ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ - ROCK - ROCK NEW'S

ΣΤΗΛΕ e-mail: spacefm@gmail.com

ΚΛΙΚΑΡΑΝ--> <--ΑΤΟΜΑ. ROCK NEW'S - ΣΕ ΜΙΑ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΜΑΣ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΟΥΜΕ ΝΕΟΥΣ ΤΡΑΓΟΥΔΙΣΤΕΣ ΚΑΙ GROUP ΣΑΣ ΠΡΟΣΚΑΛΟΥΜΕ ΟΣΟΙ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΑΝΑΡΤΗΣΟΥΜΕ ΣΤΟ SITE ΜΑΣ ΣΥΝΑΥΛΙΕΣ ΚΑΙ EVENT'S

Δευτέρα 15 Μαρτίου 2010

Σαν Σήμερα...15 Μαρτίου





15 Μαρτίου 1947Ο Ry Cooder, ένας από τους σημαντικότερους κιθαρίστες όλων των εποχών, γεννήθηκε στο Los Angeles. Συνεργάστηκε με κάποιους από τους μεγαλύτερους μουσικούς και συγκροτήματα: The Rolling Stones, Van Morrison, John Lee Hooker, κ.α. Το 1997, μαζί με τον Juan de Marcos González έκαναν πραγματικότητα την ηχογράφηση του περίφημου "Buena Vista Social Club", μέλη του οποίου ήταν μουσικοί και τραγουδιστές της Κούβας που οι περισσότεροι μέχρι τότε ήταν άγνωστοι στο "παγκόσμιο" κοινό. Στη λίστα του περιοδικού Rolling Stone "100 Greatest Guitarists of All Time", βρίσκεται στη θέση Νο8.

15 Μαρτίου 1956 Ο Colonel Tom Parker αναλαμβάνει τη θέση του μάνατζερ του Elvis Presley. Ο τραγουδιστής είχε πει: "Δεν νομίζω πως θα γινόμουν τόσο διάσημος με άλλον μάνατζερ, είναι από τους πιο έξυπνους ανθρώπους που έχω γνωρίσει".

15 Μαρίου 1968 Το περιοδικό LIFE σε δημοσίευμα του, χαρακτηρίζει τον Jimi Hendrix "The most spectacular guitarist in the world".

15 Μαρτίου 1976 Κυκλοφορεί το πέμπτο στούντιο άλμπουμ των KISS, με τίτλο "Destroyer". Θα γίνει το πρώτο άλμπουμ του συγκροτήματος που θα χαρακτηριστεί πλατινένιο. Δημοφιλή τραγούδια: "Shout It Out Loud", "Flaming Youth", "Detroit Rock City", κ.α.

15 Μαρτίου 1999 Τα ονόματα των Bruce Springsteen, Paul McCartney, Billy Joel και Dusty Springfield γράφονται με χρυσά γράμματα στο Rock and Roll Hall of Fame. Την ίδια βραδιά, ο Springsteen και η μπάντα του E Street Band βρίσκονται ξανά μαζί στη σκηνή για πρώτη φορά μέσα στη δεκαετία.

15 Μαρτίου 2004Ομοσπονδιακός δικαστής απέρριψε το αίτημα του Axl Rose που ήθελε να αποτρέψει την κυκλοφορία ενός άλμπουμ των Guns N' Roses με τις μεγαλύτερες επιτυχίες του συγκροτήματος. Ο Rose είχε καταθέσει μήνυση κατά της δισκογραφικής εταιρείας διότι δεν είχε εγκρίνει την κυκλοφορία. Η Universal Music Group απάντησε με δήλωσή πως είχαν το δικαίωμα να κυκλοφορήσουν το άλμπουμ εφόσον ο Rose απέτυχε να παραδώσει το άλμπουμ "Chinese Democracy" στην ώρα του, σύμφωνα με το συμβόλαιο. Το συγκεκριμένο άλμπουμ δουλευόταν για περισσότερο από επτά χρόνια.

Πηγή: http://www.musicdiary.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου