ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ - ROCK - ROCK NEW'S

ΣΤΗΛΕ e-mail: spacefm@gmail.com

ΚΛΙΚΑΡΑΝ--> <--ΑΤΟΜΑ. ROCK NEW'S - ΣΕ ΜΙΑ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΜΑΣ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΟΥΜΕ ΝΕΟΥΣ ΤΡΑΓΟΥΔΙΣΤΕΣ ΚΑΙ GROUP ΣΑΣ ΠΡΟΣΚΑΛΟΥΜΕ ΟΣΟΙ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΑΝΑΡΤΗΣΟΥΜΕ ΣΤΟ SITE ΜΑΣ ΣΥΝΑΥΛΙΕΣ ΚΑΙ EVENT'S

Τρίτη 14 Ιουνίου 2011

Σαν Σήμερα...14 Ιουνίου

Κάντε κλικ εδώ
1989 Ο 27χρονος Pete de Freitas (Pete Louis Vincent de Freitas 1961-1989), ντράμερ των Echo & the Bunnymen, σκοτώθηκε σε δυστύχημα που είχε με την μηχανή του, κατευθυνόμενος από το Λονδίνο στο Λίβερπουλ. Ήταν μέλος του συγκροτήματος από το 1979.


1995 Ο Ιρλανδός rock κιθαρίστας και τραγουδιστής Rory Gallagher (William Rory Gallagher 1948-1995) απεβίωσε σε ηλικία 47 ετών από επιπλοκές που είχε η μεταμόσχευση που του είχε γίνει στο συκώτι. Άρχισε να μαθαίνει κιθάρα από τα σχολικά του χρόνια, αγαπούσε και έπαιζε τραγούδια των Buddy Holly και Eddie Cochran. Αργότερα ανακάλυψε την blues μουσική μέσα από τα τραγούδια του Muddy Waters και πειραματίστηκε με διάφορα στυλ. Στις αρχές της δεκαετίας του '60 δημιούργησε το συγκρότημα The Taste και μετά την διάλυση τους ακολούθησε σόλο καριέρα. Δημοφιλή του τραγούδια: "Tattoo'd Lady", "Let Me In", "Do You Read Me", "Shadow Play", "Moonchild" κ.α. Θεωρείται ένας από τους μεγαλύτερους κιθαρίστες της γενιάς του.


1965 Στα Abbey Road Studios οι The Beatles ηχογραφούν ένα από τα πιο διασκευασμένα τραγούδια στην ιστορία της μουσικής, το "Yesterday". Ήταν μέρος του άλμπουμ "Help!" το οποίο κυκλοφόρησε στις 6 Αυγούστου του 1965. Αν και είχε γραφτεί από τον Paul McCartney καταχωρήθηκε σαν Lennon/McCartney, όπως τα περισσότερα τραγούδια τους. Μόνο στην Αμερική πούλησε ένα εκατομμύριο αντίτυπα μέσα σε πέντε εβδομάδες.

1970 Οι The Grateful Dead κυκλοφορούν το τέταρτο στούντιο άλμπουμ τους με τίτλο "Workingman's Dead". Στη λίστα του περιοδικού Rolling Stone, "The 500 Greatest Albums of All Time", βρίσκεται στην 262η θέση. Δημοφιλή τραγούδια του άλμπουμ: "Uncle John's Band", "Casey Jones" κ.α.

1986 Οι Queen βρίσκονται για πέμπτη φορά στη κορυφή των Βρετανικών Albums Chart με το "A Kind of Magic". Δημοφιλή τραγούδια του άλμπουμ: "Who Wants to Live Forever", "Princes of the Universe", "A Kind of Magic" κ.α.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου