ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ - ROCK - ROCK NEW'S

ΣΤΗΛΕ e-mail: spacefm@gmail.com

ΚΛΙΚΑΡΑΝ--> <--ΑΤΟΜΑ. ROCK NEW'S - ΣΕ ΜΙΑ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΜΑΣ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΟΥΜΕ ΝΕΟΥΣ ΤΡΑΓΟΥΔΙΣΤΕΣ ΚΑΙ GROUP ΣΑΣ ΠΡΟΣΚΑΛΟΥΜΕ ΟΣΟΙ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΑΝΑΡΤΗΣΟΥΜΕ ΣΤΟ SITE ΜΑΣ ΣΥΝΑΥΛΙΕΣ ΚΑΙ EVENT'S

Τετάρτη 17 Μαρτίου 2010

Σαν Σήμερα...17 Μαρτίου

17 Μαρτίου 1988 Ο τραγουδιστής, συνθέτης και τραγουδοποιός Νικόλας Άσιμος βρέθηκε κρεμασμένος στο σπίτι του. Ακολουθώντας τον αντισυμβατικό τρόπο ζωής που είχε επιλέξει, ηχογραφούσε τα τραγούδια του και ύστερα τα πουλούσε σε "παράνομες κασέτες" - όπως τις είχε ονομάσει ο ίδιος. Το 1982, κυκλοφόρησε τον πρώτο του άλμπουμ "Ο Ξαναπές" στον οποίο συμμετείχαν οι Χάρις Αλεξίου ("Το παπάκι") και ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου ("Πιάστηκα σκοινί κορδόνι"). Το 1985, συμμετείχε στον δίσκο του Βασίλη Παπακωνσταντίνου "Χαιρετίσματα" με πέντε τραγούδια, μεταξύ αυτών και τα "Αγαπάω κι αδιαφορώ", "Ο σάλιαγκας κι ο μάλιαγκας", "Θα 'ρθω να σε βρω". Μετά θάνατον έκαναν την εμφάνιση τους, τραγούδια του όπως: "Μπαγάσας", "Στο φαλημέντο του κόσμου", "Δεν θέλω καρδιά μου να κλαις", "Εγώ με τις ιδέες μου", κ.α.

17 Μαρτίου 1944 Γεννήθηκε στη Νέα Υόρκη, ο τραγουδοποιός και τραγουδιστής John Sebastian (John Benson Sebastian, Jr). Το 1965 δημιούργησε τους Lovin' Spoonful και μαζί τους ηχογράφησε τραγούδια όπως: "Summer in the City", "Do You Believe in Magic", κ.α. Μετά την αποχώρηση του από το συγκρότημα, συνεργάστηκε με πολλούς καλλιτέχνες: Paul Simon, Crosby, Stills & Nash και έπαιξε φυσαρμόνικα για τους The Doors στο τραγούδι "Roadhouse Blues". Μεγάλη του επιτυχία το 1976, το τραγούδι "Welcome Back".

17 Μαρτίου 1967 Ο τραγουδιστής και ιδρυτικό μέλος των Smashing Pumpkins, Billy Corgan, γεννήθηκε στο Illinois των ΗΠΑ. Δημιούργησε το συγκρότημα το 1988 και τα χρόνια που ακολούθησαν γνώρισαν επιτυχία με τραγούδια όπως: "Today", "Disarm", "Tonight, Tonight" και "Bullet with Butterfly Wings" για το οποίο κέρδισαν το βραβείο Grammy "Best Hard Rock Performance". Το 2006, μετά από έξι χρόνια "χωρισμού", το συγκρότημα επανήλθε στην ενεργό δράση. Έχει γράψει μουσική για ταινίες όπως: "Ransom" (1996), "Stigmata" (1999), "Spun" (2002), κ.α.

17 Μαρτίου 1967 Οι The Jimi Hendrix Experience κυκλοφορούν το "Purple Haze". Υπήρχε μέρος του άλμπουμ "Are You Experienced". Στη λίστα με τα "500 Greatest Songs of All Time" του περιοδικού Rolling Stone, βρίσκεται στη θέση 17.

17 Μαρτίου 1986 Κυκλοφορεί το πέμπτο στούντιο άλμπουμ των Depeche Mode με τίτλο "Black Celebration". Δε γνώρισε την ανάλογη εμπορική επιτυχία με τα προηγούμενα άλμπουμ. Τραγούδια που ξεχώρισαν ήταν τα "Stripped", "A Question of Lust", "A Question of Time", κ.α. Επανακυκλοφόρησε το 2007 σε ειδική έκδοση με bonus DVD.

17 Μαρτίου 2003 Ο τραγουδιστής και κιθαρίστας των Dire Straits, Mark Knopfler, μεταφέρεται στο νοσοκομείο St. Thomas με έξι σπασμένα πλευρά, όταν η μηχανή που οδηγούσε συγκρούεται με αυτοκίνητο.

Πηγή: http://www.musicdiary.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου