ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ - ROCK - ROCK NEW'S

ΣΤΗΛΕ e-mail: spacefm@gmail.com

ΚΛΙΚΑΡΑΝ--> <--ΑΤΟΜΑ. ROCK NEW'S - ΣΕ ΜΙΑ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΜΑΣ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΟΥΜΕ ΝΕΟΥΣ ΤΡΑΓΟΥΔΙΣΤΕΣ ΚΑΙ GROUP ΣΑΣ ΠΡΟΣΚΑΛΟΥΜΕ ΟΣΟΙ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΑΝΑΡΤΗΣΟΥΜΕ ΣΤΟ SITE ΜΑΣ ΣΥΝΑΥΛΙΕΣ ΚΑΙ EVENT'S

Δευτέρα 18 Ιουλίου 2011

Μουσική από τη γειτονιά της Μεσογείου

Κάντε κλικ εδώ
Εισαγωγή στους πολιτισμούς των λαών της περιοχής σε ένα τριήμερο Φεστιβάλ μουσικής με τη συμμετοχή δημιουργών από την Ελλάδα και από την ευρύτερη περιοχή της Μεσογείου.


Ενας νέος καλλιτεχνικός θεσμός ξεκινά από φέτος με τον τίτλο «Μεσόγειος, η γειτονιά μας» στην «Τεχνόπολη» του δήμου Αθηναίων (Κεντρική αυλή, Πειραιώς 100, Γκάζι) με τη φιλοδοξία να καθιερωθεί και να αποτελέσει μία γοητευτική εισαγωγή στους πολιτισμούς των λαών της περιοχής, η οποία -άλλωστε- περισσότερο από κάθε άλλη φορά του πρόσφατου παρελθόντος, οφείλει να οριοθετηθεί ως τόπος ειρήνης και πολιτισμού.
Πρόκειται για ένα τριήμερο Φεστιβάλ μουσικής -το οποίο διοργανώνεται από τις 26 έως και τις 28 Ιουλίου- με τη συμμετοχή σημαντικών δημιουργών από την Ελλάδα, αλλά και από την ευρύτερη περιοχή της Μεσογείου.

Ανταλλαγή...
Απ' την άλλη, το Φεστιβάλ, προκρίνοντας τις κουλτούρες της ανταλλαγής και του διαλόγου, στοχεύει στο άμεσο μέλλον να επεκτείνει τις δραστηριότητές του και σε άλλες μορφές τέχνης, προκειμένου να καταστεί ένας πρωτοπόρος θεσμός, με την Αθήνα στο επίκεντρο.
Οσο για το φετινό πρόγραμμα, είναι πολύπτυχο και περιλαμβάνει αρκετά ηχηρά ονόματα. Στη σκηνή, λοιπόν, της «Τεχνόπολις» θα βρεθούν η Ελένη και η Σουζάνα Βουγιουκλή για να ερμηνεύσουν τραγούδια σε πολλές γλώσσες και διαλέκτους, το συγκρότημα «Encardia» και η Anna Sinzia Villani από τη Σικελία, μοναδικoί στην απόδοση της μουσικής της Κάτω Ιταλίας, ο γνωστός Πορτογάλος Fadista Andre Maia, καθώς και οι σπουδαίοι μουσικοί Adel Salameh από την Παλαιστίνη.

Και ακόμη, ο Γάλλος τσελίστας Didier Petit, ο Δημήτρης Βαρελόπουλος στο λαούτο και ο Γερμανός Michael Metzler στα κρουστά, ταράζοντας τα μουσικά. Επίσης, η μοναδική φωνή του Ισπανού Alfredo Tejada και η δυναμική κιθάρα του συμπατριώτη του Alejandro Chacon, μαζί με τον εντυπωσιακό χορό της Ελένης Γιαννοπούλου θα ξεναγήσουν το κοινό στον κόσμο του flamenco.

Εμφάνιση
Το τριήμερο Φεστιβάλ θα ολοκληρωθεί με την εμφάνιση της Σαβίνας Γιαννάτου, της Ελληνίδας ερμηνεύτριας που εδώ και χρόνια τραγουδά τη Μεσόγειο στα πιο ιδιαίτερα Διεθνή Φεστιβάλ, των Primavera en Salonico, αλλά και των νέων ερμηνευτριών Μάρθας Μαυροειδή και Fide Koksal από τη Σμύρνη. Την καλλιτεχνική επιμέλεια του Φεστιβάλ έχει ο Θέμης Ροδαμίτης.
Του Γιώργου Βαϊλάκη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου