ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ - ROCK - ROCK NEW'S

ΣΤΗΛΕ e-mail: spacefm@gmail.com

ΚΛΙΚΑΡΑΝ--> <--ΑΤΟΜΑ. ROCK NEW'S - ΣΕ ΜΙΑ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΜΑΣ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΟΥΜΕ ΝΕΟΥΣ ΤΡΑΓΟΥΔΙΣΤΕΣ ΚΑΙ GROUP ΣΑΣ ΠΡΟΣΚΑΛΟΥΜΕ ΟΣΟΙ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΑΝΑΡΤΗΣΟΥΜΕ ΣΤΟ SITE ΜΑΣ ΣΥΝΑΥΛΙΕΣ ΚΑΙ EVENT'S

Κυριακή 26 Ιουνίου 2011

Σαν Σήμερα...26 Ιουνίου

Κάντε κλικ εδώ
1909 Ο μάνατζερ του Elvis Presley, Colonel Tom Parker (Andreas Cornelis van Kuijk 1909-1997) γεννήθηκε στο Breda της Ολλανδίας. Ξεκίνησε την καριέρα του συνεργαζόμενος με country καλλιτέχνες όπως οι Hank Snow, Eddy Arnold κ.α. Τον Αύγουστο του 1955 έγινε επίσημα μάνατζερ του Presley. Έπεισε την RCA Records να αγοράσει το συμβόλαιο του Elvis από την Sun Records, όπου είχε κάνει τις πρώτες του ηχογραφήσεις, για 40 χιλιάδες δολάρια. Ο Parker έπαιρνε σαν προμήθεια από τα έσοδα του Presley, όχι το παραδοσιακό 10% αλλά σε μερικές περιπτώσεις και το 50%! Ο τραγουδιστής είχε πει κάποτε: "Δεν νομίζω ότι θα έφτανα τόσο ψηλά με άλλον μάνατζερ. Είναι ένας πολύ έξυπνος άνθρωπος."

1955 Ο Βρετανός μουσικός και τραγουδοποιός Mick Jones (Michael Geoffrey Jones) γεννήθηκε στο Brixton του νότιου Λονδίνου. Είναι δημοφιλής ως κιθαρίστας και ιδρυτικό μέλος του Βρετανικού συγκροτήματος The Clash και υπήρξε μέλος τους μέχρι και την διάλυσή τους το 1983. Το όνομα του μαζί με των υπολοίπων μελών των The Clash, γράφτηκε στο Rock and Roll Hall of Fame το 2003. Συνέχισε τη καριέρα του σαν μέλος των General Public, Big Audio Dynamite και Carbon/Silicon.


1955 Ανακοινώνεται από την δισκογραφική εταιρεία Decca Records ότι το τραγούδι "Rock Around the Clock" των Bill Haley & the Comets έχει πουλήσει τρία εκατομμύρια αντίτυπα από την κυκλοφορία του το Μάιο του 1954.


1977 Στο Market Square Arena της Ινδιανάπολις και μπροστά σε 18 χιλιάδες κόσμο, ο Elvis Presley δίνει την τελευταία του συναυλία. Η παράσταση κλείνει με το τραγούδι "Can't Help Falling In Love".

1986 Ο τραγουδιστής και κιθαρίστας των Metallica, James Hetfield σπάει τον καρπό του όταν προσπαθεί να κατέβει από ένα λόφο με skateboard. Για το υπόλοιπο της περιοδείας τους, τα μουσικά μέρη του Hetfield στην κιθάρα θα παίξει ο κιθαρίστας και συνεργάτης του συγκροτήματος, John Marshall.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου