ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ - ROCK - ROCK NEW'S

ΣΤΗΛΕ e-mail: spacefm@gmail.com

ΚΛΙΚΑΡΑΝ--> <--ΑΤΟΜΑ. ROCK NEW'S - ΣΕ ΜΙΑ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΜΑΣ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΟΥΜΕ ΝΕΟΥΣ ΤΡΑΓΟΥΔΙΣΤΕΣ ΚΑΙ GROUP ΣΑΣ ΠΡΟΣΚΑΛΟΥΜΕ ΟΣΟΙ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΑΝΑΡΤΗΣΟΥΜΕ ΣΤΟ SITE ΜΑΣ ΣΥΝΑΥΛΙΕΣ ΚΑΙ EVENT'S

Τετάρτη 15 Ιουνίου 2011

ΠΟΛΛΑ LIVE ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ! ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟ

Κάντε κλικ εδώ
Γιώργος Δημητριάδης - Λεωνίδας Μαράντης & the Spotlights στο Κοο Κοο


Παρασκευή στις 10:30 μ.μ
Ο Γιώργος Δημητριάδης συνεχίζει δυναμικά την παρουσία του στα μουσικά δρώμενα της Αθήνας και μας δίνει ένα τελευταίο (για τον φετινό “χειμώνα”) ραντεβού την Παρασκευή 17 Ιουνίου σε ένα από τα πιο rock στέκια της πόλης, για να μας ξεσηκώσει και να μας ταξιδέψει με πολλά από τα αγαπημένα τραγούδια του από την 20ετή του πορεία στην δισκογραφία. Μαζί του σε αυτή την εκρηκτική βραδιά και ο Λεωνίδας Μαράντης, ένας νέος και πολλά υποσχόμενος τραγουδοποιός, άρτι αφιχθείς από το Λονδίνο, έχοντας στριμώξει στην βαλίτσα του τον σύγχρονο ήχο του βρετανικού rock αλλά και την πρώτη του δισκογραφική δουλειά με τίτλο «Λονδίνο – Αθήνα». Στο πλευρό τους συναντάμε και τους Spotlights, πέντε ορεξάτους μουσικούς, πάντα έτοιμους να ηλεκτρίσουν την ατμόσφαιρα και να προσφέρουν μια διαφορετική δυναμική στα τραγούδια.
Ο Γιώργος Δημητριάδης βρίσκει στο πρόσωπο των Spotlights τους νέους του «μικρούς ήρωες» και υπόσχεται να μας χαρίσει μία βραδιά γεμάτη «ηλεκτρισμό», δίνοντας για ακόμη μια φορά το στίγμα του γνήσιου rock performer. Με όπλο τον ανανεωμένο του ήχο αλλά και την εκρηκτικότητά του πάνω στην σκηνή θα ξεκινήσει μια μεγάλη διαδρομή «σαν να μην πέρασε μια μέρα» από τους πρώτους του δίσκους και τις πρώτες του μεγάλες επιτυχίες («Ξύπνα…φτάσαμε», «Όσα μου ‘χεις χαρίσει») και θα καταλήξει στον δέκατο και τελευταίο προσωπικό του δίσκο, τo «Σάββατο» («Ένα βράδυ λιγότερο», «Τι να σκεφτώ»). Δεν θα ξεχάσει όμως και να αποθέσει έναν φόρο τιμής στο rock που τον επιρρέασε μουσικά, ερμηνεύοντας με τον δικό του ξεχωριστό τρόπο ξένες διασκευές από τα 60’s, τα 70’s αλλά και το σήμερα.
Ο Λεωνίδας Μαράντης ενώνει κι αυτός τις δυνάμεις του με τον Γιώργο και τους Spotlights και μετά από 8 χρόνια περιπλανήσεων στην πρωτεύουσα του rock, επιστρέφει στην Αθήνα με έναν «Άσσο στο μανίκι». Με εφόδιο μελωδίες, ακούσματα και ερεθίσματα επηρεασμένα απο το vibe του βρετανικού rock, άλλοτε με brit-pop και άλλοτε με indie-rock ήχο, άλλοτε με χορευτική και άλλοτε με νοσταλγική διάθεση ο Λεωνίδας στήνει ένα φωτεινό μουσικό ταξίδι από το «Λονδίνο» μέχρι και τη «Σκουφά και Σίνα» (το πρώτο τραγούδι που έχει ήδη ξεχωρίσει στα ραδιόφωνα) και μας ξεδιπλώνει ιστορίες βγαλμένες μέσα από την πρώτη του δισκογραφική απόπειρα μαζί με διασκευές από την βρετανική rock σκηνή.
Συνοδοιπόροι σε αυτό το ταξίδι, για αυτήν την βραδιά, είναι και οι Spotlights. Ο Στέφανος Δανιηλίδης στα πλήκτρα υπογράφει τις δυνατές ενορχηστρώσεις, ο Λευτέρης Κορρές και ο Νίκος Νικολαίδης δίνουν τον καλύτερό τους εαυτό με τις γκαζωμένες κιθάρες τους, ο Μανώλης Γιαννιτσόπουλος βάζει την δικιά του rock πινελιά στο μπάσο και ο Λεωνίδας Κουγιουμτζόγλου δίνει παλμό στα τύμπανα. Όλοι μαζί ντύνουν μουσικά τις θαρραλέες ερμηνείες και μας ταξιδεύουν παρέα με τους Beatles, τους Clash, τους Pulp, τους Oasis, τους Stereophonics και πολλούς άλλους αντιπροσώπους του βρετανικού rock.
Koo Koo live music bar
Ιάκχου 17, Γκάζι
..................

KALAFATIS-BANAS LIVE @ ARCHITECTURE ROCK BAR 17/6 23:00


O Giwrgos k o Dionyshs apoxairetoun ton xeimwna pou mas perase kai kalosorizoun to kalokairi m ena 3wro rock party.
Kalh antamwsh.
Architecture Rock Bar oulwf palme 23, zwgrafou
.............

Active Member - Θανος Ανεστοπουλος (Διαφανα Κρινα)


Πέμπτη, 23 Ιουνίου στις 9:00 μ.μ.
Β.D.FOXMOOR- ΘΑΝΟΣ ΑΝΕΣΤΟΠΟΥΛΟΣ
Πέμπτη 23 Ιουνίου 2011
Club Privilege (ΒΑΣ.ΠΥΡΡΟΥ 14)
Ώρα έναρξης: 22:00
Είσοδος 15 ευρώ
Τηλέφωνα επικοινωνίας: 6975791237 - 6944385736

Πρόκειται για 2 καλλιτέχνες που έχουν αφήσει ανεξίτηλο το στίγμα τους στην ελληνική σκηνή, ο καθένας από το δικό του μουσικό πόστο. Το low bap συναντά το rock με κοινό παρανομαστή τα λόγια και την ποίηση.
Η “la bruja muerta” συναντά τους ποιητές που τραγουδούν γυμνοί σε μια μοναδική μουσική συνάντηση.
Ο B.D. Foxmoor των Active Member και ο Jamoan θα παρουσιάσουν το νέο Project “La Bruja Muerta”, σκοτεινές, φευγάτες μπαλάντες με κιθάρα, βιολί και φωνητικά. Το project της “νεκρής μάγισσας” επινοήθηκε από ένα παραμύθι που σκάρωσε η Lowbap παρέα πριν λίγους μήνες και θα το ακούσετε ανάμεσα σε άλλα τραγούδια την βραδιά της συναυλίας.
Εκτός από το project αυτό, θα ακουστούν κι άλλα πολλά τραγούδια από την δισκογραφία του B.D.Foxmoor, επίτηδες διαλεγμένα για το ύφος της βραδιάς αυτής.
Πάντα ο frontman των Active Member, B.D.Foxmoor, έχει πράγματα να πει τόσο για την επικαιρότητα, όσο κυρίως για όσα ονειρεύεται και σκαρώνει από τον στουντιακό του μικρόκοσμο στο Πέραμα.
Ο κατά κόσμο Μιχάλης Μυτακίδης έχει κυκλοφορήσει 5 σόλο album από το 1994. Ωστόσο, η συμμετοχή του είναι καταλυτική σε όλες τις low bap κυκλοφορίες που ξεπερνούν σε αριθμό τις 100. Το Project “La Bruja Muerta” ετοιμάστηκε στο διάστημα που βρισκόταν ακινητοποιημένος στο κρεβάτι για λόγους υγείας. Λες και η “κατάρα της νεκρής μάγισσας” έπιασε για λίγο και ευτυχώς έσπασε μόλις ολοκληρώθηκε το σύνολο των κομματιών...
Ο Θάνος Ανεστόπουλος ο ιδρυτής των Διάφανων Κρίνων, ενός από των μεγαλυτέρων συγκροτημάτων της ελληνόφωνης Rock σκηνής ,ως στιχουργός, συνθέτης και ερμηνευτής για είκοσι συναπτά έτη διαμορφώνει και δίνει ένα ιδιαίτερο ύφος τραγουδοποιίας και αφήνει ένα καθαρά προσωπικό στίγμα που συστατικά του είναι η επικοινωνία και η αμεσότητα, η αυθεντική Rock ματιά του, η εναλλαγή συναισθημάτων, η κατάνυξη από τον συνδυασμό ποίησης και λυρισμού, η μαγευτική χροιά της φωνής του.
Η αγάπη του για την ποίηση τον ώθησε στην μελοποίηση ποιημάτων μεγάλων ξένων και ελλήνων ποιητών. Ποιήματα που τα συναντάμε σε όλη την δισκογραφία των Διάφανων Κρίνων. Μια δισκογραφία που ξεκίνησε από το 1994 και ολοκληρώθηκε το 2008 .
Έξι δίσκοι και πολλές συμμετοχές σε tribute αφιερώματα και συλλογές, που απόσπασαν τις καλύτερες κριτικές .
Σχέδια που παρουσιάζονται πάντα πλέον σε κάθε ζωντανή του εμφάνιση δίνοντας την ευκαιρία εικονοποίησης των στίχων του.
Ο Θάνος Ανεστόπουλος ένας αυθεντικός Rock τροβαδούρος και τραγουδοποιός με συνθέσεις και στίχους που τραγούδησαν και τραγουδά η καινούρια γενιά αποτελεί ένα από τα πιο σημαντικά κεφάλαια της μουσικής σκηνής του τώρα, με φρέσκες προτάσεις ,που φτάνουν να αγγίζουν τον χώρο της ΑΒΑΝ ΓΚΑΡΝΤ.
Club Privilege Αρτα
Βασ. Πυρρου 14
............

Oξυγόνο Live!
Closing Party
Kυριακή 19 Ιουνίου 2011


Συμμετέχουν:
Τα παιδιά του Οξυγόνου
Οι φίλοι του Οξυγόνου

Το Οξυγόνο Live! & οι πολύτιμοι συνεργάτες του ρίχνουν την αυλαία πραγματοποιώντας μία μεγάλη γιορτή αφιερωμένη σε όλους εκείνους που αγάπησαν και στήριξαν τον ιστορικό αυτό μουσικό χώρο.
Την Κυριακή 19 Ιουνίου σας περιμένουμε για να αποχαιρετήσουμε μαζί το επί 8 χρόνια αγαπημένο στέκι της Βούρβαχη!
Μία βραδιά που θα ξεχειλίσει από μουσικές και τραγούδια, ερμηνευμένα από τα «παιδιά» του Οξυγόνου αλλά και από φίλους καλλιτέχνες που ανέβηκαν στη ζεστή και φιλόξενη σκηνή του!
Η βραδιά δε θα περιοριστεί στα αυστηρά πλαίσια μίας καθορισμένης παράστασης. Αντίθετα κοινό και ερμηνευτές θα καθοδηγήσουν τη ροή της, μιας που μουσικά θα την πλαισιώσει η “παντός καιρού” μπάντα των “ΕΝΑ ΒΗΜΑ ΜΠΡΟΣΤΑ”.

“Θα ξαναβρεθούμε μια μέρα. Kαι τότε όλα τα βράδια κι όλα τα τραγούδια
θα 'ναι δικά μας.”
Τάσος Λειβαδίτης

Ώρα: 22:00
Είσοδος ελεύθερη!
.............
Οι Fort Bravo είναι εδώ και κάνουν ΒΟΟΜ! Το “BOOM EP”, είναι η πρώτη επίσημή τους κυκλοφορία και αποτελείται από 11 κομμάτια, πρώτο δείγμα μιας πολλά υποσχόμενης πορείας. Στα κομμάτια τους συνυπάρχουν Hip Hop και Reggae στοιχεία, διαφορετικές γλώσσες, κοινωνικοί προβληματισμοί και προσωπικά βιώματα, όνειρα και προσδοκίες, μουσικοί πειραματισμοί και φιλικές κουβέντες, αστεία στιγμιότυπα, σχέσεις, υπαρκτοί και φανταστικοί χαρακτήρες, συνδυασμένα με κέφι, ζωντάνια, φαντασία και πολύ θετική διάθεση.


O δίσκος κυκλοφορεί δωρεάν στο διαδίκτυο, από το ανεξάρτητο Label “I Am Hip Hop” και μπορείτε να τον κατεβάσετε δωρεάν από το www.iamhiphop.gr

Το πρώτο μουσικό video από το δίσκο είναι το κομμάτι "Άννα.

...........
ΜΕΓΑΡΑ , «ΠΛΑΤΕΙΑ ΛΥΤΑΡΑ-ΦΡΕΙΔΕΡΙΚΗΣ»

ΤΡΙΤΗ 21 ΙΟΥΝΙΟΥ 2011

Ωρα ΕΝΑΡΞΗΣ: 22.30
Η πόλη των Μεγάρων καλωσορίζει και υποστηρίζει την Ευρωπαϊκή Γιορτή της Μουσικής και ετοιμάζεται να υποδεχτεί τους MAGIC DE SPELL!

Ένα σχήμα που μετράει σχεδόν 30 χρόνια δημιουργίας κι έχει στο ενεργητικό του εκατοντάδες ζωντανές εμφανίσεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό, αφού το live είναι η βασική γι’ αυτούς γλώσσα επικοινωνίας και μία ζωντανή εμφάνιση των Magic De Spell κάθε φορά, είναι μια ξεχωριστή οπτικοακουστική εμπειρία.

Έχοντας στις αποσκευές τους τη νέα τους δισκογραφική δουλειά με τίτλο «ΟΚ ΠΑΤΕΡΑ», η οποία περιέχει νέα φρέσκα κομμάτια, κάποιες επαναπροσεγγίσεις-αποδόσεις παλαιών τους τραγουδιών, καθώς και μία διασκευή

στο κομμάτι «Κυρ-Παντελής» του αξέχαστου τροβαδούρου Πάνου Τζαβέλλα, συνθέτουν ένα event αξέχαστο σε όσους έχουν παραβρεθεί σε live της θρυλικής μπάντας.

Στη παράσταση των Magic De Spell συνυπάρχουν πολλά καινούργια και παλιότερα γνωστά κομμάτια, μια γεύση από νέα ακυκλοφόρητα τραγούδια καθώς και αγαπημένες διασκευές, δοσμένες και περασμένες από το ξεχωριστό τους «magic» φίλτρο και οι κλασσικές πλέον επιτυχίες τους (Διακοπές στοSarajevo,Τέρμα το διάλειμμα, Εμένα οι φίλοι μου, Νίψον ανομήματα μη μόναν όψιν), που ώθησαν αυτή τη μπάντα να γράψει μια ιστορία που δεν έχει ακόμα τελειώσει.

Συντελεστές παράστασης:

Θοδωρής Βλαχάκης – drums
Νίκος "Ketchup" Γεωργούλης – κιθάρα, φωνή
Δημήτρης Μποτής – keyboards
Πάνος "Rat" Χριστοφόρου – μπάσο
Γιώργος Λαγγουρέτος – φωνή
Δημήτρης "Pixel" Δημητριάδης – φωνή, κρουστά, μελόντικα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου