ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ - ROCK - ROCK NEW'S

ΣΤΗΛΕ e-mail: spacefm@gmail.com

ΚΛΙΚΑΡΑΝ--> <--ΑΤΟΜΑ. ROCK NEW'S - ΣΕ ΜΙΑ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΜΑΣ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΟΥΜΕ ΝΕΟΥΣ ΤΡΑΓΟΥΔΙΣΤΕΣ ΚΑΙ GROUP ΣΑΣ ΠΡΟΣΚΑΛΟΥΜΕ ΟΣΟΙ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΑΝΑΡΤΗΣΟΥΜΕ ΣΤΟ SITE ΜΑΣ ΣΥΝΑΥΛΙΕΣ ΚΑΙ EVENT'S

Κυριακή 17 Ιουλίου 2011

ΜΟΥΣΙΚΑ ΝΕΑ! - 17/7/2011

Κάντε κλικ εδώ
Ντοκιμαντέρ για τον George Harrison 
δια χειρός Martin Scorsese


Ο διάσημος σκηνοθέτης κατέγραψε σε κάμερα τη ζωή και την μουσική πορεία του κιθαρίστα των Beatles, σε ένα ντοκιμαντέρ με τίτλο Living in a Material World. Η ταινία ξεκινά από τα πρώτα βήματα του George Harrison στο Λίβερπουλ, εξιστορεί την απόλυτη δόξα των Beatles και καταλήγει στη solo καριέρα που ήρθε αργότερα.
Η παραγωγή ανήκει στον ίδιο τον Scorsese και στη χήρα του Harrison Olivia.
Το ντοκιμαντέρ περιέχει και συνεντεύξεις από τα εν ζωή μέλη των Beatles ingo Starr και Paul McCartney, τον Eric Clapton, την Yoko Ono , τον Phil Spector κ.α.
Η πρώτη προβολή του Living in the Material World θα γίνει στο BBC τον Νοέμβριο November, τη δέκατη επέτειο δηλαδή του θανάτου του Harrison.
..................

10 πράγματα που αγαπήσαμε από τα 
10 χρόνια ταινιών Ηarry Potter

Είναι πάντα περίεργο όταν φτάνει στο τέλος του κάτι τόσο σημαντικό και μαζικό και τεράστιο όσο το franchise του Harry Potter. Υπάρχουν εκείνοι που το αγαπάνε, υπάρχουν εκείνοι που το αγνοούν επιδεικτικά, υπάρχουν και οι casual θεατές - για όλους, η κυκλοφορία της τελευταίας ταινίας, “Οι Κλήροι του Θανάτου - Μέρος 2” είναι μεγάλο ζήτημα. Έστω και για διαφορετικούς λόγους.

Μπορούμε να σας διαβεβαιώσουμε ότι το φιλμ είναι φανταστικό, και άκρως συναισθηματικό. Αν αγάπησες έστω και λίγο αυτό τον κόσμο και τους ήρωές του, προετοιμάσου για πολλά δάκρυα και πολλές ανατριχίλες.

Σαν ύστατο φόρο τιμής σε μια αγαπημένη λογοτεχνική αλλά και κινηματογραφική σειρά ξεχωρίζουμε 10 πράγματα από αυτή τη διαδρομή.

Πιο συναρπαστικός χαρακτήρας: Τον Σέβερους Σνέιπ κυκλώνει μια αύρα αβεβαιότητας και τραγικότητας στα βιβλία - το ότι στην οθόνη τον ερμήνευσε ο μέγιστος Alan Rickman με απολύτως απολασυτικά αποτελέσματα, ήταν απλά το κερασάκι στην τουρτα. Στην πραγματικότητα, μετά και το φινάλε απλώς απορούμε αν κάποιος προτιμά κάποιον άλλον χαρακτήρα.
Τιμητικό Όσκαρ για Awesome: Με μια εξαίρεση για τον Ντόμπι το σπιτικό ξωτικό. Όταν πρωτοεμφανίστηκε τον είχες και για ενοχλητικό, αλλά βιβλίο με βιβλίο γινόταν όλο και πιο fan favorite. Τα εφέ και η ερμηνεία πίσω από αυτά (θεός Toby Jones) τον μετατρέπουν πολύ απλά στο πιο αξιαγάπητο ψεύτικο πλάσμα στην ιστορία του fantasy σινεμά. “Ο Ντόμπι δεν έχει αφέντη!”

Καλύτερο cameo από ροκ σταρ: O Jarvis Cocker των... Weird Sisters ροκάρει το Χόγκουαρτς με το “Do the Hippogriff”, στο “Κύπελλο της Φωτιάς”.
Καλύτερη σκηνή που δεν υπήρχε στα βιβλία: Στην έναρξη της 6ης ταινίας, “Ο Ημίαιμος Πρίγκιπας”, ο Ντάμπλντορ σφίγγει τον Χάρι σε μια άμεση συνέχεια των δραματικών γεγονότων της 5ης ταινίας. Δίχως λόγια, μόνο με μουντά χρώματα και μια ειλικρινή, σιωπηλή επαφή, οι δυο χαρακτήρες σε έχουν ήδη βάλει στο τραγικό, σκοτεινό κλίμα ενός κόσμου όπου ο Βόλντεμορτ είνια ξανά κυρίαρχος.
Σπουδαιότερος σκηνοθέτης: Αγαπάμε και τιμούμε τον David Yates που πήρε τα ηνία της σειράς στο β’ μισό της saga και έκανε έξοχη δουλειά. Αλλά ήταν ο Alfonso Cuaron, με τον υπέροχο “Αιχμάλωτο του Αζκαμπάν” που όχι μόνο άλλαξε την πορεία αυτών των ταινιών (από παιδικά παραμυθάκια του Chris Colombus έγινε σινεμά -καλλιτεχνικών- αξιώσεων) αλλά και παρέδωσε το πιο κινηματογραφικά άρτιο από όλα τα κεφάλαια.
Μεγαλύτερη ευκαιρία να δεις τον Έντουαρντ Κάλεν να πεθαίνει: “Το Κύπελλο της Φωτιάς”.

Καλύτερη χρήση ποπ κουλτούρας του πραγματικού κόσμου: Τα βιβλία είχαν κατά βάση δικό τους σύστημα αναφορών, αποφεύγοντας (ορθά) τις όποιες ποπ αναφορές που θα τα έδεναν στο τώρα. Οι ταινίες ακολούθησαν τη λογική - αλλά η μία σπάνια στιγμή όπου κάποιο υπάρχον τραγούδι βρήκε το δρόμο του προς το φιλμικό σύμπαν του Χάρι ήταν ανατριχιαστικά εγκάρδια. Στους “Κλήρους του Θανάτου - Μέρος 1”, ο Χάρι και η Ερμιόνη (σε μια σκηνή που δεν υπάρχει στο βιβλίο) ξεκλέβουν λίγα λεπτά ζεστασιάς από τη σκληρή πραγματικότητα, για να χορέψουν στο ρυθμό του “O Children” του Nick Cave από το “Abbatoir Blues”.
Πιο γαμάτο item: Το μαγικό ραβδί όποιου χαρακτήρα γουστάρεις, σε ακριβή ρέπλικα. Τι εννοείς είναι άχρηστο;
Μεγαλύτερο χειροκρότημα: O Νέβιλ έδωσε τίμια μάχη, αλλά ξεκάθαρα την πιο ενθουσιώδη αντίδραση φανατικών από όλη τη σειρά πήρε η Μόλι Γουίζλι. “NOT MY DAUGHTER, YOU BITCH.”

Επιβλητικότεροι τίτλοι αρχής: Εχμ, δεν έχουμε ιδέα, είμαστε πολύ απασχολημένοι με το να χειροκροτάμε με ενθουσιασμό όταν πέφτουν. Εδώ πάντως είναι όλοι μαζεμένοι σε ένα βίντεο.
..............

“Μην αγοράσετε την επανακυκλοφορία 
του Pretty Hate Machine”

Mε μήνυμα στο Twitter, ο Trent Reznor συνέστησε σε όλους τους fans των Νine Inch Nails, να μην αγοράσουν την επανακυκλοφορία του Pretty Hate Machine. O frontman που δεν φημίζεται για τη συμπάθεια που δείχνει στις μεγάλες δισκογραφικές, ενημέρωσε τους fans του πως η νέα έκδοση δεν είναι remastered και είναι σχεδόν ίδια με την αυθεντική του 1989.
“Μην ξοδέψετε τα λεφτά σας σε αυτή την έκδοση του Pretty Hate Machine που μόλις κυκλοφόρησε. Είναι μ******ς της εταιρείας, ξαναπακετάρισε την παλιά έκδοση, σας παρακαλώ αγνοήστε το”.
Μια επανακυκλοφορία του ίδιου άλμπουμ το 2010, είχε κυκλοφορήσει με την συγκατάθεση του Reznor.
.................

Ξεχασμένο άλμπουμ των Screaming Trees
 βλέπει το φως


Ένα χαμένο άλμπουμ των Screaming Trees που δεν είδε ποτέ το φως πρόκειται να κυκλοφορήσει ψηφιακά στις 2 Αυγούστου. Πρόκειται για το Last Words: The Final Recordings που ηχογραφήθηκε πριν έντεκα χρόνια αλλά δεν κατάφεραν ποτέ να το κυκλοφορήσουν, γιατί τους αποδέσμευσε η εταιρεία τους.
Οι ηχογραφήσεις δεν πρόλαβαν καν να μιξαριστούν και για τα τελευταία χρόνια ήταν ξεχασμένες σε κάποιο ντουλάπι. Μέχρι που ο ντράμερ Barrett Martin που υπήρξε και παραγωγός του άλμπουμ, τις βρήκε, τις ξεσκόνισε και τις ψηφιοποίησε. Στις αρχές Αυγούστου λοιπόν το άλμπουμ θα είναι διαθέσιμο για download, ενώ κάποια στιγμή αργότερα θα κυκλοφορήσει σε CD και βινύλιο.

Το tracklist έχει ως εξής:

'Ash Gray Sunday'
'Door Into Summer'
'Revelator'
'Crawlspace'
'Black Rose Way'
'Reflections'
'Tomorrow Changes'
'Low Life'
'Anita Grey'
'Last Words'
................

Ένα μήνυμα από τον Roger Waters


Μέσα από τη σελίδα του στο Facebook, o Roger Waters ευχαριστεί το ελληνικό κοινό για το σεβασμό που έδειξε στην παράκληση να μην χρησιμοποιηθούν κινητά και κάμερες κατά τη διάρκεια της συναυλίας.
Ο Waters έμεινε απόλυτα ευχαριστημένος, δεν είδε ούτε μια κόκκινη λάμψη- όπως είπε- ούτε άστραψε κάποιο φλας την ώρα που βρισκόταν επί σκηνής.

Ιδού όλο το μήνυμα:

“Further to the cameras and cell phones at gigs debate, we didn't have any in Athens and it was great!!!!!! Because we were going to film, we appealed on TV news, and on the tickets themselves, and also I made a personal video appeal before the show.
Anyway it worked, not one flash, not one red glow, not one focus light, not one little screen obscuring anyone else's view, heaven!!!!
Thank you Athens, What a difference!!!!!
.................

Foo Fighters χωρίς Fights


Έξαλλο έκανε τον Dave Grohl ένας fan που βρέθηκε στη συναυλία των Foo Fighters στο Λονδίνο. Ένας άντρας στις μπροστινές σειρές, επιχείρησε να ξεκινήσει καυγά με άλλους παρευρισκόμενους, υπολόγισε όμως χωρίς τον ξενοδόχο. Ο Grohl τον εντόπισε και αφού τον “στόλισε”, διέταξε την ασφάλεια να τον πετάξουν έξω.

Μη λέμε πολλά, δες από μόνος σου:


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου