ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ - ROCK - ROCK NEW'S

ΣΤΗΛΕ e-mail: spacefm@gmail.com

ΚΛΙΚΑΡΑΝ--> <--ΑΤΟΜΑ. ROCK NEW'S - ΣΕ ΜΙΑ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΜΑΣ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΟΥΜΕ ΝΕΟΥΣ ΤΡΑΓΟΥΔΙΣΤΕΣ ΚΑΙ GROUP ΣΑΣ ΠΡΟΣΚΑΛΟΥΜΕ ΟΣΟΙ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΑΝΑΡΤΗΣΟΥΜΕ ΣΤΟ SITE ΜΑΣ ΣΥΝΑΥΛΙΕΣ ΚΑΙ EVENT'S

Παρασκευή 1 Ιουλίου 2011

Σαν Σήμερα...1 Ιουλίου.

Κάντε κλικ εδώ
1915 Ο Αμερικανός τραγουδιστής, τραγουδοποιός και μουσικός της Blues, Willie Dixon (William James Dixon 1915-1992) γεννήθηκε στο Vicksburg του Mississippi. Θεωρείται ένας από τους μουσικούς που καθιέρωσαν τον ήχο της Chicago Blues. Έχει γράψει μερικά από τα σημαντικότερα τραγούδια της Blues, όπως τα "Little Red Rooster", "Hoochie Coochie Man", "Evil", "Back Door Man", "I Just Want to Make Love to You", "I Ain't Superstitious", "My Babe", "Bring It On Home" κ.α. Συνεργάστηκε με καλλιτέχνες όπως οι Muddy Waters, Howlin' Wolf και Little Walter. Το όνομα του γράφτηκε στο Blues Hall of Fame το 1980 και στο Rock and Roll Hall of Fame το 1994. Το 1989 κέρδισε το βραβείο Grammy "Best Traditional Blues Recording"για το άλμπουμ του "Hidden Charms". Τραγούδια του έχουν διασκευαστεί από πολλούς καλλιτέχνες και συγκροτήματα, όπως Bob Dylan, Cream, Jimi Hendrix, Led Zeppelin, The Yardbirds, The Rolling Stones, Queen, The Doors κ.α.

1945 Η Αμερικανίδα τραγουδίστρια και τραγουδοποιός Debbie Harry (Deborah Ann Harry) γεννήθηκε στο Miami της Florida. Είναι δημοφιλής για την συμμετοχή της στο συγκρότημα Blondie, με το οποίο γνώρισε επιτυχία τις δεκαετίες '70 και '80 με τραγούδια όπως τα "Heart of Glass", "Atomic", "The Tide Is High", "Rapture", "Call Me" κ.α.

1999 Ο Τζαμαϊκανός Reggae τραγουδιστής και τραγουδοποιός Dennis Brown (Dennis Emmanuel Brown 1957-1999) απεβίωσε σε ηλικία 42 ετών στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο του Kingston της Jamaica από πνευμονία. Ο Bob Marley τον είχε χαρακτηρίσει σαν έναν από τους αγαπημένους του τραγουδιστές. Υπήρξε επιρροή για πολλούς Reggae καλλιτέχνες, όπως οι Barrington Levy, Junior Reid, Frankie Paul, Luciano και Bushman.

1969 Οι The Doors κυκλοφορούν το τέταρτο στούντιο άλμπουμ τους με τίτλο "The Soft Parade". Ηχογραφήθηκε από τον Ιούλιο του 1968 έως και τον Απρίλιο του 1969 στα Elektra Sound Recorders Studios του Λος Άντζελες. Δημοφιλή τραγούδια του άλμπουμ: "Touch Me", "Tell All the People" κ.α.

1978 Οι Foreigner κυκλοφορούν το single με τίτλο "Hot Blooded". Θα ανέβει μέχρι την τρίτη θέση του Billboard Hot 100 και οι πωλήσεις του θα ξεπεράσουν το ένα εκατομμύριο αντίτυπα. Ήταν μέρος του δεύτερου στούντιο άλμπουμ του συγκροτήματος "Double Vision".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου