ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ - ROCK - ROCK NEW'S

ΣΤΗΛΕ e-mail: spacefm@gmail.com

ΚΛΙΚΑΡΑΝ--> <--ΑΤΟΜΑ. ROCK NEW'S - ΣΕ ΜΙΑ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΜΑΣ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΟΥΜΕ ΝΕΟΥΣ ΤΡΑΓΟΥΔΙΣΤΕΣ ΚΑΙ GROUP ΣΑΣ ΠΡΟΣΚΑΛΟΥΜΕ ΟΣΟΙ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΑΝΑΡΤΗΣΟΥΜΕ ΣΤΟ SITE ΜΑΣ ΣΥΝΑΥΛΙΕΣ ΚΑΙ EVENT'S

Τετάρτη 20 Ιουλίου 2011

Σαν Σήμερα...20 Ιουλίου

1947 Ο μεγάλος Μεξικανός Rock κιθαρίστας Carlos Santana (Carlos Augusto Alves Santana) γεννήθηκε στο Autlán de Navarro του Jalisco. Έγινε δημοφιλής τις δεκαετίες '60 και '70 με το συγκρότημα Santana και την πρωτοποριακή του διάθεση να ενσωματώσει Latin στοιχεία στην Rock μουσική. Δημοφιλή τραγούδια τους: "Jingo", "Evil Ways", "Oye Como Va", "Samba Pa Ti", "Black Magic Woman" (Peter Green) κ.α. Στην λίστα του περιοδικού Rolling Stone, "The 100 Greatest Guitarists of All Time", βρίσκεται στην 15η θέση. Έχει κερδίσει δέκα Grammy Awards και τρία Latin Grammy Awards.

1948 Γεννήθηκε στην Αθήνα ένας από τους σημαντικότερους εκπροσώπους της Ελληνικής Rock μουσικής, ο Παύλος Σιδηρόπουλος (1948-1990). Ξεκίνησε την καριέρα του με το συγκρότημα Δάμων και Φιντίας, το οποίο δημιούργησε το 1970 στην Θεσσαλονίκη με τον Παντελή Δεληγιαννίδη. Λίγο αργότερα, γνωρίζονται και ενσωματώνονται με το συγκρότημα Μπουρμπούλια. Ο Σιδηρόπουλος αποχωρεί από το σχήμα το 1974 και συνεργάζεται ως τραγουδιστής με τον συνθέτη Γιάννη Μαρκόπουλο. Το 1976, μαζί με τα αδερφούς Σπυρόπουλους, σχηματίζουν τους Σπυριδούλα. Το 1980 συνεργάζεται με το συγκρότημα Απροσάρμοστους, με τους οποίους θα παραμείνει μέχρι το τέλος της ζωής του. Δημοφιλή τραγούδια με την φωνή του: "Εν κατακλείδι", "Η.", "Η ώρα του Stuff", "Κάποτε θα 'ρθουν", "Μου 'πες θα φύγω", "Να μ' αγαπάς", "Ο Μπάμπης ο φλου", "Στην Κ." κ.α.

1965 Ο Bob Dylan κυκλοφορεί στην Αμερική μια από τις μεγαλύτερες του επιτυχίες, το τραγούδι "Like a Rolling Stone". Είχε ηχογραφηθεί στις 16 Ιουνίου. Τα επόμενα χρόνια θα τραγουδηθεί από καλλιτέχνες όπως οι The Four Seasons, The Rolling Stones, Jimi Hendrix, Michael Bolton κ.α. Το τραγούδι θα σκαρφαλώσει μέχρι την δεύτερη θέση του Billboard Hot 100 και την τέταρτη των UK Singles Chart.

1974 Ο Joey Ramone, μέχρι τότε ντράμερ του Βρετανικού punk rock συγκροτήματος The Ramones, αφήνει τα τύμπανα και αναλαμβάνει ρόλο βασικού τραγουδιστή...

1982 Στην πρώτη θέση του Billboard Hot 100 βρίσκεται το τραγούδι "Don't You Want Me" του synthpop συγκροτήματος The Human League. Θα είναι η μεγαλύτερη επιτυχία στην ιστορία του γκρουπ. Οι πωλήσεις του ξεπέρασαν τα 1,5 εκατομμύρια αντίτυπα.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου