ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ - ROCK - ROCK NEW'S

ΣΤΗΛΕ e-mail: spacefm@gmail.com

ΚΛΙΚΑΡΑΝ--> <--ΑΤΟΜΑ. ROCK NEW'S - ΣΕ ΜΙΑ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΜΑΣ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΟΥΜΕ ΝΕΟΥΣ ΤΡΑΓΟΥΔΙΣΤΕΣ ΚΑΙ GROUP ΣΑΣ ΠΡΟΣΚΑΛΟΥΜΕ ΟΣΟΙ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΑΝΑΡΤΗΣΟΥΜΕ ΣΤΟ SITE ΜΑΣ ΣΥΝΑΥΛΙΕΣ ΚΑΙ EVENT'S

Τετάρτη 10 Μαρτίου 2010

Σαν Σήμερα...10 Μαρτίου

10 Μαρτίου 1963 Ο μπασίστας και ιδρυτικό μέλος του Αμερικανικού grunge/rock συγκροτήματος Pearl Jam, ο Jeff Ament, γεννήθηκε στην Montana των ΗΠΑ. Τη δεκαετία του '80 υπήρξε μέλος των συγκροτημάτων Green River και Mother Love Bone. Μαζί με τους Pearl Jam έχει κερδίσει 1 Grammy και 5 American Music Awards. Το 2008, κυκλοφόρησε το πρώτο του σόλο άλμπουμ με τίτλο "Tone".

10 Μαρτίου 1974 Ο David Bowie δίνει συναυλία στο Tower Theatre της Philadelphia, από την ηχογράφηση της οποίας, τον Οκτώβριο της ίδιας χρονιάς, θα κυκλοφορήσει το άλμπουμ "David Live". Θα ανέβει μέχρι το Νο2 των Βρετανικών charts και στο Νο 8 του US Billboard.

10 Μαρτίου 1981 Ο Jimmy Page πραγματοποιεί την πρώτη του σόλο εμφάνιση, μετά την διάλυση των Led Zeppelin, τζαμάροντας σε παράσταση του Jeff Beck στο Λονδίνο. Το κοινό τους αναγκάζει να κάνουν τρία encores.

10 Μαρτίου 1984 Ο Ian Gillan εγκαταλείπει τους Black Sabbath. Είχε ενσωματωθεί στο συγκρότημα το 1983, αντικαθιστώντας τον τραγουδιστή Ronnie James Dio. Υπήρχαν σκέψεις από το συγκρότημα, το άλμπουμ που θα ακολουθούσε με την άφιξη του Gillan, "Born Again", να μην κυκλοφορήσει κάτω από το όνομα των Black Sabbath... αλλά τελικά υπέκυψαν στις πιέσεις της εταιρίας τους. Με την αποχώρηση του ένα χρόνο περίπου μετά, είχε δηλώσει: "I was the worst singer Black Sabbath ever had..."

10 Μαρτίου 1984 Νο1 στο US Billboard Hot 100 βρίσκεται το τραγούδι των Van Halen, "Jump". Είναι το μοναδικό single στην ιστορία του συγκροτήματος που έφτασε ποτέ στο Νο1 του Billboard.

10 Μαρτίου 1998 Ο Eric Clapton κυκλοφορεί το άλμπουμ "Pilgrim". Είναι το πρώτο άλμπουμ του καλλιτέχνη με νέο υλικό από το "Journeyman" του 1989. Μεταξύ των τραγουδιών, είναι και δύο γραμμένα για τον γιο του ο οποίος είχε πεθάνει το 1991. "My Father's Eyes" και "Circus". Το τραγούδι "Pilgrim" συμπεριλήφθηκε στο soundtrack της ταινίας "Lethal Weapon 4".

10 Μαρτίου 2003 Τα ονόματα των The Police, AC/DC, The Clash, Elvis Costello & the Attractions και The Righteous Brothers γράφονται με χρυσά γράμματα στο Rock and Roll Hall of Fame. Κατά την διάρκεια της εκδήλωσης, οι The Police παίζουν τα τραγούδια "Roxanne" και "Message in a Bottle".

Πηγή: http://www.musicdiary.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου