ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ - ROCK - ROCK NEW'S

ΣΤΗΛΕ e-mail: spacefm@gmail.com

ΚΛΙΚΑΡΑΝ--> <--ΑΤΟΜΑ. ROCK NEW'S - ΣΕ ΜΙΑ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΜΑΣ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΟΥΜΕ ΝΕΟΥΣ ΤΡΑΓΟΥΔΙΣΤΕΣ ΚΑΙ GROUP ΣΑΣ ΠΡΟΣΚΑΛΟΥΜΕ ΟΣΟΙ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΑΝΑΡΤΗΣΟΥΜΕ ΣΤΟ SITE ΜΑΣ ΣΥΝΑΥΛΙΕΣ ΚΑΙ EVENT'S

Τρίτη 19 Ιουλίου 2011

Σαν Σήμερα...19 Ιουλίου

Κάντε κλικ εδώ
1947 Ο Βρετανός κιθαρίστας και αστροφυσικός Brian May (Brian Harold May) γεννήθηκε στο Hampton του Λονδίνου. Είναι δημοφιλής για την συμμετοχή του στο rock συγκρότημα Queen. Υπήρξε μέλος τους από την ίδρυση τους το 1971. Έχει συνθέσει τραγούδια επιτυχίες όπως τα "We Will Rock You", "Who Wants to Live Forever", "I Want It All" κ.α. Στη λίστα του περιοδικού Rolling Stone, "The 100 Greatest Guitarists of All Time", βρίσκεται στην 39η θέση. Το 2005 τιμήθηκε από την Βασίλισσα της Αγγλίας με τον τίτλο Commander of the Order of the British Empire, για την συνολική του προσφορά στην μουσική. Το 2007 ο May πήρε PhD στην αστροφυσική. Προς τιμήν του, το 2008 ο αστεροειδής 52665 πήρε το όνομα του. Αυτή την εποχή είναι πρύτανης του John Moores University του Liverpool.

1954 Ο Elvis Presley κυκλοφορεί το πρώτο του single με τίτλο "That's All Right Mama". Ηχογραφήθηκε στις 5 Ιουλίου στα στούντιο της Sun Records. Αρχικά είχε ηχογραφηθεί από τον Arthur Crudup το 1946.

1969 Ο Spencer Davis αποφασίζει να διαλύσει τους Spencer Davis Group. Είχαν δημιουργηθεί το 1963 στο Birmingham της Αγγλίας και γνώρισαν επιτυχία με τραγούδια όπως τα "Keep On Running", "Gimme Some Lovin'" κ.α.

1976 Οι Deep Purple "διαλύονται" για πρώτη φορά... Είχαν σχηματιστεί στο Hertford της Μεγάλης Βρετανίας το 1968.

1986 Στην κορυφή του Billboard Hot 100 βρίσκονται οι Genesis με το τραγούδι "Invisible Touch". Είναι το πρώτο και δυστυχώς το τελευταίο No 1 τραγούδι τους στις Η.Π.Α. Ήταν μέρος του ομότιτλου άλμπουμ τους που κυκλοφόρησε στις 9 Ιουνίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου