ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ - ROCK - ROCK NEW'S

ΣΤΗΛΕ e-mail: spacefm@gmail.com

ΚΛΙΚΑΡΑΝ--> <--ΑΤΟΜΑ. ROCK NEW'S - ΣΕ ΜΙΑ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΜΑΣ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΟΥΜΕ ΝΕΟΥΣ ΤΡΑΓΟΥΔΙΣΤΕΣ ΚΑΙ GROUP ΣΑΣ ΠΡΟΣΚΑΛΟΥΜΕ ΟΣΟΙ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΑΝΑΡΤΗΣΟΥΜΕ ΣΤΟ SITE ΜΑΣ ΣΥΝΑΥΛΙΕΣ ΚΑΙ EVENT'S

Τρίτη 16 Μαρτίου 2010

Σαν Σήμερα...16 Μαρτίου

16 Μαρτίου 1964 Η δισκογραφική εταιρία Capitol κυκλοφορεί στις ΗΠΑ, το single των The Beatles "Can't Buy Me Love". Ο Τύπος της εποχής έγραψε πως το τραγούδι μιλούσε για τον αγοραίο έρωτα, κάτι που διέψευσε αργότερα ο Paul McCartney. Όταν το τραγούδι ανέβηκε στο Νο1 του US Billboard Hot 100, στις 4 Απριλίου του 1964, η πρώτη πεντάδα στο chart ήταν πέντε στα πέντε τραγούδια των The Beatles. Νο2 το "Twist and Shout", Νο3 το "She Loves You", Νο4 το "I Want to Hold Your Hand" και Νο5 το "Please Please Me".

16 Μαρτίου 1967 Στα Abbey Road Studios του Λονδίνου, οι Pink Floyd ξεκινούν τις ηχογραφήσεις για το πρώτο τους άλμπουμ με τίτλο "Piper at the Gates of Dawn". Θεωρείται ένα από τα άλμπουμ που επηρέασαν την εξέλιξη της ψυχεδελικής rock.


16 Μαρτίου 1977 Η δισκογραφική εταιρεία A&M ακυρώνει το διετές συμβόλαιο που είχε υπογράψει με τους The Sex Pistols έξι ημέρες νωρίτερα. Λέγονται πολλά για τους λόγους που η εταιρεία έσπασε το συμβόλαιο. Μετά την υπογραφή του συμβολαίου τους, σε συνέντευξη Τύπου έξω από το Buckingham Palace στις 10 Μαρτίου, τα μέλη του συγκροτήματος επισκέφτηκαν πιωμένοι τα κεντρικά γραφεία της A&M δημιούργησαν διάφορα επεισόδια. Ο Sid Vicious έσπασε ένα νιπτήρα κόβοντας το χέρι του και στη συνέχεια έκανε βόλτες λερώνοντας με αίμα τους διαδρόμου του κτιρίου. Οι Johnny Rotten και Steve Jones έβρισαν το προσωπικό και ο δεύτερος πείραζε τα κορίτσια στις γυναικείες τουαλέτες. Στις 12 Μαρτίου, το συγκρότημα τσακώθηκε σε club του Λονδίνου και ένας φίλος του Rotten απείλησε τον καλύτερο φίλο του διευθυντή της A&M... Κάτι από όλα αυτά ήταν μάλλον και η αιτία της διακοπής του συμβολαίου.

16 Μαρτίου 1999 Κυκλοφορεί το πρώτο από τα δύο άλμπουμ με διασκευές των Led Zeppelin, "Great Zeppelin: A Tribute To Led Zeppelin" από το Αμερικάνικο συγκρότημα Great White. Ηχογραφήθηκε στο Santa Ana Theatre της California, το Δεκέμβριο του 1996.

16 Μαρτίου 1999 Ο κιθαρίστας Jeff Beck κυκλοφορεί το άλμπουμ "Who Else!" μετά από 6 χρόνια απουσίας

Πηγή: http://www.musicdiary.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου