ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ - ROCK - ROCK NEW'S

ΣΤΗΛΕ e-mail: spacefm@gmail.com

ΚΛΙΚΑΡΑΝ--> <--ΑΤΟΜΑ. ROCK NEW'S - ΣΕ ΜΙΑ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΜΑΣ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΟΥΜΕ ΝΕΟΥΣ ΤΡΑΓΟΥΔΙΣΤΕΣ ΚΑΙ GROUP ΣΑΣ ΠΡΟΣΚΑΛΟΥΜΕ ΟΣΟΙ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΑΝΑΡΤΗΣΟΥΜΕ ΣΤΟ SITE ΜΑΣ ΣΥΝΑΥΛΙΕΣ ΚΑΙ EVENT'S

Πέμπτη 11 Μαρτίου 2010

Σαν Σήμερα...11 Μαρτίου

11 Μαρτίου 1950 Ο τραγουδιστής και μαέστρος Bobby McFerrin γεννήθηκε στο Manhattan της Νέας Υόρκης. Έγινε δημοφιλής το 1988, μετά την κυκλοφορία του τραγουδιού "Don't Worry, Be Happy" για το οποίο κέρδισε τα 2 από τα 8 Grammy Awards που έχει στη συλλογή του. Σαν μαέστρος έχει δουλέψει με αρκετές συμφωνικές ορχήστρες: San Francisco Symphony, New York Philharmonic, κ.α.

11 Μαρτίου 1955 Γεννήθηκε στο Βερολίνο η punk/rock τραγουδίστρια Nina Hagen. Ήταν μέλος του συγκροτήματος Automobil. Την εποχή της άνθισης του punk κινήματος στην Μεγάλη Βρετανία, μετακόμισε στο Λονδίνο όπου γνωρίστηκε με τους The Slits και The Sex Pistols. Επέστρεψε στην Γερμανία το 1977, όπου και κυκλοφόρησε ένα χρόνο αργότερα το πρώτο της άλμπουμ "Nina Hagen Band". Από τότε έχει κυκλοφορήσει 14 στούντιο άλμπουμ. Έχει συνεργαστεί με καλλιτέχνες όπως οι Marc Almond, Apocalyptica, κ.α.

11 Μαρτίου 1967 Ο εκδότης των The Beatles, Dick James, ανακοινώνει πως το "Yesterday" είναι το πιο διασκευασμένο τραγούδι με 446 εκτελέσεις. Αρχικά είχε ηχογραφηθεί το 1965 για άλμπουμ των The Beatles, "Help!". Σύμφωνα με το βιβλίο Guinness μέχρι σήμερα έχει πάνω από 3.000 εκτελέσεις.

11 Μαρτίου 1972 Ο Neil Young και το άλμπουμ "Harvest" βρίσκονται στην πρώτη θέση των Βρετανικών και Αμερικάνικων Album Charts. Το άλμπουμ είχε κυκλοφορήσει στις 14 Φεβρουαρίου και ήταν το τέταρτο του τραγουδοποιού. Περιείχε επιτυχίες όπως τα: "Old Man", "Heart of Gold", κ.α. Ήταν το πρώτο σε πωλήσεις άλμπουμ στην Αμερική για το 1972.

11 Μαρτίου 1974 1974Ο μάνατζερ της Janis Joplin εισπράττει, από το συμβόλαιο ζωής της τραγουδίστρια, το ποσό των 112.000 δολαρίων. Υπήρξε έντονη δικαστική διαμάχη. Η εταιρεία στην οποία ήταν ασφαλισμένη η Joplin αρνούνταν να καταβάλει το ποσό, ισχυριζόμενη πως ο θάνατος της ήταν αυτοκτονία. Το δικαστήριο αποφάσισε πως επρόκειτο για ατύχημα...

11 Μαρτίου 2005 Σύμφωνα με δημοσιεύματα του Βρετανικού Τύπου, η πόρτα από το πατρικό σπίτι του Ozzy Osbourne πωλείτε. Ο Ali Mubarrat, τωρινός ιδιοκτήτης του σπιτιού, βρίσκεται σε απόγνωση διότι οι θαυμαστές του τραγουδιστή γράφουν πάνω της μηνύματα με μαρκαδόρους, με αποτέλεσμα να χρειάζεται συνεχώς βάψιμο.

Πηγή: http://www.musicdiary.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου