ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ - ROCK - ROCK NEW'S

ΣΤΗΛΕ e-mail: spacefm@gmail.com

ΚΛΙΚΑΡΑΝ--> <--ΑΤΟΜΑ. ROCK NEW'S - ΣΕ ΜΙΑ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΜΑΣ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΟΥΜΕ ΝΕΟΥΣ ΤΡΑΓΟΥΔΙΣΤΕΣ ΚΑΙ GROUP ΣΑΣ ΠΡΟΣΚΑΛΟΥΜΕ ΟΣΟΙ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΑΝΑΡΤΗΣΟΥΜΕ ΣΤΟ SITE ΜΑΣ ΣΥΝΑΥΛΙΕΣ ΚΑΙ EVENT'S

Πέμπτη 21 Ιουλίου 2011

Σαν Σήμερα...21 Ιουλίου

1948 Ο Βρετανός τραγουδιστής, τραγουδοποιός και μουσικός Cat Stevens (Steven Demetre Georgiou) γεννήθηκε στο Marylebone του Λονδίνου. Ξεκίνησε την καριέρα του στις αρχές της δεκαετίας του '70 και έγινε δημοφιλής με τραγούδια όπως τα "The First Cut Is the Deepest", "Lady D'Arbanville", "Wild World", "Morning Has Broken" κ.α. Μετά από ένα παραλίγο πνιγμό το 1976 στο Malibu της California άρχισε να μελετάει διάφορες θρησκείες και το 1978 ασπάστηκε τον Μουσουλμανισμό, άλλαξε το όνομα του σε Yusuf Islam. Το 2005 το όνομα του γράφτηκε στο Rock and Roll Hall of Fame.

1961 Ο Αμερικανός κιθαρίστας "Big" Jim Martin (James Blanco Martin) γεννήθηκε στην Oakland της California. Είναι δημοφιλής για την συμμετοχή του στο alternative metal συγκρότημα Faith No More από το 1983 έως το 1993.

2005 Ο Βρετανός Blues τραγουδιστής "Long" John Baldry (John William Baldry 1941-2005) απεβίωσε σε ηλικία 64 ετών στο Vancouver του Καναδά από μόλυνση των πνευμόνων. Θεωρείται ο άνθρωπος που ανακάλυψε και βοήθησε στο ξεκίνημα τους, τους Rod Stewart και Elton John. Έγινε δημοφιλής στα τέλη της δεκαετίας του '60 με το τραγούδι "Let the Heartaches Begin".

1987 Κυκλοφορεί το πρώτο στούντιο άλμπουμ των Guns N' Roses, με τίτλο "Appetite For Destruction". Μέχρι σήμερα έχει γίνει 18 φορές πλατινένιο, με πωλήσεις παγκοσμίως που ξεπερνούν τα 38 εκατομμύρια αντίτυπα. Ξεχώρισαν τα τραγούδια: "Welcome to the Jungle", "Paradise City", "Sweet Child o' Mine" κ.α. Στη λίστα του περιοδικού Guitar World, "The 100 Greatest Guitar Albums of All Time", βρίσκεται στην δεύτερη θέση.

1990 Ο Roger Waters, μπροστά στο Τείχος του Βερολίνου στην πλατεία Potzdamer, παρουσιάζει το "The Wall". Την συναυλία παρακολουθούν πάνω από 200 χιλιάδες κόσμος. Μεταξύ των καλλιτεχνών που συμμετέχουν είναι οι Van Morrison, Bryan Adams, Joni Mitchell, Scorpions, Cyndi Lauper και Sinead O'Connor. Η παράσταση θα ηχογραφηθεί και θα κυκλοφορήσει στις 10 Σεπτεμβρίου με τον τίτλο "The Wall - Live in Berlin". Ο Waters είχε προσπαθήσει να συμπεριλάβει στην συναυλία και καλλιτέχνες όπως οι Peter Gabriel, Bruce Springsteen και Eric Clapton, αλλά δεν ήταν διαθέσιμοι...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου