ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ - ROCK - ROCK NEW'S

ΣΤΗΛΕ e-mail: spacefm@gmail.com

ΚΛΙΚΑΡΑΝ--> <--ΑΤΟΜΑ. ROCK NEW'S - ΣΕ ΜΙΑ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΜΑΣ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΟΥΜΕ ΝΕΟΥΣ ΤΡΑΓΟΥΔΙΣΤΕΣ ΚΑΙ GROUP ΣΑΣ ΠΡΟΣΚΑΛΟΥΜΕ ΟΣΟΙ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΑΝΑΡΤΗΣΟΥΜΕ ΣΤΟ SITE ΜΑΣ ΣΥΝΑΥΛΙΕΣ ΚΑΙ EVENT'S

Τετάρτη 15 Ιουνίου 2011

Σαν Σήμερα...15 Ιουνίου

Κάντε κλικ εδώ
1951 Ο Αμερικανός τραγουδιστής και τραγουδοποιός Steve Walsh γεννήθηκε στο St. Louis του Missouri. Είναι μέλος του rock συγκροτήματος Kansas από το 1970. Το συγκρότημα έγινε παγκοσμίως γνωστό μετά την κυκλοφορία του πέμπτου τους άλμπουμ "Point of Know Return", το οποίο περιείχε την μεγάλη επιτυχία "Dust in the Wind".

1976 Γεννήθηκε στο County Down της Βόρειας Ιρλανδίας, ο τραγουδιστής και κιθαρίστας του alternative rock συγκροτήματος Snow Patrol, Gary Lightbody. Το συγκρότημα δημιουργήθηκε το 1994 και αρχικά είχε το όνομα Shrug. Έχουν κυκλοφορήσει έξι στούντιο άλμπουμ και έχουν κερδίσει ένα βραβείο Ivor Novello για το άλμπουμ "Final Straw" και έξι Meteor Music Awards (Ιρλανδικά μουσικά βραβεία). Δημοφιλή τραγούδια τους: "Chasing Cars", "Just Say Yes" κ.α.

1996 Η μεγάλη Αμερικανίδα Jazz τραγουδίστρια Ella Fitzgerald (Ella Jane Fitzgerald 1917-1996) απεβίωσε σε ηλικία 79 ετών στο Beverly Hills της California από την ασθένεια του διαβήτη που την είχε αφήσει τυφλή το τελευταίο διάστημα της ζωής της. Είναι γνωστή και ως "The First Lady of Song". Στη πολύχρονη καριέρα της έχει κερδίσει 14 Grammy Awards, μεταξύ αυτών και το "Lifetime Achievement" το 1967. Το 1981 της απονεμήθηκε το "National Medal of Art" από τον Πρόεδρο Ronald Reagan και λίγο αργότερα το "Presidential Medal of Freedom" από τον George H. W. Bush. Δημοφιλή τραγούδια της: "(If You Can't Sing It) You'll Have to Swing It (Mr. Paganini)", "Ev'ry Time We Say Goodbye", "Begin the Beguine", "Night and Day" κ.α.

1987 Η δημιουργική ομάδα Hipgnosis με επικεφαλής τον σχεδιαστή Storm Thorgerson πραγματοποιεί φωτογράφηση για το εξώφυλλο "A Momentary Lapse of Reason", του Βρετανικού συγκροτήματος Pink Floyd. Στην παραλία Saunton Sands, Βόρεια του χωριού Saunton της Αγγλίας, έχουν στηθεί και στρωθεί 800 κρεβάτια. Στην ίδια περιοχή έγιναν και αρκετά από τα γυρίσματα για το φιλμ "Pink Floyd The Wall".

1989 Κυκλοφορεί από την ανεξάρτητη δισκογραφική εταιρεία Sub Pop, το πρώτο στούντιο άλμπουμ του Αμερικανικού grunge συγκροτήματος Nirvana με τον τίτλο "Bleach". Το άλμπουμ δεν γνώρισε εμπορική επιτυχία παρά μόνο μετά την κυκλοφορία του δεύτερου άλμπουμ του συγκροτήματος "Nevermind" (1991), που όλοι έψαξαν να βρουν "τι άλλο έχει ηχογραφήσει το συγκρότημα"... Μέχρι σήμερα οι πωλήσεις του ξεπερνούν τα τέσσερα εκατομμύρια αντίτυπα. Δημοφιλή τραγούδια του άλμπουμ: "About a Girl", "Blew" κ.α.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου