ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ - ROCK - ROCK NEW'S

ΣΤΗΛΕ e-mail: spacefm@gmail.com

ΚΛΙΚΑΡΑΝ--> <--ΑΤΟΜΑ. ROCK NEW'S - ΣΕ ΜΙΑ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΜΑΣ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΟΥΜΕ ΝΕΟΥΣ ΤΡΑΓΟΥΔΙΣΤΕΣ ΚΑΙ GROUP ΣΑΣ ΠΡΟΣΚΑΛΟΥΜΕ ΟΣΟΙ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΑΝΑΡΤΗΣΟΥΜΕ ΣΤΟ SITE ΜΑΣ ΣΥΝΑΥΛΙΕΣ ΚΑΙ EVENT'S

Πέμπτη 18 Μαρτίου 2010

PLOUGHMAN’S PUB

Πέρασαν σχεδόν τρία χρόνια από τότε που η «Ploughman’s Pub» έφυγε από την οδό Ηριδανού. Και τώρα που την ξαναβρήκαμε στο Μεταξουργείο, νιώσαμε σαν να μην πέρασε μια μέρα.
 Όταν ανοίξει κι η αυλή το καλοκαίρι, όλα θα μοιάζουν όπως πριν.

Πολλοί ήταν οι ροκάδες που ένιωσαν… φτωχότεροι όταν η «Ploughman’s Pub» έκλεισε ύστερα από 25 χρόνια συνεχούς λειτουργίας στην οδό Ηριδανού.
Η απουσία της όμως δεν κράτησε πολύ: οι ιδιοκτήτες της, o Κώστας και η Αλεξία, βρήκαν ένα νεοκλασικό σπίτι –ό,τι πρέπει για το concept μιας κλασικής pub– στο Μεταξουργείο και, αφού έριξαν πάρα πολλή προσωπική δουλειά, παρουσίασαν την καινούργια της εκδοχή: έναν ζεστό και φροντισμένο χώρο με δύο διαφορετικά δωμάτια: το μεγάλο, όπου βρίσκεται το τζάκι, η ξύλινη μπάρα, τα τραπέζια με τους δερμάτινους καναπέδες και τις όμορφες, μοναδικές γκραβούρες που παραπέμπουν στην παλιά βουκολική Αγγλία (plougman, άλλωστε, είναι ο Βρετανός καλλιεργητής), και το μικρό, όπου κυριαρχούν εικαστικές εγκαταστάσεις με τους Beatles και τον Elvis και η μουσική συνοδεύει πιο διακριτικά τις κουβέντες των θαμώνων. Οι θαμώνες πάλι –πολλοί από τους οποίους είναι μέλη ροκ συγκροτημάτων που έρχονται κρατώντας την κιθάρα στον ώμο και τα κορίτσια τους απ' το χέρι, αμέσως μετά το προβάδικο– φαίνεται να ξαναβρίσκουν το παλιό τους στέκι, εκεί όπου ο Παύλος, σταθερά στο πόστο του DJ, παίζει τις αγαπημένες του hard rock εμμονές: από τους Whitesnake στους Metallica κι από τους Dio στους AC/DC.
Στην μπάρα θα σας σερβίρει η παλιά μου φίλη η Χαρά (χάρηκα πολύ που την ξαναβρήκα, αφού είχα χάσει τα ίχνη της μετά το «Memphis» και τον «Αλχημιστή») και το πιθανότερο είναι ότι θα βγάλει στο πλάι τους μερικά ωραία συνοδευτικά.

DATA
Αν τύχει να πάτε την Παρασκευή ή το Σάββατο και μείνετε μέχρι πολύ αργά, θα ετοιμαστεί μπουφές και θα δοκιμά­σετε διάφορα ωραία ζεστά πιατάκια όπως chili con carne, κρεμμυδόσουπα ή κοτόσουπα. Όλα αυτά μέχρι να ανοίξει στον πάνω όροφο το εστιατόριο,
οπότε θα σερβίρεται κανονικότατο μενού.

Λειτουργεί καθημερινά εκτός Δευτέρας. Το απλό ποτό κοστίζει € 6,50 και το σπέσιαλ € 8.

Χρήστος Καρράς

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου