ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ - ROCK - ROCK NEW'S

ΣΤΗΛΕ e-mail: spacefm@gmail.com

ΚΛΙΚΑΡΑΝ--> <--ΑΤΟΜΑ. ROCK NEW'S - ΣΕ ΜΙΑ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΜΑΣ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΟΥΜΕ ΝΕΟΥΣ ΤΡΑΓΟΥΔΙΣΤΕΣ ΚΑΙ GROUP ΣΑΣ ΠΡΟΣΚΑΛΟΥΜΕ ΟΣΟΙ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΑΝΑΡΤΗΣΟΥΜΕ ΣΤΟ SITE ΜΑΣ ΣΥΝΑΥΛΙΕΣ ΚΑΙ EVENT'S

Σάββατο 23 Ιουλίου 2011

Σαν Σήμερα...23 Ιουλίου

1961 Ο Βρετανός μουσικός, τραγουδοποιός και τραγουδιστής Martin L. Gore (Martin Lee Gore) γεννήθηκε στο Dagenham του Essex. Είναι δημοφιλής για την συμμετοχή του στο Βρετανικό συγκρότημα Depeche Mode, από την ίδρυση του το 1980 μέχρι και σήμερα. Είναι ο συνθέτης των μεγάλων επιτυχιών του συγκροτήματος όπως "Personal Jesus", "Enjoy the Silence", "I Feel You" κ.α. Έχει ερμηνεύσει επίσης τα τραγούδια του συγκροτήματος "Somebody", "A Question of Lust", "One Caress" κ.α. Το 1999 βραβεύτηκε από την Βρετανική Ακαδημία τραγουδοποιών και συνθετών με το βραβείο Ivor Novello "International Achievement", για την συνολική προσφορά του στη μουσική. Μαζί με τους Depeche Mode έχει πουλήσει πάνω από 100 εκατομμύρια άλμπουμ παγκοσμίως.

1965 Ο δημοφιλής Βρετανοαμερικανός κιθαρίστας και τραγουδοποιός Slash (Saul Hudson) γεννήθηκε στο Hampstead του Λονδίνου. Είναι γνωστός για την συμμετοχή του στο hard rock συγκρότημα Guns N' Roses από το 1985 έως και το 1996. Είναι επίσης ιδρυτής του συγκροτήματος Velvet Revolver. Τον Αύγουστο του 2009 το περιοδικό Time, στη λίστα "10 Best Electric Guitar Players of All-Time", τον τοποθέτησε στην δεύτερη θέση. Μετά την αποχώρηση του από τους Guns N' Roses ακολούθησε επιτυχημένη σόλο καριέρα. Το 2007 κέρδισε δικό του αστέρι στο Rock Walk of Fame, δίπλα στους Jimmy Page και Jimi Hendrix. Έχει συνεργαστεί με καλλιτέχνες όπως οι Chris Cornell, Ozzy Osbourne, Fergie, Ronnie Wood, Alice Cooper, Bad Company, Cheap Trick, Michael Jackson, Ray Charles, Stevie Wonder κ.α.

1980 Ο Αμερικανός μουσικός, κιμπορντίστας των Grateful Dead, Keith Godchaux (Keith Richard Godchaux 1948-1980) έχασε τη ζωή του σε αυτοκινητιστικό δυστύχημα στο Marin County της California σε ηλικία 32 ετών. Ενσωματώθηκε στους Grateful Dead το 1971. Λίγο πριν τον θάνατο του, μαζί με την γυναίκα του Donna Jean, δημιούργησαν το συγκρότημα Heart of Gold Band.

1955 Ο Chuck Berry κυκλοφορεί το πρώτο του single με τίτλο "Maybellene", το οποίο θα γίνει και η πρώτη του επιτυχία. Θεωρείται ένα από τα πρωτοποριακά rock and roll τραγούδια. Λίγο αργότερα θα σκαρφαλώσει μέχρι την πέμπτη θέση του Billboard Rock Charts και στην πρώτη θέση του R&B Ηit. Ο Berry έγινε έτσι ο πρώτος Αφροαμερικανός σόλο καλλιτέχνης που κατάφερε να μπει στο Top Ten του Billboard με ένα rock and roll τραγούδι. Το 2004 μπήκε στην λίστα του περιοδικού Rolling Stone, "The 500 Greatest Songs of All Time", στην 18η θέση.

1983 Στην πρώτη θέση του Billboard 200 βρίσκεται το Βρετανικό συγκρότημα The Police με το άλμπουμ "Synchronicity". Ήταν το πέμπτο και τελευταίο στούντιο άλμπουμ του γκρουπ και είχε κυκλοφορήσει την 1η Ιουνίου. Το 2003 μπήκε στην λίστα του περιοδικού Rolling Stone, "The 500 Greatest Albums of All Time", στην 455η θέση. Δημοφιλή τραγούδια του άλμπουμ: "Every Breath You Take", "Synchronicity II", "King of Pain" κ.α. Στην 26η τελετή απονομής των Grammy Awards, το Φεβρουάριο του 1984, το άλμπουμ "Synchronicity" θα κερδίσει το βραβείο "Best Rock Performance by a Duo or Group with Vocal" και το τραγούδι "Every Breath You Take" τα βραβεία "Song of the Year" και "Best Pop Performance by a Duo or Group with Vocal".


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου