ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ - ROCK - ROCK NEW'S

ΣΤΗΛΕ e-mail: spacefm@gmail.com

ΚΛΙΚΑΡΑΝ--> <--ΑΤΟΜΑ. ROCK NEW'S - ΣΕ ΜΙΑ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΜΑΣ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΟΥΜΕ ΝΕΟΥΣ ΤΡΑΓΟΥΔΙΣΤΕΣ ΚΑΙ GROUP ΣΑΣ ΠΡΟΣΚΑΛΟΥΜΕ ΟΣΟΙ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΑΝΑΡΤΗΣΟΥΜΕ ΣΤΟ SITE ΜΑΣ ΣΥΝΑΥΛΙΕΣ ΚΑΙ EVENT'S

Τρίτη 28 Ιουνίου 2011

ΤΕΧΝΟΠΟΛΙΣ ΓΚΑΖΙ - ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ 2011 - ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Κάντε κλικ εδώ
Δ/ΝΣΗ: ΠΕΙΡΑΙΩΣ 100, ΓΚΑΖΙ
ΤΗΛ: 210-3461589 / 210-3475518
ΤΕΧΝΟΠΟΛΙΣ ΓΚΑΖΙ 2011

Ο χώρος "Τεχνόπολις" αποτελεί σήμερα όχι μόνο ένα ζωντανό μουσείο βιομηχανικής αρχαιολογίας και απαράμιλλης αρχιτεκτονικής, αλλά και ένα πολυδύναμο πολιτιστικό κέντρο από τα πιο σύγχρονα της Ευρώπης, αναβαθμίζοντας μια ιστορική περιοχή της πρωτεύουσας και δημιουργώντας έναν ακόμη θετικό πόλο στην πολιτισμική ταυτότητα της Αθήνας.
Η "Τεχνόπολις" λειτουργεί από το 1999 και είναι αφιερωμένη στην μνήμη του αξέχαστου συνθέτη Μάνου Χατζιδάκη και, προς τιμήν της ελληνικής ποίησης, οκτώ από τα κτίρια που λειτουργούν στον χώρο της φέρουν το όνομα ισάριθμων μεγάλων Ελλήνων ποιητών. Σύμβολο της το πρωτότυπο γλυπτό "Η Σφαίρα της Χιλιετίας", έργο του Νίκου - Γιώργου Παπουτσίδη, που απεικονίζει την υδρόγειο σφαίρα να περιβάλλεται από κλάδους ελιάς και συμβολίζει την ευχή και την ελπίδα να κυριαρχήσει η ειρήνη και η ανθρωπιά σε ολόκληρο τον κόσμο.
Στεγάζεται στο παλιό εργοστάσιο Φωταερίου που ιδρύθηκε το 1857, συνολικής έκτασης 30 περίπου στρεμμάτων, γνωστό ως Γκάζι, δίπλα στον Κεραμεικό και κοντά στην Ακρόπολη. Η σταδιακή μεταμόρφωσή της σε κέντρο μάθησης και φιλοξενίας εκδηλώσεων ποικίλου ενδιαφέροντος (μουσικές, εικαστικές, θέατρο, ποίηση, χορός, ημερίδες, σεμινάρια, παρουσιάσεις για την επιχειρηματικότητα και την τεχνολογία), δίνει τη δυνατότητα στον επισκέπτη να περιηγηθεί σε ένα χώρο γεμάτο εικόνες, γνώσεις, και συναισθήματα. Η γοητεία μιας άλλης εποχής, που αποπνέει ο χώρος με τα φουγάρα, τα θεόρατα καζάνια (αεριοφυλάκια), τις καμινάδες και τους φούρνους "συνωμοτεί" ευλαβικά στο να καθιερωθεί ως "εργοστάσιο" προστασίας και παραγωγής της τέχνης, αφού ακόμη και ετυμολογικά η λέξη gas (προέρχεται από την αρχαία γερμανική galist, αργότερα geist) σημαίνει πνεύμα.
Στόχος των ανθρώπων της αποτελεί η παρουσίαση και η δράση όλων των νέων τάσεων και σύγχρονων μορφών τέχνης. Οι εκδηλώσεις που έχουν φιλοξενηθεί στις εγκαταστάσεις της από τον Μάιο 1999 έως σήμερα είναι εκατοντάδες και περιλαμβάνουν:
Εκθέσεις εικαστικής τέχνης, Γλυπτικής, Φωτογραφίας, Video-art, Τεχνολογίας, Συνέδρια, Ημερίδες, Διεθνή Φεστιβάλ, Συναυλίες, Θεατρικές και Χορευτικές παραστάσεις, Forum για την απασχόληση και την επιχειρηματικότητα, Εκπαιδευτικά προγράμματα, Παρουσιάσεις προϊόντων κλπ.
..............
Πλούσιο το φετινό πρόγραμμα πολιτιστικών εκδηλώσεων στην "Τεχνόπολις" του Δήμου Αθηναίων στο Γκάζι. Στις "90 μέρες εκδηλώσεων" της Τεχνόπολης περιλαμβάνονται συναυλίες με τα σημαντικότερα ονόματα της νεότερης γενιάς του ελληνικού τραγουδιού όπως η Νατάσσα Μποφίλιου, ο Γιάννης Χαρούλης, ο Lolek, o Κωστής Μαραβέγιας κ.ά., αλλά και σημαντικά ξένα ονόματα που αγκαλιάζουν την jazz, την ska-reggae, το balkan. Ακολουθεί το συνοπτικό πρόγραμμα των συναυλιών:

12 Μαΐου
Συναυλία Μουσικών Συνόλων Δήμου Αθηναίων
Αίθουσα: «Νίκος Γκάτσος», Είσοδος ελεύθερη, Ώρα έναρξης: 20.30

24 - 29 Μαΐου
11ο Ευρωπαϊκό Φεστιβάλ Τζαζ
Μουσικά σχήματα από 12 της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αλλά και σπουδαίοι Έλληνες καλλιτέχνες συμμετέχουν στο σημαντικό αυτό πολιτιστικό θεσμό της πόλης. Φέτος, για πρώτη φορά, το Φεστιβάλ φιλοξενεί ένα μικρό αφιέρωμα στους ήχους της Balkan Jazz με καλεσμένους τους Fanfara Tirana από την Αλβανία, καθώς και τη Μάρθα Μαυροειδή, τον Παντελή Στόικο, τους Trio Balcano και τους GoJam από τη χώρα μας, ενώ δεν λείπει από το πρόγραμμα η μοναδική Big Band του Δήμου Αθηναίων, η οποία στην έναρξη του θα εμφανιστεί με την Ελληνοδανέζα συνθέτρια και ερμηνεύτρια Veronica Mortensen.
Στο πλαίσιο του Φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί από 24/05 - 01/06 και η έκθεση τζαζ φωτογραφίας των Χρήστου Κοψαχείλη και Λευτέρη Αρβανίτη.
Ώρες λειτουργίας έκθεσης:24-29/05: 19.00 - 00.00
30/05 -1/06:19.00 - 22.00
Κεντρική αυλή, αίθουσα: «Κωστής Παλαμάς»
Είσοδος ελεύθερη
Ώρα έναρξης συναυλιών: 21.00

6 Ιουνίου
Συναυλία Μουσικών Συνόλων Δήμου Αθηναίων
Συναυλία με έντεχνο και παραδοσιακό ρεπερτόριο πραγματοποιεί το Εργαστήρι Ελληνικής Μουσικής. Θα τραγουδήσουν ο Γιώργος Γερολυμάτος και η Νάντια Καραγιάννη.
Κεντρική αυλή
Είσοδος ελεύθερη
Ώρα έναρξης: 21.00

7 Ιουνίου
Συναυλία Γιάννη Χαρούλη
Κεντρική αυλή
Τιμή εισιτηρίου: προπώληση 10€, ταμείο 15€
Ώρα έναρξης: 21.30

14 Ιουνίου
Συναυλία Sublime w/Rome
Κεντρική αυλή
Τιμή εισιτηρίου: Προπώληση 25€ , ταμείο 30€
(Metropolis, Public, Ticket House, www.services.gr.)
Ώρα έναρξης: 21.30

16 Ιουνίου
Συναυλία Κωστή Μαραβέγια
Ώρα έναρξης: 21.30

17 Ιουνίου
Συναυλία «Τυνησία-Αίγυπτος: Η μουσική αφύπνιση»
Στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών.
Συμμετέχουν: η Lamia Bedioui (Τυνησία) με τους πέντε Έλληνες μουσικούς της, η Orchestre Med Fusion (Τυνησία) που με τον μουσικό κύκλο «The Jasmine Revolution» συνέβαλε ενεργά στην αφύπνιση των νέων της χώρας της, και οι El-Tanbura(Αίγυπτος) ένα από τα γνωστότερα συγκροτήματα, οι οποίοι μάλιστα έπαιξαν μπροστά στους συγκεντρωμένους στην πλατεία Ταχρίρ του Καΐρου.
Κεντρική αυλή
Ώρα έναρξης: 21.30

19 Ιουνίου
3ο Φεστιβάλ Μαθητικών Συγκροτημάτων
Κεντρική αυλή

20 & 21 Ιουνίου
Ευρωπαϊκή Γιορτή της Μουσικής
Η Ευρωπαϊκή Γιορτή της Μουσικής, το μεγαλύτερο μουσικό δρώμενο της χώρας, με αφορμή τον εορτασμό του θεσμού από 20 - 23 Ιουνίου, παρουσιάζει κι εφέτος ένα πρόγραμμα γεμάτο από δωρεάν εκδηλώσεις σε όλη την Αθήνα. Η «Τεχνόπολις» θα φιλοξενήσει σχήματα που θα ερμηνεύσουν world, reggae και jazz ρυθμούς.
Κεντρική αυλή
Είσοδος ελεύθερη
Ώρα έναρξης: 18.00

28 Ιουνίου
Συναυλία Θάνου Μικρούτσικου & Χρήστου Θηβαίου
Κεντρική αυλή
Τιμή εισιτηρίου: προπώληση 12€, ταμείο 15€, φοιτητικό 10€
Ώρα έναρξης: 21.30


30 Ιουνίου
Συναυλία Active Member
Μαζί τους θα εμφανιστούν ακόμη τα σχήματα: Χνάρια, Brak, Onaxis, ο Dj Moya, ένας από τους καλύτερους drummer της παγκόσμιας μουσικής σκηνής ο Κώστας Αναστασιάδης, σε μοναδικούς αυτοσχεδιασμούς καθώς και ο Jamoan στην κιθάρα (ηλεκτρική και ακουστική) και στα κρουστά.
Κεντρική αυλή
Τιμή εισιτηρίου: προπώληση 15€, ταμείο 18€
Δισκοπωλείο Τζίνα (Πανεπιστημίου 57, Αθήνα) & «Τεχνόπολις» Δήμου Αθηναίων

2 Ιουλίου
Συναυλία Fanfare Ciocarlia v.s. Boban and Marko Markovic Orchestra
THE BALKAN BRASS BATTLE
Κεντρική αυλή
Ώρα έναρξης: 21.30

3 Ιουλίου
Συναυλία Lolek
Κεντρική αυλή
Τιμή εισιτηρίου: 10€
Ώρα έναρξης: 21.30

4 Ιουλίου
Συναυλία με τα «Υπόγεια Ρεύματα»
Κεντρική αυλή
Τιμή εισιτηρίου: προπώληση 12€, ταμείο 15€, φοιτητικό 10€
Ώρα έναρξης: 21.30

5 Ιουλίου
Συναυλία Νατάσας Μποφίλιου
Κεντρική αυλή
Τιμή εισιτηρίου: προπώληση 12€, ταμείο 15€, φοιτητικό 10€
Ώρα έναρξης: 21.30

7 - 9 Ιουλίου
Φεστιβάλ «Δημιουργοί της Περιφέρειας»
Η «Τεχνόπολις» διοργανώνει ένα τριήμερο φεστιβάλ - αφιέρωμα στους Δημιουργούς της Περιφέρειας. Τρεις μοναδικές συναυλίες με τους: Ψαραντώνη (Κρήτη), Χειμερινούς Κολυμβητές (Θεσσαλονίκη) και Ross Daly (Κρήτη), αλλά και μικρότερα μουσικά σχήματα, που το αθηναϊκό κοινό και οι ξένοι επισκέπτες της πόλης θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν και να αγαπήσουν τους «Γιάλα και Γιώργο Μπάιλα», Ώτα Ακούειν», «Νεύσις» και Έλσα Χαραλάμπους. Την καλλιτεχνική επιμέλεια έχει ο Θέμης Ροδαμίτης.
Κεντρική αυλή
Τιμή εισιτηρίου: προπώληση 12€, ταμείο 15€, φοιτητικό 10€
Ώρα έναρξης : 21.00

14 - 19 Ιουλίου
Φεστιβάλ «Technopolis Music Lab»
Η «Τεχνόπολις» σε συνεργασία με τον Πολιτισμικό Οργανισμό του Δήμου Αθηναίων διοργανώνει ένα μουσικό φεστιβάλ αφιερωμένο στην ιστορία της ροκ αλλά και της ελληνικής έντεχνης μουσικής σκηνής. Κατά το πρώτο τριήμερο, οι πιο γνωστές μπάντες της Αθήνας αναβιώνουν τα καλύτερα τραγούδια της διεθνούς ροκ σκηνής. Το δεύτερο τριήμερο είναι αφιερωμένο στο έντεχνο ελληνικό τραγούδι από τη γέννησή του, από το Μάνο Χατζηδάκι, έως τις μέρες μας.
Κεντρική αυλή
Τιμή εισιτηρίου: 5€
Ώρα έναρξης: 21.30

21 Ιουλίου
Συναυλία Burger Project
Κεντρική αυλή
Τιμή εισιτηρίου: προπώληση 12€, ταμείο 15€, φοιτητικό 10€
Ώρα έναρξης: 21.30

26 έως 28 Ιουλίου
Φεστιβάλ «Μεσόγειος, η γειτονιά μας»
Η «Τεχνόπολις» διοργανώνει τριήμερο Φεστιβάλ με τίτλο «Μεσόγειος, η Γειτονιά μας» με τη συμμετοχή μουσικών σχημάτων από την ευρύτερη περιοχή. Οι καλλιτέχνες που συμμετέχουν είναι η Ελένη και η Σουζάννα Βουγιουκλή, οι Adel Salameh Trio από την Παλαιστίνη, ο Andre Maia από την Πορτογαλία, οι Encardia και η Anna Vilani από τη Σικελία, οι Alfredo Tejada - Alejandro Chacon και η Ελένη Γιαννοπούλου, η Σαβίνα Γιαννάτου και η Μάρθα Μαυροειδή, η Fide Koksal από την Τουρκία και οι Primavera en Salonico. Την καλλιτεχνική επιμέλεια έχει ο Θέμης Ροδαμίτης.
Κεντρική αυλή
Τιμή εισιτηρίου: προπώληση 12€, ταμείο 15€, φοιτητικό 10€
Ώρα έναρξης : 21.00

3 Σεπτεμβρίου
4ο Athens Hip-Hop Festival
To Athens Hip Hop Festival αποτελεί ένα από τα αγαπημένα ραντεβού της πόλης, συγκεντρώνοντας κάθε χρόνο όλη τη νεανική δημιουργικότητα. Χιλιάδες φίλοι του μουσικού αυτού είδους δίνουν κάθε χρόνο το παρόν για να απολαύσουν τα καλύτερα ελληνικά συγκροτήματα, τις μεγαλύτερες δυνάμεις του συναυλιακού Hip Hop. Μαζί τους εμφανίζονται οι καλύτερες ομάδες breakdance της Ελλάδας στο Battle of Athens, το μοναδικό επίσημο διαγωνισμό της Αθήνας με αναγνωρισμένους κριτές από το εξωτερικό.
Κεντρική αυλή
Τιμή εισιτηρίου: προπώληση 15€, ταμείο 20€
Ώρα έναρξης: 21.30

5 Σεπτεμβρίου
Συναυλία Nouvelle Vague
Κεντρική αυλή
Τιμή εισιτηρίου: 25€
Ώρα έναρξης: 21.30

6 Σεπτεμβρίου
Συναυλία Αλκίνοου Ιωαννίδη
Κεντρική αυλή
Τιμή εισιτηρίου: 20€
Ώρα έναρξης: 21.30

7 Σεπτεμβρίου
Συναυλία Dub Inc
Κεντρική αυλή
Τιμή εισιτηρίου: 25€
Ώρα έναρξης: 21.30

12 & 13 Σεπτεμβρίου
Ark Festival
To ARK Festival αποτελεί ένα μουσικό φεστιβάλ αφιερωμένο στη σύγχρονη ελληνική εναλλακτική μουσική σκηνή και τα ανερχόμενα ονόματα της νέας γενιάς.
Κεντρική αυλή
........................

THANOS MIKROUTSIKOS
ΘΑΝΟΣ ΜΙΚΡΟΥΤΣΙΚΟΣ - ΧΡΗΣΤΟΣ ΘΗΒΑΙΟΣ

Δυο σπουδαίοι καλλιτέχνες ενώνουν τις φωνές και τις μουσικές τους και πραγματοποιούν φέτος το καλοκαίρι μια σειρά συναυλιών, μαζί με τους συνεργάτες τους,

τον Θύμιο Παπαδόπουλο (πνευστά), τον Θοδωρή Οικονόμου (πιάνο) & την Άννα Λινάρδου (τραγούδι)

Τρίτη 28 Ιουνίου 2011
ΤΕΧΝΟΠΟΛΙΣ - ΓΚΑΖΙ

Δυο μουσικοί διαφορετικών γενεών, ο Θάνος Μικρούτσικος και ο Χρήστος Θηβαίος, συναντιούνται ξανά πιο ώριμοι και φέτος το καλοκαίρι, με περισσότερες επιτυχίες και τραγούδια, μιας και αισθάνονται ότι έχουν ακόμα πολλά να πούνε στο κοινό που τους αγαπάει και τους αγκαλιάζει σε κάθε τους εμφάνιση.

Δυο μεγάλοι περφόρμερ, ο καθένας τους μοναδικός και υπέροχος. Ο Θάνος Μικρούτσικος κουβαλώντας ως προέκταση πια του χεριού του το πιάνο του και τους εκπληκτικούς αυτοσχεδιασμούς του, συνομιλεί με τον μεγαλύτερο παραμυθά της ελληνικής μουσικής σκηνής τον τραγουδοποιό Χρήστο Θηβαίο. Κι οι δυο μαζί στήνουν μια παράσταση που συγκινεί, μαγεύει και ταξιδεύει το κοινό.

Στην παράστασή τους συμβάλλουν καθοριστικά, ο Θύμιος Παπαδόπουλος, που παίζει με εξαιρετική δεξιοτεχνία δεκάδες πνευστά, ο Θοδωρής Οικονόμου, ένας από τους σπουδαιότερους πιανίστες της νεότερης γενιάς και η Άννα Λινάρδου, μια νέα ταλαντούχα τραγουδίστρια, που με την ιδιαίτερη φωνή της, αποδίδει με ευαισθησία αγαπημένα τραγούδια.

Για το πρόγραμμα έχουν επιλεγεί μουσικές και τραγούδια που η αγάπη του κόσμου έχει καταστήσει διαχρονικά, επιτυχίες του Χρήστου Θηβαίου αλλά και κομμάτια του Θάνου Μικρούτσικου που έχουν να ακουστούν καιρό, όπως και δουλειές άλλων συνθετών και τραγουδοποιών που ο Θάνος και ο Χρήστος εκτιμούν ιδιαίτερα και φυσικά από την παράσταση δεν θα μπορούσαν να λείψουν αποσπάσματα από το Σταυρό του Νότου, τη δουλειά του Θάνου Μικρούτσικου πάνω στον Νίκο Καββαδία όχι μόνο για τα 100 χρόνια από τη γέννηση του ποιητή αλλά γιατί δεν θα μπορούσε να είναι αλλιώς. Αυτά τα τραγούδια, αναπόσπαστο κομμάτι πλέον της κάθε εμφάνισης του Θάνου Μικρούτσικου, ολοκληρώνουν το ταξίδι απογείωσης .

info:
ΤΕΧΝΟΠΟΛΙΣ – ΓΚΑΖΙ (Κεντρική αυλή)
Πειραιώς 100 - Αθήνα
Τηλ.: 210 3475518, 210 3461589

Πρόσβαση:
Τρόλεï: No. 21 (από Ομόνοια), Στάση «Παλαιά Αγορά»
Λεωφορεία: 035, 049, 811, 838, 914, Β18, Γ18, 731, 031, Στάση «Παλαιά Αγορά»
Μετρό: Σταθμός «Κεραμεικός»

Τιμές εισιτηρίων:
Προπώληση Metropolis, Public, ταμείο «Τεχνόπολις» 10€
Ταμείο 15€
Ώρα έναρξης: 21.30

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου