ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ - ROCK - ROCK NEW'S

ΣΤΗΛΕ e-mail: spacefm@gmail.com

ΚΛΙΚΑΡΑΝ--> <--ΑΤΟΜΑ. ROCK NEW'S - ΣΕ ΜΙΑ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΜΑΣ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΟΥΜΕ ΝΕΟΥΣ ΤΡΑΓΟΥΔΙΣΤΕΣ ΚΑΙ GROUP ΣΑΣ ΠΡΟΣΚΑΛΟΥΜΕ ΟΣΟΙ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΑΝΑΡΤΗΣΟΥΜΕ ΣΤΟ SITE ΜΑΣ ΣΥΝΑΥΛΙΕΣ ΚΑΙ EVENT'S

Πέμπτη 11 Μαρτίου 2010

MUSE BAND

Οι Muse είναι ένα συγκρότημα της μουσικής Rock, που όταν ξεκίνησε την καριέρα του ονομαζόταν Fixed Penalty, στη συνέχεια έγινε Gothic Plague, μετά Rocket Baby Dolls και κατέληξε στο σημερινό του όνομα. "Όλα ξεκίνησαν σʼ ένα τοπικό διαγωνισμό Battle of the bands", εξομολογείται ο Matthew, "βγήκαμε στη σκηνή δείχνοντας σαν τρελοί, φορώντας παράξενα make up. Τελικά προκαλέσαμε μία αληθινή σκηνή, σπάζοντας τα πάντα, σαν μία εκδήλωση διαμαρτυρίας. Έτσι, όταν κερδίσαμε το βραβείο, και οι τρεις μας συγκλονιστήκαμε ! Μετά από το γεγονός αυτό, αρχίσαμε να παίρνουμε τους εαυτούς μας στα σοβαρά."!
Πριν οι Muse υπογράψουν συμβόλαιο με την σημερινή τους εταιρεία, Taste Media, είχαν κυκλοφορήσει δύο Eps, μέσω της Dangerous Records, τα Muse και Muscle Museum: 10 τραγούδια, που συνδύαζαν άψογα την οργή με την χάρη. Και στη συνέχεια, ακολούθησαν περισσότερες συμφωνίες και μία σειρά από επίσης επιτυχημένα singles σʼ όλο τον κόσμο. Πιο συγκεκριμένα, στην Αγγλία, γνώρισαν μεγάλη αποδοχή με τα τραγούδια τους: "Uno", "Cave", "Sunburn", "Unintended" και βέβαια με το πρώτο τους album "Showbiz", στο οποίο την παραγωγή επιμελήθηκε ο John Leckie (Radiohead, Stone Roses, Verve), με τους κριτικούς να συμφωνούν ομόφωνα ότι ήταν ένα από τα καλύτερα album της χρονιάς (κυκλοφόρησε τον Οκτώβριο του 1999).
Το EP "Plug in baby" αποτελεί τον πρώτο καρπό του νέου ήχου των Muse. Η παραγωγή ανατέθηκε στον David Bottrill (Tool, Deus, A perfect Circle). Το "Plug in baby" κυκλοφόρησε στην Ελλάδα σε μία ειδική συλλεκτική έκδοση 5 τραγουδιών, στην οποία περιλαμβάνονται και τα 4 b-sides των δύο Βρετανικών κυκλοφοριών.
Στο ξεκίνημα τους είχαν συνάψει συμβόλαιο με την εταιρεία της Madonna, Maverick, για την Αμερικάνικη ήπειρο και επιπρόσθετα εντυπωσιακές, κατά χώρα, συμφωνίες σʼ ολόκληρη την Ευρώπη.
Ξεχώρισαν αμέσως με το ντεμπούτο album, που πούλησε περισσότερα από 600.000 αντίτυπα σʼ όλο τον κόσμο και έκαναν περισσότερες από 50 εμφανίσεις σε festivals μέσα σʼ ένα μόλις καλοκαίρι και περιοδείες μαζί με τους Foo Fighters και τους Red Hot Chili Peppers. Ξεχωριστή ήταν επίσης και η παρουσία τους στο Rockwave Festival 2000.
Οι Muse πρόσφατα κληρονόμησαν το road crew των Rage Against The Machine, ο μπασίστας τους Chris Wolstenholme κάποτε έπαιξε στη σκηνή με τους Status Quo και ο τραγουδιστής και κιθαρίστας τους, Matthew Bellamy (22 μόλις χρόνων, έμαθε να παίζει κιθάρα ακούγοντας αρχικά τους δίσκους των Robert Johnson και Ray Charles και στη συνέχεια αυτούς των Sonic Youth και Dinosaur Jr.), μπορεί να επαναλαμβάνει το αλφάβητο ανάποδα!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου