόλ.

1988 Το ντοκιμαντέρ "Imagine: John Lennon", το οποίο περιέχει επιλεγμένο υλικό από 240 ώρες ακυκλοφόρητων πλάνων που αφορούν τη ζωή του καλλιτέχνη, κάνει πρεμιέρα στην Νέα Υόρκη.

1995 Στην κορυφή του US Billboard 200 βρίσκεται η Alanis Morissette και το τρίτο της στούντιο άλμπουμ με τον τίτλο "Jagged Little Pill". Το 2003 στη λίστα του περιοδικού Rolling Stone, "The 500 Greatest Albums of All Time", βρέθηκε στη 327η θέση. Δημοφιλή τραγούδια του άλμπουμ: "You Oughta Know", "Ironic", "You Learn", "Hand in My Pocket", κ.α. Οι πωλήσεις του μέχρι σήμερα ξεπερνούν τα 30 εκατομμύρια αντίτυπα.

ΠΟΛΛΑ LIVE ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ! ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟ

entexnh live bradia

o Alexanros Antoniou mazi me ton Swthrh Xouto se ena omorfo kalesma entexnhs mousikhs sas perimenoun sto unplugged thn paraskeuh 8/10...!!!

programma unplugged:
8/10 Alexanros Antoniou
9/10:DJ Alexhs
10/10:Hasta Banana
Αύριο στις 9:30 μ.μ.
unplugged bar athens
xaimanta 26 h ag. paraskeuhs 31
................
Ένα νέο κεφάλαιο ανοίγει το 2010 για τους
 Motivo 4.

Το τρίτο κατά σειρά άλμπουμ με τίτλο "Το κλειδί" περιλαμβάνει 11 τραγούδια .
Στην ηχογράφηση και παραγωγή του νέου δίσκου οι Motivo 4, δεν έκαναν εκπτώσεις.
Ενδεικτικό είναι ότι το mastering έγινε στο Los Angeles από τον John Cuniberti, ο οποίος έχει στο ενεργητικό του, εκτός από τα mastering συγκροτημάτων όπως Aerosmith και Dead Kenedys, και ένα βραβείο Grammy το 2008!

• To album κυκλοφορεί από τον "Καθρέφτη" στις 15 Οκτωβρίου.

• Ακούστε αποκλειστικά από το in.gr ολόκληρο το νέο album των Motivo 4
πριν την επίσημη κυκλοφορία του.

• Κατεβάστε το προηγούμενο album μέχρι την κυκλοφορία του νέου.


Websites

..............
...Ολοι οι "ΔΡΟΜΟΙ" συναντιόνται στον ΡΥΘΜΟ..

ο ΔΙΟΝΥΣΗΣ ΚΑΛΑΦΑΤΗΣ παρέα με τον ΧΡΗΣΤΟ ΝΙΝΙΟ
μας ταξιδεύουν με τις μουσικές τους, ερμηνεύοντας τραγούδια από τις πρόσφατες δισκογραφικές τους δουλειές "ΜΑΥΡΟ ΚΟΧΥΛΙ" και "11+" , χωρίς να λείψουν βέβαια και πολυαγαπημένες διασκευές.

... "ΜΙΑ ΜΕΓΑΛΗ ΑΝΑΣΑ" πριν ξεκινήσει η βδομάδα, με "ΔΥΟ ΦΙΛΙΑ" "ΣΤΟΝ ΚΑΘΡΕΠΤΗ" πριν την "ΓΛΥΚΕΙΑ ΜΟΥ ΚΑΛΗΝΥΚΤΑ",
θα μας κρατήσουν συντροφιά την ΚΥΡΙΑΚΗ 17.10.2010 στον ΡΥΘΜΟ ON STAGE, HΛΙΟΥΠΟΛΗ, Μαρίνου Αντύπα 38.

Ωρα Εναρξης 22.30
....................
....ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΤΟΥΣ LIVE.....

Ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΑΛΑΝΟΣ "γνωστός ως CAIN" και η ΜΑΡΓΑΡΙΤΑ ΣΤΑΙΚΟΥ " πρώην μέλος των " ΚΙΝΕΤIC " στην ΠΡΩΤΗ τους LIVE EMΦΑΝΙΣΗ ΜΑΖΙ...την ΤΡΙΤΗ 19.10.2010 ΣΤΟ ΟΞΥΓΟΝΟ..θα μας ταξιδέψουν με τις νέες ΡΟΚ επιτυχίες τους ώς επίσης άλλες διασκευές......ΜΑΖΙ ΤΟΥΣ οι ΜΟΝΑΔΙΚΟΙ "FLYBYWIRE"...!!!

ENA ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟ "LIVE"
ΜΕ ΡΟΚ και NEWMETAL ΔΙΑΘΕΣΕΙΣ
ΜΙΑ ΠΑΡΕΑ ΓΕΜΑΤΗ ΟΡΕΞΗ ΚΑΙ ΔΙΑΘΕΣΗ ΝΑ
ΣΑΣ ΚΑΤΑΠΛΗΞΕΙ...ΓΝΩΡΙΣΤΕ ΤΟΥΣ ΚΑΙ
ΑΠΟΛΑΥΣΤΕ ΤΟΥΣ...!!!
ΕΝΑ SHOW ΠΟΥ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΛΕΙΨΕΙ ΚΑΝΕΙΣ....!!!!!!
ΣΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΟΛΟΥΣ...

ΟΞΥΓΟΝΟ LIVE
ΤΡΙΤΗ 19.10.2010
ΒΟΥΡΒΑΧΗ ΚΑΙ ΚΟΡΥΖΗ 4 - ΦΙΞ
............
Η ΤΡΙΤΗ ΕΠΟΧΗ ξεκινάει την νέα σαιζόν...
(τέρμα οι παραλίες και τα beach bar)

ANTE να μαζευόμαστε....!!! .παρέα με τους αγαπημένους φίλους ΜΑΤΩΜΕΝΑ ΠΕΠΛΑ (καιρό έχουμε να τους δούμε LIVE) ΚΑΙ ΑΝΥΠΟΜΟΝΟΥΜΕ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΔΥΜΟ επί σκηνής στις 12/10/2010 ....σε ένα δυνατό LIVE...!!! και φυσικά στο ΟΞΥΓΟΝΟ...!!!..keep on rockin...!!!
ΤΡΙΤΗ 12/10/2010
ΟΞΥΓΟΝΟ
ΒΟΥΡΒΑΧΗ & ΚΟΡΥΖΗ 4 - ΦΙΞ
Τηλ 210 9240740
Ωρα Εναρξης 22.00
(Ένα ποτακι μετα την δουλειά κάνει καλό σε όλους)
ελάτε να το διασκεδάσουμε...
...............
ΜΟΥΣΙΚΗ ΣΚΗΝΗ ΑΥΛΑΙΑ
ΠΕΜΠΤΗ 7 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2010
Λιζέτα Καλημέρη – Δημήτρης Λάππας – Δημήτρης Μυστακίδης

Με 4 κιθάρες, ένα lupstation, ένα μπουζούκι και μια φωνή, η Λιζέτα Καλημέρη και ο Δημήτρης Λάππας εδώ και 4 χρόνια κάνουν επί σκηνής ένα περίπατο σε μουσικά μονοπάτια της σύγχρονης αλλά και της παλαιότερης ελληνικής δισκογραφίας. Ακολουθώντας τη διάθεση της στιγμής και παίρνοντας ελεύθερα την κατεύθυνση που η ίδια η βραδιά κάθε φορά εμπνέει, επιχειρούν να θυμηθούν και να μας θυμίσουν την απλή λειτουργία των τραγουδιών στην ψυχή μας. Για τις παραστάσεις που θα δώσουν στην Αυλαία, μας επιφυλάσσουν άλλη μια ευχάριστη έκπληξη: ο Δημήτρης Μυστακίδης θα προσθέσει την εμπειρία, το χρώμα και τη δεξιοτεχνία του στην τροπή της κάθε βραδιάς...
Ώρα έναρξης 22:00
Τιμή εισιτηρίου 15 € (με κρασί)

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 8 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2010
Δημήτρης Μητσοτάκης & οι Ευδαίμονες
ΑΝ ΗΤΑΝΕ ΟΙ ΜΠΑΜΙΕΣ ΚΡΟΥΑΣΑΝ

Ο δημοφιλής δημιουργός με το «αιρετικό» επώνυμο, Δημήτρης Μητσοτάκης (diM) και οι εκλεκτοί ΕΥΔΑΙΜΟΝΕΣ συνεργάτες του:
Εύα Λαύκα (τραγούδι)
Θανάσης Σολούκος (ακορντεόν, πιάνο)
Γιώργος (Bro) Μητσοτάκης (τύμπανα)
Αρετή Κοκκίνου (μαντολίνο, δωδεκάχορδη & ηλ. κιθάρα)
Σταύρος Αναστασιάδης (κοντραμπάσο, ηλ. μπάσο)
παρουσιάζουν τη μουσικοχορευτική παράσταση «ΑΝ ΗΤΑΝΕ ΟΙ ΜΠΑΜΙΕΣ ΚΡΟΥΑΣΑΝ» και υπόσχονται τέσσερις εξαιρετικής διάθεσης βραδιές βασισμένες στο νέο ρεπερτόριο του τραγουδοποιού αλλά και σε παλαιότερες συνθέσεις του, που έγιναν γνωστές στο πανελλήνιο από το αξιαγάπητο ηλεκτρικής μουσικής συγκρότημα Ενδελέχεια. Επίσης θα ακουστούν και διασκευασμένες επιτυχίες από το σύνολο του ελληνικού πενταγράμμου. Θα συνδράμουν με την παρουσία τους οι εξαιρετικοί:
Γ. ΚΛΙΟΥΜΗΣ & Κ. ΠΑΡΙΣΗΣ (ΥΠΟΓΕΙΑ ΡΕΥΜΑΤΑ) στις 8/10/2010
ΠΑΝΟΣ ΜΟΥΖΟΥΡΑΚΗΣ στις 15/10/2010
ΜΑΡΘΑ ΦΡΙΝΤΖΗΛΑ στις 22/10/2010
ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛΙΔΗΣ & ΜΑΡΙΑ ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ στις 29/10/2010
ΣΠΕΥΣΑΤΕ! «ΑΝ ΗΤΑΝΕ ΟΙ ΜΠΑΜΙΕΣ ΚΡΟΥΑΣΑΝ» ΤΟ ΜΟΝΟ ΑΝΤΙΔΟΤΟ ΣΤΗΝ ΚΡΙΣΗ.
Ώρα έναρξης 22:30
Τιμή εισιτηρίου 15 € (με κρασί)


ΣΑΒΒΑΤΟ 9 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2010
Γιώργης Ξυλούρης (Ψαρογιώργης) – Στέλιος Πετράκης - Γιώργης Μανωλάκης – Ζαχάρης Σπυριδάκης

Ένα σπάνιο αντάμωμα 4 δεξιοτεχνών της κρητικής μουσικής θα μας ταξιδεύσει μελωδικά σε όλη την Κρήτη και ίσως παραπέρα...
Ψαρογιώργης: λαούτο, τραγούδι
Στέλιος Πετράκης: λύρα, τραγούδι
Γιώργης Μανωλάκης: λαούτο, τραγούδι
Ζαχάρης Σπυριδάκης: λύρα, τραγούδι
Ώρα έναρξης 22.30
Τιμή εισιτηρίου 15 € (με κρασί)

Μουσική σκηνή Αυλαία,
Αγίου Όρους 15, Βοτανικός
2103474074
www.avlea.gr

...............
Για 4 Πέμπτες στο Ρυθμός Stage

Ένα πρωτοποριακό συγκρότημα,
7 ταλαντούχοι μουσικοί,
3 video artists,
ένας νέος δίσκος
5 μοναδικοί φίλοι.

Οι KollektivA γιορτάζουν μαζί με 5 σπουδαίους φίλους τους την κυκλοφορία από τη Lyra του νέου τους δίσκου “KollektivΑ”, σε επιμέλεια παραγωγής του Μάνου Ξυδούς, την επιτυχία του «Μαίρη μην λυπάσαι πια» που ενορχήστρωσαν και έπαιξαν με τον Μάνο στον τελευταίο του δίσκο «Όταν θα φύγω ένα βράδυ από δω» και την συμμετοχή τους στον νέο δίσκο των ΝΕΒΜΑ «ΝΕΒΜΑτικά Δικαιώματα» σε δύο τραγούδια.
Ρυθμός και ενέργεια, τέχνη και ψυχαγωγία, μουσική & video art, νέες δημιουργίες και αγαπημένες μελωδίες με διαφορετική ματιά! Μια ιδέα που εξαπλώνεται.. Μια ιδέα που παρασύρει…
Όλα αυτά τα στοιχεία δημιουργούν την πολλά υποσχόμενη συνταγή των 4 εμφανίσεων των KollektivA στο Ρυθμός Stage.
Τις Πέμπτες 21 & 28 Οκτώβρη και 4 & 11 Νοέμβρη ο Ρυθμός Stage καταλαμβάνεται από τους KollektivΑ με τη βοήθεια των φίλων τους:
Πέμπτη 21 Οκτώβρη με τους Όναρ
Πέμπτη 28 Οκτώβρη με τους Magic De Spell
Πέμπτη 4 Νοέμβρη με τον Άλκη Κωνσταντόπουλο
Πέμπτη 11 Νοέμβρη με τον Κόμη Χ και τους Αλχημιστές

Οι πρωτοποριακοί συνοδοιπόροι «Eyellusion Team»
 με 3D Animation και video art αναλαμβάνουν την οπτικοποίηση των μουσικών συνειρμών..

Πληροφορίες στο Ρυθμός Stage
Μαρίνου Αντύπα 38, Ηλιούπολη 2109750060
Και στο e-mail: kollektiva2010@gmail.com
Υπεύθυνη Επικοινωνίας KollektivA: Αλεξάνδρα Λυμπέρη - Τηλ: 6976174094

Τετάρτη 6 Οκτωβρίου 2010

Σαν Σήμερα..6 Οκτωβρίου

1951 Ο Αμερικανός τραγουδιστής, κιθαρίστας και ενίοτε πιανίστας Kevin Cronin γεννήθηκε στο Evanston του Illinois. Είναι δημοφιλής για την συμμετοχή του στο Rock συγκρότημα REO Speedwagon. Έγραψε δύο από τις μεγαλύτερες του επιτυχίες τους, τα τραγούδια "Keep On Loving You" (1981) και "Can't Fight This Feeling" (1985).

1985 Ο Αμερικανός ενορχηστρωτής και συνθέτης Nelson Riddle (Nelson Smock Riddle, Jr. 1921-1985) απεβίωσε σε ηλικία 64 ετών από ασθένεια στο συκώτι. Ξεκίνησε την καριέρα του το 1940 και συνεργάστηκε με καλλιτέχνες όπως Ella Fitzgerald, Frank Sinatra, Dean Martin, Nat King Cole, Judy Garland, Peggy Lee, κ.α.

1969 Κυκλοφορεί από τους The Beatles, single που περιέχει τα τραγούδια "Something" και "Come Together". Είναι η πρώτη φορά στην ιστορία του συγκροτήματος που τραγούδι του George Harrison τυπώνεται στην πρώτη πλευρά ενός single. Και τα δύο τραγούδια ήταν μέρος του άλμπουμ "Abbey Road". Το "Something" τα επόμενα χρόνια θα διασκευαστεί από πάνω από 100 καλλιτέχνες, μεταξύ αυτών Elvis Presley, Shirley Bassey, Frank Sinatra, Tony Bennett, James Brown, Julio Iglesias, The Miracles, Eric Clapton και Joe Cocker. Είναι το πιο διασκευασμένο τραγούδι του συγκροτήματος μετά το "Yesterday". Ηχογραφήθηκε στα Abbey Road Studios στις 25 Φεβρουαρίου. Έγινε χρυσό μόλις τρεις εβδομάδες μετά την κυκλοφορία του.

1978 Ο Mick Jagger ζητάει συγνώμη από τον Αιδεσιμότατο Jesse Jackson για τους στίχους του τραγουδιού "Some Girls" αλλά αρνείται να αλλάξει τους στίχους "black girls just love to get (effed) all night long". Ο Jackson είχε χαρακτηρίσει το τραγούδι ρατσιστικό.

1990 Στην πρώτη θέση του US Billboard Hot 100 βρίσκεται ο Βρετανός reggae τραγουδιστής Maxi Priest με το τραγούδι "Close to You". Ήταν μέρος του άλμπουμ του καλλιτέχνη "Bonafide", το οποίο είχε κυκλοφορήσει τον Ιούνιο.

Σαν Σήμερα...5 Οκτωβρίου

1947 Ο τραγουδιστής του Rock συγκροτήματος AC/DC, Brian Johnson, γεννήθηκε στο Gateshead της Αγγλίας. Άρχισε την καριέρα του στις αρχές της δεκαετίας του '70 σαν μέλος των συγκροτημάτων Gobi Desert Canoe Club, Fresh και The Jasper Hart Band. Το 1976 κυκλοφόρησε το πρώτο του σόλο single με τον τίτλο "I Can't Forget You Now". Μετά τον θάνατο του τραγουδιστή των AC/DC, Bon Scott, τον Μάρτιο του 1980 συμμετείχε σε οντισιόν του συγκροτήματος στο Λονδίνο και κέρδισε την θέση. Το 2003 το όνομα του, με των υπολοίπων της μπάντας, γράφτηκε στο Rock and Roll Hall of Fame. Οι πωλήσεις τους ξεπερνούν μέχρι σήμερα τα 160 εκατομμύρια αντίτυπα. Δημοφιλή τραγούδια με την φωνή του: "Back in Black", "For Those About to Rock (We Salute You)", "Thunderstruck", κ.α.


1954 Ο Ιρλανδός τραγουδιστής Bob Geldof (Robert Frederick Zenon Geldof) γεννήθηκε στο Δουβλίνο. Είναι δημοφιλής για την συμμετοχή του στο συγκρότημα The Boomtown Rats με τους οποίους γνώρισε επιτυχία το 1979 με το τραγούδι "I Don't Like Mondays". Το 1984 μαζί με τον Midge Ure έγραψε το πιο δημοφιλές σύγχρονο Χριστουγεννιάτικο τραγούδι, "Do They Know It's Christmas?", με πωλήσεις που ξεπερνούν τα 3,5 εκατομμύρια αντίτυπα. Ήταν ο βασικός πρωταγωνιστής της ταινίας του 1982, "Pink Floyd The Wall".


1962 Οι The Beatles κυκλοφορούν το πρώτο τους single με τον τίτλο "Love Me Do". Έφτασε μέχρι το Νο17 των Βρετανικών charts ενώ στην Αμερική μέχρι το Νο1 του Billboard. Ηχογραφήθηκε στις 6 Ιουνίου, 4 και 11 Σεπτεμβρίου στα Abbey Road Studios του Λονδίνου.

1979 Κυκλοφορεί το δεύτερο άλμπουμ των The Police με τον τίτλο "Regatta de Blanc". Ηχογραφήθηκε στα Surrey Sound Studios το διάστημα Φεβρουάριος – Αύγουστος. Δημοφιλή τραγούδια του άλμπουμ: "Message in a Bottle", "Walking on the Moon", κ.α. Το 2003 στη λίστα του περιοδικού Rolling Stone, "The 500 Greatest Albums of All Time", βρέθηκε στην 369η θέση.
2004 Η αίτηση αποφυλάκισης του Mark David Chapman απορρίπτεται για τρίτη φορά. Στις 8 Δεκεμβρίου του 1980 ο Chapman είχε δολοφονήσει τον John Lennon, έξω από το σπίτι του στην Νέα Υόρκη. Η πολιτεία είχε ξανά αρνηθεί την αποφυλάκιση του Chapman το 2000 και 2002.

Η συναυλία των SCORPIONS αναβάλεται

Με μεγάλη τους λύπη, οι εταιρίες Detox και Sportsunited είναι αναγκασμένες να μεταθέσουν την ημερομηνία της συναυλίας των Scorpions στην Αθήνα, που ήταν προγραμματισμένη να γίνει σήμερα στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας.

Πριν λίγο, έγινε γνωστό από τους γιατρούς που εξέτασαν τον τραγουδιστή των Scorpions Klaus Meine, ότι πάσχει από οξύα λαριγγίτιδα και του συνέστησαν αφωνία για μία εβδομάδα. Ως εκ τούτου, η σημερινή συναυλία αναγκαστικά αναβάλλεται, αλλά σύντομα θα ανακοινωθεί νέα ημερομηνία (πιο πιθανή φαίνεται να είναι η Δευτέρα, 25 Οκτωβρίου) και όλα τα εισιτήρια θα ισχύουν γι' αυτή τη νέα ημερομηνία.

Για την τελική επιβεβαίωση της παραπάνω ημερομηνίας θα εκδοθεί νέα ανακοίνωση τις επόμενες μέρες.

Ζητάμε συγγνώμη για την αναγκαστική αυτή αναβολή που συμβαίνει λόγω σοβαρού προβλήματος υγείας.

Με εκτίμηση,
Οι εταιρίες παραγωγής Det

Τρίτη 5 Οκτωβρίου 2010

ΜΟΥΣΙΚΕΣ ΣΚΙΝΕΣ ΚΑΙ ΠΟΛΛΑ ΑΛΛΑ!

ΚΑΠΟΥ ΘΑ ΣΥΝΑΝΤΗΘΟΥΜΕ
Γιάννη Μηλιώκα και Γεωργία Γραμματικού
από Παρασκευή 8, Σάββατο 9 Οκτώβριου και για έξι συνολικά εμφανίσεις

Για πρώτη φορά μετά από πολλά χρόνια θα απολαύσουμε,
τον Γιάννη Μηλιώκα επί σκηνής, σε μια χειμωνιάτικη περιοδεία στις μουσικές σκηνές όλης της Ελλάδας.
Τραγουδοποιός με έντονο κοινωνικό στίγμα,
προκλητικός και συνάμα τρυφερός, εκρηκτικός στη σκηνή ,
με ισχυρή πάντοτε την πρόθεση στις παραστάσεις του, να γίνεται ένα με το κοινό.
Μαζί του η Γεωργία Γραμματικού, μια ξεχωριστή στιχουργός,
συνθέτης και ερμηνεύτρια. Την θυμόμαστε και με τα τραγούδια της από το προσωπικό της άλμπουμ με τίτλο “Μαύρο πρόβατο”,
στο οποίο έχει τραγουδήσει και το ντουέτο με την Ελένη Βιτάλη “Τα τραγούδια μου”.
Πρόσφατα συνεργάστηκε ξανά με τον Γιάννη Μηλιώκα στο νέο του δίσκο, ως συνδημιουργός στο τραγούδι “ΔΕΗ”.
Μουσική άλλοτε rock και λαϊκή, άλλοτε funky και παραδοσιακή, αποδεικνύει στην πράξη ότι ο Γιάννης Μηλιώκας και η Γεωργία Γραμματικού θεωρούν ότι οι καλλιτέχνες δεν πρέπει να βάζουν όρια στην τέχνη.
Μεγάλες επιτυχίες του Γιάννη Μηλιώκα όπως “Ροζ”, “Γκρέκο Μασκαρά”, “Κακοσάλεσι”, “Για το καλό μου”, “Μαλάκες”, “Κάπου θα συναντηθούμε”, “Ποιμενικό ροκ”, ”Χαραμοφάης” κ.α.
συνυπάρχουν με τραγούδια της Γεωργίας Γραμματικού αλλά και μεγάλων ελλήνων και ξένων δημιουργών, συνθέτοντας ένα πρόγραμμα δυναμικό διάρκειας 3 ωρών.
...............


KollektivA & Friends για 4 Πέμπτες

Οι KollektivA γιορτάζουν μαζί με 4 σπουδαίους φίλους τους την κυκλοφορία από τη Lyra του νέου τους δίσκου “KollektivΑ”, σε επιμέλεια παραγωγής του Μάνου Ξυδούς, την επιτυχία του «Μαίρη μην λυπάσαι πια» που ενορχήστρωσαν και έπαιξαν με τον Μάνο στον τελευταίο του δίσκο «Όταν θα φύγω ένα βράδυ από δω» και την συμμετοχή τους στον νέο δίσκο των ΝΕΒΜΑ «ΝΕΒΜΑτικά Δικαιώματα» με το τραγούδι «Χειμώνας».

Ρυθμός και ενέργεια, τέχνη και ψυχαγωγία, μουσική & video art, νέες δημιουργίες και αγαπημένες μελωδίες με διαφορετική ματιά! Μια ιδέα που εξαπλώνεται.. Μια ιδέα που παρασύρει…

Όλα αυτά τα στοιχεία δημιουργούν την πολλά υποσχόμενη συνταγή των 4 εμφανίσεων των KollektivA στο Ρυθμός Stage.

Τις Πέμπτες 21 & 28 Οκτώβρη και 4 & 11 Νοέμβρη ο Ρυθμός Stage καταλαμβάνεται από τους KollektivΑ με τη βοήθεια των φίλων τους:

Πέμπτη 21 Οκτώβρη με τους Όναρ
Πέμπτη 28 Οκτώβρη με τους Magic De Spell
Πέμπτη 4 Νοέμβρη με τον Άλκη Κωνσταντόπουλο
Πέμπτη 11 Νοέμβρη με τους Αλχημιστές

Οι πρωτοποριακοί συνοδοιπόροι «Eyellusion Team» με 3D Animation και video art αναλαμβάνουν την οπτικοποίηση των μουσικών συνειρμών..

Επικοινωνία: kollektiva2010@gmail.com &
Αλεξάνδρα Λυμπέρη 6976174094

................
Βασίλης Μπαμπανιάρης Live @ Glam bar - gazi - ΤΕΤΑΡΤΗ 20 OΚΤ.


O Βασίλης Μπαμπανιάρης λίγο πριν την κυκλοφορία της πρώτης του δισκογραφικής δουλειάς, παρουσιάζει τα τραγούδια του και διασκευάζει τραγούδια που τον επηρέασαν, από την ελληνική και διεθνή ροκ σκηνή !!!
Μαζί του οι :
Στέλιος Πασχάλης (drums – φωνητικά ),
Αχιλλέας Στέλιος (κιθάρες - φωνητικά),
Θοδωρής Σεκεριάδης (μπάσο).
Τετάρτη, 20 Οκτωβρίου στις 10:30 μ.μ

GLAM BAR = DEKELEON 40 GAZI
.................
ΔΕΣΥΠΡΗΣ - ΤΣΙΓΑΝΤΕΣ @ MIKE'S

Παρασκευή, 22 Οκτωβρίου 2010 - Ώρα έναρξης 23.00
 Ο Γρηγόρης Δεσύπρης (acoustic guitar & vocals)
 ο Μάκης Τσιγάντες (bass & vocals),
συνοδευόμενοι από τους εκλεκτούς μουσικούς
Περικλή Παλαμιώτη (lead guitar),
 Παύλο Μπαλατσούκα (drums)
και Νίκο Τασιούλα (lead guitar),
παρουσιάζουν ένα 3ωρο Classic Rock πρόγραμμα,
 στηριγμένο σε τραγούδια από τη Δισκογραφία τους
 αλλά και από επιλεγμένο διεθνές ρεπερτόριο.
MIKE'S IRISH PUB Σινώπης 6, Υπόγειο Πύργου...
Αθηνών, Αμπελόκηποι,
 Τηλ 210 7776797 Athens, Greece

 .........................

KARMA LIVE@RYTHMOS STAGE ILIOUPOLH

Οι ΚΑΡΜΑ θα παίξουν στο Ρυθμό live stage, την Κυριακή 31 Οκτωβρίου στις 22.00’ στην Ηλιούπολη, σε μια εκρηκτική rock βραδιά, με τραγούδια από τον δίσκο τους (..Οι νύχτες που εκδικούνται, Ένας Θεός με νευρική ανορεξία, ποια θάλασσα σε κρύβει…)και αγαπημένες ελληνικές... και ξένες διασκευές ‘80s και ‘90s. Μαζί τους οι: Διονύσης Κωτσάκης, Λεωνίδας Σώζος και ο Βασίλης Αξιώτης.

Οι ΚΑΡΜΑ είναι:
Μανωλαράκη Άννα (φωνή)
Δρακονταειδής Βασίλης (πλήκτρα, φωνητικά)
Ζερβός Άκης (μπάσο)
Παύλος Λογαράς (ντραμς)
Ταβουλάρης Νίκος (ηλεκτρική κιθάρα, ακουστική κιθάρα)

The Karma will perform live at Rythmos live stage, on Sunday, October 31 at 22:00... an explosive rock evening, with songs from the album and beloved Greek and cover songs from '80s and '90s. With them: Dionysis Kotsakis, Leonidas Sozos and Vasilis Axiotis.
.................
ΤΡΙΤΗ ΕΠΟΧΗ - ΣΤΙΓΜΕΣ LIVE

Οι "Στιγμές" θα παίξουν επιτέλους το πρώτο τους Live ύστερα από καιρό, ανοίγοντας τους φίλους μας από την "Tρίτη Εποχή"...Mια ελληνική Rock βραδυά με καλή μουσική και πολύ κέφι...Nα είστε όλοι εκεί για να περάσουμε όμορφα...παρέα...Στιγμές MMX
Κυριακή, 31 Οκτωβρίου στις 10:00 μ.μ.

JASMIN ROCK CLUB
MΙΧΑΛΑΚΟΠΟΥΛΟΥ 150 & ΣΙΝΩΠΗΣ - ΑΘΗΝΑ
Athens, Greece

................
Οι Domenica αποτελούν ένα απ' τα πιο 
δυναμικά σχήματα
 της ελληνικής ροκ σκηνής.

Κυκλοφόρησαν το νέο τους album με τίτλο "Λήθη" που έγινε η αφορμή για μια νέα ριζική
"στροφή" τόσο στον ήχο , αλλά και στην φιλοσοφία και αισθητική του συγκροτήματος.
Τραγούδια από το παρελθόν και το παρόν , συναντιούνται σε rock - metal και ψυχεδελικούς
πειραματισμούς δημιουργώντας μια ιδιαίτερη μουσική ατμόσφαιρα που εναρμονίζει τα
ηχοχρώματα του παρελθόντος μεταφέροντας τα στον σημερινό ήχο που οριοθέτησε η
τελευταία δισκογραφική δουλειά . Στο πρόγραμμα πέρα από τα νέα τους κομμάτια θα
ακουστούν και επιτυχίες που έχουμε όλοι αγαπήσει!
ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ: DOMENICA (Κάρμα radio party)
ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ : Σάββατο 9 Οκτώβριου (9/10/ 2010)
ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ : Οξυγόνο live! (Βούρβαχη & Κορυζή 4 (μεταξύ Καλλιρρόης & Συγγρού), Νέος
Κόσμος)
.........
Γιώργος Δημητριάδης,
μαζί του η Στέλλα Πιλάτη και ο Νίκος Γώγος
για 4 εμφανίσεις από Δευτέρα 11 Οκτωβρίου

Με 10 albums ήδη στο βιογραφικό του και τελευταίο το διπλό live δίσκο “ΓΙΩΡΓΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΗΣ LIVE-15 ΧΡΟΝΙΑ ΕΦΗΒΕΙΑΣ”
και έχοντας μαζί του δύο νέα παιδιά, την Στέλλα Πιλάτη και τον Νίκο Γώγο με τους αντίστοιχους δίσκους “Αυτός Ο Κόσμος Θα Μείνει Αρσενικός” και “Κρυμμένος Θησαυρός”,
o δημιουργός των “Σα να μην πέρασε μια μέρα, Όσα μου έχεις χαρίσει, Ξύπνα! Φτάσαμε, Της καρδιάς σου ο βασιλιάς, Κάνε κάτι, Πέντε λεπτά ακόμη, Ένα βράδυ λιγότερο ” ανεβαίνει στη σκηνή του “Οξυγόνο live!” για να μας ταξιδέψει.
Ο Νίκος Γώγος και η Στέλλα Πιλάτη είναι από τα καλύτερα παραδείγματα της σύγχρονης pop/rock μουσικής.
Η εξαμελής μπάντα του επανδρωμένη με τους καλύτερους μουσικούς, αποδίδει το μέγιστο καλλιτεχνικό αποτέλεσμα σε ένα πρόγραμμά που αποτελεί το πάντρεμα της πορείας του Γιώργου Δημητριάδη μέχρι σήμερα, μαζί με τραγούδια που αγαπήσαμε και αγαπάμε από την διεθνή ροκ μουσική σκηνή.
Ένα πρόγραμμα διάρκειας περίπου 3,5 ωρών γεμάτο από καλές, ρυθμικές μουσικές και πολύ ενέργεια!

Δευτέρα 4 Οκτωβρίου 2010

Σαν Σήμερα...4 Οκτωβρίου

1970 Η Janis Joplin (Janis Lyn Joplin 1943-1970) βρίσκεται νεκρή σε ηλικία 27 ετών από υπερβολική δόση ηρωίνης στο ξενοδοχείο Landmark του Hollywood. Αφού δεν φάνηκε στο Sunset Sound Studio που επρόκειτο να ηχογραφήσει για το νέο της άλμπουμ, ο παραγωγός της Paul A. Rothchild αποφασίζει να την επισκεφτεί στο ξενοδοχείο όπου και την βρίσκει νεκρή στο πάτωμα του δωματίου. Στη λίστα του περιοδικού Rolling Stone, "The 100 Greatest Artists of All Time", βρίσκεται στη 46η θέση. Υπήρξε μέλος των συγκροτημάτων Kozmic Blues και Big Brother and The Holding Company. Το όνομα της γράφτηκε στο Rock and Roll Hall of Fame το 1995 και δέκα χρόνια αργότερα της απονεμήθηκε το βραβείο Grammy "Lifetime Achievement".

1969 Στην κορυφή του US Billboard 200 βρίσκονται οι Creedence Clearwater Revival με το τρίτο τους άλμπουμ "Green River". Ηχογραφήθηκε στα Wally Heider Studios του San Francisco της California. Δημοφιλή τραγούδια του άλμπουμ "Green River" και "Bad Moon Rising".

1975 Το άλμπουμ "Wish You Were Here" των Pink Floyd ανεβαίνει στο No 1 του US Billboard 200. Είναι το ένατο άλμπουμ του συγκροτήματος και ηχογραφήθηκε το διάστημα Ιανουάριος με Ιούλιος στα Abbey Road Studios του Λονδίνου. Δημοφιλή τραγούδια του άλμπουμ: "Shine On You Crazy Diamond", "Wish You Were Here", κ.α.

1994 Κυκλοφορεί το τρίτο στούντιο άλμπουμ του Αμερικανικού συγκροτήματος Dream Theater, με τον τίτλο "Awake". Ήταν το τελευταίο άλμπουμ του συγκροτήματος με κιμπορντίστα τον Kevin Moore. Το άλμπουμ δεν γνώρισε την αναμενόμενη εμπορική επιτυχία και το μοναδικό τραγούδι που ξεχώρισε ήταν το "Lie". Παρόλο που δεν σημείωσε μεγάλη ραδιοφωνική επιτυχία, έγινε δεκτό με μεγάλο ενθουσιασμό από τον μουσικό Τύπο.

1999 Οι Μuse κυκλοφορούν το πρώτο τους στούντιο άλμπουμ, με τίτλο "Showbiz". Ηχογραφήθηκε το διάστημα Απρίλιο με Μάιο στα RAK Studios του Λονδίνου και Sawmills Studio του Cornwall. Δημοφιλή τραγούδια του άλμπουμ: "Sunburn", "Unintended", κ.α. Έφτασε μέχρι το No 29 των UK Albums Chart.

NORMA the band - free 1 song!

NORMA THE BAND

Με το παρόν, το μουσικό συγκρότημα με την επωνυμία «NORMA the band»,
 δηλώνουμε ότι παραχωρούμε στον υπεύθυνο και διαχειριστή του διαδικτυακού blog, με ηλεκτρονική διεύθυνση http://radiomusicrock.blogspot.com, 
το τραγούδι «ΒΟΡΕΙΑ ΚΑΙ ΔΥΤΙΚΑ»,
 που περιλαμβάνεται στη δισκογραφική δουλειά της μπάντας με τίτλο «ΒΟΡΕΙΑ ΚΑΙ ΔΥΤΙΚΑ»,
 που κυκλοφορεί από τη RANA Records,
 προκειμένου να το αναρτήσει στο εν λόγω διαδυκτιακό τόπο με τη δυνατότητα να «κατεβαίνει» («download») από όποιον χρήστη – επισκέπτη το επιθυμεί,
 προς προβολή ενός δείγματος του ανωτέρω δίσκου του συγκροτήματος.

ΚΛΙΚΑΡΕ ΠΑΝΩ ΣΤΟ CD ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΕΒΑΣΕΙΣ ΤΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ.
disc


Κυριακή 3 Οκτωβρίου 2010

Σαν Σήμερα... 3 Οκτωβρίου

1932 Ο Αμερικανός κιθαρίστας και τραγουδιστής της Blues Albert Collins (1932-1993) γεννήθηκε στη Leona του Texas. Αποκαλείτε και "The Ice Man", "The Master of the Telecaster" και "The Razor Blade". Ξεκίνησε την καριέρα του το 1952 παίζοντας σε διάφορα συγκροτήματα στην περιοχή του Houston. Η πρώτη του μεγάλη επιτυχία ήταν το ορχηστρικό μουσικό κομμάτι "Frosty". Το 1983 κέρδισε το βραβείο W. C. Handy "Best Blues Album of the Year" για το "Don't Lose Your Cool" και το 1987 μοιράστηκε με τους Robert Cray και Johnny Copeland, βραβείο Grammy για το άλμπουμ "Showdown!". Υπήρξε επιρροή για πολλούς κιθαρίστες όπως Gary Moore, Debbie Davies, Stevie Ray Vaughan, John Mayer, Frank Zappa, Ronnie Wood, Jimmy Page, Eric Clapton, κ.α. Θεωρείται ένας από τους σημαντικότερους κιθαρίστες του 20ου αιώνα.


1938 Ένας από τους πρωτοπόρους της Rock and Roll, ο Eddie Cochran (Edward Ray Cochran 1938-1960) γεννήθηκε στο Albert Lea της Minnesota. Ξεκίνησε την καριέρα του πρωταγωνιστώντας στη ταινία-μιούζικαλ "The Girl Can't Help It", όπου και τραγουδούσε το "Twenty Flight Rock". Ένα χρόνο αργότερα σημείωσε την μεγαλύτερη του επιτυχία με το τίτλο "Summertime Blues" και ακολούθησαν επιτυχίες όπως "C'mon Everybody", "Somethin' Else", κ.α. Το 1987 το όνομα του γράφτηκε στο Rock and Roll Hall of Fame. Τα τραγούδια του έχουν ξανά τραγουδηθεί από τους The Who, The Beach Boys, The Beatles, The White Stripes, κ.α.


1954 Γεννήθηκε στο Dallas του Texas ο Blues κιθαρίστας Stevie Ray Vaughan (Stephen Ray Vaughan 1954-1990). Το 1989 κέρδισε το πρώτο του βραβείο Grammy "Best Contemporary Blues Album" για το "In Step". Τιμήθηκε με το ίδιο βραβείο για τα άλμπουμ "Family Style" (1990) και "The Sky Is Crying" (1992), ενώ του απονεμήθηκε το βραβείο Grammy "Best Rock Instrumental Performance" για την διασκευή στο τραγούδι του Jimi Hendrix "Little Wing". Θεωρείται ένας από τους σημαντικότερους Blues/Rock κιθαρίστες και επιρροή για πολλούς μουσικούς όπως Joe Bonamassa, John Mayer, Robert Randolph, Kenny Wayne Shepherd, Colin James, Eric Johnson, Orianthi, John Petrucci, κ.α.


1992 Στην πρώτη θέση των Βρετανικών Albums Chart βρίσκονται οι Abba με την συλλογή τραγουδιών τους "ABBA Gold: Greatest Hits". Είχε κυκλοφορήσει στις 21 Σεπτεμβρίου και μέχρι τα Χριστούγεννα θα πουλήσει πάνω από 3 εκατομμύρια αντίτυπα.


2000 Οι Green Day κυκλοφορούν το έκτο τους στούντιο άλμπουμ, με τον τίτλο "Warning". Ηχογραφήθηκε τους μήνες Μάρτιο και Απρίλιο στο Studio 880 της Oakland της California. Θα επανακυκλοφορήσει σε βινύλιο στις 14 Ιουλίου του 2009. Δημοφιλή τραγούδια του άλμπουμ: "Minority", "Warning", κ.α.

NORMA THE BAND LIVE

Εκφράζοντας τις θερμές ευχαριστίες μας για τη μέχρι σήμερα 
μεγάλη σας βοήθεια και στήριξη, καθώς και την ελπίδα μας για συνέχισή της,
θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε σχετικά με την πρόθεσή μας να κυκλοφορήσουμε
 για όλες τις ζωντανές μας εμφανίσεις μία ενιαία αφίσα διαστάσεων 80*50,
 που απεικονίζει το εξώφυλλο της πρώτης μας δισκογραφικής δουλειάς με τίτλο «ΒΟΡΕΙΑ ΚΑΙ ΔΥΤΙΚΑ».

Έτσι, λοιπόν, ανταποδίδοντας την καλή μας συνεργασία
θα χαιρόμαστε να σας συμπεριλάβουμε ως χορηγούς επικοινωνίας στην ανωτέρω αφίσα.
 Για το λόγο αυτό, θα θέλαμε να μας απαντήσετε στέλνοντας το αντίστοιχο logo σας μέχρι και την Τρίτη το βράδυ προκειμένου οι αφίσες να αποσταλούν άμεσα για εκτύπωση.
Η ενημέρωσή σας για τα επερχόμενα live μας θεωρείται δεδομένη
και ευελπιστούμε στη συνέχιση της αμοιβαίας στήριξης και συνεργασίας.


Ιωάννινα, 03.10.2010

Με εκτίμηση,
NORMA the band
norma_band@hotmail.com

H MOYSIKH KAI TO TAKSIDI THS!!!!

Ο Al Di Meola στο ΠΥΘΑΓΟΡΕΙΟ ΩΔΕΙΟ
Μια συνάντηση-σεμινάριο με τον διεθνώς φημισμένο μουσικό, πάνω στις τεχνικές της κιθάρας με μερικές συμμετοχές θεατών σε αυτοσχεδιαστική μουσική μαζί του.

Σάββατο 30/10/2010 & ώρα 13:00 στο ΠΥΘΑΓΟΡΕΙΟ ΑΜΦΙΘΕΑΤΡΟ.

Ακολουθεί συναυλία.
Κρατήστε θέσεις!

ΕΙΣΟΔΟΣ
A Line 70€
B Line 50€
C Line 50€
D Line 50€
E Line 40€
ΠΥΘΑΓΟΡΕΙΟ ΑΜΦΙΘΕΑΤΡΟ
Λ. Μαραθώνος 43

................
Πέμπτη 21,28 Οκτωβρίου και 4 Νοεμβρίου
oι -S'6- Live στο Ghost House!!!

Βραδιές σε ρυθμούς Rock n Disco!!!
Be there!!!
Για "τρέλειες" βραδιές!!!

Είσοδος : 3euro ΔΝΤ price
Doors Open : 22:00

- SMIRNAKIS Nikos - Vocals
- KOUKOS George - Guitars / Back Vocals
- PALLIKARIS Constantinos - Guitars / Back Vocals
- MIKROULIS Tolis.. - Keys
- KOTSETAS Konstantinos - Bass Guitar / Back Vocals
- PAPLOMATAS Panos - Drums
GHOST HOUSE
LEPENIOTOU 26 PSIRRI
Athens, Greece

..............
Beggar's Dlues Diary Unplugged LIVE @ CAshmeRE!!!!

Rocking Sundays in Cashmere!!!!! This Sunday 2!!!!
We're gonna rock the house again!!!!1
Be there!
Cheers
Cashmere
Anthimou Gazi 9 (Palia Vouli)
Athína, Greece

.........
ΚΑΘΕ ΠΕΜΠΤΗ,ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΚΑΙ ΣΑΒΑΤΟ
ΣΤΟ CLUB ΤΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥ ΤΟΥ ΝΟΤΟΥ

H HOUSEBAND ΤΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥ ΣΕ ΕΝΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΕ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΚΑΙ ΞΕΝΕΣ ΕΠΙΤΥΧΙΕΣ

Γιάννης Βενιαμήν: Φωνή, κιθάρες
Τάσος Γρυπαίος: Κιθάρες, φωνητικά
Παναγιώτης Σαρδέλης: Τύμπανα
Βίκτωρας Κουλουμπής: Μπάσο
Θωμάς Πυρομάλης: Πλήκτρα, Μπλιμπλίκια

Γιώργος Βάνας: Φωνή
Κώστας Γαλίτης: Πνευστά, Φωνή
Marieke Mejer: φωνή
...Θοδωτης Μαυρογιώργης: Φωνή

.........
AUDITION 4 MICRO FIX !!!

... Είσαι τραγουδίστρια με τον ξένο στίχο να είναι το δυνατό σου σημείο ?
Μπορείς να συμπληρώσεις με την φωνή σου, την πιο δυνατή παρέα του Χειμώνα ?
Νιώθεις πως από μέσα Οκτώβρη μέχρι και μετά τις γιορτές κάθε Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή, μπορείς να δίνεις τον καλύτερο σου εαυτό ?
Σε περιμένουμε από κοντά την Δευτέρα μετά τις 17.00 στον χώρο του μικρού FIX να σε ακούσουμε και να τα πούμε από κοντά !
...
Για δηλώσεις συμμετοχής και περισσότερες πληροφορίες μην διστάζεις να στείλεις inbox στα παρακάτω profil.


..........