ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ - ROCK - ROCK NEW'S

ΣΤΗΛΕ e-mail: spacefm@gmail.com

ΚΛΙΚΑΡΑΝ--> <--ΑΤΟΜΑ. ROCK NEW'S - ΣΕ ΜΙΑ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΜΑΣ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΟΥΜΕ ΝΕΟΥΣ ΤΡΑΓΟΥΔΙΣΤΕΣ ΚΑΙ GROUP ΣΑΣ ΠΡΟΣΚΑΛΟΥΜΕ ΟΣΟΙ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΑΝΑΡΤΗΣΟΥΜΕ ΣΤΟ SITE ΜΑΣ ΣΥΝΑΥΛΙΕΣ ΚΑΙ EVENT'S

Κυριακή 12 Ιουνίου 2011

Σαν Σήμερα...12 Ιουνίου

Κάντε κλικ εδώ
1949 Ο Βρετανός μπασίστας, κιθαρίστας, τραγουδιστής και τραγουδοποιός John Wetton (John Kenneth Wetton) γεννήθηκε στο Willington του Derby. Εργάζεται επαγγελματικά από τα τέλη της δεκαετίας του '60 και υπήρξε μέλος των συγκροτημάτων: King Crimson, Uriah Heep, UK, αλλά έγινε δημοφιλής με την συμμετοχή του στους Asia.

1958 Γεννήθηκε στο Oregon των Η.Π.Α., η τραγουδίστρια και τραγουδοποιός Meredith Brooks (Meredith Ann Brooks). Έγινε ιδιαίτερα γνωστή όταν το 1997 το τραγούδι της "Bitch", από το άλμπουμ "Blurring the Edges", έγινε παγκόσμια επιτυχία.



1957 Ο Αμερικανός Jazz σαξοφωνίστας, τρομπετίστας και μαέστρος Jimmy Dorsey (James Dorsey 1904-1957) απεβίωσε σε ηλικία 53 ετών στη Νέα Υόρκη, από καρκίνο στο λαιμό. Τις δεκαετίες '30 και '40, έντεκα από τις συνθέσεις που ηχογράφησε με την ορχήστρα του έφτασαν στο Νο1. "Is It True What They Say About Dixie?", "Change Partners", "Green Eyes", "Blue Champagne", "Tangerine", "Besame Mucho" κ.α. Δικές του συνθέσεις όπως το "It's the Dreamer in Me" ηχογραφήθηκε αργότερα και από τους Duke Ellington, Benny Goodman, Count Basie, Bing Crosby και Harry James. Το τραγούδι του "I'm Glad There is You (In This World of Ordinary People)", το οποίο συν-δημιούργησε με τον Paul Madeira τραγουδήθηκε από τους Frank Sinatra, Ella Fitzgerald, Sarah Vaughan κ.α.

1935 Η μεγάλη Jazz τραγουδίστρια Ella Fitzgerald, σε ηλικία 18 ετών, πραγματοποιεί την πρώτη της ηχογράφηση με τα τραγούδια "Love and Kisses" και "I'll Chase the Blues Away".

1957 Ο Jerry Lee Lewis με την ηχογράφηση του τραγουδιού "Whole Lotta Shakin' Going On" κάνει την εμφάνιση του Αμερικάνικα charts. Ήταν η δεύτερη ηχογράφηση του τραγουδιστή για την Sun Records. Το τραγούδι είχαν γράψει οι Dave "Curlee" Williams και James Faye "Roy" Hall.

1982 Ο Adam Ant και το τραγούδι "Goody Two Shoes" βρίσκονται στο No 1 των Βρετανικών Singles Chart. Ήταν μέρος του άλμπουμ "Friend or Foe" που είχε κυκλοφορήσει τον Οκτώβριο. Ήταν το τρίτο και τελευταίο No 1 του τραγουδιστή.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου