ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ - ROCK - ROCK NEW'S

ΣΤΗΛΕ e-mail: spacefm@gmail.com

ΚΛΙΚΑΡΑΝ--> <--ΑΤΟΜΑ. ROCK NEW'S - ΣΕ ΜΙΑ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΜΑΣ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΟΥΜΕ ΝΕΟΥΣ ΤΡΑΓΟΥΔΙΣΤΕΣ ΚΑΙ GROUP ΣΑΣ ΠΡΟΣΚΑΛΟΥΜΕ ΟΣΟΙ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΑΝΑΡΤΗΣΟΥΜΕ ΣΤΟ SITE ΜΑΣ ΣΥΝΑΥΛΙΕΣ ΚΑΙ EVENT'S

Κυριακή 14 Μαρτίου 2010

Σαν Σήμερα...14 Μαρτίου





14 Μαρτίου 1952 Ο τραγουδιστής και ιδρυτικό μέλος των Talking Heads, David Byrne, γεννήθηκε στο Dumbarton της Σκωτίας. Γνώρισε επιτυχία με το συγκρότημα από το 1974 έως το 1991 με τραγούδια όπως "Psycho Killer", "Born Under Punches (The Heat Goes On)", "Once in a Lifetime", "Burning Down the House", "And She Was", κ.α. Το 2002 το όνομα του, μαζί με των υπολοίπων Talking Heads, γράφηκε στο Rock and Roll Hall of Fame. Μετά την διάλυση του συγκροτήματος ακολούθησε σόλο καριέρα, ενώ ασχολήθηκε με τον κινηματογράφο, την φωτογραφία και την όπερα. Έχει κερδίσει βραβείο Oscar για την μουσική στην ταινία "The Last Emperor" (1988).





14 Μαρτίου 1964 Σύμφωνα με δημοσίευμα του περιοδικού Billboard, οι κυκλοφορίες δίσκων των The Beatles καλύπτουν το 60% της αγοράς.





14 Μαρτίου 1981 Οι Roxy Music φτάνουν στην κορυφή των UK Single Charts με τη διασκευή του "Jealous Guy". Το τραγούδι ήταν μια δημιουργία του John Lennon για το άλμπουμ "Imagine" του 1971.





14 Μαρτίου 1987 Στην πρώτη θέση του US Billboard 200 (albums) βρίσκονται οι Beastie Boys και το άλμπουμ τους "Licensed To Ill".

14 Μαρτίου 2003 Στο πάρτι που διοργανώνει ο Ozzy Osbourne για τον φίλο-συνεργάτη του και μπασίστα Robert Trujillo, ο οποίος φεύγει για τους Metallica, η γυναίκα του Ozzy, Sharon Osbourne, καταρρέει από υπερκόπωση και μεταφέρεται στο νοσοκομείο.

14 Μαρτίου 2005 Σε τελετή που πραγματοποιείται στην Νέα Υόρκη, τα ονόματα των U2: Bono, The Edge, Adam Clayton και Larry Mullen γράφονται με χρυσά γράμματα στο Rock and Roll Hall of Fame.

Πηγή: http://www.musicdiary.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου