ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ - ROCK - ROCK NEW'S

ΣΤΗΛΕ e-mail: spacefm@gmail.com

ΚΛΙΚΑΡΑΝ--> <--ΑΤΟΜΑ. ROCK NEW'S - ΣΕ ΜΙΑ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΜΑΣ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΟΥΜΕ ΝΕΟΥΣ ΤΡΑΓΟΥΔΙΣΤΕΣ ΚΑΙ GROUP ΣΑΣ ΠΡΟΣΚΑΛΟΥΜΕ ΟΣΟΙ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΑΝΑΡΤΗΣΟΥΜΕ ΣΤΟ SITE ΜΑΣ ΣΥΝΑΥΛΙΕΣ ΚΑΙ EVENT'S

Σάββατο 15 Μαΐου 2010

ΣΗΜΕΡΑ ΕΙΝΑΙ Η Διεθνής Ημέρα Αντιρρησιών Συνείδησης 15/05/10

Διεθνής Ημέρα Αντιρρησιών Συνείδησης

Η Διεθνής Ημέρα Αντιρρησιών Συνείδησης καθιερώθηκε το 1985 και γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 15 Μαίου, με πρωτοβουλία φιλειρηνικών και αντιπολεμικών μη κυβερνητικών οργανώσεων, για να κάνει γνωστά στην παγκόσμια κοινή γνώμη τα πιστεύω των αντιρρησιών συνείδησης.

Αντιρρησίας Συνείδησης είναι όποιος για λόγους θρησκευτικούς, ηθικούς ή φιλοσοφικούς αρνείται τη στράτευση. Στη χώρα μας, οι αντιρρησίες συνείδησης έχουν δύο επιλογές: Είτε να υπηρετήσουν άοπλη στρατιωτική θητεία, είτε διπλάσιας διάρκειας εναλλακτική κοινωνική υπηρεσία σε υπηρεσίες και δημόσιους φορείς. Υπάρχουν διεθνείς αντιδράσεις για την εναλλακτική κοινωνική υπηρεσία στην Ελλάδα, επειδή θεωρείται ότι έχει «τιμωρητικό χαρακτήρα» και δεν αποτελεί αντίστοιχο της στρατιωτικής θητείας ως προσφορά σε κάποιο κοινωνικό φορέα.

Το φαινόμενο των αντιρρησιών συνείδησης θα τείνει να εκλείψει, όσο οι στρατοί θα μετατρέπονται σε εθελοντικούς και επαγγελματικούς.

Παρασκευή 14 Μαΐου 2010

ROCK LIVE ΚΑΙ ΠΟΛΛΑ ΑΛΛΑ!

Spring & String Party

Έναρξη: Κυριακή, 16 Μαΐου 2010 στις 9:00 μ.μ.
Τοποθεσία: Rich Zisimopoulou 8 & Lazaraki 47 Glyfada

Λόγο της μεγαλειώδους πρόκρισης στον τελικό του Final Four του Ολυμπιακού το πάρτι στο Rich με τον Γιώργο Πολυχρονίου και την Μάγκυ Χαραλαμπίδου που ήταν προγραμματισμένο για της 9/5 θα γίνει τελικά την Κυριακή 16/5 !!!!!!!!

......................

ΧΡΗΣΤΟΣ ΓΕΩΡΓΟΠΕΤΡΗΣ ΜΟΥΣΙΚΟΙ Τ ΔΡΟΜΟΥ+ΦΙΛΟΙ

Έναρξη: Σάββατο, 15 Μαΐου 2010 στις 10:30 μ.μ.
Τοποθεσία: ΘΑΛΑΣΣΟΓΡΑΦΙΑ ΚΑΒΑΛΑ ΕΡΥΘΡΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥ 2(ΠΑΛΙΑ ΨΑΡΑΔΙΚΑ)

ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΜΟΥΣΙΚΗ+ΦΙΛΙΚΗ ΓΙΟΡΤΗ ΠΟΥ ΖΗΣΑΜΕ ΣΤΟΝ ΔΟΝ ΚΙΧΩΤΗ ΘΕΣΝΙΚΗΣ ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΟΥΜΕ 15/5 ΣΤΗ ΘΑΛΑΣΣΟΓΡΑΦΙΑ ΚΑΒΑΛΑΣ!!ΩΡΑ ΕΝΑΡΞΗΣ 22:30 ΜΟΥΣΙΚΟΙ Τ ΔΡΟΜΟΥ,ΦΙΛΟΙ+ΕΣΕΙΣ ΘΑ ΞΑΝΑΓΙΝΟΥΜΕ ΕΝΑ!!ΕΙΣΟΔΟΣ 8ΕΥΡΩ ΜΕ ΠΟΤΟ!!ΑΣ ΞΕΔΩΣΟΥΜΕ ΡΟΚΑΡΟΝΤΑΣ!!!

...............

Ματωμένα Πέπλα LIVE!

Έναρξη: Κυριακή, 16 Μαΐου 2010 στις 9:00 μ.μ.
Τοποθεσία: Glam Bar - Δεκελεών 40, Γκάζι

Τα Ματωμένα Πέπλα συνεχίζουν τις Live εμφανίσεις λίγο πριν την κυκλοφορία του δεύτερου δίσκου, αυτή τη φορά στο Glam Bar στο Γκάζι (Δεκελεών 40- Πλησίον σταθμού ΜΕΤΡΟ Κεραμεικός)

Φιλική Συμμετοχή : Blue Mondays!!!

Σας περιμένουμε όλους για να περάσουμε άλλη μια όμορφη ροκ βραδιά.

......................

Ο Μίλτος Πασχαλίδης
το Σάββατο 15 Μαΐου
στο «Δίπλα στο ποτάμι»
Μαζί του η Ευτυχία Μητρίτσα και ο Στέλιος Κάτσαρης

Ο σπουδαίος τραγουδοποιός Μίλτος Πασχαλίδης, με συνεχή και αναλλοίωτη παρουσία στα μουσικά δρώμενα στην Αθήνα αλλά και σε όλες τις μεγάλες πόλεις της Ελλάδας, μετά από τέσσερις πολύ επιτυχημένες εμφανίσεις στη μουσική σκηνή «Δίπλα στο Ποτάμι», ετοιμάζει μία ακόμη παράσταση το Σάββατο 15 Μαΐου. Στο μουσικό αυτό ταξίδι έχει για συνοδοιπόρο την Ευτυχία Μητρίτσα.
Ο νέος του δίσκος με τίτλο “Ξένιος - Η Κρήτη εντός μου”, συμπληρώνει την επί 15 χρόνια πορεία του στη δισκογραφία, δίνοντας για ακόμη μία φορά το στίγμα του γνήσιου καλλιτέχνη.Τρία καινούρια τραγούδια, ο «Ξένιος» και η «Παρουσία», το «Δεν πίνω μονάχος» στην πρώτη του εκδοχή- παρέα με τον Χρήστο Θηβαίο, τα «Παλιά καλοκαίρια» του Χάρη και Πάνου ενορχηστρωμένα απ τον Θάνο Μικρούτσικο, δύο ορχηστρικά και τρία παραδοσιακά, το τραγούδι «Ακροβάτης» από την εποχή των Χαϊνηδων, ο Βασίλης Σκουλάς σε ένα εμβόλιμο στιγμιότυπο, και ο Ψαραντώνης να τραγουδά τον Ερωτόκριτο, πολυποίκιλα στοιχεία που ενσωματώνονται χαρισματικά σε ένα δίσκο και αφήνουν στο τέλος μια «γλυκόπικρη» νοσταλγία. Η σφραγίδα του Θύμιου Παπαδόπουλου στην ενορχήστρωση των κομματιών συμπληρώνει το καθαρό, μεστό καλλιτεχνικό αποτέλεσμα.
Την Ευτυχία Μητρίτσα τη γνωρίσαμε στο φεστιβάλ τραγουδιού Θεσσαλονίκης του 2006, με το τραγούδι «Λίγο πριν ξημερώσει», ενώ εμφανίστηκε και στα Mad Awards 2008 με τους Α/Ε(Αρτέμης-Ευθύμης), τραγουδώντας τον Εφιάλτη της Περσεφόνης (Μ. Χατζιδάκι – Ν. Γκάτσος). Ο «Μυστικός Προορισμός» είναι το πρώτο της cd που περιλαμβάνει δικές της συνθέσεις (εκτός από το Σκλαβάκι της Αγάπης που τους στίχους έχει γράψει ο Ορέστης Ντάντος). Τραγούδια που φανερώνουν μια ιδιαίτερη δημιουργό, που αφηγείται με αποκαλυπτικό τρόπο προσωπικές της ιστορίες, με έντονο ρομαντικό και θηλυκό τρόπο, τόσο στη μουσική όσο και στους στίχους.

Δίπλα στο ποτάμι: Λάμπρου Κατσώνη 189, Άγ. Ανάργυροι
Τηλ.: 210 2610444 - 210 2610444 & 210 2610438 - 210 2610438
Fax: 210 2610468
Οργάνωση - παραγωγή:MUSICOM / http://www.musicom.gr/

...................

OUTLOUD's first show for 2010!

LIVE at the Jamming Festival, Sfentona Hall, Athens, Greece - May 15th.
Tickets: only 12 Euros!
Don't miss it!

More info at:

SEE YOU THERE!

................

❍❍❍ ΤΡΙΤΗ ΕΠΟΧΗ ❍❍❍ live BONGO CLUB

Έναρξη: Κυριακή, 16 Μαΐου 2010 στις 10:00 μ.μ.
Τοποθεσία: L.LAVRIOU 1 LAVRIO

Το σχημα γεννηθηκε στις 27/9/2005. ΟΙ ΙΡΙΣ ΙΩΑΝΝΟΥ - ΤΡΑΓΟΥΔΙ, ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΩΦΟΣ - ΤΡΑΓΟΥΔΙ, ΜΙΛΤΟΣ ΞΥΠΑΚΗΣ - ΜΠΑΣΣΟ, ΚΩΣΤΑΣ ΜΕΤΑΛΛΟΣ - ΚΙΘΑΡΑ κ ΝΑΣΣΟΣ ΠΑΧΟΥΛΑΣ στα ΤΥΜΠΑΝΑ πλαισιώνουν την ΤΡΙΤΗ ΕΠΟΧΗ που ξεκινα πια, την πιο δυναμικη κ δημιουργικη της πορεια!

....................

Hard rock - Metal covers!!!
2 HOUR show featuring songs from WHITESNAKE, EUROPE, BON JOVI, IRON MAIDEN, METALLICA, PRETTY MAIDS, TYKKETO, SCORPIONS, GOTTHARD AND MORE.......

Ο ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΛΙΟΛΙΟΣ ΣΤΟ ΟΞΥΓΟΝΟ LIVE ΣΑΒΒΑΤΟ 8 & 15 ΜΑΙΟΥ

Μετά από μία πετυχημένη σειρά εμφανίσεων στο Oξυγόνο Live!,
ο Δημήτρης Λιόλιος επανέρχεται ανανεωμένος στην ίδια σκηνή για μια ακόμα παρασταση, το Σάββατο 15 Μαΐου, παρουσιάζοντας τα τραγούδια από την καινούργια του δισκογραφική δουλειά με τίτλο«Τι είναι η αγάπη τελικά» αλλά και αγαπημένες διασκευές από τη ροκ - έντεχνη σκηνή, ελληνική & ξένη.
Οι ήχοι του χθες συναντάνε το σήμερα σε ένα «δυνατό» μουσικό πρόγραμμα φτιαγμένο για νοσταλγούς και μη!


ΟΞΥΓΟΝΟ LIVE!
Βούρβαζη & Κορυζή 4
Νεός Κόσμος
Τηλ. Κρατήσεων: 2109240740 - 2109240740
Ώρα εισόδου: 23:00
ΧΟΡΗΓΟΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ FREEDOM 88,9

.....................

Showtime at 22.00 pm

Band Members:
NIGEL FOXXE: guitars
PETROS KARALIS: vocals
DIMITRIS GALLIKAS: bass
JOHNNY: drums
GUS DIBELAS: keyboards

Be there!!!

Join FALSE METAL group:

.................
ΣΥΝΑΥΛΙΑ: Spitting Lullaby
ΔΕΥΤΕΡΑ 17 MAΪOY 10.00 Μ.Μ.
GLAM BAR
ΔΕΚΕΛΕΩΝ 40 ΚΑΘΕΤΗ ΠΕΡΣΕΦΟΝΗΣ ΠΛΗΣΙΟΜ ΜΕΤΡΟ ΚΕΡΑΜΕΙΚΟΣ ΓΚΑΖΙ
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ - ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ: 2106412216 - 6974132500 - 6950965071

Οι Spitting Lullaby είναι μια punk/rock μπάντα που δημιουργήθηκε στην Αθήνα τον Ιανουάριο του 2010. Τρεις πρώην συμφοιτητές του Μαθηματικού και ένας κοινός φίλος, όλοι σχετικοί με μουσική και από το φοιτητικό συνάφι της Αθήνας, παίζοντας σε διάφορες μπάντες κατά καιρούς, μαζεύτηκαν να τζαμάρουν και να καταλάβουν ότι δημιουργείται χημεία μεταξύ τους παίζοντας τη μουσική που τους αρέσει. Αρχικά ασχολούνται με διασκευές γνωστών punk και rock κομματιών με punk προσανατολισμό και μετά από 2 επιτυχημένα εκρηκτικά live με πολύ ενέργεια και ρυθμό στο Lazy club στα Βριλήσσια, βρίσκονται στη φάση δημιουργίας της δικιάς τους μουσικής.
Οι Spitting Lullaby αποτελούνται από τους :
Δημήτρη Βαρδουλάκη, στα φωνητικά και τη ρυθμική κιθάρα.
Χρήστο Χωριανόπουλο, στη lead κιθάρα.
Θοδωρή Ροδόπουλο, στο μπάσσο και στα 2α φωνητικά.
Αλέξη Τσελίκη, στα τύμπανα.
Επιρροές :
The Offspring, Bad Religion, New Model Army, Nirvana, The Ramones, The Clash, Green Day, The Fuzztones, Pearl Jam, NoFX, RATM, Millencolin, Queens of the Stone Age, Foo Fighters, Faith no More, Motorhead, The Walkabouts, Monster Magnet, Madrugada, Placebo, Τρύπες
Web links :


...............

CAFE GALA
ΣΑΒΒΑΤΟ 15 ΜΑΙΟΥ 2010 / 22:00

Οι ΕΝΟΧΟΙ ταξιδεύουν στο Cafe GALA στο Άργος σε ένα αγαπημένο χώρο για μια βραδυά με πολύ δύναμη, πολύ ένταση και άφθονη μουσική. Με ανανεωμένο πρόγραμμα και αγαπημένα ελληνικά και ξένα τραγούδια από τη δεκαετία του '70 μέχρι και σήμερα, οι ΕΝΟΧΟΙ υπόσχονται να μας περιπλανήσουν στο κόσμο της καλής rock μουσικής.

Παίζουν οι μουσικοί: Τζίνα Βελδέκη (Φωνή), Αντρέας Γιαννόπουλος (Φωνή), Αντώνης Μισαργόπουλος (Κιθάρα), Γιάννης Παπανικολάου (Πλήκτρα), Μανόλης Παπαντωνίου (Μπάσσο) και Γιάννης Μητροβγένης (Τύμπανα).

Ώρα έναρξης 22:00 / Τηλ. 2751063473 - 2751063473

ΣΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΟΛΟΥΣ!!

Πέμπτη 13 Μαΐου 2010

Σαν Σήμερα...13 Μαίου

13 Μαίου 1950 Γεννήθηκε στο Michigan, ο μεγάλος τραγουδιστής και τραγουδοποιός της R&B/Soul Stevie Wonder (Stevland Hardaway Judkins). Γεννήθηκε τυφλός. Άρχισε να ασχολείται επαγγελματικά με την μουσική από την ηλικία των έντεκα. Μέχρι στιγμής στην καριέρα του έχει κερδίσει 22 βραβεία Grammy και το 2009 του δόθηκε από τα Ηνωμένα Έθνη ο τίτλος "Messenger of Peace". Μεγάλες του επιτυχίες τα τραγούδια: "Signed, Sealed, Delivered I'm Yours", "Superstition", "You Are the Sunshine of My Life", "Higher Ground", "I Just Called to Say I Love You", "Part-Time Lover", κ.α.

13 Μαίου 1966 Κυκλοφορεί στην Μεγάλη Βρετανία, από την Decca και τους The Rolling Stones, το single "Paint It Black". Το τραγούδι ήταν μέρος του τέταρτου στούντιο άλμπουμ του συγκροτήματος, "Aftermath". Ήταν μια δημιουργία των Mick Jagger και Keith Richards. Το χαρακτηριστικό riff, στην εισαγωγή του τραγουδιού, ανήκει στον κιθαρίστα Brian Jones. Ανέβηκε στο Νο1 των Βρετανικών και Αμερικάνικων charts.

13 Μαίου 1970 Η ταινία ντοκιμαντέρ των The Beatles, "Let It Be", κάνει πρεμιέρα σε κινηματογράφο της Νέας Υόρκης. Γυρίστηκε το 1969 κατά την διάρκεια των προβών και των ηχογραφήσεων των σκαθαριών για το ομώνυμο άλμπουμ. Εκτός από τραγούδια του συγκροτήματος, στη ταινία ακούγονται και τραγούδια όπως "Bésame Mucho", "Shake Rattle and Roll", κ.α. Κέρδισε δύο σημαντικά βραβεία, ένα Oscar και το Grammy "Original Song Score".

13 Μαίου 1993 Οι Red Hot Chili Peppers, Bette Midler και Barry White δανείζουν τις φωνές τους στο 22ο και τελευταίο επεισόδιο του τέταρτου κύκλου της τηλεοπτικής σειράς κινουμένων σχεδίων "The Simpsons", "Krusty Gets Kancelled".

13 Μαίου 2003 Κυκλοφορεί, σε Αμερική και Καναδά, το πέμπτο στούντιο άλμπουμ του τραγουδιστή Marilyn Manson με τίτλο "The Golden Age of Grotesque". Την πρώτη εβδομάδα κυκλοφορίας του πούλησε, μόνο στις Η.Π.Α., 120 χιλιάδες αντίτυπα και έκανε ντεμπούτο στο Νο1 του US Billboard 200.

Πηγή: http://www.musicdiary.gr/

ALKIVIADIS KONSTANTOPOULOS LIVE ΣΤΟ ΡΕΘΥΜΝΟ

Ο Αλκιβιάδης Κωνσταντόπουλος ζωντανά στο KYTTARO OLA LIVE (πρώην Οινωδείο) στο ΡΕΘΥΜΝΟ για μία μουσικοθεατροπαρανο'ι'κή βραδιά γεμάτη γέλιο και καλή μουσική, την ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 14 ΜΑΪΟΥ.

O Αλκιβιάδης θα παρουσιάσει ένα πρόγραμμα γεμάτο χιούμορ, σαρκασμό και πρωτοτυπία το οποίο όμως χαρακτηρίζεται από ποικίλες μουσικές επιρροές και πρωτότυπες ενορχηστρώσεις, ενώ παράλληλα περιλαμβάνει πασίγνωστες διασκευές που δίνουν παλμό και κέφι στο κοινό.

METRO MUSIC PRODUCTIONS
+30 2106461980, +30 2106439089

Έναρξη: Παρασκευή, 14 Μαΐου 2010 στις 10:00 μ.μ.
Τοποθεσία: KYTTARO OLA LIVE, Μελισσινού 9, Παλιά Πόλη, Ρέθυμνο

ΚΟΡΕ. ΥΔΡΟ. @ Gagarin 205

Δυόμισι ολόκληρα χρόνια μετά την ψυχοβγαλτικά αψυχολόγητη τελευταία τους ζωντανή εμφάνιση και αφού μεσολάβησε ένα πρωτοφανές «ντόμινο» αποχωρήσεων και η κυκλοφορία ενός δίσκου που φιλοδόξησε υποσυνείδητα να διχάσει, αφήνοντας όμως τους δημιουργούς του με τη γλυκιά γεύση της πιο ολοκληρωμένης κατάθεσής τους μέχρι στιγμής, οι Κόρε. Ύδρο., μετά από απεγνωσμένες εκκλήσεις εξωτερικών αλλά και εσωτερικών φωνών, αποφάσισαν να επιστρέψουν στο συναυλιακό παρκέ, και μάλιστα στο χώρο (Gagarin 205) με τον οποίο έχουν συνδέσει το σχετικό όνομά τους, για μία και μοναδική εμφάνιση.

Το ψυχαναγκαστικού προφίλ και μανιοκαταθλιπτικού ανφάς ερωτικοθρησκευτικό κερκυραϊκό πρότζεκτ του δημιουργικού διδύμου Δημητριάδη-Μακρή θα πλαισιωθεί αυτή τη φορά από μια ομάδα 12 επίλεκτων μουσικών ποικίλων ηλικιών και αισθητικών καταβολών, που κλήθηκαν να συντονιστούν στο καλλιτεχνικό και φιλοσοφικό όραμα (όλης) της αλήθειας για τα παιδιά του '78, το οποίο θα υπηρετηθεί εξάλλου και από επιλεγμένες συνθέσεις από την προ-αληθείας δισκογραφία του συγκροτήματος, μεταξύ των οποίων και κάποιες που δεν έχουν ακουστεί ποτέ ζωντανά. Η αυτοψία της τελικής κατάληξης του παρανοϊκού εγχειρήματος θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 14 Μαΐου, εκεί που ερωτευτήκαμε.

Πριν τους Κόρε. Ύδρο. το ισχυρών δεσμών με αυτούς κερκυραϊκοτεξανοντεβονικό (με έδρα το Λονδίνο) συγκρότημα των Electric Litany θα παρουσιάσει το θυελλώδες ντεμπούτο του How to Be a Child and Win the War, στην κεντρική εμφάνιση- κλείσιμο της περιοδείας του στην Ελλάδα.


Οι πόρτες θα ανοίξουν στις 21:00 και η τιμή του εισιτηρίου είναι προπώληση 15 ευρώ,ταμείο 18 ευρώ. Η προπώληση γίνεται στο Ticket House (Πανεπιστημίου 42 / τηλ. 210 3608366) και το http://www.ticketpro.gr/

Gagarin 205 Live Music Space: Λιοσίων 205, κοντά στον σταθμό Μετρό / ΗΣΑΠ “Αττική”. Τηλέφωνο: 6944 814543. Website: http://www.gagarin205.gr/

Τετάρτη 12 Μαΐου 2010

Σαν Σήμερα...12 Μαίου

12 Μαίου 1942 Γεννήθηκε ο rock τραγουδιστής και στιχουργός Ian Dury (1942-2000). Γνώρισε επιτυχία την δεκαετία του '70 με το New Wave συγκρότημα Ian Dury and the Blockheads. Δημοφιλή τραγούδια τους: "What a Waste", "Hit Me With Your Rhythm Stick", "Sex & Drugs & Rock & Roll", κ.α.

12 Μαίου 1948 Στο Birmingham της Αγγλίας γεννήθηκε ο Βρετανός τραγουδοποιός Steve Winwood. Υπήρξε μέλος των συγκροτημάτων The Spencer Davis Group, Traffic και Blind Faith. Στη λίστα του περιοδικού Rolling Stone, "100 Greatest Singers of All Time", βρίσκεται στη θέση 33. Συνεργάστηκε με καλλιτέχνες όπως Muddy Waters, John Lee Hooker, T-Bone Walker, Howlin' Wolf, B. B. King, Eric Clapton, κ.α. Το 1986 ανέβηκε στην κορυφή του US Billboard Hot 100 με το τραγούδι "Higher Love" με το ποίο κέρδισε δύο βραβεία Grammy, "Record of the Year" και "Best Male Pop Vocal Performance".

12 Μαίου 1965 Στα RCA Studios του Hollywood, οι The Rolling Stones ξεκινούν τις ηχογραφήσεις του τραγουδιού "(I Can't Get No) Satisfaction". Στην Αμερική θα κυκλοφορήσει τον Ιούνιο και θα ανέβει στο Νο1 του US Billboard Hot 100, όπου θα παραμείνει για 4 εβδομάδες. Στην Μεγάλη Βρετανία θα κυκλοφορήσει λίγο αργότερα, τον Αύγουστο.

12 Μαίου 1998 Ο Lenny Kravitz κυκλοφορεί το πέμπτο στούντιο άλμπουμ του, με τον τίτλο "5". Είναι ίσως το πιο εμπορικό άλμπουμ του Αμερικανού καλλιτέχνη με πωλήσεις άνω των έξι εκατομμυρίων αντίτυπα παγκοσμίως. Δημοφιλή τραγούδια του άλμπουμ: "I Belong to You", "Fly Away", καθώς και το "American Woman" στην επανέκδοση του 1999. Ο Kravitz κέρδισε δύο βραβεία Grammy "Best Male Rock Vocal Performance" για τα τραγούδια "Fly Away" και "American Woman", το 1999 και 2000 αντίστοιχα.

12 Μαίου 2009 Η Yoko Ono, σε συνεργασία με το μουσείο Rock And Roll Hall Of Fame, διοργανώνει μια έκθεση με θέμα την περίοδο που ο John Lennon ζούσε στην Νέα Υόρκη. Ανάμεσα στα εκθέματα είναι η μπλούζα του Lennon με το λογότυπο της Νέας Υόρκης, τα χαρακτηριστικά συρμάτινα γυαλιά του και… τα ματωμένα ρούχα από την δολοφονία του. Συγκεκριμένα μαζί με την καφέ σακούλα μέσα στην οποία η αστυνομία της Νέας Υόρκης παρέδωσε τα ρούχα στην Ono.

Πηγή: http://www.musicdiary.gr/

Τρίτη 11 Μαΐου 2010

Σαν Σήμερα...11 Μαίου

11 Μαίου 1941 Ο τραγουδιστής και ιδρυτικό μέλος του Βρετανικού συγκροτήματος The Animals, Eric Burdon, γεννήθηκε στο Tyneside της Αγγλίας. Το 1966, μετά την αποχώρηση βασικών μελών της μπάντας, το συγκρότημα μετονομάστηκε σε Eric Burdon & The Animals. Το 1969, την εποχή που ζει στην Αμερική, δημιουργεί το funk rock γκρουπ War. Το 1983 έγινε μια προσωρινή επανένωση των The Animals, για να ξαναδιαλυθούν το 1984. Από τότε ακολουθεί σόλο καριέρα. Δημοφιλή τραγούδια με τη φωνή του: "The House of the Rising Sun", "Don't Let Me Be Misunderstood", "It's My Life", κ.α.

11 Μαίου 1981 Ο Τζαμαϊκανός τραγουδιστής και τραγουδοποιός Bob Marley (Robert Nesta Marley 1945-1981) πέθανε σε ηλικία 36 ετών από καρκίνο, σε νοσοκομείο του Miami. Υπήρξε ο άνθρωπος που έκανε την Reggae μουσική γνωστή σε ολόκληρο τον πλανήτη. Υπήρξε μέλος του συγκροτήματος The Wailers από το 1964 έως και το 1974. Μετά τη διάλυση τους, συνέχισε ως Bob Marley & The Wailers. Το 1978, του απονεμήθηκε από τον Ο.Η.Ε. το μετάλλιο "Peace Medal of the Third World". Το όνομα του γράφτηκε στο Rock and Roll Hall of Fame το 1994. Το 2001, βραβεύτηκε με το Grammy "Lifetime Achievement Award". Δημοφιλή τραγούδια του: "I Shot the Sheriff", "No Woman, No Cry", "Could You Be Loved", "Redemption Song", κ.α.

11 Μαίου 1963 Το πρώτο στούντιο άλμπουμ των The Beatles ανεβαίνει στο Νο1 των Βρετανικών Albums Chart και θα παραμείνει στη κορυφή για 30 εβδομάδες! Είχε κυκλοφορήσει στις 22 Μαρτίου και έβγαλε επιτυχίες όπως "Please Please Me", "Love Me Do", "Twist and Shout" (Phil Medley, Bert Russell).

11 Μαίου 1970 Το τριπλό live άλμπουμ "Woodstock" κυκλοφορεί στην Αμερική από την Cotillion Records. Περιέχει τραγούδια από το φεστιβάλ του Woodstock που είχε πραγματοποιηθεί από τις 15 έως τις 18 Αυγούστου του 1969. Στο άλμπουμ "εμφανίζονται" καλλιτέχνες όπως John Sebastian, Joan Baez, Crosby, Stills, Nash & Young, The Who, Joe Cocker, Santana, Jimi Hendrix, κ.α.

11 Μαίου 1979 Στο Muscle Shoals Studio της Alabama, ο Bob Dylan ολοκληρώνει τις ηχογραφήσεις του 19ου στούντιο άλμπουμ του με τίτλο "Slow Train Coming". Θα κυκλοφορήσει τον Αύγουστο και θα βγάλει την επιτυχία "Gotta Serve Somebody", με την οποία ο Dylan θα κερδίσει το βραβείο Grammy "Best Rock Vocal Performance, Male", στην 22η απονομή το Φεβρουάριο του 1980.

Πηγή: http://www.musicdiary.gr/

AΓΡΙΑ ΚΥΜΑΤΑ Live

AΓΡΙΑ ΚΥΜΑΤΑ Live

Στο Ιρλανδέζικο Bar της πόλης
Mike's Irish Bar
Την Πέμπτη 27 Μαΐου

Τα ΑΓΡΙΑ ΚΥΜΑΤΑ σκάνε στον Πύργο των Αθηνών για να μας ταξιδέψουν στο κατάρτι της Ανεξάρτητης Ελληνικής Ροκ Σκηνής, διασκευάζοντας με τον δικό τους μοναδικό τρόπο
Τρύπες, Σιδηρόπουλο, Άσιμο, Ενδελέχεια κ.α.

Μια βραδιά με ηλεκτρικό ροκ ήχο οπου θα παρουσιάσουν και δικό τους υλικό στα κύματα της μπύρας!

So let's ROCK
at IRISH!

Αρχίζουμε στις 23:00
Mike's Irish Bar
Σινώπης 6 Πύργος Αθηνών
Αμπελόκηποι
Τηλ. κρατήσεων 210 777 69 97 - 210 777 69 97

Είσοδος 12 Ευρώ Με Ποτό
Επικοινωνία : agriakymata@yahoo.com  agriakymata@windowslive.com
http://myspace.com/agriakymata

Χορηγοί Επικοινωνίας:
Radio Music Rock
http://www.rockap.gr/
http://www.rokakias.gr/
htttp://www.Rockandroll.gr

Σας περιμένουμε!

ΡΟΔΑ ΤΗΣ ΕΡΗΜΟΥ - ΝΕΟ CD - FREE MP3

Τα "Ρόδα Της Ερήμου" δημιουργήθηκαν το 1995 από μια παρέα που συμμετείχε σε μπάντες της τοπικής σκηνής της Πτολεμαΐδας τα προηγούμενα χρόνια.
 Στα τέλη του 1996 και μετά από δύο DEMO, υπέγραψαν με τη "Lazy Dog" και έτσι το Σεπτέμβρη του 1997 κυκλοφόρησε ο πρώτος δίσκος "Ταξίδι Σα Ψέμα", ενώ την άνοιξη του 1999 ο δεύτερος "Με Την Πλάτη Στον Τοίχο". Έχουν συμμετάσχει σε διάφορες συλλογές με τραγούδια τους όπως το "Να σε δω στα Μάτια" (Αudio), "Η πόλη των σκιών" (Ποπ & Ροκ), "TV Ήρωες", "Η πόλη των σκιών" (συλλογή Φάκελος Ροκ). Έχουν παίξει σε διάφορες πόλεις της Ελλάδας. Θεσσαλονίκη, Εύοσμο, Συκιές, Δρυμό, Αριδαία, Αγ. Παντελεήμων, Ελευσίνα, Λαγονήσι, Καστέλα, Χανιά, Ηράκλειο, Σέρρες, Γιάννενα, Αλεξανδρούπολη, Ηγουμενίτσα και φυσικά στην Πτολεμαΐδα, στην πόλη στην οποία η μπάντα συνεχίζει να ζει και να γράφει τραγούδια. 'Ομως η έδρα των Ρόδων ήταν τελικά κάπου ανάμεσα στην βιομηχανική Πτολεμαΐδα και στην φοιτητούπολη Θεσσαλονίκη αφού τα live εκεί ήταν πολλά και η ανταπόκριση ζεστή. Μετά την κυκλοφορία των δύο δίσκων ακολούθησαν δύο DEMOS, με 5 τραγούδια το 2000 και με 4 τραγούδια το 2002.Κάπου εκεί και με 2 τελευταία LIVE στην αγαπημένη Θεσσαλονίκη ( φεστιβάλ Δρυμού & ΜΥΛΟΣ) η μπάντα έπαψε να δραστηριοποιείται. Προηγουμένως είχαν αποχωρήσει δύο ιδρυτικά μέλη ( Βασίλης-κιθάρες, Νίκος-τύμπανα).Στην θέση τους έπαιξαν Μάκης και Φώτης τύμπανα, Τάκης κιθάρα καθώς και ο Σάκης πλήκτρα. Το 2007 δύο από τα ΡΟΔΑ , ο Σταύρος-κιθάρες και ο Νίκος-φωνητικά συνεργάζονται και αρχίζουν να ξαναφτιάχνουν τραγούδια. Το 2009 έχει ολοκληρωθεί το υλικό και κυκλοφορεί το 2010 με τίτλο « Η ΤΩΡΑ Η ΠΟΤΕ». Πάντα με την ελπίδα πως τα τραγούδια θα συμπληρώνουν το soundtrack της ζωής μας.

Ή ΤΩΡΑ Ή ΠΟΤΕ... (2010) ΝΕΟ ΑΛΜΠΟΥΜ!!

RODA THS ERHMOY
ΚΛΙΚΑΡΕΤΕ ΠΑΝΩ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΤΟΥ ΕΞΟΦΙΛΟΥ ΤΟΥ ΝΕΟΥ CD.
ΟΤΑΝ ΚΑΤΕΒΑΣΕΤΕ ΤΟ ΖΙΠΑΡΙΣΜΕΝΟ ΑΡΧΕΙΟ ΘΑ ΣΑΣ ΖΗΤΗΣΕΙ ΚΟΔΙΚΟ.
(Password: roda)
1. η τώρα ή ποτέ...
2. rockʼnʼrollistaz
3.ψάξε τις στιγμές
4. κάθε φορά που φεύγεις
5. μη φοβηθείς
6. ωκεανός
7. να ζήσω
8. κάνε τη φωνή σου να ακουστεί
9. όλα είναι δρόμος
10. αν μου δείξεις πως
11. boo!
12. οξυγόνο

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ ΕΦΗΓΕ Ο ΒΟΒ!

Μπομπ Μάρλεϊ 1945 – 1981
Τραγουδοποιός από την Ιαμαϊκή (Jamaica), που διεθνοποίησε τη μουσική ρέγκε και την κουλτούρα των Ρασταφάρι.
Γεννήθηκε στις 6 Φεβρουαρίου 1945 στο χωριό Νάιν Μάιλς ως Ρόμπερτ Νέστα Μάρλεϊ. Ήταν γιος του πενηντάχρονου άγγλου λευκού στρατιωτικού Νόρβαλ Σινκλέρ Μάρλεϊ και της δεκαοκτάχρονης Σιντέλα Μπούκερ, μιας ντόπιας μαύρης. Ο πατέρας του ζούσε στο Λίβερπουλ, αλλά βοηθούσε οικονομικά τον μικρό του γιο και τη μητέρα του, μέχρι τον θάνατό του το 1955. Τότε, ο Μπομπ και η μητέρα του αναγκάσθηκαν να μετακομίσουν στον τενεκοδομαχαλά Τρέντσταουν του Κίνγκστον, ελλείψει χρημάτων. Εκεί ο μικροσκοπικός Μπομπ (δεν ξεπέρασε ποτέ το 1,63 μ. σε ύψος), αναγκάσθηκε να ατσαλώσει τον χαρακτήρα του για να επιβιώσει, καθώς αντιμετώπιζε την προκατάληψη τόσο των λευκών όσο και των μαύρων.
Σε ηλικία 14ων ετών, εγκατέλειψε το σχολείο και άρχισε να δουλεύει ως βοηθός οξυγονοκολλητή. Τις ελεύθερες ώρες του έπαιζε μουσική με τον φίλο του Νέβιλ «Μπάνι» Λίβινγκστον (γνωστότερο αργότερα ως Μπάνι Γουέιλερ) και τον Τζο Χιγκς, έναν εκκολαπτόμενο τραγουδιστή και μέλος του κινήματος των Ρασταφάρι, ένα περίεργο κράμα από βιβλικές προφητείες, φιλοσοφία της επιστροφής στη φύση και μαύρου εθνικισμού, που αποθεώνει τη λατρεία της μαριχουάνας και τη νοσταλγία επιστροφής στην Αφρική. Στην παρέα προστέθηκε και ο νεαρός Πίτερ Μάκιντος (γνωστός αργότερα ως Πίτερ Τος). Το 1962 ο Μάρλεϊ ηχογράφησε τα δύο πρώτα του σινγκλ «Judge Not» και «One Cup of Coffee», που πέρασαν απαρατήρητα και τα γνωρίσαμε από τις μεταθανάτιες συλλογές τραγουδιών του.
Το 1963, οι Μάρλεϊ, Λίβινγκστον και Μάκιντος σχημάτισαν ένα γκρουπ, που έπαιζε σκα και ροκστίντι μουσική (πρώιμες μορφές ρέγγε), με την ονομασία «The Teenagers». Μετά από συνεχείς αλλαγές, το συγκρότημα κατέληξε στην ονομασία «The Wailers». H επιτυχία δεν ήρθε και ο Μάρλεϊ αναγκάσθηκε να μετακομίζει με τη γυναίκα του Ρίτα Άντερσον στο σπίτι της πεθεράς του στο Ντελαγουέρ των ΗΠΑ, όπου δούλεψε ως εργάτης στη χημική βιομηχανία «Ντιπόν» και την αυτοκινητοβιομηχανία «Κράισλερ».
Η μισθωτή εργασία δεν τον ενθουσίασε και το 1967 επέστρεψε στο νησί για να ασχοληθεί και πάλι με τη μουσική. Τότε έγινε μέλος του κινήματος των Ρασταφάρι και υιοθέτησε τα χαρακτηριστικά κοτσιδάκια (dreadlocks), που έγιναν το σήμα κατατεθέν του και αργότερα παγκόσμια μόδα.
Από το 1968 έως το 1972 οι «Γουέιλερς» ξαναηχο- γράφησαν κάποια από τα παλιά τους κομμάτια, εμπορικοποίησαν τον ήχο τους και χτύπησαν τις πόρτες των δισκογραφικών εταιρειών. Το 1972 κυκλοφόρησε το πρώτο τους άλμπουμ με τίτλο «Catch A Fire» («Stir It Up», «Kinky Reggae»), που κινήθηκε καλά. Ένα χρόνο αργότερα ακολούθησε το «Burnin'» με τραγούδια όπως τα «Get Up, Stand Up» και το «I shot the Sheriff», που έγινε παγκόσμια επιτυχία στη διασκευή του Έρικ Κλάπτον και βοήθησε στην εκτόξευση της δημοτικότητας του Μπομπ Μάρλεϋ.
Το 1974 οι «Γουέιλερς» διαλύθηκαν λόγω διαφωνιών. Οι Λίβινγκστον και Μάκιντος ακολούθησαν σόλο καριέρα, ο πρώτος ως Μπάνι Γουέιλερ και ο δεύτερος ως Πίτερ Τος. Ο Μάρλεϊ κράτησε το όνομα του συγκροτήματος και εμφανιζόταν ως Μπομπ Μάρλεϊ και Γουέιλερς με μουσικούς, όπως οι αδελφοί Κάρλτον και Άστον Μπάρετ στο ρυθμικό τμήμα και οι Τζούνιορ Μάρβιν και Αλ Άντερσον στις κιθάρες. Τους συνόδευε πάντα στα φωνητικά το γυναικείο τρίο «I Threes», που το αποτελούσαν η γυναίκα του Μάρλεϊ, Ρίτα, η Μάρσια Γκρίφιθς και η Τζούντι Μόουατ.
Το 1975 σημειώνει την πρώτη παγκόσμια επιτυχία του με το τραγούδι «No Woman, No Cry» από το άλμπουμ «Natty Dread». Τον επόμενο χρόνο το «Rastaman Vibration» γνωρίζει μεγάλη επιτυχία στις ΗΠΑ και παραμένει για τέσσερεις εβδομάδες στα δέκα πρώτα άλμπουμ του αμερικανικού πίνακα επιτυχιών. Τώρα, ο Μπομπ Μάρλεϊ είναι ένας καλλιτέχνης παγκοσμίου βεληνεκούς, με γεμάτες συναυλίες όπου κι αν εμφανίζεται. Η ρέγκε (ένα κράμα σκα, ρυθμ εντ μπλουζ και ροκ, μια μουσική νευρώδης και ράθυμη συγχρόνως) γίνεται παγκόσμια μουσική γλώσσα και επηρεάζει πολλούς καλλιτέχνες σε κάθε σημείο του πλανήτη.
Το Δεκέμβριο του 1976 ο Μάρλεϊ επιστρέφει δόξη και τιμή στην Ιαμαϊκή για να συμβάλει στην εκτόνωση των πολιτικών συγκρούσεων, αλλά παραλίγο να χάσει τη ζωή του, όταν άγνωστοι αποπειρώνται να τον δολοφονήσουν. Εγκαταλείπει άρον-άρον το νησί και εγκαθίσταται στο Λονδίνο, όπου ηχογραφεί δύο άλμπουμ, το «Exodus» («Exodus» «Waiting in Vain», «Jammin'», «One Love») και το «Kaya» («Is this Love», «Sun is shinning»). To 1978 επιστρέφει στην πατρίδα του και διοργανώνει μια συναυλία πολιτικής συμφιλίωσης, που έμεινε στην ιστορία ως «One Love Peace Concert».

Την ίδια χρονιά κυκλοφορεί το διπλό «ζωντανό» άλμπουμ «Babylon by Bus» και το πολιτικά φορτισμένο «Survival», με τραγούδια όπως τα «Zimbabwe», «Africa Unite», «Wake Up and Live» και «Survival». Το 1980, το «Uprising» είναι το πιο θρησκευτικό του άλμπουμ, που έμελλε να είναι το κύκνειο άσμα του. Περιείχε τραγούδια όπως τα «Redemption Song» και «Forever Loving Jah».

Τον Ιούλιο του 1977, ο Μάρλεϊ ένοιωσε ενοχλήσεις στο μεγάλο δάχτυλο του δεξιού του ποδιού. Υποβλήθηκε σε εξετάσεις και οι γιατροί διέγνωσαν κακοήθες μελάνωμα. Του ζήτησαν να προχωρήσουν σε ακρωτηριασμό του δαχτύλου του για να σώσουν τη ζωή του, αλλά αυτός αρνήθηκε, επειδή του το απαγόρευαν οι πεποιθήσεις του ως Ρασταφάρι. Επιπροσθέτως, αρνήθηκε να συντάξει διαθήκη για να διευθετήσει τα περίπλοκα περιουσιακά του, καθότι είχε αποκτήσει 12 παιδιά από 8 διαφορετικές γυναίκες. Το απαγόρευε και αυτό ο Ρασταφαριανισμός.

Ο καρκίνος γρήγορα εξαπλώθηκε στα ζωτικά του όργανα. Στις 23 Σεπτεμβρίου 1980 έδωσε την τελευταία του συναυλία στο Πίτσμπουργκ. Βρισκόταν ένα βήμα από τον θάνατο όταν κάλεσε ένα διάσημο γερμανό γιατρό για να τον θεραπεύσει. Ο καρκίνος βρισκόταν στο τελευταίο του στάδιο και ο Μπομπ Μάρλεϊ πέρασε στην αιωνιότητα το πρωί της 11ης Μαΐου 1981 σε νοσοκομείο του Μαϊάμι.

Ο Μπομπ Μάρλεϊ τραγούδησε τον έρωτα, την αγάπη, αλλά και την καταπίεση των μαύρων από τους λευκούς. Βρέθηκε στη δίνη των πολιτικών αντιπαραθέσεων στην πατρίδα του, με μια εις βάρος του απόπειρα δολοφονίας. Όμως, γρήγορα έγινε λαϊκό είδωλο και η ημερομηνία γέννησής του τιμάται ως Εθνική Εορτή στη Τζαμάικα. Πολλά του οφείλουν οι καλλιτέχνες της ραπ, ενώ κάποιοι μουσικοκριτικοί δεν διστάζουν να τον αποκαλέσουν «Νονό του Χιπ-Χοπ», εκτός βεβαίως από «Βασιλιά της Ρέγκε», τίτλος που του ανήκει δικαιωματικά. Το άλμπουμ «Legend», που κυκλοφόρησε τρία χρόνια μετά τον θάνατό του και περιέχει τις μεγαλύτερες επιτυχίες του έχει γίνει 10 φορές πλατινένιο, με πωλήσεις που ξεπερνούν τα 12 εκατομμύρια αντίτυπα (2008).

Nekropolis: Change

Δευτέρα 10 Μαΐου 2010

Σαν Σήμερα...10 Μαίου

10 Μαίου 1957 Ο μπασίστας του Punk συγκροτήματος The Sex Pistols, Sid Vicious (John Simon Ritchie 1957-1979), γεννήθηκε στο Lewisham της Αγγλίας. Ξεκίνησε την καριέρα του σαν μέλος των The Flowers of Romance και τον Απρίλιο του 1977 εμφανίστηκε για πρώτη φορά στην σκηνή με τους Sex Pistols. Θεωρείται punk είδωλο, όχι τόσο για τις μουσικές του ικανότητες, αλλά όπως είχε πει και ο μάνατζερ του συγκροτήματος Malcolm McLaren: "if Johnny Rotten is the voice of punk, then Vicious is the attitude".

10 Μαίου 1960 Ο Ιρλανδός τραγουδιστής και ιδρυτικό μέλος του rock συγκροτήματος U2, Bono (Paul David Hewson), γεννήθηκε στο Glasnevin λίγο έξω από το Δουβλίνο. Έχει προταθεί 3 φορές για το Nobel Peace Prize (2003/04/05) και το 2007 τιμήθηκε από την Βασίλισσα της Αγγλίας Elizabeth II, με τον τιμητικό τίτλο Knight Commander of the Order of the British Empire. Μαζί με το συγκρότημα έχει κερδίσει 22 Grammy Awards και έχει πουλήσει πάνω από 150 εκατομμύρια άλμπουμ. Το 2005 το όνομα του γράφτηκε στο Rock and Roll Hall of Fame.

10 Μαίου 1964 Ο Bob Dylan φτάνει στο Λονδίνο με σκοπό να πραγματοποιήσει την πρώτη του περιοδεία στη Μεγάλη Βρετανία.

10 Μαίου 1974 Στα Criteria Recording Studios του Miami, ο Eric Clapton ηχογραφεί το τραγούδι "I Shot the Sheriff". Το τραγούδι ήταν μια δημιουργία του Bob Marley και μέρος του άλμπουμ των The Wailers, "Burnin'" (1973). Ο Clapton το έκανε μεγάλη επιτυχία, έφτασε μέχρι το Νο1 του US Billboard Hot 100 και ουσιαστικά άνοιξε τον δρόμο στον Marley σε μεγάλα ακροατήρια...

10 Μαίου 1983 Οι Metallica ξεκινούν, στα America Studios της Νέας Υόρκης, με παραγωγούς τους Paul Curcio και Johny Zazula, τις ηχογραφήσεις του άλμπουμ "Kill 'Em All". Θα κυκλοφορήσει στις 23 Ιουλίου και θα πουλήσει, μόνο στις ΗΠΑ, πάνω από 3 εκατομμύρια αντίτυπα.

10 Μαίου 2006 Ο μάνατζερ των Great White, Daniel Biechele, βρέθηκε ένοχος για τον θάνατο 100 ανθρώπων στο nightclub Station και καταδικάζεται σε τέσσερα χρόνια φυλάκιση. Στις 20 Φεβρουαρίου του 2003, σε μια παράσταση των Great White, ο Biechele είχε χρησιμοποιήσει για τις ανάγκες του σόου πυροτεχνήματα τα οποία έβαλαν φωτιά στο ταβάνι του nightclub με αποτέλεσμα να χάσουν την ζωή τους 100 άνθρωποι και να τραυματιστούν άλλοι 200. Θα βγει από την φυλακή δύο χρόνια αργότερα με εγγύηση.

Πηγή: http://www.musicdiary.gr/

Oι Scorpions στην Ελλάδα! 2010

Σάββατο 5 Ιουνίου 2010 , Εθνικό Στάδιο Ζωσιμαδών, Ιωάννινα
[Αρένα 33 € / Κερκίδες 50€ / Φοιτητικό 25€] - Εισιτήρια Online
Opening acts: Γιώργος Γάκης & Τhe Troublemakers

Εισιτήρια προπωλούνται:
•Cafe Καπλάνειο - Παπάζογλου 16 & Καπλάνη, Ιωάννινα (2651076000 - 2651076000)
•Public - Πυρσινέλλα 4 & Γ.Μελανίδη, Ιωάννινα (2651070087 - 2651070087)

Σχετικά: Εpirus Gate και Πρωϊνος Λόγος

.................
Δευτέρα 7 Ιουνίου 2010 , Γήπεδο Μακεδονικού, Θεσσαλονίκη
[Αρένα 40€ / Κερκίδες 45€ / Φοιτητικό 25€]
Support Acts: Over The Rainbow / G.Gakis & The Troublemakers / Cyanide

Εισιτήρια προπωλούνται:
•Ticket House MusicLand Records, Μητροπόλεως 102, Θεσσαλονίκη
•Public: Εμπορικό Κέντρο Mediterranean Cosmos (επίπεδο 0), 11ο χλμ Ε.Ο. Θεσ/κης-Νέων Μουδανιών Θέρμη Θεσσαλονίκη (2310472633 - 2310472633)

Εισιτήρια Online
............
Τετάρτη 9 Ιουνίου 2010 , Παμπελοππονησιάκο Στάδιο, Πάτρα
[Αρένα 33 € / Κερκίδες 40€ / Φοιτητικό 25€ / VIP 60€] - Εισιτήρια Online

Σχετικά: PatraActive.gr
Εισιτήρια προπωλούνται:
•Δισκοπωλείο Musical - Ερμού 46, Πάτρα (2610620222 - 2610620222)
•Discover - Παπασωτηρίου - Πατρέως 30, Πάτρα (2610624916 - 2610624916)

......................
Klaus Meine - Συνέντευξη Τύπου (Θεσσαλονίκη 14/4]
21.04.10
Την Τετάρτη 14 Απριλίου, ο Klaus Meine βρέθηκε στην Ελλάδα και συγκεκριμένα στην Θεσσαλονίκη, όπου και παραχώρησε συνέντευξη τύπου σχετικά με τις τρεις επερχόμενες συναυλίες των Scorpions σε Ιωάννινα (5/6), Θεσσαλονίκη (7/6) και Πάτρα (9/6). Εκπρόσωποι του Ελληνικού Fan Club των Scorpions βρέθηκαν εκεί ως καλεσμένοι της διοργανώτριας εταιρείας, απ όπου και τα σχετικά αποσπάσματα.

Χάρης & Πάνος Κατσιμίχας ξεκινάνε απο την Πάτρα.

06-06-2010 Χάρης & Πάνος Κατσιμίχας στην Πάτρα ALL THE DETAILS

Σε συνέχεια των επιτυχημένων τους εμφανίσεωνς στο Βελλίδειο στη Θεσσαλονίκη και στο Ολυμπιακο Ποδηλατοδρόμιο στην Αθήνα οι Χάρης & Πάνος Κατσιμίχας ξεκινάνε το καλοκαιρινό κομμάτι της 2010 Best of Tour τους από την Πάτρα.
Ο χώρος της συναυλίας θα ανακοινωθεί σύντομα.

Σάββατο 12 Ιουνίου - Πανθεσσαλικό Στάδιο, Βόλος
Σάββατο 26 Ιουνίου - TerraVibe Park
Τετάρτη 30 Ιουνίου - Θέατρο ΕΗΜ, Ιωάννινα

Σημεία Προπώλησης:
Ticket House
Αθήνα, Πανεπιστημίου 42 (εντός της στοάς) Τηλ: 210 3608366
Θεσσαλονίκη, Μητροπόλεως 102 Τηλ: 2310 264880
Online sales: http://www.ticketpro.gr/
................
Ο Χάρης Κατσιμίχας, γνωστός τραγουδοποιός του έντεχνου τραγουδιού, αγαπημένος σε πολλούς νέους αλλά και μεγαλύτερους έδωσε συνέντευξη στην γνωστή δωρεάν εφημερίδα Athens Voice.
Η γνωστή για τις απόψεις της εφημερίδα άλλα περίμενε κι άλλα άκουσε. Συνήθως στο χώρο του έντεχνου ροκ τραγουδιού παρουσιάζονται καλλιτέχνες αριστερής και ορισμένες φορές ακροαριστερής ιδεολογίας προκειμένου να ανεβάσουν τις πωλήσεις των δίσκων. Ο Κατσιμίχας όμως δεν μπήκε και δεν θα μπει σε καλούπια όσο κι αν προσπαθήσουν ορισμένοι να τον εντάξουν. Για να δούμε γιατί τους βγήκε ξινή η συνέντευξη και την τέλειωσαν άρον άρον..Διαβάστε το απόσπασμα:
"Τη στάση των κομμάτων της Αριστεράς που λέει όχι στα μέτρα πώς την κρίνεις;
Εσύ νομίζεις ότι ο λαός δεν καταλαβαίνει; Δεν βλέπετε ότι ο κόσμος συναινεί παρότι τα φέρνει δύσκολα; Έχει πολύ μεγαλύτερη ωριμότητα ο κυβερνώμενος από αυτούς που μας κυβερνάνε.
Τελευταία υπάρχει έντονη συζήτηση για το θέμα των μεταναστών. Η άποψή σου;
Οι μη νόμιμοι να φύγουν αύριο το πρωί!
Δεν τσαντίζεσαι που υπάρχουν περιοχές στην Αθήνα στις οποίες φοβάται κανείς να περπατήσει μόλις σκοτεινιάσει;
Εννοείται. Να λοιπόν που έρχεται αυτό που σου έλεγα πριν, ότι εγώ δεν ανήκω στους καταχωρισμένους ΣΥΡΙΖΑ, ΚΚΕ, αριστερούς· είμαι ένα είδος σκεπτόμενου πολίτη που μπορεί να βρει δίκιο σε κάτι και σε έναν Καρατζαφέρη. Όταν λέει ο Καρατζαφέρης, και ο κάθε Καρατζαφέρης, είναι πολλοί! Είναι πολλοί για εμάς! Να έρθουν οι άνθρωποι – οι νόμιμοι εννοείται, αλλά είναι και οι νόμιμοι πολλοί. Θα το καταλάβουμε αυτό; Και επειδή το λέει ο Καρατζαφέρης που είναι ακροδεξιός πάει να πει ότι λέει ψέματα;"
Εννοείται πως αμέσως μετά έληξαν την συνέντευξη. Το παραπάνω είναι η απόδειξη πως μόνο ένας Έλληνας πολιτικός μπορεί να συνδέσει τα ασύνδετα!! Ελπίζω να μην υπάρξουν συνέπειες για την μη ορθή άποψη του Κατσιμίχα!!
πηγή συνεντεύξεως: Αthens Voice

Κυριακή 9 Μαΐου 2010

Οι Placebo Παρασκευή 10 Σεπτεμβρίου στο Θέατρο Γης! ΚΑΙ ΕΠΕΤΑΙ ΣΥΝΕΧΕΙΑ!!!

Οι Placebo, το λατρεμένο συγκρότημα του ελληνικού κοινού, επιστρέφει στην Ελλάδα για δύο μοναδικές συναυλίες, που δεν πρέπει να χάσει κανείς!!! Οι πρίγκιπες του alternative rock θα βρίσκονται την Παρασκευή 10 Σεπτεμβρίου στο Θέατρο Γης, στη Θεσσαλονίκη και την επόμενη ημέρα κατεβαίνουν στην Αθήνα. θα βρίσκονται το Σάββατο 11 Σεπτεμβρίου στο TerraVibe Park.



Οι επιτυχίες τους σημαντικές: 6 albums, πάνω από δώδεκα εκατομμύρια πωλήσεις και δεκαέξι χρόνια πετυχημένης καριέρας στην κορυφή των παγκόσμιων charts.

Το συγκρότημα δημιουργήθηκε το 1994 στο Λονδίνο από τον Brian Molko. Εκεί συνάντησε τον Stefan Olsdal και αντιλαμβανόμενοι ο ένας την δυναμική του άλλου, ξεκίνησαν να παίζουν σε underground clubs του Camden Town και του Brick Lane. To 1996, κατά την ηχογράφηση του πρώτου τους album και μετά την αποχώρηση του drummer τους, ο Molko καλεί στο συγκρότημα τον παλιό του συνεργάτη, Steve Hewitt και οι τρεις τους βρίσκουν την απόλυτη χημεία!

Μπορεί το όνομα τους να σημαίνει ψευτοφάρμακο, αλλά η μουσική τους είναι αληθινή και γεμάτη ενέργεια, σαν δόση τεστοστερόνης. Κυκλοφορούν το πρώτο τους album με τίτλο Placebo και γνωρίζουν αμέσως επιτυχία, σε Βρετανία και Ευρώπη. Τα τραγούδια τους ερωτικά, μοναχικά, αυτοκαταστροφικά. Μέσα από alternative punk ήχους αμφισβητούν το κατεστημένο και μιλούν για την αδιαφορία της κοινωνίας την περιθωριοποίηση, τον εθισμό και την αποξένωση. Η φιγούρα του Brian Molko εκφράζει τη διφορούμενη σεξουαλικότητα των τραγουδιών του συγκροτήματος. Ο ήχος τους έχει σαφείς επιρροές από Smashing Pumpkins, PJ Harvey, David Bowie, Sonic Youth, Radiohead, Depeche Mode. Ανάμεσα στις επιτυχίες αυτού του album και το Nancy Boy, που αντιπροσωπεύει όσο κανένα άλλο την προσωπικότητα και φιγούρα του Molko.

Το 1998 με το “Without you, I’m nothing” προσφέρουν ένα φόρο τιμής στο glam rock των 1970s με αρκετές punk αναφορές. Μέσα από αυτή τη δουλειά κυκλοφορεί το “Every you Every me” που θεωρείται από το ευρύ κοινό, ως το πιο αντιπροσωπευτικό τραγούδι της καριέρας τους, μέχρι σήμερα. Το τραγούδι μπαίνει στο soundtrack του Cruel Intentions, ο Brian Molko γίνεται είδωλο της νεολαίας και το συγκρότημα γνωρίζει μεγάλη επιτυχία και στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού.

Στο “Black Market Music” συνεργάζονται με το ίνδαλμα τους, David Bowie, και μέσα από τραγούδια όπως τα Special K, Taste in Men, Black-Eyed βρίσκουν την χρυσή τομή μεταξύ διαστροφής και ομορφιάς.

Με το “Sleeping With the Ghosts” παραμένουν το ίδιο περιθωριακοί και δίνουν περισσότερη έμφαση στις ερωτικές σχέσεις. Προκαλούν εντάσεις με τραγούδια γροθιά απέναντι στο καθωσπρεπισμό και την κοινωνική εμπάθεια.

Με το “Meds” συνεχίζουν στο ίδιο μανιφέστο. Το 2009 κυκλοφορούν το “Battle for the sun” ένα φόρο τιμής προς τους fans τους σε συνεργασία με τον καινούριο τους drummer Steve Forrest. Τραγούδια όπως το Ashtray Heart και το For What It’s Worth έχουν σπάσει τα κοντέρ των airplay στα ελληνικά ραδιόφωνα.

Ανανεωμένοι, και με ένα βραβείο MTV για Best Alternative Act στις αποσκευές τους οι Placebo, επιστρέφουν στην αγαπημένη τους Ελλάδα για δύο δυναμικές βραδιές μαζί μας και την Παρασκευή 10 Σεπτεμβρίου στο Θέατρο Γης, στη Θεσσαλονίκη.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ

Ημερομηνία προπώλησης εισιτηρίων θα ανακοινωθεί σύντομα

Για Συναυλία στο Θέατρο Γης

Τα πρώτα 1000 εισιτήρια κοστίζουν 30 €

Μετά την εξάντλησή τους το εισιτήριο γενικής εισόδου θα κοστίζει 35 €

Το εισιτήριο στο ταμείο την ημέρα της συναυλίας θα κοστίζει 40 €

ΣΗΜΕΙΑ ΠΡΟΠΩΛΗΣΗΣ

TICKET HOUSE

Αθήνα: Ticket House, Πανεπιστημίου 42 (εντός της στοάς), Τηλ: 210 3608 366

Θεσσαλονίκη: Ticket House, Μητροπόλεως 102, Τηλ: 2310 264880

Online Sales ή αγορές με πιστωτική κάρτα, 24 ώρες/ωρο: http://www.ticketpro.gr/  | http://www.tickethouse.gr/ .

Σαν Σήμερα...9 Μαίου

9 Μαίου 1945 Ο Αμερικανός τραγουδιστής και τραγουδοποιός Lou Reed (Lewis Allan Reed) γεννήθηκε στο Brooklyn της Νέας Υόρκης. Υπήρξε μέλος του συγκροτήματος Velvet Underground αλλά από το 1970 ακολούθησε και επιτυχημένη σόλο καριέρα . Το 1972 με την κυκλοφορία του άλμπουμ "Transformer", σε παραγωγή του David Bowie και Mick Ronson, έβγαλε επιτυχίες όπως τα "Perfect Day" και "Walk on the Wild Side".

9 Μαίου 1962 Ο Βρετανός τραγουδιστής, τραγουδοποιός και ιδρυτικό μέλος του πρωτοπόρου Synthpop/Alternative Rock συγκροτήματος Depeche Mode, Dave Gahan, γεννήθηκε στο North Weald του Essex. Από την αρχή της δημιουργίας τους, οι Depeche Mode δεν σταμάτησαν ποτέ να απασχολούν την μουσική επικαιρότητα με πετυχημένα άλμπουμ. Οι πωλήσεις τους ξεπερνούν τα 110 εκατομμύρια αντίτυπα. Έχουν 48 Νο1 τραγούδια και άλμπουμ στα charts Ευρώπης και Αμερικής.

9 Μαίου 1962 Οι ίδιες κασέτες με τραγούδια των The Beatles που είχε απορρίψει η Decca Records δίνονται από τον Brian Epstein στον παραγωγό της EMI, George Martin. Η εταιρεία συμφωνεί να αρχίζουν ηχογραφήσεις. Οι The Beatles μπήκαν για πρώτη φορά στο στούντιο με την EMI στις 4 Ιουνίου.

9 Μαίου 1974 Ο Bruce Springsteen ανοίγει συναυλία της Bonnie Raitt στην Βοστώνη των Η.Π.Α. Ένας από τους ανθρώπους που παρακολουθούν την συναυλία είναι και ο μελλοντικός του μάνατζερ Jon Landau, ο οποίος δηλώνει: "Είδα έναν μεγάλο rock & roll τραγουδιστή και το όνομα του είναι Bruce Springsteen".

9 Μαίου 1987 Στην πρώτη θέση του US Billboard 200 βρίσκεται το άλμπουμ των U2, "The Joshua Tree". Είχε κυκλοφορήσει στις 9 Μαρτίου και την παραγωγή είχαν επιμεληθεί οι Daniel Lanois και Brian Eno. Δημοφιλή τραγούδια: "Where the Streets Have No Name", "With or Without You", "I Still Haven't Found What I'm Looking For", κ.α. Στην 30η απονομή των Grammy, το άλμπουμ απέσπασε 2 βραβεία: "Album of the Year" και "Best Rock Performance By a Duo or Group With Vocal".

Πηγή: http://www.musicdiary.gr/

ROCK OVERDOSE on air!



Αυτη τη Δευτέρα 22:00 ΜΕ 24:30 μιλάμε με:
Τους Silent Tears , More Than Anything kai Tom Hellfinger D!

-Παρουσιάζουμε Ελληνικά metal και Hard Rock συγκροτήματα, που μας έχουνε στείλει τη δουλειά τους

Νέα και νέες κυκλοφορίες από το χώρο, όπως τα νέα albums από:
CRYSTAL TEARS , NEVERMORE , EXODUS , PRO-PAIN , SONIC SYNDICATE , EMERGENCY GATE , και ένα νέο κομμάτι των SCORPIONS, (bonus track στο sting in the tail)

-Και φυσικά οι δικές σας ΕΠΙΛΟΓΕΣ!!!


On this Monday at 22:00(GR time GMT+2), listen to our radio show!
We have THE INTERVIEWS OF : Silent Tears , More Than Anything kai Tom Hellfinger D!

-We are presenting new albums such as:
CRYSTAL TEARS , NEVERMORE , EXODUS , PRO-PAIN , SONIC SYNDICATE , EMERGENCY GATE , and SCORPIONS, (bonus track at sting in the tail)

-We are presenting tracks of a lot new metal & hard rock groups!!

-Finally,YOU can choice you favourite songs for airplay!!!

Listen Live:


http://rockoverdoseenergyfm101.blogspot.com/2010/05/rock-overdose-on-air.html

Winamp: http://www.elgr.info/tunein.php/energyfm/playlist.pls
Windows Media Player: http://www.elgr.info/tunein.php/energyfm/playlist.asx

http://www.onradio.gr/LoadMedia.php?id=764
http://www.24radio.gr/code/station.php?station_id=643
http://www.greekradios.gr/radio_play.asp?r_id=794
http://www.e-radio.gr/player/player.asp?sID=1132
http://www.pasradio.com/player/rock/energy-fm-101.html
kai (μέσω winamp player): http://s6.onweb.gr:8016/listen.pls

http://www.energyfmkastoria.com

Hard ROCK και Metal χωρίς συμβιβασμούς
Hard ROCK and Metal without LIMITS!

\m/

studio tel. 2467041958 sms 6975837473

join the page:
http://www.facebook.com/pages/Rock-Overdose-Energy-fm-101/171953151399?ref=ts

Rock Overdose ON AIR!

ROCK OVERDOSE on air!



Αυτη τη Δευτέρα 22:00 ΜΕ 24:30 μιλάμε με:
Τους Silent Tears , More Than Anything kai Tom Hellfinger D!

-Παρουσιάζουμε Ελληνικά metal και Hard Rock συγκροτήματα, που μας έχουνε στείλει τη δουλειά τους

Νέα και νέες κυκλοφορίες από το χώρο, όπως τα νέα albums από:
CRYSTAL TEARS , NEVERMORE , EXODUS , PRO-PAIN , SONIC SYNDICATE , EMERGENCY GATE , και ένα νέο κομμάτι των SCORPIONS, (bonus track στο sting in the tail)

-Και φυσικά οι δικές σας ΕΠΙΛΟΓΕΣ!!!


On this Monday at 22:00(GR time GMT+2), listen to our radio show!
We have THE INTERVIEWS OF : Silent Tears , More Than Anything kai Tom Hellfinger D!

-We are presenting new albums such as:
CRYSTAL TEARS , NEVERMORE , EXODUS , PRO-PAIN , SONIC SYNDICATE , EMERGENCY GATE , and SCORPIONS, (bonus track at sting in the tail)

-We are presenting tracks of a lot new metal & hard rock groups!!

-Finally,YOU can choice you favourite songs for airplay!!!

Listen Live:


http://rockoverdoseenergyfm101.blogspot.com/2010/05/rock-overdose-on-air.html

Winamp: http://www.elgr.info/tunein.php/energyfm/playlist.pls
Windows Media Player: http://www.elgr.info/tunein.php/energyfm/playlist.asx

http://www.onradio.gr/LoadMedia.php?id=764
http://www.24radio.gr/code/station.php?station_id=643
http://www.greekradios.gr/radio_play.asp?r_id=794
http://www.e-radio.gr/player/player.asp?sID=1132
http://www.pasradio.com/player/rock/energy-fm-101.html
kai (μέσω winamp player): http://s6.onweb.gr:8016/listen.pls

http://www.energyfmkastoria.com

Hard ROCK και Metal χωρίς συμβιβασμούς
Hard ROCK and Metal without LIMITS!

\m/

studio tel. 2467041958 sms 6975837473

join the page:
http://www.facebook.com/pages/Rock-Overdose-Energy-fm-101/171953151399?ref=ts

Rock Overdose ON AIR!

ROCK OVERDOSE on air!



Αυτη τη Δευτέρα 22:00 ΜΕ 24:30 μιλάμε με:
Τους Silent Tears , More Than Anything kai Tom Hellfinger D!

-Παρουσιάζουμε Ελληνικά metal και Hard Rock συγκροτήματα, που μας έχουνε στείλει τη δουλειά τους

Νέα και νέες κυκλοφορίες από το χώρο, όπως τα νέα albums από:
CRYSTAL TEARS , NEVERMORE , EXODUS , PRO-PAIN , SONIC SYNDICATE , EMERGENCY GATE , και ένα νέο κομμάτι των SCORPIONS, (bonus track στο sting in the tail)

-Και φυσικά οι δικές σας ΕΠΙΛΟΓΕΣ!!!


On this Monday at 22:00(GR time GMT+2), listen to our radio show!
We have THE INTERVIEWS OF : Silent Tears , More Than Anything kai Tom Hellfinger D!

-We are presenting new albums such as:
CRYSTAL TEARS , NEVERMORE , EXODUS , PRO-PAIN , SONIC SYNDICATE , EMERGENCY GATE , and SCORPIONS, (bonus track at sting in the tail)

-We are presenting tracks of a lot new metal & hard rock groups!!

-Finally,YOU can choice you favourite songs for airplay!!!

Listen Live:


http://rockoverdoseenergyfm101.blogspot.com/2010/05/rock-overdose-on-air.html

Winamp: http://www.elgr.info/tunein.php/energyfm/playlist.pls
Windows Media Player: http://www.elgr.info/tunein.php/energyfm/playlist.asx

http://www.onradio.gr/LoadMedia.php?id=764
http://www.24radio.gr/code/station.php?station_id=643
http://www.greekradios.gr/radio_play.asp?r_id=794
http://www.e-radio.gr/player/player.asp?sID=1132
http://www.pasradio.com/player/rock/energy-fm-101.html
kai (μέσω winamp player): http://s6.onweb.gr:8016/listen.pls

http://www.energyfmkastoria.com

Hard ROCK και Metal χωρίς συμβιβασμούς
Hard ROCK and Metal without LIMITS!

\m/

studio tel. 2467041958 sms 6975837473

join the page:
http://www.facebook.com/pages/Rock-Overdose-Energy-fm-101/171953151399?ref=ts

Rock Live και ΠΟΛΛΑ ΑΚΟΜΑ!

Οι “ΓΥΑΛΙΝΟΣ ΚΟΣΜΟΣ”
επανέρχονται με ένα δυναμικό live στο GLAM στο Γκάζι 08/ 05/ 10!!!

Σήμερα οι «ΓΥΑΛΙΝΟΣ ΚΟΣΜΟΣ», είναι ένα μίγμα ηλικιών, προσωπικοτήτων, μουσικών ακουσμάτων και ιδεών που -ευτυχώς- λειτουργεί με δημιουργικό τρόπο, συνθέτοντας μουσικά κομμάτια σε ύφος pop-rock με ελληνικό στίχο και διασκευάζοντας επιλογές από την ελληνική και διεθνή σκηνή. Μετά από μια πολυετή διαδρομή και συναυλίες σε μέρη όπως το ΘΕΑΤΡΟ ΠΕΤΡΑΣ, το θρυλικό ΚΥΤΤΑΡΟ, αλλά και μουσικές σκηνές σε όλη την Ελλάδα, έφτασε η ώρα για την πρώτη «γυάλινη» δισκογραφική δουλειά που κυκλοφορεί από τον Οκτώβρη του 2009 με τίτλο «Μια ήσυχη ζωή», έχοντας ως ξεχωριστή πινελιά τη συμμετοχή του γνωστού στιχουργού Γιάννη Καλπούζου σε δύο τραγούδια.

«Για τον κάθε ένα από εμάς ο Γυάλινος Κόσμος σημαίνει κάτι διαφορετικό, για όλους όμως είναι τρόπος ζωής και έκφρασης, τόσο μέσα από τη μουσική, όσο και μέσα από την ιδιαίτερη κουλτούρα που ξεδιπλώνεται σε κάθε συνάντησή μας».

Οι ΓΥΑΛΙΝΟΣ ΚΟΣΜΟΣ είναι : Παύλος Ρεμπής - φωνητικά, Τάσος Σδρένιας - κιθάρα, Βασίλης Τσιμιδάκης - μπάσο, Τάσος Ψυχογυιόπουλος - πλήκτρα, Βασίλης Κούκουτσας - τύμπανα.

Συμμετέχει η Δανάη Σγουροπούλου

Opening Act : CAPPOTASTO'S - Aκουστικό Project που αποτελείται από τους : ηλεκτροακουστικη κιθαρα-φυσαρμονικα-φωνη:Koλοκαθης Γιωργος
ηλεκτροκλασσικη κιθαρα -φωνη:Kουφουδακης Αντωνης

http://www.myspace.com/gialinoskosmosband

ΟΙ ΓΥΑΛΙΝΟΣ ΚΟΣΜΟΣ ΣΤΟ ΠΛΕΥΡΟ ΤΗΣ "ACTIONAID" - 1 EURO ΜΕ ΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΤΟΥ CD ΠΑΕΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΣΚΟΠΟΥΣ ΤΗΣ ACTIOAID HELLAS.


----------------

Βασικά Καλησπέρα σας

Έναρξη: Πέμπτη, 13 Μαΐου 2010 στις 11:30 π.μ.
Τοποθεσία: KINGDOM EIRINIKOS

BIG PREMIEEEEEEEEEEER!!!!!!!!!!!!!!
1 3 / 05 @ KING DOM ive host EIRINIKOS room
Live 80s90s party me Mino Theoxari
Dj Kostas Sitopoulos
Geo Boukis
special guest @ stage
DIMOS ANASTASIADHS
hot dancers k pollous epwnimous kalesmenous!! :))))))
tha sas doume ekei !
RSV+GUEST LIST 6981760232 Vasilis
210 8952403 (eirinikos)

----------------

All that we are.... live in Pithagorio

Ημερομηνία: Τρίτη, 11 Μαΐου 2010
Ώρα: 7:30 π.μ. - 10:30 π.μ.
Τοποθεσία: Λ. Μαραθώνος 43 Άνοιξη Τηλ. 2108143258

Τα σύγχρονα group του Πυθαγορείου ωδείου υπό την επιμέλεια & διδασκαλία του Παντελή Γαργουλάκη αναμένονται στην μουσική σκηνή στο Πυθαγόρειο αμφιθέατρο και υπόσχονται μια βραδιά γεμάτη κέφι και εκπλήξεις....

Γιατί that s all we are !!!

Είσοδος ελεύθερη …..

--------------

ΣΑΒΒΑΤΟ ΣΤΟ ARCHITECTURE ME MIXΑΛΗ ΚΑΚΕΠΗ!!

Έναρξη: Σάββατο, 8 Μαΐου 2010 στις 11:30 μ.μ.
Τοποθεσία: ROCK ARCHITECTURE DOWNSTAIRS
Οδός: oulof palme 23
Πόλη: Zográfou, Greece

Η ΡΟΚ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΤΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ!! ΟΙ ΜΑΜ ΚΑΚΑ ΚΑΙ ΝΑΝΟΙ ΜΕ ΤΙΣ ΓΝΩΣΤΕΣ ΜΟΝΤΕΡΝΕΣ ΔΙΑΣΚΕΥΕΣ ΤΟΥΣ ΑΠΟ ΟΛΑ ΤΟ ΦΑΣΜΑ ΤΗΣ ΜΟΝΤΕΡΝΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΛΑΣΣΙΚΗΣ ΑΓΓΛΟΦΩΝΗΣ ΚΙ ΕΛΛΗΝΟΦΩΝΗΣ ΡΟΚ, ΣΥΝΑΝΤΟΥΝ ΤΗΝ ΑΠΟΛΥΤΗ ΠΑΡΑΝΟΙΑ ΣΤΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΤΟΥ ΜΙΧΑΛΗ ΚΑΚΕΠΗ!! ΜΗΝ ΤΟ ΧΑΣΕΤΕ ΜΕ ΤΙΠΟΤΑ!!

-------------

ΠΡΩΤΟΙ ΤΥΧΟΝΤΕΣ UNPLUGGED

Έναρξη: Παρασκευή, 28 Μαΐου 2010 στις 10:30 μ.μ.
Τοποθεσία: ΜΟΥΣΙΚΗ ΣΚΗΝΗ ΣΑΡΑΙ
Οδός: Grigoriou Lampraki 23
Πόλη: Thessaloníki, Greece

Ένα ακουστικό live από τους Πρώτους Τυχόντες έρχεται ξανά μετά από πολύ καιρό και με ένα εντελώς διαφορετικό πρόγραμμα! Μην το χάσετε!

Παπαχρυσάνθου Μικαέλα: Φωνή, πιάνο
Ανδρώνης Λάμπρος: Φωνή, βιολοντσέλο
Σταυρίδης Χρήστος: Ακουστική κιθάρα
Σύρος Γιώργος: Κρουστά

-------------------

VERONICA MORTENSEN concerts in Greece

Έναρξη: Πέμπτη, 27 Μαΐου 2010 στις 10:00 μ.μ.
Τοποθεσία: Athens and Preveza

Danish singer/composer Veronica Mortensen and her band is visiting 2 Jazzfestivals in Greece at the end of May. Being half Greek, she's been performing in her second homecountry before, but this is the first time she brings her own band from Denmark. The music will consist the material from her 3 solo albums and the concerts will take place at:

10th EUROPEAN JAZZFESTIVAL, TECHNOPOLIS / ATHENS
Thursday May 27th, 22:00 and

PREVEZA JAZZFESTIVAL
Friday May 28th, 23:00

Lineup:
Veronica Mortensen - vocal
Mads Bærentzen - piano
Kristor Brødsgaard - bass
Anton Eger - drums
For more information, please visit:

---------------

Jammin.G Festival Progressive Day

Έναρξη: Παρασκευή, 14 Μαΐου 2010 στις 8:00 μ.μ.
Τοποθεσία: Sfentona Music Hall
Οδός: Λ. Αλεξάνδρας 22
Πόλη: Athens, Greece
To Jammin.G Studio και οι συνεργάτες του διοργανώνουν ένα
τριήμερο μουσικό φεστιβάλ στην αθηνα’ι’κή μουσική σκηνή ΣΦΕΝΤΟΝΑ,
Παρασκευή, Σάββατο, Κυριακή 14 - 15 – 16 Μα’ί’ου, με περισσότερα από 30 μουσικά bands και 12ωρη διάρκεια ανά ημέρα !
(PROGRESSIVE DAY - METAL DAY – ROCK DAY).
Ο χαρακτήρας του φεστιβάλ είναι νεανικός (18-42) και θα συμμετέχουν ανερχόμενα γκρουπ της ελληνικής rock & metal σκηνής με τη δική τους ξεχωριστή δυναμική στο χώρο.
Η παραγωγή θα αναλάβει τα σκηνικά, τη βιντεοσκόπηση, την ηχογράφηση, την τοποθέτηση και τεχνική υποστήριξη των video projectors.
Επιπλέον θα διεξαχθούν side events με την παρουσία του μάγου King Robert και διάφορα ενδιαφέροντα, καινοτόμα και πρωτότυπα happenings που θα κάνουν αίσθηση...
Στόχος αυτού του πρωτοποριακού φεστιβάλ είναι η ανάδειξη και ενίσχυση της ελληνικής underground rock και metal σκηνής στα εγχώρια μουσικά δρώμενα !
Η ελληνική μουσική σκηνή έχει παρόν και μέλλον και σας προσκαλεί να τη στηρίξετε ενεργά με την παρουσία σας!
PROGRESSIVE DAY 14th May 2010
Birthmark
Karro
Enstro
Maplerun
Monkey Business
Με εκτίμηση
Γιώργος Ουζουνίδης & συνεργάτες

-------------------

ΦΕΝΙΑ ΧΡΗΣΤΟΥ ΝΕΑ ΤΡΑΓΟΥΔΟΠΟΙΟΣ -ΕΡΜΗΝΕΥΤΡΙΑ

Έναρξη: Κυριακή, 9 Μαΐου 2010 στις 10:30 μ.μ.
Τοποθεσία: ghost house live τηλ κρατησεων2103236431
Οδός: Λεπενιωτου 26(ψυρρη)

Μια ολοκληρωμένη δημιουργός που γράφει τη μουσική, τους στίχους και κάνει την ενορχήστρωση των τραγουδιών της. Την Κυριακή 9 Μαϊου στις 22:30 παρουσιάζει τα καινούργια της τραγούδια στο Ghost House.
Ξεχωριστή φωνή, σπάνιο ηχόχρωμα και ένα ιδανικό θεατράλε ύφος είναι τα στοιχεία που χαρακτηρίζουν την Φένια . Όταν όμως μπορείς να πάρεις και το κάτι παραπάνω από έναν καλλιτέχνη, τις σκέψεις του...το ρυθμό του...τη φαντασία του...το χαμόγελο γίνεται ακόμα πιό μεγάλο. Στίχοι, μελωδίες, ενορχηστρώσεις...ολοκληρώνουν το παζλ για το απόλυτα προσωπικό και όμορφα εγωιστικό μουσικό ταξίδι...και η Φένια μας καλωσορίζει σε αυτο μέσα από τις ζωντανές της εμφανίσεις ενώ παράλληλα ολοκληρώνει και την πρώτη της δισκογραφική δουλεία!
Στα live της κάνει ένα όμορφο παιγχνίδι με τους ήχους και τις πατρίδες. Με έντονο το έντεχνο ελληνικό στοιχείο η Φένια δανείζεται μουσικές και από άλλους πολιτισμούς, πηγαίνοντας μας για λίγο εκεί στα στενά της Νότιας Ιταλίας...χρησιμοποιωντας κελτικα στοιχεια στις ενορχηστρωσεις της ...πάντα όμως με το δικό της μαγικό τρόπο...! Καλή ακρόαση λοιπόν...
Μαζί της οι μουσικοί :Αλεξανδρος Μακρης (πιανο),Παναγιωτης Πρατιλας(βιολι)Αki' Βase(μπασο)Ιακωβος Παυλοπουλος(τυμπανα-κρουστα)

----------------

Firehouse-Bonfire-Hardcore Superstar PRE SHOW PARY

Έναρξη: Παρασκευή, 14 Μαΐου 2010 στις 11:00 μ.μ.
Τοποθεσία: Revenge Of Rock
Οδός: L.Alexandras 34
Πόλη: Athens, Greece


Έχουμε προσκλήσεις και Meet & Greet για τη συναυλία των Firehouse, Bonfire και Hardcore Superstar και ψάχναμε τρόπο να τις διαθέσουμε!
Έτσι σκεφτήκαμε να αποφύγουμε το κοινότυπο μεσω των εκπομπών και να κάνουμε ένα melodic sleaze πάρτι την Παρασκευή 14 Μαϊου στο ναό του rock Revenge of Rock (Λ. Αλεξάνδρας).
Ο master Δημήτρης Σειρηνάκης θα μοιράσει τις προσκλήσεις και τα Meet & Grreets, θα παίξει μουσική και θα διαλέξει τα video. Ξεκινάμε ακριβώς στις 11 το βράδυ. Είσοδος 2€

-------------

THE LAST DRIVE

Ημερομηνία: Σάββατο, 8 Μαΐου 2010
Ώρα: 9:00 μ.μ. - 11:55 μ.μ.
Τοποθεσία: Gagarin 205 Live Music Space

Ο Μάιος πλησιάζει και για τους αμετανόητους φίλους του Rock’n’Roll στη χώρα μας αυτό μπορεί να σημαίνει μόνο ένα πράγμα, τα τελευταία χρόνια: οι Last Drive, live, στο Gagarin 205 Live Music Space! Η σπουδαιότερη μπάντα που ανέδειξε ποτέ η εγχώρια rock σκηνή επιστρέφει για τέταρτη φορά στον χώρο όπου πραγματοποίησε την επανεμφάνισή της πριν από τρία χρόνια - με ένα ανεπανάληπτο τριπλό sold out – και έκτοτε τιμάει με την παρουσία της ανελλιπώς, πάντα τον ίδιο μήνα!
Η περσινή τους εμφάνιση είχε συμπέσει με την κυκλοφορία του “Heavy Liquid”, του έκτου studio album της καριέρας τους. Φέτος, θα συνδυαστεί με την έκδοση της συγκεκριμένης δουλειάς σε κόκκινο βινύλιο από την Inner Ear, καθώς και με την κυκλοφορία του “At The Drive-Ink”.
Πρόκειται για ένα βιβλίο comics, στις 140 σελίδες του οποίου 32 ταλαντούχοι Έλληνες κομίστες, γραφίστες και εικαστικοί (στους οποίους συμπεριλαμβάνονται και οι δύο πρώην κιθαρίστες του συγκροτήματος, ο Nick Pop Mind και ο P.E.P.P.) αποπειρώνται να δώσουν χρώμα στον τελευταίο δίσκο των Last Drive. Δεν πρόκειται για εικαστικές “διασκευές” των κομματιών. Ο κάθε δημιουργός - με αφορμή ένα τραγούδι, ένα ρεφραίν, ένα τίτλο ή ακόμα και το ίδιο το συγκρότημα - έφτιαξε μια δική του εικόνα, μια δική του ιστορία. Το αποτέλεσμα είναι μια πανδαισία απόψεων και στυλ.
Το βιβλίο μπορεί κανείς να το προμηθευτεί από το Tilt, Ασκληπιού 37, Αθήνα (210-3636028) και από το διαδικτυακό κατάστημα του συγκροτήματος http://thelastdrive.bigcartel.com/ . Αξίζει να σημειωθεί πως η επερχόμενη εμφάνιση του συγκροτήματος στο Gagarin 205 θα συνοδεύεται από projections που προέρχονται από τα σχέδια του “At The Drive-Ink”.
Παράλληλα, οι Last Drive θα συμμετάσχουν και σε μία συλλογή που θα κυκλοφορήσει με αφορμή την έκθεση του ζωγράφου Στέφανου Ρόκκου, με γενικό τίτλο "Horror and Romance in Another Planet". Πρόκειται για ένα οπτικοακουστικό project όπου συμμετέχουν καλλιτέχνες από την Ελλάδα και το εξωτερικό.

Όλα αυτά όσον αφορά στις τρέχουσες δραστηριότητές τους. Το “Glass Of Broken Dreams”, το “Magdalene”, το “Pantherman” και τα υπόλοιπα τραγούδια του εξαιρετικού “Heavy Liquid”, για την αξία του οποίου “μιλούν” και τα αποσπάσματα από διάφορες κριτικές τα οποία παρατίθενται λίγο παρακάτω, θα αποτελέσουν ένα μεγάλο μέρος του set, όμως δεν θα μπορούσαν να λείψουν και όλα τα παλιά αγαπημένα κομμάτια που έκαναν το όνομα των Last Drive πραγματικά θρυλικό, ακόμα και εκτός συνόρων.

“Midnite Hop”, “Poison”, “Valley Of Death”, “I Love Cindy”, “Gone Gone Gone”, “Devil May Care”, “Overloaded”, “Bad Roads”, “Hell To Pay”, “Baby, It’s Real”, “Have Mercy”, “Chain Train”, “Killhead Therapy”, “Blood From A Stone” και άλλα πολλά, μαζί με τις καθιερωμένες διασκευές, παλιές (“Misirlou”, “Blue Moon”) και καινούργιες (εκπλήξεις, όπως πάντα) θα ακουστούν εκείνο το βράδυ στο Gagarin. Πραγματικά, και μόνο η παράθεση αυτών των τίτλων λέει από μόνη της σχεδόν ολόκληρη την ιστορία αυτής της τόσο σπουδαίας μπάντας, χωρίς να χρειάζεται περαιτέρω φλυαρία.

Τη μεγάλη βραδιά θα ανοίξουν οι Monovine από την Πάτρα, group της Inner Ear που την παραγωγή του πρώτου album τους την έκανε ο Θάνος Αμοργινός, και οι Distortion Tamers, το group του Κώστα Αναγνωστόπουλου, παλιού γνώριμου των Drive από την ηχογράφηση του 7ιντσου “Right Side Of The Moon / Motherfucker”, κάτω από το όνομα Eels.

Οι πόρτες θα ανοίξουν στις 21:00 και η τιμή του εισιτηρίου παραμένει, όπως όλα αυτά τα χρόνια, στα 15 ευρώ. Η προπώληση γίνεται στο Ticket House (Πανεπιστημίου 42 / τηλ. 210 3608366) και το http://www.ticketpro.gr/

Gagarin 205 Live Music Space: Λιοσίων 205, κοντά στον σταθμό Μετρό / ΗΣΑΠ “Αττική”. Τηλέφωνο: 6944 814543. Website: http://www.gagarin205.gr/

Γραφείο Τύπου / Πληροφορίες:
Θωμάς Μαχαίρας / thomasknife69@gmail.com  / 6944 814543

Έγραψαν για το “Heavy Liquid”:
“Το "Heavy Liquid" είναι στην πραγματικότητα μια αναδρομική έκθεση αφιερωμένη στα στοιχεία που απαρτίζουν τις μουσικές, και όχι μόνο, επιρροές του συγκροτήματος. Ένα ταξίδι που αρχίζει από τα μπλουζ του αμερικάνικου Νότου και φτάνει ως το σύγχρονο καλιφορνέζικο ροκ, ένας κύκλος τραγουδιών που δηλώνει πως ο κοινός νους των Drive δεν έπαψε στιγμή να δουλεύει, να σχεδιάζει, να εξελίσσεται και να ελίσσεται ανάμεσα στη βιωμένη εμπειρία και τις επιρροές που παρείχε η τέχνη (το σινεμά και η λογοτεχνία κατά κύριο λόγο). Απλώς, τους πήρε 15 χρόνια να εκφράσουν όσα είχαν στο μυαλό τους.“
Γιάννης Κολοβός, Καθημερινή
“Οι Last Drive δεν αφαιρούν τίποτα απ' τη ζωή που έζησαν μόνο και μόνο για να μοιάζουν σ' αυτό που ήταν πριν από 20 χρόνια, κι ο ήχος τους δεν είναι πια ούτε garage ούτε indie ούτε rock'n'roll ούτε... Είναι κομμάτι απ' το όλον της ροκ κουλτούρας, με τον ίδιο τρόπο που είναι ο Lux Interior ή ο Hunter S. Thompson, στους οποίους είναι αφιερωμένο το άλμπουμ.Goodvibrations...”
Μάκης Μηλάτος, Athens Voice
“Το Heavy Liquid απ' το πρώτο κιόλας κομμάτι σε τραβάει στη rock 'n' roll δίνη του απ' όπου δεν μπορείς να ξεφύγεις με τίποτα. Και δεν θέλεις, άλλωστε…“
Βάσια Τζανακάρη, Pop & Rock
“15 χρόνια μετά το Subliminal επικυρώνουν την επιστροφή τους αποστομώνοντας όσους δεν είδαν ότι πίσω από το όψιμο hype υπήρχε ακόμα ενέργεια, πείνα, καύλα, σοφία.”
Παναγιώτης Μένεγος, Sonic
“Όντας από αυτούς που δεν πρόλαβαν ηλικιακά να συνδέσουν την εφηβεία τους με την πρώτη περίοδο των Last Drive και όντας έτσι συναισθηματικά ανεπηρέαστος, αλλά από την άλλη υποκειμενικά δέσμιος της ακουστικής εμπειρίας του "Heavy Liquid", το ανακηρύσσω ως το καλύτερο άλμπουμ τους. Αντίρρηση κανείς; Καλά, δε θέλω να ξέρω ούτως ή άλλως...”
Κώστας Σακκαλής, rockin.gr
“Ναι, είναι ήχος Last Drive αυτός. Ναι, το Pantherman είναι το ίδιο αυθάδικο όπως το I Love Cindy - διαφορετικά τραγούδια, φτιαγμένα όμως από τις ίδιες πέτρες...”
Φώντας Τρούσας, Jazz & Jazz "Lovers of Rock dig this album immediately" urbantropicalia.blogspot.com



----------

Dark Angels over Corfu

Έναρξη: Παρασκευή, 14 Μαΐου 2010 στις 9:00 μ.μ.
Save Bar and Marios Music Corner, Corfu, Greece

A tribute to the Masters of Hellenic Black Metal