ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ - ROCK - ROCK NEW'S

ΣΤΗΛΕ e-mail: spacefm@gmail.com

ΚΛΙΚΑΡΑΝ--> <--ΑΤΟΜΑ. ROCK NEW'S - ΣΕ ΜΙΑ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΜΑΣ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΟΥΜΕ ΝΕΟΥΣ ΤΡΑΓΟΥΔΙΣΤΕΣ ΚΑΙ GROUP ΣΑΣ ΠΡΟΣΚΑΛΟΥΜΕ ΟΣΟΙ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΑΝΑΡΤΗΣΟΥΜΕ ΣΤΟ SITE ΜΑΣ ΣΥΝΑΥΛΙΕΣ ΚΑΙ EVENT'S

Πέμπτη 16 Ιουνίου 2011

Σαν Σήμερα...16 Ιουνίου

Κάντε κλικ εδώ
1982 Ο Βρετανός τραγουδοποιός, κιθαρίστας και ιδρυτικό μέλος του συγκροτήματος The Pretenders, James Honeyman-Scott (1956-1982) απεβίωσε σε ηλικία 25 ετών στο Λονδίνο. Το αποτέλεσμα της νεκροψίας "έδειξε" καρδιακή ανεπάρκεια από υπερβολική χρήση ναρκωτικών. Είχε αποχωρήσει από το συγκρότημα δύο ημέρες νωρίτερα...

1962 Οι The Isley Brothers κυκλοφορούν το τραγούδι "Twist and Shout". Θα φτάσει μέχρι την δεύτερη θέση των R&B Charts της Αμερικής. Τα επόμενα χρόνια διασκευάστηκε από πολλούς καλλιτέχνες όπως The Beatles (1964), The Mamas & The Papas (1967) κ.α.

1980 Η ταινία "The Blues Brothers", με πρωταγωνιστές τους John Belushi και Dan Aykroyd, κάνει πρεμιέρα στο Chicago. Στην ταινία εμφανίζονται επίσης και οι καλλιτέχνες Aretha Franklin, James Brown και Ray Charles. Από το soundtrack θα ξεχωρίσουν τα τραγούδια: "Gimme Some Lovin'" από τους The Blues Brothers και τον Jake Blues, "Everybody Needs Somebody to Love" από Jake Blues, "Think" από την Aretha Franklin κ.α.

1996 Οι Metallica και το έκτο τους άλμπουμ "Load" βρίσκονται στην κορυφή των Βρετανικών Albums Chart. Δημοφιλή τραγούδια του άλμπουμ: "Until It Sleeps", "King Nothing", "Hero of the Day", "Bleeding Me" και "Mama Said".

1997 Κυκλοφορεί από τους Βρετανούς Radiohead ένα από τα σημαντικότερα rock άλμπουμ της δεκαετίας του '90, το "OK Computer". Έφτασε μέχρι την πρώτη θέση των Βρετανικών Albums Chart και έκανε ντεμπούτο στο Billboard 200 στην 21η θέση. Ηχογραφήθηκε μεταξύ του Ιουλίου του 1996 και Μαρτίου του 1997 με παραγωγό τον Nigel Godrich. Απέκτησε μεγάλη αναγνώριση από τον μουσικό Τύπο και το Φεβρουάριο του 1998 στην 40η τελετή απονομής των Grammy Awards κέρδισε το βραβείο "Best Alternative Music Performance". Δημοφιλή τραγούδια του άλμπουμ: "Paranoid Android", "Karma Police", "No Surprises", "Lucky", "Exit Music (For a Film)" κ.α.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου